![]() |
Nie zmienia to faktu, że Marcelo jest łakomym kąskiem dla wielu klubów. Moim zdaniem jest to najbardziej perspektywiczny i utalentowany zawodnik jakiego mamy w kadrze. Gdyby pokazać go w szerszym gronie (puchary) to czuje, że mógłby paść rekord. Chyba, że ma kwotę odstępnego. Mam nadzieję, że nie będziemy chcieli opchnąć go przy pierwszej lepszej okazji.
Jestem pewien, że jakby wyliczyć statystykę Marcelo to byłby on najlepiej odbierającym zawodnikiem polskiej ligi. Sądzę że Cupiałi ma gdzieś czy to obcokrajowiec czy nie ważne aby dobrze grał. Także nie ma żadnego podziału obcokrajowców sprzedajemy, a Polaków nie. U nas panuje raczej zasada sprzedamy wszystkich za odpowiednią cenę. Co do zaciągów z Brazylii to jakoż iż nie mamy skautingu jest to przynajmniej jakiś pomysł. Interesy z panem Perlarta wychodzą jak na razie na plus, tylko przydałoby się zacząć operować na tamtym rynku jakimiś kwotami. |
Bardzo utalentowany gracz, szczegolne wrazenie na mnie robi to jak potrafi sie ustawic na boisku i jak gra glowa.
|
Cóż jeśli to prawda - to śmiać mi się chce z Bednarza, Cupiała i Skorży.
|
To na pewno nie jest prawda.
gooro33 juz podkreslil 2 fragmenty które się wykluczają :) Przecież wszyscy w klubie mówili, że muszą szukać za granicą, bo ceny polskich ligowców są wzięte z kosmosu Jedyne na co ja bym się zgodził to sprzedaż Marcelo i zakup 2 zawodników jego typu, albo jeden młody perspektywiczny, darmowy, drugi starszy (Żewłakow, wg mnie on byłby wielkim wzmocnieniem Wisełki) |
Słusznie, o Żewłakowie pisałem już kiedyś. Mógłby jednak grać jako lewy obrońca, gdyż tam mamy niestety deficyt dobrych walecznych piłkarzy.
|
Czytałem tego szmatławca w sklepie , pierwszy wniosek jaki mi się nasunął to że jest to sianie fermentu przed Derbami . Jeśli jednak byłaby to prawda to rozumiem że nie chodzi Wisełce już o sport tylko "czysty zysk" netto . Żal.
Uważam że klub takie artykuły (nawet z paszkwila Fuck-t) powinien szybko jednoznacznie i wyraźnie skomentować . |
Na 20 wydarzeń z Fuckta 1 się sprawdza, więc bądźmy dobrej myśli.
|
Nie ma co płakać, dla mnie to było oczywiste. Zgodzę się z wami, że jest bardzo prawdopodobne, że ten artykuł Fucktowy nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, ale nie zmienia to faktu, że porusza ważną kwestię, z którą czas się pogodzić, żeby potem nie wylewać gorzkich łez na forum. Marcelo w lecie opuści nasz klub. Jestem przekonany, że jeśli ma klauzulę (mówi się o 1 milionie dolarów, jeśli się nie mylę) to znajdzie się ktoś gotowy wyłożyć takie pieniądze za bardzo perspektywicznego piłkarza. Gołym okiem widać, że chłopak z meczu na mecz coraz lepiej czyta europejską piłkę i staje się lepszym piłkarzem. W każdym razie teraz do roboty powinien wziąć się Bednarz i szukać JUŻ jego następcy, ale wszyscy wiemy jak będzie. Głowacki z Diazem na środku i Singlar z Broziem po bokach. Naprawdę zacznijcie już godzić się z tą myślą :-)
|
Jakąkolwiek siłę argumentów żeby zatrzymać takiego grajka będziemy mieć dopiero po wybudowaniu stadionu i to też raptem na parę sezonów i do pewnej oferowanej kwoty.
Zresztą do czasu wybudowania stadionu nawet my kibice nie bardzo mamy argumenty, bo nie wszyscy piłkarze będą chcieli się tułać z Wisłą przez ten rok. Dlatego albo nam się fartnie i na ten rok akurat Bednarz nam sprowadzi kilku Marcelów którzy się ograją i potem będziemy mogli zaatakować, albo nam się nie farnie:) |
Kowalski przyjdzie z wypożyczenia po sezonie to jego wypromują teraz.Nie ma co płakać póki mamy dług wobec Cupiała to trzeba sprowadzać za darmo ograć przez rok czy 2 i sprzedać.A później będzie stadion ,dług sie w końcu spłaci więc będzie można działać .
PS: Jakby co mamy Beto koleś potężny to sie go przemianuje na stopera o będzie :p |
nie wiem czemu tak smiejecie się z Faktu - jak na razie to ta gazeta miala najlepsze informacje w sprawach dotyczacych Wisły. Ja, w tę informację wierzę. Teraz pora promować Beto Diaza i - pozbyć się Cantoro - też cudzoziemiec.
|
Marcelo w Olympiakosie? ,http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
|
Akurat w to że Cupiał nie lubi cudzoziemców to nie wierzę, po prostu przyszła dobra oferta to sprzedali. Pewnie Baszczu będzie w przyszłym sezonie na stoperze grał.
|
Zawsze przykro jak naszego dobrego grajka sprzedają. Ale z drugiej strony sprowadziliśmy grajka za free.. A dają nam za niego 2 mln euro.
Jakbyśmy tylko takie interesy robili (a nie Dawidy, Garguły i inne Łobodzińskie) to o naszą przyszłość byłbym spokojny. Panie Bednarz, rękawy zakasać i koleją perełkę poprosimy. Niekoniecznie z Brazylii |
Cytat:
|
to znaczy, co? Bednarz mial przebić ofertę Greków
|
Cytat:
|
nie tak do końca - badania rynku piłkarskiego przez Wisłę objęte są oczywiście tajemnicą. Widzę to tak, że pewne kontakty w Ameryce Południowej dają nam (na razie) dużą pewność sprowadzania niedrogich, lub wręcz darmowych piłkarzy, z duzym potencjałem.
Oczywiście Bednarz będzie mówił, że to cud. Ale uważacie, że powinien powiedzieć: mamy stale źródło dobrych darmowych pilkarzy? Żeby inni sie zorientowali i zaczęli nas uprzedzać? ps. to taka moja fantastyka - nikt niczego nie przeczytał w tym poście |
Jesli Marcelo odejdzie to bedzie znak ze idziemy w strone biznesu a nie rozwoju (pozbywanie sie perelek, brak bazy treningowej, scoutingu itp).
|
A to jest pewne czy mamy do tego podchodzic ze sie tak wyraże "FAKTowo"??
|
Cytat:
|
już na onecie o tym piszą masakra
ja bym się tak nie podniecał tym, bo to wcale nie jest taka duża kasa, no ale my Polacy nie umiemy się targować i szybko wymiękamy (przykład Błaszczykowski, miało być 5 mln Euro, a skończyło się wiadomo jak) Jeśli to prawda to dobrze, że Marcelo zostanie do końca rundy, bo byśmy mieli wieka dziurę w obronie teraz. |
Czyli nastepny rok bedzie na przeczymanie!!byle sie utrzymac w lide bo nie ma stadionu!!Wierzcie w to ze jak wrocimy na R22 to Ciupiał odkreci kurek i powie,mamy prawdziwy stadion wiec teraz trzeba prawdziwych grajków sprowadzic??!!!Chodz jestem pełen szacunku dla Pana C. za to co zrobil dla Wisły to jakos k...a nieche mi sie w to wierzyc!!
|
Fakt to scierwo jakich malo.Watpie,aby mieli jakiekolwiek potwierdzenie tego "hitu".
|
Cytat:
|
to niech mi teraz ktos wytlumaczy jak sie do tego ma ta ponoc istniejaca klauzula 1 mln $?
Niemniej jednak gdyby faktycznie udalo sie sprzedac Marcelo za 2(!) mln euro to i tak nalezy to ocenic na plus. Normalnosc w Wisle i tak nie pojawi sie przed oddaniem stadionu wiec na razie widocznie tak musi byc. Pogodzmy sie z tym i zyjmy z tym. |
Cytat:
|
Cytat:
Pieniądze na transfery się znajdą kiedy będzie możliwość promocji i klubu i piłkarzy. Taki marketing bez stadionu to raczej zbyt duże ryzyko. |
Cytat:
Oby to był tylko przed derbowy blef. |
Fakt napisal tekst o Marcelo w ktorym poczatek wyklucza koniec a na forum placz i lament :)
|
Panowie stonujcie emocje, dziś pierwszy dzień wiosny i fakt chce tylko sensacje wywołać. Oficjalna.. jeśli tam nic nie ma to i tematu nie ma.
|
Cytat:
|
Brazylia to głównie kraj napastników, graczów ofensywnych, dlatego jeśli są jacyś gracz na te pozycje to można wywnioskować, że nie są jakimiś świetnymi graczami, ale może w sam raz na polską ekstraklasę.
To Napastnicy są w cenie, ich sprzedaje się za kilkanaście milonów euro, z Obrońcami i Bramkarzem były zawsze jakieś kłopoty. Myślę, że powinniśmy zrezygnować z scoutingu na terenie Czech i Słowacji, a bardziej przyjrzeć się Bałkanom. W Afryce też powinno być sporo ciekawych graczy, marzy mi się taki czyściciel, defensywny pomocnik z końskim zdrowiem i porządną kondychą :) |
Cytat:
|
Cytat:
co do Marcelo jeśli ktoś za niego daje 2 melony to niech idzie więcej wart pewnie już nie będzie |
Odwalcie się od tego Beto,ile on raptem zagrał tych minut,przy tym nie były to katastrofalne występy .
Dalibyście mu szanse,ja uważam że tak czy owak jeśli nie będzie z nim problemów warto przedłużyć z nim kontrakt . A co do Marcelo,jeśli to prawda że decydującym argumentem skłaniającym do sprzedaży bylo to że to grajek zagraniczny,jest to co najmniej dziwne .Myśle jednak że to uzupełnienie (domysły) gazety .... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A my ściagniemy za darmo kolejnego obrónce z Brazylii. Marcelo jak do nas przechodził był w ostatniej piątce środkowych obrońców wg. dziennikarzy czy trenerów kraju kawy. Tym razem może uda sie kogoś z pierwszej 30 i po roku sprzedamy znowu za 2 bańki. A na stoperze będzie grał Głowa do konca zycia, a w razie kontuzji Marek Zajac |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl