Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

WislaFan123 31.03.2015 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1396402)
Jeszcze mozna dodac coca cole, która ostatnio widzialem na stadionie :)

Akurat ta umowa pod pewnymi względami jest gorsza niz z Pepsi...

KOMINEK 31.03.2015 22:23

jest gorsza od pepsi bo...... mógłbyś wyjaśnić i podać jakie są ustalenia kontraktu ??

PiVoSH92 31.03.2015 23:06

Zapewne dlatego, że Cola jest też u żydów na takich samych (chyba) warunkach.

Suarey 01.04.2015 11:11

Powiedzcie jak to możliwe, że Górnik i Ruch mogą pospłacać długi a my nie potrafimy - http://sport.fakt.pl/pilka-nozna/gor...ly,535150.html i http://katowickisport.pl/pilka-nozna...3,1,12452.html

aNouc 01.04.2015 11:29

Jakie długi i wobec kogo? Wisła otrzymała licencje.

A jak chcecie cos tam jeszcze spłacic to trzeba zapelniac stadion, nie bedzie pelnego stadionu to nie bedziemy splacac dlugow. Proste.

ciomborek8 01.04.2015 13:39

Semir z kontraktem !

Marcin_fan 01.04.2015 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciomborek8 (Post 1396505)
Semir z kontraktem !

1 kwietnia dziś. Hmm?

Davss875 07.04.2015 01:32

Czy kiedyś czasy Wielkiej Wisły powrócą?
Bardzo tęsknie za wielką piłką w Krakowie. Nie moge się pogodzić z widokiem Legii na czubie tabeli. jak długo to wszystko będzie jeszcze trwac jak??? Cupiał rób coś sprzedaj Wisłe albo dawaj kase. Wisła nie może przegrywac z jakimiś tam ogórkami. Cieszy Cię ten widok 5 miejsce, cieszy? 8 porażek, a może być jeszcze więcej? 10 wygranych meczy na 26 rozegranych cieszy????? Smutek i żal mnie ogarnia jak sobie pomyśle, że wciagu kilku sezonow tak się stoczyliśmy. Na papierze mamy skład na pierwsza 3, jednak to juz nie to co kiedyś. My jako kibice nie mozemy czegos zrobic? Pomoc ukochanemu klubowi??? Gaszyński gdzie jest sponsor? Gdze kontrakt Stilicia gdzie??????? jak sobie pomysle, ze przyszly sezon zaczniemy z -1 pkt to szlak mnie trafia, kiedyś to bylo nie do pomyslenia. Wielka Wisło wróć, nie mogę bez Ciebie życ!!!!!!!!!!!!!

63.5 Kg 07.04.2015 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1396793)
Bardzo tęsknie za wielką piłką w Krakowie. Nie moge się pogodzić z widokiem Legii na czubie tabeli. jak długo to wszystko będzie jeszcze trwac jak??? Cupiał rób coś sprzedaj Wisłe albo dawaj kase. Wisła nie może przegrywac z jakimiś tam ogórkami. Cieszy Cię ten widok 5 miejsce, cieszy? 8 porażek, a może być jeszcze więcej? 10 wygranych meczy na 26 rozegranych cieszy????? Smutek i żal mnie ogarnia jak sobie pomyśle, że wciagu kilku sezonow tak się stoczyliśmy. Na papierze mamy skład na pierwsza 3, jednak to juz nie to co kiedyś. My jako kibice nie mozemy czegos zrobic? Pomoc ukochanemu klubowi??? Gaszyński gdzie jest sponsor? Gdze kontrakt Stilicia gdzie??????? jak sobie pomysle, ze przyszly sezon zaczniemy z -1 pkt to szlak mnie trafia, kiedyś to bylo nie do pomyslenia. Wielka Wisło wróć, nie mogę bez Ciebie życ!!!!!!!!!!!!!

Proponuje odstawić alkohol czy tam co i dobre się wyspac...spokojnie i jeszcze raz spokojnie...

Davss875 07.04.2015 13:22

Nie pilem alkoholu, ani nic nie bralem, taka mnie refleksja naszla wczoraj wieczorem

Lukasz 07.04.2015 14:12

OT:/
Musze przyznać że dzisiaj rano miałem taką samą refleksję jak kolega 63.5 Kg. :/

Co więcej, szczerze pozazdrościłem Ci wczorajszego zaje*iscie spędzonego dnia. Pomyślałęm sobie: rewelacja, no przynajmniej niektorzy przezyli ten ostani dzień swiąt tak na maxa.... Dobry staff, niepoprawny optymizm, dużo ekspresji - tam nie mogło być inaczej jak 'zaje*iscie'. Zadumałem się i to dodało mi sił - wszakże jest nadzieja nawet jak jest do bani. No i co? Jednym 'nie brałem' zespułeś całkowicie wszystko.... ech...

arti 07.04.2015 18:18

Cytat:

Nie powieś się Kolego..:)

Gero 07.04.2015 18:21

Cytat:

Co to ....a jest ?? A jakieś czasy się skończyły???
WIELKA WISŁA BYŁA JEST I BĘDZIE
AMEN

gypsy 08.04.2015 17:06

Tak to jest, jak się kibice przyzwyczają do sukcesów. Zazwyczaj kiedy jakiejś drużynie dobrze idzie, pojawiają się masy sympatyków, które nie dopuszczają do siebie myśli, że mogłoby być inaczej. I gdy zespół wpada w lekki kryzys, to najchętniej wszystkich by z klubu wyrzucali, łącznie z tymi, bez których sukcesów w przeszłości by nie było :)

Oczywiście nie piję do nikogo osobiście.

Patryko 08.04.2015 18:41

Lekkim kryzysem nazywasz przejście od stanu "3 minuty do ligi mistrzów" do "czy wywalczymy miejsce w czołowej 8-ce gwarantujące Ekstraklasę na następny sezon?"?

Kryzys jest głęboki, wraz z nim przyszli gorsi piłkarze -> gorsza gra -> mniej kibiców na trybunach. Zasada naczyń połączonych.

Kaan 10.04.2015 12:56

ńie wiedzialem, gdzie to wrzucić. w tym temacie też był dyskusja o Muzeum Wisły. W budżecie obywatelskim pojawił się:
http://www.krakow.pl/zalacznik/217787

polecam wszystkim poczytać i zagosować. mam nadzieje ze o tym w naszych mediach zrobi sie o tym glosno o ile mam nadzieje przejdzie formalną akceptację UM (przepraszam za bledy pisze z dzieckim na ręku)

aNouc 20.04.2015 18:25

http://www.tswisla.pl/piotr-dunin-su...esem-ts-wisla/

silver03 20.04.2015 18:59

Ktoś wie jak tam sytuacja z naszymi AP?

aNouc 20.04.2015 19:55

Z dziś, wywiad z Darkiem Olszówką, jednym z członków zarządu TS Wisła

Cytat:

Ostatnio było jednak z Akademią sporo zawirowań, jaka będzie jej przyszłość?

- Mamy podpisaną umowę na czas nieokreślony z Wisłą Kraków SA i będziemy ją realizować na warunkach tam określonych. Pomimo rożnych głosów dotyczących innej akademii, która ma współpracować z Wisłą SA, to my jesteśmy jedynym podmiotem, który ma prawo występować pod nazwą "Wisła" i grać z "Białą Gwiazdą" na koszulkach. Akademia Wisły będzie więc zawsze istnieć, bez względu na inne podmioty.

robert777 28.04.2015 10:26

Panowie, żyjemy! http://manager.money.pl/prosto-z-fir...0,1777195.html

Viper 28.04.2015 10:49

^^ wzrost przychodów jest fajny, ale nie ma ani słowa o zyskach. ;)

funkykoval 29.04.2015 09:54

Wzrost przychodów mógł nastąpić po rozwiązaniu rezerwy na zabezpieczenie spłat zobowiązań z niedawnych postępowań podatkowych przeciwko TELEFonice

siemstein 29.04.2015 11:53

Kiedy zaczną się kolejne newsy o rzekomych milionach od Cupiała? :D

63.5 Kg 29.04.2015 12:02

Tak dla odstresowania to polecam przecytac ksiazke "Sen o potędze" red. Migi..- naprawdę porzadna ksiazka...
Pokazana cala polityka sportowo-finansowa...

wściekłe pięści węża 29.04.2015 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1398717)
Kiedy zaczną się kolejne newsy o rzekomych milionach od Cupiała? :D

Na razie są newsy o zainteresowaniu piłkarzami (skoro jest Cywka na testach, to wiadomo, że interesujemy się też Majewskim :lol: ). To będzie eskalować.

A jak zajmiemy odpowiednie miejsce (4. lub wyżej), to poza kolejnymi nazwiskami pojawią się też newsy o kasie. ;)

Lukasz 04.05.2015 16:23

Czyli kilka słów PS o tym jak milion złotych przeszło obok nosa.

Wisła we wrocławiu przegrała milion złotych:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...292,1,727.html

W skrócie: niska frekwencja, 4-te miejsce w lidze czyli brak meczu z L u siebie, nikłe szanse na puchary. Czyli głopotów finansowych Wisły ciąg dalszy.

AntyMod 04.05.2015 16:29

ojej , a tu dalej te idiotyzmy z Pucharami, cel na ten sezon zostal osiagniety w 2/3 - utrzymanie sie w gornek 8 i wygrana z parchami ( niestety tylko 1 raz ) , Gaszynski musial pocisnac jakas kielbasa wyborcza zeby pelikany lyknely , dobrze ze nie wspomnial o jakims sciagnieciu Lewandowskiego albo innych bzdurach

pysio 04.05.2015 16:41

Kiedy Qba Błaszczykowski planuje wrócić do Wisły? Do kiedy on ma tam contract w Niemcach?

wolfu 04.05.2015 18:58

do czerwca 2018

88tajfun 09.05.2015 02:37

Nie za wesoło...

Wisła się pali! Starszyzna złoży wypowiedzenia?
http://futbolplus.pl/kraj/item/649-w...-wypowiedzenie

63.5 Kg 09.05.2015 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88tajfun (Post 1399766)
Nie za wesoło...

Wisła się pali! Starszyzna złoży wypowiedzenia?
http://futbolplus.pl/kraj/item/649-w...-wypowiedzenie

Przeczytales caly artykul??
Można by było chociaż trocje w to uwierzyć gdyby nie ostatnie słowa..."Bednarz wroc"- większej ....a głupoty daawno nie czytałem...

Davss875 09.05.2015 08:50

Jak chcą niech odchodzą. Na siłe nikogo nie trzymają. Mowa o Głowackim, Brożku i kto jeszcze?

AntyMod 09.05.2015 09:54

no , zwlaszcza po Brozku to bede plakal najbardziej :D

88tajfun 09.05.2015 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1399777)
Przeczytales caly artykul??
Można by było chociaż trocje w to uwierzyć gdyby nie ostatnie słowa..."Bednarz wroc"- większej ....a głupoty daawno nie czytałem...

Wrzucam jako ciekawostkę bo to portal naczelnego, twitterowego hejtera... właściwie wszystkiego co nie po jego myśli ;)

To on wypuścił nieprawdziwą wiadomość o Smudzie u szejków, rozjechaną później przez wszystkich poważniejszych pismaków. Słowem - no stress :pala:

tofik 09.05.2015 11:20

Zarządzanie Wisłą i opowieści nowych prezesów mi się kojarzą z polityką. Taki sam burdel, dużo obietnic bez pokrycia i wieczne problemy.

emjot 09.05.2015 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88tajfun (Post 1399795)
Wrzucam jako ciekawostkę bo to portal naczelnego, twitterowego hejtera... właściwie wszystkiego co nie po jego myśli ;)

To on wypuścił nieprawdziwą wiadomość o Smudzie u szejków, rozjechaną później przez wszystkich poważniejszych pismaków. Słowem - no stress :pala:

czyli kogo bo żadnych twiterów, fejsbuków i innych tam takich nie posiadam i nie zamierzam?

TS&ZKS 09.05.2015 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1399781)
Jak chcą niech odchodzą. Na siłe nikogo nie trzymają. Mowa o Głowackim, Brożku i kto jeszcze?

Oczywiście, na szpice puśmimy..... no właśnie NIE MAMY DRUGIEGO NAPASTNIKA. W obronie za Arka zagra.... no właśnie nie mamy drugiego takiego zawodnika, który pokieruje obroną.

Niestety, miał być prezes, a jest kolejny bajkopisarz, który mydli oczy słowami: będzie dobrze, sponsorzy są, niedługo podpisujemy umowę. Gaszyński nie różni się od łysego. Potwierdziło się moje zdanie o nim z początków jego "prezesowania".

63.5 Kg 09.05.2015 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1399815)
Oczywiście, na szpice puśmimy..... no właśnie NIE MAMY DRUGIEGO NAPASTNIKA. W obronie za Arka zagra.... no właśnie nie mamy drugiego takiego zawodnika, który pokieruje obroną.

Niestety, miał być prezes, a jest kolejny bajkopisarz, który mydli oczy słowami: będzie dobrze, sponsorzy są, niedługo podpisujemy umowę. Gaszyński nie różni się od łysego. Potwierdziło się moje zdanie o nim z początków jego "prezesowania".

a co On może??
Jest tylko kolejna marionetka w rekach grubego z Myslenic...
A to ze mydli oczy?? po prostu probuje nadac trochę optymizmu w tym całym gownie...

88tajfun 09.05.2015 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1399799)
czyli kogo bo żadnych twiterów, fejsbuków i innych tam takich nie posiadam i nie zamierzam?

Jacek Kmiecik :)

Ciekawie wygląda inna perspektywa. Mianowicie - dzisiejszy mecz to walka o lepsze kontrakty... w innych klubach :>

muerte 09.05.2015 23:44

Ciekawe informacje:)
https://twitter.com/KrystianKRK/stat...36704835825665

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl