Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 23.07.2024 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1629725)
Będzie komplet, więc akurat uzbiera się na kary za race, czarter do Kosowa i paliwo do autokaru na mecz w Wiedniu.

Naprawdę nie czaję tego odpalania rac przy tych karach, w naszej sytuacji to jest kopanie leżącego. Czy nie lepiej byłoby w to miejsce zrobić jakąś pomysłową sektorówkę? :/

Ja też nie. W sumie na tym forum pewnie mało kto ogarnia ten sabotaż własnych kibiców.

Ale to jest forum, tu są starzy ludzie.

krysztal 23.07.2024 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1629579)
Za Kapki z Hiszpani kto przyszedl poza Uche? Srednio pamietam tamten okres to juz 20+ lat ale moze przypomnisz.

Czego nie rozumiesz w zdaniu "Przecież z Hiszpanii też TERAZ ściągaliśmy po znajomości."?

doktor granat 23.07.2024 21:25

Niech się bawią w race jak chcą, a potem niech oddadzą klubowi kasę na zapłatę wlepionej kary. To byłby uczciwy układ.

AgresywnyChomik 23.07.2024 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1629728)
Czego nie rozumiesz w zdaniu "Przecież z Hiszpanii też TERAZ ściągaliśmy po znajomości."?

Przeciez napisalem Kiko - wiadomo. Dlatego mialem wrazenie ze pijesz do innych czasow.

Patryko 24.07.2024 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1629729)
Niech się bawią w race jak chcą, a potem niech oddadzą klubowi kasę na zapłatę wlepionej kary. To byłby uczciwy układ.

Zawsze można zawrzeć cichy układ, że na pucharach europejskich rac nie odpalamy. Niestety dla tych troglodytów ważniejsze jest 30 sekund ognia, 5 minut dymu i wpisy na instagramach traktujących o ultrasach, niż dobro klubu.

Jagul 24.07.2024 07:47

Przecież Zaskroniec zawarł cichy układ, dzięki czemu trybuny większość czasu milczą podczas jego parodystycznych rządów. Teraz nie ma opcji, żeby Zaskroniec im czegokolwiek zakazywał :D

krysztal 24.07.2024 08:38

Tym bardziej,że już mu palcem pogrozili w sprawie trenera....

Witalis 24.07.2024 09:23

Cieszcie się, że między robieniem biznesów a oglądaniem meczów wasi bracia po szalu nie mają czasu, żeby was tu przywołać do porządku. Jeszcze 10 lat temu pisało tu parę osób, które zachwycały się dawnymi i nie tak dawnymi czasami.

Markus 24.07.2024 09:33

Duarte również sprowadzony, miejmy nadzieję, że będzie to oznaczało znaczące wzmocnienie naszych skrzydeł. Podobnie jak Wolfy liczę, że te ostatnie transfery oznaczają, iż pozbędziemy się Młyńskiego, który w tym momencie staje się niepotrzebny - i bardzo dobrze.

Co do zachowania kibiców: jeśli ktoś myśli, że niektórzy nagle zmądrzeją i zaprzestaną odpalania rac czy innych zachowań, które kosztują Wisłę masę pieniędzy, jest niepoważny. Wielu z nich dobro klubu ma tak naprawdę w czterech literach.

Watts 24.07.2024 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1629741)
Cieszcie się, że między robieniem biznesów a oglądaniem meczów wasi bracia po szalu nie mają czasu, żeby was tu przywołać do porządku. Jeszcze 10 lat temu pisało tu parę osób, które zachwycały się dawnymi i nie tak dawnymi czasami.

dlaczego ktoś miałby się przejmować wypowiedziami ludzi którzy nie chodzą na mecze (jak np. wolfy) i nie mają żadnego wpływu na rzeczywistość?

Duarte wygląda na fajny transfer, rzadko się zdarza żeby kibice poprzedniego klubu jakiegoś naszego nowego piłkarza za nim tęsknili i żałowali odejścia
ogromna szkoda że nie udało się ogarnąć jego i Kissa na Rapid, ale kadra wygląda już całkiem nieźle, jeszcze młodzieżowiec i będzie git

roki9 24.07.2024 09:46

Jestem bardzo ciekawy, czy to nie o tego zawodnika chodziło Moskalowi w programie na Weszło - https://www.transfermarkt.pl/michal-...spieler/386230
Mokrzycki to defensywny pomocnik (a trener mówił, że wzmocnienia potrzebuje jeszcze środek pomocy i atak), grał u Moskala niecałe 40 spotkań i to na jego prośbę ŁKS wykupił go z Płocka po wypożyczeniu. Nie jestem przekonany czy naprawdę potrzebujemy kolejnego pomocnika, bo tak naprawdę na 3 (albo 2 przy grze duetem Rodado - Zwolak) pozycje mamy od groma zawodników (Carbo, Kutwa, Sapała, Duda, Dziedzic, Gogół, Sukiennicki, Alfaro, Olejarka. Talar oraz Fazlagić :D ), ale jeżeli trener uważa że i tak brakuje tam jakości, to chyba musimy mu zaufać

Witalis 24.07.2024 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts
dlaczego ktoś miałby się przejmować wypowiedziami ludzi którzy nie chodzą na mecze (jak np. wolfy) i nie mają żadnego wpływu na rzeczywistość?

Nie wiem, czy dobrze się zrozumieliśmy.

Mam podobne zdanie co wolfy. Kibice odpalający race to dla klubu szkodnicy.

Watts 24.07.2024 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1629746)
Nie wiem, czy dobrze się zrozumieliśmy.

Mam podobne zdanie co wolfy. Kibice odpalający race to dla klubu szkodnicy.

no, a ja się ciebie pytam dlaczego ktoś miałby na to reagować
gdybym tak często stosował rynkową logikę wobec sportu który generuje tyle emocji i jest tak mocno zakorzeniony w tożsamości, zadałbym sobie pytanie, czemu na wolnym rynku przedsiębiorstwo (płacące kary za race) miałoby zmieniać postawy swoich klientów zamiast dostosowywać się do nich, choćby powiększając grupę docelową żeby pomieściła zarówno sympatyków pirotechniki, jak i jej przeciwników :)
może jednak długofalowo jest więcej zalet, bo atmosfera przyciąga więcej ludzi, uwagi i pieniędzy?

Arked 24.07.2024 11:05

Każda większa sankcja (zamknięcie stadionu, wykluczenie z pucharów) rozwala taką długofalową kalkulacje na łopatki. Wg mnie to się nie opłaca.

Wiadomo, że trybuny to nieformalna grupa przemocowa, gdzie decyduje ego osób decyzyjnych, a nie sens. Kluby idą im na rękę, bo po prostu są często ich zakładnikami. Bojkoty narzucone przez takie środowiska są również bardzo szkodliwe dla klubu. Więc klub jest między młotem, a kowadłem.

Na szczęście to jest forum i tutaj możemy pisać co myślimy, korzystając z mniej lub bardziej logicznego myślenia, nazywając rzeczy po imieniu.

___

Kiss i Duarte potwierdzeni. Zaczęliśmy to okno mocno do tyłu w porównaniu do rywali, ale w tym momencie wygląda na to, że przeprowadziliśmy potencjalnie najbardziej obiecujące transfery wśród 1 Ligowców. Zobaczymy jak to wszystko ze sobą zagra.

Karherop 24.07.2024 11:39

Ostatnie transfery sprawiły że w końcu wyglądamy na konkurencyjnych, na tle 1 ligi.

To się może jednak zmienić jednym transferem out - odejściem Rodado.

Wtedy nie dość że stracilibyśmy serce zespołu i najlepszego zawodnika to doprowadzilibysny do całkowitej rewolucji w składzie. Z ofensywnego grona to wymiana 4/4 zawodników.

Zanim to nabierze jakiegoś zgrania to trochę wody w Wiśle upłynie.

Tak czy siak wyjątkowo konkretnie wygląda każdy z transferów w tym oknie.

Jak mam jednak obstawiać ktoś się nie przyjmie to Kiss i Biedrzycki.

Arked 24.07.2024 11:47

Tak. Odejście Rodado to będzie mała katastrofa. Ciężko będzie zastąpić tak kompletnego jak na nasze warunki napastnika (potrafi strzelić bramkę w każdy możliwy sposób). Szczerze mówiąc nie sądzę, żeby to było możliwe. Więc pewnie jego odejście wiązałoby się to ze zmianą sposobu gry, a to tak jak napisałeś wymaga czasu.

Dlatego wciąż mam naiwną nadzieje, że Angel jednak zostanie.

royalmichael 24.07.2024 12:09

Ciekawe czy sprowadzenie Duarte i Kissa ozacza, że zrezygnowaliśmy z Ramireza w przypadku odejścia Goku? Ponoć były jakieś zapytania z naszej strony

pepe72 24.07.2024 12:47

Niby pisze to akademia, więc mogło by chodzić o rezerwy. Z drugiej strony jest to transfer z Norwegii.
Jeśli nadaje się do pierwszego składu to mamy problem z młodzieżowcem z głowy.

https://akademia.wislakrakow.com/pos...ikiem-wisy/875
Cytat:

Alex Bugaj w nadchodzącym sezonie będzie reprezentował barwy Białej Gwiazdy w polskich rozgrywkach. Młody piłkarz został już oficjalnie zatwierdzony jako zawodnik Wisły Kraków.

18-letni Alex Bugaj zawitał na Reymonta w sierpniu ubiegłego roku, kiedy to przeniósł się pod Wawel z norweskiego Molde FK. Lewy obrońca sygnował dwuletnią umowę z klubem z opcją przedłużenia, a przed startem sezonu zdążył nawet zagrać w kilku meczach kontrolnych. Z przyczyn formalnych, decyzją FIFA, nie mógł jednak rywalizować w oficjalnych rozgrywkach, co wkrótce ulegnie zmianie.
(...)
Finalnie po ukończeniu 18. roku życia - co miało miejsce 9 maja br. - Bugaj mógł związać się z Wisłą bez akceptacji FIFA, jednak dopiero w lipcu został uprawniony do rozgrywek jako piłkarz Wisły Kraków.

emjot 24.07.2024 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1629757)
Niby pisze to akademia, więc mogło by chodzić o rezerwy. Z drugiej strony jest to transfer z Norwegii.

Kiakos, Mikulec, niestety Krzyżanowski
myślę że wątpię

poza tym ciekawe czy ktokolwiek go na oczy widział i może powiedzieć jaki poziom prezentuje
bo jak to jest poziom Krzyżanowskiego to niech on kopie w tym Ucośtam...

Karherop 24.07.2024 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1629757)

Tak, mamy gotowego młodzieżowca który przez rok nie grał w oficjalnym spotkaniu. Brak słabych punktów.

wolfy 24.07.2024 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1629748)
Każda większa sankcja (zamknięcie stadionu, wykluczenie z pucharów) rozwala taką długofalową kalkulacje na łopatki. Wg mnie to się nie opłaca.

Wiadomo, że trybuny to nieformalna grupa przemocowa, gdzie decyduje ego osób decyzyjnych, a nie sens. Kluby idą im na rękę, bo po prostu są często ich zakładnikami. Bojkoty narzucone przez takie środowiska są również bardzo szkodliwe dla klubu. Więc klub jest między młotem, a kowadłem.

Na szczęście to jest forum i tutaj możemy pisać co myślimy, korzystając z mniej lub bardziej logicznego myślenia, nazywając rzeczy po imieniu.

___

Kiss i Duarte potwierdzeni. Zaczęliśmy to okno mocno do tyłu w porównaniu do rywali, ale w tym momencie wygląda na to, że przeprowadziliśmy potencjalnie najbardziej obiecujące transfery wśród 1 Ligowców. Zobaczymy jak to wszystko ze sobą zagra.

Co do Ultrasów - pełna zgoda. Mogli sobie race odpuścić, ale ważniejsze były Instagram i sława wśród sobie podobnych.

Co do transferów - od początku pisałem że nie ma pośpiechu. Lepiej poczekać i zakontraktować lepszego zawodnika niż jarać się że kadra zamknięta przed pierwszym meczem, żeby potem brutalnie zostać wyprowadzonym z błędu.

Także nakręcana tu panika że trzeba na cito tego czy owego jest bez sensu. Ściągnięcie Janczukowicza nie podniosłoby szans przejścia Rapidu :>

LucjuszWielki 24.07.2024 16:10

Jest niewyobrażalna MOC:

-Mikulec
-Sukiennicki
-Kiakos
-Zwoliński
-Biedrzycki
-Kiss
-Duarte
.....

Ale przyznajcie, że okienko rok temu było bardziej okazałe:

-Goku-top pilkarz 1 ligi
-Raton
-Baena
-Alfaro
-Sobczak
-Eneko
-Olejarka
-Gogół

Hmmm jak widać okienko lato 23 robiło dużo większe wrażenie.

Martinus 24.07.2024 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1629776)
Jest niewyobrażalna MOC:

-Mikulec
-Sukiennicki
-Kiakos
-Zwoliński
-Biedrzycki
-Kiss
-Duarte
.....

Ale przyznajcie, że okienko rok temu było bardziej okazałe:

-Goku-top pilkarz 1 ligi
-Raton
-Baena
-Alfaro
-Sobczak
-Eneko
-Olejarka
-Gogół

Hmmm jak widać okienko lato 23 robiło dużo większe wrażenie.

Obiektywnie mówiąc to wygląda dużo lepiej. Tam z wyjątkiem Goku przychodzili jednak piłkarze anonimowi, o Ratonie zresztą od razu pisano, że elektryczny mega.
Tutaj mamy solidnych Polaków, w tym Zwoliński na papierze nawet więcej niż solidny. I dodatkowo obcokrajowcy, których CV wygląda bardziej obiecująco niż Hiszpanów rok temu.
I jeszcze jedna roznica. Przed tamtym sezonem stracilsimy najlepszego zawodnika sezonu. Teraz nie I oby się to to nie zmieniło.
Jak byłem krytykiem cyrku, który u nas ostatnio był, tak póki co ruchy wyglądają bardzo ok.

Martinus 24.07.2024 16:34

Dubel...........

Witalis 24.07.2024 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts
no, a ja się ciebie pytam dlaczego ktoś miałby na to reagować
gdybym tak często stosował rynkową logikę wobec sportu który generuje tyle emocji i jest tak mocno zakorzeniony w tożsamości, zadałbym sobie pytanie, czemu na wolnym rynku przedsiębiorstwo (płacące kary za race) miałoby zmieniać postawy swoich klientów zamiast dostosowywać się do nich, choćby powiększając grupę docelową żeby pomieściła zarówno sympatyków pirotechniki, jak i jej przeciwników :)
może jednak długofalowo jest więcej zalet, bo atmosfera przyciąga więcej ludzi, uwagi i pieniędzy?

To już musisz, tytanie chłodnej logiki wolnego rynku, zdecydować się. Albo traktujesz Wisłę jak rynkowo albo traktujesz Wisłę emocjonalnie. W pierwszym przypadku Wisła ma dostarczać ci usług/rozrywki, w drugim wspierasz ją. W pierwszym przypadku, Wisła nie musi się godzić na twoje chuligaństwo, a jeśli się zgodzi, doliczy ci to do biletu albo będzie dochodziła odszkodowań (tylko że ciebie nie stać, więc klub bankrutuje w długim okresie). W drugim przypadku powinieneś rozumieć, że klub ledwo żyje i zwyczajnie mu dokładasz zmartwień.

Watts 24.07.2024 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1629796)
To już musisz, tytanie chłodnej logiki wolnego rynku, zdecydować się. Albo traktujesz Wisłę jak rynkowo albo traktujesz Wisłę emocjonalnie. W pierwszym przypadku Wisła ma dostarczać ci usług/rozrywki, w drugim wspierasz ją. W pierwszym przypadku, Wisła nie musi się godzić na twoje chuligaństwo, a jeśli się zgodzi, doliczy ci to do biletu albo będzie dochodziła odszkodowań (tylko że ciebie nie stać, więc klub bankrutuje w długim okresie). W drugim przypadku powinieneś rozumieć, że klub ledwo żyje i zwyczajnie mu dokładasz zmartwień.

dzięki ;)
ja po prostu skorzystałem z twojego aparatu pojęciowego, traktujesz klub jak przedsiębiorstwo dla którego kibice są tylko zmartwieniem, więc ci odpowiadam, że nie jest tak, że atmosfera na trybunach nigdy, PRZENIGDY nie jest zaletą która przekłada się na twardą walutę, dlatego kara jedna czy druga może tutaj nie mieć zupełnie znaczenia

według ciebie aktywności które generują straty finansowe są jednoznacznie złe, takiej teorii moralności to chyba nawet Hume by nie wymyślił, obyś nigdy nie odpowiadał za politykę emerytalną albo służbę zdrowia :) (ja wolnorynkowcem nie jestem, więc nie traktowałbym ludzi jedynie jako koszty)
argument ekonomiczny ma wyglądać na wymierny i obiektywny, więc w oświeceniowej "logice" ostateczny - nawet jak z premedytacją dobiera się dane wejściowe, ja z tym dyskutuję

nie chce mi się rozbierać na czynniki pierwsze słowa "chuligaństwo", po prostu mamy inne kryteria, według moich odpalanie rac się w nich nie mieści, tylko proszę nie pisz zaraz, że stanie na schodach które UEFA wyceniła chyba na 20 tysiaków? to jakaś zbrodnia którą trzeba wyplenić

Drozd 24.07.2024 19:13

To że race to żadne zagrożenie to oczywistość. Chodzi tylko o to że jesteśmy biedni jak mysz kościelna i płacenie 50 000 euro za 3 minuty radochy to tak jak kupowanie trufli kiedy w brzuchu burczy z głodu. I dobrze by było żeby uświadomili to sobie wszyscy, łącznie z "najwierniejszymi" choć historia nauczyła, że Wisłę to oni mają w dupie bardziej niż najmniej zaangażowany piknik.

Elendil 24.07.2024 19:16

cieszą transfery in (i out w sumie też) w tym sezonie, tylko czy nie powinniśmy uszczuplić kadry? Razem z Goku (odchodzi czy nie?) to już 38 nazwisk (wliczając 4 bramkarzy). Niestety poza Goku i Krzyżanowskim za bardzo nie ma kogo sprzedać, bo przecież kto się zainteresuje Fazlagicem, Urygą, Łasickim (brawa za przedłużenie kontraktu), Sapałą czy Młyńskim? O Rodado nie mówię, bo jego odejście to by był dla nas strzał w kolano, jak nie w głowę.

Arked 24.07.2024 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1629807)
To że race to żadne zagrożenie to oczywistość. Chodzi tylko o to że jesteśmy biedni jak mysz kościelna i płacenie 50 000 euro za 3 minuty radochy to tak jak kupowanie trufli kiedy w brzuchu burczy z głodu. I dobrze by było żeby uświadomili to sobie wszyscy, łącznie z "najwierniejszymi" choć historia nauczyła, że Wisłę to oni mają w dupie bardziej niż najmniej zaangażowany piknik.

Historia z dawnych lat. Też myślałem, że race to żadne zagrożenie, dopóki na ogólnopolskim proteście przeciwko zakazywaniu rac jeden geniusz nie podpalił sektorówki pod którą wszyscy staliśmy... Wyszedł zajebisty protest, prawie przez samospalenie. Niektórym geniuszom nie dałbym do ręki zapałki, a co dopiero racy.

Pomijając fakt zagrożenia pożarowego, głównym problemem z racami jest zadymienie, które często przerywa mecze i generuje problemy z transmisjami.

W każdym razie prawdopodobnie jeden solidny transfer poszedł z dymem. Pozostaje pogratulować odpowiedzialnym osobom. Mam nadzieje, że followersów na insta przybyło.

Watts 24.07.2024 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1629816)
Pomijając fakt zagrożenia pożarowego, głównym problemem z racami jest zadymienie, które często przerywa mecze i generuje problemy z transmisjami.

dworowałem sobie że najgłośniej o racach i traceniu pieniędzy mówią ludzie którzy nie chodzą na mecze i nie płacą za bilety, tutaj chyba mamy jeszcze lepszy przykład - czy meczu z Llapi nie oglądałeś nawet w telewizji? :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1629820)
Tak, wiem, że na meczu z Llapi nie było zadymienia. UEFA wali kary za race profilaktycznie.

ufff :D

Arked 24.07.2024 19:49

Tak, wiem, że na meczu z Llapi nie było zadymienia. UEFA wali kary za race profilaktycznie.

Karherop 24.07.2024 19:57

Kara była niestety większa niż myślałem i wychodzi na to stawki po prostu poszły w górę.

Równowartości jednej zamkniętej trybuny.

Dramat. I niech ich nawet przez myśl nie przychodzi jutro cokolwiek odliczać.

wolfy 24.07.2024 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1629819)
dworowałem sobie że najgłośniej o racach i traceniu pieniędzy mówią ludzie którzy nie chodzą na mecze i nie płacą za bilety, tutaj chyba mamy jeszcze lepszy przykład - czy meczu z Llapi nie oglądałeś nawet w telewizji? :)

Ech... Kupuję karnety, gadżety innym etc od dawna. Skąd w ogóle pomysł że ludzie tutaj nie zostawiają pieniędzy w klubie? Na jakiej podstawie tak piszesz?

@Karherop - jestem pewny że jutro debile też odpalą race.

Witalis 24.07.2024 23:10

[QUOTE["Watts"]dzięki ;)
ja po prostu skorzystałem z twojego aparatu pojęciowego, traktujesz klub jak przedsiębiorstwo dla którego kibice są tylko zmartwieniem, więc ci odpowiadam, że nie jest tak, że atmosfera na trybunach nigdy, PRZENIGDY nie jest zaletą która przekłada się na twardą walutę, dlatego kara jedna czy druga może tutaj nie mieć zupełnie znaczenia

według ciebie aktywności które generują straty finansowe są jednoznacznie złe, takiej teorii moralności to chyba nawet Hume by nie wymyślił, obyś nigdy nie odpowiadał za politykę emerytalną albo służbę zdrowia :) (ja wolnorynkowcem nie jestem, więc nie traktowałbym ludzi jedynie jako koszty)
argument ekonomiczny ma wyglądać na wymierny i obiektywny, więc w oświeceniowej "logice" ostateczny - nawet jak z premedytacją dobiera się dane wejściowe, ja z tym dyskutuję

nie chce mi się rozbierać na czynniki pierwsze słowa "chuligaństwo", po prostu mamy inne kryteria, według moich odpalanie rac się w nich nie mieści, tylko proszę nie pisz zaraz, że stanie na schodach które UEFA wyceniła chyba na 20 tysiaków? to jakaś zbrodnia którą trzeba wyplenić[/QUOTE]

Co? Ja napisałem tylko, że złe jest dobijanie klubu, który ledwo zipie dodatkowymi karami finansowymi.

emjot 25.07.2024 09:16

Goku sprzedany
będzie kasa na idiotyczne zabawy z piro "ultrasów"

kurła, że też nikt nie potrafi i nie chce zrobić z tym porządku

Watts 25.07.2024 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1629876)
Goku sprzedany
będzie kasa na idiotyczne zabawy z piro "ultrasów"

juppi! i to 4x więcej :) wolny rynek rozwiązał problem który sam stworzył robiąc monopolistę z UEFA :P

Markus 25.07.2024 09:34

Dotarła do mnie ciekawa informacja dotycząca wynagrodzeń, oczywiście nieoficjalna: transfery od Bashy - Kiakos, Kiss, Duarte, zarabiają tyle, co jeden Zwoliński, którego załatwiał Królewski. A niewiele mniej od Zwolaka zarabia Biedrzycki. Obydwaj są w TOP 5 zarabiających w klubie.

Widać, gdzie dalej i przez kogo przepłacamy.

Jagul 25.07.2024 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1629879)
Dotarła do mnie ciekawa informacja dotycząca wynagrodzeń, oczywiście nieoficjalna: transfery od Bashy - Kiakos, Kiss, Duarte, zarabiają tyle, co jeden Zwoliński, którego załatwiał Królewski. A niewiele mniej od Zwolaka zarabia Biedrzycki. Obydwaj są w TOP 5 zarabiających w klubie.

Widać, gdzie dalej i przez kogo przepłacamy.

Wstawaj, zesrałeś się..

Markus 25.07.2024 09:40

Twój świat rojeń mnie nie interesuje Jaguliku.:haha:

Jagul 25.07.2024 09:45

Dotarła do mnie ciekawa informacja dotycząca użytkowników forum, oczywiście nieoficjalna: Markus to idiota.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl