![]() |
Cytat:
Te potencjalne 375 tys euro to była informacja, że UEFA blokuje nam na rzecz Mandziary wypłaty do wysokości 800 tys euro (?). Jeśliby to było prawdą to za mecze z trnavą i jak optymistycznie patrzysz z kimś następnym dostaniemy od UEFA zero. Bo 4 rundy x 175 tys euro to dopiero 700 tys. Zarobimy tylko za dzień (dni?) meczowy (-e). Pomijając to, że po przepaści różnicy poziomów jaką zobaczyłem w meczu z rapidem w dwumeczu z trnavą także nie uważam nas za faworyta, ale zapewne wszyscy będziemy w tym temacie dużo mądrzejsi w czwartek wieczorem. |
Cytat:
Te 375k euro to kwota o jaką walczymy z Trnawa. Z tymi tanimi Hiszpanami to bym się tak nie rozpędzał. To bajki Markusowe. Gdzie by jakikolwiek Hiszpan tu grał za 5k euro? Ludzie. Goku miał u nas czołowy kontrakt. |
Zdanie o tanich Hiszpanach było oczywiście moim (może kiepskim) żartem.
Co do premii od UEFA parokrotnie był tu wklejany link w którym było napisane: 150 albo 175 tys euro za każdą rundę. Ale jeśli masz pewne informacje, że tj. więcej i będziemy już coś dostawać od UEFA to oczywiście bardzo się na te przelewy cieszę. |
Cytat:
|
Swoich nie zostawia się w potrzebie.
|
Cytat:
Może to jest i niekorzystne finansowo ale buduje markę. |
Budowanie marki i palenie pieniędzmi w piecu, kiedy na bieżącą działalność zapożyczamy się u bociana :>
|
Cytat:
Tak, markę totalnych frajerów, przytułku dla kopaczy bez umiejętności i ambicji. Ale to niepotrzebne - mamy ją od lat. |
Cytat:
|
Fragment wywiadu z Moskalem z "Okiem Wiślaków":
"Czy do listy życzeń @WislaKrakowSA dołącza teraz obrońca? - K. Moskal: Z mojego punktu widzenia TAK. Colley jest wykluczony na kilka miesięcy, Łasicki nie może wrócić do normalnych treningów, więc mamy 3. zdrowych ŚO. […] Na pewno wzmocnienia by się przydały." |
Cytat:
|
Pewnie to za wcześnie powiedziane, ale miałem pewne przeczucia że Kiss może być wtopa transferowa, choćby dlatego że ktoś musi nią być. Nawet czysto statystycznie.
Tymczasem po tym meczu to mi pachnie nawet abstrakcyjnym scenariuszem że u Moskala już nie zagra i spedzi w drużynie niewiele więcej niż Tim Hall. Również JK się po nim już publicznie przejechał. Chyba gość nie mógł sobie wyobrazić gorszego wejścia do drużyny. |
Cytat:
Moskal go odstawi i będzie grał Olejarką i Młyńskim? Koleś na boisku miał dobre momenty do czasu aż złapał dwie kretyńskie żółte kartki. Przynajmniej wiemy co z nim nie tak. |
Cytat:
A to byłby jakiś pierwszy raz w piłce kiedy ktoś kto sportowo coś tak sobą prezentuje zostaje odstawiony? Takich przypadków jest setki w piłce klubowej co roku. Przykłady można mnożyć. Nie wiem czy tak będzie, ale żeby postawić Moskala w taki stan to trzeba się naprawdę postarać: Nie, to nie jest kabaret, to jest kryminał. Tu trzeba jasno o tym powiedzieć. Musimy najpierw ochłonąć, bo myślę, że pod wpływem tych negatywnych emocji możemy powiedzieć, czy zrobić o jedną rzecz za dużo. Myślę, że na spokojnie, jak ochłoniemy, będziemy się zastanawiać, ale to nie zmienia faktu, że tak jak powiedziałem - to jest nie do przyjęcia, nie do przyjęcia dla mnie - przyznał szkoleniowiec. Teraz Kiss musi się zdarzyć z ogromną presją i jeśli trochę myśli o swojej karierze bardziej niż Fazlagic (a powinno tak być) to czeka go u nas naprawdę ciężka przeprawa. Jednym zagraniem stał się obiektem wk.ur.wienia u kibiców, kolegów z drużyny, prezesa i trenera po paru dniach w nowym zespole. |
Cytat:
Idąc Twoją logiką to za kilka meczy będziemy grać rezerwami. Starzyński to parodysta który nawet piłki nie dotknął, w obronie trzech pajaców (stracone bramki nie wynikają za gry w 10, tylko z tego że Jaroch dał się wkręcić, Mikulski faulowal jak debil a Uryga - jak to Uryga, sfailował). Druga połowa zaczęła się od dramatycznych strat Kutwy i Mikulca, ten pierwszy potem sprowokował 3-4 kontry. Miał zabezpieczać środek pola... Różnica jest taka że Kissowi zgrzało baniak, a Polacy których nie krytykuje Moskal to parodyści. Z Kissa może być jeszcze pożytek, Młyński nie nauczy się już grać w piłkę. |
Królewski to najpierw powinien pocisnąć samemu sobie, że zbudował kadrę 37 gości, gdzie nie da się sklecić pierwszej jedenastki, bo takich typów tu naściągał. I w zasadzie robi dokładnie to samo rok po roku. Serio, nawet debil w końcu się na kolejnym swoim błędzie by nauczył, ale nie nasz prezes-właściciel.
|
Myślę, że to jest coś, co w naszej grze mówi samo przez się - najstarsze prawidło organizacji drużyny jest takie, żeby ją budować od tyłu. A my najbardziej imponujące ruchy transferowe rok w rok robimy z przodu. Choćby na papierze - jak się ma w ogóle Mikulec albo Biedrzycki do CV obu naszych nowych skrzydłowych od siedmiu boleści, czy Zwolińskiego. Do tego nowy kontrakt Rodado - największy ruch tego okna. Kiakos wygląda lepiej, ale też na papierze jest to ogórek. W tym momencie, z przodu mamy nieproporcjonalnie silny skład (a że niezbalansowany, bo nie mamy choćby jednej sensownej 10tki, to już inna sprawa), w stosunku to tej biedy w obronie. Ani Mikulec, ani Biedrzycki, ani Jaroch, ani Uryga to nie są goście choćby na top poziomie 1szej ligi, Józek pewnie tak, może jest nadzieja z tym Kiakosem. I tak znowu, jak w poprzednim sezonie, każda banda ogórów będzie nam ładować chociaż jedną bramkę z niczego, żeby Uryga mógł rękami pomachać.
|
Bez przesady. Na poziom I ligi każdy piłkarz w Wiśle się nadaje. U nas zawsze wszyscy są nie na poziom ligi i Wisły a później jak idą do innego klubu to nagle sobie radzą w tej samej czy wyższej lidze.
Wiśle toczy tak, a właściwie kilka raków: - kolesiostwo - upadek mentalny spowodowany również chorym na głowę prezesem, który tworzy w klubie jeden wielki chaos - brak trenerów do rozwijania piłkarzy. Przecież u nas coś takiego jak trener czy rozwój nie istnieje Dopiero jak te raczyska się pokona to można myśleć o budowaniu zespołu i ocenie zawodników |
Cytat:
Oczywiście w tym meczu i tej sytuacji czerwona to był punkt zwrotny, ale wcześniej 10 kopaczy z pola bawiło się zamiast strzelić zniczowi drugą i trzecią bramkę i tym zakończyć mecz. |
Cytat:
A rezerwami nie będziemy grać bo ktoś tam się wyleczy, niemniej to że poza Kutwa nikogo przez rok nasze rezerwy nie zbudowały na potrzeby 1 drużyny uważam za kpinę. Jest też opcja że Moskal świadomie nie chce nawet z nich korzystać. @doktor granat Ja go nie wyrzucam z klubu, jedynie dywaguje co zrobią w klubie. Po stronie Kissa też zbyt wesoło nie jest. Że to jednorazowy wybryk generalnie nie wierzę, bo to już nie jest tak młody gość i swoje za uszami na pewno miał w innych klubach. Ja mu życzę żeby się jednak u nas odnalazł. |
Cytat:
:rotfl: Ktoś musiałby nie znać Twojej twórczości na forum, by to kupić. Cały czas promowanie i wciskanie polskich ligowców w rodzaju Młyńskiego czy innego Michalaka, których nie bronią umiejętności, a jedynie polski paszport. Tymczasem ja oceniam wedle umiejętności i one są dla mnie najważniejsze. I tylko dlatego wskazuje na dużą liczbę piłkarzy o umiejętnościach znacznie większych niż mają polscy pierwszoligowcy w hiszpańskich niższych ligach - właśnie takich jak Carlitos, Carbo, Imaz, Lionch, Igbekeme, Rodado Villar, Mula itd. Tu nie chodzi o paszport, Hiszpanie na swoich pozycjach w większości sprawdzali się w Polsce, bo umieli grać w piłkę znacznie lepiej niż taki Sapała, Sobczak, Talar, Młyński i 90% innych pierwszoligowców. Tak samo lepiej grać w piłkę umie zapewne mnóstwo piłkarzy niemieckich, francuskich i angielskich ich niższych lig, w których jednak nigdy nie sprowadzaliśmy w większych ilościach, bo np. nigdy nie mieliśmy tam żadnego pogłębionego rozeznania rynku. Powiem więcej: na całym świecie są tysiące piłkarzy, z bardzo różnymi paszportami, potrafiący znacznie więcej niż jakikolwiek polski pierwszoligowiec, a przy tym częstokroć i tańsi . :-D Dlatego tak ważny jest skauting i tak głupie powierzanie go sztucznej inteligencji w oderwaniu od znających rynki i zawodników ludzi. Nie wierzysz też, że większość naszych Hiszpanów z pewnością była tańsza i zarabiała mniej niż taki Uryga, Colley, Sapała, Młyński, Żyro, Fazlagic czy teraz Zwoliński? Nie mogło być inaczej, bo kontraktowani byli już w momencie, w którym Królewskiemu kończyła się kasa i drastycznie spadły przychody. Oczywiście na pewno nie wszyscy, bo wysokie kontrakty mieli również Fernandez z Goku, a teraz zapewne najwyższy w drużynie ma Rodado. Zresztą jak widzimy wydatki na tych wszystkich zawodników nie przeszkadzają Królewskiemu w rozpieprzaniu pieniędzy również na kompletnie nieprzydatnych dziś Łasickiego, Brodę i Talara, zamiast przeznaczyć te środki na kontrakt dla jednego porządnego i zdrowego zawodnika. Tyle, że teraz nie mamy już kompletnie rozeznania jakiegokolwiek zagranicznego rynku po odejściu Kiko: rozeznanie dokonywane przez sztuczną inteligencję jak widzimy jest niewiele warte. Wymusza to przepłacanie za Biedrzyckich i przedłużanie kontraktów takim orłom jak ta trójka powyżej, bo w klubie brakuje opcji i jakiegokolwiek skautingu. |
z innej beczki , co sie stało że Kwiecień nie utrzymał Maji ?
chyba Znicz nie przebił go finansowo ? szkoda że my o takim zawodniku możemy tylko pomarzyć |
Cytat:
Dobrze mi się wydawało.. Kibice Wieczystej nie zobaczą w zespole także Radosława Majewskiego (37 l.). Pomocnik w 87 meczach zdobył 84 bramki i na tym koniec. Byłemu zawodnikowi Nottingham Forrest dokuczają kontuzje. Niedawno przeszedł operację więzadeł krzyżowych i możliwe, że zakończy swoją karierę. |
Cytat:
https://weszlo.com/2024/08/05/tamas-...ansfer-opinia/ |
To okienko transferowe niczym nie różni się od poprzednich poza tym że sprowadzono większą ilość polskich zawodników już mniejsza o to skąd przychodzili, ale jakościowo te ruchy kadrowe niczym się nie bronią, w dalszym ciągu możemy liczyć w ofensywie wyłącznie na jednego zawodnika, obrona jak była słaba tak jest. Ostatnie 3 spotkania to bilans 2-8. Wygraliśmy tylko z amatorami z Kosowa. Jeżeli Moskal nie dostanie zawodników z prawdziwego zdarzenia w formie to po wakacjach z tej drużyny nie będzie co zbierać, nie ma kompletnie niczego na czym można coś budować.
|
Wiem ,że nie ma w czym przebierać , ale nie dałoby się kogoś wypożyczyć z Ekstraklasy, na przykład jakiegoś stopera ?
|
Cytat:
Nie orientuje się w kadrach zespołów esa, ale nie sądzę że są opakowane mega obrońcami którzy nie grają. Najczesniej są to piłkarze pokoju Łasickiego, czyli zmarnowanych talentów które mają długą historię w NFZ. Obstawiam że Wisła szuka wśród zagranicy. W najgorszym przypadku trafimy na kolejnego Eneko czy Mehrenicia. Może chociaż znajdzie się ktoś z lepsza dynamika niż obrońcy którzy pozostali przy życiu. Ideałem byłby zawodnik pokroju Arsenicia. Może wrócimy do rynku bałkanskiego? |
jest jarosław Jach. ale to drewno pokroju Urygi więc nie ma co.
|
Cytat:
Popełniał błędy, ale według mnie, jemu się za dużo dostawało za innych. |
Przydałoby się, żeby nam spadł z nieba kolejny Moltenis, czyli zdecydowany i SZYBKI środkowy obrońca.
Ja już mam dość oglądania w obronie wynalazków, które na wuefie dostałyby dwóję za przewrót w przód, z przyspieszeniem Kamaza załadowanego piaskiem. |
Cytat:
dajcie spokój nie ma tu wyjścia tylko aj musi poszukać kogoś zagramanicą :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
4 bramki /3 asysty jako jeden z najniższych ŚO w lidze przy ledwie 1800 minutach gry. Ostatni raz obrońca z takimi statystykami był chyba w czasach Clebera. Basha coś po francusku mówi więc niech pogrzebie trochę po 4 ligach we Francji. |
kolejny świetny biznes Wisły czyli Biegański poszedł z klubu za darmo do Widzewa
znaczy rozwiązał kontrakt i podpisał z Widzewem ps. ciekawe czy prezes tysiąclecia i jego aj szukają jakiegoś środkowego obrońcę po kontuzji Colleya, czy aj stwierdziła że jest super bo jest Biedrzycki i Uryga. A na ławce Skrobański |
Cytat:
Czyli mu jeszcze pewnie zapłaciliśmy Bogaty klub co za darmo oddaje zawodników do wyższej klasy rozgrywkowej |
Szkoda Biegańskiego.. nie był wybitny, ale przypominam, ze nawet w sezonie spadkowym został ogłoszony przez kibiców jako najlepszy gracz sezonu..
Fakt miał ego top, ale tutaj chyba zadecydowały względy inne niż sportowe u Sobola.. tutaj jakiś kwas był, a młody chyba nie dostał wsparcia w późniejszym okresie |
Cytat:
Tak ja i Mehremic Trzeba było zrobić miejsce ( dużo miejsca jak na dorodne drzewo ) dla Urygi |
Cytat:
i dlatego też napisałem że wybitny to biznes Wisły podpisać przedłużenie Brody i zapłacić Bigańskiemu żeby sobie poszedł jarosław prezes tysiąclecia i właściciel ps. Karcz przechodzi sam siebie w GK "Po powrocie do Polski jasnym było, że w Wiśle nie będzie miał dużych szans na grę, gdyż hierarchia bramkarzy jest na ten moment jasna. Krakowski klub szukał Biegańskiemu w ostatnim czasie innego, do którego można by go wytransferować. Nie udało się jednak znaleźć chętnego, z którym Wisła doszłaby do porozumienia, więc ostatecznie zdecydowano się po prostu rozwiązać umowę. To z kolei pozwoliło młodemu bramkarzowi podpisać kontrakt z Widzewem Łódź do 30 czerwca 2026 roku z opcją przedłużenia. |
Jeśli miał nagrany temat Widzewa, to niekoniecznie musieliśmy mu w ogóle płacić za rozwiązanie kontraktu.
Mi go osobiście nie jest szkoda, po pierwszym, udanym sezonie zaczął się zjazd i gwiazdorzenie. Niech mu ławka w Widzewie ciepłą będzie, bo umówmy się, że rywalizacji z Gikiewiczem raczej prędko nie wygra. |
Mistrzostwo świata.
Biegański miał nagrany klub, a my nie potrafiliśmy na tym ugrać nawet złotówki i ot tak rozwiązaliśmy kontrakt :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl