![]() |
|
|
Cytat:
|
http://wiadomosci.onet.pl/2201949,11...acji,item.html
Ciekawy wywiad z Ziobrą, bez niepotrzebnego pieniactwa (niestety dość powszechnego wśród niektórych członków PiSu) i wyjaśniający wiele spraw. |
http://podatki.onet.pl/czy-wzrosna-p...,1,prasa-detal
Cytat:
Co do planów GUSu to może powstać dość ciekawe zagadnienie prawne, może się okazać, że szara strefa jest legalna :lol: w myśl polskiego prawa. Inna ciekawa sprawa, że tak na prawdę bankrutuje model państwa polskiego opartego na sprawiedliwości społecznej. Dzisiaj podatki podniosą, jutro obnizą bo przez chwile będzie spokoj ale zasady funkcjonowania państwa nadal będą te same. To co robi polski rząd(akurat nie sądzę aby inne partie typu PiS czy LSD były lepsze) to typowe uciekanie spod topora kata, ale to zawsze będzie tylko ucieczka, gorzej jak rządowi potknie się noga... |
|
Cytat:
|
ZERO pozytywów?
:foch: |
PO trupach do celu by mieć władzę i móc się nakraść jak świnia. Na szubienicę. :)
|
Cytat:
|
To ci afera, news pochodzi sprzed dokładnie dwóch lat. To się niczym nie różni od tabunów antków_emigrantów i innych trolli na usługach wielkich portali, którzy pisząc podobne komentarze nabijają wejścia dla zysku właścicieli tych stron. Dlatego ja do wszelkich komentarzy na onetach i innych portalach podchodzę ze sporym dystansem - po prostu ich nie czytam. ; - )
|
Cytat:
To samo + nie oglądam faktów w tvnie i nie czytam wyborczej. |
W ramach ciekawostki ;-)
Statystyka budowy autostrad i dróg ekspresowych: W budowie: 1020 km W eksploatacji: 1572 km |
znowu do naszych Żołnierzy strzelano w Afganistanie.Ciekawe czy Bronek dotrzyma słowa o wycofaniu naszego Wojska ? Niepotrzebny udział polskich żołnierzy w Afganistanie też tworzy dziurę budżetową.
Łatanie tej dziury należy zacząć od natychmiastowego zakończenia tej bezsensownej misji |
Cytat:
Obawiam się, że nastąpi ewentualność ta druga, obym się mylił. Powinnyśmy zostać a jednocześnie twardo przedstawić nasze warunki !! |
Jakie warunki?
Warunki to trzeba było stawiać przed wysłaniem żołnierzy. Wycofując się teraz, szczególnie przed Amerykanami możemy tylko uzyskać to, że się na nas obrażą. Przyzwyczaili się już, że Polacy to tacy sympatyczni frajerzy, którzy pomagają im w każdej sytuacji za free. Czas na stawianie warunków był na początku wojny w Iraku. I został zmarnowany. Dostaliśmy przechodnią baterię Patriotów, obsługiwaną przez Amerykanów i z atrapami rakiet zamiast prawdziwego uzbrojenia. W zamian dorzuciliśmy od siebie - zakup F16 po cenie rynkowej i zakup Dreamlinerów za pieniądze narodowego przewodnika. Wybaczcie posępny ton, właśnie jestem po wizycie w konsulacie i po załatwianiu wizy. Na razie z własnej kieszeni wydałem ponad 1000 złotych, a du USA jadę na zaproszenie tamtejszej uczelni. Ładne "zaproszenie". I do tego pytania we wniosku wizowym typu: "czy zamierzasz uprawiać prostytucję". W każdym innym kraju oznaczałoby to łamanie praw człowieka, pytanie uznano by za uwłaczające. Ale skoro to USA, to im wszystko wolno. Pora przestać rozmawiać z Amerykanami na klęczkach. Owszem, są jedynym światowym mocarstwem ale to nie znaczy, że nie można stawiać im żadnych warunków. |
A coś tak nikt nie komentuje wypuszczonego próbnego balonika przez Ministra TW Boniego o podwyższeniu podatków. Czy moze sprawa jest tak mało istotna przy obecnym dobrobycie elektoratu donaldowo-bronkowego ?
|
A co mają powiedzieć Ci, którzy głosowali na "liberała" :D - siedzą cicho.
Jak te #$^#@$ podniosą podatki nawet o 0.0001% to będzie to ostatnia decyzja tego rządu, chyba że jednak nasze społeczeństwo jest tak ciemne że łyknie podwyżkę podatków jako element walki ze złymi duchami. |
No i życie dopisało puentę na co pójdzie kasa ściągnięta z ewentualnych podwyżek podatków (m.in. VAT z 22% ma iść na 25 %). Oto Minister Radzio w ramach "Drugiej Irlandii" postanowił już wydatkować tytułem:
Cytat:
|
Spoko, wystarczy że Wyborcza i TVN24 puszczą troszkę odpowiednio zrobionych materiałów i naród łyknie historyczną konieczność podwyżki podatków.
Jest wiele sposobów zwiększenia fiskalizacji, nawet pod przykrywką nowych "ulg". Wymyślą coś. |
Czyli trzeba będzie zacisnąć pasa dla dobra Mira, Rycha, Grzecha i Zdzicha w walce z imperializmem pisowskim :) Może wkrótce pojawią się jakieś "czyny" w sobotnie przedpołudnia ?
Oczywiście te wyższe podatki w ramach znanego hasła "Aby żyło się lepiej. Wszystkim". |
Cytat:
Nie rozumiem tego bezsensownego bicia piany... Ale rozumiem, że to coś na kształt komisji Macierewicza, która też tylko biciu owej piany ma służyć. Jak podniosą to będziemy dyskutować. Generalnie przypuszczam, że traktują to jako ostateczność i zależnie od prognoz i projekcji na kolejne lata zastosują lub nie. Do kogo jak do kogo, ale do Boniego (Twoja uwaga o TW Bonim jest swoją drogą równie żenująca, co kilka wcześniejszych o "żydzie" Bartoszewskim)mam olbrzymie zaufanie, więc wierzę, że jeśli tylko da się ominąć podwyżki, to on to zrobi. |
Cytat:
|
Cytat:
Chodzi mi wyłącznie o pejoratywny charakter uwagi kolegi wobec osoby, którą osobiście uważam za jedną z najbardziej wartościowych w tym rządzie... |
Cytat:
Koledzy w podziemiu też mieli do niego (Boniego) zaufanie :). Do Romka Polańskiego też mieli zaufanie, nawet do dzisiaj a rząd Tuska zamierza go bronić jak niepodległości itp. Do Wałęsy też mieli zaufanie ...itd. |
Cytat:
Coś robić trzeba, jeśli nie chcemy podzielić losu Grecji. A przy obecnym układzie sił w parlamencie i w koalicji raczej nie ma nadziei na wydłużenie i zrównanie wieku emerytalnego, likwidację przywilejów służb mundurowych, czy najistotniejszą - likwidację KRUS. Żeby nie było, że bronię PO - ale akurat Rostowski to jeden z nielicznych fachowców w tym gabinecie. Co do pomysłu Sikorskiego i porównania z Koreą Północną - wczoraj, jak już pisałem byłem w konsulacie USA. I na ścianie był zawieszony portret Obamy. Nie mówię, że to świetny wzór godny naśladowania. Ale Radek jednak wzoruje się na Waszyngtonie, nie na Phenianie:-D |
Cytat:
Ad. 2 Sami fachowcy tylko wyniki coraz gorsze. Ad. 3 Raczej wzoruje się na PRL-u. Widziałem takie zdjęcia w starych filmach z Gomułką i Bierutem. Stalin też był tylko na jeszcze starszych. Za chwilę dzieci będą w szkołach pozdrawiać Drogiego Przywódcę. Pierwszy krok to portrety. Parodia. |
Cytat:
Ad.3 Naprawdę nie masz się czym zajmować tylko zdjęciem prezydenta w ambasadach? Szczególnie że jak widać jest to standard światowy, a nie tylko komunistyczny? Ale rozumiem, że tylko o tym potrafisz, bo jak się wchodzi w jakieś szczegóły, jak w pkt 1 to wychodzi Twój brak elementarnej wiedzy... Lepiej jechać po Bartoszewskim, że żyd. Po Janie Nowaku-Jeziorańskim, że żyd, czy po Bonim że TW. Wskaż mi co ten Boni zrobił, jako ten TW, skoro tak po nim z przyjemnością jedziesz... |
Cytat:
Standard światowy ? :))))) Leżę, jakby Lech Kaczyński chciał wieszać swoje podobizny we wszystkich ambasadach pierwszy byś się zapluł. I to nie jest moje przypuszczenie :)))) Co zrobił Boni? BYŁ TW !!! Czyli składał raporty tym którzy przez 5o lat gnębili Polaków. To twoim zdaniem nic? Sama chęć współpracy powinna dyskwalifikować jak w każdym normalnym kraju. Patrz Czechy albo Węgry. A co to wstyd być Żyd? Co ty antysemita jesteś? Jak mnie mówią Polak to wstydzę się ewentualnie za Tuska że plugawi moje imię. |
Cytat:
ad. 2 Wyniki są uwarunkowane ogólną sytuacją gospodarki światowej. Ani Kaczyński, ani Tusk nie odpowiadają za kryzys finansowy w USA i późniejsze kłopoty w Europie. Niestety, to się również odbija na nas. Uciekł od nas kapitał zagraniczny, bo postrzegano nas jako obszar wysokiego ryzyka - obok Węgier. Mimo, że u nas sytuacja makroekonomiczna była stabilna. W ekonomii niestety bardzo często emocje odgrywają decydującą rolę. Bez nich nie byłoby czarnego czwartku 1929. Popatrz na to z innej strony - gdyby nie postawa Rostowskiego, w 2009 mielibyśmy spadek PKB, więcej ludzi straciłoby pracę i miało problemy ze spłatą kredytu hipotecznego. ad. 3 Myśl sobie co chcesz:-D Piszę tylko, że podobne zasady obowiązują w USA, najsilniejszej demokracji na świecie. Ale umówmy się: powieszenie portretu Komorowskiego czy ich nie powieszenie, to typowy temat zastępczy. Podobnie jak krzyż przed pałacem i parada gejów. Dzięki temu politycy unikają trudniejszych tematów. |
Cytat:
Ale fakt, na tle mierności tej formacji politycznej, Boni się wybija. |
Faktycznie pomyliłem się co do terminu, nazwy, ale kolega Drozd wyjaśnił o co mi chodziło odnośnie długu. W wiadomościach pojawiła się też np. informacja o tym, że ten wzrastający dług jest m.in. przyczyną rozbuchanej administracji Tuska, który zwiększył ją po objęciu przez PO rządów o kilkadziesiąt tysięcy nowych etatów. Pytanie dlaczego podatnicy mają zrzucać się na pensje kolesiów Tuska, który postanowił obdzielić posadkami swoich kumpli i ludzi z PO po wygranych wyborach ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://wiadomosci.onet.pl/2203649,11...wili,item.html
Cytat:
|
Cytat:
2. To że deficyt spadł to zasługa cyklu koniunkturalnego... Jeśli już komuś przypisywać zasługi za tak duży wzrost to prędzej rządom SLD i temu, że zrealizowano kilka (niestety tylko kilka) reform z planu Hausnera... 3. W czasie tak dużego wzrostu powinno się doprowadzić budżet do stanu zrównoważonego. Nie trudno też wyobrazić sobie sytuację nadwyżki budżetowej. Cykl koniunkturalny to zjawisko naturalne i odpowiedzialny rząd świadom takiej kolei rzeczy, że po wzroście przychodzi spadek, powinnien ograniczyć wydatki i ogólne rozdawnictwo państwowe. Jest to okres, w którym stać go na koszty związane z reformami dającymi w dłuższym okresie znaczne oszczędności, jak np. reforma emerytur. Ale jako że ówczesny rząd miał świadomość, że po nich przyjdzie kto inny, to miał głęboko w poważaniu późniejszy stan polskiej gospodarki... I deficyt na opisanym przez Ciebie poziomie bynajmniej żadnym zaszczytem nie jest, bo wciąż przyczynia się do wzrostu naszego długu publicznego... 4. Temat zdjęcia w ambasadzie ani mnie ziębi, ani grzeje. W ogóle nie widzę sensu zajmowania się tym tematem. Jak ktoś zauważył typowy temat zastępczy... 5. A co do Boniego... To pozwolę sobie na takie stwierdzenia, że na jego miejscu i w jego sytuacji zrobiłbym podobnie. Z tego co czytałem jego "działalność", jako TW nic tej służbie nie dała i nikomu nie zaszkodziła, nie widzę więc powodu, aby go w ten sposób osądzać i nie zmienia to w ogóle obrazu jego osoby w moich oczach. Rodzina rzecz święta i jeśli (w co wierzę ) tak jak mówi zrobił to by chronić własnie rodzinę to ja na jego miejscu postąpiłbym podobnie (uwzględniając wcześniejszą uwagę, że jego działania nikomu szkody nie wyrządziły). Mam zaufanie do tego człowieka, bo jego służba publiczna przekonuje mnie, że wart jest tego zaufania. 6. A co do Żyda to proponuję poczytać co nieco wypowiedzi kolegi, którego bronisz... O Żydach właśnie i o Bartoszewskim... Cytat:
Co do samej administracji to czytałem ostatnio pewną pracę naukową na ten temat mówiącą, że każda próba wprowadzenia dużych cięć w administracji kończy się jeszcze większym jej rozrostem. Potrzeba nam dużej reformy całego systemu administracyjnego, być może wprowadzenia e-urzędów będzie krokiem właśnie w tym kierunku, ale czy zda to egzamin... |
Cytat:
Oby PO jednak nie podniosło podatków dla naszego wspólnego dobra. Przy okazji polecam wywiad z prezesem Instytutu Misesa. Można się sporo dowiedzieć o aktualnej sytuacji gospodarczej na świecie. http://www.bankier.pl/wiadomosc/O-wo...a-2178480.html Pozdrawiam |
Cytat:
Ale jest druga kwestia, której starasz się nie zauważać. Boni przyznał się do tego DOPIERO 20-30 lat po fakcie, gdy MUSIAŁ żeby dostać intrante stanowisko. Natomiast w latach 90tych się NIE PRZYZNAŁ, gdy latały plotki na ten temat, a osoby rozprowadzajace plotki byly nazywane zoologicznymi komuchami i niegodziwcami. I to zmienia ocene postaci, bo znaczy, że jednak jest oportunistą i postacia wątpliwą moralnie. Niech będzie sklepikarzem, niech bedzie biznesmenem, niech bedzie nawet lekarzem. Ale nie politykiem, nauczycielem, pracowinikiem administracji publicznej etc. Sory gregory. :> |
Tak czytam i tylko śmiać mi się chce:
Cytat:
|
Cytat:
2. Czyli Polska zielona wyspa to zasługa PiS, a skutki rządów PO pojawią się już niedługo. Dlatego chłopaki szukają kasy w kieszeniach obywateli bo tylko oni wiedzą co się dzieje i w jakiej dupie jesteśmy. 3. :))) Nadwyżki budżetowej? Nie kompromituj się, który rząd przez 20 lat nie miał deficytu? ŻADEN !! Który miał najmniejszy deficyt? PiS. Który miał największy deficyt? AWS-UW oraz PO. Dlatego nie pitol o równoważeniu budżetu bo Vincent żeby w ubiegłym roku podreperować statystyki handlował walutą jak konik pod pewexem. Wczoraj mówił o tym Pawlak najpierw sprzedał 2 mld euro później kupił, normalnie kto handluje ten żyje. Pytanie co by było jakby kurs poszedł w drugą stronę? To ma być równoważenie budżetu? To ma być fachowiec? :)))) 4. Nie grzeje cie? No co ty powiesz. To kto ten temat zastępczy podrzucił i po co. Dokładnie tak jak z krzyżem pod pałacem. PO wymyśla kretynizm nikomu do szczęścia nie potrzebny a tacy jak Ty czują się w obowiązku tego kretynizmu bronić :)) bo to pomysł "naszego gajowego" brutalnie atakowany przez PiSiorów. 5. A skąd ty wiesz czy na podstawie jego donosów nikomu na chatę nie wjechali? Kuklińskiemu KGB zamordowało dwóch synów, a mimo to uważał ze zrobił co powinien. Wszystko zależy jakie wartości wyznajesz. Gdyby wszyscy byli szpiclami dla dobra własnej rodziny mielibyśmy Wenecję z XVI wieku i biegałbyś po ulicy w masce. Masz zaufanie do kogoś kto dla dobra własnej rodziny donosi na rodzinę innych? Ciekawy z Ciebie przypadek. 6. Bartoszewski to prosty chłop którego nie wiadomo dlaczego wypuszczono z Oświęcimia. Robienie z niego bohatera w sytuacji kiedy np. rotmistrz Pilecki jest anonimowy to zwyczajne świństwo. Acha jeszcze jedno. Czy twój zaufany Boni uratował by w czasie wojny żyda, czy w trosce o rodzinę sprzedał by go gestapo? Taaa analiza bardzo trafna :)) to tak jak z odchudzaniem każda próba kończy sie efektem JOJO :)). Bardzo mądre analizy czytasz. Tusk miał zmniejszyć ilość urzędasów dobrze pamiętam więc to kolejna ściema cudaka którą musisz usprawiedliwić :)) Powodzenia. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl