![]() |
Pewnie jest. Tylko co Włosi mają do stracenia? Nic. Wezmą gościa, zapłacą mu grosze, a jak nie wypali to odeślą do domu. A my po takiej nieudanej przygodzie chuja zarobimy.
|
Ale może faktycznie zmieni na chwilę otoczenie,potrenuje w innym środowisku w innej kulturze piłkarskiej,pogra w rezerwach zamiast kopać się po Nowym Targu,Lubartowie czy Starachowicach.Ja tam uważam to za rozsądny ruch.
|
Po takim wypożyczeniu raczej będzie wiadomo, czy zrobi karierę, czy zostanie wypluty przez poważny futbol, jak choćby młodszy Buksa.
Dla nas to oznacza tyle, że jak go na tym wypożyczeniu odstrzelą, to już go później raczej nigdzie nie sprzedamy. Cały myk polegał na tym, żeby sprzedać jego "potencjał", który to wypożyczenie obnaży. |
Cytat:
To nie jest poziom zawodnikow pierwszej druzyny klubu, ktory gra w europejskich pucharach i podobno chce awansowac do ekstraklasy. W srodku pola mamy tylko i wylacznie Carbo, Sapale, Dude, Gogola, przy czym ten ostatni jest typowym zapchajdziura i daleko mu do tego, zeby byc silnym punktem druzyny. Sapala nie gra, bo grac musi junior czyli Kutwa. Tu jest niezbedny konkretny zawodnik, szczegolnie, ze Duda niewiadomo kiedy wroci, a jesli potwierdza sie plotki to czy kiedykolwiek jeszcze wroci. Idealnie byloby takiego Sukiennickiego na SP sciagnac, ale jakos nie ma kandydatow. Dlatego imho tego z Glogowa trzeba wyciagac (ktory bedzie u nas robil za juniora) i w srodku pola jeszcze jednego zawodnika. Jesli chodzi o narzekanie, ze mamy za duza kadre. Przypomnijcie mi kto przedluzal Talara i za co? Po co na co on w kadrze? Lasickiego? Jarocha rozumiem. Ale ja widze zmiane in minus w jego grze, bo raczej tak nagle motoryki nie stracil w 2 miesiace. Wisniewski jakos nie umie wykorzystac jego slabszej formy, to moze Zarowny by dal rade? Ale no tak... oddalismy Krzyzanowskiego na darmowe wypozyczenie, a nam tak nie chca zawodnika pozyczyc :( |
Cytat:
Łasicki, Talar skoro nie pamiętasz :haha::haha::haha: przedłużeni przez dobrodzieja z Synersie czy jak tam ta jego firma się nazywa :alleluja: Jaroch... jakby już było po drugiej stronie rzeki, a chłop ma dopiero 29 i pół Zarówny to środkowy obrońca, a poza tym temat jego transferu nie istnieje bo Chrobry go nam nie sprzeda, poza tym [i]nie stać was[\i] a co do Sapały.... gość ma siłę na 60 minut gry - i to gry toczonej w dosyć spacerowym tempie... |
Cytat:
Łasicki, Talar skoro nie pamiętasz :haha::haha::haha: przedłużeni przez dobrodzieja z Synersie czy jak tam ta jego firma się nazywa :alleluja: Jaroch... jakby już było po drugiej stronie rzeki, a chłop ma dopiero 29 i pół Zarówny to środkowy obrońca, a poza tym temat jego transferu nie istnieje bo Chrobry go nam nie sprzeda, poza tym nie stać was a co do Sapały.... gość ma siłę na 60 minut gry - i to gry toczonej w dosyć spacerowym tempie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W temacie Krzyżanowskiego wszystko zależy od niego, może w głowie mu się przestawi bo to jest kluczowe.
|
Nie zapominajcie, że on ma jednak tylko 18 lat.
Pojedzie, liźnie naprawdę dużej piłki, furory pewnie nie zrobi, ale może wrócić bardziej gotowy do gry u nas. Jako młodzieżowiec ma jeszcze dwa lata gry w I lidze i 3 w Ekstraklasie, więc stawiać na nim krzyżyk to chyba ciut za wcześnie :D |
Witalis,
tak jak pisalem, plotki. Mam nadzieje, ze pozostana plotkami. Nie chce pisac tego co slyszalem, zeby nie rozsiewac dalej, poczekajamy jeszcze chwile i bedzie jasnosc co do niego. Ja trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok i szybko wrocil. Juz wystarczy jeden dramat z Bierzalo. Dla mnie deal z Krzyzanowskim to jest kompletne frajerstwo. Takie typowo w stylu Wisly. No bo tak... idzie do serie A, podobno nie tylko po to zeby grac w Primaverze. Ma dostawac swoje szanse. Czyli niby jest na tyle dobrze, zeby w jakims pucharze zagrac. Ale jednoczesnie nie dostaniemy zlamanego grosza. Z drugiej strony nie jest tak dobry zeby u nas grac na lewej obronie i rozwiazac problem mlodziezowca i dlatego musial przyjsc Mikulec. Czy tylko ja tutaj widze problem logiczny? Za slaby na pierwszy sklad 10 druzyny drugiego poziomu rozgrywkowego, ale dosc dobry zeby dostac kilka szans w pierwszym skladzie druzyny Serie A? Wroci za kilka miesiecy, ze zmarnowanymi kilkoma miesiacami, bez formy i bedzie sie kopal w po czole w rezerwach. On tam jedzie na wydluzone testy. Oczywiscie mam nadzieje, ze okaze sie, ze nie mialem racji, a Wisla zgarnie te 2 mln euro czy ile tam zapisano w umowie wypozyczenia. |
Cytat:
Z punktu widzenia interesu Wisły, to takie wypożyczenie to jest strzał w oba kolana w kwestii przyszłości Krzyżanowskiego. Chyba nikt się nie łudzi, że młody zagra więcej niż MOŻE kilka minut w Serie A/Pucharze Włoch. Do tej pory kopał się po czole w I lidze w Polsce, jakoś nie wierzę w przemianę w zawodnika mogącego grać na poziomie Serie A w przeciągu kilku miesięcy. Włosi zapewnili sobie doskonały deal, sprawdzą go sobie pod kątem jego rzeczywistego potencjału, a jak im coś nie będzie pasować, to go zwrócą jak produkt kupiony online. Można niby upatrywać pozytywów w tym, że potrenuje ze sztabem z prawdziwego zdarzenia, podciągnie się taktycznie, ale czy zbierze tam dużo minut na boisku? Czas pokaże, ja w to wątpię. |
Wiem, że plotki. Oby nie prawdziwe. "Nie żartuj" w znaczeniu "odpukać".
|
Trzeba przyznać, że trzeba mieć niesamowitego farta, żeby mieć jednego sensowego obrońcę w składzie, i to właśnie on doznaje kontuzji... i to takiej, że może już Wiśle więcej nie zagrać.
Czyli potrzebujemy na już: LO, PO i dwóch stoperów :D Bo Uryga, Łasicki, Mikulec oraz Jaroch to poziom dołu 1 ligi/2 ligi, więc szans na awans z nimi nie ma. Kolejne zajebiste okienko transferowe! Wiwat Prezes! |
A kasy magicznie przy każdej kontuzji nie przybywa... niech negocjują z Rodado teraz na dół :D
|
I co, środek obrony i pomocy wujnia? 28 zawodników i nie ma kto grać.
|
Może by tak Borisa Moltenisa odkurzyć? Chyba nasza 1 liga jest atrakcyjniejsza niż 3 poziom rozgrywkowy we Francji?
|
Gdyście mogli zamiast przedłużenia Rodado sprzedać go i pozyskać, środkowego obrońcę, środkowego pomocnika i napastnika na poziomie I-ligowym wyższym, to co byście wybrali?
Nie zrozumcie mnie źle, cieszę się z tego przedłużenia. Ale skoro się na nie zdecydowaliśmy, to teraz muszą za tym iść kolejne transfery. Inaczej nie zdecydowalibyśmy się, prawda? |
My to potrzebujemy pół nowej drużyny. Dwóch stoperów, ofensywnego pomocnika, prawego obrońcy. Po co my podpisujemy jakiś Łasickich, Zwolińskich, to już lepiej uzupełniać juniorami, bo i tak nie ma kto grać.
|
Cytat:
Kutwa wygląda jak wygląda Szywacz jest dramatyczny, poza tym wyszedł nie tylko z wieku juniora ale i młodzieżowca Wiśniewski? Sarga? tak poproszę nowy zestaw pytań ps. Witalis: Rodado powinien zostać sprzedany, bo mamy jeden wielki syf w finansach i nie ma kim grać. Tylko komu? Azerbejdżan nie dawał dużej kasy, a i pewnie sam Rodado nie bardzo chciał tam iść I to pokazuje jednak jak wycenia go rynek.... |
Cytat:
|
Ciekawe czy mamy kogoś na oku na pozycjach wymagających wzmocnienia na już? środkowy obrońca, prawy obrońca i ofenswny pomocnik potrzebni pilnie. Ktoś z kolegów pisał , że Igbekeme wolny. Może jego?
|
Juz polscy denni-karze spekulują o Sukiennickim w Rapidzie, ciekawe kogo Wisla bedzie kupowała z Trnavy za tydzień.
|
Cytat:
|
Cytat:
Łap xD |
Ale to przecież nie dziennikarze o tym spekulują, ale człowiek, który pełni u nas funkcję prezesa klubu i jego słowa są w tym kontekście przytaczane... Czytanie ze zrozumieniem się konkretnie kłania :D.
|
Cytat:
Dzieki za streszczenie. |
Jakbyśmy się mieli pozbyć teraz gracza, który chyba jako jedyny poza Angelem prezentuje jakiekolwiek umiejętności w ofensywie, to byłby to strzał w czoło z przystawienia.
|
Cytat:
Szukamy PO? A skąd taki przeciek? Już to JK powiedział że nie stać nas aby mieć 3 piłkarzy na jedną pozycję. Uważam że sierpień będziemy mieć mocno dramatyczny, jeśli chodzi o punktowanie w 1 lidze i będzie ostre zaglądanie do kieszeni i jeszcze nawet 4 transfery. Środkowy obrońca, dwóch ludzi do środka i napastnik - tak typuje. |
Wszystko fajnie -kolejne transfery, jestem za tylko skąd kasa na to?
A potem skąd weźmie pieniądze żeby płacić pensję temu całemu towarzystwu? |
Cytat:
Ściągnięcie ŚO i jakiegoś napastnika do rotacji to obowiązek jeśli nie chcemy grać juniorami (A sluchajac Moskala raczej nie chce). |
Czyli żadne wnioski nie zostały wyciągnięte i teraz zbliżamy się do kadry 40 osobowej :D
|
Skoro przedluzalismy połamańcow na początku sezonu to skąd zdziwienie że kadra będzie węższa niż w zeszłym sezonie?
Oczywiście jutro ze Zniczem Skrobanski czy Kutwa być może nas oczarują (czego im życzę), ale raczej kolejne kroki są bardzo przewidywalne. Plus nawet nie liczny że że w najblizszych tygodniach nie będzie żadnych nowych kontuzji - bo na pewno będą. |
Cytat:
|
Sezon dopiero się zaczął, a porażka z Rapidem jest zaskoczeniem chyba tylko dla tych, którzy przez ostatnich 10 lat znajdowali się w śpiączce. Niemniej po powiewie entuzjazmu okazuje się, że przy kadrze liczącej prawie 40 zawodników trener dalej nie ma kim grać, co widzimy my i co widzi on sam (woła o wzmocnienia).
Rodzi się więc pytanie: czy ktoś trenera słucha? Czy istnieje kontakt na linii prezes-p.o. dyrektora sportowego-trener? Mam obawy, że nie. Obym się mylił. Czy transfery Mikulca, Biedrzyckiego i Zwolińskiego zostały dobrze przemyślane? Zwoliński, jak pisaliście, to duże nazwisko, ale czy pasuje do tego, co chce grać Moskal? Czy pasuje do Rodado? Czy pasuje nam charakterologicznie? Teraz pojawiają się posty, że niekoniecznie. O Biedrzyckim nie wiedziałem nic - jak się okazuje jest obrońcą całkiem innym do tego, co chce grać Moskal. O Mikulcu chyba nikt nic nie wie, poza tym, że nie poradził sobie z Rapidem. Ale to było chyba oczywiste. Zobaczymy, co z naszymi skrzydłowymi. Kiakos wydaje się ogarniać na 1. ligę. Skoro mamy pieniądze (przedłużyliśmy Rodado), być może nie należało puszczać Goku do Wieczystej. Goku wystawiać razem z Rodado, a drugiego napastnika wstawiać za Rodado. Przynajmniej na początku. Zakładając, że nie wymienimy teraz 3/4 składu, może trener Moskal powinien odpuścić i przemyśleć taktykę i zestawić grę od tyłu tak, żeby wydobyć atuty Biedrzyckiego i Urygi, nie ich wady. Przy okazji układając grę napastników, bo nawet ja dostrzegam, że coś jest nie tak. |
O przedłużeniu Łasickiego w naszej sytuacji nawet nie chce mi się pisać. Opiekę medyczną pokrywa ubezpieczyciel. Trzeba było umożliwić mu powrót do formy wraz z Wisłą, ale powiedzieć, żeby szukał sobie nowego klubu. Przy okazji wypłacić zaległe wynagrodzenie i premię, bo na pewno mu coś zalegamy. Tak byłoby fair.
|
Cytat:
Z kolei Zwolińskiemu płacimy duży kontrakt, ale póki co nie zapłaciliśmy nic rakowowi za transfer więc niejako jesteśmy finansowo do przodu. Tylko piłkarz jak dotąd kompletnie niczego nie pokazał. Ponadto wydaje mi się, że to pieniądze za Goku są jakąś extra kasą (tzn. niespodziewaną nadwyżką), którą sobie teraz rozwalamy. Jak naprawdę wyglądają finanse w klubie? Czy nas na to stać czy jak zwykle próbujemy żyć ponad stan i za jakiś czas pojawi się prośba do socios o pomoc albo jeszcze gorsza sytuacja? Tego nie wie prawie nikt. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl