Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

filemon 16.03.2011 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1065584)
Lechijka już 1:0 z Jagą prowadzi oby tak do końca!

Ten Traore jest nieprzeciętny mam nadzieję że go kupimy w lecie

edit. już 1:1

Hmm, to chyba nie ten temat z meczem :>
Hmm, to chyba nie ten temat z Traore :>
Kupimy go najwyżej wtedy, gdy będzie można zastosować prawo Bosmana ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hudy (Post 1065587)
''W sytuacji gdy kluby awansujące do Ekstraklasy z I ligi nie spełnią warunków licencyjnych dla tej klasy rozgrywkowej wówczas awans uzyska drużyna najwyżej sklasyfikowana w rozgrywkach Ekstraklasy, która spadła, z wyłączeniem zespołów przeniesionych dyscyplinarnie.''

Rozumiem, że się sytuacja zmieniała ale było tak jak powyżej.

Czyli, gdy ŁKS nie dostanie licencji i zajmie pierwsze miejsce, a Polonię Bytom zdegradują - Cracovia się ostaje, czy dalej to drugie miejsce spadkowe jest dla nich zagrzane? :D

Arked 16.03.2011 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hudy (Post 1065587)
''W sytuacji gdy kluby awansujące do Ekstraklasy z I ligi nie spełnią warunków licencyjnych dla tej klasy rozgrywkowej wówczas awans uzyska drużyna najwyżej sklasyfikowana w rozgrywkach Ekstraklasy, która spadła, z wyłączeniem zespołów przeniesionych dyscyplinarnie.''

Rozumiem, że się sytuacja zmieniała ale było tak jak powyżej.

Czytałem, że zmienili ten przepis. Jeśli twój cytat pochodzi z aktualnego regulaminu oznacza to, że zmiana będzie obowiązywać dopiero od przyszłego sezonu...

Sartre 16.03.2011 20:10

No ja przepraszam, i Franek ma nam napastników reprezentacji uczyć? :D

( przestrzelił karnego ;))

dynek.pl 16.03.2011 22:37

ja to sie dziwie tylko dlaczego wszystkie druzyny w lidze nie grają przeciwko Wisle tak wysoko i agresywnie jak
Podbeskidzie - troche męskiej gry i nasze panienki wymiękają

sq 16.03.2011 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1065863)
TVP to chyba najbardziej Anty-Wiślacka telewizja. Oglądałem kilka meczów i w zasadzie w każdym, wszyscy otwarcie są przeciwko Wiśle.

No właśnie. Byłem zdziwiony że koleś co komentował tak się nadzierał przy bramce na 1:0 i na 2:0. Myślałem że jakiś Wiślak komentuje, no ale potem wyrównał to jak się nadzierał na 2:1 i 2:2

QBAS 16.03.2011 23:15

Nie bądźmy żałośni. Nie zachowujmy się jak dziewczyny, którym ciągle ktoś przeszkadza. Komentarz komentarzem, ale lepiej jak na kibiców z klasą przystało pogratulujmy Podbeskidziu waleczności i awansu.

A niech się z Lechią w finale spotkają :)

kreseq 16.03.2011 23:18

Wy nie macie sie czym przejmowac tylko komentatorami? w N pod Legie, w Polsacie pod Lecha a pod Wisle coz... moze niech Cupial jakas tv kupi albo nagle jakis mniej lub bardziej znany komentator zapala miloscia do Bialej Gwiazdy.

Mecz ktory mialem nieprzyjemnosc ogladac pokazal mi kila ciekawych spraw...

Po pierwsze ambicja i wola walki w naszym kraju wystarczy by przejechac sie po topowych zespolach. Tak przejechac, bo ja nie wiem jak inaczej nazwac tego typu dwumecz.

Trenerzy i zawodnicy wystepujacy w naszym kraju to sa jakies nieporozumienia.

Taki trener sciaga kreujacego gre i stwarzajacego najwieksze zagrozenie zawodnika, czemu to robi?
1) Nie zna sie zupelnie na tym czym sie zajmuje. Ma taki kaprys i juz.
2) Sciaga zawodnika zeby dac mu odpoczac bo jest juz 2:0 wiec spokojnie mecz sam sie wygra.

Pierwszy punkt to ja zrozumiem, ale drugiego juz nie.
Czy u nas graja zawodnicy z ukrytymi wadami wydolnosciowymi? Moze jaraja przed meczem szlugi albo obrabiaja 4 hektary pola ? Skoro chca grac w lepszej lidze to beda zapieprzac co 3-4 dni.

Dodatkowo Flamengista w temacie pucharowym stwierdza ze sedzia z Warszawy to wiecie co... No ale jak Legie w tym roku dymaja sedziowie to jest ok :D ?

Wisla przegrala bo jej sie nie chcialo. Teraz jak ktos to fajnie napisal, pasterze i robotnicy sezonowi zaczna zacierac rece bo zobaczyli z kim potencjalnie moga spotkac sie w pucharach...

Tak wiem, Legia jest chujowa i dostanie w dupe nawet od niewidomych.

rw88 16.03.2011 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1066066)
Po pierwsze ambicja i wola walki w naszym kraju wystarczy by przejechac sie po topowych zespolach. Tak przejechac, bo ja nie wiem jak inaczej nazwac tego typu dwumecz.
.

To jest domena meczów pucharowych na całym świecie, nie tylko w naszym kraju. Zalecam popatrzyć na wyniki np. Pucharu Francji, tam to dopiero był pogrom faworytów. A w Niemczech w finale pucharu kraju gra drugoligowy średniak MSV Duisburg i jakoś nikt z tego powodu nie płacze.

A z "przejechaniem się" nie przesadzajmy, dwa gole po stałych fragmentach gry, które cudem uratowały Podbeskidzie, trudno nazwać "przejechaniem się" po rywalu. Ale woli walki wypada im oczywiście pogratulować.

flamengista 16.03.2011 23:39

Kreseq - ja nie mam zamiaru się kłócić, bo nie ma o co. Ja tylko chcę, żeby ten facet nie sędziował więcej naszych meczy.

Mam też nadzieję, że sprawiedliwość choć powolna, kiedyś zatryumfuje. Antoni F. też nam "posędziował" parę meczy, potem się okazało jaki z niego "fachowiec".

studio 17.03.2011 08:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1065933)
ja to sie dziwie tylko dlaczego wszystkie druzyny w lidze nie grają przeciwko Wisle tak wysoko i agresywnie jak
Podbeskidzie - troche męskiej gry i nasze panienki wymiękają

Przeciwko kazdej druzynie tak mozna zagrac i jest po meczu, ale mamy takich trenerow ktorzy nie potrafia do walki zmotywowac.

Piekny wynik, po cichu liczylem na niespodzianke i byla,

A Zawadzki to jeden z lepszych komentatorow jacy zostali w publicznej, zawsze mozecie innych specjalistow sluchac albo z N-ki :D

@rw88, cudem to dla was pierwsza bramka padla.

Watts 17.03.2011 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1066157)
Przeciwko kazdej druzynie tak mozna zagrac i jest po meczu, ale mamy takich trenerow ktorzy nie potrafia do walki zmotywowac.

Piekny wynik, po cichu liczylem na niespodzianke i byla,

A Zawadzki to jeden z lepszych komentatorow jacy zostali w publicznej, zawsze mozecie innych specjalistow sluchac albo z N-ki :D

@rw88, cudem to dla was pierwsza bramka padla.

Przestań się napinać jak gówniarz, kartoflu. Merytoryki w tym żadnej a prędzej grzeje poziom głupoty niż tania prowokacja.

herkules 17.03.2011 08:45

Kiedy szanowna ekstraklasa sa poda terminarz kolejnej kolejki ?

Mecz z Jagiellonią teoretycznie może być już za 8 dni, a nikt nic nie wie, co do godziny i dnia...

Ela 17.03.2011 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1066168)
Kiedy szanowna ekstraklasa sa poda terminarz kolejnej kolejki ?

Mecz z Jagiellonią teoretycznie może być już za 8 dni, a nikt nic nie wie, co do godziny i dnia...

Mecz z Jagą najprawdopodobniej w niedzielę 3.04, o godzinie 17.15 lub 17.30.

maaarcin 17.03.2011 08:53

mecz z Jagiellonią odbędzie się w weekend (1-3 kwietnia), za tydzień jest przerwa na reprezentację

Donki 17.03.2011 12:45

Mecz z Jagą w niedzielę 3.04 o godzinie 14:45 :/

speedfashion 17.03.2011 13:04

Ech, pora wysmienita, ale na niedzielny obiad...

Mamy naprawdę fajne stadiony, mamy oświetlenie, a i tak będziemy grać o takich porach jak jakaś trzecia liga. (nie mówię tu tylko o Wiśle, ale o całej ekstraklasie)

LUKAS77 17.03.2011 14:28

http://www.weszlo.com/news/6495 ciekawie na weszlo... czyzby ukladziki Filipiaka drugi raz uratowaly kolezanki za blon przy zielonym stoliku.....

Wojtas 17.03.2011 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LUKAS77 (Post 1066319)
http://www.weszlo.com/news/6495 ciekawie na weszlo... czyzby ukladziki Filipiaka drugi raz uratowaly kolezanki za blon przy zielonym stoliku.....

No wlasnie

od jakiegos czasu czesto przewija sie temat wywalenia Bytomia i przesuniecia ich na ost miejsce ,tak aby Cracovia miala juz tylko 1 miejsce do przeskoczenia

Warto patrzeć na tą sprawe, wszak towarzysz Filipiak zawsze zwarty i gotowy prz zielonym stoliku

Sartre 17.03.2011 17:46

No dobra, ale weźcie też pod uwagę, ze gdyby Polonia Bytom była normalnie funkcjonującym klubem, to wasze sąsiadki by w ogóle nie miały o czym mówić w tym kontekście. Sprawa śmierdzi na kilometr, ale ja tam bym wolał, żeby w ekstraklasie nie było klubów, które dają takie preteksty Filipiakowi.

LUKAS77 17.03.2011 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1066403)
No dobra, ale weźcie też pod uwagę, ze gdyby Polonia Bytom była normalnie funkcjonującym klubem, to wasze sąsiadki by w ogóle nie miały o czym mówić w tym kontekście. Sprawa śmierdzi na kilometr, ale ja tam bym wolał, żeby w ekstraklasie nie było klubów, które dają takie preteksty Filipiakowi.

Zgadza sie wiec niech wyrzuca Polonie z ligii i niech awansuje trzecia druzyna pierwszej ligii. a tak mamy do czynienia z szukaniem alternatywy do pozostawienia w niej cracovii.

flamengista 17.03.2011 18:54

No i proszę - sędzia Borski sędziuje nasz mecz z Polonią Bytom.

Powiem tak - mając w pamięci wczorajsze wyczyny tego pana poważnie obawiam się o wynik meczu. Normalnie z Polonią spokojnie jesteśmy w stanie wygrać, ale nie przeciwko 12 osobom na boisku.

murray 17.03.2011 18:58

Zacytuję klasyka:
Muszę przyznać, ze gdy usłyszałem kto będzie nam sędziował, przestraszyłem się.

Ale trzeba pamiętać, że to międzynarodowy polski arbiter. Psia mać.

0 22 17.03.2011 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1066432)
No i proszę - sędzia Borski sędziuje nasz mecz z Polonią Bytom.

Powiem tak - mając w pamięci wczorajsze wyczyny tego pana poważnie obawiam się o wynik meczu. Normalnie z Polonią spokojnie jesteśmy w stanie wygrać, ale nie przeciwko 12 osobom na boisku.

Postanowiliśmy powalczyć i o ligę. Sam puchar to za mało.

:)

Uran235 17.03.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1065410)
nie wiem co bedzie z LKS-em, gdzie oni maja zamiar grac ?

To tak jeszcze raz w temacie, bo dzisiaj w Łodzi był Lato w tej właśnie sprawie. O dziwo trzeźwy i na dodatek rzeczowy. Jest nadzieja, że coś ruszy ze stadionami, a ŁKS pewnie dostanie licencję. Ciekawe tylko co pani prezydent zaproponuje Widzewowi, bo jak Cacek odrzuci ofertę, to rada miasta raczej nie zgodzi się na dwa obiekty.
http://www.mmlodz.pl/363653/2011/3/1...category=sport

flamengista 17.03.2011 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1066447)

Niestety, ze Skorżą na ławce to i Fryzjer mógłby nie wystarczyć.

Dla mnie niepojęte jest, jak z takim składem można grać taką padakę i osiągać tak żałosne wyniki. Legia ma już 7 porażek w lidze. A przed Wami wyjazd do POZnania i Gdańska. I nasza wizyta na Łazienkowskiej. Czyli 10 bęcków macie prawie jak w banku:-D

W zeszłym sezonie 8 porażek oznaczało 4 miejsce. Żarty żartami, ale 8 porażek to na pewno zaliczycie. Tylko dzięki spłaszczeniu tabeli po 1 rundzie jeszcze jesteście w grze, co jest prawdziwym ewenementem.

Nie patrzyłem na statystyki, ale chyba jeszcze nigdy zespół z 7 porażkami na koncie nie został mistrzem rozgrywek. W sezonie 2007/2008 starczyło Wam na 2 miejsce, ale z 14 pkt straty do nas.

fialo 17.03.2011 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1066435)

Szczególnie ceniony w Rumunii :lol:

Zdobył chłopak taką sławę, że dorobił się siedmiu tysięcy 'fanów' na fejsie, a z Bukaresztu go 3 dni wypuścić nie chcieli :lol:

Sartre 17.03.2011 23:12

Cytat:

Nie patrzyłem na statystyki, ale chyba jeszcze nigdy zespół z 7 porażkami na koncie nie został mistrzem rozgrywek. W sezonie 2007/2008 starczyło Wam na 2 miejsce, ale z 14 pkt straty do nas.
Tak, tylko że mamy najbardziej... hmm... właściwie, to nie wiem... najdziwniejszy sezon od dawna. Tak na dobrą sprawę wasza przewaga może nic nie znaczyć - wystarczą wam dwie porażki (dajmy na to nawet z Amiką i z nami, choć równie dobrze może wpaść wam coś za kołnierz od kogokolwiek) i gramy od nowa. Równie dobrze wystarczą NAM dwie porażki, i możemy mieć problem z pucharami.

Nie chcę powiedzieć, że ten sezon jest najgorszy piłkarsko od dawna, bo nie jest, bywało gorzej. Ale też chyba nie było takiego sezonu do tej pory, żeby przynajmniej jedna drużyna nie grała konsekwentnie przez większość sezonu, czy chociaż rundy, o poziom lepiej od szarej reszty.

Gwiaździsty 18.03.2011 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1066435)

PZPN go zgłosił do UEFA więc został międzynarodowym. Przy takich plecach jakie ma w tej organizacji to było pewne. Przeczekał spokojnie afere korupcyjną wśród sędziów, nic mu się nie stało i awansował. Choćby sie położył na murawie w czasie meczu i zasnął, nikt mu nic nie zrobi.

Zwierze 18.03.2011 08:36

Na co idzie ta kasa? Bo się już ładna sumka uzbierała.
http://legionisci.com/news/41935_Kar...giellonii.html

AYALA 18.03.2011 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1066594)

idzie pewnie na zagraniczne delegacje leśnych dziadków (hotele,kolacja itp.) a powinna byc moim zdaniem przeznaczona na działanośc drużyn młodzieżowych w jakiś małych klubach

KOMINEK 18.03.2011 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1066536)

Dla mnie niepojęte jest, jak z takim składem można grać taką padakę i osiągać tak żałosne wyniki. Legia ma już 7 porażek w lidze. A przed Wami wyjazd do POZnania i Gdańska. I nasza wizyta na Łazienkowskiej. Czyli 10 bęcków macie prawie jak w banku:-D

W zeszłym sezonie 8 porażek oznaczało 4 miejsce. Żarty żartami, ale 8 porażek to na pewno zaliczycie. Tylko dzięki spłaszczeniu tabeli po 1 rundzie jeszcze jesteście w grze, co jest prawdziwym ewenementem.

Powoli, powoli - jeśli chcemy mieć mistrza to na Łazienkowskiej musimy przegrać - taka jest reguła.

dynek.pl 18.03.2011 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1066536)

Czyli sugerujesz, ze nasze tytuly mistrzowskie z 2008 i 2009 byly KUPIONE ??

A co do Legii i grania padaki to my tez mamy sklad niczego sobie, a czy widziales jakas roznice w grze patrzac na ostatnie mecze Wisla-Widzew i Legia-Slask ? Bo ja nie. Co wiecej Legia miala nawet wiecej okazji do strzelenia bramek ze Slaskiem niz my z lodzianami. Dlatego patrzac na nasze 5 punktow przewagi nad nimi jedyne co mi przychodzi do glowy, ze narazie
szczesliwie to sie uklada i tyle ale karta moze sie jeszcze odwrocic dlatego nie wyciagalbym daleko idacych wnioskow.

spinna 18.03.2011 10:39

typy na 19. kolejke Ekstraklasy wg KIKS.tv:
http://kiks.tv/2011/03/19-kolejka-ek...sy-typy-kiksa/

AYALA 18.03.2011 15:30

tak sobie obejrzałem mecz Manchesteru City z Dynamem Kijów i patrze że w Ukraińskim zespole gra na lewej obronie były gracz Odry Wodzisław Goran Popov.Pamietam że grał tylko w naszej ekstraklasie pół roku ale wyróżniał sie już wtedy rajdami lewą stroną przez pół boiska.Smuda miał kiedyś nosa do zawodników że go wypatrzył w Crvenie Zvezdzie

Wojtas 18.03.2011 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1066594)

Z samych kar złodzieje z PZPN maja grubo ponad 250 tys złotych

Z czegos przecież trzeba opłacić hotele,darmowe żarcie i nocne atrakcje dla dziadów z Miodowej.

Vinci 18.03.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1066447)

Jeszcze trochę i będziecie musieli powalczyć o swój hymn z rodziną Niemena. Właśnie oglądam sobie wywody żony i córki na TVP2 i widzę, że są bardzo zgorszone, że kibice Legii przywłaszczyli sobie "Sen o Warszawie"... płaczą coś o własności wykonawczej...

Sytuacja trochę podobna do tej, gdy swojego wykonania zabronił na Wiśle Sikorowski... też towarzyszyło temu sporo niedomówień... jeżeli coś pokręciłem to proszę o sprostowanie.

wanciak86 18.03.2011 17:23

no nic, trzeba odpalic orangesport, browarek w reke i zaczynamy kolejny weekend z Polska e-klasa;)

dziś kibicujemy Zagłebiu i Ruchowi :D

Velo 18.03.2011 17:36

To może jeszcze na przystawkę - Ekstraklasa Show, czyli dowód na to że w Polskiej lidze też można ładnie zagrać
http://www.youtube.com/watch?v=JN_ykbriwxg

Podoba mi się ten nowy ekspert OS - "Po meczu z Polonią Warszawką..." :)

studio 18.03.2011 17:48

Spadaj z takimi wstawkami :) Jakis zagraniczny skaut obejrzy taki filmik i pomysli "oh my God!" i wykupi wszsytkich :)

Podobnie u nas z hymnem bylo, oryginalu nie mozna bylo puszczac, poszlo o pieniadze, potem byly puszczane smutasy az obecnie bez podkladu spiewamy.

Dzis same remisy beda.

wislak93 18.03.2011 18:01

Mecz w Kielcach w niedzielę 10 kwietnia o godzinie 17-00.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl