Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

thechris 15.12.2011 01:03

Na pewno ten filmik skasują ;)

Co do Legii to oni mieli znacznie łatwiejszą grupę:

Twente jest ciut lepsze od PSV.
Fulham jest jest lepsze od Rapidu i Hapoleu razem wziętych.
Odense jest na poziomie Rapidu i Hapoelu.

Nie wyjść z grupy Legii to wstyd a nie sukces. Wyjść z grupy z Twente i Fulham to już coś...

Bronex 15.12.2011 01:03

Swoją drogą jest to dzień historyczny dla polskiej piłki . Dwie drużyny na wiosnę w Lidze Europy ...

River 15.12.2011 01:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek9000 (Post 1201744)
Gdy słuchałem Borka przekazującego wynik z Londynu, to naprawdę ciary mi przeszły po plecach.

Ten moment przypomnial mi maj 2010 i 29 kolejke naszej ekstraklasy...Wtedy niemalze w takich samych okolicznosciach tracilismy MP. Teraz jednak szczescie bylo przy Wisle.:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a
A tak nie wiem czy ktoś to zauważył ,ale ja myślę ,że mamy obrone naprawde solidną???? czy mi sie wypiło za dużo?

Za duzo wypiles;) Przeciez juz na poczatku Diaz "wypracowal" Jance setke. Tyle, ze Autriak byl tak zaskoczony, ze zglupial pod bramka Pareiki:rotfl:

Bartii 15.12.2011 01:04

Dziekujemy Maaskantowi za taktyke, widac było ze to taktyka Maskanta, ale zmiana trenera wyszła Wisle na dobre, gdyz Moskal taktyki moze nie zmienił (nadal gramy z jednym napastnikiem), ale zwiekszyl rotację skladu i nastawił zespół bardziej ofensywnie. Efektem jest poprawa obrony i zwiekszenie presingu na połowie rywala. Minusem Maskanta było to ze troche za duzo kalkulował, ale nie mozna mu odebrac ze swietnie nauczył Wisle podań i odpowiedniego ustawiania piłkarzy, w tym meczu było widac juz coraz wieksze zgranie...

ach jak sie ciesze ze byłem na tym meczu, na bank nastepny mecz w LE bedzie w komplecie...

nemox007 15.12.2011 01:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 1201775)
Dziekujemy Maaskantowi za taktyke, widac było ze to taktyka Maskanta, ale zmiana trenera wyszła Wisle na dobre, gdyz Moskal taktyki moze nie zmienił (nadal gramy z jednym napastnikiem), ale zwiekszyl rotację skladu i nastawił zespół bardziej ofensywnie. Efektem jest poprawa obrony i zwiekszenie presingu na połowie rywala.

Ustawienie a taktyka to jednak dwie zupełnie inne sprawy.
Fakt za Moskala więcej jest ofensywnej gry, więcej kombinacji i gry z pierwszej piłki... Tak własnie powinna grać Wisła!

Bartii 15.12.2011 01:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nemox007 (Post 1201778)
Ustawienie a taktyka to jednak dwie zupełnie inne sprawy.
Fakt za Moskala więcej jest ofensywnej gry, więcej kombinacji i gry z pierwszej piłki... Tak własnie powinna grać Wisła!

Mysle ze bez Maksanta Moskal nie osiagnłaby tego co teraz, a Maskaant bez Moskala. Łatwiej jest poprawic czyjeś błedy niz budowac zespól od nowa..

wujekWojtek 15.12.2011 01:10

GizmoWisla, no ja bym powiedział że z Czekaja, Chaveza, Bunozy (ew. Jovanovicia) jeden stoper będzie. ;)) Jeszcze drugu i lewy obrońca, bo ani Nunez, ani Paljić. I cementować resztę... ;D

Samsung. Nie znam się na bukach, ale czy 02, przy Fulham-Odense nie oznacza zwycięstwa Odense?? Ponoć kurs na wyjście z grupy Wisły przed meczem wynosił 1:100 a w trakcie meczu zmalał do 1:45 ;))

Dzięki za filmik CH. :) A dysponujesz jeszcze filmikiem ze studia z minami panów redaktorów? :D

Bóg Trybun (objawion) 15.12.2011 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 1201775)
Dziekujemy Maaskantowi za taktyke, widac było ze to taktyka Maskanta, ale zmiana trenera wyszła Wisle na dobre, gdyz Moskal taktyki moze nie zmienił (nadal gramy z jednym napastnikiem), ale zwiekszyl rotację skladu i nastawił zespół bardziej ofensywnie.

:shock: to jest pewnie jedna z tych rzeczy, których nie ma, bo są.

Są nawet efekty:

Cytat:

Efektem jest poprawa obrony i zwiekszenie presingu na połowie rywala. Minusem Maskanta było to ze troche za duzo kalkulował, ale nie mozna mu odebrac ze swietnie nauczył Wisle podań i odpowiedniego ustawiania piłkarzy, w tym meczu było widac juz coraz wieksze zgranie...
A pisząc krócej - z jednego ustawienia na boisku (dajmy na to 451) mozna wykroić wiele taktyk, do taktyk podpiąć wiele strategii etc. Dzisiejsza była skuteczna.

Gramy odważnie w Europie i to wreszcie cieszy. Okazuje sie, że niekoniecznie musi nas prowadzić za rączkę człowiek z zachodu, żeby wyjść na boisko w pucharach jak po swoje.

falas2005 15.12.2011 01:12

02 to zwycięstwo lub remis gości.

nemox007 15.12.2011 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 1201780)
Mysle ze bez Maksanta Moskal nie osiagnłaby tego co teraz, a Maskaant bez Moskala. Łatwiej jest poprawic czyjeś błedy niz budowac zespól od nowa..

Na pewno. Ale też jednak wniósł do drużyny coś czego wcześniej Maaskant nie wprowadził. Teraz ma szansę pytanie tylko czy Cupiał ją da Kazikowi

CH. 15.12.2011 01:13

wideo z oprawy
http://www.youtube.com/watch?fv=diewf8Bq7qQ
http://www.youtube.com/watch?v=X1DrrN4eGP4

La Furia Dell' Est 15.12.2011 01:15

Hah...w ramach euforii...proponuję kawałek na melodie z załącznika...z tekstem ktoregoś kolegi z zakaznego forum......
http://www.youtube.com/watch?v=WBTPx...e_gdata_player

Puście sobie ten podkład i zacznijcie spiewać....

Armia Bialej Gwiazdy......z...NIĄ!!!...się...liczy każdy....walczyć.....zapier.dalać...ma być gol...gol gol gol....hahhahhhha

gizmowisla 15.12.2011 01:15

Na pewno ten filmik skasują ;)

Co do Legii to oni mieli znacznie łatwiejszą grupę:

Twente jest ciut lepsze od PSV.
Fulham jest jest lepsze od Rapidu i Hapoleu razem wziętych.
Odense jest na poziomie Rapidu i Hapoelu.

Nie wyjść z grupy Legii to wstyd a nie sukces. Wyjść z grupy z Twente i Fulham to już coś...

taaakkk napisz cos zlego na legie to od razu Cie zbanuja - ja kiedys tez napisalem ze niepodoba mi sie fakt iz Mistrz Posli ma trudniejsza grupe niz legia to od razu mnie zrugano i wypomniano ze to sa goscie forum i trzea delikatnie i tp ......choc sami nam wbijaja szpile przy kazdej okazji - pewnie Twoja i moja wypowiedz tez zostanie usunieta to mysle ze masz racje ....nasz MEGAFUKS nie moze preslaniac wyjscia legii z GRUPY SMIERCI ..... nie spodziewam sie niczego po wiosnie ( zwlasza znajac nasz pech w losowaniach ) ale mozna chociaz utrzec nosa warszawskim frajerom ze druzyna oslabiona i przezywajaca mega kryzys jest 9na razie0 w Europie na tym samym poziomie co druzyna nad ktora pieja i zachwycaja sie pseudo fachowcy - zwlaszcza dziennikarzyny z polsatu

blackcharacter 15.12.2011 01:20

Co za mecz! Co za noc! A tak w ogóle w akademiku to teraz pijemy "AWANSÓWKE - 1906%" UEK zawsze z Wisłą!!!

http://tinypic.pl/i/00142/yp4qkssw3fr4_t.jpg

wujekWojtek 15.12.2011 01:21

Oddajmy Legii co jej. Pokonali Spartak po fenomenalnym meczu w Moskwie. Jakoś przeczołgali się z tymi turasami i wygrali oba mecze z Rapidem, z którym nie poradził sobie Śląsk.

Ale to i tak nasz wieczór i nasz jest rok 2011 i tyle :))

Bronex 15.12.2011 01:21

Wisła Kraków wygrywa z Schalke Gelsenkirschen jeden do czterech . To prawda , to prawda. Dziękujemy ci Victorze Agali...Pamiętacie Basałaja z Nawałką w grudniu 9 lat temu.... Identyczne emocje..

PS. Nie ma sensu licytować się z Legią ... Efekt osiągnęliśmy w LE póki co taki sam. Awans raz , awans dwa.... Legia spisała się w tym roku w pucharze bardzo dobrze... Gezientepspor, Spartak , Rapid 2x... Nasz bilans 8 zwycięstw 4 porażki też chyba taki słaby nie jest...

1q2 15.12.2011 01:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nemox007 (Post 1201784)
Teraz ma szansę pytanie tylko czy Cupiał ją da Kazikowi

Nie ma wyjścia;)
Jest ważniejsze pytanie, tak patrząc w przyszłość - czy dalsza współpraca będzie uzależniona od zdobycia mistrzostwa - co powiedzmy sobie szczerze, jest tak prawdopodobne jak kilka godzin temu, nasz awans:)
Trza wziąć jednak pod uwagę że cuda się rzadko zdarzają
Jak dla mnie, Moskal powinien prowadzić zespół w następnym sezonie jeśli awansujemy do pucharów a i gra będzie zadowalająca.Trza pamiętać też że cały czas nad stadionem unosi się duch Dyzmy

Edson 15.12.2011 01:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1201752)
ja chce LAZIO !

Lazio raczej nie dostaniesz, bo jest nierozstawione jak my. Ale Standard Liege byłby ok :)

RYBA 15.12.2011 01:24

Haha, mina trenera Jolla po meczu z Odense bezcenna:D:D:D

gianbuffon 15.12.2011 01:25

Coś niesamowitego :) Ciężko będzie zasnąć, a rano do roboty :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez samsung_08 (Post 1201772)
No i gitara ;p !!!!!!!!

Gratuluję :)

Kto kocha, ten wierzy(ł)

Dzimi 15.12.2011 01:26

Ciekawostka z dzisiejszego meczu. Loża chyba gości klubu - to Jerzy Dudek obok Basałaja? (Basałąj plecami do kadru).

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9050666187.jpg
(kliknij foto aby powiększyć)

TymonPRO 15.12.2011 01:26

Brak słów,14 Grudnia 2011 przechodzi do historii tego klubu,coś niesamowitego

Genialnie grała Wisła a tu jeszcze ten cud w Londynie aż ciężko uwierzyć

Ps:Oby nam ktoś Meliksona nie podkupił bo on gra piłke na innym poziomie

Wykopaliśmy Fulham z pucharów to jest wielki sukces,i Europa się o tym dowie

Na Uefa.com Wiśle nie szczędzą pochwał,to miłe

Sliver12 15.12.2011 01:28

CUD!!!!!!!

nemox007 15.12.2011 01:28

JA bym na to patrzył jednak trochę inaczej. Obyśmy zaszli jak najdalej w LE tak samo jak i Legia. To są punkty dla naszej biednej piłki... Rumunia tak samo dobijała się do LM i teraz mistrz Rumunii wchodzi bezpośrednio do fazy grupowej. Może i w Polsce czegoś takiego kiedyś doświadczymy?

Elefant 15.12.2011 01:29

Trzeba się cieszyć. Szczęście, ustawienie, fart, umiejętności - wszystko jedno. Awansowaliśmy w niezwykłych okolicznościach i to się liczy.

Najpiękniejszy był ten moment, chwila po meczu gdy wszyscy bija brawo...

I nagle radość jednej grupki ludzi, potem drugiej , trzeciej...

Sektor wygladał jakby nagle wypływały po kolei bąbelki szampana na powierzchnię i pękały...:)

Bąbelkowa radość.

Bóg Trybun (objawion) 15.12.2011 01:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1201802)
Ciekawostka z dzisiejszego meczu. Loża chyba gości klubu - to Jerzy Dudek obok Basałaja? (Basałąj plecami do kadru).

Dudek, dudek. Zainstalował się pod Krakowem niedawno w wypasionej willi.Powiedzmy, ze klasztor w Tyńcu widzi dobrze :-)

Rob_Zombie 15.12.2011 01:31

Ja bym chciał zobaczyć w Polsce dwa Manchestery :D

Bo boję się że po losowaniu niemarkowego z nazwy rywala typu Apoel znów będzie pompowany balonik. A po pęknięciu obleje nas gówniany deszcz (tak jak po Apoelu...). A z kolei w miarę markowy ale dobry rywal z którym mamy małe szanse typu Roma nie wzbudzą aż takiego zainteresowania jak ci absolutni giganci. Jak więc spadać to z wysokiego konia!

Adam.M79 15.12.2011 01:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1201760)
Unfuckinbelieveble. Ciekawie to wygląda na zimię. Jakiś kreatywny pomocnik/napastnik w zimie. Lewy i środkowy obrońca. Na większą liczbę transferów nie ma co się nakręcać bo mamy wyśrubowaną kadrę i zimą nikogo sie raczej nie pozbędziemy. Trzeba wzmocnić obronę, popracować nad taktyką i ofensywą i jazda.

Widzieliście ten majstersztyk w wykonaniu Guły i Meliksona przy rzucie rożnym? U Maaskanta byłoby to niedopomyślenia. Coraz lepsze rzuty rożne itd.

Przy okazji, ma ktoś filmik z ostatnich minut? Ostatniego gwizdka i wyczekiwania kibiców i piłkarzy na wieści z Londynu?? :))

Widać pamięć kibica bardzo krótka. Fanem Maaskanta nie jestem, ale najpierw kibic zapomina jak krzyczał po MP "Robert Maaskant!", a teraz już zapomniał, że krótkie rzuty rożne to właśnie Holender wprowadził. Owszem baaardzo często nie wychodziły, ale jednak czasami tak równie efektownie niestety także nieefektywnie jak dziś. Logika w nich jest prosta jak wrzucasz piłkę bezpośrednio, to tracisz jednego zawodnika (wrzucającego) a obrona czeka w polu karnym, a jak grasz lub symulujesz grę krótkiego rożnego to Ty tracisz dwóch do rozegrania ale obrona musi też stracić dwóch. Do tego masz małą grę 2 na 2 w rogu boiska co zawsze daje przewagę tym przy piłce. I to wprowadził Maaskant nie Moskal żeby było jasne. Oczywiście nie jest jakimś geniuszem tylko pół europy to grało już wtedy.

Sensej 15.12.2011 01:37

YEAHHHHHHHHHHHHHHH

MOMENT Z ŻYCIA, o którym się wnukom opowiada

mgła 15.12.2011 01:38

Coś niesamowitego ten wieczór! Dziękuje Wisełko dla takich chwil warto żyć!

przem 15.12.2011 01:40

Jak zobaczyłem skład Wisły, byłem załamany. Gdzie Iliev, Mały, Biton? Okazało się to receptą na sukces, pierwszą bramkę od lat strzelił Garguła, potem Gienek. Przypomina mi to "kretyńskie" wpuszczenie Icheanacho w Krakowie z Saragossą. Nie wiem jak Moskal to robi, ale robi - nilkt się nie spodziewa czegoś dobrego z tego składu, a jednak jest... Wisła Kraków - Manchester United 2:0; 1:3, szczęśliwa bramka Wilka. Tak będzie :). Bo jak trafimy na cweli z Luiku, to piłkarze ich oleją...

rozarian 15.12.2011 01:43

Dzisiaj stała się ważna rzecz.Eliminując Fulham,Wisła jako jedyna w historii polskiej piłki klubowej ma na rozkładzie zespoły z czterech najlepszych lig europejskich-Anglii,Hiszpanii,Wloch i Niemiec.Dokonała tego w ciągu 11 lat.

White91 15.12.2011 01:44

Moje zyczenie na losowanie ----> Trabzonspor

davids 15.12.2011 01:46

Cytat:

A Maskant nie na Wakacjach . JESTEM DUMNY ZE JESTEM KIBICEM , KIBICEM WISEŁKI

wujekWojtek 15.12.2011 01:52

Moje życzenie Anderlecht - rywal w zasięgu ręki, a i rewanż za poprzednie kwalifikacje CL by był ;)) Tylko nie wiem czy Anderlecht jest możliwy ?

Ramones 15.12.2011 01:59

Metalist Charków ; ) mysle ze jedyna druzyna do rywalizacji z ktora przystepowalibysmy w roli faworytow ;)

Belzebub 15.12.2011 02:03

Hehe Kaziu miał spory udział w obydwóch cudach przy Reymonta :) Wtedy nie poszedłem, dzisiaj na szczęście tak :)
Najbliżej na Schalke...

Oxydrene 15.12.2011 02:04

Cytat:

A mnie ciekawi czy to nie jest przypadkiem sir Maaskant, dalej sie wałęsa po klubie?

TymonPRO 15.12.2011 02:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oxydrene (Post 1201838)
A mnie ciekawi czy to nie jest przypadkiem sir Maaskant, dalej sie wałęsa po klubie?

A nie ma do tego prawa?!!Ludzie opanujcie się,Robert dla tego klubu zrobił wiele dobrego i zawsze jest mile widziany

Trenerowi Moskalowi - podczas wywiadu, jakiego udzielał Polsatowi Futbol - pogratulował awansu były szkoleniowiec Wisły, Robert Maaskant, który - mimo zwolnienia z klubu - ciągle mieszka w Krakowie.

La Furia Dell' Est 15.12.2011 02:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1201788)
Hah...w ramach euforii...proponuję kawałek na melodie z załącznika...z tekstem ktoregoś kolegi z zakaznego forum......
http://www.youtube.com/watch?v=WBTPx...e_gdata_player

Puście sobie ten podkład i zacznijcie spiewać....

Armia Bialej Gwiazdy......z...NIĄ!!!...się...liczy każdy....walczyć.....zapier.dalać...ma być gol...gol gol gol....hahhahhhha

Panie i Panowie wybaczcie-ale w TEN wieczór nie ma zasad-hahhha...słucham od 2 godzin i śpiewam...hahhhaha...Armia Białej Gwiazdy.....z NIĄ!!!...sie liczy każdy...allallall lalllla lallla lallla llla...;))))))))

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl