Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

westersyl 21.03.2009 09:24

Nie zmienia to faktu, że Marcelo jest łakomym kąskiem dla wielu klubów. Moim zdaniem jest to najbardziej perspektywiczny i utalentowany zawodnik jakiego mamy w kadrze. Gdyby pokazać go w szerszym gronie (puchary) to czuje, że mógłby paść rekord. Chyba, że ma kwotę odstępnego. Mam nadzieję, że nie będziemy chcieli opchnąć go przy pierwszej lepszej okazji.

Jestem pewien, że jakby wyliczyć statystykę Marcelo to byłby on najlepiej odbierającym zawodnikiem polskiej ligi. Sądzę że Cupiałi ma gdzieś czy to obcokrajowiec czy nie ważne aby dobrze grał. Także nie ma żadnego podziału obcokrajowców sprzedajemy, a Polaków nie. U nas panuje raczej zasada sprzedamy wszystkich za odpowiednią cenę.

Co do zaciągów z Brazylii to jakoż iż nie mamy skautingu jest to przynajmniej jakiś pomysł. Interesy z panem Perlarta wychodzą jak na razie na plus, tylko przydałoby się zacząć operować na tamtym rynku jakimiś kwotami.

gooro33 21.03.2009 09:30

Bardzo utalentowany gracz, szczegolne wrazenie na mnie robi to jak potrafi sie ustawic na boisku i jak gra glowa.

IncognitoTSW 21.03.2009 09:38

Cóż jeśli to prawda - to śmiać mi się chce z Bednarza, Cupiała i Skorży.

grogoriogreg 21.03.2009 10:21

To na pewno nie jest prawda.

gooro33 juz podkreslil 2 fragmenty które się wykluczają :)

Przecież wszyscy w klubie mówili, że muszą szukać za granicą, bo ceny polskich ligowców są wzięte z kosmosu

Jedyne na co ja bym się zgodził to sprzedaż Marcelo i zakup 2 zawodników jego typu, albo jeden młody perspektywiczny, darmowy, drugi starszy (Żewłakow, wg mnie on byłby wielkim wzmocnieniem Wisełki)

IncognitoTSW 21.03.2009 10:23

Słusznie, o Żewłakowie pisałem już kiedyś. Mógłby jednak grać jako lewy obrońca, gdyż tam mamy niestety deficyt dobrych walecznych piłkarzy.

darotsok73 21.03.2009 10:33

Czytałem tego szmatławca w sklepie , pierwszy wniosek jaki mi się nasunął to że jest to sianie fermentu przed Derbami . Jeśli jednak byłaby to prawda to rozumiem że nie chodzi Wisełce już o sport tylko "czysty zysk" netto . Żal.
Uważam że klub takie artykuły (nawet z paszkwila Fuck-t) powinien szybko jednoznacznie i wyraźnie skomentować .

skeba 21.03.2009 10:40

Na 20 wydarzeń z Fuckta 1 się sprawdza, więc bądźmy dobrej myśli.

killabeez 21.03.2009 11:04

Nie ma co płakać, dla mnie to było oczywiste. Zgodzę się z wami, że jest bardzo prawdopodobne, że ten artykuł Fucktowy nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, ale nie zmienia to faktu, że porusza ważną kwestię, z którą czas się pogodzić, żeby potem nie wylewać gorzkich łez na forum. Marcelo w lecie opuści nasz klub. Jestem przekonany, że jeśli ma klauzulę (mówi się o 1 milionie dolarów, jeśli się nie mylę) to znajdzie się ktoś gotowy wyłożyć takie pieniądze za bardzo perspektywicznego piłkarza. Gołym okiem widać, że chłopak z meczu na mecz coraz lepiej czyta europejską piłkę i staje się lepszym piłkarzem. W każdym razie teraz do roboty powinien wziąć się Bednarz i szukać JUŻ jego następcy, ale wszyscy wiemy jak będzie. Głowacki z Diazem na środku i Singlar z Broziem po bokach. Naprawdę zacznijcie już godzić się z tą myślą :-)

Acapelo 21.03.2009 11:10

Jakąkolwiek siłę argumentów żeby zatrzymać takiego grajka będziemy mieć dopiero po wybudowaniu stadionu i to też raptem na parę sezonów i do pewnej oferowanej kwoty.
Zresztą do czasu wybudowania stadionu nawet my kibice nie bardzo mamy argumenty, bo nie wszyscy piłkarze będą chcieli się tułać z Wisłą przez ten rok. Dlatego albo nam się fartnie i na ten rok akurat Bednarz nam sprowadzi kilku Marcelów którzy się ograją i potem będziemy mogli zaatakować, albo nam się nie farnie:)

martinius028 21.03.2009 11:21

Kowalski przyjdzie z wypożyczenia po sezonie to jego wypromują teraz.Nie ma co płakać póki mamy dług wobec Cupiała to trzeba sprowadzać za darmo ograć przez rok czy 2 i sprzedać.A później będzie stadion ,dług sie w końcu spłaci więc będzie można działać .

PS: Jakby co mamy Beto koleś potężny to sie go przemianuje na stopera o będzie :p

FraMat 21.03.2009 11:23

nie wiem czemu tak smiejecie się z Faktu - jak na razie to ta gazeta miala najlepsze informacje w sprawach dotyczacych Wisły. Ja, w tę informację wierzę. Teraz pora promować Beto Diaza i - pozbyć się Cantoro - też cudzoziemiec.

WislakWloszczowa 21.03.2009 11:26

Marcelo w Olympiakosie? ,http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Acapelo 21.03.2009 11:27

Akurat w to że Cupiał nie lubi cudzoziemców to nie wierzę, po prostu przyszła dobra oferta to sprzedali. Pewnie Baszczu będzie w przyszłym sezonie na stoperze grał.

QBAS 21.03.2009 11:34

Zawsze przykro jak naszego dobrego grajka sprzedają. Ale z drugiej strony sprowadziliśmy grajka za free.. A dają nam za niego 2 mln euro.
Jakbyśmy tylko takie interesy robili (a nie Dawidy, Garguły i inne Łobodzińskie) to o naszą przyszłość byłbym spokojny.

Panie Bednarz, rękawy zakasać i koleją perełkę poprosimy. Niekoniecznie z Brazylii

IncognitoTSW 21.03.2009 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 696066)
Akurat w to że Cupiał nie lubi cudzoziemców to nie wierzę, po prostu przyszła dobra oferta to sprzedali. Pewnie Baszczu będzie w przyszłym sezonie na stoperze grał.

Kończy mu się kontrakt, czyli zgodnie z przepisami pół roku przez wygaśnięciem może podpisać kontrakt z nowym pracodawcą. A Bednarz śpi, tak jak w przypadku Dolhy (notabene ostatni fachowiec w naszej bramce).

FraMat 21.03.2009 11:43

to znaczy, co? Bednarz mial przebić ofertę Greków

eye63 21.03.2009 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 696074)
Zawsze przykro jak naszego dobrego grajka sprzedają. Ale z drugiej strony sprowadziliśmy grajka za free.. A dają nam za niego 2 mln euro.
Jakbyśmy tylko takie interesy robili (a nie Dawidy, Garguły i inne Łobodzińskie) to o naszą przyszłość byłbym spokojny.

Panie Bednarz, rękawy zakasać i koleją perełkę poprosimy. Niekoniecznie z Brazylii

A czy Ty rozumiesz, że sam Bednarz mówił, że sprowadzenie piłkarza tej klasy co Marcelo, w tym wieku, to był ogromny cud, zbieg wielu przychylnych nam okoliczności itd. Bo już takiego Romeu latem nie sprowadziliśmy, a Beto może wypalić, a może nie. Więc jak sam widzisz, załatwić taką perełkę, która przyjdzie, pogra dwa rok-dwa i pójdzie za 2 miliony euro nie jest tak łatwo. Inaczej mielibyśmy 11 takich Marcelów i byli bogatsi o 22 miliony euro co dwa lata...

FraMat 21.03.2009 11:57

nie tak do końca - badania rynku piłkarskiego przez Wisłę objęte są oczywiście tajemnicą. Widzę to tak, że pewne kontakty w Ameryce Południowej dają nam (na razie) dużą pewność sprowadzania niedrogich, lub wręcz darmowych piłkarzy, z duzym potencjałem.
Oczywiście Bednarz będzie mówił, że to cud. Ale uważacie, że powinien powiedzieć: mamy stale źródło dobrych darmowych pilkarzy? Żeby inni sie zorientowali i zaczęli nas uprzedzać?

ps.
to taka moja fantastyka - nikt niczego nie przeczytał w tym poście

Maciuś 21.03.2009 11:58

Jesli Marcelo odejdzie to bedzie znak ze idziemy w strone biznesu a nie rozwoju (pozbywanie sie perelek, brak bazy treningowej, scoutingu itp).

Dafi_91 21.03.2009 12:02

A to jest pewne czy mamy do tego podchodzic ze sie tak wyraże "FAKTowo"??

ultr4 21.03.2009 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 696085)
Jesli Marcelo odejdzie to bedzie znak ze idziemy w strone biznesu a nie rozwoju (pozbywanie sie perelek, brak bazy treningowej, scoutingu itp).

W przyszlym sezonie Wisla bedzie grac na wygnaniu, a bez sprzedazy zawodnikow oznaczaloby to, ze Cupial musialby wpompowac kilkanascie milionow zlotych. Sytuacja gospodarcza nie napawa optymizmem, wiec raczej beda dalsze oslabienia zamiast wzmocnien. Nie wiadomo co z Brozkiem, bo jesli nie uda sie go sprzedac w tym sezonie to Wisla bedzie miala powazne klopoty finansowe...

Kluvi 21.03.2009 12:05

już na onecie o tym piszą masakra
ja bym się tak nie podniecał tym, bo to wcale nie jest taka duża kasa, no ale my Polacy nie umiemy się targować i szybko wymiękamy (przykład Błaszczykowski, miało być 5 mln Euro, a skończyło się wiadomo jak)
Jeśli to prawda to dobrze, że Marcelo zostanie do końca rundy, bo byśmy mieli wieka dziurę w obronie teraz.

losiu2001 21.03.2009 12:58

Czyli nastepny rok bedzie na przeczymanie!!byle sie utrzymac w lide bo nie ma stadionu!!Wierzcie w to ze jak wrocimy na R22 to Ciupiał odkreci kurek i powie,mamy prawdziwy stadion wiec teraz trzeba prawdziwych grajków sprowadzic??!!!Chodz jestem pełen szacunku dla Pana C. za to co zrobil dla Wisły to jakos k...a nieche mi sie w to wierzyc!!

maciek777 21.03.2009 13:18

Fakt to scierwo jakich malo.Watpie,aby mieli jakiekolwiek potwierdzenie tego "hitu".

ultr4 21.03.2009 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciek777 (Post 696143)
Fakt to scierwo jakich malo.Watpie,aby mieli jakiekolwiek potwierdzenie tego "hitu".

Moze i scierwo, ale Marcelo raczej odejdzie po tym sezonie...

maRgrabkarz 21.03.2009 13:33

to niech mi teraz ktos wytlumaczy jak sie do tego ma ta ponoc istniejaca klauzula 1 mln $?
Niemniej jednak gdyby faktycznie udalo sie sprzedac Marcelo za 2(!) mln euro to i tak nalezy to ocenic na plus.
Normalnosc w Wisle i tak nie pojawi sie przed oddaniem stadionu wiec na razie widocznie tak musi byc. Pogodzmy sie z tym i zyjmy z tym.

QBAS 21.03.2009 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 696080)
A czy Ty rozumiesz, że sam Bednarz mówił, że sprowadzenie piłkarza tej klasy co Marcelo, w tym wieku, to był ogromny cud, zbieg wielu przychylnych nam okoliczności itd. Bo już takiego Romeu latem nie sprowadziliśmy, a Beto może wypalić, a może nie. Więc jak sam widzisz, załatwić taką perełkę, która przyjdzie, pogra dwa rok-dwa i pójdzie za 2 miliony euro nie jest tak łatwo. Inaczej mielibyśmy 11 takich Marcelów i byli bogatsi o 22 miliony euro co dwa lata...

Cud, nie cud. Bez pracy na pewno kolejny taki cud się nie zdarzy. A dzisiejsza piłka to w dużej mierze biznes więc wydaje mi się, że i tak złego interesu byśmy nie zrobili jeśli te informacje się potwierdzą.

lazy 21.03.2009 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez losiu2001 (Post 696126)
Czyli nastepny rok bedzie na przeczymanie!!byle sie utrzymac w lide bo nie ma stadionu!!Wierzcie w to ze jak wrocimy na R22 to Ciupiał odkreci kurek i powie,mamy prawdziwy stadion wiec teraz trzeba prawdziwych grajków sprowadzic??!!!Chodz jestem pełen szacunku dla Pana C. za to co zrobil dla Wisły to jakos k...a nieche mi sie w to wierzyc!!

Z punktu widzenia biznesowego to jak najbardziej rozsądne rozwiązanie.
Pieniądze na transfery się znajdą kiedy będzie możliwość promocji i klubu i piłkarzy. Taki marketing bez stadionu to raczej zbyt duże ryzyko.

Arkas 21.03.2009 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 695989)
Chociaż jakby to była prawda to 9 mln na paru grajków by wystarczyło.

Cupiał obecnie bardziej chce odzyskac pieniądze niż kupowac więc nie pajałbym zbytnią nadzieją niestety.
Oby to był tylko przed derbowy blef.

gooro33 21.03.2009 14:07

Fakt napisal tekst o Marcelo w ktorym poczatek wyklucza koniec a na forum placz i lament :)

sayek89 21.03.2009 14:13

Panowie stonujcie emocje, dziś pierwszy dzień wiosny i fakt chce tylko sensacje wywołać. Oficjalna.. jeśli tam nic nie ma to i tematu nie ma.

AYALA 21.03.2009 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 696084)
nie tak do końca - badania rynku piłkarskiego przez Wisłę objęte są oczywiście tajemnicą. Widzę to tak, że pewne kontakty w Ameryce Południowej dają nam (na razie) dużą pewność sprowadzania niedrogich, lub wręcz darmowych piłkarzy, z duzym potencjałem.

już sie nie moge doczekac aż Beto pokaże ten potencjał.Dobrych, klasowych obrońców mozna jak widac za darmo wyszukac, gorzej z graczami ofensywnymi,potrafiącymi strzelac bramki a takich za free nikt nie chce sie pozbywac

grogoriogreg 21.03.2009 14:36

Brazylia to głównie kraj napastników, graczów ofensywnych, dlatego jeśli są jacyś gracz na te pozycje to można wywnioskować, że nie są jakimiś świetnymi graczami, ale może w sam raz na polską ekstraklasę.

To Napastnicy są w cenie, ich sprzedaje się za kilkanaście milonów euro, z Obrońcami i Bramkarzem były zawsze jakieś kłopoty.

Myślę, że powinniśmy zrezygnować z scoutingu na terenie Czech i Słowacji, a bardziej przyjrzeć się Bałkanom. W Afryce też powinno być sporo ciekawych graczy, marzy mi się taki czyściciel, defensywny pomocnik z końskim zdrowiem i porządną kondychą :)

IncognitoTSW 21.03.2009 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez losiu2001 (Post 696126)

a co to ma wspólnego? na wyjazdach piłkarze nie potrafią grać?

manson777 21.03.2009 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 696178)
już sie nie moge doczekac aż Beto pokaże ten potencjał.Dobrych, klasowych obrońców mozna jak widac za darmo wyszukac, gorzej z graczami ofensywnymi,potrafiącymi strzelac bramki a takich za free nikt nie chce sie pozbywac

to się chyba jednak nie doczekasz :-/

co do Marcelo
jeśli ktoś za niego daje 2 melony to niech idzie
więcej wart pewnie już nie będzie

jachting 21.03.2009 17:54

Odwalcie się od tego Beto,ile on raptem zagrał tych minut,przy tym nie były to katastrofalne występy .
Dalibyście mu szanse,ja uważam że tak czy owak jeśli nie będzie z nim problemów warto przedłużyć z nim kontrakt .

A co do Marcelo,jeśli to prawda że decydującym argumentem skłaniającym do sprzedaży bylo to że to grajek zagraniczny,jest to co najmniej dziwne .Myśle jednak że to uzupełnienie (domysły) gazety ....

radekogi 21.03.2009 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 696239)

co do Marcelo
jeśli ktoś za niego daje 2 melony to niech idzie
więcej wart pewnie już nie będzie

A na stoperze w przyszłym sezonie zagra Niedzielan, ewentualnie Beto? Nawet jakby dawali za jakiegos naszego pilkarza 15mln euro to i tak bede przeciwny transferowi bo wiem, mam 100% pewność, że nikt nie przyjdzie na jego miejsce, a kasa trafi do kieszeni Cupiała i kochane rady nadzorczej

mic 21.03.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 696239)

Bo? Znawca stwierdzil ze jest zlym zawodnikiem, bo widzial go w grze moze z pol godziny ?

szprotson 21.03.2009 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 696287)
A na stoperze w przyszłym sezonie zagra Niedzielan, ewentualnie Beto? Nawet jakby dawali za jakiegos naszego pilkarza 15mln euro to i tak bede przeciwny transferowi bo wiem, mam 100% pewność, że nikt nie przyjdzie na jego miejsce, a kasa trafi do kieszeni Cupiała i kochane rady nadzorczej

nie. Na stoperze zagra Kowalski.
A my ściagniemy za darmo kolejnego obrónce z Brazylii. Marcelo jak do nas przechodził był w ostatniej piątce środkowych obrońców wg. dziennikarzy czy trenerów kraju kawy. Tym razem może uda sie kogoś z pierwszej 30 i po roku sprzedamy znowu za 2 bańki.
A na stoperze będzie grał Głowa do konca zycia, a w razie kontuzji Marek Zajac

IncognitoTSW 21.03.2009 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 696290)
nie. Na stoperze zagra Kowalski.
A my ściagniemy za darmo kolejnego obrónce z Brazylii. Marcelo jak do nas przechodził był w ostatniej piątce środkowych obrońców wg. dziennikarzy czy trenerów kraju kawy. Tym razem może uda sie kogoś z pierwszej 30 i po roku sprzedamy znowu za 2 bańki.
A na stoperze będzie grał Głowa do konca zycia, a w razie kontuzji Marek Zajac

Ewentualnie Kazek Moskal ;] Człowiek od wszystkiego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl