Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

gdsmk 08.06.2015 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1403648)
Poznaliśmy przyczyny niskiej frekwencji. To nie słaba postawa piłkarzy, niskie miejsce w lidze, czy brak szczęścia. Ludzie nie chodzą na mecze bo kiełbasa jest zimna! Rozumiem ich, wcale się nie dziwię, że przestali chodzić. Ja rozumiem, jeden, góra dwa mecze zjeść zimną kiełbasę ale żeby przez pół sezonu?!

A tak serio, dziś zgaszone zostało ostatnie światełko z tyłu głowy na temat jakichkolwiek lepszych czasów dla naszego klubu. Jubileusz 110-lecia naszego klubu będzie smutny.. Bardzo smutny.

No wiesz, można mamić się:

"zaawansowanymi rozmowami z zawodnikami z wyższych poziomów rozgrywkowych niż ekstraklasa"
"trzema zespołami jednocześnie pracującymi nad zorganizowaniem sponsora koszulkowego"
"różnymi mniejszymi pomysłami zwiększenia strumienia przychodów"

Ale fakt faktem że odnośnie frekwencji to powiedział wyraźnie, że po prostu piłkarsko zespół jest za słaby, żeby ludzie chodzili. I dodał swoje ulubione "i nad tym chcemy pracować".

borys 08.06.2015 11:14

Nie ma nawet co liczyc na sprzedaz klubu, bo Cupial musial by z dlugu zrobić strate(a to spory pieniadz nawet w czesci).
Spisanie takiej kwoty nie wchodzi w gre.

Gaszcynskiego nie ma sie co czepiac. Kto moze wycisnac cos w sytuacji gdy, nie ma frekwencji, zainteresowanie klubem nikłe, głowny sponsor pieniedzy daje niewiele, nie ma za bardzo kogo sprzedac, a w koncu nie ma juz czym przyciagnac kibicow na stadion.

Powoli koncza sie stare gwiazy Brozek, Glowa, Dudka, ktore były w stanie grać w Wisle z sentymentu.
Czeka nas coraz wiekszy regres sam siebie napedzajacy z sezonu na sezon. Kolejny krok milowy to spadek.

63.5 Kg 08.06.2015 11:40

Dla mnie konferencja na bogato...
Ma być 19 piłkarzy plus mlodziez ale budżet placowy ma być nizszy niż na ten rok( A już na ten rok zapewnie był porazajaco wysoki)...
Sponsora jak nie było tak nie ma...
Czy jest trener czy go nie ma to chyba nie wie nikt...

....Nagle po czym Moskal zaczyna wspominać o przygotowaniach na nowy sezon...

....mimo tego ze nawet nie padlo jedno słowa na temat tych przygotowan..
Pieprzenie o tym ze dziennikarze powinni nakrecac pozytywna koniunkture wokół Wisły...
I hit o zimnych kiełbaskach i braku wody -....a jakiś PRL...

Konferencja całkowicie o niczym...Zaczyna się oddalać to malutkie biale swiatelko na końcu tego coraz dłuższego tunelu...

Pan Jotka 08.06.2015 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1403648)
Poznaliśmy przyczyny niskiej frekwencji. To nie słaba postawa piłkarzy, niskie miejsce w lidze, czy brak szczęścia. Ludzie nie chodzą na mecze bo kiełbasa jest zimna! Rozumiem ich, wcale się nie dziwię, że przestali chodzić. Ja rozumiem, jeden, góra dwa mecze zjeść zimną kiełbasę ale żeby przez pół sezonu?!
A tak serio, dziś zgaszone zostało ostatnie światełko z tyłu głowy na temat jakichkolwiek lepszych czasów dla naszego klubu. Jubileusz 110-lecia naszego klubu będzie smutny.. Bardzo smutny.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...091,1,727.html
Juz za moment, za chwileczkę kupi sponsor koszuleczkę....

Ketjow123 08.06.2015 11:54

Juz od tylu lat co chwile ktos pisze ze czeka nas spadek.

Wiemy ze jest ciezko i pewnie jeszcze przez dlugi czas nic sie nie zmieni.
Ale Kur..a, spadek ?
Jak ktos moze kochac ten klub i pisac o spadku ?

NASZA, NASZA WIARA NIEZACHWIANA

Kurz 08.06.2015 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403655)
Ma być 19 piłkarzy plus mlodziez ale budżet placowy ma być nizszy niż na ten rok( A już na ten rok zapewnie był porazajaco wysoki)...

Coś się nie zgadza w tych liczbach. 19 już od biedy jest. A straciliśmy 3 środkowych pomocników. Ciągle brakuje napastnika i przynajmniej prawego pomocnika.

No i nie wiem po co nam Stępiński, który nie przebił się nawet wtedy, gdy Brożek nie grał...

63.5 Kg 08.06.2015 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1403661)
Coś się nie zgadza w tych liczbach. 19 już od biedy jest. A straciliśmy 3 środkowych pomocników. Ciągle brakuje napastnika i przynajmniej prawego pomocnika.

No i nie wiem po co nam Stępiński, który nie przebił się nawet wtedy, gdy Brożek nie grał...

Kolego kadra Wisły na te chwile to :
Buchalik,Miskiewicz,Jovic-Głowacki,Guzmics,Burliga,Sadlok.Uryga,Boguski,Broż ek,Cywka,Guerrier i Sarki

to jest 13...

Nie wiadomo co z Dudka,Stepinskim i Barrientosem...
Wliczamy do tej 19 Żemłe czy juniorow??

letischoo 08.06.2015 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403666)
Buchalik,Miskiewicz,Jovic-Głowacki,Guzmics,Burliga,Sadlok.Uryga,Boguski,Broż ek,Cywka,Guerrier i Sarki

to jest 13...

14. Jankowski

filemon 08.06.2015 12:14

i Czekaj 15...

emjot 08.06.2015 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403666)

to jest 13...

Żemło przedłużył kontrakt, jest członkiem I drużyny więc nie bardzo rozumiem dlaczego go nie wpisałeś

63.5 Kg 08.06.2015 12:17

Czyli mamy kadre 16 zawodowych kopaczy czyli prawie zamknieta....
I podejście góry w stylu...."Będzie lepiej, bedzie taniej i wszystko będzie dobrze..."

Dive Pirate 08.06.2015 12:23

Zapomnieliście o Bieszczadzie

63.5 Kg 08.06.2015 12:25

Panowie,panowie...

Ja naprawdę byłem ogromnym zwolennikiem Gaszynskiego w Wisle...
Ale jak dla mnie jego swiatlo gasnie coraz bardziej i obawiam się ze z koncem roku może wygasnąć...
Chociaż mi go naprawdę zal ale "Swojej góry z Myslenic" nie przeszkoczy...

TS&ZKS 08.06.2015 12:31

"Prezesem klubu jest od pół roku i złożył już całą serię obietnic, których potem nie był w stanie zrealizować. Dziś złożył kolejne."
To zdanie, a dokładniej 2 zdania w artykule PS dobitnie ukazują co się u nas dzieje. Obiecanki cacanki, a głupiemu radość jak to mówią.
Zwolnienie Moskala stworzy sytuacje, gdzie będziemy płacić 3(!!!) trenerom. Ciekawe jak to przyjmie budżet.
Prawda jest brutalna:nie ma zawodników, nie ma kibiców, nie ma sponsora. NIE MA NIC!!!

Lukasz 08.06.2015 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1403659)
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...091,1,727.html
Juz za moment, za chwileczkę kupi sponsor koszuleczkę....

Ten art. powiniem miec tytuł: Kiełbasa gaszyńska - czyli co nowego w wiśle.

P.S.
Kupiłem szalik, to i kupie kiełbasę, jak obicują że ma być ciepła. :D

krasny 08.06.2015 12:42

Może ktoś sprawdzić ilu zawodników zagrało w Wiśle we właśnie zakończonym sezonie?

borys 08.06.2015 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ketjow123 (Post 1403660)
Juz od tylu lat co chwile ktos pisze ze czeka nas spadek.

Wiemy ze jest ciezko i pewnie jeszcze przez dlugi czas nic sie nie zmieni.
Ale Kur..a, spadek ?
Jak ktos moze kochac ten klub i pisac o spadku ?

NASZA, NASZA WIARA NIEZACHWIANA

Za kochanie miejsc w E-klasie jeszcze nie przyznaja.

filemon 08.06.2015 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1403679)
Może ktoś sprawdzić ilu zawodników zagrało w Wiśle we właśnie zakończonym sezonie?

http://www.transfermarkt.de/422tm/le...ein/422/plus/1
Wg tego 23 zawodników w lidze.
Plus Bieszczad, Kolanko i Kuczak w PP z Lechem.

emjot 08.06.2015 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 1403671)
Zapomnieliście o Bieszczadzie

Bieszczadowi wygasa kontrakt z dniem 30.06.

Kurz 08.06.2015 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403670)
Czyli mamy kadre 16 zawodowych kopaczy czyli prawie zamknieta....
I podejście góry w stylu...."Będzie lepiej, bedzie taniej i wszystko będzie dobrze..."

I ewentualnych 3, o których wspomniałeś, ją domyka. Klub przecież ich chce. Jeśli na tym miałoby się skończyć, to tragedia, bo:

Sarki - będzie się rehabilitował i nie wiadomo kiedy i czy będzie grał
Stempiński - na razie strata czasu
Barrientos - być może rozkwitnie, jak kwiat, a może nie
Czekaj - ciągłe kontuzje mięśniowe i to raczej się nie zmieni

krasny 08.06.2015 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1403684)
http://www.transfermarkt.de/422tm/le...ein/422/plus/1
Wg tego 23 zawodników w lidze.
Plus Bieszczad, Kolanko i Kuczak w PP z Lechem.

Dziękuję.
Mając na uwadze, wydaje mi się, małą ilosc kontuzji w 14/15 to kadra 19 zawodnikow + juniorzy brzmi dosc marnie. Wystarczy (odpukać!) pauza 2-3 zawodników i jesteśmy w czarnej...
No chyba że nasi juniorzy staną na wysokości zadania i wlaśnie tych 2-3 młodych pozytywnie zaskoczy.

Pan Jotka 08.06.2015 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1403678)
Ten art. powiniem miec tytuł: Kiełbasa gaszyńska - czyli co nowego w wiśle.

Kupiłem szalik, to i kupie kiełbasę, jak obicują że ma być ciepła. :D

Jaka kiełbaska??? To co mamy w klubie to zwykły pasztet.... :D

Kurz 08.06.2015 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1403696)
No chyba że nasi juniorzy staną na wysokości zadania i wlaśnie tych 2-3 młodych pozytywnie zaskoczy.

Między wierszami Moskal powiedział, że nasi juniorzy są do dupy.

wolfy 08.06.2015 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1403701)

Co pokazują ich "sukcesy" na wypożyczeniach.

63.5 Kg 08.06.2015 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1403701)

No to ....a jak zdobyli mistrza w CLJ??
W wielu innych zespołach chłopaki z CLJ graja i to calkiem calkiem...

Viper 08.06.2015 14:36

^^ Polecam poczytać o szkoleniu młodzieży. Wynik często niewiele tam znaczy. Wystarczy by nasi juniorzy byli nieco bardziej wyrośnięci fizycznie i już wygrają wszystko jak leci. Tymczasem w profesjonalnej piłce trzeba do tego dołożyć umiejętności techniczne i taktyczne, nauka tego trwa bardzo długo. Braków nie nadrobi się w wieku 19 lat. Tymczasem te fizyczne można jak najbardziej nadrobić.

Efekt jest jaki jest, nasi juniorzy błyszczą ale jak przyjdzie co do czego to umiejętności niewiele. Nauka techniki i taktyki jest trudna i na początku muszą być błędy i porażki.

brylant17 08.06.2015 14:45

No kur...a Gaszyński to drugi Bednarz mówi,że szuka sponora przes pół sezonu a teraz czytam,że UFA
.Stlić miał pół roku na podpisanie umowy z nim i załatwi to do Lechi 99% forum mówiło,że odejdzie nie można było powiedzieć sorry nie dogadałem się.Boję się przyszłego seznou, pewnie piłkarze z łapanki ,zmiana trenera i grupa spakowa

silver03 08.06.2015 14:49

Dobrze, że kilka tu osób dostrzegło, że ta nasza świetna młodzież to o kant dup* rozbić za przeproszeniem. Świetnie to pokazywał parę razy Zając grający u Smudy, kiedy chłopaka kasowali jak chcieli i chyba dłużej niż 2 sekundy przy piłce się utrzymać nie mógł. No, ale wiadomo to wina tego, że grał na skrzydle dlatego podstaw piłkarskich nawet nie umiał pokazać.

Błaszczu_WIŚLAK 08.06.2015 14:53

Bieszczad odchodzi, Zająć odchodzi, Kościelniak zostaje w Głogowie, 2/3 rezerw odchodzą... To tak apropo uzupełnienia skladu...

jova 08.06.2015 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403706)
No to ....a jak zdobyli mistrza w CLJ??

Piłka młodzieżowa nie jest miarodajna. Pamiętasz może kto wygrał mistrzostwa Europy U18 w 2001?
http://sport.tvn24.pl/archiwum,133/m...py,319855.html

ABGwislakABG 08.06.2015 15:00

Nie znacie się, kiełbe ze zwyczajnej zmienimy na conajmniej toruńską i będzie gitara. ;)

Smyrgu 08.06.2015 17:32

przez kilkanascie lat Wisla nie zbudowała żadnych struktur ani:

-finansowych
-zarzadzania
-marketingu
-sponsoringu
-scoutingu
nie wiem czy jest sens wyliczac i analizować bo juz zostało napisane tutaj absolutnie wszystko w ostatnich latach...a Gaszyński ma to zbudować w półroku ? i jeszcze posprzątać ?
nie ma co na ten temat wogole dyskutować
Cupiał juz kasą nie sypnie, przynajmniej nie na takich zasadach na jakich było to robione do tej pory...
dla dobra klubu im mniejsze zaanagazowanie finansowe właściciela tym lepiej...
jak Cupiał wytrzyma to Gaszyński da rade...

iiYama 08.06.2015 17:52

Mnie się zdaje, że wokół klubu musi być mocno śmierdzący klimat skoro Gaszyński nie jest w stanie sponsora znaleźć.

Smród na który wpływ miała również negatywna otoczka wokół stadionu, szybkości jego rozbudowy, machlojek z tym związanych, jego estetyki.

Nie jest łatwo to odkręcić.

Klub przespał lata prosperity nie tylko nie budując bazy sportowej ( szkółka, scouting etc. ) ale i biznesowej ( jedynym darczyńcą była Tele-Fonika + płotki ).

Teraz jest obgryzanie paznokci.

Ale ktoś dał przyzwolenie na debilne decyzje, brak planu rozwoju, panoszenie się managerów i podpisywanie niekorzystnych umów.

63.5 Kg 08.06.2015 18:59

Dosc prawdziwy artykul(Michał Trela-blog):

Cytat:

Chociaż książki w stylu „Futbol i statystyki” czy historie Midjtylland i Brentford wznoszonych w oparciu o liczby, coraz mocniej uświadamiają kibicom rolę przypadku w futbolu, wciąż jego wszechwładzy się nie docenia. A nie wzięcie pod uwagę szczęścia czy pecha przy podejmowaniu ważnych decyzji, może fatalnie skutkować dla klubów.
Analitycy prowadzący Midjtylland i Brentford klasyfikują europejskie kluby nie na podstawie osiąganych wyników, bo te kłamią. Oglądają mecze i oceniają liczbę stworzonych i dopuszczonych pod własną bramką idealnych, bardzo dobrych i dobrych sytuacji. Wychodzą z założenia, że przypadek czasem sprawia, że tzw. sytuacja stuprocentowa nie zostaje wykorzystana. A realną siłę drużyn pokazuje dopiero spojrzenie na to, ile takich szans się stwarza.
Mówi się, że tabela nie kłamie, ale analitycy Matthew Benhama powiedzą co innego. Według ich obliczeń, Borussia Dortmund była jesienią drugą najlepszą drużyną w Niemczech i czwartą w Europie. Tymczasem leżała na dnie tabeli Bundesligi, a wszyscy zastanawiali się, co jest przyczyną kryzysu. Mówili o podatności na kontuzje, zmęczeniu, nieudanych transferach, wyczerpaniu formuły Juergena Kloppa. Benham powiedziałby: Dortmundowi brakowało szczęścia. Po prostu.
Nie zamierzam nikogo przekonywać, że ten model na pewno nie ma wad i jest idealny. Nie można przeginać. Sam nie mam wrażenia, by model, który wskazuje jesienny Dortmund jako czwartą najlepszą drużynę w Europie, był wiele wart, ale chcę pokazać, że przypadek w futbolu ma wielką siłę.
Mam wrażenie, że w Wiśle Kraków o tym nie pamiętają. Prezes Robert Gaszyński nie był dziś w stanie wydusić z siebie deklaracji, że Kazimierz Moskal poprowadzi klub w przyszłym sezonie, choć trzy miesiące temu podpisał z nim kontrakt na półtora roku. Mówił, że o obsadzie pozycji trenera zdecyduje na podstawie analizy raportu, czytaj: jeśli znajdzie taniego, a niezłego trenera, to Moskala zwolni, a jeśli nie znajdzie, to nie zwolni. Moskal siedział obok i musiał czuć się wyjątkowo niezręcznie.
Czy Kazimierz Moskal poprawił wyniki Wisły? Nie. Średnią punktów ma gorszą niż Franciszek Smuda. Nie wprowadził zespołu do europejskich pucharów. W kilku meczach frajersko stracił punkty. Wpuszczane w końcówkach meczów bramki były trudne do wytrzymania. Zgoda.
Gdyby jednak spojrzeć szerzej, Wisła grała w ciągu tych trzech miesięcy bardzo ciekawą piłkę. Momentami jedną z najlepszych w ekstraklasie. Dwukrotnie była lepsza od Legii Warszawa na Łazienkowskiej. Nie walcząc o nic, bardzo mocno postawiła się brnącemu po tytuł Lechowi Poznań. Dobrze wyglądała w wyjazdowych meczach z Jagiellonią Białystok. Stwarzała mnóstwo sytuacji, rozgrywała naprawdę efektownie, kilku zawodników doszło do dawno niewidzianej formy, jak Maciej Jankowski czy Rafał Boguski.
Jeśli Moskal zostanie zwolniony, to dlatego, że jego piłkarze nie mieli skuteczności. Dlatego, że Stilić w meczach z Legią i Śląskiem Wrocław, zamiast do pustej bramki, kopnął obok niej. Dlatego, że Jagiellonia, grając fatalny mecz, strzeliła Wiśle dwa gole, w tym jednego ze spalonego, choć gdy zrobiła to kilka tygodni później Lechii, to nikt nie chce zwalniać Jerzego Brzęczka. Dlatego, że sędzia uznał nieprawidłowe gole dla Legii. Dlatego, że Boban Jović nieszczęśliwie kopnął piłkę do własnej bramki. Moskala niszczy nagromadzenie nieszczęśliwych okoliczności. Mogą się temu dać zwodzić kibice, ale analizujący teoretycznie wszystko, jak w korporacjach, prezes, już nie powinien.
Mam wrażenie, że w wielu polskich klubach Moskal byłby uznawany za dobrego, normalnego trenera. Jego nieszczęściem jest jednak, że pracuje w Wiśle, gdzie wciąż jest uznawany za zapchajdziurę, którego traktuje się z lekkim przymrużeniem oka. Gdy wracał w marcu, wydawało się, że przychodzi z zupełnie innej pozycji. Jako trener, który mimo wszystko pokazał w Niecieczy i w Katowicach, że coś potrafi. Jako trener, a nie asystent trenera. Ale nic się nie zmieniło. Dla wielu dziennikarzy na konferencjach prasowych dalej jest „Kaziem”, dla zarządu klubu chyba niestety także.
W sytuacji, w jakiej Wisła się znajduje, trudno mi sobie wyobrazić dla tego klubu lepszego trenera. Gaszyński, z uporem maniaka wymaga, by Wisła grała efektownie i ładnie dla oka, choć piłkarze w Krakowie zostają coraz gorsi. Niewielu trenerów w Polsce jest w stanie to zagwarantować. Moskal tak. On ładną, ofensywną grę ma nie tylko na sztandarach, ale też na boisku. On jest swój, co może być atutem, a nie jak dotychczas wadą. Swój, czyli nie przestanie pracować, jeśli raz nie dostanie wypłaty. Będzie bardziej wyrozumiały niż trener z zewnątrz.
Moskal nie jest trenerem idealnym. Pewnie mógłby mieć twardszy charakter. Ale pewne jest, że pracował wiosną w skrajnie trudnych warunkach. Musiał prowadzić zawodników rozczarowanych niespełnionymi deklaracjami finansowymi prezesa, wciąż nie mając poczucia wsparcia z góry. W tej sytuacji Wisła powinna go sobie szanować, bo na lepszego trenera jej nie stać. W momencie, gdy ktokolwiek zaczął insynuować, że Wisła może zatrudnić Ojrzyńskiego, klub powinien zapewnić, że Moskal ma pełne poparcie. Była do tego idealna okazja. Moskal siedział dziś obok Gaszyńskiego. Mogły paść deklaracje, które umacniałyby pozycję trenera, a nie jeszcze bardziej ją podkopywały.
Mam wrażenie, że w – skądinąd nieistniejącym – planie budowy drużyny na fazę grupową europejskich pucharów Kazimierz Moskal przeszkadza akurat najmniej. Ale jego najłatwiej obarczyć winą i kupić sobie trochę czasu.

Coglin 09.06.2015 07:47

dzisiejszy Dziennik Polski:
Cytat:

...Ta sytuacja wiele mówi o dotychczasowej pracy Roberta Gaszyńskiego. Na razie składają się na nią: ciągle te same obietnice bez pokrycia, zarzut do dziennikarzy, że robią złą atmosferę, i stwierdzenie, że to nie obecny zarząd narobił milionowych długów. A nam się wydawało, że Gaszyński przyszedł do Wisły właśnie po to, by z tych długów ją wyciągnąć...

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...asie,id,t.html
w sumie prawda, tylko brakuje w tych artykułach czegoś na temat udziału w tym wszystkim Cupiała.

Stelio 09.06.2015 08:03

Cytat:

Na koniec właściciel klubu składa jednoznaczną deklarację odnośnie przyszłości Wisły. - Niezależnie od tych wszystkich problemów, na które nie mam wpływu, nie zamierzam się wycofywać z Wisły. Wprost przeciwnie. Będę rozwijał klub z nadzieją, że już w przyszłym sezonie wróci na należne mu miejsce. I wtedy, siedząc w tej loży razem z byłymi piłkarzami i trenerami, będziemy mieli poczucie, że praca nie poszła na marne. Widzi pan Wisłę w Lidze Mistrzów? Bo ja ciągle widzę i będę dążył do tego, by spełnić to marzenie. A już się przekonałem, że moja wiara udziela się innym. Silna Wisła jest potrzebna całej polskiej piłce.
Wywiad z Cupialem sprzed ponad dwóch lat, czytając kwestie o tym ze u niego nie ma zaległości i ze chce silnej Wisły, odnoszę wrażenie ze w tym klubie obietnice bez pokrycia to chyba jakaś tradycja... http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...FWEDcwodWJYA6g

Pan Jotka 09.06.2015 08:22

Hahhaha :D Gaszyński ch*j bo obiecuje, Bednarz ch*j bo obiecuje..>A gdzie ten co nic nie mówi , ale zapewne OBIECUJE PREZESOM???? Cupiał stał sie tym, kim swego czasu Romanowski dla Legii, Wojciechowski dla Polonii, Cacek dla Widzewa....

siemstein 09.06.2015 08:35

Zróbmy akcję pod tytułem: "Gdzie jest Cupiał?!" Coś al'a Gdzie jest krzyż :D

Machor303 09.06.2015 08:36

Widzę że robi się niezły podjazd na działaczy, nie powiem że na cały klub ale z niedługo może tak być jak nie kupią jednego zawodnika do końca tego tygodnia. Dajcież popracować tym ludziom to jest proces. To jest jak odgrzybianie ściany, najpierw trzeba skuć tynk, odgrzybić , położyć nowy tynk a potem pomalować, a Wy byście chcieli od razu malować zagrzybioną ścianę by ładnie wyglądało. to nie o to chodzi...

Pan Jotka 09.06.2015 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Machor303 (Post 1403834)
Widzę że robi się niezły podjazd na działaczy, nie powiem że na cały klub ale z niedługo może tak być jak nie kupią jednego zawodnika do końca tego tygodnia. Dajcież popracować tym ludziom to jest proces. To jest jak odgrzybianie ściany, najpierw trzeba skuć tynk, odgrzybić , położyć nowy tynk a potem pomalować, a Wy byście chcieli od razu malować zagrzybioną ścianę by ładnie wyglądało. to nie o to chodzi...

Jakbyś chodził na Wisłe 20 lat to byś zrozumiał.... To nie zacżłęo się 1 stycznia 2015 mówiąc słowami Gaszyńskiego. To trwa i trwa...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl