Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Proud 26.08.2011 08:52

FC Kopenhaga (Dania)
Fulham FC (Anglia)
Hannover 96 (Niemcy)
Wisła Kraków (Polska)

Taka grupa mi się marzy. Bylaby szansa z niej wyjść, a marketingowo też nieźle wygląda.

bukaj22 26.08.2011 09:05

Nie wiem jak większość tutaj , ale ja nie widzę ekipy , która Polski klub mógłby przeskoczyć i to zdecydowanie.

PSV
Club Brugge KV
Austria
Wisła

To jest jak dla mnie grupa śmierci.

Naprawdę ciężko będzie zdobywać punkty w Lidze Europy , ale cóż próbować trzeba. :}

JarekTSW 26.08.2011 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1155475)
FC Kopenhaga (Dania)
Fulham FC (Anglia)
Hannover 96 (Niemcy)
Wisła Kraków (Polska)

Taka grupa mi się marzy. Bylaby szansa z niej wyjść, a marketingowo też nieźle wygląda.

Chyba sobie żartujesz , że z takiej grupy była by szansa wyjść. Patrząc na naszą grę w tej grupie pewne 4 msc niestety

Chrisman 26.08.2011 09:29

PS Ten "śmieszny" Apoel ograł w el. LM Slovan, który to z kolei dziś wywalił z rozgrywek LE AS Romę!

Squirtle88 26.08.2011 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1155453)
Chyba najatrakcyjniejsza możliwa grupa jeżeli chodzi o umiejętności przeciwników... bilety sprzedałyby się w mig:

ATLETICO Madryt - 5 drużyna poprzedniego sezonu ligi hiszpańskiej, w składzie mnóstwo piłkarzy o uznanej marce (np Falcao)

UDINESE Calcio - 4 drużyna poprzedniego sezonu ligi włoskiej, bardzo mocny zespół, gdyby nie świetna postawa Szęsnego, to pewnie grałaby w LM

HANNOVER 96 - 4 drużyna poprzedniego sezonu ligi niemieckiej, zespół który wyeliminował mocną Sevillę na drodze do fazy grupowej LE, to chyba wystarczająca rekomendacja dla tego zespołu, no i ten niesamowity Abdellaoue...

WISŁA KRAKÓW

Bilety , kasa , kasa , bilety , bilety , kasa .... ile można ? od tego waszego myślenia rzygać się chce , to jest temat piłkarski,a nie finansowy czy ekonomiczny i najlepiej jeśli trafimy do najsłabszej grupy żeby była szansa ze niej wyjść i nabijać pkt do rankingu...

dzollo 26.08.2011 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1155497)
Chyba sobie żartujesz , że z takiej grupy była by szansa wyjść. Patrząc na naszą grę w tej grupie pewne 4 msc niestety

A ja mam nadzieje, że teraz kiedy presja spadła z naszych grajków, Robert odstąpi od wybitnie genialneji i wyrafinowanej taktyki "murujemy i dzida do przodu" i pozwoli im grać, powtarzam Grać w piłkę, a wtedy możemy powalczyć z każdym szczególnie u siebie, i obejrzeć kilka ciekawych spotkań, a jak odpadniemy po fajnych emocjonujących spotkaniach z wymagającymi przeciwnikami to nikt pretensji mieć nie będzie. Natomiast jeśli będziemy dalej biegać za piłką a nie w nią grać będe pierwszym, który podniesie "Votum nieufności" wobec Maaskanta.

78GD 26.08.2011 09:58

obojetnie jaki to bedzie przeciwnik trzeba grac swoje do przodu a nie robic obrony czestochowy .APOEL pokazal ze gra futbol ofensywny i skutki tego byly wiec wziasc nalezy z nich przyklad

Merkury 26.08.2011 10:13

Bez względu na kogo byśmy nie trafili mamy zapewnione ostatnie miejsce w grupie - taka jest realna ocena naszych możliwości. Jesteśmy losowani z ostatniego koszyka z możliwych - możemy sobie gdybać a tak jest, że każdy przeciwnik na którego byśmy nie trafili jest pod względem sportowym na wyższym poziomie.

kristos 26.08.2011 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1155549)
Bez względu na kogo byśmy nie trafili mamy zapewnione ostatnie miejsce w grupie - taka jest realna ocena naszych możliwości. Jesteśmy losowani z ostatniego koszyka z możliwych - możemy sobie gdybać a tak jest, że każdy przeciwnik na którego byśmy nie trafili jest pod względem sportowym na wyższym poziomie.

Powiedział co wiedział Merkury ....

Merkury 26.08.2011 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1155552)
Powiedział co wiedział Merkury ....

A co Ci się nie zgadza w ocenie naszego potencjału. Przeszliśmy Łotyszy i Bułgarów, którzy przeżywają kryzys od przynajmniej 3 sezonów i wielka radość w grodzie Kraka zapanowała jaką to my dobrą drużyną jesteśmy. A jesteśmy na mapie Europy totalnymi ogórkami mającymi w składzie jak dobrze policzyć 2-3 przyzwoitych zawodników. Nie znam zespołu, który awansowałby do LM w oparciu o zawodników wypożyczonych, z bokami obrony z innej epoki.

INZAGHI 26.08.2011 10:41

Żadnego grania na poważnie, lekko, łatwo i przyjemnie, bez wysiłku.

Zangażowanie w tym sezonie dla dobra klubu tylko w lidze."

zloto 26.08.2011 10:58

Co nam da zaangażowanie w Lidze? Rozumiem, że celem jest wywalczenie ewentualnego startu w europejskich pucharach? Jeżeli w tym sezonie przegramy(odpukać..) wszystkie mecze w grupie LE, to nie będziemy mieli rozstawienia już w III rundzie kwalifikacyjnej LM... Czy tak trudno to pojąć, że w tym sezonie musimy coś ugrać w Europie, żeby na serio myśleć o ewentualnych startach w przyszłych latach(nie tylko w 2012/2013)... Rozumiem, że nie napisałeś dosłownie aby odpuścić LE, ale dla mnie "Żadnego grania na poważnie"="Lejemy na to ciepłym moczem". Mam nadzieje, że w klubie są rozsądniejsi ludzie...z całym szacunkiem dla ciebie.

mr_kwolf 26.08.2011 11:01

Sposobu myślenia tego forum nie ogarniam. Było już "lepiej odpaść w tym roku w 4 rundzie eliminacji do LM, żeby w LE zrobić punkty, które ułatwią nam walke o LM". Teraz myśl przewodnia to "odpuścić puchary, skupić się na lidze, żeby w przyszłym roku... grać w pucharach".

Fenomenalne.

pit5791 26.08.2011 11:04

Jak to nie ogarniasz?

Ile klub może zarobić grając dalej w LE?
Ile klub może nie zarobić, nie wygrywając mistrzostwa w sezonie 2011/12?
Ile klub może nie zarobić, nie awansując w ogóle do pucharów w sezonie 2011/12?

Większość kasy która była do zarobienia w pucharach, w sezonie 2011/2012, klub już zarobił.
Reszta jest bonusem.
Nikt nie twierdzi, że należy w ogóle odpuścić puchary, ale niestety liga teraz ma najwyższy priorytet.
Zresztą w dzisiejszej GW przyznał to też nasz trener.
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...gi_Europy.html

zloto 26.08.2011 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1155578)
Sposobu myślenia tego forum nie ogarniam. Było już "lepiej odpaść w tym roku w 4 rundzie eliminacji do LM, żeby w LE zrobić punkty, które ułatwią nam walke o LM". Teraz myśl przewodnia to "odpuścić puchary, skupić się na lidze, żeby w przyszłym roku... grać w pucharach".

Fenomenalne.

Dokładnie, mam podobne odczucia, tylko obawiam się, że kolega INZAGHI pisał to na poważnie...mam nadzieję, że po prostu nie przemyślał swojego posta.

Pit...gdzie za trener to powiedział? W tym artykule nie widzę nic takiego...to jedynie tani, chwytliwy, tytuł nagłówka i kręcenie ludziom w głowach...

Rozumiem, że miał by oszczędzać zawodników, bo gramy co dwa tygodnie w Europie?:rotfl:

Da się pogodzić LE i T-Mobile...to nie jest kwestia przygotowania fizycznego, bo nie będziemy teraz grać w europie co 6-7 dni, tylko to jest kwestia nastawienia psychicznego. Prędzej obawiał bym się tego, że chłopaki bardziej zaangażują się w Europie niż w lidze, tak jak Amica sezon temu...

tomasz_19 26.08.2011 11:16

i prawidłowo, odpuścić sobie mistrzostwo Polski kosztem pokazania się w LE to byłaby głupota...

Michal_1990 26.08.2011 11:19

Niektórzy nie rozumieją, że olanie LE = brak punktów w rankingu klubowym = brak rozstawienia w 3 rundzie el. LM, czyli za rok możemy trafić jak Slovan w 3 rundzie na APOEL ( i potem w 4 rundzie el. LE na taką Romę czy Sevillę) - Słowakom udało się ich wyeliminować, jednak nic dwa razy się nie zdarza - nie wierzę, że za rok znów odpadnie tyle rozstawionych drużyn. Dlatego najlepiej byłoby wygrać wszystkie mecze na Reymonta, przywieźć jakiś remis z wyjazdu i awansować z 2 miejsca. Lech w rankingu klubowym ma więcej punktów niż Hannover 96, Partizan, Real Saragossa, Lazio i Athletic Bilbao. Gra jest warta świeczki. Nie po to zarabiają po 300 tys. euro, żeby nie mogli zagrać 6 meczów w przeciągu 4 miesięcy. Zarówno na ligę, jak i na puchary wystawiać najmocniejszy skład. Teraz pokutujemy za wpadki z Levadią i Karabachem.

Chociaż myślę, że mając naprawdę silną ekipę i będąc nierozstawionym też można powalczyć z faworytami - jak Viktoria Pilzno. Pytanie czy mamy silną ekipę (czy będziemy mieć) ? Bo nie można ciągle wracać do sezonu 02/03.
Trzeba na nowo zacząć pisać historię Wisły w europejskich pucharach.

Mixu 26.08.2011 11:20

Chcę tylko co poniektórym przypomnieć jaką grupę miał Lech i jaką mu przyszłość wieszczono. Także losujmy każdego i pokażmy na co WISEŁKĘ stać!

najm 26.08.2011 11:20

Cytat:

i prawidłowo, odpuścić sobie mistrzostwo Polski kosztem pokazania się w LE to byłaby głupota...
a za rok odpadniemy w pierwszym meczu el do LM bo nie bedziemy rozstawieni.

Ksaron 26.08.2011 11:22

To może całkiem się wycofajmy z tych pucharów skoro liga ważniejsza?

Dla mnie najbliższy mecz będzie testem jak jesteśmy przygotowani do sezonu,
od początku gramy kichę (jeden mecz z Liteksem tylko wyszedł) i owoce tego było widać z APOELem.

mr_kwolf 26.08.2011 11:25

Podoba mi się jeszcze pewność niektórych że "olanie LE" = "mistrzostwo Polski" i przeciwnie.

Dodam jeszcze, że w sezonie 2008/09 dopóki Lech grał w pucharach to był liderem Orange Ekstraklasy, a potem mistrzem była Wisła. Sezon 2006/07 - jak Wisła grala w pucharach to była nawet przez chwile liderem Orange Ekstraklasy, potem na wiosne jak nie graliśmy w Europie to skończyliśmy na 8 miejscu.

Jak widać gra w pucharach nie musi powodować grania piachu w polskiej lidze.

tomasz_19 26.08.2011 11:29

coś za coś... jeżeli nie zdobędziemy mistrzostwa teraz to w przyszłym sezonie zagramy... ale w pucharze polski...

WislaOnly 26.08.2011 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1155433)
Mamy powalczyc a nie szybko odpasc chociaz dla mnie wazniejsze by w lidze nie odstawac

1. PSV Eindhoven
2. Club Brugge KV
3. Austria Wieden
4. WISLA KRAKÓW

Też marze o takiej grupie, nie wierzysz to zobacz w temacie losowania!:P Tylko Austrię Wiedeń zamiennie za Maccabi Hajfa, można by było porównać poziom klubowy oby krajów. Cypryjski już znamy... A poza tym grupa fajna marketingowo i do przejścia. Marzy mi się dojście gdzieś do ćwierćfinału rozgrywek, ależ to były by emocje. I ile kasy dla klubu...Ale musimy pamiętać, żeby piłkarze nie zawalili ligi, przykładem Lecha. Trzeba im to wpajać na każdym kroku. Np. takim transparentem: "WISŁA TO NIE LECH! DA RADĘ NA KAŻDYM FRONCIE, NAWET NA TRZECH":pobity:

funkykoval 26.08.2011 11:38

Moja grupa wymarzona:

1. FC Kopenhaga
2. AEK Ateny/Hapoel Tel Aviv
3. Austria Wiedeń
4. Wisła Kraków.

Najgorsze możliwości:
1. Atletico/Schalke/Alkmar/PSG/PSV
2. Metalist/Rubin/Udinese/Mazio/Athletic
3. Odense/Rapid Bukaresz/Stade Rennais

pit5791 26.08.2011 11:44

Potwierdzam.
Nie ma w tym artykule formalnego cytatu z wypowiedzi naszego trenera, że dla niego i Wisły priorytetem jest nasza wspaniała liga.
Przepraszam za nieścisłą wypowiedź, oraz jeśli kogoś wprowadziłem w błąd.

lazy 26.08.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1155578)

Fenomenalne.

hahaha...
Piękne... do prawdy piękne...
Proponuję nie zdobywać mistrzostwa bo w ten sposób wpuścimy naszych rywali w maliny (w sensie - puchary).

edit:
Przemyślałem to jeszcze. Może w ogóle wycofajmy drużynę z jakichkolwiek rozgrywek. Przecież porażki są wliczone w tą grę. Po co ryzykować?
Nie ma drużyny która mogłaby wygrać wszystko.

alterego 26.08.2011 11:52

kpina z tym odpuszczaniem LE. Co my Juventus? I LE dobre, jak widać, skoro takie z nas ogóry. Mamy ławę więc o żadnym odpuszczaniu nie może być mowy. Nawet PP...

pit5791 26.08.2011 11:57

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...olendrami.html
Ale w tym artykule, można podkreślić, że nasz trener niby powiedział:

"Co jest teraz naszym głównym celem? Oczywiście odzyskanie mistrzostwa Polski, bo za rok znów chcemy walczyć o Ligę Mistrzów."

Więc sens mojej poprzedniej wypowiedzi był jednak prawidłowy.

sanderuss 26.08.2011 11:58

Tottenham, Fulham, Stoke i Wiselka :) To byla by grupa marzen dla angielskiej kolonii :P

Krav 26.08.2011 11:59

zwłaszcza, że nie może być więcej niż jednej drużyny z tego samego kraju w jednej grupie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl