Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

FraMat 09.11.2011 12:09

Grześ Lato znalazł dla pokemonów temat zastępczy: nowe koszulki.
I nie zawiódł się: wszystkie pokemony z Weszlo na czele teraz tylko o koszulkach i o koszulkac, orzełku, godle, koszulkach.
Nie ma ważniejszych spraw.

Ajax 09.11.2011 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1189655)
I nie zawiódł się: wszystkie pokemony z Weszlo na czele teraz tylko o koszulkach i o koszulkac, orzełku, godle, koszulkach.

PIS ma Smoleńsk
Palikot aborcję
PO ma PIS

a

Grzesiu ma Orła

Wszyscy mają temat zastępczy w razie zagrożenia merytoryczną dyskusją na temat realnych problemów:)

studio 09.11.2011 12:31

Po prostu Lato nigdy orlem nie byl w szkole wiec taki uraz ma do niego ;)

Kociewiak 09.11.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1189661)
Po prostu Lato nigdy orlem nie byl w szkole wiec taki uraz ma do niego ;)

Dobre :)

Cholera za takie coś to tych pajaców z pzpr powninni za jaja powiesic, pomijając już, jak ta kadra personalnie wygląda. Ale oczywiście w naszym kraju znajdzie sie jedna góra dwie osoby (Boniek, Tomaszewski) które będa stanowczo przeciw a reszta pogada, pogada, a i tak to wkońcu oleją. Ciekaw jestem co panowie w CF w niedziele na ten temat powiedzą i kogo zaprosza bo oni tak bardzo o reprezentacji lubią dyskutować nawet w magazaynach typowo ligowych.

JEDREK76 09.11.2011 13:01

Ja bym się tam tak nie burzył o to, przynajmniej teraz już nawet dla największego debila jasnym będzie, że to nie jest Reprezentacja Polski tylko reprezentacja "leśnych ludków" z pzpr-u. To coś już od dawna nie było czymkolwiek z czym osobiście bym się utożsamiał dlatego może w tej chwili mi to tak "zwisa":>.
W jakiś sposób może jedynie podejście Błaszcza (jeżeli rzeczywiście w ten sposób się wypowiedział) mnie z deczka zdegustowało. Mógł po prostu nie zabierać głosu w tej kwestii.

Worcester 09.11.2011 13:13

Błaszczykowski...brawo! Sraciłem do niego szacunek.

1q2 09.11.2011 14:11

http://www.weszlo.com/news/8445-Kosz...rwsze_projekty

Niektórzy to mają inwencje :lol:

A koszulki , te prawdziwe - jak dla mnie idealne.Jaka reprezentacja, takie koszulki
Ja im kibicować nie będę ale żal mi niektórych naszych reprezentantów że w takim cyrku muszą uczestniczyć.Na pewno plus dla części z nich którzy publicznie wypowiedzieli się co myślą o cudzoziemcach w kadrze.

Squirtle88 09.11.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dudzik87 (Post 1189630)
A ja mam pytanie do kolegów z Wrocławia
bo wybieram sie teraz na Polska-Włochy w piatek i chciałem zapytac jak wygląda sprawa ze zjazdem z autostrady na stadion i parkingiem wokół stadionu??

Współczuję ci że wydajesz pieniądze i tracisz czas na oglądanie szopki .

Voin 09.11.2011 17:55

http://www.facebook.com/pages/Chcemy...99409540077611

Najbardziej śmieszą mnie tłumaczenia tych pzpnowskich ludzi, że godła nie da się zastrzec, więc jest logo. No k***a jakoś wcześniej nie robiło im to problemu...

LuKaS TSW 09.11.2011 18:02

"Brak godła na koszulkach reprezentacji to kolejny przykład rozmiękczania naszej tożsamości narodowej ! To przygrywka do tego żeby wkrótce znalazła się tam np. flaga Unii Europejskiej. Niedługo nie będzie można przyjść na stadion z biało-czerwoną flagą ani krzyczeć szowinistycznie, zaściankowo i nacjonalistycznie „Polska gola”, bo może to obrazić kibica „obywatela RP nienarodowości polskiej”. Skandal i tyle, do tego przed meczem w Święto Niepodległości." dobry komentarz,ale i tak zaraz ktoś powie że to doszukiwanie się dziury w całym.

alkoholik 09.11.2011 18:13

Teraz to jest "Reprezentacja PZPN" a nie Polski

cfa 09.11.2011 18:13

Trzeba zgłosić nową reprezentację naszego kraju. A ta niech sobie zostanie reprezentacja PZPNu. Mam nawet propozycje na nowy hymn dla "nowej" repezentacji PZPNu FNS - Lato.

Glazik 09.11.2011 18:17

Gorzej jak logo PzpN zostanie zawieszone w sejmie za mownica...
http://narodowcy.net/pzpn-rezygnuje-...la/2011/11/08/
" przyszłoroczne Euro będzie pierwszą wielką imprezą, na której piłkarze wystąpią bez godła naszego kraju. Komentarz jest chyba zbędny…"

pawlos33 09.11.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1189552)

Klub Kibica rzadzi i dzieli! :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

soku 09.11.2011 21:48

Z tego co widziałem w TV tylko Murawski wyraził niezadowolenie z powodu braku orzełka.

heoij 09.11.2011 22:37

Wybierający się na mecz z Włochami powinni "przywitać" pozdrowieniem PZPN i zapytać gdzie jest godło ? Albo na dwie strony: Kto Ty jesteś ? Polak mały. Jaki znak twój ? Orzeł biały.

Choć teraz według PZPNu powinno brzmieć to tak:

Kto ty jesteś ?
- Bo ja wiem.

Jaki znak twój ?
- Logo PZPN.

AntyDrozd 09.11.2011 23:44

Cytat:

Framat sam jesteś pokemonem widze ,że czerwony orzeł Ci do gustu przypadł a może Ty komuchem jesteś

misiek088 10.11.2011 01:25

Mam nadzieje że bracia z Wrocławia wymyślą coś dobrego doping 2 stronyjw i będą jechac na pzpn i ich pieprzone koszulki. moze jakies transparenty - trzeba działać - samym klnięciem nic nie wskuramy

Damian1241 10.11.2011 01:28

akurat polowa składu to nie Polacy t
o zdecydowali zeby zabrac godlo

rasel1906 10.11.2011 03:51

a ponoć Polacy nie gęsi... ja to uważam ze najlepiej byłoby wsadzić całe to czerwone s....ysyństwo z pzpn razem ze slavko i slavkiem i tymi nowymi koszulkami do jakiejś kapsuły i wystrzelić na marsa tyle mam mądrego do powiedzenie i przepraszam ale moja irytacja ta 'reprezentacją' już sięgneła zenitu

Luu... 10.11.2011 07:26

http://www.youtube.com/watch?v=E2dPG...&feature=share
‎- Kto Ty jesteś?
- Bo ja wiem...
- jaki znak Twój?
- logo pzpn.

aguero20 10.11.2011 09:44

Ważne żeby kur.. Polacy chociaż doszli do ćwierćfinału to będzie jak odkrycie nowej galaktyki :) a na tą koszulke mam wyj.... i pozostali też powinni mieć , no i co że nie ma orzełka , popłaczecie sie?xD
Jeb.. PZPN !!!!!!

dynek.pl 10.11.2011 09:56

http://www.tvn24.pl/12694,1723780,0,...l#sonda1003545

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krecina
Według niego, logo to również jedyna rzecz, z której związek może mieć pieniądze. - Zapłacą kibice którzy kupią koszulkę. Ona ma być wielbiona przez kibica, wyrażać szacunek dla piłkarza i całej społeczności - powiedział.

W jakim swiecie zycje ten czlowiek ?? Nawet na meczu w Gdansku, na ktorym przewazali tzw. kibice piknikowie najglosniej byla spiewana piosenka o pzpn-ie, a najwieksze gwizdy jak na murawie pojawil sie Lato. Tak wlasnie kibice wielbia pzpn wiec na pewno wszyscy zakupia koszulki z tym kleksem.
Rozumiem, ze ludzie kupuja karty kibica czy bilety bo to jest niezbedne do obejrzenia meczu kadry ale juz w koszulce naszczescie mozna przyjsc dowolnej przynajmniej narazie choc nie zdziwie sie jesli zostanie wprowadzony zakaz przychodzenia w koszulce z godlem zeby zmusic ludzi do kupowania tej szmaty z butelek - przeciez Krecine trzeba jakos wyzywic.

FraMat 10.11.2011 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyDrozd (Post 1189946)
Framat sam jesteś pokemonem widze ,że czerwony orzeł Ci do gustu przypadł a może Ty komuchem jesteś

Nie wiesz kim jestem, więc daruj sobie.
Natomiast po treści posta widac kim Ty jesteś. I nie masz z czego być dumnym.
Bez odbioru

Kocur 10.11.2011 10:43

Cytat:

Piotr Świerczewski, 70-krotny reprezentant Polski:

Zmiany strojów narodowych organizowane są cyklicznie co dwa lata. Prezentacja nowych koszulek odbywa się przy okazji mistrzostw świata lub Europy. Nowe stroje to wynik nowoczesności. Mamy XXI wiek, ludzie chodzą po księżycu, latają w kosmos, a niedługo będzie można wykupywać tam wycieczki. Dlaczego my nie mamy korzystać z tego recyklingu? Idziemy z duchem nowoczesności. Ja uważam, że obecne stroje kadrowiczów są bardzo ładne. Przede wszystkim odzwierciedlają nasze barwy biało-czerwone, które się nie zmieniły. I to jest najważniejsze. Fakt, brakuje na nim tradycyjnego Orzełka, ale z drugiej strony chcemy być tacy nowocześni - chcemy latać w kosmos, mieć samochody, które same parkują. W tej chwili przyczepiamy się do takich drobnych rzeczy. Dla mnie te koszulki są wspaniałe.

co za sprzedajna szuja :[

Mareq 10.11.2011 11:17

Cytat:

Fakt, brakuje na nim tradycyjnego Orzełka, ale z drugiej strony chcemy być tacy nowocześni - chcemy latać w kosmos, mieć samochody, które same parkują. W tej chwili przyczepiamy się do takich drobnych rzeczy
:lol:

Dostrzegam na horyzoncie następce Franza . Świerczewski ucz się pan zawodu , bo lukę intelektualną wypełnisz godnie.

SZYMEK_TSW 10.11.2011 11:25

Cytat:

Nie będzie panu brakowało orzełka na koszulce?

- Będzie, ale co zrobić? Znak czasów, że zamiast mamy logo reprezentacji. Orzełka będziemy więc mieć w sercach.
Arek Głowacki
czyli jednak są w tej kadrze normalni piłkarze :)

pan Dudi 10.11.2011 11:30

Cytat:

No jasne, przecież to tylko symbol narodowy. Kto by się przejmował takimi pierdołami? Pokemony, nikt inny. Jak ktoś taki jak ty może być moderatorem na forum "kibicowskim"? Wstyd.

fidello 10.11.2011 12:06

tak przy okazji tych koszulek, niezależnie od oceny, to kłania się jakość polskiego prawa. Bo ustawa o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej oraz o pieczęciach państwowych zabrania umieszczania symboli RP na przedmiotach przeznaczonych do obrotu handlowego, natomiast dopuszcza ich użycie w formie "artystycznie przetworzonej", cokolwiek ustawodawca rozumiał pod tym pojęciem - pewnie może to co Orła Białego zastąpiło. Więc wychodzi na to, że PZPN dostosował się do polskiego prawa, a ono w tej dziedzinie, jak zresztą w wielu innych, kuleje

FraMat 10.11.2011 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1190023)
No jasne, przecież to tylko symbol narodowy. Kto by się przejmował takimi pierdołami? Pokemony, nikt inny. Jak ktoś taki jak ty może być moderatorem na forum "kibicowskim"? Wstyd.

Rozumiem, że jakby na koszulkach był orzełek to cała reszta w polskiej pilce wrociłaby do normy?
Nie byłoby korupcji, durnych działaczy, braku pieniędzy na szkolenie młodzieży, braku inwestycji w infrastrukturę, braku nowoczesnego zarządzania, braku jakiejkowliek wizji rozwoju polskiej pilki, skostniałych struktur, lesnych dziadków, nieprzestrzegania procedur licencyjnych, nieliczenia się z kibicami, powoływania na siłę spolonizowanych cudzoziemców, żeby tylko się nie zbłaźnić?
Wam dac tylko symbol (chocby narodowy) a uznacie, że wszystko jest cacy.
Grześ Lato dzięki takim właśnie jak Wy doszedł do tego, do czego doszedł, bo umie sobie nimi manipulować.
Wstyd rzeczywiście byc czasami moderatorem na forum gdzie ludzie dostrzegają jedynie ułudy, pozory, dają sobie manipulowac, czepiają się spraw (może głębokich) ale w tym momencie najmniej istotnych.

Nigdzie nie napisałem, że podoba mi się brak godła. Ale do jasnej ch... to w tym całym bajzlu jakim jest PZPN nie jest to najwazniejsza, najistotniejsza sprawa do zmiany.

Teraz media i kibice zamiast naciskać na PZPN o rzeczywiste reformy w piłce będa zajmowały się orzełkiem a raczej jego brakiem... No typowo polskie podejście do tematu. A Grześ zaciera tłuste rączki

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl