Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Acapelo 09.07.2010 16:03

Zobaczymy mamy kasę. Moim zdaniem Kowalski to zdecydowanie zawodnik nie na Wisłę. Rezerwowym to moze byc Cleber ktory trudu sezonu moze nie wytrzyma ale pojedyncze mecze tak. Jest takze Singlar moim zdaniem zdecydowanie lepszy pomysl niz Kowalski.

Milinkovic- no coz jezeli mamy sie zgodzic na jego warunki- 3 letni kontrakt to dziekuje. Za 500k a nawet troche dolozyc i kupic 1 ale lepszego co cos wniesie do zespolu. Gwiazd ala Malecki ani zawodnikow przeplacanych kolejnych typu Lobodzinski nie potrzebujemy.

WiślakMyślenice 09.07.2010 16:10

Mnie jedno nurtuje- przetłumaczyłem ten tekst dobrze, ale zastanawia mnie że w nagłówku piszą że zawodnik nie przygotowuje się razem z zespołem (odbywają przygotowania do nowego sezonu w Rakusku bez ), a później(W klubie są przygotowani na jego transfer, on sam TRENUJE z MFK Koszyce).

Albo trener, albo poziom dziennikarstwa słowackiego jest porównywalny z naszym. Skłaniam się ku drugiej opcji, nie wierzę, żeby trener odpuścił przygotowania serba tylko dlatego, że kluby (wg mnie też to bujda, chcą pewnie tylko tego, żebyśmy przystali na warunki Milinkovicia).

Cytat:

Milinkovic- no coz jezeli mamy sie zgodzic na jego warunki- 3 letni kontrakt to dziekuje. Za 500k a nawet troche dolozyc i kupic 1 ale lepszego co cos wniesie do zespolu. Gwiazd ala Malecki ani zawodnikow przeplacanych kolejnych typu Lobodzinski nie potrzebujemy.
Pytanie- kogo? Jak my mamy problem z jego ściągnięciem (kontrakt), a co dopiero z jakimś lepszym grajkiem? Ciekawy jestem jakie wynagrodzenie wchodzi w grę?

Acapelo 09.07.2010 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 931648)
Mnie jedno nurtuje- przetłumaczyłem ten tekst dobrze, ale zastanawia mnie że w nagłówku piszą że zawodnik nie przygotowuje się razem z zespołem (odbywają przygotowania do nowego sezonu w Rakusku bez ), a później(W klubie są przygotowani na jego transfer, on sam TRENUJE z MFK Koszyce).

Albo trener, albo poziom dziennikarstwa słowackiego jest porównywalny z naszym. Skłaniam się ku drugiej opcji, nie wierzę, żeby trener odpuścił przygotowania serba tylko dlatego, że kluby (wg mnie też to bujda, chcą pewnie tylko tego, żebyśmy przystali na warunki Milinkovicia).

Pytanie- kogo? Jak my mamy problem z jego ściągnięciem (kontrakt), a co dopiero z jakimś lepszym grajkiem? Ciekawy jestem jakie wynagrodzenie wchodzi w grę?

mysle ze takich grajkow to jest na swiecie na peczki, problem jedynie w tym zeby ich dobrze wybrac... zapewniam cie ze pewnie wielu lepszych grajkow od tego Serba zgodziloby sie na jego warunki. Negocjowac trzeba twardo bo inaczej przy tym budzecie co mamy nie zbudujemy dobrej druzyny na lata...

Krystian168 09.07.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 931648)

na stronie Koszyc czytałem że on trenuje z rezerwami - jeżeli dobrze zrozumiałem

WiślakMyślenice 09.07.2010 16:18

Cytat:

na stronie Koszyc czytałem że on trenuje z rezerwami chyba...
To by wiele wyjaśniało. Jakby się z nami dogadał -> jest w Koszycach, pakuje manele i welcome home.
Jak nie -> jedzie do Rakucka i trenuje z pierwszym składem.

Ale przynajmniej będzie przygotowany do sezonu...

Cytat:

mysle ze takich grajkow to jest na swiecie na peczki, problem jedynie w tym zeby ich dobrze wybrac... zapewniam cie ze pewnie wielu lepszych grajkow od tego Serba zgodziloby sie na jego warunki. Negocjowac trzeba twardo bo inaczej przy tym budzecie co mamy nie zbudujemy dobrej druzyny na lata...
I znów ta siatka scoutingu... Póki co mamy Bełkota, który się szlaja po Bałkanach, o reszcie scoutów nie wiem...

Acapelo 09.07.2010 16:20

nalezy pamietac ze na boisku gra 11 a nie 1. Dlatego sprzedaz Marcelo jest dobra jezeli pomoze stworzyc druzyne...

WiślakMyślenice 09.07.2010 16:23

Słyszałem od kolegi na Słowacji, że Milinković to taki typ awanturnika (czyt.Małecki), jest do bólu szczery w wywiadach, bez ogródek wali co myśli, także umiejętności to jedno, psychika i profesjonalizm to drugie...

A to drogi Acapelo przyznajesz że źle wpływa na drużynę...

Markus 09.07.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 931668)
Słyszałem od kolegi na Słowacji, że Milinković to taki typ awanturnika (czyt.Małecki), jest do bólu szczery w wywiadach, bez ogródek wali co myśli, także umiejętności to jedno, psychika i profesjonalizm to drugie...

Co jeszcze wymyślicie, aby usprawiedliwić kolejną prawdopodobną porażkę negocjacyjną Wisły i robienie kibicom przez wiele tygodni wody z mózgu dokładnym powtórzeniem schematu pozyskiwania Neia, Grigorie i Galmaza, Grzelaka i Kaźmierczaka?

someonewisp 09.07.2010 18:26

Zgadza się. Ja bym dodał do tego Makinwe a niedługo będziemy musieli dodać do tej listy jeszcze Milinkovicia. Większość się nie nauczy tego, że my NIE LUBIMY WYDAWAĆ PIENIĘDZY NA TRANSFERY. Smutna to prawda i brutalna, ale wielu próbuje jeszcze to negować i żyć w przekonaniu, że może jakiś tam transferek będzie pod koniec okienka.

Weźcie głęboki oddech bo transferów może poza Augstienem, nie będzie.

fox mulder 09.07.2010 18:49

Cytat:

robienie kibicom przez wiele tygodni wody z mózgu dokładnym powtórzeniem schematu pozyskiwania Neia, Grigorie i Galmaza, Grzelaka i Kaźmierczaka?
Ale kto komu robił wodę z mózgu w sprawie Milinkovicia, bo chyba coś przegapiłem. Chyba nie masz na myśli forumowych kaznodziejów ? Jest 9 lipca może trochę za wcześnie na lament świętokrzyski, hę?

willow 09.07.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 931737)
Co jeszcze wymyślicie, aby usprawiedliwić kolejną prawdopodobną porażkę negocjacyjną Wisły i robienie kibicom przez wiele tygodni wody z mózgu dokładnym powtórzeniem schematu pozyskiwania Neia, Grigorie i Galmaza, Grzelaka i Kaźmierczaka?

Kto komu robił wodę z mózgu?
Zarząd, czy ludzie pokroju zbymaka i maci0sa?
Zastanów się Markusie, kogo słuchasz i komu wierzysz.
Jakbyś wczytał się ze zrozumieniem w moje posty to byś wiedział, jaka jest polityka transferowa naszego klubu na ten sezon.
Ale nie, lepiej jest podniecać się postami kilku forumowiczów.
To nie zarząd obiecał nam transfery, tylko kilku "dobrze poinformowanych".
Zarząd oficjalnie podawał, że negocjuje. Ale skoro taki np. Makinwa dostał lepszą ofertę, to co mieliśmy zrobić? Bić się z Larissą?

UcheJ 09.07.2010 19:03

Etamane przyjechał z naszymi piłkarzami do krakowa.....

ciekawe co z Holendrem...

Chesteroski 09.07.2010 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 931775)

Nie miał się gdzie podziać to przyjechał, Kasperczak chłopa nie chce odsyłać na dworzec bo ma słabość do czarnych, a Holender ma menadżera, który jeśli jeszcze nie zaśpiewał to wkrótce zaśpiewa o finansowych oczekiwaniach i będzie po zabawie...

wolfy 09.07.2010 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 931815)
Nie miał się gdzie podziać to przyjechał, Kasperczak chłopa nie chce odsyłać na dworzec bo ma słabość do czarnych, a Holender ma menadżera, który jeśli jeszcze nie zaśpiewał to wkrótce zaśpiewa o finansowych oczekiwaniach i będzie po zabawie...

My to teraz jesteśmy w takim dnie kadrowym, że naprawdę się Kasperczakowi nie dziwię. Bo co, ma czekać na tych cudownych piłkarzy którzy nigdy na Reymonta nie zawitają? Już teraz nie ma jak gierki rozegrać, musi Czerwiec brać udział...

kibicwisły1906 09.07.2010 20:24

Jeżeli odpadniemy z Litwinami rzecz jasna transferów nie będzie - nie chcę dorabiać teorii spiskowych ale czy nie o to czasem chodzi naszym władzą dzięki temu będą mieli koronny argument przeciwko wzmacnianiu drużyny - na Litwę jedziemy z dwoma nominalnymi środkowymi obrońcami - emerytem i spadkowiczem z Ekstraklasy i tak ma wyglądać budowa drużyny... Po sprzedaży podstawowych obrońców powinno przyjść 3-4 środkowych obrońców nikt nie liczy na Kowalskiego i Clebera, który za moment kończy karierę i co najwyżej mógłby zostać rezerwowym...

Jakby miały być wzmocnienia nie testowalibyśmy tylu zawodników nie najwyższej próby.....

Mogę się założyć że do 22 lipca żadnego transferu gotówkowego nie będzie...

AYALA 09.07.2010 20:33

gdyby tak te 5 baniek co wpłyneło za transfery Głowy i Marcelo przeznaczyc na wzmocnienia to by spokojnie starczyło i na Sobiecha,Sadloka,Milinkovica,Kislyaka,Rodionowa i jeszcze Pietrasiaka.Takie wrażenie odnosze że jakby już kogoś klub co raz mniej interesował.

K4millo 09.07.2010 20:40

Cytat:

Miał problemy na granicy, nasi mu pomogli:

http://www.youtube.com/watch?v=qU6SdYT77RI

cinekw 09.07.2010 20:46

Cytat:

Holender miał wrócić do domu, jak coś to mają rozmawiać z menago chyba.

TSW06 09.07.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906;931823[B
]Jeżeli odpadniemy z Litwinam[/B]i rzecz jasna transferów nie będzie - nie chcę dorabiać teorii spiskowych ale czy nie o to czasem chodzi naszym władzą dzięki temu będą mieli koronny argument przeciwko wzmacnianiu drużyny - na Litwę jedziemy z dwoma nominalnymi środkowymi obrońcami - emerytem i spadkowiczem z Ekstraklasy i tak ma wyglądać budowa drużyny... Po sprzedaży podstawowych obrońców powinno przyjść 3-4 środkowych obrońców nikt nie liczy na Kowalskiego i Clebera, który za moment kończy karierę i co najwyżej mógłby zostać rezerwowym...

Jakby miały być wzmocnienia nie testowalibyśmy tylu zawodników nie najwyższej próby.....

Mogę się założyć że do 22 lipca żadnego transferu gotówkowego nie będzie...

Levadia wam strasznie zakrzywiła rzeczywistość panowie. rozumiem nie należy lekceważyć przeciwnika, ale sory - Szawle nawet z kulawym Cleberem powinniśmy wciągnąć nosem. jeśli w rewanżu będzie remis bądź 1-0 dla nas to będę bardzo zaskoczony. http://www.fcsiauliai.lt/lt/komanda macie tu kadrę Szawle i powiedzcie mi który z tych zawodników równa się Nikicie Andriejewowi czy Sandro Puriemu z pamiętnych meczów?
2. Levadia to potentat w Estonii, a Szawle jest 7 w lidze Litewskiej. uspokójcie się i sory za OT

SĘDZIA ZGRED 09.07.2010 22:50

Po wyczynach Śląska w sparingach, i naszych również, po zeszłorocznym "Waterloo" Skorży i tegorocznej ofensywie transferowej wszystkiego się można spodziewać także nawet porażki z tak"utytułowanym" przeciwnikiem jak Szawle....

Zapytacie co ma gra Śląska do naszych meczów, ale chodzi mi o pokazanie potęgi polskiej ligi skopanej...ztąd te porównanie

arrosmay 09.07.2010 23:00

Najśmieszniejsze jest to, że wszyscy wyśmiewacie się z naszej polityki transferowej wielbiąc przy okazji Legię i przy okazji wyśmiewa się z naszej wczorajszej porażki z 15 drużyną Bundesligi poprzedniego sezonu. Więc wasza Legia dzisiaj dostała po dupie od 14 drużyny polskiej pierwszej ligi Dolcanu Ząbki. W najmocniejszym składzie dodajmy (Dolcan wygrał 3-2)

Żeby nie było całkowitego OT to powiem, że gdybym był bogaty to zainwestował bym w scouting i poszukał skautów wśród zawodników, którzy niedawno skończyli karierę piłkarską, lub mają ją zamiar kończyc w najbliższym czasie.

polska.mysl.szkoleniowa 10.07.2010 00:09

Spokojnie, Legia się dopiero zgrywa. Ma nowego trenera i w połowie nowy skład. Nie skreślałbym ich tak szybko, chociaż dobrze by było, gdyby rzeczywiście okazali się niegroźni.

Maćko 10.07.2010 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 931979)
Spokojnie, Legia się dopiero zgrywa. Ma nowego trenera i w połowie nowy skład. Nie skreślałbym ich tak szybko, chociaż dobrze by było, gdyby rzeczywiście okazali się niegroźni.

U nas chyba też zmieniło się SZEŚCIU z 11 piłkarzy w porównaniu z ubiegłym sezonem. Ale co ja insynuuję! Przecież Legia się zgrywa i będzie wielka, a my "spadamy w przeciętność"! :rotfl:

kibicwisły1906 10.07.2010 08:41

http://tsw.com.pl/news/Lobodzinski-p...c965945f0a4337

Brak transferów (wzmocnień), bunt w drużynie, co jeszcze nas czeka w najbliższej przyszłości - druga Levadia, pamiętacie Vetre Wilno....

I znów powodem brak transferów....to staje się nudne...

bozar 10.07.2010 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 931668)

To by tłumaczyło czemu Koszyce pozbywają się go bez żalu. Szybko się z naszymi dogadali i to na mniej niż go wyceniali co mnie od początku zastanawiało..

polska.mysl.szkoleniowa 10.07.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 932008)
U nas chyba też zmieniło się SZEŚCIU z 11 piłkarzy w porównaniu z ubiegłym sezonem. Ale co ja insynuuję! Przecież Legia się zgrywa i będzie wielka, a my "spadamy w przeciętność"! :rotfl:

No tak, ale oni mają piłkarzy nowych i jednak trochę na nich wydali. My ściągneliśmy dwóch obrońców i Żurawia.

rafalek 10.07.2010 09:34

I bramkarza - o nim to nikt nie pamięta...

tomasz_19 10.07.2010 12:49

wiem, że to mało realne, zwłaszcza patrząc na naszą politykę transferową, ale ten zawodnik jest z kartą w ręku i warto by było się nim zainteresować, 20 lat wysoki w poprzednim sezonie 13 bramek, reprezentant młodzieżówki...

http://transfermarkt.de/de/adin-dzaf...ler_46211.html

Evil_ 10.07.2010 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 932098)
wiem, że to mało realne, zwłaszcza patrząc na naszą politykę transferową, ale ten zawodnik jest z kartą w ręku i warto by było się nim zainteresować, 20 lat wysoki w poprzednim sezonie 13 bramek, reprezentant młodzieżówki...

http://transfermarkt.de/de/adin-dzaf...ler_46211.html

Bośniak, reprezentant młodzieżówki - jest nasz :rotfl:

Donki 10.07.2010 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Evil_ (Post 932104)
Bośniak, reprezentant młodzieżówki - jest nasz :rotfl:

Poweidz Mi co w tym takiego smiesznego :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl