![]() |
Wojciech Kaczmarek (Cracovia) - bramkarz
Łukasz Nawotczyński (Cracovia) - obrońca Paweł Nowak (Lechia) - pomocnik Mateusz Mak (Bełchatów) - pomocnik Michał Mak (Bełchatów) - napastnik Mariusz Magiera (Górnik) - obrońca Aleksander Kwiek (Górnik) - pomocnik Krzysztof Mączyński (Górnik) - pomocnik Michał Jończyk (Górnik) - napastnik Dariusz Łatka (Podbeskidzie) - pomocnik Kamil Kuzera (Korona) - obrońca Adam Kokoszka (Polonia) - obrońca Łukasz Burliga (Ruch) - obrońca Piotr Stawarczyk (Ruch) - obrońca Każdy w początkowych latach kariery w Wiśle, każdy były teraz wzmocnieniem/uzupełnieniem. To co, teraz pozostaje tylko przeprosić kibiców? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Większość to przeciętniacy (podobnie zresztą jak nasza kadra) ale braćmi Mak bym nie pogardził. Sam Kosowski wypowiada się o nich w samych superlatywach, odpowiednio prowadzeni powinni zajść wysoko. |
Marcelo przyjeżdża do Krakowa obejrzeć mecz z Legią!
A tu krótki wywiad i pozdrowienia dla kibiców Wisły: http://www.weszlo.com/news/9970-Braz..._Wisla_-_Legia Respect Marcelo! |
diament, brylant, rubin, szmaragd
Z całego serca kibicuje mu żeby kiedyś zagrał w kadrze. ;) |
Marcelo to jest gość,nigdy nie można było narzekać na jego zaangażowanie,fajnie że wpadnie mam nadzięję że te ofiary (nasi kopacze) nie zrobią mu nie miłej niespodzianki i pokażą jak to na co dzień grają
Marcelo 1906% Wisła PS: Ponoć Werder i VFB Stuttgart chcą Marcelo u siebie http://www.goal.com/de/news/3643/exk...die-bundesliga |
Cytat:
Miło by było pokazać jakieś wsparcie dla Marcelo, pokazać tym obecnym najemnikom że nawet obcokrajowiec, który przyjechał się wybić do Polski może się starać się, gryźć trawę i mieć Wisłę w sercu. Marcelo - 1906% szacunku A z innej beczki, oglądałem przed chwilą konferencje Skorży przed meczem i widać że chłop ma wielki sentyment do Wisły, sam jego sposób wypowiedzi o Wiśle i o wspomnieniach pokazuje że tęskni. W którymś z wywiadów nawet wspomniał że różnicą między Wisłą a Legią jest taka że Wisła to jak rodzina i jest bardziej nastawiona na wynik sportowy a Legia to wielki biznes i marketing. |
To nam się Marcelo rozczaruje...
Choć z drugiej strony, spotka człowieka który go wylansował, czyli J.Bednarza. |
Cytat:
Panie trenerze - co ma Legia, czego nie ma Wisła, i co ma Wisła czego nie ma Legia? - Patrząc na oba kluby mogę chyba stwierdzić, że Legia to jest wielka korporacja i panują tu relacje korporacyjne. W Wiśle jest bardziej rodzinnie, że tak powiem. Natomiast jeśli chodzi o inne sprawy, to oba kluby są do siebie podobne. Wisła – jako duża firma i rozpoznawalna marka powinna otworzyć akademię piłkarską. W Warszawie zrobiono to wcześniej i dlatego Legia najszybciej ma tego efekty. Ja się z tego bardzo cieszę i zarazem liczę na to, że będzie to impuls dla reszty klubów. Gdzie jest większy komfort pracy? W Krakowie czy w Warszawie? - W Krakowie po jedenastu porażkach w sezonie chyba nie miałbym szans dalej pracować… |
Cytat:
|
Cytat:
|
Do Wisły trafił z chorzowskiego Ruchu, koszulkę z Białą Gwiazdą przywdziewał przez półtora sezonu, naznaczając ten fakt dwoma tytułami Mistrza Polski. Prócz tego grał w reprezentacji Polski, a także lidze rosyjskiej. O futbolowej karierze, życiowych wzlotach i upadkach, odnajdywaniu sensu w egzystencji i byciu kreowanym na celebrytę, serwis WislaLive.pl porozmawiał z DAMIANEM GORAWSKIM
Cytat:
http://wislalive.pl/co_slychac_u/dam...pelnionym-533/ |
Marcelo rozchwytywany przez kluby z Bundesligi. Powalcza o Niego Hamburger SV i Werder Brema oraz (podobno) Hannover 96. W bieżącym sezonie Marcelo jest podstawowym obrońcą PSV. W Lidze Europy zagrał w 12 meczach, a w Eredivisie w 25 i zdobył dwie bramki.
|
Lubiłem "Gore" jako piłkarza i lubię jako człowieka. W porządku gość. Fajne miał dryblingi na skrzydle. Pamiętam, jak Janas z Duńczykami wystawił jakieś Dudki, Rasiaków i Niedzielanów, a ja nie mogłem uwierzyć, że Żuraw z Gorą grzeją ławę. Dopiero po wejściu obaj ożywili grę. Był pierwszym rezerwowym w dream teamie w rundzie jesiennej 2004. To była paka. Uche, Gorawski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk.
|
A mnie jakoś nie zachwycał, czasami cos tam zagrał (z Lechem 3:1 jesli się nie myle, tam zamieszał) i poszedl za świetna jak na niego kasę.
|
Cytat:
|
był Marcelo na meczu ?
|
Ma ktoś może skan/PDF dzisiejszego wydania Przeglądu Sportowego co jest wywiad z Voigtem?
|
http://wisla-krakow.przegladsportowy...822,1,727.html
Tu masz wywiad. Z drugiej strony, ten wywiad to dla mnie zwykły skandal. Voigtowi po latach zebrało się na wspominki, bo wie, że wszyscy mogą go pocałować i nic mu nie zrobią (wielka szkoda...). O haniebnych rzeczach opowiada jak o czymś normalnym i jeszcze się kreuje na ofiarę systemu. |
Franek kontuzjowany i prawdopodobnie nie wystapi z Nami w nastepnej ligowej kolejce
|
Taki 'dream team', że przegrali z Dinamo Tbilisi.
|
Podziękuj Baszczyńskiemu, który pomylił dyscypliny.
|
ŁKS prowadzi do przerwy z Podbeskidziem, gol Łobodzińskiego. Ładny, ale z uwagi na warunki trudno powiedzieć, czy mierzony :>
W meczu po stronie Podbeskidzia gra jeszcze Łatka. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oj bardzo to było bardzo przykre i przygnębiające przeżycie jak siedziałem wtedy w niedzielne popołudnie i patrzyłem na ten "mecz" i co nasi robili. A dziś jest inaczej? To samo tylko dużo mniej spektakularnie. |
Voigta nie szanuje za to że pozbył sie z drużyny Zenka Małka,jednego z najbardziej charakternych zawodników tamtej Wisły
|
Cytat:
Dlaczego odszedłeś z Wisły? Wydarzyło się kilka spraw, o których nie chcę publicznie mówić. I nie mogę. To zostanie między mną a Basałajem. Basałaja juz nie ma wiec moze by tak Cleber wrocił do Wisły? Ciekawe czy Bednarz o tym pomyslał bo: A nie obawiasz się, że zamknąłeś sobie drzwi na Reymonta? Nie, teraz pracuję dla wszystkich. Dla Wisły, Cracovii, Zagłębia, Sandecji... Dla każdego, kto postawi na moich zawodników. Chcę ściągać dobrych, tanich piłkarzy, którzy mają poukładane w głowie, żeby wszyscy na tym skorzystali. Szczególnie w przyszłości, kiedy będzie można ich sprzedać za większą kwotę plus procent od następnego transferu. Akurat teraz beda szukani tani pilkarze, ktorzy dadza jakis poziom a nie beda wiele zarabiac. Ciekawe czy by sie na to zgodził - wrociłby do Wisły i wtedy predzej młody Cleber mogłby dostac szanse w druzynie - jezeli zainteresowany jest Nim PSV to chyba cos jednak w sobie ma. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl