![]() |
Bezcen - w sensie kwote transferu przeciez mialem na mysli...
Nie scharakteryzuje Ci go bo nie sledze ligi rumuńskiej, ale skoro poradził sobie w lidze Rumunii(moim zdaniem mocniejszej niz ekstraklasa) to powinien sobie poradzic i w polskiej (choc to nie jest oczywiscie pewnik). Dlatego napisałem, że ciekaw jestem. |
Cytat:
No ale oprócz takiego grajka potrzebna jest wtedy zmiana ustawienia... i co z tego, że 4-4-2 nie jest w tej chwili "trendy"? |
Dobrych napastnikow to jest na peczki tylko ze najczesciej jest z nimi ten problem ze Oni nie chca w Wiśle grać:D
... a nawet jesli chca to Wisly na nich nie stać:) |
Cytat:
|
Pewnie ranking lig europejskich wziął pod uwagę :D
|
Cytat:
Inna sprawa, że wydaje mi się, że dysproporcja w poziomie drużyn pomiędzy dołem, a górą tabeli u nich jest znacznie większa niż u nas. Taki zeszłoroczny(2014/2015) spadkowicz jak Oteul, czy Gaz Metan wydaje mi się na poziomie Podbeskidzia. A taka Steaua jak w zeszły rok nam pokazał jest mocniejsza niż nasz mistrz. |
|
Cytat:
|
Największym wzmocnieniem tego okienka jest Cierzniak - wreszcie mamy porządnego bramkarza, a nie bramkarza 4-ligowego. Miśkiewicz na ławkę, a Buchalik na sprzedaż.
Drugi najlepszy transfer okienka to Mączyński. Reszta bez szału Szkoda że Cywka ma aż 3-letni kontrakt. Myślałem że 1-roczny. Ale może się rozkręci, jednak póki co widać że odstaje od ekstraklasy. Popović? Zamiast niego wolałbym Barientosa. Zwłaszcza, że za Popovicia zapłaciliśmy Olimpii kilkaset tysięcy złotych. Lepiej było te pieniądze przeznaczyć na kontrakt Barientosa. |
Cytat:
|
Wisla Olimpii nie zaplacila kilkaset tysiecy tylko jakies grosze. Popovica nie skreslalbym tak szybko tak samo Cywki. Dla mnie Crivellaro fajnie zagral i stac go na wiecej. Trzeba wierzyc ze wszyscy nowi pokaza jak sie gra.
|
Za Popovica wg. Przeglądu Sportowego zapłaciliśmy całe...500zł.Taką miał podobno klauzulę wpisaną
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Wg transfermarkt Popović kosztował 50 tys ojro.
http://www.transfermarkt.pl/denis-po.../spieler/85574 |
Radosław Cierzniak:
Cytat:
|
Estoński napastnik na testach, Henri Anieri: https://pl.wikipedia.org/wiki/Henri_Anier
Przynajmniej pokopał piłkę w poważnej lidze i coś tam w życiu strzelił. Znając poziom polskiej ligi to materiał na drugiego Rudnevsa :lol: |
Cytat:
Ponad 20 meczow w kadrze... Może akurat na nasza silna lige będzie wystarczający... PS.Czyzby Cierzniak? |
W Szkocji facet nie błyszczał raczej. 45 spotkań ligowych i 10 bramek. We Florze natomiast zaliczył 102 spotkania i 65 bramek co robi wrażenie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Młody, był zagranicą - jeśli nie ma feleru, to pewnie przyjdzie na wypożyczenie i zwiększy pole manewru. A czytałem, że już raz nam odmówił podobno, z miesiąc temu. Co się nagle zmieniło? |
Może czekał na kogoś innego?
Te kilka klubów, które ma w CV, to jak dla mnie nie jest plus u tak młodego chłopaka, a sygnał, że coś z nim jednak nie jest ok, ale liczę, że może pojawił się z polecenia Cierzniaka. Zobaczymy, testy nic nie kosztują, a napastnika potrzebujemy na wczoraj. Może byłby sens rzucić okiem na Ojamę? Mentalnie chyba ten sam kaliber co ten młody, a przynajmniej już w Polsce trochę obyty. ;) |
Cytat:
To, że kiedyś Wisła zjadała ligę to znaczy że Sikorski wtedy by nastrzelał od groma bramek? :) nie sądzę. ;) |
Cytat:
|
w styczniu 2015 podpisał 2,5 letni kontrakt z Dundee, więc pewnie wypożyczenie?
Menadżer Dundee o Anier: "He is an excellent striker at a good age, who I am sure will excite our fans. He had better offers financially but likes what this club is doing currently. "He is a strong player who can score with either foot and will be an excellent addition to our team. "He is a different striker from what we have here currently and I see him as the type of player to be able to go in behind defences and grab penalty box goals." |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Tak, to on odrzucił w lipcu ofertę.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...e-wisly/xp5935 |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl