Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfu 18.06.2015 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fran23 (Post 1404992)
A co to ma wspólnego z tematem "Polityka transferowa Wisły" ?

na przykład to, że kiedyś miał grać u nas, a teraz gra w Jadze. Faktycznie nie miałeś się do czego doczepić.

fran23 18.06.2015 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1405003)
na przykład to, że kiedyś miał grać u nas, a teraz gra w Jadze. Faktycznie nie miałeś się do czego doczepić.

Kiedyś to znaczy kiedy? Temat "Polityka transferowa Wisły" dotyczy chyba spraw bieżących. A nie tego co było 100 lat temu.

63.5 Kg 18.06.2015 14:18

A tak w ogole to oprocz nas Maka chce Jaga,Lechia i Pogon...
Lesny na TT zdementowal Sadloka....
Teraz ciekawi mnie skad wziela sie owa wypowiedz Macka...

krzaq12 18.06.2015 14:54

Cytat:

W sumie to wg. mnie nie wiesz czy Maki dalej kochaja Wisłe, nie wiesz ile zarabiaja, nie wiesz ile chca zarabiac, nie wiesz czy chce ich Nasz trener, nie wiesz czy Oni chcą iśc do Wisły, nie wiesz ile zaproponowano Majewskiemu, nie wiesz ile moga zapropnować Makom a napisałes post w którym twierdzisz inaczej.
Wiec pytam, na jakiej podstawie?
Podkreślę raz jeszcze, że nie wiem czy klub może im zaoferować tyle samo co Majewskiemu i czy w ogóle ma zamiar im coś oferować ale widzę też że ich podejście do Wisły jest inne, ostatnio rok temu wypowiadali się o Wiśle w magazynie Ekstraklasy, i wychodzi że nadal darzą ten klub olbrzymim sentymentem, więc jest szansa że przez ten rok nie przestali go szanować, kochać itp itd.

Tak uważam że powinniśmy po takich graczy sięgać i uważam że jesteśmy w stanie ich pozyskać, dogadać się z nimi i będzie to dużo łatwiejsze niż pozyskanie np. Majewskiego i innych gwiazd.
Kiedyś wspominali że grając w Ruchu Radzionków mieli 2 konkretne propozycje (Wisła i GKS) które finansowo i sportowo lepsze były ze strony Wisły, ale wtedy wspomnieli że muszą iśc tam gdzie będą mieć szanse na grę a nie na siedzenie na ławce. Dziś każdy widzi jaka jest u nas sytuacja i wie że zawodnicy tacy jak np. Mak jeszcze 2-3 lata temu grzaliby ławe a dziś mogą być podstawowymi graczami.
Jeśli oni nie przestali kochać Wisły to zarówno im jak i nam powinno się to opłacać.

Tyle w temacie.

silver03 18.06.2015 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405005)
A tak w ogole to oprocz nas Maka chce Jaga,Lechia i Pogon...

Może dziennikarz w bajkopisarstwo się bawi.

Ale tak za 300-500 tys ojro można by go Legii upchnąć. Obrona zostanie po staremu z Burligą na lewej stronie, a na zmiennika dokupi się jakiegoś leszcza po taniości czy tam jakiś juniorski talent się wsadzi. Na utrzymanie powinno styknąć :D

AYALA 18.06.2015 14:58

Skoro w Klubie ciężko kogoś nowego sprowadzić, to może wróci temat Kapo ,bo Korona chyba więcej mu nie da.Dziadek jeszcze sezon może podreptać, skoro o MP 2016 nie walczymy.

wiertar 18.06.2015 14:59

http://weszlo.com/2015/06/18/tekst-c...nsfery-robila/

no ....a :D mozna by pomysleć że na Reymonta jest eldorado :D

kto to jest Dawid Majewski i dlaczego jest to bratanek Bednarza?

misiek_86 18.06.2015 15:05

Apropos "sprzedawania Sadloka Legii za 300-500 tys. euro":
https://twitter.com/tomekpasieczny/s...29720786776064

wściekłe pięści węża 18.06.2015 15:08

Hmm, M. Sadlok powiedział, że Legia się z nim kontaktowała... a czy kluby się dogadały? Bo jak nie, to jak nic powinno to trafić do odpowiedniego organu pzpn czy eklasy. Nawet jeśli miałby iść za darmo, to i tak Legia nie ma prawa o tym rozmawiać z piłkarzem zanim ten nie zakończy umowy.

shaggy 18.06.2015 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405005)
.

Skoro Leśny zdementował to znaczy że temat jest i to być może blisko finalizacji:).

Marcinnno 18.06.2015 15:34

Przykre to. Jakby go chcieli, to Wisła nie robiłaby problemów. To najbardziej boli. Ehhh :) Czyli każdy piłkarz może rozwiązać umowę obecnie, bo na pewno zaległości są spore i dłuższe niż dwa miesiące..

- Mogę potwierdzić, że Legia się ze mną kontaktowała w sprawie transferu, ale wszystko się wyjaśni w najbliższych dniach - mówi serwisowi legia.sport.pl obrońca Wisły.

PiVoSH92 18.06.2015 16:11

Wisła ma 14 dni, żeby spłacić ew. zaległości przed rozwiązaniem kontraktu, więc jeśli klub ma choć minimum kasy to nie powinno być dużego problemu.

63.5 Kg 18.06.2015 20:08

Wygalada ze tematu Sadloka nie ma o czym mowi sam jego menadżer....

Dzimi 18.06.2015 20:12

Jak Lechia wyłoży choćby pół miliona złotych za Głowackiego, (i jeśli on sam będzie chciał tam iść), to wiedzcie, że swój ostatni mecz dla Wisły on już zagrał.

Davss875 18.06.2015 20:18

Dokąd my zmierzamy??? Cupiał zrób coś. Trwa rozbiórka Wisły czy Ty tego nie widzisz? Jeszcze ze 2 sezony i spadamy jeśli się nic nie zmieni!!!!!!!!

63.5 Kg 18.06.2015 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1405049)
Dokąd my zmierzamy??? Cupiał zrób coś. Trwa rozbiórka Wisły czy Ty tego nie widzisz? Jeszcze ze 2 sezony i spadamy jeśli się nic nie zmieni!!!!!!!!

Ale co Cupial ma zrobić?
On na dzień dzisiejszy już podziekowal...

Davss875 18.06.2015 20:37

Podziękował to czemu ciagle jest właścicielem Wisły? Niech sprzeda i już!

filemon 18.06.2015 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1405048)
Jak Lechia wyłoży choćby pół miliona złotych za Głowackiego, (i jeśli on sam będzie chciał tam iść), to wiedzcie, że swój ostatni mecz dla Wisły on już zagrał.

Naturalnie. To by dawało wspomniane 500.000 + 600.000 rocznej pensji + przyjmijmy jakieś 200.000 zaleglosci. Razem 1,3mln zł, tyle piechotą nie chodzi. Środek Sadlok-Guzmics wtedy. Byłoby bardzo szkoda, ale pytanie czy to się jakoś opłaca w przełożeniu na wynik sportowy.

Oczywiście wyliczam traktując to jako fikcję ;)

Jagul 18.06.2015 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1405052)
Podziękował to czemu ciagle jest właścicielem Wisły? Niech sprzeda i już!

To odkup od niego i buduj wielką piłkę w Krakowie.

brylant17 18.06.2015 20:47

Nie chcę mi się wierzyć,że Głowa odejdzie jak ma kończyć karierę to tylko w Wiśle

wściekłe pięści węża 18.06.2015 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405047)
Wygalada ze tematu Sadloka nie ma o czym mowi sam jego menadżer....

Albo jest coś w tym, o czym ja napisałem, a Sadlok po prostu się wygadał, bo sprawy nie przemyślał.

piotek 18.06.2015 21:27

Gdyby była taka oferta i Wisła mogłaby na niej zarobić, to właśnie najwiekszym podarunkiem Głowy dla Klubu byłby transfer. To ostatni jego rok, a być może takie pieniądze pozwolą coś zmienić (choćby dadzą pewność, że spłacimy tej jesieni te długi, których już nei przełożymy).

arti 19.06.2015 04:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1405048)

A jak nie wyłoży nic, a tylko Głowa daruje Wiśle zaległą kasę?

wislakrakow124 19.06.2015 08:47

Glowa musi zakonczyc kariere na R22.

piotrus1985 19.06.2015 09:02

nie ma nad czym dywagować... Głowa musi! zostać, bo będziemy w czarnej dupie! i mam nadzieję że w klubie mają tego świadomość! kasa dla Arka, choćby trzeba było ją wykopać z pod ziemi, musi się znaleźć!

a tak po za tym, to marze o 2 transferach jeszcze... Chrapek (wypożyczenie) oraz Majevskij z Zawiszy... Białorusin to piłkarz jakiego szukamy od odejścia Sobolewskiego i to może być klucz do lepszej gry obronnej Wisły w nowym sezonie... a Chrapek to gość, który może zastąpić Stilica... żaden Starzyński!

63.5 Kg 19.06.2015 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrus1985 (Post 1405069)
nie ma nad czym dywagować... Głowa musi! zostać, bo będziemy w czarnej dupie! i mam nadzieję że w klubie mają tego świadomość! kasa dla Arka, choćby trzeba było ją wykopać z pod ziemi, musi się znaleźć!

a tak po za tym, to marze o 2 transferach jeszcze... Chrapek (wypożyczenie) oraz Majevskij z Zawiszy... Białorusin to piłkarz jakiego szukamy od odejścia Sobolewskiego i to może być klucz do lepszej gry obronnej Wisły w nowym sezonie... a Chrapek to gość, który może zastąpić Stilica... żaden Starzyński!

Ale to pomyliles cos bo Chrapek to zdecydowanie nie ten rodzaj piłkarza...
Co do Carlosa to dostal pferte z Izraela...
Nikt za darmo do Wisły grac nie przyjdzie...

Gruby z Myslenic jak wskrzesil Wisłe tak obraca ja znowu w proch...

piotrus1985 19.06.2015 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405070)
Ale to pomyliles cos bo Chrapek to zdecydowanie nie ten rodzaj piłkarza...
Co do Carlosa to dostal pferte z Izraela...
Nikt za darmo do Wisły grac nie przyjdzie...

Gruby z Myslenic jak wskrzesil Wisłe tak obraca ja znowu w proch...

No właśnie nic nie pomyliłem... Chrapek podwieszony pod Brożka z dużą swobodą taktyczną... jako typowy środkowy pomocnik Michał tracił sporo... tyle że potrzebujemy do takiego grania kogoś takiego jak Majevskij... zastanawia mnie ten Cywka i to na jakiej pozycji widzi go Moskal...

a co do Cupiała... jeszcze niedawno bez jego wiedzy nie można było juniora wypożyczyć, a dziś ma pewnie w dupie to czy taki np. Głowacki odejdzie...
co żeśmy wygrali dzięki niemu to szacun, ale teraz ciągnie nas w dół i dna co by się można było odbić nie widać... przykre to :neutral:

63.5 Kg 19.06.2015 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrus1985 (Post 1405071)
No właśnie nic nie pomyliłem... Chrapek podwieszony pod Brożka z dużą swobodą taktyczną... jako typowy środkowy pomocnik Michał tracił sporo... tyle że potrzebujemy do takiego grania kogoś takiego jak Majevskij... zastanawia mnie ten Cywka i to na jakiej pozycji widzi go Moskal...

a co do Cupiała... jeszcze niedawno bez jego wiedzy nie można było juniora wypożyczyć, a dziś ma pewnie w dupie to czy taki np. Głowacki odejdzie...
co żeśmy wygrali dzięki niemu to szacun, ale teraz ciągnie nas w dół i dna co by się można było odbić nie widać... przykre to :neutral:

Jak dla mnie Chrapek nie jest az tak ofensywnie grającym piłkarzem...
Widze go w srodku pola ale raczej jako walczącego,bardziej defensywnie usposobionego piłkarza...
Nie widze go jako gościa który ma rozrzucać pilki...

piotrus1985 19.06.2015 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405073)
Jak dla mnie Chrapek nie jest az tak ofensywnie grającym piłkarzem...
Widze go w srodku pola ale raczej jako walczącego,bardziej defensywnie usposobionego piłkarza...
Nie widze go jako gościa który ma rozrzucać pilki...

mozemy miec oczywiscie odmienne zdanie ale ja zapamietalem Chrapka jako pilkarza kreatywnego ze zmyslem do gry kombinacyjnej... ustawiany jako srodkowy pomocnik z zadaniami defensywnymi plywal juz okolo 60 minuty... dlatego uwazam ze nalezy go ustawiac wyzej i wiecej swobody! a w srodku potrzebujemy 2 pracusiow do odbioru, utrzymania pilki i rozegrania... czyli napewno nie Uryga :>

misiek_86 19.06.2015 10:13

To już się niepoważne robi...
https://twitter.com/pijawor/status/611822202464399360

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl