Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

Stelio 10.05.2015 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1399835)

Może BC zamienił marchewkę na kij. Przez 13 lat pompował w Wisłę kasę i nie było awansu do LM, więc wyszedł z założenia, że teraz zapłaci piłkarzom dopiero wtedy kiedy awansują. Taki drastyczny system motywacyjny :lol: a tak na poważnie, przerażające to jest... obyśmy nie skończyli jak widzew :p

TSWthedues 10.05.2015 00:37

Ten facet chyba był prezesem SKWK awansował na Viceprezidenta TS-u:/ Goście z SKWK dostają darmowe wejściówki na stadion to może powinni zacząć płacić aby finanse klubu się polepszyły? Dramat! ehhhh

AntyMod 10.05.2015 00:43

widze ze pelikany łykaja ....czyli internet sie sprawdza

TSWthedues 10.05.2015 00:44

oki wstrzymuje się z osądem, czekam na oświadczenie TS Wisły.

63.5 Kg 10.05.2015 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1399840)
widze ze pelikany łykaja ....czyli internet sie sprawdza

Tylko ze to info praktycznie jest pewne w 100%...

KOMINEK 10.05.2015 09:31

Robert Szymański v-ce prezes TSWisła w ostatnich dniach podburzał piłkarzy przeciw klubowi.Głowackiemu nakazał bojkot treningów bo nie płacą

Naprawdę wy wierzycie że Szymański coś nakazuje Głowie. Może piłkarze się postawili bo kasy nie ma ale wierzycie że Brożek Głowa Dudka dają się wkręcać Szymańskiemu ??

Macie pretensje do prezesa a mnie przeraża ilość ludzi na wczorajszym meczu. Gdzie ta ABG, gdzie od zawsze na zawsze. Dla mnie to jest przerażające i pokazuje w jak wielkim kryzysie jest Wisła. Brak pieniędzy od Cupiała sponsorów to jedno ale to co mnie naprawdę niepokoi to sytuacja w wśród kibiców. Jesteśmy skłóceni podzieleni jedni nie ufają drugim.

Piknik podejrzliwie patrzy na ultrasa , ultras lekceważy piknika. Każdy uważa że Wisła to My. Porobiły się grupy interesów i każdy chce coś ugrać.

Sytuacja jest chora i to My kibice jesteśmy w dużej mierze za to odpowiedzialni.

63.5 Kg 10.05.2015 09:51

Oczywiście ze slowo" nakazal" jest pewnie mocno przesadzone ale...
Może bardziej chodzi o jakies dziwne powiazanie pomiędzy nim a pomysłem bojkotu treningu...

Kurz 10.05.2015 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1399856)
Naprawdę wy wierzycie że Szymański coś nakazuje Głowie. Może piłkarze się postawili bo kasy nie ma ale wierzycie że Brożek Głowa Dudka dają się wkręcać Szymańskiemu ??

Ktoś zawsze może piłkarzom dawać dobre rady, ale... Zawodnicy Wisły nie muszą wywierać nacisków w ten sposób. Bez ich dobrej woli, kolejnych ugód, klub nie dostanie licencji na kolejny sezon.

crazykaro 10.05.2015 11:37

SKWK woli Wisle w 3. lidze bo chce sie zrewanzowac za akademie pilkarska. Nie zalezy im na Wisle w pucharach tylko na rzadzeniu ich "ukochanym" klubem. I nie wciskajcie ludziom kitu o lykajacych pelikanach. Od starozytnosci wiadomo ze zasada dziel i rzadz dziala doskonale.
Myslicie ze frekwencja 8000 jest spowodowana tylko slaba gra pilkarzy? Mielismy juz gorsze sezony a frekwencja byla wyzsza. Jest to poklosie bojkotu i podniesienia cen biletow a do tego gra pilkarzy w tej rundzie.

serek.c2 10.05.2015 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1399871)
SKWK woli Wisle w 3. lidze bo chce sie zrewanzowac za akademie pilkarska...

.......nij się w ten swój pusty łeb.

szprotson 10.05.2015 12:47

http://allegro.pl/wisla-krakow-dudu-...323624500.html

wiem ze allegro, ale aukcja dotyczy polityki sporotwe-finansowej :)

TRZEBINIAnin 11.05.2015 15:35

Gaszyńskiemu można dopisać plusik, jest licencja na nowy sezon, także na puchary.

brylant17 11.05.2015 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1400039)
Gaszyńskiemu można dopisać plusik, jest licencja na nowy sezon, także na puchary.

Dorzucam jeszcze:

Cytat:

Na Wisłę Kraków w zakresie realizacji ugód zawartych z pracownikami. Klub został jednocześnie zobowiązany do spłaty wszystkich ugód w uzgodnionych terminach bez prawa ich dalszego odraczania.

63.5 Kg 11.05.2015 17:32

Bardzo dobra wiadomość...
Natomiast trzeba teraz się zabrać bo nie ma mozliowsci przedluzania splaty ugod...

FredzIo 11.05.2015 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1399877)
http://allegro.pl/wisla-krakow-dudu-...323624500.html

wiem ze allegro, ale aukcja dotyczy polityki sporotwe-finansowej :)

Co to za bełkot w opisie? Jaka umowa z "TS Wisła Kraków"? Sekcja piłkarska to Wisła Kraków SA i tylko z nią mogły być jakieś umowy.

Fugiel 11.05.2015 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 1400051)
Co to za bełkot w opisie? Jaka umowa z "TS Wisła Kraków"? Sekcja piłkarska to Wisła Kraków SA i tylko z nią mogły być jakieś umowy.

Dokładnie! Ciekawe co za jeleń to kupi :)

PAC 12.05.2015 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1399871)
SKWK woli Wisle w 3. lidze bo chce sie zrewanzowac za akademie pilkarska. Nie zalezy im na Wisle w pucharach tylko na rzadzeniu ich "ukochanym" klubem. I nie wciskajcie ludziom kitu o lykajacych pelikanach. Od starozytnosci wiadomo ze zasada dziel i rzadz dziala doskonale.
Myslicie ze frekwencja 8000 jest spowodowana tylko slaba gra pilkarzy? Mielismy juz gorsze sezony a frekwencja byla wyzsza. Jest to poklosie bojkotu i podniesienia cen biletow a do tego gra pilkarzy w tej rundzie.

Dobrze ci kolega napisał …….nij się w łeb. Widzisz kto w ogóle prowadzi akcje marketingowe przed meczami, kto rozlepia plakaty na mieście ? Byłeś na stronie SKWK czytałeś ich tekst przed Górnikiem ?. Pewnie nie bo jesteś zapatrzony tylko w jeden punkt widzenia. A bojkot bardzo dobrze, że był bo z kibicami trzeba się liczyć a łysy buc miał nas gdzieś. Gdyby on tu dalej był to pewnie nie mielibyśmy nawet licencji na ligę. Nie mówiąc już o pucharach. Piszesz o frekwencji. Mogę cię zapewnić, że gdybyśmy walczyli teraz o mistrza i kupili w zimie ze trzy gwiazdy na każdym meczu byłoby po 22-23 tysiące. Niestety mamy takich kibiców jakich mamy.

Viper 12.05.2015 09:07

^^ Dziwne że od wielu miesięcy nie widziałem na mieście żadnego plakatu.

Reserve 12.05.2015 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAC (Post 1400076)
Dobrze ci kolega napisał …….nij się w łeb. Widzisz kto w ogóle prowadzi akcje marketingowe przed meczami, kto rozlepia plakaty na mieście ? Byłeś na stronie SKWK czytałeś ich tekst przed Górnikiem ?. Pewnie nie bo jesteś zapatrzony tylko w jeden punkt widzenia. A bojkot bardzo dobrze, że był bo z kibicami trzeba się liczyć a łysy buc miał nas gdzieś. Gdyby on tu dalej był to pewnie nie mielibyśmy nawet licencji na ligę. Nie mówiąc już o pucharach. Piszesz o frekwencji. Mogę cię zapewnić, że gdybyśmy walczyli teraz o mistrza i kupili w zimie ze trzy gwiazdy na każdym meczu byłoby po 22-23 tysiące. Niestety mamy takich kibiców jakich mamy.

No właśnie, powiedz mi tylko gdzie. Bo jak chodze po Krakowie tak plakatów naszych spotkać nie mogę.

A co do licencji - to nie przypadkiem SKWK najpierw chciało wy.......enia Gaszyńskiego na zbity pysk po kilku dniach urzędowania? Bo kółeczko wzajemnej adoracji się poczuło urażone, że prezes w zębach zaproszenia na spotkanie nie przyniósł? A przyznało się toto do błędu? Nigdzie nie widziałem ani słowa.

wiesniak842 12.05.2015 16:23

A czy koleczko wzajemnych adoracji ma sie przyznac do bledu i spowiadac tobie czy Gaszynskiemu???

master17 12.05.2015 17:40

Jaki interes SKWK i reszta by miała, aby Wisła skończyła w niższych ligach ?

Viper 12.05.2015 17:44

^^ Można by odpalać racę, robić rozróby i całą tą otoczkę na którą bardziej cywilizowana część społeczeństwa się nie godzi?.

silver03 12.05.2015 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1400170)
^^ Można by odpalać racę, robić rozróby i całą tą otoczkę na którą bardziej cywilizowana część społeczeństwa się nie godzi?.

Wprowadzenie swoich ludzi do klubu :>

master17 12.05.2015 18:36

Dobra a teraz się zastanówmy co daje większe profity - większa frekwencja co za tym idzie liczniejsze wyjazdy, zbiórki itp, czy garstka osób i całkowite przeciwieństwo ? Przepraszam, macie racje będąc wtedy w klubie i obracając ogromną kasą (3 liga) można skubnąć pierwsze miliony ;) Prawda jest taka, że upadek klubu równa się z upadkiem finansowym owej grupy.

63.5 Kg 12.05.2015 18:40

Przepraszam Wy tak na poważnie toczycie te rozmowe??

:shock:

arti 12.05.2015 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1400155)
No właśnie, powiedz mi tylko gdzie. Bo jak chodze po Krakowie tak plakatów naszych spotkać nie mogę.

A co do licencji - to nie przypadkiem SKWK najpierw chciało wy.......enia Gaszyńskiego na zbity pysk po kilku dniach urzędowania? Bo kółeczko wzajemnej adoracji się poczuło urażone, że prezes w zębach zaproszenia na spotkanie nie przyniósł? A przyznało się toto do błędu? Nigdzie nie widziałem ani słowa.

Widziałem na Rondzie Matecznego (w zasadzie tuż przed) jak się jedzie z centrum (Razem gramy do końca)... Stojący w korku albo na przystanku autobusowym w stronę centrum widzą go doskonale. I jeszcze w jakimś miejscu, ale nie pamiętam gdzie.

siemstein 12.05.2015 21:08

Przy czyżyńskim

Kocur 12.05.2015 22:09

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142...BFkcCACPCq.gif

Fajne rozkminy że SKWK działa na szkodę klubu, gdzie Was hodują?

s1mone 12.05.2015 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1399815)
Oczywiście, na szpice puśmimy..... no właśnie NIE MAMY DRUGIEGO NAPASTNIKA. W obronie za Arka zagra.... no właśnie nie mamy drugiego takiego zawodnika, który pokieruje obroną.

Niestety, miał być prezes, a jest kolejny bajkopisarz, który mydli oczy słowami: będzie dobrze, sponsorzy są, niedługo podpisujemy umowę. Gaszyński nie różni się od łysego. Potwierdziło się moje zdanie o nim z początków jego "prezesowania".

Przestań uskuteczniać takie durne kocopoły tutaj. Może spodziewałeś się cudu? Myślałeś, że zmieni się Prezes i nagle Wisła ściągnie za darmo 6 Lewandowskich i zacznie wygrywać jak za najlepszych czasów Cupiała?

Kłopoty finansowe są cały czas, ale tak się składa, że mamy w miarę szeroką kadrę i naprawdę niezłych piłkarzy jak na obecne warunki, które możemy zaoferować. Jedyne co widać gołym okiem na tą chwilę, to fakt, że nadal musimy ściągać graczy z kartą na ręku, bo nie ma kasy. Gaszyński pozbył się graczy bez perspektyw, w zimie nikogo kluczowego nie straciliśmy, a wzmocniliśmy się dwoma zawodnikami, z których jeden ma pewny plac gry, a drugi gra w każdym meczu (raz w 1 składzie, raz wchodząc z ławki). To jest to co widzimy i w jakimś stopniu można to oceniać, ale czy aby nie jest trochę za wcześnie? Przecież ci piłkarze dopiero przyszli, rozegrali niecałe pół rundy, nawet nie zdążyli się dobrze zaaklimatyzować. Wyniku na koniec sezonu też nie znamy, więc generalnie wróżenie z fusów typu baju baju pierdu pierdu.

Od strony finansowej - tej dla nas ważniejszej w tym momencie - nie masz prawa nawet próbować podsumowywać pracy Gaszyńskiego, który ledwo zaczął, a której efektów NIE WIDZISZ, bo nie masz ZIELONEGO POJĘCIA jak wyglądają finanse Wisły na tą chwilę, a jak wyglądały jeszcze pół roku temu czy rok temu. Próbujesz wróżyć z fusów, a nie masz pojęcia (ja z resztą też) na ile facet rzetelnie wykonuje swoje obowiązki. Po prostu puszczasz pierda na forum nie popartego żadnymi racjonalnymi przesłankami.

Facet referencje ma bardzo wysokie, wszak potrafił większy od Wisły (pod względem ekonomicznym) biznes postawić na nogi. Serce ma tam gdzie trzeba. To może dasz mu trochę czasu ....a, zamiast opluwać na forum bez żadnego powodu?

Bez pozdrowień.

TS&ZKS 14.05.2015 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1400197)
Przestań uskuteczniać takie durne kocopoły tutaj. Może spodziewałeś się cudu? Myślałeś, że zmieni się Prezes i nagle Wisła ściągnie za darmo 6 Lewandowskich i zacznie wygrywać jak za najlepszych czasów Cupiała?

Bez pozdrowień.

Szukam i szukam gdzie ja o tych transferach pisałem i.... no właśnie nie znalazłem. Pisałem o obiecanych sponsorach, których Gaszyński PONOĆ ma już od dawna. Więc nie płacz tylko przełknij słowa krytyki, które nie mam pojęcia dlaczego cie tak poruszyły.

Również bez pozdrowień, ADIOS

Wit.Ek. 14.05.2015 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1400197)

Kłopoty finansowe są cały czas, ale tak się składa, że mamy w miarę szeroką kadrę i naprawdę niezłych piłkarzy jak na obecne warunki, które możemy zaoferować. Jedyne co widać gołym okiem na tą chwilę, to fakt, że nadal musimy ściągać graczy z kartą na ręku, bo nie ma kasy. Gaszyński pozbył się graczy bez perspektyw, w zimie nikogo kluczowego nie straciliśmy, a wzmocniliśmy się dwoma zawodnikami, z których jeden ma pewny plac gry, a drugi gra w każdym meczu (raz w 1 składzie, raz wchodząc z ławki). To jest to co widzimy i w jakimś stopniu można to oceniać, ale czy aby nie jest trochę za wcześnie? Przecież ci piłkarze dopiero przyszli, rozegrali niecałe pół rundy, nawet nie zdążyli się dobrze zaaklimatyzować. Wyniku na koniec sezonu też nie znamy, więc generalnie wróżenie z fusów typu baju baju pierdu pierdu.

Od strony finansowej - tej dla nas ważniejszej w tym momencie - nie masz prawa nawet próbować podsumowywać pracy Gaszyńskiego, który ledwo zaczął, a której efektów NIE WIDZISZ, bo nie masz ZIELONEGO POJĘCIA jak wyglądają finanse Wisły na tą chwilę, a jak wyglądały jeszcze pół roku temu czy rok temu. Próbujesz wróżyć z fusów, a nie masz pojęcia (ja z resztą też) na ile facet rzetelnie wykonuje swoje obowiązki. Po prostu puszczasz pierda na forum nie popartego żadnymi racjonalnymi przesłankami.

Facet referencje ma bardzo wysokie, wszak potrafił większy od Wisły (pod względem ekonomicznym) biznes postawić na nogi. Serce ma tam gdzie trzeba. To może dasz mu trochę czasu ....a, zamiast opluwać na forum bez żadnego powodu?

Bez pozdrowień.

Piękny post. Podpisuje się pod nim w 100%

Reserve 16.05.2015 09:59

Pobawię się w górnika:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1400195)
Fajne rozkminy że SKWK działa na szkodę klubu, gdzie Was hodują?

Świadomie MAM NADZIEJĘ że nie. Ale nieraz swoim idiotycznym zachowaniem nieświadomie działało na szkodę :mysli:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1400364)
Szukam i szukam gdzie ja o tych transferach pisałem i.... no właśnie nie znalazłem. Pisałem o obiecanych sponsorach, których Gaszyński PONOĆ ma już od dawna. Więc nie płacz tylko przełknij słowa krytyki, które nie mam pojęcia dlaczego cie tak poruszyły.

Również bez pozdrowień, ADIOS

A pomyślał i wpadł jeden z drugim na to że sponsor mógł postawić warunek występów w Europie? Dlatego Gaszyński właśnie tak na to ciśnie? :mysli:

brylant17 16.05.2015 13:14

Ciekawe czy nasi dostali zielone ? pewne tak do 15 mieli czas, a jak nie to pewnie grali by na pół gwizdka

TS&ZKS 16.05.2015 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1400565)

A pomyślał i wpadł jeden z drugim na to że sponsor mógł postawić warunek występów w Europie? Dlatego Gaszyński właśnie tak na to ciśnie? :mysli:

Ja nie zarzucam braku sponsorów, bo wiem że znalezienie ich nie jest łatwe. Ja zarzucam mu to, że przychodząc TWIERDZIŁ, że sponsorów ma już znalezionych i w niedługim czasie będą podpisane umowy. Mamy połowe maja i.....

63.5 Kg 16.05.2015 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1400584)
Ja nie zarzucam braku sponsorów, bo wiem że znalezienie ich nie jest łatwe. Ja zarzucam mu to, że przychodząc TWIERDZIŁ, że sponsorów ma już znalezionych i w niedługim czasie będą podpisane umowy. Mamy połowe maja i.....

Powiedzial ze sponsor będzie w tym roku ...
A ze z kilkoma firmami sa prowadzone zaawansowane rozmowy..

siemstein 21.05.2015 14:11

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ews#MTrek_3zdj

W końcu coś się zaczyna dziać

FraMat 21.05.2015 15:31

200 tys. za mecz...
Frekwencja, jak z ostatniego meczu (8445) ledwo to pokrywa.

piotek 21.05.2015 16:09

Dramat. Sprzedanych było ponad 10 tys, ale i tak chała

ociec Ciemka 21.05.2015 16:46

Hm! Za Bednarza było więcej kibiców niż sprzedanych biletów, teraz jest widać odwrotnie. Co lepsze? :)

63.5 Kg 21.05.2015 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1401295)
200 tys. za mecz...
Frekwencja, jak z ostatniego meczu (8445) ledwo to pokrywa.

Pare dni temu nawet takiej frekwencji się nie spodziewałem..
Frekwencja slabiutka oczywiście ale o dziwo wcale nie mniejsza niż w weeknd...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl