Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

yoda79 26.06.2015 12:35

Dajcie spokój z Mączyńskiem, nie stać nas - po prostu (abstrahując od jego umiejętności).

szprotson 26.06.2015 12:37

ale stać nas na Piotra Brożka!
Uniwersalny zawodnik, Wiślak, zna sztab i zawodnikow wiec odpada aklimatyzacja. Spełnia wszelkie przesłanki :)

ciomborek8 26.06.2015 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1405972)
Uniwersalny zawodnik, Wiślak, zna sztab i zawodnikow wiec odpada aklimatyzacja. Spełnia wszelkie przesłanki :)

Dlatego nie bylo tematu Mraza :D

mr_kwolf 26.06.2015 13:19

Mączyński znając realia chińskie pewnie rozbił bank rozwiązując kontrakt w Chinach, więc może w tym momencie nie patrzeć aż tak bardzo na pieniądze.

Co nie zmienia faktu, że wątpię aby tutaj przyszedł.

HEDu 26.06.2015 13:36

W tym miejscu zapewne zadowolilibyśmy się byle napastnikiem który ma udokomentowane strzelonych goli w ostatnim sezonie w okolicach 10 w dowolnej lidze (nawet bermudzkiej) :D

stalsanok1946 26.06.2015 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1405976)
Mączyński znając realia chińskie pewnie rozbił bank rozwiązując kontrakt w Chinach, więc może w tym momencie nie patrzeć aż tak bardzo na pieniądze.

Co nie zmienia faktu, że wątpię aby tutaj przyszedł.

rozwiązał kontrakt z przyczyn osobistych (żona) więc podejrzewam że musiał się zrzec pensji do końca kontraktu

mr_kwolf 26.06.2015 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1405979)
rozwiązał kontrakt z przyczyn osobistych (żona) więc podejrzewam że musiał się zrzec pensji do końca kontraktu

A to nie było tak, że oni ściągneli sobie nowego obcokrajowca i potrzebne im było miejsce w składzie (bardzo ostre limity)? Ja taką wersje czytałem.

Jeżeli ty masz racje to faktycznie zmienia postać rzeczy.

63.5 Kg 26.06.2015 14:36

Ciekawa sprawa jest to tez ze Bilinski rozwiazal kontrakt...
Wiem ze to tak w sferze wysokich marzen...

gdsmk 26.06.2015 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1405977)
W tym miejscu zapewne zadowolilibyśmy się byle napastnikiem który ma udokomentowane strzelonych goli w ostatnim sezonie w okolicach 10 w dowolnej lidze (nawet bermudzkiej) :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Dudu_Omagbemi

63.5 Kg 26.06.2015 14:54

A co do Michala Maka to wali w strone Białegostoku...

WISŁAZWE 26.06.2015 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405981)

Trzeba przekazać Gaszyńskiemu :)

stalsanok1946 26.06.2015 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1405980)
A to nie było tak, że oni ściągneli sobie nowego obcokrajowca i potrzebne im było miejsce w składzie (bardzo ostre limity)? Ja taką wersje czytałem.

Jeżeli ty masz racje to faktycznie zmienia postać rzeczy.

mają te limity, ale gdyby klub chciał rozwiązać kontrakt to by mu wypłacił kasę, a z tego co wiem to on się zrzekł więc wychodzi na to że to on rozwiązał. Zresztą chłop kilka razy był kapitanem zespołu, on tam gwiazdą z miejsca został :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405981)

swego czasu się zastanawiał nad ofertą z Dinama jak grał na Litwie, więc rozbieżności finansowe nie mogły być takie wielkie, do tego był tam dopiero 3 napastnikiem w zespole (dzielnie walczył o króla strzelców jak rezerwowy), zaś na Litwie wątpie że zgarniał kokosy. W zimie Podbeskidzie, Korona go chciała, więc nie zarabia wiele, jest w naszym zasięgu

HEDu 26.06.2015 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1405982)

Do Dudu nic nie mam ;) grał przyzwoicie na tyle ile dostał czyli całe 179 minut

Karherop 26.06.2015 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1405987)
Do Dudu nic nie mam ;) grał przyzwoicie na tyle ile dostał czyli całe 179 minut

Już nie przesadzaj bo w PP i w młodej ekstraklasie trochę pograł. W dzisiejszej Wiśle pewnie by znalazło się dla niego miejsce na ławce, ale na tamtą był to zbyt mały rozmiar kaloszy.

Kamson 26.06.2015 16:28

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/

Jeszcze się lipiec nie zaczął a podpisaliśmy już 3 piłkarzy. W końcu jakaś namiastka profesjonalizmu w Wiśle!

ciomborek8 26.06.2015 16:29

Prawda jest ze Rafael Crivellaro i Jean Barientos maja tego samego agenta ? cos gdzies tak obiło mi sie o uszy .

wislakrakow124 26.06.2015 16:34

Tak tego samego.

mitmichael 26.06.2015 16:43

No Panie Gaszynski szacun dopiero czerwiec a juz 3 transfery :D

Karherop 26.06.2015 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciomborek8 (Post 1405990)
Prawda jest ze Rafael Crivellaro i Jean Barientos maja tego samego agenta ? cos gdzies tak obiło mi sie o uszy .

Quintana również jest pod jego opieką.

Skoro podpisali go od razu na 3 lata to muszą być przekonani co do jego umiejętności. Powiem szczerze, że Wisła mnie pozytywnie zaskoczyła tak szybko podpisując nowych zawodników. Bez testów, bez zwlekania, szacun Gaszyński i spółka.

brylant17 26.06.2015 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1405993)
Quintana również jest pod jego opieką.

Skoro podpisali go od razu na 3 lata to muszą być przekonani co do jego umiejętności. Powiem szczerze, że Wisła mnie pozytywnie zaskoczyła tak szybko podpisując nowych zawodników. Bez testów, bez zwlekania, szacun Gaszyński i spółka.

Właśnie dlaczego jeszcze Danim się nie interesujemy ? pewnie dużo chce....

wislakrakow124 26.06.2015 16:47

A jeszcze 2 tyg temu kazdy chcial zwalniac Gaszynskiego a prawda jest taka ze robi co moze. Prezes jest WISLAKIEM i wazne dla niego jest dobro klubu. 3 transfery zrobione 4 w drodze jest dobrze.

Karherop 26.06.2015 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1405994)
Właśnie dlaczego jeszcze Danim się nie interesujemy ? pewnie dużo chce....

ilu piłkarzy mamy zmieścić na jednej pozycji? na "10" już chce grać Popović i Crivellaro.

Napastnika nam trzeba. Do spółki z defensywnym pomocnikiem (życzeniowo)

Arked 26.06.2015 17:35

Jak na apokaliptyczne wizje snute przez prasę i bardziej pesymistycznie nastawionych kibiców to szybko i sprawnie przeprowadziliśmy całkiem obiecujące transfery. Są wprawdzie braki na dwóch pozycjach (defensywny pomocnik, napastnik) ale myślę, że do nadchodzącego sezonu można podchodzić z umiarkowanym optymizmem.

sandomingo 26.06.2015 17:45

Jak dla mnie to Gaszyński orze jak może póki co.
Ciekawe czy marudzący pójdą w poniedziałek po karnety?

butazango 26.06.2015 17:46

Może Popovic będzie grał jako defensywny, w jakimś wywiadzie mówił że moze grać jako 10 lub jako def właśnie. To mogłoby rozwiązać problem z przechodzeniem z obrony do ataku z czym mamy kłopoty.

Heero 26.06.2015 17:52

Wiadomo już może co będzie z Barrientosem? Pomoc w zestawie Barrientos - Cywka - Popović - Crivellaro wyglądałaby bardzo obiecująco, może też przyjście kogoś z podobnego kręgu kulturowego jak nasz nowy Brazylijczyk pomogłoby w aklimatyzacji.

wolfu 26.06.2015 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1406002)
Wiadomo już może co będzie z Barrientosem? Pomoc w zestawie Barrientos - Cywka - Popović - Crivellaro

Zasmucę Cię, nikt ani nic nie wypędzi Bogusia z pierwszej jedenastki :P

fialo 26.06.2015 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1405999)
Jak na apokaliptyczne wizje snute przez prasę i bardziej pesymistycznie nastawionych kibiców to szybko i sprawnie przeprowadziliśmy całkiem obiecujące transfery. Są wprawdzie braki na dwóch pozycjach (defensywny pomocnik, napastnik) ale myślę, że do nadchodzącego sezonu można podchodzić z umiarkowanym optymizmem.

Główny i podstawowy brak i to w pełnym znaczeniu tego słowa mamy na pozycji bramkarza. Poświęcił bym to wzmocnienie "ofensywne", które ma jeszcze nastąpić jako ostatnie wzamian za nowego bramkarza. Na DP może grać jeszcze od biedy oprócz Alana (wiadomo to poziom II ligii polskiej) Boguski, Cywka czy nawet Sadlok lub Burliga, a w bramce mamy Buchalika, który by się w Gabrbarni nie złapał, i który prezentuje "poziom", jaki wszyscy widzieliśmy.

Druga opcja, na którą po cichu liczę - to postawienie na M.Zajaca, chłopa 1.95m, wielki silny i skoczny. Fizycznie kozak. Trochę jest jescze gorzej z umiejętnościami stricte bramkarskimi, jednak już w tym sezonie widać było w rezerwach z tego co go oglądałem duży progres. Gorszy od Buchalika na pewno nie jest (podejrzewam ze mało który z nas tutaj czynnie uprawiający jakiś sport po pracy jest).

arti 26.06.2015 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1405972)

Taak... dawno go tu nie było...

Karherop 26.06.2015 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1406004)
Główny i podstawowy brak i to w pełnym znaczeniu tego słowa mamy na pozycji bramkarza. Poświęcił bym to wzmocnienie "ofensywne", które ma jeszcze nastąpić jako ostatnie wzamian za nowego bramkarza. Na DP może grać jeszcze od biedy oprócz Alana (wiadomo to poziom II ligii polskiej) Boguski, Cywka czy nawet Sadlok lub Burliga, a w bramce mamy Buchalika, który by się w Gabrbarni nie złapał, i który prezentuje "poziom", jaki wszyscy widzieliśmy.

Druga opcja, na którą po cichu liczę - to postawienie na M.Zajaca, chłopa 1.95m, wielki silny i skoczny. Fizycznie kozak. Trochę jest jescze gorzej z umiejętnościami stricte bramkarskimi, jednak już w tym sezonie widać było w rezerwach z tego co go oglądałem duży progres. Gorszy od Buchalika na pewno nie jest (podejrzewam ze mało który z nas tutaj czynnie uprawiający jakiś sport po pracy jest).

to w końcu mamy wydawać grube tysiące na nowego bramkarza czy jednak stawiać na utalentowanego wychowanka? zdecyduj się kolego.

Poza tym jest Miśkiewicz. Co jak co, ale kupowanie teraz bramkarza to byłoby ogromne marnotractwo budżetu przewidzianego na płace.

Co jak co ale pozycja DP jest jedną z najważniejszych w drużynie. Przy dobrym DP to przeciwnik nawet nie zbliży się do bramki, gdzie może stać ręcznik a i tak nie stracimy bramki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl