![]() |
Nie wiem o co chodzi z tą niespodzianką, o której piszecie, ale pewnie będzie to prezentacja Baszcza :P
|
Ta niespodzianka to ma być nasz hymn śpiewany przez R.Maaskanta,chyba że źle zrozumiałem.
|
Cytat:
|
tak czy siak, Zenden czy RvN to raczej nie dla nas, więc nie spinajcie się tak :lol:
|
E tam. Sądzę, że Zenden mógłby zejść do poziomu 600, 700 tys. euro, a na to prawdopodobnie moglibyśmy sobie pozwolić. Zwłaszcza, że w Sunderlandzie ciągnął ten wózek i raczej się wyróżniał jak był na boisku. Oczywiście, to, że mógłby nie oznacza, że to zrobi. Osobiście w to nie wierzę.
Aczkolwiek - nie jest to takie saf-faj jak to, do czego jesteśmy przyzwyczajeni :lol: Z tego co pamiętam Tristan miał na kontrakcie od Wisły milion euro. |
Cytat:
Był temat Seedorfa, teraz Zendena... ta jakieś wkręty? Jaja z nas ktoś robi? Za 700 tysięcy to może być drugi Melikson albo Saidi Ntbankiza... obaj kosztowali coś koło 700 tysięcy? Co jest lepsze dla Wisły? Wg mnie drugi Melikson a nie Zenden:) |
Proszę was. Przecież to są bajeczki wyssane z palca. Ruud u nas ?
haha - tak to skomentuję. Do nas nie może przyjść Wasilewski, bo jest za drogi, a wy oczekujecie cudów. Niech sprowadzi - młodych, którzy mają o co grać, którzy chcą się wybić dalej. |
Schodzące gwiazdy prędzej czy później pojawią się w Wiśle , jest to jednak wypadkowa wielu czynników :
a) utrzymania na stanowisku dyrektora o międzynarodowej renomie b) spektakularny sukces jakim był by np awans do LM i np wyjście z 3 miejsca c) ciągły wzrost marki naszej ekstraklasy , rozwój infrastrukturalny , finansowy . Trzeba powiedzieć że obecnie nasza liga rozwija się w tempie 3 razy większym niż inne ligi w Europie . Zaznaczając przy tym że przespaliśmy ostatnie 20 lat i mamy co gonic . d) dobre pokazanie się na EURO 2012 , zarówno sportowo jak i organizacyjnie . Niech świat zobaczy że w Polsce nie chodzą nieźwiedźie po ulicach |
Angielska Premiership stała się czym się stała po mistrzostwach europy w 1996 roku.
Ludzie zapragneli wtedy oglądać piłkę na wyższym poziomie. Chcieli tych samych emocji co tydzień w lidze jakie dostali na mistrzostwach europy. Pilka w Anglii od tego momentu dostała niezłego kopa, telewizja SKY zaczeła bardzo dobrze płacić, zaczęto sciągać gwiazdy europejskiego formatu, MU świetnie grał w Lidze Mistrzów. Ale impulsem do zmian były mistrzostwa europy w 1996. I w polsce też tak będzie. Skończą się mistrzostwa europy, a na tych stadionach które zostaną w Polsce, we Wrocławiu, Gdańsku, Poznaniu ludzie będą chcieli ogladać piłkę na poziomie bo jak zapełnić obiektu po 45 000 miejsc, wymusi to wejście inwestorów których będzie stać na gwiazdy, telewizja zapłaci dobre pieniądze. Do tego Wisła i Legia, może Korona z Profusem, Cracovia Filipiaka i za 2-3 lata możemy mieć w lidze ciekawy poziom i ligę której nie musimy się wstydzić. |
Najbardziej do opisu 31-letniego snajpera holenderskiego pasuje mi Andy van der Meyde, który ma 31 lat - nie rocznikowo, ale jeszcze nie skończył 32 lat. Obecnie gra w PSV.
|
Cytat:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...adomosc.html?? |
|
Według mnie to będzie Rafael van der Vaart albo Wesley Sneijder. Opanujcie się :P.
|
juz sa przecieki z tego co wiem to gracz który gra w lidze Holenderskie w drużynie srodka tabeli
|
Julian Beletti, były piłkarz Barcelony i Chelsea (strzelił też bramkę w finale Ligi Mistrzów, mecz chyba: Barca - Arsenal) powiedział w Przeglądzie Sportowym, że chętnie pograłby w Polsce:) Jakby dostał ofertę.
Nie mówię, że ma przyjść do Wisły czy coś, ale że jesteśmy już coraz bliżej czasów, kiedy naprawdę ciekawe nazwiska, piłkarze uznani w Europie, zaczną przyjeżdżać do Polski. |
Cytat:
ale mowisz o tym 31letnim napastniku? to nie ma takiego. |
Czy przyjadą czy nie przyjadą ... wszystko jest proste ;)!
Kasa misiu, kasa ... Jeżeli nie będziemy odstawać od rosyjskich średniaków finansowo to zawodnicy wybiorą nasz zespół. Na dzień dzisiejszy mamy piłkarzyków słabiutkich niestety ;/ |
Cytat:
|
31 letni z tego co wiem to ma przyjsci ten z partizana
Ale kraza pogłoski ze przyjdzie zakakujacy obronica z ligi holenderskie o ciekawym nazwisku |
Cytat:
Guilherme Afonso Ahmed Ahahaoui AHAHUI toczę się ze śmiechu Daley Blind DALEJ JEST ŚLEPY, ALE MŁODY WIEC MOŻE KIEDYŚ OZDROWIEJE Foeke Booy BOI SIĘ FOKI ALE CO TAM, WRÓCI Z EMERYTURY Jelle Van Damme ŻEL WAM DAM Dick van Dijk 51 LAT ALE MYŚLĘ ŻE IMIĘ I NAZWISKO JEST ROZPOZNAWALNE Ohad Levita LEWITA Zadania Lewitów[edytuj] Zajmowali się głównie pilnowaniem i sprzątaniem Świątyni, przygotowywaniem liturgii (oprawa muzyczna, śpiew) oraz innymi pracami, zleconymi im przez kapłanów. Król Dawid niektórych lewitów przeznaczył do służby urzędniczej i sędziowskiej[8]. Czasem pomagali kapłanom w wyjaśnianiu ludowi Prawa Mojżeszowego[9]. Pozostawali w służbie od 25 do 50 roku życia[10]. Nie mieli prawa zbliżać się do Miejsca Najświętszego ani do ołtarza[11]. |
to pewnie będzie Daley - negocjowaliśmy z nim w letnim okienku, jest synem legendy Ajaxu - Danny'ego, tam jeszcze pewnie nie pogra, a kolejnego wypożyczenia do klubu z Eredivisie może nie chcieć, zobaczymy.
|
Cytat:
Nawet Tusk który słynie z dobrego ściemniania w jednym z niedawnych wywiadów powiedział że dziś nie zgodziłby sie na organizacje Euro bo nas zwyczajnie na nie jest stac. |
zobacz, że w przeciwieństwie do Portugali u nas stadiony buduje sie w dużych miastach gdzie jest druzyna z potencjałem
|
Czytając pewnego newsa na jednym z portali rzuciła mi się w oczy osoba Matei Keżmana, występował kiedyś w PSV. Obecnie skończył mu się kontrakt w Hong Kongu, także jest do wzięcia za free. 32 lata, na naszą ligę z pewnością byłby gwiazdą z ograniem w czołowych ligach europejskich: angielskiej i hiszpańskiej. Pytanie czy byłby w stanie pomóc Wiśle albo czy my sprostalibyśmy jego oczekiwaniom finansowym.
|
jak to było na forum Legii - Mamy Keżmana, z Serbii tarana... :D
bez jaj panowie... |
Cytat:
|
Kiedyś był naprawdę świetnym zawodnikiem - teraz to już dawno jest wypalona "gwiazdka" ,która tylko odcina kupony
|
Moje propozycje wzmocnieni
Andrew O'Brien Ireland Republic Defender 31 lat http://www.soccerway.com/players/andrew-o-brien/2644/ Stephan Hain Germany Atak 22lata http://www.soccerway.com/players/stephan-hain/57546/ |
Dzisiaj [aby być bardziej konkretnym, to aktualizacja danych nastąpiła wczoraj przed g. 20] "Krakowska" potwierdziła swoją wersje "doniesień". Wg tej gazety Wisła złożyła ofertę Van Nisterlooy'owi.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-dni,id,t.html Bez względu na to jak sprawy się mają, efekt pozytywny już jest taki, że o Wiśle "mówi się" w Europie [i nie mam tutaj na myśli tylko "GK" ;)]. |
Cytat:
Ciekawe czy to prawda, bo jeśli tak to szykuje się kolejny rekonwalescent :( |
Cytat:
|
w sumie jeśli mają być jakieś poważne transfery i zaskakujące powroty tro wcale bym sie nie zdziwił gdyby na Reymonta zawitał Uche którego Almeria spadła do Segunda Division
|
Cytat:
Tym bardziej, że 20 czy 25% pieniędzy, które byśmy wydali wróciłoby na nasze konto. Ale jak dla mnie jest to wątpliwe. |
Cytat:
wydaje mi się, że Uche teraz to zawodnik "za dobry" jak na naszą ligę, więc raczej nie przyjdzie.. z resztą z wielu względów byłbym przeciwny. |
Kalu Uche chyba w niezbyt dobrej atmosferze się z nami żegnał, więc wątpię żeby chciał wrócić! W końcu sam chciał odejść
|
Cytat:
|
Kosowski też się raz żegnał w niemiłej atmosferze i wrócił zresztą Wisła a to czego Almeria nie może zagwarantować i czego Uche zapewne brakuje walka o europejskie puchary a skoro ostatnio w Wiśle zapanowała moda na powroty to ten transfer powrót mógłby być bardziej realny do osiągnięcia niż transfer RvN albo Żewłakowa
|
ja nie wiem jak ludzie moga porownywac odejscia Kosy do Uche oraz okolicznosci - powinni wstydzic sie Ci ktorzy pisza jakkolwiek pozytywnie o tym fajfusie Uche ... no chyba ze sa kibicami Wiselki od 3-4 lat to nie dziwie sie ich niewiedzy...(
|
Jest dementi, ale nie wiemy czy to jest gra w otwarte karty ;) :P
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl