Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

mcovalski 10.04.2009 08:26

Witam,
Czy ktoś orientuje się jak się nazywa linia produktów(maszyny) mobilnych do haftowania wzorów ? Nie pamiętam w jakim kraju (chyba Hiszpania) widziałem osobę do której się podchodziło z "czystym" T-shirtem lub czapeczką i ona haftowała wzór jaki tylko się chciało (napisy, loga). Domyślam się że jest jakaś nazwa na te urządzenia. Proszę o informacje lub linki taki maszyn !! Jeżeli ktoś wie może odpowiedzieć tutaj lub na prv.
Pozdrawiam

Zola 10.04.2009 09:14

Mam pytanie : czy "opłaca" sie kupowac konta RAPIDSHARE Premium na Allegro? Jaka" waznosc" najbardziej oplacalna? I czy faktycznie mozna dzieki temu szybko i sprawnie sciagac filmy?

ichigo 10.04.2009 09:48

Opłaca się, ja kilka razy miałem 30 dniowe. Instalujesz jakis program do ściągania (Flashget np), kopiujesz kilkadziesiąt linków i zostawiasz kompa na noc, jak najbardziej polecam :P

mic 10.04.2009 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 706361)
Mam pytanie : czy "opłaca" sie kupowac konta RAPIDSHARE Premium na Allegro? Jaka" waznosc" najbardziej oplacalna? I czy faktycznie mozna dzieki temu szybko i sprawnie sciagac filmy?

Oplaca sie, na jednym koncie zaoszczedzasz jakies 10-15zl, jezeli chodzi o 30-dniowe. Jedynym minusem sa teraz ograniczenia 2,6 GB na dzien. Niewykorzystane sumuje sie, miesiecznie wychodzi 80GB. Transfery sa dobre, mi na 20Mbit przy sciaganiu 2-3 plikow na raz leci na pelnym laczu. Polecam program FlashGet (i wtyczne do Firefoxa flashgot), wstawiasz linki, podajesz mu login i haslo i sciaga za Ciebie.

Mozesz na probe kupic konto 8GB na 3 dni, na alelgro chodza po ok 4zl.

PS. Jezeli masz zamiar kupic to uwazaj na sprzedawce "paynet" i jego klony (latwo poznac, bo na aukcji telefon kontaktowy jest na cypr). Niby pisze ze konta od reki, ale po wygraniu aukcji przychodzi Ci mail ze maja "problemy techniczne" i czasem czeka sie pare dni. W dodatku koles to burak. Jezeli zablokuja Ci konto (w 90% z winy sprzedajacego) i wystawisz im negatywa, pajac pisze non stop o "polskim cwaniaczkowaniu". Buc i tyle

MatMario 10.04.2009 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 706334)
Witam,
Czy ktoś orientuje się jak się nazywa linia produktów(maszyny) mobilnych do haftowania wzorów ? Nie pamiętam w jakim kraju (chyba Hiszpania) widziałem osobę do której się podchodziło z "czystym" T-shirtem lub czapeczką i ona haftowała wzór jaki tylko się chciało (napisy, loga). Domyślam się że jest jakaś nazwa na te urządzenia. Proszę o informacje lub linki taki maszyn !! Jeżeli ktoś wie może odpowiedzieć tutaj lub na prv.
Pozdrawiam

W GK jest sklep na przeciwko rossmana mniej więcej i tam haftują, maszyny też sprzedają ale jak sie to nazywa to nie wiem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 706361)

Opłaca się jak się nie chce czekać, ja ściągam np z getfile.pl są pewne ograniczenia ale jak ktoś ściąga mniej to to jest ok opcja, konta na rapidshare z allegro np 30 dni najbardziej opłaca się brać jak ściągasz ok 2gb na dzień bo taki jest limit. Getfile kupujesz np 10 gb i do wykorzystania w 30 dni lub 4 gb w 30 dni.

medyk 10.04.2009 10:50

Poleccie jakis prosty program do zdjęć typu usuniecie czerwonych oczu czy zrobienie ze zdjecia kolorowego czarno-biale ?

mic 10.04.2009 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 706407)
Poleccie jakis prosty program do zdjęć typu usuniecie czerwonych oczu czy zrobienie ze zdjecia kolorowego czarno-biale ?

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...+obrobka+zdjec

wybierz sobie, wiekszosc z nich jest bardzo intuicyjna

T-driver 10.04.2009 11:00

Cytat:

Polecam IrfanView - zrobi każdą podstawową obróbkę zdjęcia, mnóstwo możliwości.

gris 10.04.2009 11:26

Cytat:

Picasa 3- bardzo prosty w obsłudze.

Zola 10.04.2009 12:50

do usunięcia

Kamil 10.04.2009 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 706494)
Jak mozna zrobic screen'a, jezeli naciskajac na klawiaturze "Print screen" nie dziala?

http://www.download.net.pl/2080/Screen-Shot-Maker/

1q2 10.04.2009 13:12

Rozliczając się z umowy o dzieło ,to tylko pit 37 trza wypełnić?

UW&I 10.04.2009 13:34

Wie ktoś czy fanatyk jest jutro otwarty przed meczem?

Ala1955 10.04.2009 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 706502)
Rozliczając się z umowy o dzieło ,to tylko pit 37 trza wypełnić?

Od zakładu który z Tobą zawarł umowę o dzieło powinieneś dostać Pit11 i na jego podstawie wypełniasz Pit37 (chyba, że prowadzisz działalność godpodarczą albo spełniasz dodatkowe warunki do innego Pita np. masz gospodarstwo rolne albo coś takiego)

Zola 10.04.2009 13:55

Mam probelm: sciagajac filmy z rapida, one sie mi zapisauja (nastepnie wypakowuje je) tj na screenie pokazane i nijak moge je otworzyc... :/ co mam zrobic aby normalnie ogladnac filmy?

(napis "unregistered" to tylko na screenie wyszedl)

http://i39.tinypic.com/nrned.jpg

mic 10.04.2009 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 706518)
Mam probelm: sciagajac filmy z rapida, one sie mi zapisauja (nastepnie wypakowuje je) tj na screenie pokazane i nijak moge je otworzyc... :/ co mam zrobic aby normalnie ogladnac filmy?

Sciagasz filmy, ktore masz spakowane rarem, tak ? Rozpakowujesz i od razu powinienes miec rozszerzenie avi/mpg/rmvb itd. Jakie tam masz rozszerzenie ?

M152T4L 10.04.2009 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 706518)

A w jakim one są formacie? Może nie masz odpowiednich kodeków? Włącz w panelu sterowania pokazywanie rozszerzeń plików i napisz.

Zola 10.04.2009 14:41

3GP i RMVB

Po zapisaniu daje opcje "wypakuj pliki tutaj"

mic 10.04.2009 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 706532)
3GP i RMVB

Po zapisaniu daje opcje "wypakuj pliki tutaj"

Pewnie nie masz kodekow/programu do 3GP i rmvb.

Sciagnij Real Alternative

Format 3gp to raczej "komorkowy"

M152T4L 10.04.2009 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 706533)
Pewnie nie masz kodekow/programu do 3GP i rmvb.

Sciagnij Real Alternative

Format 3gp to raczej "komorkowy"

do RMVB ściągnij program Real Player, lub jak napisał kolega wyżej kodek Real Alternative do allpalyera.
3gp odtworzysz Quicktimem

Zola 10.04.2009 15:08

mic, M152T4L - Dzieki wielkie ;)

Greg91 10.04.2009 15:10

Do której jest dziś siłka na Wiśle?
I w jakich godzinach jest otwarta w najbliższy poniedziałek i wtorek?
potrzebuję w miarę szybko odpowiedzi
dzięki z góry

Kamil 10.04.2009 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg91 (Post 706542)
Do której jest dziś siłka na Wiśle?
I w jakich godzinach jest otwarta w najbliższy poniedziałek i wtorek?
potrzebuję w miarę szybko odpowiedzi
dzięki z góry

dla ciebie jest wiecznie zamknięta :P

da rade się jeszcze jutro gdzieś wyspowiadać?

kuba-wisla 10.04.2009 19:09

Witam! Macie może problem ze ściąganiem plików z wrzuty? zawsze stosowałem opcje zamiany audio na aud/file i pliki się ładnie ściągały. Dziś wyskakują mi błędy. Ze strony zrzuta.eu także nie moge ściagnac nic. Ma ktos podobny problem?

Czimni 10.04.2009 19:40

1 Załącznik(ów)
Mógłby mi ktoś napisać coś na temat tego: Załącznik 968 Kiedy i gdzie ten gość całował Pauliste i dlaczego?? Jeżeli macie większą vlepeke lub zdjęcie to proszę wrzucić. Pzdr. z góry dzięx!

sndr 10.04.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba-wisla (Post 706667)
Witam! Macie może problem ze ściąganiem plików z wrzuty? zawsze stosowałem opcje zamiany audio na aud/file i pliki się ładnie ściągały. Dziś wyskakują mi błędy. Ze strony zrzuta.eu także nie moge ściagnac nic. Ma ktos podobny problem?

Sprawdziłam i u mnie też nie działa w tej chwili.

maTyS. 10.04.2009 19:50

ma ktoś filmik bądź też zdjęcie z pucharu Polski w meczu z Lechem jak Mały całuje Herb Wisły przy rzucie rożnym ?

jeśli tak proszę o wrzucenie.dzięki.

wisl@k_TS 10.04.2009 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba-wisla (Post 706667)

Moją jakoś przebudowę serwera także na razie nie będzie można ściągać.

rafiABG 10.04.2009 20:16

gdzie w Zakopanem jest możliwość oglądnięcia jutrzejszego meczu ?

<wislak88> 10.04.2009 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 706652)

da rade się jeszcze jutro gdzieś wyspowiadać?

Rade da tylko trzeba pójśc rano. Myśle że w Maryjackim spokojnie się wyspowiadasz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl