![]() |
Hmm...
A. R. Traore,myślę że około 800 k Euro mógłby kosztować. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Grzelczaka fajną ma tą rundę wiosenną faktycznie, ale nie wiem czy nie będzie tak jak z Janoszką - jedną rundę zagra dobrą a potem już mało będzie strzelał... |
Cytat:
|
Cytat:
Dudu i Jeż tak , reszta nie. Traore byłby wzmocnieniem , ale wątpię żeby przeszedł do Krakowa. |
Marcus da Silva ??? chyba do Młodej Ekstraklasy :)
|
Cytat:
|
Jeż jest całkiem przyzwoity, możnaby go kupić do środka. Melikson, Jeż i Sobolewski - byłoby to całkiem niezle trio.
|
Cytat:
ale nie chciałbym go za cholere w Wiśle. Dlaczego : 1.Na ławke za drogi, i szkoda go niszczyć 2.Wozi... Wystarczy Nam Mały który stara sie wozić ,jakby doszedł do tego Traore ktory nie podaje za często sadze ze bylo by wiecej animozji niz bramek. 3.Brak pozycji dla niego podsumowując. Jeden szaleniec starczy w druzynie |
da Silva na ligę by wystarczył, gra bez kompleksów, nie zastanawia się czy gra z Arką czy Legią.
|
Cytat:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=13621 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja widziałem prawie wszystkie spotkania Bełchatowa, w tym sezonie. Da Silva oprócz tego, że potrafi nieźle dryblować nie potrafi praktycznie nic. Nie trafia do bramki w najbanalniejszej sytuacji, z dośrodkowaniem też nie najlepiej... |
W nawiązaniu do tych słów Nesty:
"A propos tego znanego zawodnika to tez jakis czas temu slyszalem, ze moze chodzic o bardzo znanego Holendra, ktory ma swietne kontakty z Valxem. No ale zobaczymy czy jeszcze nie za wczesnie na taki transfer. W kazdym razie mozna chociaz pomarzyc :) On sam na lamach Kickera wypowiadal sie kiedys, ze ma oferte z malo znanego klubu w Europie i dla wszystkich moze to byc wielka niespodzianka." z tematu transferowego zacząłem zastanawiać się nad kandydatami.. do głowy przyszły mi dwa nazwiska: Andre Ooijer i Wilfired Bouma.. obaj to obrońcy, czyli coś czego poszukujemy.. tylko czy wiek pozwoliliby im jeszcze grać na poziomie LM... |
Cytat:
|
Mówicie o Alessandro Nesta?
|
Cytat:
Jutrzejsze info w Fakcie "Nie Żewłakow, a wielokrotny reprezentant Włoch, Alessandro Nesta jest na celowniku Stana Valckxa" |
Cytat:
|
Tym piłkarzem, lewym pomocnikiem z prawdziwego zdarzenia o którym gdzieś tam mowa, jest Budewijn Zenden.
Istnieje też temat Ruuda van Nisterloya |
Wg. TM umowa RvN kończy się z 30 czerwca 2011.
|
Cytat:
|
Zastnawia mnie kogo tam z Faktu,Przekretu czy Wybiorczej tak az bardzo nudzi sie w robocie ze wypisuje pod falyszwymi nickami na roznych naszych stronach albo nawet na tym forum bzdet typu "Van Nisterlooy w Wisle" jak 100 innych typu Kluivert .\
Naprawde to juz nie jest smieszne internetowy pseudo-dzinnikarzyno a jak to czytasz to serdeczny palec srodkowy w twoją strone :) |
Ruud van Nistelrooy gra w HSV Hamburg, gdzie zarabia 5 milionów euro na rękę. W pewnym momencie chciał go sprowadzić od Niemców Real Madreyt, ale władze HSV się nie zgodziły.
Więc jak ktoś myśli że taki zawodnik może nawet przyjechać do Krakowa na kawę, to naszym sponsorem jest od wczoraj koncern Mittal steal a my mamy na transfery 50 milionów euro. |
Cytat:
Tak jak mowie, gosc ma juz 35 lat i skad wiesz co ma na mysli, moze chce zakonczyc kariere wprowadzajac jakiegos kopciuszka do Ligi Mistrzow, biorac pod uwage, ze nasz dyrektor sportowy dobrze sie z nim zna. I uwaga - nie mowie, ze Ruud jest juz zaklepany we Wisle, no ale jednak, biorac pod uwage kogo mamy obecnie na stanowisku dyrektoroa sportowego oraz fakty, o ktorych wspomnialem wyzej, nie ma argumentow, ktorymi mozna by w 100% wykluczyc taki transfer. Przeciez jest wielu pilkarzy, ktorzy na ZAKOCZENIE KARIERY trafiali wlasnie do nieznanych klubow. Przykladow takich Rivaldo mozna by wymienic wiele, wiele wiecej. Moze los w takiej kwestii wlasnie usmiechnal sie do Wisly. Polecam jeszcze zobaczyc linka: http://borussia24.pl/news/552-gwiazd...iecia-za-darmo |
A moze chodzi o to, ze rzeczywiscie ktos widzial RvN w towarzystwie Valxa, tyle tylko, ze dotyczy to niespodzianki na jutrzejszej fecie. Moze Ruud bedzie na lozy, pomacha, przywita sie itp. Tak spekuluje.. Z drugiej strony co to za niespodzianka mialaby byc.
|
Ale by były jaja, jakby Wisła z van Nistelrooyem, Zendenem, Wasilewskim, Baszczyńskim, Dudkiem, Żewłakowiem i jeszcze jakimś kozakiem wdupiła w Bielsku Białej z Podbeskidziem :D
Panowie, zejdźmy na ziemię :) |
Gosciu, nie mowie o tym klubie z Uzbekistanu ale chocby AEK ATENY. W katarze czy w innym sratarze nie ma Valxa.
|
Zobaczymy co bedzie i tyle.
|
Cytat:
http://www.facebook.com/WislaKrakow/...50262222986282 |
Taa RvN przyjdzie tu grać. Wisła musiała by mu dać rocznie minimum 3 miliony euro. Zenden to minium 2 milony euro. Obaj mimo że mają po 35 lat nigdy nawet nie pomyslą o tym żeby tutaj grać. Powiem tylko tyle jak ktoś by mi w polsce zapłacił na rękę za moją pracę 8000zł, a po 3 latach firma by zbankrutowała i miałbym iść gdzieś do pracy za 4000zł to już bym miał problem z zaagażowaniem. A co dopiero taka gwiazda której zarobki by zmniejszyły się 5 krotnie i to przy założeniu że płacimy mu 1 milion euro rocznie. Szybciej facet wyjedzie do Rosji , Kataru lub MLS, gdzie nie dość że dostanie niesamowitą kasę to dodatkow na każdym kroku będzie traktowany jak jakiś król. Będzie miał zachciankę, chcę mieć to nowe ferrari a na następny dzień będzie taki stał pod domem.
Myślisz że w Wiśle ktoś by mu zagwarantował takie warunki. Pozatym jak jest sens, sprowadzania takiego gościa do klubu takiego jak Wisła. |
Jest sens, RvN jeden z najgenialniejszych napastników XXI wieku. Znany na całym świecie, sukces marketingowy murowany, koszulki, zainteresowanie kibiców nie tylko z Polski, bo patrzą sobie kibice na różnych kontynentach, RbN gra w Polsce !! No to tacy kibice chcą go zobaczyć, przyjeżdżają, kupują bilet, Ruud strzela dwie bramki Legii i wszyscy są zadowoleni.
Taki napastnik przy wsparciu Meliksona, Ilieva, Małeckiego jest gwarantem około 20 bramek w sezonie licząc też puchary. |
Messi byłby lepszy. W sumie zdobył co miał zdobyć, teraz mógłby sobie pozwolić na większe wyzwanie. Sukces marketingowy murowany, więc chyba
warto powalczyć. Ludzie :rotfl: |
Nawet jak RvN zarabial kosmiczne jak na Polske pieniadze w HSV to nie znaczy, ze to byłby jakis s-f transfer. Jezeli Stan zna go osobiscie to moze by go namowił do takiego transferu - w koncu RvN jest u schyłku kariery wiec wymagania mogłby obnizyc - chociaz osobiscie sam nie wierze w to co pisze :rotfl:
|
Taa marketing.
Wiesz jaki w polsce jest marketing, kup koszulkę Wisły i wyjdz na miasto w Radiomiu, Mielcu, Gorzowie, Kutnie, to w najlepszym wypadku tylko cię skopią i wybiją zęby. A w takim Poznaniu, Warszawie to już do domu nie wrócisz. Ja w Krakowie, dwa razy widziałem kogoś w koszulce Cracovii. Za pierwszym razem już gościa lali i miał fajnie zakrwiwioną koszulkę z rozwalonego nosa - BOJARSKI - kolejnego widziałem jak uciekał przed 4-5 kolesiami którzy go gonili - GIZA - Ciekawe jaki to by był marketing gdyby gdzieś w prasie ukazały się zdjęcia jak się kibice leją a na plecach mają RVN, zawodnik byłby pewnie dumny. |
Koszulki to nic, ale podejrzewam, ze zakonczylyby sie w momencie klopoty ze znalezieniem sponsorow. Owszem to wielka inwestycja, ktora jednak przynioslaby ogromne korzysci klubowi na kazdej plaszczyznie funkcjonowania i to na lata.
|
No chyba że znalazłby się jakiś sponsor, który pokryłby koszty jego kontraktu. To jest jakaś ewentualność.
Prawda jest też taka, że piłkarze typu RVN, czy Zenden mają pewnie mnóstwo pieniędzy na swoich kontach i może któryś z nich niekoniecznie już myśli o kasie, niczym prezes Lehmann Brothers przed kryzysem finansowym na świecie - "mam 5 odrzutowców, ale nie wiem czy mi one wystarczają - a - kupię sobie szósty". |
Cytat:
|
Część z Was to w takim matrixie żyje, że ja odpadam
|
niech sobie pisza po to jest ten temat :) marzyc mozna o wszystkim:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl