Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Viper 30.04.2014 13:51

No widzisz, nawet nie pamiętasz o kim wtedy pisaliśmy. :)

Smuga 30.04.2014 14:33

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...y-krakow/erv39

Myślę, że Quioto trochę na wyrost uważa się za niewypał transferowy, bo jakby nie patrzeć nigdy nie dostał prawdziwej szansy. Od czasu tego pamiętnego wybryku z Polonią z dnia na dzień stawało się coraz bardziej jasne, że w Wiśle już nie pogra, a szkoda, bo w przedsezonowych sparingach zapowiadał się naprawdę dobrze.

FraMat 30.04.2014 15:18

@Wiślacka Kalwaria
Twój post został przeniesiony do odpowiedniego działu. I nie musisz być Duchem Świętym, zeby wiedzieć, gdzie kieruje się uwagi do moderacji

loory 30.04.2014 18:06

czy Osman Chavez był na testach w Tottenhamie? Pytam bo nie pamiętam czegoś takiego a takie coś znalazłem w necie:

https://www.youtube.com/watch?v=n2cTFRiis10 ( 2 minuta i 16 sekunda)

dzięki

Reserve 01.05.2014 11:12

A miało być tak pięknie... :D

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ca-kasperczaka

IncognitoTSW 01.05.2014 11:34

Chyba tego tu nie było :
http://www.slask.sport.pl/sport-slas...Krzysztof.html

huberix 01.05.2014 14:00

Quioto wyglądał na naprawdę fajnego zawodnika z potencjałem, ale chyba przekreślił swoje szanse w Wiśle tą karą 5 meczów. Echh, Diego Simeone na ławce trenerskiej u nas :) Sam jego wygląd Freddiego (?)Mercurego(?) wystarczałby zawodnikom jako motywacja, a teraz facet w Finale na TVP1 będzie.

martin_6 01.05.2014 14:06

Bądźmy poważni, to był tylko czyjś wymysł z tym Simeone. To tak jakby płakać, że Messi w wieku 12 lat nie trafił do Krakowa, tylko do Barcelony.

huberix 01.05.2014 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1359582)
Bądźmy poważni, to był tylko czyjś wymysł z tym Simeone. To tak jakby płakać, że Messi w wieku 12 lat nie trafił do Krakowa, tylko do Barcelony.

Ale jak widać Simeone był możliwym i poważnym kandydatem. Płakać tu jest, bo o Messim w wieku 12 lat nikt nie słyszał, ale Diego był brany pod uwagę.

IncognitoTSW 01.05.2014 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1359582)

No nie wiem, Simeone wtedy nie był chwytliwym trenerem. Jeszcze niedawno Błażej Augustyn będąc jego podpiecznym mówił, że to chu..wy trener :D Skończyłoby się jak z Danem

arti 01.05.2014 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1359583)
Ale jak widać Simeone był możliwym i poważnym kandydatem. Płakać tu jest, bo o Messim w wieku 12 lat nikt nie słyszał, ale Diego był brany pod uwagę.

Może i Simeone wydawał się kandydatem dopóki nie podał swoich oczekiwań finansowych, które były 2 czy 3x wyższe niż Wisła chciała/mogła dać. Przecież pomijając renomę świetnego piłkarza to nawet w 2010 miał już jakieś sukcesy trenerskie (bodaj mistrzostwo Argentyny). Proste że z powodów finansowych wybrano Maaskanta.
A zresztą co taki Simeone by tu zrobił i z kim?

Reserve 01.05.2014 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1359591)
Może i Simeone wydawał się kandydatem dopóki nie podał swoich oczekiwań finansowych, które były 2 czy 3x wyższe niż Wisła chciała/mogła dać. Przecież pomijając renomę świetnego piłkarza to nawet w 2010 miał już jakieś sukcesy trenerskie (bodaj mistrzostwo Argentyny). Proste że z powodów finansowych wybrano Maaskanta.
A zresztą co taki Simeone by tu zrobił i z kim?

Wtedy akurat jednak kasa była wyłożona, dość spora. :) Ale podejrzewam że na pierwszym miejscu byłby interes menedżerów i prezesów, a nie wartość sportowa transferu... ;)

gypsy 03.05.2014 14:15

Przy okazji dzisiejszego meczu tekst o synu marnotrawnym: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...040,1,727.html

Mario Nh 03.05.2014 22:01

Cieszę się, że Patryk Małecki nie zakłada już koszulki z Białą Gwiazdą na piersi. Ten dzisiejszy gest... to takie podsumowanie jego charakteru.

Mario Nh 03.05.2014 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1359729)
Trzeba przedłużyć kontrakt z Miśkiem... Tyle i aż tyle.

Mario, jaki gest?

Kozakiewicza, w kierunku trybun.

silver03 03.05.2014 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1359728)
Cieszę się, że Patryk Małecki nie zakłada już koszulki z Białą Gwiazdą na piersi. Ten dzisiejszy gest... to takie podsumowanie jego charakteru.

Hmm a cóż to znowu zrobił nasz były niepokorny?

serek.c2 03.05.2014 22:13

A dlaczego ten gest pokazał? Ot tak sobie, szedł i mu się "wyrwało"? Czy może znowu nasłuchał się obelg pod swoim adresem?

Gwiaździsty 03.05.2014 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1359732)
Kozakiewicza, w kierunku trybun.

I bardzo dobrze zrobił, pokazał gwiżdżącym bednarzowym przydupasom, że ma ich gdzieś.

Mario Nh 03.05.2014 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1359734)
A dlaczego ten gest pokazał? Ot tak sobie, szedł i mu się "wyrwało"? Czy może znowu nasłuchał się obelg pod swoim adresem?

Pewnie to drugie, choć profesjonalny piłkarz nie powinien się w ten sposób zachowywać.

Tym bardziej, że dziś mu wszyscy w Krakowie patrzyli na ręce.

Wasiu 03.05.2014 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1359735)
I bardzo dobrze zrobił, pokazał gwiżdżącym bednarzowym przydupasom, że ma ich gdzieś.

Skończ już człowieku .......ić, gorzej niż zdarta płyta. Wielki kibic co nawet na C przed bojkotem nie chodził.

serek.c2 03.05.2014 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1359736)
Pewnie to drugie, choć profesjonalny piłkarz nie powinien się w ten sposób zachowywać.

Akcja, reakcja - cóż w tym nieprofesjonalnego? Facet ma taki charakter, że nie spuszcza głowy tylko odpowiada. Bardziej od takiego zachowania mierzi mnie buractwo tych chojraków z trybun...

rafkur 03.05.2014 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1359738)
Akcja, reakcja - cóż w tym nieprofesjonalnego? Facet ma taki charakter, że nie spuszcza głowy tylko odpowiada. Bardziej od takiego zachowania mierzi mnie buractwo tych chojraków z trybun...

Ot, półgłówek pokazał wała burakowi - nie ma się nad czym rozwodzić.

serek.c2 03.05.2014 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1359739)
Ot, półgłówek pokazał wała burakowi - nie ma się nad czym rozwodzić.

W sumie również zaliczasz się do tych buraków. Małeckiego zapewne nie znasz, ale półgłówkiem go nazwać oczywiście musisz.

remick 03.05.2014 22:39

Małecki jeszcze nie dawno opowiadał o wierności Wiśle, by już po chwili narzekać na klub, trenera... aż po takie gesty jak dziś.. marna imitacja profesjonalnego piłkarza..dobrze że już gra z Białą Gwiazdą na piersi..obrońcy jego postawy mają krótką pamieć...

MWK 03.05.2014 23:01

Świat idzie do przodu jak nigdy, łamistrajki-profesorzy szturmują forum ze stadionu. Patryk gnój. Brakuje tylko "selfi" ze stadionu z Jackiem.

Lechista69 03.05.2014 23:04

"To nie jest już mój stadion, to nie jest mój klub."

http://historiawisly.pl/wiki/images/...C5%82ecki2.jpg

polecam laser.. bo hańbisz ten klub.. nie jesteś godzien by nosić tego człowieka na łapie..

serek.c2 03.05.2014 23:09

Doczytaj wywiad, bo chyba tego nie zrobiłeś...

DysoN 04.05.2014 00:44

Ale o co wam chodzi? :) Mały zawsze był chamem i prostakiem. Wybaczano mu czasem bo mial tzw "charakter" ale i to z czasem już nie pomagało. Formę miał jako taką ostatnio chyba trzy lata temu. Teraz formy nie ma a prostactwo i chamstwo zostało. Nie żebym oczekiwał od piłkarzy elokwencji a la Tomasz Frankowski jednak jakis poziom trzeba trzymac. A jak sie nie potrafi to trzeba wiedziec ze po prostu nie nalezy nic mowic.
Małecki łamał te złote zasady wielokrotnie. Wiadomo że na stadionie nie było jego dawnych kolegów a byli za to ci, których wysyłal na druga stronę Błoń. A ci, w tym i ja, choc jego gestu dzis nie zauwazylem, pamiec maja lepsza niz Mały.
To, że Małecki dziwi się reakcji trybun, jest doprawdy groteskowe :)

calieri 04.05.2014 08:46

Nie muszę znać Małego, widzę po jego zachowaniu, że jest Małym człowieczkiem. A towarzysz serek to chyba coś więcej do niego czuje, bo jakoś bardziej u niego widzę przywiązanie do Małeckiego niż do Wisły.

PS. Odpowiednie nazwisko...

rafkur 04.05.2014 08:52

Szkoda czasu na dyskusję o Małeckim. Nienawidzi ludzi rządzących klubem (czyli Cupiała) - zapomniał być może, że gdyby nie ten klub to pewnie aktualnie obsiewał by pole w swojej rodzinnej wiosce. Jak był tępy tak tępy pozostał. W sumie dziwne bo lata lecą a on intelektualnie stoi w miejscu. Teraz "umiera za Pogoń" wkrótce pewnie przyjdzie pora na jakąś Olimpię Elbląg. "Miałeś chamie złoty róg.."

serek.c2 04.05.2014 08:57

W żadnym razie moim zamiarem nie było bronienie Małeckiego, bo również uważam, że swoje emocje powinien kontrolować. Śmieszy mnie tylko jak obrażający go cały mecz ludzie potem dziwią się, że pokazał im jakiś gest... Parę razy zdarzyło mi się być na innych trybunach niż "C", są tam grupki, którym dużą frajdę sprawia obrażanie swoich piłkarzy po kilku słabszych meczach. To właśnie takich patafianów - tak mi się przynajmniej wydaje - Małecki wysyłał na drugą stronę Błoń.

ps. O moje przywiązanie do Wisły się calieri nie martw, a "towarzyszów" to sobie w rodzinie poszukaj.

Lechista69 04.05.2014 09:14

Dopiero wbiłem na kompa więc już wyjaśniam że wywiad z Małeckim czytałem cały.. po prostu ten fragment wywiadu idealnie pasował aby streścić Małego.. nie dziwię się Smudzie że pozbył się go z zespołu.. bo tak naprawdę to co on gra od momentu przejścia do Pogoni ? Udowodnił dobitnie że Smuda się mylił ? Wczoraj widziałem niemoc w jego grze.. gaszony ilekroć postanowił ruszyć w pole karne.. jeszcze ten gest.. dobrze że gaci nie sciągnął i nie wypiął się gołą dupą w stronę trybun.. zero szacunku.. typowy dresodebil który kradnie telefony na przystanku.. może opowiadać o miłości do Wisły.. ale umówmy się że jest to człowiek bez honoru.. powie cokolwiek by w pewnej grupie zdobyć poklask.. pamiętajmy o jego wywiadzie gdzie opowiadał że w Polsce może grać tylko w Wiśle lub Lechii. To jest jego zawód i gdyby dostał dobre siano (50 tyś w Pogoni?) to i u filipiaka by wylądował bo tylko z tego żyć może a po zakończeniu kariery pewnie trenerem wf zostanie.. bo nic nie będzie potrafił.. jak w dzisiejszych czasach można nie znać angielskiego komunikatywnego będąc piłkarzem ?

Obyśmy szybko zapomnieli o tym gościu który tak wiele razy kompromitował ten klub..

JacobCFC 04.05.2014 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1359728)

Lepiej być ....ą i nic nie robić? Ale przeceiż teraz w modzie postawa Alvesa i zjadanie banana - to takie męskie...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1359736)

Cały Kraków czy, ta garstka ludzi na stadionie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez calieri (Post 1359772)
Nie muszę znać Małego, widzę po jego zachowaniu, że jest Małym człowieczkiem. A towarzysz serek to chyba coś więcej do niego czuje, bo jakoś bardziej u niego widzę przywiązanie do Małeckiego niż do Wisły.

PS. Odpowiednie nazwisko...

Więc, jeżeli go nie znasz, to po co się odzywasz? Jest takie powiedzenie - nie oceniaj książki po okładce. Rozmawiałeś chociaż raz z Małeckim przez te wszystkie lata jak grał w Krakowie? Bo Małecki jakoś nigdy nie unikał kontaktu z kibicami. Ale po co się łudzę, Małeckiego to Ty pewnie w telewizji widziałeś.

Lechista69 04.05.2014 09:39

@jacob

1.
Męskie mówisz ? Alves potrafił wykpić docinki i tego już słynnego banana.. do tego po incydencie z jego 2 podań padły bramki.. czyli de facto zagrał lepiej żeby uciszyć kibiców rywali.. Małecki nie mając argumentów w nogach może jedynie stosować argumenty siłowe.. bo co mu kibice zrobią jak pokaże fucka ? Rzucą nożem ?

2.
Garstką nazywasz 4000 ludzi ? Bo ja garstkę to widzę ale na przystanku autobusowym np ;) Zresztą nie tylko ci na stadionie patrzyli na wyczyny Małego który chyba chciał coś komuś udowodnić a wyszło jak wyszło..

3.
Oceniając jego wszystkie incydenty od 18 roku życia można szczerze powiedzieć że się nic nie zmienił ciągle jest dzieckiem któremu brakowało wychowania.. ot takie przemyślenie patrząc na wczorajszą akcję i te wszystkie incydenty czy to był Smuda czy Probierz czy Moskal czy kogo tam jeszcze z przeszłości znajdziecie...

huberix 04.05.2014 09:46

Jeśli chodzi o sam gest to Małecki dobrze zrobił. Od tej jazdy w mediach jesienią nie trawię gościa, ale skoro jest bojkot w której rację ma strona większości z nas tzn. nie chodzimy na mecze. Przychodzą takie janusze ( wystraczy spojerzeć na skrót meczu na ekstraklasa.tv- są tam ze 2 momenty) i cie wgwizdują i najchętniej by cie opluli, mimo że takie zachowanie to ''kibolizm i bandytyzm'' ich skromnym zdaniem. Na miejscu Małego zrobiłbym to samo i jak widać w mniejszej części miał rację z piknikami, powtarzam MNIEJSZEJ.

sportnh 04.05.2014 09:46

w ktorym momencie Malecki pokazal tego wala i w czyja konkretnie strone oraz czy wylapala to TV?

Lechista69 04.05.2014 09:51

Nerwy jednak dały o sobie znać. Schodząc na przerwę Małecki pokazał "gest Kozakiewicza" (czyli popularnego "wała") kibicom Wisły. Część z nich bowiem na niego gwizdała. To raz. Dwa - najprawdopodobniej piłkarz chciał zamanifestować swoje przywiązanie do wiślackich ultrasów, którzy prowadzą wojenkę z prezesem Jackiem Bednarzem. Najbardziej fanatyczni fani Białej Gwiazdy mają zakaz pojawiania się na stadionie.

-wp.pl

master17 04.05.2014 10:14

Pomocnik Pogoni kolejny raz podkreślił, że Wisła jest dla niego ważnym klubem, aczkolwiek zaznaczył, że obecne problemy go nie interesują. - To już nie moja sprawa, nie mój stadion - powiedział o problemie Wisły z kibicami. - Klub przeżywa trudne chwile, ale wierzę, że wróci na właściwe miejsce, a fani wrócą na stadion. Kocham ten klub, ale nienawidzę ludzi, którzy nim rządzą. Większość z nich nie powinno tu być - powiedział Małecki.

silver03 04.05.2014 10:30

Im dalej Małecki jest od R22 tym lepiej i dla Wisły i dla niego. Na szacunek to zasługują tacy ludzie jak Głowacki czy Sobol, a nie gość który jedyne co robi to deklaruje wieczną miłość do Wisły.

gypsy 04.05.2014 10:34

Typowy Małecki, jak ja się cieszę, że już nie hańbi koszulki Wisły swoim zachowaniem. Nie dziwię się kibicom, że gwizdali na tego faceta, tak samo nie dziwi mnie jego gest, bo po nim się można tego spodziewać. Co do wypowiedzi o ludziach rządzących klubem... Mógłby zachować trochę pokory i szacunku do tych, co mu chleb dali. Poza tym ciężko mi cokolwiek powiedzieć, bo Mały nie uargumentował, za co tak ich nienawidzi... W każdym razie, mam nadzieję, że więcej go w tym klubie nie zobaczę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl