Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

manson777 21.03.2009 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 696289)
Bo? Znawca stwierdzil ze jest zlym zawodnikiem, bo widzial go w grze moze z pol godziny ?

minutę w skrócie telewizyjnym
kiedy zgubił piłkę przed polem karnym
w meczu z Polonią W. :lol:

co do Beto. Można się łudzić że się przebudzi, zachwycać się jak pięknie odgrywa piłki i się zastawia. Ale człowiek bez szybkości i z dosyć "dziwną" koordynacją ruchową bramek strzelać nie będzie. Dowód?? dwa baloniki w dwóch kolejnych meczach z Warszawą i Botem. Gdyby cokolwiek potrafił chyba nie sądzicie że grałby u nas ?? zresztą nie przebił się w żadnym klubie w którym grał w Brazylii, a i bramki w seniorach nie strzelił....

Marcelo. Niezły jest. Jak na nasze warunki. Ale ... ma swoje narowy, że przypomnę mecz z Poznaniem i kiwanie się kiedy był ostatnim naszym piłkarzem przed Pawełkiem. Sytuację z Warszawą już przytaczałem.
Dwie bańki euro to kupa forsy jak za zawodnika który jest zupełnie nie ograny w Europie. Fakt, możnaby poczekać i wziąć ze trzy, tyle że on dosyć drogi w utrzymaniu jest a cały rok gramy na wyjazdach. Kasy nie będzie więc skoro nadarza się okazja to Cupi z niej skorzysta.
No chyba że to bzdet na resorach Fucktu :D :D :D

Możecie się obrażać na rzeczywistość albo ją zaklinać w stylu Beto się musi zaaklimatyzować
ale...

Arked 21.03.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fakt
Właściciel Wisły Kraków doszedł do wniosku, że w jego zespole występuje zbyt wielu piłkarzy legitymujących się obcym paszportem. Postawowił więc ograniczyć ich liczbę i wystawić na listę transferową. Pierwszą ofiarą rewolucji Cupiała był Brazylijczyk Cleber (...)

Mam nadzieję, że jest to wymysł Faktu bo to jedna z najgłupszych rzeczy jakie ostatnio słysałem. Jeśli Cupiał rzeczywiście wpada na takie "genialne" pomysły to przerażenie mnie ogarnia... Wolę jednak wmawiać sobie, że nasz własciiel ma jakiekolwiek pojęcie o piłce bo nowych inwestorów nie ma nawet na horyzoncie.

<Crasch> 21.03.2009 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 696307)
minutę w skrócie telewizyjnym
kiedy zgubił piłkę przed polem karnym
w meczu z Polonią W. :lol:

co do Beto. Można się łudzić że się przebudzi, zachwycać się jak pięknie odgrywa piłki i się zastawia. Ale człowiek bez szybkości i z dosyć "dziwną" koordynacją ruchową bramek strzelać nie będzie. Dowód?? dwa baloniki w dwóch kolejnych meczach z Warszawą i Botem. Gdyby cokolwiek potrafił chyba nie sądzicie że grałby u nas ?? zresztą nie przebił się w żadnym klubie w którym grał w Brazylii, a i bramki w seniorach nie strzelił....

To Brożek, Marcelo i Diaz to miernoty bo grają w Wiśle?
śmiezne rzeczy ludzie wypisują.
ja tu nie pisze że Beto jest dobry(bo to musi udowodnić) tylko te stwierdzenie...

Co do "Njusu" z Marcelo, ja poczekam na oficjalne źródło bo dziwny transfer skoro ma (podobno)klauzule
1 mln dolarów a sprzedają go niby za 2 mln Euro.

manson777 21.03.2009 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 696340)
To Brożek, Marcelo i Diaz to miernoty bo grają w Wiśle?
śmiezne rzeczy ludzie wypisują.
ja tu nie pisze że Beto jest dobry(bo to musi udowodnić) tylko te stwierdzenie...

Co do "Njusu" z Marcelo, ja poczekam na oficjalne źródło bo dziwny transfer skoro ma (podobno)klauzule
1 mln dolarów a sprzedają go niby za 2 mln Euro.

czytaj człeku ze zrozumieniem i Brożka w to nie mieszaj bo o Polaków mi nie chodziło tylko o obcokrajowców
do naszej beznadziejnej przekupnej ligi trudno ściągnąć kogoś dobrego
stąd te wszystkie Papeckysy, Beta i inne dziwolągi

na palcach jednej ręki można policzyć tych obcokrajowców którzy wyszli z naszej ligi do dobrej ligi na Zachód lub Wschód, zostali dobrze sprzedani i jeszcze zrobili kariery
Uche, Kriżanac i ???? ktoś jeszcze? bo nie pamiętam

<Crasch> 21.03.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 696411)
czytaj człeku ze zrozumieniem i Brożka w to nie mieszaj bo o Polaków mi nie chodziło tylko o obcokrajowców
do naszej beznadziejnej przekupnej ligi trudno ściągnąć kogoś dobrego
stąd te wszystkie Papeckysy, Beta i inne dziwolągi

na palcach jednej ręki można policzyć tych obcokrajowców którzy wyszli z naszej ligi do dobrej ligi na Zachód lub Wschód, zostali dobrze sprzedani i jeszcze zrobili kariery

A ci co grają u nas i coś potrafią?

niemniej dlaej uważam że śmieszne jest stwierdzenie bo zachód gościa nie kupił to nic nie potrafi.

Wiślak1994 21.03.2009 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 696411)

Olisadebe.....ahh zapomniałem ,że to Polak.
Cleber - póki co robi kariere :D :D :D (2 mecze w pierwszej 11- jeden gol)
Rodnei- wymiata w Hercie
Siergiej Omeljańczuk- W Rosji gościa cenią
Moussa Ouattara - gra regularnie w Kaiseslautern

Kiedyś jeszcze był Kenneth Zeigbo ale nie wiem co się z nim stało.Radził sobie nawet dobrze we Włoszech.....

Może więc nie jest tak zle z tymi obcokrajowcami ? Nie zapominajmy ,że Essien był za słaby na naszą ligę...:lol: :lol: :lol:

FraMat 21.03.2009 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 696287)
A na stoperze w przyszłym sezonie zagra Niedzielan, ewentualnie Beto? Nawet jakby dawali za jakiegos naszego pilkarza 15mln euro to i tak bede przeciwny transferowi bo wiem, mam 100% pewność, że nikt nie przyjdzie na jego miejsce, a kasa trafi do kieszeni Cupiała i kochane rady nadzorczej

Ty jestes przeciwny? Dobrze, że nie masz nic do powiedzenia :P
Śmiech mnie ogarnia, kiedy czytam jak jeden za drugim powtarza: kasa ze sprzedazy idzie do kieszeni Cupiała.
Bzdura.
Piszecie tak, jakby Cupiał okradał Wisłę, co jest wyjątkowo bezzasadne.

Do kieszeni Cupiała (a raczej do TF) wraca co roku ustalona wczesniej część z pożyczki i będzie to tak długo trwało, az w ramach zbilansowanego budżetu dług zniknie. Na to nie ma rady.
A budżet będzie się coraz lepiej bilansował jak zejdą niektórzy piłkarze z listy płac. Wtedy i dług będzie spokojnie regulowany i bieżące wydatki niezagrożone, a inwestycje możliwe.

Oczywiście Fakt pewnie ma dobre wiadomości, ale ubarwia to rzekomą niechęcią Cupiała do cudzoziemców. W koncu co szkodzi przemycić w artykule jakieś spekulacje?

tofik 21.03.2009 21:45

Brawo, kolejny etap budowaina pikarskiej potęgi. Niedlugo nie będzie z czego spłacać długu. I ciekawe co wtedy zrobi Cupiał.

grogoriogreg 21.03.2009 21:47

Myśle, że możemy zastopować i już nic nie pisać w sprawie Marcelo, na pewno jutro przed meczem padnie to pytanie, a jak nie przed derbami to na konferencji po meczu, wiec Skorza uchyli rabka tajemnicy

Co do Beto, mnie się podoba jego gra, ale wg mnie musi zrzucić około 4-5 kg, bo po prostu porusza sie jak czołg, jeszcze widac brak zrozumienia, ze strzalami z dystansu to u niego zapomnijmy, teraz powinien dostawac po 90, a jak nie po 90 to przynajmniej 70 minut na mecz (no chyba ze bedzie gral padake)

Bronex 22.03.2009 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 696467)
Myśle, że możemy zastopować i już nic nie pisać w sprawie Marcelo, na pewno jutro przed meczem padnie to pytanie, a jak nie przed derbami to na konferencji po meczu, wiec Skorza uchyli rabka tajemnicy

Co do Beto, mnie się podoba jego gra, ale wg mnie musi zrzucić około 4-5 kg, bo po prostu porusza sie jak czołg, jeszcze widac brak zrozumienia, ze strzalami z dystansu to u niego zapomnijmy, teraz powinien dostawac po 90, a jak nie po 90 to przynajmniej 70 minut na mecz (no chyba ze bedzie gral padake)

Tak Skorża jutro uchyli rąbka tajemnicy w ten oto sposób,że stwierdzi ,że nie chce tych doniesień komentować. Według mnie decyzja o sprzedaży Marcelo do Olympiakosu jak najbardziej realna i w stylu naszych włodarzy.

manson777 22.03.2009 01:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 696456)
Olisadebe.....ahh zapomniałem ,że to Polak.
Cleber - póki co robi kariere :D :D :D (2 mecze w pierwszej 11- jeden gol)
Rodnei- wymiata w Hercie
Siergiej Omeljańczuk- W Rosji gościa cenią
Moussa Ouattara - gra regularnie w Kaiseslautern

Kiedyś jeszcze był Kenneth Zeigbo ale nie wiem co się z nim stało.Radził sobie nawet dobrze we Włoszech.....

Może więc nie jest tak zle z tymi obcokrajowcami ? Nie zapominajmy ,że Essien był za słaby na naszą ligę...:lol: :lol: :lol:

Zeigbo robił karierę w II i III lidze. odpada W I lidze zagrał w Venezi bodaj w dwóch meczach. Choć kasę za niego Legia wzięłą niezłą prawie dwa mln dolców
Rodnei zgoda, ale kasy za niego Jaga nie wzięłą
podobnie z Ouatarą. Z drugiej strony co to za kariera w II lidze niemieckiej??
Olisadebe tak. Panata i jakby nie kontuzje i pewnie szwindel z datą urodzenia to pewnie poszedłby gdzieś wyżej niekoniecznie do Chin
Omeljańczuk... nie sądzę. Nie grał w żadnym mocnym klubie...
Cleber... bez przesady

Townshend 23.03.2009 22:50

Odnośnie polityki transferowe made in Brazil. Nie ma co się łudzić, Wisła nie sprowadzi już żadnego piłkarza, za free, grającego regularnie w pierwszym składzie, Marcelo to był niewyobrażalny wręcz zbieg pozytywnych okoliczności. Takiemu to chociaż nie brakuje ogrania, rytmu meczowego, przyszedł do nas zawodnik jak na polską ligę kompletny. Całkowite przeciwieństwo Beto, grał przez ostatnie lata ogony, jedyny jaki z niego pożytek to umie się chłopak zastawić, jak na I ligę to zdecydowanie za mało. Nie będę go jeszcze przekreślał ale bardzo długa droga przed nim by sprostał aspiracjom klubu. Jak dla mnie 2-3 sezony, ciekawe czy Wisła jest na to gotowa? I czy jest skłonna tak długo w niego inwestować?

W Europie nic już Wisła nie znaczy, w lidze nazwa zobowiązuje, trzeba się więc cieszyć tym co jest a nie jest dobrze niestety. :)

Bronex 25.03.2009 15:17

Beto to jest piłkarz ,który bardziej by pasował do Pogoni Ptak Szczecin niż do Wisły Kraków. Nie można z niczego tworzyć wartości. Jak dla mnie jakieś wielkiej kariery on w Europie nie zrobi.

grzesiek632 25.03.2009 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 698082)
Beto to jest piłkarz ,który bardziej by pasował do Pogoni Ptak Szczecin niż do Wisły Kraków. Nie można z niczego tworzyć wartości. Jak dla mnie jakieś wielkiej kariery on w Europie nie zrobi.

spokojnie nie płacz... moze sie jeszcze chłopak rozkreci.. nie kazdy piłkarz ktory przychodził do Wisły od razu błyszczał... moze Beto potrzebuje troche czasu?
jesli sie nie sprawdzi to chyba logiczne ze Skorza Go pozegna...
tak wiec z takimi ocenami i podsumowaniami zawodnika poczekaj do konca sezonu...
mam pytanie: A co pisałes o Brozku gdy ten marnował po 3 tetki na mecz? Ze powinien grac w 5 lidze polskiej?!

Waldus88 25.03.2009 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 698097)
spokojnie nie płacz... moze sie jeszcze chłopak rozkreci.. nie kazdy piłkarz ktory przychodził do Wisły od razu błyszczał... moze Beto potrzebuje troche czasu?
tak wiec z takimi ocenami i podsumowaniami zawodnika poczekaj do konca sezonu...
mam pytanie: A co pisałes o Brozku gdy ten marnował po 3 tetki na mecz? Ze powinien grac w 5 lidze polskiej?!

Dokładnie. Może jeszcze będą z niego ludzie. Pamiętam jak grał u nas Edno, to zagrał bodaj w 2-3 meczach i tyle go widziano. A jak wiemy teraz jako tako radzi sobie w Brazylii. Oby Wisła za pochopnie nie zrezygnowała z Beto. Trzeba wierzyć, że nada się do Wisły.

koyoot 25.03.2009 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 698097)

Jesli dobrze pamietacie mecz z Polonia i komentarz chyba Mirka Szymkowiaka po drugiej bramce dla Wisly: "nie wiem czemu Beto sie z wszystkimi nie cieszy..." Wlasnie to jest ten problem tutaj. Brak aklimatyzacji.

grogoriogreg 25.03.2009 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 698131)
Jesli dobrze pamietacie mecz z Polonia i komentarz chyba Mirka Szymkowiaka po drugiej bramce dla Wisly: "nie wiem czemu Beto sie z wszystkimi nie cieszy..." Wlasnie to jest ten problem tutaj. Brak aklimatyzacji.

po meczu z Cracovia tez nie był z Wiślakami (Inni zagraniczni, którzy nei znaja polskiego byli)

rafalek 25.03.2009 17:02

No, ale on zszedł w 30 minucie z boiska. Rzadko kiedy rezerwowi podchodzą pod sektor, chyba tylko, jak zejdą zaraz przed końcem meczu.

grogoriogreg 25.03.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 698202)
No, ale on zszedł w 30 minucie z boiska. Rzadko kiedy rezerwowi podchodzą pod sektor, chyba tylko, jak zejdą zaraz przed końcem meczu.

Był na ławce z innymi piłkarzami, Cebanu czy Cantoro spiewali

martinius028 25.03.2009 19:08

Beto musiał być podłamany tym że zszedł już w pierwszej połowie więc może dlatego nie cieszył się z resztą drużyny.Musi mieć również czas na aklimatyzacje,bo z tego co widziałem gdy oglądałem po raz 2 nsz mecz z ?Cracovią to Beto pokazywał się do gry ale inni nasi piłkarze wybierali inne rozwiązanie i podawali komu innemu.

Marcelo to dobry zawodnik i kwota 2 mln Euro jak za obrońce to nie tak mało.Ja jednak jestem za tym by pozostał w naszym klubie przynajmniej jeszcze sezon,bo ani w pucharach europejskich nie zagrał ani nie osiągnął z Wisłą żadnego większego sukcesu więc ja bym mu radził wstrzymać się z wyjazdem.

manson777 25.03.2009 19:44

mam pytanie
czy ktoś kiedyś widział, słyszał, dotknął lub opowiadano mu o bramce strzelonej przez Beto w piłce seniorskiej
seniorskiej

Beto to nieporozumienie. Nie ma co się oszukiwać i czekać na przebudzenie. Bo go nie będzie.
przytaczanie casusu Edno jest bez sensu
Edno po 4 latach od powrotu do Brazylii i zwiedzeniu chyba z 5 klubów zaczął coś grać
czy sądzicie że ktokolwiek w Europie czekałby tak długo?
i czy my mamy czekać aż Beto wypali??
za cztery czy pięć lat??

martinius028 25.03.2009 19:52

Skąd niby wiesz że to będzie 4-5 lat?Bo jak dla mnie to Beto już niekiedy pokazuje naprawde niezłą technike i trzeba tylko z nim popracować w moim przekonaniu wystarczy jeden sezon góra półtora .

Mr.X 25.03.2009 20:34

Ja jestem podobnego zdania co inni ,wystarczy spojrzeć na początki Marcelo czy Diaza .Tu jest poprostu inny styl ,a on wczesniej nie mial z czyms takim doczynienia ,tak jak juz wczesniej powiedziano ma mniej miejsca na boisku (pressing) ,mniej czasu i czesto musi grać od razu z pierwszej piłki ... Diazowi zajelo rok dostosowanie sie do naszej ligi .

Przeciez cały sztab trenerski ogladal jego na zgrupowaniu i zdecydowali sie na niego , a przypomne ze na tym samym zgrupowaniu byl mlodziutki obiecujacy handerson.

kontrakt jest tak skonstruwany ze jak sie nie sprawdzi to nara i tyle.

bonawentura 26.03.2009 14:16

A ja również chciałbym się podzielić własnym zdaniem. Po oglądnięciu występu Beto w meczu z Polonią stwierdzam, że Beto to bardzo inteligentny zawdonik. Miał duży udział w jednej z bramek - doskonała gra bez piłki i wzięcie na swoje barki 2, może nawet 3 piłkarzy Polonii.

pan Dudi 26.03.2009 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matthewG (Post 698908)
A ja również chciałbym się podzielić własnym zdaniem. Po oglądnięciu występu Beto w meczu z Polonią stwierdzam, że Beto to bardzo inteligentny zawdonik. Miał duży udział w jednej z bramek - doskonała gra bez piłki i wzięcie na swoje barki 2, może nawet 3 piłkarzy Polonii.

To samo po przyjściu do nas prezentował Niedzielan ( bodajże bramka Brożka na 1-0 w wyjazdowym meczu w Lubinie), ale oczywiście żaden "znawca" tego nie widział, bo przecież sam nie strzelił gola i w ogóle Wtorek jest do dupy. Może wziął ich na swoje barki raczej w cudzysłowiu, ale biegło za nim chyba ze 3 obrońców, dzięki czemu Brożek mógł być nie kryty. Także Matthew, to nie jest miejsce na docenianie tego typu umiejętności piłkarzy, bo możesz zostać zjedzony.

1q2 26.03.2009 15:12

Żeby się tylko nie okazało, ze na pokazanie tych umiejętności, które widzicie a ja nie bardzo(tzn zgadzam sie z plusami, jednak zdecydowanie przesłaniają mi je minusy), zwyczajnie mu czasu nie starczy.Gramy w zasadzie każdy mecz o życie i przypuszczam że pozostanie mu rola rezerwowego, wchodzącego gdzieś na końcówki.

Oczywiście Skorża może go i tak zostawić, jeśli sam nie wyleci ale wątpie w to o tyle, że Maciej szukał innego typu gracza.

flamengista 26.03.2009 15:25

Edno zaskoczył, to prawda - ale dalej nie jest to zawodnik który mógłby się sprawdzić w europejskiej piłce. A już na pewno nie w siłowej lidze polskiej. Wystarczyło go sobie oglądnąć na Sportklubie w paru meczach poprzedniego sezonu.

To dalej typ Jaśka Paulisty - jeździec bez głowy, całkowicie niezdyscyplinowany taktycznie.

Z Beto to jednak coś innego. To, że w ogóle dostaje szanse na grę kosztem Niedzielana chyba coś znaczy. Po efektownym zwycięstwie w derbach pozycja Skorży w klubie jest bardzo mocna i nawet brak MP może mu się upiec.

A Skorża potrzebuje Beto, by mieć możliwość różnych rozwiązań ofensywnych. I pamiętajmy - jest jednak możliwe, że w lecie Brożek nas opuści - jeśli szybko teraz wróci do gry.

W tej sytuacji rezygnacja z Beto nie byłaby mądra. Zawodnik musi jednak coś prezentować na treningach, czego my na razie nie widzimy. Ale ja ufam Skorży w tej sprawie.

eye63 26.03.2009 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 698964)
W tej sytuacji rezygnacja z Beto nie byłaby mądra. Zawodnik musi jednak coś prezentować na treningach, czego my na razie nie widzimy. Ale ja ufam Skorży w tej sprawie.

Tylko że, Beto jak Beto, nie jest to jeszcze napastnik na miarę Wisły - a przypominam walczymy o mistrzostwo. Zgadzam się, że rezygnowanie z niego byłoby niemądre, ale tak samo niemądre jest teraz forsowanie go w pierwszym składzie.
To jest ostatni gwizdek kiedy można sprawdzić Niedzielana - nie ma Brożka, jest w miarę dobrze grający Ćwielong - a Beto w tym momencie zabiera miejsce w składzie. Niedzielan powinien teraz dostać kilka meczy, dopóki nie wróci Brożek, czy coś z niego jeszcze może być czy nie. Wszystko wskazuje na to, że jeśli ktoś może zaskoczyć to właśnie Niedzielan, bo przed Beto jeszcze spora droga - przede wszystkim aklimatyzacja i poprawienie umiejętności gry głową oraz wykańczania akcji.
Dlatego jeśli twierdzisz, że Skorża coś w nim widzi i on to prezentuje na treningach - to niech to wciąż prezentuje na treningach, niech gra w meczach pucharowych, ale nie ligowych w pierwszym składzie.

Umówmy się, żeby wygrywać w naszej lidze trzeba grać ofensywnie - przykładów od groma, chociażby ostatnie derby. Potencjał mamy, a wsadzając wysokiego napastnika do ataku - sami skazujemy się na grę długą piłką na niego.

Przede wszystkim nam trzeba zmiany stylu gry - z tego 4-5-1, na nasze ofensywne 4-4-2. Beto do tej drugiej koncepcji nie pasuje, a ewidentnie w niej piłkarze się czują lepiej. 4-5-1 to jest pomysł na szybką zmianę formacji w 70-80 minucie i wtedy szukanie wymiernego efektu na grę na wysokiego napastnika (długie piłki, wymuszanie rzutów wolnych przed polem karnym przeciwnika, skomasowane wyjścia do przodu itd.). Obserwuję to już od dłuższego czasu, niejako system 4-5-1 wymusza "stanie w miejscu" piłkarzy.

Im szybciej Skorża to zrozumie (a ostatnio już po 30. minutach) tym więcej korzyści będzie z tego dla nas.

fanfan 01.04.2009 08:07

http://www.wislasoccer.com/news_item_10606.htm
niezła ściema :) a jakby to była prawda to dopiero byłyby transfery :D

pan Dudi 01.04.2009 08:26

Prima Aprilis ;) Podobnie pewnie jak z njusem o zarysie Wawelu z krzesełek na sektorze C ;)

Rafee 01.04.2009 08:34

Moze to faktycznie prawda... news został dodany
Wczoraj 23:49

Wiec Prima Aprills jeszcze nie zlapała :)
Oby to była prawda :))

Pablo84 01.04.2009 08:34

Mielibyśmy dopiero Prima Aprilis, gdyby ten news nie okazał się ściemą :lol:
Zwłaszcza, że głowa Wilczka nie jest starannie wklejona.

Grzadq 01.04.2009 09:32

Dokładnie, mogliby się lepiej postarać bo trochę "odstaje" :)

bearex 01.04.2009 09:40

Chciałbym żeby była to prawda ale trudno w to uwierzyć (brak informacji na innych stronach, przekombinowane zdjęcie)

szprotson 02.04.2009 12:03

http://www.realmadrid.pl/index.php?c...nosci&id=22788

Jurek D wraca do Polski.
Ciekawe jak by sie prezentował na tle Pawełka

KOMINEK 02.04.2009 12:23

Jurek D jest 1 kwietniowym Jurkiem - popatrz na date newsa

MichaelF1 02.04.2009 12:25

zapewne lepiej;) o wiele wiekszy bagaz doswiadczenia gry w europie... nie trzeba patrzyc na wiek... trzeba tak naprawde parrtrzyc na umiejętności i doświadczenie ;)

szprotson 02.04.2009 12:37

no tak, nie popatrzyłem
aczkolwiek...dla mnie to nie jest jakiś żart.
Chłop wiek swój ma, hajsiwo też, więc do kraju mógłby wrócić i BRONIĆ, a nie siedziec na ławce

eye63 02.04.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 702521)
no tak, nie popatrzyłem
aczkolwiek...dla mnie to nie jest jakiś żart.
Chłop wiek swój ma, hajsiwo też, więc do kraju mógłby wrócić i BRONIĆ, a nie siedziec na ławce

Niestety w tym wypadku podejrzewam, że jeszcze umiejętnościami (a przynajmniej marketingiem wokół nich) jest spokojnie sobie załatwić pierwszy skład w wielu klubach europejskich - a na przykład w Feyenoordzie, gdzie go kochają i gdzie on wszystkich kocha.
Oczywiście polscy piłkarze, którzy osiągnęli sukces na Zachodzie powinni wracać do kraju i starać się polepszyć tę naszą ligę, ale akurat w wypadku Dudka ciężko mówić o "powrocie", bo w tej naszej lidze praktycznie nie grał.

pirat.z.karaibow 02.04.2009 13:19

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20645

Jeśli ten transfer nie dojdzie do skutku, przekonam się o totalnej nieudolności osób decyzyjnych.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl