Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

gypsy 05.04.2014 08:34

Jacob Burns kończy karierę piłkarską
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...zy-karier.html

jaro1985r 05.04.2014 16:53

Stolarski na razie w Lechii to jeden wielki dramat. Najlepszy przykład jak media potrafią zrobić wiele szumu z byle kopacza. Mało brakowalo a kuriozalnym zagraniem wyrzuciłby Lechię z ósemki!

brylant17 07.04.2014 10:23

Michał Probierz wrócił na stare śmieci i został trenerem Jagiellonii Białystok.Można powiedzieć,że kolejny zespół będzie pikował w dół....

DeadOrAlive 07.04.2014 10:34

Aż ciężko pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno ten człowiek był naszym trenerem.

arti 07.04.2014 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1357394)
Michał Probierz wrócił na stare śmieci i został trenerem Jagiellonii Białystok.Można powiedzieć,że kolejny zespół będzie pikował w dół....

Misio-skoczek.
Ciekawe czy dotrwa tam choć do końca roku... bez Franka i Grosickiego.

Kocur 08.04.2014 11:13

Do wzięcia ;)

Cytat:

Były piłkarz reprezentacji Rumunii i m.in. Chelsea Londyn, Dan Petrescu za porozumieniem stron rozwiązał kontrakt z Dynamem Moskwa. Rumuna, który w 2006 roku był trenerem Wisły Kraków, ma zastąpić Stanisław Czerczesow.

FraMat 08.04.2014 11:41

Dan Petrescu będzie pewnie zawzięcie szukał zatrudnienia.
:>
Warunkami kontraktu było osiągnięcie co najmniej 5 miejsca w lidze na koniec sezonu.
Na razie Dinamo zajmuje 4 pozycje, więc rozwiązanie kontraktu musi nastąpic za odszkodowaniem dla Petrescu.
Za zerwanie kontraktu otrzyma 2 do 3 mln euro odszkodowania.

"Sowieckij sport" podsumowuje dokonania Petrescu w Dinamo i okresla go jako trenera, który z Dinamo osiągnął najlepsze wyniki w historii klubu. Na 49 meczów Dinama od 18 sierpnia 2012 wygrał 26. Przyszedł w cięzkim momencie dla klubu i wydźwignął go do czołowki. Na decyzję wywarła ponoć wpływ porazka z Anży 0:4, i seria 4 meczów z 5 tylko punktami (to Smuda już dawno by się pakował!!!) ale prawdziwą przyczyną zwolnienia jest... szatnia.
Część piłkarzy udała się do właściciela Borysa Rotenberga ze skargami na Petrescu o to, że Petrescu każe im za ciężko trenować i wymyśla im od leni.

KOMINEK 08.04.2014 11:50

Oj komuś się marzy :-)

eye63 08.04.2014 13:42

Niedzielan odszedł z Ruchu

Cytat:

Niedzielan uwolniony od Ruchu, czyli (nie)gospodarność po chorzowsku

8 kwietnia 2014 - 12:31

Oto jak działają polskie kluby. Ruch Chorzów nie płacił Andrzejowi Niedzielanowi przez około rok. Oczywiście liczono, że nie będzie trzeba mu zapłacić – wystarczy zorganizować karne treningi, jak najwięcej, jak najczęściej, jak najmocniej. Na pewno w końcu nie wytrzyma, nie przyjdzie, po prostu – da się złamać. Przecież jest zarobiony, na sto procent machnie ręką, zaśpi, pęknie. A wtedy rozwiąże się kontrakt z winy zawodnika.

Ku zdziwieniu działaczy, nie zdołano go złamać. Trenował cały czas, o każdej porze, w święta czy dni powszednie. Niedawno by dostać licencje, trzeba było mu wypłacić wszystkie pensje za rok 2013. Spora suma. Teraz kontrakt Andrzeja został rozwiązany z winy klubu, co oznacza, że nie musi już trenować dalej, za to za moment będzie mu trzeba zapłacić jeszcze nie tylko za styczeń, luty, marzec, ale też za kwiecień, maj i czerwiec.

Niedzielan wielokrotnie składał Ruchowi propozycję: - Zapłaćcie mi jedynie zaległości, to odejdę.

Składał takie np. we wrześniu czy w październiku. To by oznaczało, że Ruch zaoszczędziłby pensje za listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj i czerwiec. Minimum: osiem pensji. Każda wysoka. Ale nie, przecież na pewno da się go złamać! Dlatego – jeszcze więcej treningów. Najlepiej – jeszcze mocniejszych. Śmiesznie się jednak zrobiło wtedy, gdy wynagrodzenie przestał otrzymywać… trener mający za zadanie przeczołgać zawodnika. I jemu też przeszła ochota na te codzienne zajęcia.

Ruch miał możliwość zaoszczędzić kilkaset tysięcy złotych. To by było za proste. Jak wiadomo – długi nie biorą się znikąd, tylko z niegospodarności. Tu mamy jej piękny przykład. Na szczęście zaraz jakaś spółka skarbu państwa albo spółka miejska da trochę kasy na pokrycie tych idiotycznych ruchów.

Niedzielan wreszcie wolny. – Mogę od zaraz podjąć treningi z dowolnym klubem. Przez wiele miesięcy ostro trenowałem – jak to by powiedział Janowicz – w szopie. Jestem w bardzo dobrej formie fizycznej, natomiast trochę brakuje mi piłki. Jeśli ktoś będzie chciał, mogę podjechać i na miesiąc, żeby pokazać, jak się teraz prezentuję. Na pewno nie chcę kończyć kariery w takich okolicznościach. Mam jedną motywację: zagrać jeszcze trochę dobrych meczów, by zagrać na nosie niektórym osobom. Jeśli nie w ekstraklasie, to w pierwszej lidze – mówi Niedzielan.
http://weszlo.pl/news/19307-Niedziel..._po_chorzowsku

pawkas1992 08.04.2014 13:55

Przydałby się Petrescu :)

wikink1 08.04.2014 13:57

Nie mam czasu ale muszę to napisać .CZY WY wierzycie w to ze bez tak zwanego materiału ludzkiego w domyśle nowych dobrych zawodników nawet najlepszy trener możne coś osiagnac .Wisła potrzebuje nowego właściciela....................Od tego mieszania ta herbata słodsza nie będzie .

wolfy 08.04.2014 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawkas1992 (Post 1357519)
Przydałby się Petrescu :)

Obecnie to brzmi jak "przydałby się Lewandowski". Obaj kiedyś, na początku kariery byli w naszym zasięgu.
Dzisiaj powinniśmy się cieszyć, że mamy Smudę :mysli:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1357520)
Nie mam czasu ale muszę to napisać .CZY WY wierzycie w to ze bez tak zwanego materiału ludzkiego w domyśle nowych dobrych zawodników nawet najlepszy trener możne coś osiagnac .Wisła potrzebuje nowego właściciela....................Od tego mieszania ta herbata słodsza nie będzie .

Racja. Ale tu bardziej chodzi o "miałeś chamie złoty róg".
Był moment, kiedy mogliśmy stać się silniejszym klubem, uzyskać lepszy wynik sportowy, stać się wizerunkowo tym czym Legia próbuje.
Teraźniejszość to równia pochyła.

syryls 08.04.2014 15:46

Dobry trener ale bazujący na wybieganiu sile, w sam raz na rosyjskie standardy.

huberix 08.04.2014 16:47

Ach, szkoda. Teraz jest u nas Smuda i się nigdzie nie rusza, ale gdyby przyszedł Petrescu :)
Niestety ''gdyby'' to tylko gdyby.
Wiadomo, że mieliśmy szansę stać sie dużo większym klubem, ale nie było u nas nikogo doświadczonego z zachodu europy, który mógłby nas wyprowadzić mądrą drogą.
Chwała Cupiałowi co zrobił, ale widać że więcej klubowi już nie da ( chyba, że się stanie cud i jego majątek nagle się potroi(?) ) niestety ale tu potrzebny jest nowy inwestor, nowy właściciel, ale czy jest osoba która kupi klub i nie pozbędzie się go jak Wojciechowski ? Tego nie wiemy.

Kocur 09.04.2014 14:52

Kuba Błaszczykowski

Cytat:

Jakub Błaszczykowski, dziś gwiazda reprezentacji Polski i Borussii Dortmund, a w przeszłości zawodnik Wisły Kraków, przekazał rodzinie walczącego z nowotworem złośliwym 11-letniego kibica Lecha Poznań ćwierć miliona złotych.

Za pomocą Facebooka poinformowała o tym mama Dominika Małgorzata Młynkowiak. Pierwszy etap leczenia kosztuje 360 tys. zł, a 2/3 tej sumy pokrył „Błaszczu”.

„Chciałam wam kochani powiedzieć coś wspaniałego, ogromną kwotą konto Dominika zasilił wspaniały Pan Kuba Błaszczykowski. Kwota ta uzupełniła brakujące 2/3 część kwoty, która umożliwi rozpoczęcie terapii. Pan Kuba zrobił nam ogromną niespodziankę i sprawił wiele radości, już od dłuższego czasu nas wspiera i pomaga.

Bardzo się cieszymy, że mieliśmy okazję go poznać - to naprawdę wspaniały człowiek. Zawsze pamięta o Dominiku, choć widzieliśmy się tylko raz. Zawsze znajdzie czas, by napisać SMS do małego, zapytać, jak się czuje.

Bardzo jesteśmy mu wdzięczni, to dla nas wielki zaszczyt. Zdajemy sobie sprawę, że takich dzieci jak Dominik jest wiele, dlatego tym większa jest nasza wdzięczność, że postanowił pomóc właśnie nam. Piszę to, choć Kuba nie bardzo chciał, żeby o tym mówić. Nie mogłam jednak tak tego zostawić. KUBA BARDZO CI DZIĘKUJĘ" - napisała mama chłopca.

19sebawro06 09.04.2014 17:30

Szacunek za wszystko !!!

brylant17 09.04.2014 18:51

Pieniądze jednak to nie wszystko widać, że mu się w głowie nie poprzewracało SZACUNEK !!!

graficiarz 09.04.2014 19:25

Bo Kuba miał zawsze poukładane w głowie.

adam_09 09.04.2014 22:32

Może sprzedał w końcu te bilety na Euro co miał dostać od Laty :D

Żart :) Oczywiście szacunek się należy bezwzględny. Nie ma to jak podarki od innych sportowców lansujących się w mediach na darczyńców - spocone spodenki, krawat, koszulka. Gdzie z tym do Kuby!

szprotson 09.04.2014 22:49

Skołorzyński rozwiazał kontrakt z BrukBet Mountain Niecieczą.
Znaczy się Oni z Nim

armani199 10.04.2014 20:29

Rzygać się chce jak się widzi jak niektórzy ludzie potrafią się zeszmacić i jak nisko upaść dla paru srebrników http://ocdn.eu/images/pulscms/ZWQ7MD...a23399e087.jpg

robert777 10.04.2014 20:49

nie no, Żuraw dobrze się prezentuje, skoro politycy sa jacy są to chociaż niech jakoś wyglądają, i tak nic nie ma z ich "pracy" to niech lepiej taki Żuraw sie nachapie niż kolejny blady hooy

Valandil 10.04.2014 20:50

Jak to maciuś mówił "miller to Mourinho polskiej polityki"... wstyd i żenada.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert777 (Post 1357719)
nie no, Żuraw dobrze się prezentuje, skoro politycy sa jacy są to chociaż niech jakoś wyglądają, i tak nic nie ma z ich "pracy" to niech lepiej taki Żuraw sie nachapie niż kolejny blady hooy

Naprawdę nie widzisz w tym nic złego? Piszesz jakby takie "nachapanie" się było całkiem normalnym, tolerowanym precedensem, póki ludzie mają taką mentalność nie ma szans na poprawę sytuacji w kraju.

szprotson 10.04.2014 21:01

ale tak jest :)
nachapanie się z koryta następuje za przyzwoleniem narodu :))

Kariera Nikosia Dyzmy najlepiej obrazuje sytuacje w naszym kraju

serek.c2 11.04.2014 08:11

Dwóch Dyzmów w jednym klubie... My to mamy szczęście.

Taylor 13.04.2014 19:02

Borek wyćwierkał, że Stolarskim jest zainteresowane Juve i w środe mają przedstawić Lechii ofertę.

silver03 13.04.2014 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Taylor (Post 1358077)
Borek wyćwierkał, że Stolarskim jest zainteresowane Juve i w środe mają przedstawić Lechii ofertę.

No to ładnie na kasiorke nas wychujali.

syryls 13.04.2014 19:50

Tej kasy będzie napewno niewiele, ale to nie Lechia nas wyjebała a Stolarski któremu odbiło że nie powinien siedzieć w polskim klubie a super europejskim

Kocur 13.04.2014 19:57

A Wy ciągle myślicie że faktycznie Juve kupi gościa co od sierpnia zagrał może 120 minut ...

Chyba że za paczkę fajek ale to nie mamy co gadać że ktoś nas zrobił w bambuko :)

Paweł 13.04.2014 20:13

Brzmi zaskakująco, ale mimo wszystko Borek to wiarygodny dziennikarz.

filoo 15.04.2014 13:44

Ok, może wiarygodny, ale nie rozumiem dlaczego nagle Juve miałoby brać gościa teraz, kiedy ma podpisany kontrakt i trzeba zapłacić za niego. Juventus mógł go wziąć od Wisły za darmo, Stolar wtedy w miarę grał regularnie i można było go zobaczyć, a odkąd poszedł do Lechii to nie za wiele grał, więc na jakiej podstawie Włosi mają się na niego zdecydować akurat teraz. Nie jest tajemnicą że miał propozycję z Niemiec, ale temat upadł, bo chłopak nie chciał iść za granice ale ograć się w Polsce, to niech mi ktoś wytłumaczy jak bardzo się nagrał żeby podnieść swoje skille?

DeadOrAlive 15.04.2014 15:02

Filoo, a Ty gdybyś do wyboru miał siedzenie na ławce w Polsce, a siedzenie na ławce we Włoszech, to co byś wybrał ? :)

huberix 15.04.2014 15:23

tyle, że on w we Włoszech siedziałby na ławce, ale w rezerwach. Nawet nie wiadomo czy w rezerwach w meczowej 18 by sie łapał

filoo 15.04.2014 15:34

@DeadOrAlive
Nie chodzi o wybór Ławki tu czy tam, ale chodzi o wybór jaki podejmuje Juve. Nie wydaje mi się by Juventus i jego menedżer Antonio Conte chcieli kupić chłopaka z Polski, który niezbyt wiele gra i umieścić go na ławce. Raczej związane jest to z jakimiś układami menedżerów i propozycją współwłasności... jak to we Włoszech.

IncognitoTSW 19.04.2014 12:52

http://www.90minut.pl/news/231/news2...ieniu-Elk.html

Kariery nie robi

tedyy 23.04.2014 04:38

http://1927.kiev.ua/news/view/10417

Petrescu ma ofertę Dynama Kijów jak donoszą media

huberix 23.04.2014 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1358603)
http://1927.kiev.ua/news/view/10417

Petrescu ma ofertę Dynama Kijów jak donoszą media

Ech pewnie tam pójdzie, a ja miałem malą nadzieję że Smuda odejdzie sokro mówił, że w nast. sezonie ''się na to nie piszę'' i przyjdzie Petrescu jakimś cudem za namową Cupiała i żeby mu boss kontrakt opłacał. Myślę, ze petrescu chytry nie jest i na kase mniejszą by poszedł, a zresztą nachapal się w Rosji mamoną ;)

LuKaS TSW 24.04.2014 11:30

Całkiem ciekawy wywiad z Tomaszem Dziubińskim:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...isly,id,t.html

FraMat 24.04.2014 20:28

Halo!
Tu piszemy o byłych....
Wiecie to taki ktoś, kto kiedyś u nas grał, a teraz już nie gra.
Nie jakiś szwajcarski napastnik, ktorego ktoś ponoć chce ściągnąć...

Błaszczu_WIŚLAK 24.04.2014 20:30

oj Framat, Framat a Daniela "grałem w Bayernie" Sikorskiego to ty znasz :D ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl