Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

Lukasz 01.10.2013 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1333913)
Po pierwsze Legia gra częściej przy 30 tysiącach kibiców, niz piłkarze Wisły Kraków. Po drugie, jeśli przyjdzie 30 tysięcy ludzi na stadion, to minimum 5 tysięcy nie będzie znało nawet naszego hymnu...

Pesymista jesteś.
Jak 5 tysięcy nie będzie umiało hymnu to aż 25 będzie umieć. Reszta będzie się uczyć i umieć będzie na przyszły raz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1333916)
Szykuje się najazd kosmitów niestety. Fajnie, ze klub zarobi, ale no beda tabuny nieogarnietych studenciakow.. takim to nie przetlumaczy ze mlyn to nie najlepsze miejsce żeby zabrac kolezanki z roku na pierwszy mecz..

Cóż.... takie życie. Może kiedyś klub ogarnie temat nie pozwalając np. kupić pierwszego biletu na C lub coś w ten deseń.

domin_czyzyny 01.10.2013 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1333921)
Z Polonia sezon wstecz (5 kolejka 1;1) nieco ponad 25 tys, to jak na Legie i derby bez szału.
Zreszta .... z nimi, 30 tys to oni widza raz na 5 lat.. wracamy do Wisly :-)

frekwencja na Legii:
Polonia Warszawa 26 531
Lech Poznań 29 514
Śląsk Wrocław 30 787

+ oczywiscie puchary gdzie mieli 30 tysięcy częściej niż raz na 5 lat. Ale wracamy do Wisły...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1333924)
Cóż.... takie życie. Może kiedyś klub ogarnie temat nie pozwalając np. kupić pierwszego biletu na C lub coś w ten deseń.

bardzo dobry pomysł !, aż szkoda, że od dawna tak nie jest!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1333924)
Pesymista jesteś.
Jak 5 tysięcy nie będzie umiało hymnu to aż 25 będzie umieć. Reszta będzie się uczyć i umieć będzie na przyszły raz.

do następnego meczu z Legią juz zapomną nasz hymn...

palikot 01.10.2013 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1333913)
Po pierwsze Legia gra częściej przy 30 tysiącach kibiców, niz piłkarze Wisły Kraków. Po drugie, jeśli przyjdzie 30 tysięcy ludzi na stadion, to minimum 5 tysięcy nie będzie znało nawet naszego hymnu...

Dobra już nie zgrywaj na siłę obiektywnego.
Zawsze, jak się gra u siebie przy dobrym dopingu i agresji to drużyna przyjezdna ma w gaciach to normalne

domin_czyzyny 01.10.2013 23:44

Ja nie zgrywam obiektywnego, ale dziwia mnie opinie nie poparte faktami.
Chcialbym, aby Legia miala mokro w gaciach, ale to malo prawdopodobne. Bardziej realne będą mokre gacie gości, jak kałuża do nas przyjedzie.

speedfashion 01.10.2013 23:55

Ja tam szalenie się cieszę z tego, że bilety dobrze się sprzedają. Nawet jeśli na trybuny przy R22 mają przyjść wynalazki. Przecież krzyknąć WISŁA KRAKÓW każdy potrafi.
Myślę (i mam nadzieję, bo nie lubię zgrzytów), że na młynie nie pojawi się ich zbyt wielu, gdyż większość miejsc jest już wyprzedana.
Klub potrzebuje pieniędzy, a okazja jest wyśmienita. Pamiętajcie, że mecz pokazuje TVP 1, a więc siłą rzeczy wieści z niedzieli pójdą w Polskę.

LanceTS 02.10.2013 00:11

Jutro się raczej wszystko wyjasni (w sumie już dzisiaj). Powinny zejść bilety na G2 i może nawet na C, a także na wszystkie narazie dostępne narożniki (nie licząc F i góry B to zostało niecałe 100) + kilka sektorów wzdłuż boiska. Pewnie otworzą G1 jutro i pozostałe sektory wzdłuż i wtedy zobaczymy jak będą bilety schodziły.

Al Bundy 02.10.2013 06:18

na chwile obecną bez vipów , sektora rodzinnego i dzieciaków na dole e zeszło 15210

Gwiaździsty 02.10.2013 06:58

Do wiecznych malkontentów: Czy myślicie ,że w POZnaniu lub Warszawie kiedy frekwencja skoczy ponad 20 tys. to nie ma wysypu kosmitów ? Sami ultrasi na mega k...e ? Przeciez to jasne, że cześc przychodzi dla samego widowiska, prpblem jest taki czy dzieje sie to przy 10 czy 30 tys. frekwencji. A ostatnio w tych ww miastach frekwencja nie jest nadzwyczajna, grubo poniżej 20 tys. W Poznaniu np. nie poprawiaja ja nawet akcje typu bilet za 1 zł. czy dla posiadaczy karnetu wziecie za darmo 1 osoby. Legia jak na lidera i uczestnika pucharów ma frekwencję wręcz słabą.

Tak więc, podsumowiując. Z dużej frekwencji należy się cieszyć, ponieważ pokazuje ona możliwości danego klubu, czy w ważnych meczach może rzucić kolejne odwody kibiców - jak na froncie, czy zamknie sie w przedziale max 10 - 12 tys. jak przy małych klubikach.
Dlatego nie marudzić tylko nakręcać znajomych, w końcu każdy po raz pierwszy kiedyś przyszedł na R22.

MatMario 02.10.2013 08:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al Bundy (Post 1333937)
na chwile obecną bez vipów , sektora rodzinnego i dzieciaków na dole e zeszło 15210

Ale masz info o sektorach które są do zakupu tylko w kasach? Czy liczysz ze strony. Bo są np jeszcze miejsca na F i B których na necie nie widać.

To co podałeś plus VIP, szkolny, rodzinny to 19000 tyś, myślę że sektory których nie widizmy to ten 1000, więc na dziś ok 20000

Krav 02.10.2013 08:06

pytanie: przy*ebał się wam ochroniarz na kołowrocie czy kto tam inny że niby macie legitymacje, ale przysługuje ona do 26 roku życia, a skończyliście już 26 ? Bo niby legitymacje mam, ale jak się później będą srać to kupie normalny, jak się nie czepiają o to to ulgowy. Może być na pw. Dzięki z góry

Al Bundy 02.10.2013 08:13

MatMario liczyłem te tylko ze strony bez vipów , sektora f i dzieciaków na e11 i e12 na których jest razem 4712 miejsc

domin_czyzyny 02.10.2013 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1333943)
pytanie: przy*ebał się wam ochroniarz na kołowrocie czy kto tam inny że niby macie legitymacje, ale przysługuje ona do 26 roku życia, a skończyliście już 26 ? Bo niby legitymacje mam, ale jak się później będą srać to kupie normalny, jak się nie czepiają o to to ulgowy. Może być na pw. Dzięki z góry

Jesli chcesz kupic bilet ulgowy, to musisz miec do tego podstawe. Nie wiem czy system na necie Ci sprzeda bilet, bo tam jest PESEL. A w kasie chyba sprawdzaja podstawe do biletu ulgowego.

Na kolowrotkach tez Ci moga sprawdzic, bratankom nie raz sprawdzali. Ogolnie bym nie ryzykowal, bo jak Cie sprawdza na bramkach, to masz po meczu. Drugiego biletu na ta karte kibica, na ten sam mecz, nie kupisz.

MatMario 02.10.2013 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al Bundy (Post 1333944)
MatMario liczyłem te tylko ze strony bez vipów , sektora f i dzieciaków na e11 i e12 na których jest razem 4712 miejsc

Więc spokojnie można przyjąć że jesteśmy na granicy 20 tyś.

I jeszcze 5 dni do meczu. Wpadnie trochę grosza do klubowej kasy. :)

Pero 02.10.2013 09:27

Skoro są jeszcze bilety na C to wcale ze sprzedażą nie jest tak dobrze. Serwery zamulają bo pewnie z 200 osób sprawdza co chwila ile miejsc pozostało :D

domin_czyzyny 02.10.2013 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1333947)
Więc spokojnie można przyjąć że jesteśmy na granicy 20 tyś.

I jeszcze 5 dni do meczu. Wpadnie trochę grosza do klubowej kasy. :)

dobrze by było, aby w klubie ktoś ogarnął catering, aby nie brakło zaopatrzenia w 15 minucie meczu..., aby punkty z klubowymi pamiątkami były dobrze rozlokowane i zaopatrzone - aby sporo tych co są pierwszy raz na meczu zostawiło zdecydowanie więcej kasy na stadionie niż tylko to co zapłacili za bilet (czyli 5 zł).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1333948)
Skoro są jeszcze bilety na C to wcale ze sprzedażą nie jest tak dobrze. Serwery zamulają bo pewnie z 200 osób sprawdza co chwila ile miejsc pozostało :D

wcale nie, bo bardzo dużo biletów schodzi na sektory piknikowe, C się lada dzień i tak zapełni. A co do powodów zamulania systemu, to jest to bardzo prawdopodobna opcja, że wiele osób siedzi i sprawdza ile biletów zeszło.
Może firma obsługująca system powinna odciąć możliwość logowania się do systemu na dany mecz, gdy dana osoba ma już bilet/karnet. Wszystko będzie wtedy sprawniej działało i więcej biletów zejdzie.

Lukasz 02.10.2013 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1333938)
.... w ważnych meczach może rzucić kolejne odwody kibiców - jak na froncie....

Solidne porównanie.

Podbiję - frekwencja w takim meczu ma to kolosalne znaczenie. Dla sponsora, dla tych przedsiębiorców którzy planują coś więcej niż tylko przyjść na mecz. Pokazujemy potencjał - może jakiś zalotnik się skusi. Patrząc z perspektywy ewentualnego sponsora (nawet w kontekście plotek o VW) - przydałby się wszystkim komplet w niedzielę - od piłkarzy przez właściciela, zawodników, trenera, ewentualnego sponsora, komentatora czy kibica przed telewizorem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1333925)
do następnego meczu z Legią juz zapomną nasz hymn...

Statystycznie tak. Ale jak tylko 1 promil z 20 tysięcy będzie miało poglądy jakie Wam leżą i złapie bakcyla i to masz już o 20 solidnych osób więcej na młynie.

Poza tym trochę wiary - ludzie są ambitni - wiele pikników na drugi raz nauczy się hymnu tylko po to by nie stać z szalikiem w górze jak kołek. Co to są dwie zwrotki na pamięć.

Edit:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1333949)
Może firma obsługująca system powinna odciąć możliwość logowania się do systemu na dany mecz, gdy dana osoba ma już bilet/karnet. Wszystko będzie wtedy sprawniej działało i więcej biletów zejdzie.

Nie nie i jeszcze raz nie. Żadnych ograniczeń dla kibica.
Przydałby się jedynie graficzna informacja o tym ile miejsc na danym sektorze jest wolnych (liczba + procent). Najlepiej na grafice stadionu przy wyborze trybuny. Ktoś nie pomyślał że ludzie będą ciekawi frekwencji więc maja jak projektowali - przeciążenia. Na własne życzenie.

Pero 02.10.2013 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1333951)
Solidne porównanie.

Statystycznie tak. Ale jak tylko 1 promil z 20 tysięcy będzie miało poglądy jakie Wam leżą i złapie bakcyla i to masz już o 20 solidnych osób więcej na młynie.

Poza tym trochę wiary - ludzie są ambitni - wiele pikników na drugi raz nauczy się hymnu tylko po to by nie stać z szalikiem w górze jak kołek. Co to są dwie zwrotki na pamięć.

Ja mojemu chrześniakowi dałem warunek że zabiorę go na mecz jak nauczy się hymnu. 15 min przed youtubem i musiałem chłopakowi KK wyrobić i na mecz zabrać :D

ArturBarlinek 02.10.2013 09:48

otwarto kolejne sektory:

otworzyli E26 oraz G1

Lukasz 02.10.2013 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1333953)
otwarto kolejne sektory:

otworzyli E26 oraz G1

Jest info na ofIcjalnej:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...padnie_rekord/

Do tej pory najwięcej fanów Białej Gwiazdy zasiadło na stadionie im. Henryka Reymana również podczas pojedynku z Legią Warszawa. 13 kwietnia 2013 roku drużyny obu zespołów na trybunach wspierało 24 655 kibiców. Dziś już wiemy, że w niedzielę będzie nas więcej.

QBAS 02.10.2013 09:55

Nie, nie i jeszcze raz nie dla ograniczeń w logowaniu do systemu jakie proponuje domin_czyzyny!
Płacisz za KK 10 zł i możesz się logować choćby co 5 minut. I tak takich napaleńców nie będzie wielu :) A to że ludzie są ciekawi ile miejsc sprzedano to wyjątkowa sytuacja i można ją rozwiązać tak jak pisał Lukasz. Poza tym przejście na wydajniejszy serwer nie jest wielkim kosztem, mam nadzieję że takie problemy nie będą się w przyszłości pojawiać bo to wstyd trochę.

No i się wyjaśniło, do wtorku sprzedano 24,5 tys biletów -> http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...padnie_rekord/

MatMario 02.10.2013 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1333948)

Zobacz jak sprzedane jest E i po drugiej stronie. Frekwencja budowana jest raczej na tych trybunach w tym spotkaniu.

domin_czyzyny 02.10.2013 10:48

C5 praktycznie sprzedane

QBAS 02.10.2013 11:02

Grafika stadionu z zaznaczonymi sektorami, na które wyprzedano już wszystkie bilety.
Stan na wtorek -> http://i39.tinypic.com/2d1oaqb.jpg
http://oi39.tinypic.com/2d1oaqb.jpg

KROKU 02.10.2013 11:08

Bilety

na B12 /3 SZTUKI na H22/ 39 SZTUK NA E23/58 te się skończą najszybciej

Gucio25 02.10.2013 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1333951)
Przydałby się jedynie graficzna informacja o tym ile miejsc na danym sektorze jest wolnych (liczba + procent). Najlepiej na grafice stadionu przy wyborze trybuny. Ktoś nie pomyślał że ludzie będą ciekawi frekwencji więc maja jak projektowali - przeciążenia. Na własne życzenie.

na stronie Legii mamy licznik sprzedanych biletów, który cały czas jest aktualizowany. fajne to i bardzo użyteczne, myślę, że to nie problem wprowadzić coś takiego, lub chociaż taki wykaz właśnie przy każdej trybunie w systemie biletowym.

na C zostało z 500 biletów, więc kupować i zapełniamy dalej.
niech otworzą górę B, bo narożniki obydwa powinny być pełne.

Poul1983 02.10.2013 11:23

^^^ ty chcesz licznik stanu aktualnego jak byliśmy ostatnim klubem który udostępnił sprzedaż internetową :( za dużo jeszcze tępych ludzi z myśleniem PRLowkim tam pracuje aby takie szaleństwa od nich wymagać

ArturBarlinek 02.10.2013 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1333963)
Grafika stadionu z zaznaczonymi sektorami, na które wyprzedano już wszystkie bilety.
Stan na wtorek -> http://i39.tinypic.com/2d1oaqb.jpg
http://oi39.tinypic.com/2d1oaqb.jpg

to już chyba dawno nieaktualne :P

QBAS 02.10.2013 11:33

Przeczytaj jeszcze raz opis na grafice ;)
Stan zgodny z oficjalnym komunikatem na stronce. Nie mam czasu bawić się w dodawanie jeszcze procentowej informacji o zapełnieniu, którą tutaj co chwilę ktoś wrzuca.

Prawdopodobnie wieczorem/rano klub znowu zaktualizuje info o wyprzedanych sektorach to zrobię aktualizację. Mam nadzieję, że kilka kolejnych sektorów uda się "zaczernić" :)

KROKU 02.10.2013 11:35

na D22/46 na B12/1 na E23/49

KROKU 02.10.2013 11:37

C5/37 zejdą najszybciej

KROKU 02.10.2013 11:39

E24/81 sztuk idą ładnie

Lukasz 02.10.2013 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Poul1983 (Post 1333969)
^^^ ty chcesz licznik stanu aktualnego jak byliśmy ostatnim klubem który udostępnił sprzedaż internetową :( za dużo jeszcze tępych ludzi z myśleniem PRLowkim tam pracuje aby takie szaleństwa od nich wymagać

Wybacz,
ale jak nie zrobią tego w miarę szybko to ktoś z kibiców zrobi to we własnym zakresie - program do automatycznego zliczania 'kropek' nie jest trudny.

Zobacz: linki są w formacie: bilety_wisla_krakow_pl/wwws2.dhtml?eid=112506xx&pid=104973xx&plid=112087xx&pcid=112088xx

w kodzie html masz:
//performance - pid event - eid trybuna - plid sector - pcid
Więc ściągniecie na raz strony z zajętośca wszystkich sektorów nie jest problemem. Ręcznie w przeglądarce robisz to za pomocą Ctr+s.

Potem bierzesz taki dokument do Notepad ++ czy innego edytora tekstowego i zliczasz wystąpienia _off" (W notepad ++ ctrl+F i 'oznacz'). Obecnie na C3 takich _off" jest w tekście 1145. Na C1 masz: 444 razy _off" i 682 _on" - razem ... 1126. Strzelam że to liczba krzesełek.

Mając 'cyfry' dorobienie grafiki jest już proste.

Edit:
Marzyłby mi się taki automat na tym forum - i grafika podpięta pod temat meczowy, aktualizowana automatycznie np. co godzinę.

Krotochwila 02.10.2013 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1333956)
Nie, nie i jeszcze raz nie dla ograniczeń w logowaniu do systemu jakie proponuje domin_czyzyny!
Płacisz za KK 10 zł i możesz się logować choćby co 5 minut. I tak takich napaleńców nie będzie wielu :) A to że ludzie są ciekawi ile miejsc sprzedano to wyjątkowa sytuacja i można ją rozwiązać tak jak pisał Lukasz. Poza tym przejście na wydajniejszy serwer nie jest wielkim kosztem, mam nadzieję że takie problemy nie będą się w przyszłości pojawiać bo to wstyd trochę.

No i się wyjaśniło, do wtorku sprzedano 24,5 tys biletów -> wis.la/t8q4q

Chwila. W tym jak rozumiem karnety?
Wiadomo ilu mamy karnetowiczow na dzien dzisiejszy?

Poul1983 02.10.2013 11:57

błąd nie sprzedano żadnych 24,5 tysia, QBAS źle zrozumiał, tam jest napisane ze jak tak dalej pójdzie to na 100% będzie rekord, a nie ze sprzedano ponad 24,5 tyś.

matysiuk 02.10.2013 11:58

Dlaczego góra B nie jest w sprzedaży? Dawniej chyba była?

domin_czyzyny 02.10.2013 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Poul1983 (Post 1333980)
błąd nie sprzedano żadnych 24,5 tysia, QBAS źle zrozumiał, tam jest napisane ze jak tak dalej pójdzie to na 100% będzie rekord, a nie ze sprzedano ponad 24,5 tyś.

też tak uważam, to było błedne zrozumienie komunikatu klubu przez QBAS`a.

Korbit 02.10.2013 11:59

oooo h21 otwarli;p

Korbit 02.10.2013 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1333979)
Chwila. W tym jak rozumiem karnety?
Wiadomo ilu mamy karnetowiczow na dzien dzisiejszy?

myślę, że wraz z karnetowiczami, zobacz sobie wygląd niektórych sektorów do sprzedaży, otóż nie było pokazanych w ogóle krzesełek, które istnieją (np d21) tak, więc klub nie daje do sprzedaży tych biletów, bo już są w posiadaniu karnetowiczów czyż nie?:mysli:

QBAS 02.10.2013 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/w_niedziele_padnie_rekord/
13 kwietnia 2013 roku drużyny obu zespołów na trybunach wspierało 24 655 kibiców. Dziś już wiemy, że w niedzielę będzie nas więcej.

Ja rozumiem, że na obecną chwilę (wtorek wieczór) bilety/karnety ma już co najmniej 24 655 osób. Nie pracuję w klubie więc możliwe, że przekaz był trochę inny, np do tej liczby brakuje tak mało że już uznali, że "w niedzielę będzie nas więcej". Byłby to dość nieczytelny przekaz (zresztą to nieporozumienie o tym świadczy), jednak nie takie rzeczy już nas w klubie ostatnimi laty zaskakiwały ;)

KROKU 02.10.2013 12:26

c5 zostały dwie sztuki

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl