Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

gianbuffon 28.05.2011 22:16

Nie wiem o co chodzi z tą niespodzianką, o której piszecie, ale pewnie będzie to prezentacja Baszcza :P

Ravers 28.05.2011 22:19

Ta niespodzianka to ma być nasz hymn śpiewany przez R.Maaskanta,chyba że źle zrozumiałem.

vote-for-mikey 29.05.2011 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1102133)
Taa RvN przyjdzie tu grać. Wisła musiała by mu dać rocznie minimum 3 miliony euro. Zenden to minium 2 milony euro. Obaj mimo że mają po 35 lat nigdy nawet nie pomyslą o tym żeby tutaj grać. Powiem tylko tyle jak ktoś by mi w polsce zapłacił na rękę za moją pracę 8000zł, a po 3 latach firma by zbankrutowała i miałbym iść gdzieś do pracy za 4000zł to już bym miał problem z zaagażowaniem. A co dopiero taka gwiazda której zarobki by zmniejszyły się 5 krotnie i to przy założeniu że płacimy mu 1 milion euro rocznie. Szybciej facet wyjedzie do Rosji , Kataru lub MLS, gdzie nie dość że dostanie niesamowitą kasę to dodatkow na każdym kroku będzie traktowany jak jakiś król. Będzie miał zachciankę, chcę mieć to nowe ferrari a na następny dzień będzie taki stał pod domem.

Myślisz że w Wiśle ktoś by mu zagwarantował takie warunki.

Pozatym jak jest sens, sprowadzania takiego gościa do klubu takiego jak Wisła.

Nie wiem, skąd bierzesz swoje rewelacje, ale zmień te źródła. W Sunderlandzie największe gwiazdy (Richardson, Gordon, Bent) zarabiają po 2 miliony. Wiem, że w Marsylii Bolo zarabiał ~1,5 miliona euro, sądzę, że w Sunderlandzie mocno zszedł z tygodniówki.

JrQ- 29.05.2011 00:22

tak czy siak, Zenden czy RvN to raczej nie dla nas, więc nie spinajcie się tak :lol:

vote-for-mikey 29.05.2011 00:51

E tam. Sądzę, że Zenden mógłby zejść do poziomu 600, 700 tys. euro, a na to prawdopodobnie moglibyśmy sobie pozwolić. Zwłaszcza, że w Sunderlandzie ciągnął ten wózek i raczej się wyróżniał jak był na boisku. Oczywiście, to, że mógłby nie oznacza, że to zrobi. Osobiście w to nie wierzę.

Aczkolwiek - nie jest to takie saf-faj jak to, do czego jesteśmy przyzwyczajeni :lol: Z tego co pamiętam Tristan miał na kontrakcie od Wisły milion euro.

Ogryzek 29.05.2011 07:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1102203)
E tam. Sądzę, że Zenden mógłby zejść do poziomu 600, 700 tys. euro, a na to prawdopodobnie moglibyśmy sobie pozwolić. Zwłaszcza, że w Sunderlandzie ciągnął ten wózek i raczej się wyróżniał jak był na boisku. Oczywiście, to, że mógłby nie oznacza, że to zrobi. Osobiście w to nie wierzę.

Aczkolwiek - nie jest to takie saf-faj jak to, do czego jesteśmy przyzwyczajeni :lol: Z tego co pamiętam Tristan miał na kontrakcie od Wisły milion euro.

Pytanie tylko po co mielibyśmy sobie pozwalać przy takich dziurach w składzie? Czy boczny obrońca jak Zenden za 700 tysięcy euro jest niezbędny Wiśle? Nie lepiej 2 lub 3 innych zakontraktować za tą kasę?

Był temat Seedorfa, teraz Zendena... ta jakieś wkręty? Jaja z nas ktoś robi?

Za 700 tysięcy to może być drugi Melikson albo Saidi Ntbankiza... obaj kosztowali coś koło 700 tysięcy? Co jest lepsze dla Wisły? Wg mnie drugi Melikson a nie Zenden:)

skeba 29.05.2011 07:30

Proszę was. Przecież to są bajeczki wyssane z palca. Ruud u nas ?
haha - tak to skomentuję. Do nas nie może przyjść Wasilewski, bo jest za drogi, a wy oczekujecie cudów.

Niech sprowadzi - młodych, którzy mają o co grać, którzy chcą się wybić dalej.

Karherop 29.05.2011 07:34

Schodzące gwiazdy prędzej czy później pojawią się w Wiśle , jest to jednak wypadkowa wielu czynników :
a) utrzymania na stanowisku dyrektora o międzynarodowej renomie
b) spektakularny sukces jakim był by np awans do LM i np wyjście z 3 miejsca
c) ciągły wzrost marki naszej ekstraklasy , rozwój infrastrukturalny , finansowy . Trzeba powiedzieć że obecnie nasza liga rozwija się w tempie 3 razy większym niż inne ligi w Europie . Zaznaczając przy tym że przespaliśmy ostatnie 20 lat i mamy co gonic .
d) dobre pokazanie się na EURO 2012 , zarówno sportowo jak i organizacyjnie . Niech świat zobaczy że w Polsce nie chodzą nieźwiedźie po ulicach

wwf 29.05.2011 09:47

Angielska Premiership stała się czym się stała po mistrzostwach europy w 1996 roku.

Ludzie zapragneli wtedy oglądać piłkę na wyższym poziomie. Chcieli tych samych emocji co tydzień w lidze jakie dostali na mistrzostwach europy. Pilka w Anglii od tego momentu dostała niezłego kopa, telewizja SKY zaczeła bardzo dobrze płacić, zaczęto sciągać gwiazdy europejskiego formatu, MU świetnie grał w Lidze Mistrzów.

Ale impulsem do zmian były mistrzostwa europy w 1996.

I w polsce też tak będzie. Skończą się mistrzostwa europy, a na tych stadionach które zostaną w Polsce, we Wrocławiu, Gdańsku, Poznaniu ludzie będą chcieli ogladać piłkę na poziomie bo jak zapełnić obiektu po 45 000 miejsc, wymusi to wejście inwestorów których będzie stać na gwiazdy, telewizja zapłaci dobre pieniądze. Do tego Wisła i Legia, może Korona z Profusem, Cracovia Filipiaka i za 2-3 lata możemy mieć w lidze ciekawy poziom i ligę której nie musimy się wstydzić.

bonawentura 29.05.2011 11:39

Najbardziej do opisu 31-letniego snajpera holenderskiego pasuje mi Andy van der Meyde, który ma 31 lat - nie rocznikowo, ale jeszcze nie skończył 32 lat. Obecnie gra w PSV.

tedyy 29.05.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1102363)
Najbardziej do opisu 31-letniego snajpera holenderskiego pasuje mi Andy van der Meyde, który ma 31 lat - nie rocznikowo, ale jeszcze nie skończył 32 lat. Obecnie gra w PSV.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...adomosc.html??

sportnh 29.05.2011 11:55

w podobnym wieku, 32 lata jest

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Vennegoor_of_Hesselink

Wojtek 29.05.2011 12:17

Według mnie to będzie Rafael van der Vaart albo Wesley Sneijder. Opanujcie się :P.

suikoden 29.05.2011 12:28

juz sa przecieki z tego co wiem to gracz który gra w lidze Holenderskie w drużynie srodka tabeli

leszekm_ 29.05.2011 12:29

Julian Beletti, były piłkarz Barcelony i Chelsea (strzelił też bramkę w finale Ligi Mistrzów, mecz chyba: Barca - Arsenal) powiedział w Przeglądzie Sportowym, że chętnie pograłby w Polsce:) Jakby dostał ofertę.

Nie mówię, że ma przyjść do Wisły czy coś, ale że jesteśmy już coraz bliżej czasów, kiedy naprawdę ciekawe nazwiska, piłkarze uznani w Europie, zaczną przyjeżdżać do Polski.

sportnh 29.05.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1102391)
juz sa przecieki z tego co wiem to gracz który gra w lidze Holenderskie w drużynie srodka tabeli

ale mowisz o tym 31letnim napastniku? to nie ma takiego.

anthony09 29.05.2011 12:39

Czy przyjadą czy nie przyjadą ... wszystko jest proste ;)!

Kasa misiu, kasa ...

Jeżeli nie będziemy odstawać od rosyjskich średniaków finansowo to zawodnicy wybiorą nasz zespół.
Na dzień dzisiejszy mamy piłkarzyków słabiutkich niestety ;/

bonawentura 29.05.2011 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1102391)

Czytanie ze zrozumieniem się kłania - w forumowym "przecieku" chodziło o lewego obrońcę ze środka tabeli - młodego, obiecującego.

suikoden 29.05.2011 12:52

31 letni z tego co wiem to ma przyjsci ten z partizana
Ale kraza pogłoski ze przyjdzie zakakujacy obronica z ligi holenderskie o ciekawym nazwisku

crate digger 29.05.2011 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1102419)
Ale kraza pogłoski ze przyjdzie zakakujacy obronica z ligi holenderskie o ciekawym nazwisku

wszedłem na wikipedię i wyszukałem ciekawe nazwiska z Eredivisie :D

Guilherme Afonso
Ahmed Ahahaoui AHAHUI toczę się ze śmiechu
Daley Blind DALEJ JEST ŚLEPY, ALE MŁODY WIEC MOŻE KIEDYŚ OZDROWIEJE
Foeke Booy BOI SIĘ FOKI ALE CO TAM, WRÓCI Z EMERYTURY
Jelle Van Damme ŻEL WAM DAM
Dick van Dijk 51 LAT ALE MYŚLĘ ŻE IMIĘ I NAZWISKO JEST ROZPOZNAWALNE
Ohad Levita LEWITA Zadania Lewitów[edytuj]
Zajmowali się głównie pilnowaniem i sprzątaniem Świątyni, przygotowywaniem liturgii (oprawa muzyczna, śpiew) oraz innymi pracami, zleconymi im przez kapłanów. Król Dawid niektórych lewitów przeznaczył do służby urzędniczej i sędziowskiej[8]. Czasem pomagali kapłanom w wyjaśnianiu ludowi Prawa Mojżeszowego[9]. Pozostawali w służbie od 25 do 50 roku życia[10]. Nie mieli prawa zbliżać się do Miejsca Najświętszego ani do ołtarza[11].

Aero 29.05.2011 13:50

to pewnie będzie Daley - negocjowaliśmy z nim w letnim okienku, jest synem legendy Ajaxu - Danny'ego, tam jeszcze pewnie nie pogra, a kolejnego wypożyczenia do klubu z Eredivisie może nie chcieć, zobaczymy.

AYALA 29.05.2011 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1102286)
Angielska Premiership stała się czym się stała po mistrzostwach europy w 1996 roku.

Ludzie zapragneli wtedy oglądać piłkę na wyższym poziomie. Chcieli tych samych emocji co tydzień w lidze jakie dostali na mistrzostwach europy. Pilka w Anglii od tego momentu dostała niezłego kopa, telewizja SKY zaczeła bardzo dobrze płacić, zaczęto sciągać gwiazdy europejskiego formatu, MU świetnie grał w Lidze Mistrzów.

Ale impulsem do zmian były mistrzostwa europy w 1996.

I w polsce też tak będzie. Skończą się mistrzostwa europy, a na tych stadionach które zostaną w Polsce, we Wrocławiu, Gdańsku, Poznaniu ludzie będą chcieli ogladać piłkę na poziomie bo jak zapełnić obiektu po 45 000 miejsc, wymusi to wejście inwestorów których będzie stać na gwiazdy, telewizja zapłaci dobre pieniądze. Do tego Wisła i Legia, może Korona z Profusem, Cracovia Filipiaka i za 2-3 lata możemy mieć w lidze ciekawy poziom i ligę której nie musimy się wstydzić.

bardzo optymistyczny wariant opisałeś ale moze byc też tak jak w Portugalii w której wybudowano wielkie stadiony na Euro 2004 musiano po imprezie rozbierac bo nie można było ich zapełnic a co za tym idzie utrzymac.
Nawet Tusk który słynie z dobrego ściemniania w jednym z niedawnych wywiadów powiedział że dziś nie zgodziłby sie na organizacje Euro bo nas zwyczajnie na nie jest stac.

Kociewiak 29.05.2011 21:07

zobacz, że w przeciwieństwie do Portugali u nas stadiony buduje sie w dużych miastach gdzie jest druzyna z potencjałem

M@Terac 30.05.2011 21:51

Czytając pewnego newsa na jednym z portali rzuciła mi się w oczy osoba Matei Keżmana, występował kiedyś w PSV. Obecnie skończył mu się kontrakt w Hong Kongu, także jest do wzięcia za free. 32 lata, na naszą ligę z pewnością byłby gwiazdą z ograniem w czołowych ligach europejskich: angielskiej i hiszpańskiej. Pytanie czy byłby w stanie pomóc Wiśle albo czy my sprostalibyśmy jego oczekiwaniom finansowym.

Orson 30.05.2011 22:07

jak to było na forum Legii - Mamy Keżmana, z Serbii tarana... :D
bez jaj panowie...

filemon 30.05.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez M@Terac (Post 1103681)
Czytając pewnego newsa na jednym z portali rzuciła mi się w oczy osoba Matei Keżmana, występował kiedyś w PSV. Obecnie skończył mu się kontrakt w Hong Kongu, także jest do wzięcia za free. 32 lata, na naszą ligę z pewnością byłby gwiazdą z ograniem w czołowych ligach europejskich: angielskiej i hiszpańskiej. Pytanie czy byłby w stanie pomóc Wiśle albo czy my sprostalibyśmy jego oczekiwaniom finansowym.

Całkiem niezły pomysł. Chociaż wydaje mi się że był juz kiedys przymierzany do Wisły, być może innej PL drużyny.. Mylę się?

allon 31.05.2011 01:20

Kiedyś był naprawdę świetnym zawodnikiem - teraz to już dawno jest wypalona "gwiazdka" ,która tylko odcina kupony

suikoden 31.05.2011 12:38

Moje propozycje wzmocnieni
Andrew O'Brien Ireland Republic Defender 31 lat http://www.soccerway.com/players/andrew-o-brien/2644/
Stephan Hain Germany Atak 22lata
http://www.soccerway.com/players/stephan-hain/57546/

yarow 31.05.2011 13:05

Dzisiaj [aby być bardziej konkretnym, to aktualizacja danych nastąpiła wczoraj przed g. 20] "Krakowska" potwierdziła swoją wersje "doniesień". Wg tej gazety Wisła złożyła ofertę Van Nisterlooy'owi.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-dni,id,t.html

Bez względu na to jak sprawy się mają, efekt pozytywny już jest taki, że o Wiśle "mówi się" w Europie [i nie mam tutaj na myśli tylko "GK" ;)].

Acima 31.05.2011 15:39

Cytat:

Dla Ivana jest nowy kontrakt z opcją że w trakcie sezonu może objąć funkcję trenera w razie zakończenia kariery, Bosacki nie chce kasy uzależnionej od liczby występów ale nikt go nie chce ze wzg.l na wiek więc pewnie się skusi na roczny kontrakt. Bandrowski ma propozycję ale najpewniej odejdzie do Wisły która przedstawiła mu ofertę, Rudnevs chce więcej pieniędzy co przy klęsce w LE i cięciach zostało fatalnie odebrane , Injac jest zły że nie będzie pucharów a chce zostać w kadrze Serbii a Kriwiec ma intratne propozycje ale „sportowa złość” każe mu walczyć z Lechem i dostać się tak jak z Bate do LM. Rutkowski ma odejść i to ma podobno wejść Pan Janas, ale do przyszłego czwartku wszystko raczej będzie jasne
Znalazłem coś takiego w komenatarzach na kkslech.com
Ciekawe czy to prawda, bo jeśli tak to szykuje się kolejny rekonwalescent :(

fanfan 31.05.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1104013)
Znalazłem coś takiego w komenatarzach na kkslech.com
Ciekawe czy to prawda, bo jeśli tak to szykuje się kolejny rekonwalescent :(

Nie przesadzaj , Bandrowski wcale nie jest taki podatny na kontuzje . Owszem cały ubiegły sezon stracił ale w wyniku jednej kontuzji którą źle leczyli - potrzebna była od razu operacja a nie zachowawcze leczenie . Jednak co by nie mówić to jest to dobry piłkarz .

JOSE 841 31.05.2011 17:24

w sumie jeśli mają być jakieś poważne transfery i zaskakujące powroty tro wcale bym sie nie zdziwił gdyby na Reymonta zawitał Uche którego Almeria spadła do Segunda Division

Pawlolek 31.05.2011 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1104053)
w sumie jeśli mają być jakieś poważne transfery i zaskakujące powroty tro wcale bym sie nie zdziwił gdyby na Reymonta zawitał Uche którego Almeria spadła do Segunda Division

Tym bardziej, że 20 czy 25% pieniędzy, które byśmy wydali wróciłoby na nasze konto. Ale jak dla mnie jest to wątpliwe.

Zienczuk8 31.05.2011 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1104053)

wydaje mi się, że Uche teraz to zawodnik "za dobry" jak na naszą ligę, więc raczej nie przyjdzie.. z resztą z wielu względów byłbym przeciwny.

MaciekJ87 31.05.2011 17:36

Kalu Uche chyba w niezbyt dobrej atmosferze się z nami żegnał, więc wątpię żeby chciał wrócić! W końcu sam chciał odejść

westersyl 31.05.2011 17:50

Cytat:

Bez względu na to jak sprawy się mają, efekt pozytywny już jest taki, że o Wiśle "mówi się" w Europie.
Najczęstszymi komentarzami pod zagranicznymi newsami jest coś w stylu: hahahaha, albo "good joke".

JOSE 841 31.05.2011 18:04

Kosowski też się raz żegnał w niemiłej atmosferze i wrócił zresztą Wisła a to czego Almeria nie może zagwarantować i czego Uche zapewne brakuje walka o europejskie puchary a skoro ostatnio w Wiśle zapanowała moda na powroty to ten transfer powrót mógłby być bardziej realny do osiągnięcia niż transfer RvN albo Żewłakowa

CMSNero 31.05.2011 18:08

ja nie wiem jak ludzie moga porownywac odejscia Kosy do Uche oraz okolicznosci - powinni wstydzic sie Ci ktorzy pisza jakkolwiek pozytywnie o tym fajfusie Uche ... no chyba ze sa kibicami Wiselki od 3-4 lat to nie dziwie sie ich niewiedzy...(

yarow 31.05.2011 19:12

Jest dementi, ale nie wiemy czy to jest gra w otwarte karty ;) :P

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

mitmichael 31.05.2011 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1104135)
Jest dementi, ale nie wiemy czy to jest gra w otwarte karty ;) :P

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

To jest na pewno bzdura - samymi wymaganiami finansowymi by nas zmiazdzył

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl