![]() |
Straty bramek nie byly odpowiedzialnoscia Bialorusina. Tu glownie taktyka i czerwone kartki swoje zrobily. Majac sklady wegla i koksu w obronie nie mozna ustawiac ich na polowie boiska. Ale Rude tego nie rozumial. Myslal chyba, ze maja czarodziejskei rozdzki do teleportu. I nadaza za szybszymi napastnikami.
|
Ostatnie 3 spotkania nie są miarodajne, w każdym graliśmy w większym lub mniejszym wymiarze czasowym w osłabieniu, min. z drużynami, które wyszły bezpośrednio.
|
Cytat:
A jego plany i cele są proste i niezmienne 1) Czerpać atencję 2) Nie robiąc nic udawać, że robi się jak najwięcej Cały pomysł na hiszpańską Wisłę to był Kiko, a właściwie tylko te kilka pierwszych nazwisk z notesu. Czyli 1 okienko. Później zdaje się, że nie było za wiele pomysłów a przede wszystkim kasy. Cały projekt hiszpański potrwał 1,5 roku. Po prostu xd To co wy pieprzyliście z Jarusiem, jak to budujemy, jakie t będzie hiszpańskie cacko bo tam jest rynek i potencjał. Odszedł jeden Kiko i zmiana planów o 180 stopni XD Wątek AI, o odejściu Kiko mówiło się już sezon temu. Wtedy o tym przebąkiwano w mediach. Teraz dowiedzieliśmy się, że przed odejściem już mieli dogadane, że współpraca się zakończy. Być może Zaskro to już z rok temu wiedział, że Kiko tu długo nie posiedzi, być może miał powiedziane, że jak będzie awans rok temu to jedziemy z tym, z kasą, ze wzmocnieniami, na ciekawszym poletku dla Hiszpanów, bo w ekstraklasie. Stąd już paplanie o AI i algorytmach mogło się pojawiać rok temu i tak własnie robił, dużo o tym mówił, wspominał, chwalił się, że to już już, trener z AI, przy transferach już pomaga AI. Wszystko po to aby za x miesięcy powiedzieć, że póki co AI piłkarzy nie opiniowało. Ale od tego okienka już tak będzie. Królewski to jest taki oszust jakiego swiat nie widział. Trzon swoich kłamstw ma na kilka kroków do przodu zaplanowane. I tego trzonu się trzyma, manipulują idiotami. Oczywiście po drodze 100 razy się potyka, wygaduje głupoty, wszystko jest memiczne, bo np tak jak mowie, wielki projekt hiszpański to jeden Kiko z krótkim notesem, wielki projekt hiszpański-AI to Rude, który się zawinął z tego cyrku czym prędzej. A wielkie AI to co to moze byc? Jakies gówno z excela, zielone kolorki, które niby co mogą więcej porównać niż jakieś suche statystyki typu wiek, wzrost, ilośc meczów na jakimś poziomie rozgrywkowym czy ilość goli/asyst. Także kolejna bajeczka dla idiotów, którą powielacie i którą się ośmieszacie. .......icie non stop jak to Krolewski dobrze zarządza a prawda jest taka, ze juz zostalismy bez kasy, najlepsi na sprzedaż, średniaki - w tym nawet Sobczak - odchodzą, a zostają najgorsi. Także brawo za bronienie i firmowanie swoją osobą gówna przez 5,5 roku, a szczególnie przez ostatnie 1,5. Cytat:
|
Cytat:
nawet jakbyśmy wyszli na 0 |
Cytat:
|
Ratona czekają jeszcze mecze w reprezentacji :lol: . Jak nie będzie rozgrywał od bramki to może ktoś się w nim zakocha z Hiszpanii?
Świetne info z próbą wypchnięcia Sapały z klubu. Nie łudzilem się, a tu pojawia się szansa.. Chiczkan, Broda, Letkiewicz, Stępak. Ja bym w ostateczności poszedł na ryzyku i postawił na byłego gracza Wieczystej w bramce. On tam naprawdę dawał radę. No i mielibyśmy załatwiona pozycję młodzieżowca nie osłabiając naszej gry w polu. |
Cytat:
Może Ty wiesz na ile czasu są nowe kontrakty Jarocha i Łasickiego? Nigdzie tego nie ma. |
Nie mam pojęcia, ale jeszcze oficjalnej wzmianki nie było. Zapewne jakoś będą jak przyjadą po wakacjach koło 16-17 czerwca.i sobie zrobią foto z koszulka
|
Cytat:
|
za Dudę są oferty z Serie B, ale "za niskie" póki co
za gk |
Mnie bardziej obchodzi kto do nas przyjdzie w obliczu tyłu odejść, a ich jeszcze pewnie trochę będzie w tym za kasę. Cała koncepcja budowy klubu przez Królewskiego sprowadza się do tego jak najtańszym kosztem zrobić wynik przy tym opowiadając o wydumanych planach i AL.
|
Cziczkan nie jest ani tak dobry, jak niektórzy go opisują, ani tak zły, jak opisuje go druga strona. Po prostu po wyczynach Ratona każdy jeden bramkarz w słupkach to powiew świeżości.
|
Cytat:
. W finale PP miał 100% udanych podań w tym wszystkie dalekie wykopy (na bodajże 8 prób). On wrzuca piłkę dokładnie w ten punkt w który zamierza. W innych aspektach go nie oceniam, ale też dlatego że ostatnie 3 spotkania to była katorga do oglądania i wolę ich nie pamiętać. Z Sosnowcem był bezrobotny. |
Cytat:
|
Cytat:
Cóż, będzie mniej tzw. tanich Hiszpanów, kalek i okazji za 2tys euro. |
Historia o Omranim będzie się ciągnąć za Wisłą, tak jak ciągnęła się o rumuńskim studencie, Burdenskim, zabawnym Kameruńczyu Branco czy tym tabunie murzynków za Kasperczaka. Chwila refleksji a potem znowu to samo.
Chciałbym żeby wreszcie słowa które poszly w świat "nie ilość a jakość" niosły cokolwiek za sobą. Tym bardziej że jak szukamy gości na sztukę do uzupełnienia składu to od tego mamy rezerwy by z nich czerpać w razie W. Te 27 minut w pierwszym zespole spokojnie mógł dostać Sarga czy Szywacz i efekt byłby taki sam, jak nie lepszy. |
https://www.goal.pl/transfery/wisla-...za-sie-kibice/
TVP Sport twierdzi, że Sapała i Raton out. Obaj mają jeszcze rok kontraktu. |
Cytat:
W przypadku Sapały uważam że zapłacenie mu części (albo nawet wszystkich) pensji żeby już nigdy się nie pokazywał na treningu jest lepsze niż trzymanie go i psucie szatni. Nie chodzi tu o kwestie sportowe. Nie wiem czy to do niego najbardziej nie pił (nomen omen) Moskal na konferencji mówiąc że oczekuje profesjonalizmu od swoich piłkarzy, właściwego prowadzenia się. Jestem w stanie uwierzyć że Fazlagić zagra dobry sezon, ale nie że Sapała będzie profesjonalistą na boisku i poza nim. |
Sarga przedłużył
no to mamy trzeciego napastnika :P |
Ja myślę (ale może się mylę), że w tym sezonie polityka transferowa mogłaby zostać podzielona na dwa etapy:
- pierwszy do zakończenia udziału w eliminacjach LE czy LK lub do ich nieoczekiwanego wydłużenia czyli praktycznie do 1 sierpnia 2024, kiedy to odbędzie się mecz rewanżowy II rundy (czy to LE czy to LK) - drugi po zakończeniu tego dodatku do sezonu. Na potrzeby pierwszego etapu czasami biorące w nim udział słabsze drużyny (do których zalicza się tez Wisła) zatrudniają na czas tychże piłkarzy z doświadczeniem, obyciem w LE czy w LK z możliwością rozwiązania kontraktu po odpadnięciu. Tak na przykład robi teraz nieoczekiwany uczestnik z Rumunii II-ligowy Corvinul Hunedoara. Na potrzeby tylko i wyłącznie eliminacji Corvinul pozyskał niedawno na zasadzie wypożyczenia Brazylijczyka Rogera. To środkowy ofensywny pomocnik wart wg Transfermarkt 500tys euro mistrz Łotwy z FC Riga z 2019 i 2020 roku oraz mistrz Rumunii z CFR w 2022 majacy w związku z tym doświadczenie w europejskich pucharach. Ciekaw jestem czy prezes myśli o czymś więcej niż tylko o udziale w pierwszych dwóch rundach eliminacji a jeśli tak, czy będą podjęte w tym kierunku jakieś kroku, także transferowe. |
Ja widzę że u nas w dalszym ciągu transfery będą robione na piechotę. Tyle odejść a ani jednego transferu, a podobno od zimy pracowali nad wzmocnieniami. Czyli na kolejne pospolite ruszenie się zanosi.
|
Warto byłoby się zainteresować Rafałem Makowskim oraz Filipem Rejczykiem, obaj są dostępni za darmo, pytanie tylko czy chcieliby do nas przyjść.. może być ciężko
|
|
@Framatz nikt nie będzie robił transferów specjalnie na puchary.w sytuacji Wisły gdy s-f jest faza grupowa.
Może klub coś zaryzykuję znając wyniki losowania 18-19 czerwca, choć wątpię. Będziemy znać wyłącznie układ 1 i 2 rundy, choć to da już jakiś pogląd czy jest szansa na 2 runde LE/3 rundę LKE. Mając farta w losowaniu to nawet w 3 rundzie el LKE można trafić na jakieś Kups Kuopio lub dudelange. A jak się go nie ma to już w 2 może być Kopenhaga czy Gent. |
Cytat:
|
Cytat:
Makowski spadł do I ligi na Węgrzech, wątpię żeby chciał przyjść do I ligi polskiej |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kolejne wzmocnienia:
https://www.wislaportal.pl/News.html...acaja_do_Wisly |
Sądzę że nasze rezerwy na te transfery nie będą narzekać.
|
Cytat:
|
Może zmiana trenera ma być jedynym transferem do klubu. Jak oni zabierają się za te transfery to nie wiem czy w tym roku zdążą.
|
Cytat:
|
To jest jakiś żart, brak chociażby jednego tranferu do tej pory, przygotowania ruszają za kilka dni a my mamy odchudzona kadrę z zeszłego sezonu zawierająca potencjalnych odchodzących...
Wieczysta robi poważniejsze ruchy od nas i myślę, że powoli możemy zacząć czuć ich oddech na naszych plecach ;) |
Cytat:
Zapewne postawił warunek, że będzie tu próbował uczyć swojego stylu gry ale musi otrzymać kilka wzmocnień. A Kazek i tak ostatnio nic lepszego do roboty nie miał, więc się zgodził popchnąć ten wózek. |
Rude niby miał prawo nie chciec zostać ale jakby miał jaja i honor to by ten bajzel który stworzył, chciał ogarnąć
- raport piękny stworzył na 80 stron jaka Wisła super i że wzmocnień nie trzeba - na koniec okienka kogoś tam załatwiliśmy a chciał jeszcze po znajomości kolegę kalekę z Ghany wcisnąć - nawet z tym składem który był, osiągnięcie tak żenującej średniej punktowej w lidze to niezła plama na honorze - firmował soba bajki Zaskrońca jaki to trener przysłosci co nam pomoże ogarnąć AI i będzie algorytm wypluwał propozycje zawodników a Rude i Zaskroniec będą analizować i za pół darmo załatwiać perełki do Wisły Wisła od poczatku była szansa dla Rudego a nie na odwrót. Aczkolwiek w jaki syf wszedł to nie wiedział. Problem w tym że tak się kończy zatrudnianie byle kogo i opowiadanie bajeczek przez Zaskrońca. Nic się z tych cudów wmawianych nie sprawdziło a cały wielki projekt hiszpański i klubu przyszłości rozleciał się w momencie gdy niby miał zaczął się budować |
Cytat:
Letkiewicz, Starzynski, Młyński, Skrobanski, Ziarko, Chelmecki, Fazlagic Ja bym się nie zdziwił, jakbyśmy walczyli z Wieczysta o te same nazwiska na rynku. Ilość gości bez kontraktu w Polsce z jakąś tam marka jest mocno ograniczona. To że finansowo nie możemy się równać z Wieczysta to już tak wiadomo od 3 lat. Nie zdziwię się, jeśli nasi o tyle nic nie robią, co po prostu ich oferty na rynku polskim są z łatwością przebijane przebijane przez konkurencję i znowu się skończy ściąganiem szrotu ma łapu capu żeby nie było kompromitacji. |
Ale po co szukać tylko na rynku polskim jak wystarczy przestawić suwak w programie i nam AI znajdzie najlepsze okazje i talenty z całego świata
|
Prawo dżungli.
Kwiecień płaci lepiej, do tego terminowo, a umówmy się, że czy to jest I, czy II liga, nie ma dla tych kopaczy większego znaczenia. Skoro można zarobić więcej, dając od siebie mniej, to po prostu idą na łatwiznę. Jeśli chodzi o napastnika, to mam nieodparte wrażenie, że sezon możemy zacząć z Sargą w wyjściowej 11-tce ;) |
Temat chyba można zamknąć, my w ogóle planujemy jakieś wzmocnienia, transfery? Czy będziemy łatać dziury emerytami i rencistami po nieudanym poczatku sezonu po odpadnięciu z pucharów?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl