Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

p e t e r 23.05.2009 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez logan.ts (Post 732331)
Wiecie, że Tarasiewicz to dobry kumpel Urbana?

Tarasiewicz o Urbanie:

Cytat:

- Cenię Janka, bo jest lojalny i szczery. Znamy się od wielu lat, razem przechodziliśmy przez reprezentacje Polski w poszczególnych kategoriach wiekowych. Jeździliśmy też razem na wczasy z całymi rodzinami, a jego córka jest chrzestną mojego najmłodszego syna. Mimo to chcę wygrać i tym samym zredukować szanse Legii na tytuł do zera. Na pewno gdyby Janek był w podobnej sytuacji, zrobiłby to samo - podkreśla Tarasiewicz.
Link do całego artykułu: http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35...a_mistrza.html

szorstki 23.05.2009 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartuk1906 (Post 732066)
... i mistrz będzie nasz bo nie wierze że Śląsk będzie chciał u nas wygrać choć wszystko jest możliwe i nie można myśleć że ten mecz to będzie tylk dla picu :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez logan.ts
Śląsku, Śląsku - zrób nam przysługę !!!

nie mówcie hooop... ja o tym meczu myślę już od tygodni i ciągle mam w głowie to > http://www.slasknet.com/dramat.php

więc proszę - na razie może bez orkiestry
I wygrajmy dzisiaj mimo wszystko.

Donki 23.05.2009 11:12

Słyszelliscie wywiad z kibicem Cracovii na meczu ma byś super oprawa iak zawsze i ma nadzieje że będzie fajny piknik hehe
Wywiad był na Orange Sport

matt_1906 23.05.2009 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 732355)
Słyszelliscie wywiad z kibicem Cracovii na meczu ma byś super oprawa iak zawsze i ma nadzieje że będzie fajny piknik hehe
Wywiad był na Orange Sport

widziałem, mało co nie oplułem telewizora ze śmiechu. Gdyby ktoś nie wiedział Cracovia robi najlepsze podwieszane oprawy w Polsce i jak na każdym meczu dzis takze bedzie taka ;)

logan.ts 23.05.2009 18:03

Lechia musi wygrac z Piatem żeby sie utrzymac W pierwszym meczu mieli 0-0 więc zwyciezca zostaje na bank.

MisIIek 23.05.2009 18:10

Lechia, Górnik i Cracovia maja tyle samo punktów . Lechia ma lepszy bilans od Cracovii , Górnik od Lechii ,a Cracovia od Górnika.... co bedzie jezeli za tydzień bedą mieli po tyle samo punktow ?

Joaquin 23.05.2009 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MisIIek (Post 732888)
Lechia, Górnik i Cracovia maja tyle samo punktów . Lechia ma lepszy bilans od Cracovii , Górnik od Lechii ,a Cracovia od Górnika.... co bedzie jezeli za tydzień bedą mieli po tyle samo punktow ?

Z tego co się orientuje to mała tabela tylko z tymi 3 zespołami. Różnica bramek decyduje

kreseq 23.05.2009 18:23

Gratulacje dla Wisly z okazji obrony MP. Mam nadzieje ze ostatni mecz bedzie dla Was formalnoscia i wygracie go co pozwoli wam swietowac na wlasnym terenie. Wszystko byle nie ten napompowany twor z Poznania.

Legia nie zasluguje na mistrzostwo bo moze i sklad mamy ale grac im sie nie chce i trener tak naprawde nie potrafi zmobilizowac zawodnikow przed/w przerwie ani nawet po meczu ich opie******
Mam nadzieje ze wiele sie u Nas zmieni bo z taka gra to cienko bedzie iw styd. Roger out - to podstawa :)

Tegoroczny mistrz i tak jest slaby zeby nie bylo :) Najsilniejszy z najslabszych.

JAR0 23.05.2009 18:23

Grembocki ostro daje, aż iskry lecą :p

Kluvi 23.05.2009 18:24

szorstki ten artykuł tylko potwierdza jakim draniem jest Kapka...

ale dzisiejszy mecz był piękny:D

Alexander94 23.05.2009 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MisIIek (Post 732888)

W małej tabelce najlepsza z tych 3 zespołów jest Cracovia, potem Lechia , na końcu Górnik.
Dlatego teraz Lechia jest na barażowym miejscu.
Dobrze ,że Piast już jest utrzymany, bo Lechii będzie łatwiej troszkę.
Jak mówię źle proszę mnie poprawić.

For_FuN_ 23.05.2009 18:51

Tych bledow w 3 meczach na szczycie, to bylo od groma(2 bramki przeciw nam z pupy - reka przy pierwsze i brak faulu przy drugiej, 1 zdobyta ze spalonego przez Lecha, Slask strzela po zagraniu reka).

Spada Arka i Cracovia(na 99% przegra w Poznaniu), wiec kwestia otwarta jest jedynie kto zajmie miejsce barazowe.

Dubi 23.05.2009 19:08

TEJ KOLEJKI,tych 90 minut nie zapomnę do KONCA ŻYCIA !!!
jesli rzeczywiscie zdobedziemy Mistrzowski tytuł, bedzie smakował najlepiej jak tylko się da .
Mam przed oczami Mistrzowską fetę na krakowksim rynku z ubieglego roku,wykorzystajmy ta szansę!

ps. wszytsko wskazuje na to że
1. WISŁA Kraków - MISTRZ POSLKI 2008/2009,Król strzelców PAWEŁ BROŻEK
2.LECH Poznań - wicemistrzowstwo Polski, Puchar Polski
3.LEGIA Warszawa - największy przegrany tegorocznych rozgrywek

han_solo 23.05.2009 19:52

No właśnie w tym problem że Arka może wcale nie spaść... Jak wygrają z Odrą będą mieli 30pkt. I wszystko z kolei sprowadza się do meczów Piast-Lech i Górnik Polonia(pasów nie liczę, no bez jaj żeby z Amicą wygrali)
Pozytyw dla Lechistów jest taki że wygrali dwa mecze z Arką i jeśli np stwory się tabelka ,między nimi Grnikiem i Arką to wtedy Gdańszczanie są w niej pierwsi. Pasowało by żeby arka zremisowała i nie stwarzała juz więcej problemów. Górni z Polonią w mojej opinii nie wygra, po tym co Polonia dziś pokazała. Jeśli Lechia wygra z Piastem to najgorsze co może ją spotkać to baraże. Ale wg mnie będzie tak.
13.Lechia
14.Górnik
15.Cracovia
16.Arka

Tylko za tym typem przemawia bezgraniczna wiara w to że Lechia ogra Piasta. Jeśli nie ogra to Cracovia nie może nawet zremisować(co jak wyżej napisałem jest 100% pewne) i Arka nie może wygrać wtedy w najgorszym razie będą baraż z naprawdę słabym w tym sezonie zespołem(Znicz,Korona,Podbeskidzie)

Aro1234 23.05.2009 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 733009)
ps. wszytsko wskazuje na to że
1. WISŁA Kraków - MISTRZ POSLKI 2008/2009,Król strzelców PAWEŁ BROŻEK
2.LECH Poznań - wicemistrzowstwo Polski, Puchar Polski
3.LEGIA Warszawa - największy przegrany tegorocznych rozgrywek

tu bym jeszcze dodał bardzo dobre występy Lecha w PUEFA. Legia za to nic nie osiągnęła. Zbłaźniła się w pucharach, odpadła w fatalnym stylu z PP, grała najgorzej z całej trójki. I tak jest za wysoko... No ale to Legia, im wiecznie pomagały (i pomagają) ściany. Dziś tak naprawdę - Lech powinien przegrać. Jakby sędzia miał nieco lepszy wzrok, to w przypadku gola na 3-3... zresztą sami zobaczcie powtórki.

GemHZR 23.05.2009 20:25

ITI z Cieciakiem nie miało obsesji transferowej, za 0 zł zdobył grę w Lidze Europejskiej. Tak było rok temu i tak będzie co roku do zmiany właściciela niestety.

iiYama 23.05.2009 20:29

Krzyk rozpaczy ze stolicy

Legia może jeszcze wyprzedzić Wisłę!

http://www.sport.pl/sport/1,65025,66...ic_Wisle_.html

P.S. Teraz dopiero wysłuchałem złotoustego Urbana. Kolejny raz dzięki wielkie Opatrzności za Skorżę.

Dubi 23.05.2009 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 733097)
Krzyk rozpaczy ze stolicy

Legia może jeszcze wyprzedzić Wisłę!

http://www.sport.pl/sport/1,65025,66...ic_Wisle_.html

haha
trafnie to ująłeś,krzyk rozpaczy stolicy ;)

harthausen 23.05.2009 20:53

^^ nie ma im się co dziwić. Po raz kolejny, który- nie zliczę, przez rok cały wbijają sobie i całej Polsce jacy to oni wspaniali i najlepsi i znowu kicha.
A za dwa - trzy miechy znowu zaczną tę samą śpiewkę i znowu będą płakać, że jest inaczej, niż sobie wmawiają.

han_solo 23.05.2009 20:57

Ale Urban pier**li strasznie. Dla mnie to jest jak najbardziej logiczne, taki system. Jeśli dwie drużyny mają tyle samo punktów to po prostu wygrywa ta tóra okazała sie lepsza. A dajmy na to taką sytuację. Wisła(przykładowo) większość sezonu gra w pucharach. W lidze gra powiedzmy minimalistycznie wszystko wygrywając po 1:0,2:1 ze względu właśnie na puchary ale w miarę wygrywa. Legia która jak zwykle odpada w pierwszej eliminacji gra na luzie wygrywając po 3:0, 4:0. Teraz na koniec sezonu Wisła ma tyle samo punktów co Legia, założywszy że Wisła ma kożystny bilans z Legią. Mamy cierpieć za to że reprezentujemy Polskę jak najlepiej w pucharach?? Poza tym w Hiszpanii tak jest, Barcelona dlatego przegrała mistrzostwo 2 lata temu i jakoś Rijkaard się nie skarżył.

harthausen 23.05.2009 21:02

czasami mam wrażenie, że każdy przepis, który przy rozliczeniu wyników działa na niekorzyść warszawian jest niesprawiedliwy :D
A że te reguły były znane wszystkim przed rozgrywkami - drobny detal.

Baala 23.05.2009 21:12

Jeśłi Urban ma jakieś 'ale' do tego systemu to niech sobie przypomni 93 rok i gonitwe goli na obu stadionach. Ja dziękuje za takie mecze cudów w ostatnich kolejkach gdzie dwa kluby mają tyle samo pkt. i gdzie byłaby strzelanina na zasadzie 'kto da więcej'.

sq 23.05.2009 21:38

Polonia-Lech. Bramka ze spalonego (wcześniej zanim Stilić dostał piłkę) ale myślę że ręki nie było. W sumie pechowo stracona bramka na 3:2 (w pierwszej chwili myślałem że Turina zapuścił klopsa ale na powtórce już było widać jak się piłka zachowała po odbiciu od tego kartofliska)
Lechia-Wisła. Jakby to co się potoczyło pod nogą Pawełka wpadło do bramki a nie trafiło w słupek.. było by o wiele ciężej o 3pkt.. ale od czego Wisła ma Łobodzińskiego hehehehhehe (biegał jakby nie czuł ciężaru tych powieszonych na sobie psów)
Śląsk-Legia. Jakie szczęście miał bramkarz Śląska w I połowie to szok. Raz nawet fuksem usiadł na piłce po strzale.. Remis sprawiedliwy.

Reasumując:
Gratki z Poznania za obronę MP
:)
Powodzenia w UEFA i nie sprzedawajcie Brożka i zatrzymajcie Boguskiego... i wyślijcie w cholerę Pawełka ;)

Grisza1 23.05.2009 23:09

Leszek 23.05.2009 | 23:08

Dzisiaj momentami żałowałem,że urodziłem się W Poznaniu a nie w Krakowie i po raz enty jestem niespełnionym kibicem.Jak długo jeszcze?
[IP: xxx.51.91.245]

z forum Amiki ;)

GregorTS 23.05.2009 23:21

boshe Urban....Urban no aż chyba nie ma słów co by chłopa opisać.

han_solo 23.05.2009 23:27

A tak dopowiem jeszcze że zaliczyliśmy jedną ciekawą staystykę. Mały od 5 meczy był zagrożony wykartkowniem a Zieniu od 9, i się nie wykartkowali do końca sezonu:D

donPedro23 23.05.2009 23:51

Myślę, że remis da Lechii minimum baraże. Paradoksalnie jak Lechia, Cracovia i Górnik zremisują swoje mecze to dobrze żeby Arka wygrała, bo wtedy wszyscy mają po 30 punktów, a w tabelce między nimi Lechia lideruje i się utrzymuje w Ekstraklasie:) - taki dziwny to system. My, wierzymy, tylko w BKS...!!!

han_solo 24.05.2009 08:22

Jeśli Arka nie wygra z Odrą,Lechia ma co najmniej baraże. Jeśli osiągnie lepszy wynik niż Górnik zostaje w ekstraklasie.

A swoją drogą ostatnio jakoś menedżer Stilica stwierdził że mając takich piłkarzy jak Bośniak i Lewandowski to i jego babcia zdobyła by mistrzostwo. No cóż. To nie wystawia Smudzie najlepszej opinii:D

pietruch 24.05.2009 09:11

A my musimy znowu podziękować sędziemu Małkowi.
Ten pan nawet gdy sędziuje inny mecz, niż mecz Wisły, to robi chyba wszystko by dokopać Wisełce.
Gdyby nie uznał Lechowi bramki na 3:3 (na spalonym było 3 lechitów), to nie za tydzień, a już wczoraj cieszylibyśmy się z kolejnego tytułu mistrzowskiego.
Tego arbitra nie powinni dopuszczać nawet do wypasu świń :/

Szindi 24.05.2009 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 733268)
A my musimy znowu podziękować sędziemu Małkowi.
Ten pan nawet gdy sędziuje inny mecz, niż mecz Wisły, to robi chyba wszystko by dokopać Wisełce.
Gdyby nie uznał Lechowi bramki na 3:3 (na spalonym było 3 lechitów), to nie za tydzień, a już wczoraj cieszylibyśmy się z kolejnego tytułu mistrzowskiego.
Tego arbitra nie powinni dopuszczać nawet do wypasu świń :/

Niestety tego co było nie cofniemy,Wisełce pozostaje w ostatnim braterskim meczu pokazac kto rządzi na polskich boiskach!:rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl