![]() |
Cytat:
"zaawansowanymi rozmowami z zawodnikami z wyższych poziomów rozgrywkowych niż ekstraklasa" "trzema zespołami jednocześnie pracującymi nad zorganizowaniem sponsora koszulkowego" "różnymi mniejszymi pomysłami zwiększenia strumienia przychodów" Ale fakt faktem że odnośnie frekwencji to powiedział wyraźnie, że po prostu piłkarsko zespół jest za słaby, żeby ludzie chodzili. I dodał swoje ulubione "i nad tym chcemy pracować". |
Nie ma nawet co liczyc na sprzedaz klubu, bo Cupial musial by z dlugu zrobić strate(a to spory pieniadz nawet w czesci).
Spisanie takiej kwoty nie wchodzi w gre. Gaszcynskiego nie ma sie co czepiac. Kto moze wycisnac cos w sytuacji gdy, nie ma frekwencji, zainteresowanie klubem nikłe, głowny sponsor pieniedzy daje niewiele, nie ma za bardzo kogo sprzedac, a w koncu nie ma juz czym przyciagnac kibicow na stadion. Powoli koncza sie stare gwiazy Brozek, Glowa, Dudka, ktore były w stanie grać w Wisle z sentymentu. Czeka nas coraz wiekszy regres sam siebie napedzajacy z sezonu na sezon. Kolejny krok milowy to spadek. |
Dla mnie konferencja na bogato...
Ma być 19 piłkarzy plus mlodziez ale budżet placowy ma być nizszy niż na ten rok( A już na ten rok zapewnie był porazajaco wysoki)... Sponsora jak nie było tak nie ma... Czy jest trener czy go nie ma to chyba nie wie nikt... ....Nagle po czym Moskal zaczyna wspominać o przygotowaniach na nowy sezon... ....mimo tego ze nawet nie padlo jedno słowa na temat tych przygotowan.. Pieprzenie o tym ze dziennikarze powinni nakrecac pozytywna koniunkture wokół Wisły... I hit o zimnych kiełbaskach i braku wody -....a jakiś PRL... Konferencja całkowicie o niczym...Zaczyna się oddalać to malutkie biale swiatelko na końcu tego coraz dłuższego tunelu... |
Cytat:
Juz za moment, za chwileczkę kupi sponsor koszuleczkę.... |
Juz od tylu lat co chwile ktos pisze ze czeka nas spadek.
Wiemy ze jest ciezko i pewnie jeszcze przez dlugi czas nic sie nie zmieni. Ale Kur..a, spadek ? Jak ktos moze kochac ten klub i pisac o spadku ? NASZA, NASZA WIARA NIEZACHWIANA |
Cytat:
No i nie wiem po co nam Stępiński, który nie przebił się nawet wtedy, gdy Brożek nie grał... |
Cytat:
Buchalik,Miskiewicz,Jovic-Głowacki,Guzmics,Burliga,Sadlok.Uryga,Boguski,Broż ek,Cywka,Guerrier i Sarki to jest 13... Nie wiadomo co z Dudka,Stepinskim i Barrientosem... Wliczamy do tej 19 Żemłe czy juniorow?? |
Cytat:
|
i Czekaj 15...
|
Cytat:
|
Czyli mamy kadre 16 zawodowych kopaczy czyli prawie zamknieta....
I podejście góry w stylu...."Będzie lepiej, bedzie taniej i wszystko będzie dobrze..." |
Zapomnieliście o Bieszczadzie
|
Panowie,panowie...
Ja naprawdę byłem ogromnym zwolennikiem Gaszynskiego w Wisle... Ale jak dla mnie jego swiatlo gasnie coraz bardziej i obawiam się ze z koncem roku może wygasnąć... Chociaż mi go naprawdę zal ale "Swojej góry z Myslenic" nie przeszkoczy... |
"Prezesem klubu jest od pół roku i złożył już całą serię obietnic, których potem nie był w stanie zrealizować. Dziś złożył kolejne."
To zdanie, a dokładniej 2 zdania w artykule PS dobitnie ukazują co się u nas dzieje. Obiecanki cacanki, a głupiemu radość jak to mówią. Zwolnienie Moskala stworzy sytuacje, gdzie będziemy płacić 3(!!!) trenerom. Ciekawe jak to przyjmie budżet. Prawda jest brutalna:nie ma zawodników, nie ma kibiców, nie ma sponsora. NIE MA NIC!!! |
Cytat:
P.S. Kupiłem szalik, to i kupie kiełbasę, jak obicują że ma być ciepła. :D |
Może ktoś sprawdzić ilu zawodników zagrało w Wiśle we właśnie zakończonym sezonie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Wg tego 23 zawodników w lidze. Plus Bieszczad, Kolanko i Kuczak w PP z Lechem. |
Cytat:
|
Cytat:
Sarki - będzie się rehabilitował i nie wiadomo kiedy i czy będzie grał Stempiński - na razie strata czasu Barrientos - być może rozkwitnie, jak kwiat, a może nie Czekaj - ciągłe kontuzje mięśniowe i to raczej się nie zmieni |
Cytat:
Mając na uwadze, wydaje mi się, małą ilosc kontuzji w 14/15 to kadra 19 zawodnikow + juniorzy brzmi dosc marnie. Wystarczy (odpukać!) pauza 2-3 zawodników i jesteśmy w czarnej... No chyba że nasi juniorzy staną na wysokości zadania i wlaśnie tych 2-3 młodych pozytywnie zaskoczy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W wielu innych zespołach chłopaki z CLJ graja i to calkiem calkiem... |
^^ Polecam poczytać o szkoleniu młodzieży. Wynik często niewiele tam znaczy. Wystarczy by nasi juniorzy byli nieco bardziej wyrośnięci fizycznie i już wygrają wszystko jak leci. Tymczasem w profesjonalnej piłce trzeba do tego dołożyć umiejętności techniczne i taktyczne, nauka tego trwa bardzo długo. Braków nie nadrobi się w wieku 19 lat. Tymczasem te fizyczne można jak najbardziej nadrobić.
Efekt jest jaki jest, nasi juniorzy błyszczą ale jak przyjdzie co do czego to umiejętności niewiele. Nauka techniki i taktyki jest trudna i na początku muszą być błędy i porażki. |
No kur...a Gaszyński to drugi Bednarz mówi,że szuka sponora przes pół sezonu a teraz czytam,że UFA
.Stlić miał pół roku na podpisanie umowy z nim i załatwi to do Lechi 99% forum mówiło,że odejdzie nie można było powiedzieć sorry nie dogadałem się.Boję się przyszłego seznou, pewnie piłkarze z łapanki ,zmiana trenera i grupa spakowa |
Dobrze, że kilka tu osób dostrzegło, że ta nasza świetna młodzież to o kant dup* rozbić za przeproszeniem. Świetnie to pokazywał parę razy Zając grający u Smudy, kiedy chłopaka kasowali jak chcieli i chyba dłużej niż 2 sekundy przy piłce się utrzymać nie mógł. No, ale wiadomo to wina tego, że grał na skrzydle dlatego podstaw piłkarskich nawet nie umiał pokazać.
|
Bieszczad odchodzi, Zająć odchodzi, Kościelniak zostaje w Głogowie, 2/3 rezerw odchodzą... To tak apropo uzupełnienia skladu...
|
Cytat:
http://sport.tvn24.pl/archiwum,133/m...py,319855.html |
Nie znacie się, kiełbe ze zwyczajnej zmienimy na conajmniej toruńską i będzie gitara. ;)
|
przez kilkanascie lat Wisla nie zbudowała żadnych struktur ani:
-finansowych -zarzadzania -marketingu -sponsoringu -scoutingu nie wiem czy jest sens wyliczac i analizować bo juz zostało napisane tutaj absolutnie wszystko w ostatnich latach...a Gaszyński ma to zbudować w półroku ? i jeszcze posprzątać ? nie ma co na ten temat wogole dyskutować Cupiał juz kasą nie sypnie, przynajmniej nie na takich zasadach na jakich było to robione do tej pory... dla dobra klubu im mniejsze zaanagazowanie finansowe właściciela tym lepiej... jak Cupiał wytrzyma to Gaszyński da rade... |
Mnie się zdaje, że wokół klubu musi być mocno śmierdzący klimat skoro Gaszyński nie jest w stanie sponsora znaleźć.
Smród na który wpływ miała również negatywna otoczka wokół stadionu, szybkości jego rozbudowy, machlojek z tym związanych, jego estetyki. Nie jest łatwo to odkręcić. Klub przespał lata prosperity nie tylko nie budując bazy sportowej ( szkółka, scouting etc. ) ale i biznesowej ( jedynym darczyńcą była Tele-Fonika + płotki ). Teraz jest obgryzanie paznokci. Ale ktoś dał przyzwolenie na debilne decyzje, brak planu rozwoju, panoszenie się managerów i podpisywanie niekorzystnych umów. |
Dosc prawdziwy artykul(Michał Trela-blog):
Cytat:
|
dzisiejszy Dziennik Polski:
Cytat:
|
Cytat:
|
Hahhaha :D Gaszyński ch*j bo obiecuje, Bednarz ch*j bo obiecuje..>A gdzie ten co nic nie mówi , ale zapewne OBIECUJE PREZESOM???? Cupiał stał sie tym, kim swego czasu Romanowski dla Legii, Wojciechowski dla Polonii, Cacek dla Widzewa....
|
Zróbmy akcję pod tytułem: "Gdzie jest Cupiał?!" Coś al'a Gdzie jest krzyż :D
|
Widzę że robi się niezły podjazd na działaczy, nie powiem że na cały klub ale z niedługo może tak być jak nie kupią jednego zawodnika do końca tego tygodnia. Dajcież popracować tym ludziom to jest proces. To jest jak odgrzybianie ściany, najpierw trzeba skuć tynk, odgrzybić , położyć nowy tynk a potem pomalować, a Wy byście chcieli od razu malować zagrzybioną ścianę by ładnie wyglądało. to nie o to chodzi...
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl