Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

Mario Nh 08.10.2011 15:18

Towar z najwyższej półki i od każdej drużyny w fazie grupowej w....... :lol:

Wpływy meczowe vs wydatki meczowe.
Hmm, tylko szkoda, ze idziemy tą drogą.
Ludzie zawsze wolą chodzić na mecze z pełnym stadionem.
Puste trybuny pogłębiają tylko słabą frekwencje.
Nikt nie myśli o przyszłości? Młodzi kibice? Być może niektórzy na całe życie.

Gdzie jak gdzie ale na Wiśle, gdzie panuje taka atmosfera i większość chodzi właśnie dla niej powinno się to rozumieć.

felipe 08.10.2011 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1174861)
Towar z najwyższej półki i od każdej drużyny w fazie grupowej w....... :lol:

Wpływy meczowe vs wydatki meczowe.
Hmm, tylko szkoda, ze idziemy tą drogą.
Ludzie zawsze wolą chodzić na mecze z pełnym stadionem.
Puste trybuny pogłębiają tylko słabą frekwencje.
Nikt nie myśli o przyszłości? Młodzi kibice? Być może niektórzy na całe życie.

Gdzie jak gdzie ale na Wiśle, gdzie panuje taka atmosfera i większość chodzi właśnie dla niej powinno się to rozumieć.

No niby wp....ol, dlatego napisałem "relatywnie". W domyśle - w skali kraju :)
W końcu jesteśmy w tej śmiesznej lidze mistrzami, a nawet w T-M.E. znajdziemy bilety droższe. Mamy plus minus 10 tys biletów za nawet 19 zł na każdy mecz (w karnecie wiadomo jeszcze taniej). W zamian mecz Mistrza Kraju, pod dachem, ze świetną widocznością. Taniej to już pozostaje Wawel Kraków, czy Garbarnia, albo okręgówka za dychę. Juz nawet na meczach A-Klasy zbierają nieraz po 5/10 zł za możliwość stania wzdłuż lini (w porywach znajdzie się jakaś opona by usiąść), więc o czym my mówimy...? Naprawdę nie można narzekać moim zdaniem :)

vote-for-mikey 08.10.2011 20:51

Hej! Sądzicie, że jeśli mam karnet na E23, to będę mógł kupić bilet na Fulham na inny sektor, czy tylko na E23?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

r02 08.10.2011 20:52

Mozesz kupic bilet na inne miejsce.

Dzideek 08.10.2011 21:38

Jeszcze nie byłem po bilety, więc proszę kogoś by wytłumaczył mi czemu nie można kupić biletów na sektor V? Wnioskuję to po tym, że nie ma podanych cen w necie (może jest jednak inaczej)

Voin 08.10.2011 21:43

Bo to są loże VIP i SkyBoxy z tego co się orientuję.

koniak 08.10.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1174962)
Jeszcze nie byłem po bilety, więc proszę kogoś by wytłumaczył mi czemu nie można kupić biletów na sektor V? Wnioskuję to po tym, że nie ma podanych cen w necie (może jest jednak inaczej)

4500 zl za pakiet silver, 6000 za gold

CH. 08.10.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1174962)

Kupuj : )
http://www.wisla.krakow.pl/pl/lozaVIP/
Dla wygodniejszych
http://www.wisla.krakow.pl/pl/skybox/

Dzideek 08.10.2011 22:15

Ah, myślałem że zostaną potraktowane jak E14, 13 po drugiej stronie. Dziekówa

wiślak 86 08.10.2011 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1174841)
No może i będzie, ale najwyraźniej klubowi bardziej się kalkuluje 15 tys osób z biletem za średnio powiedzmy 40 zł, niż 30 tys z biletami za 20 zł. Nominalnie wychodzi to samo, ale być może wchodzi w grę mniej ochrony itp. Ja się nie znam na tym tak dokladnie, ale kurcze nie wydaje mi się, żeby w klubie od lat siedziała zelazna grupka ignorantów, działająca nagminnie na szkodę budżetu klubu, nie wyciągająca wniosków z bilansów z lat poprzednich :) Nasza wiedza nt dochodów meczowych jest żadna - opieramy sie na przypuszczeniach, "chłopskim rozumie", a tymczasem rzeczywistość może byc dla nas szokująca.

Inna sprawa - to nie są znowu drogie bilety... Piłka na najwyższym poziomie (relatywnie) to towar "z górnej półki" w całej Europie, a nie dostępny dla kazdego z zasady. To jakiś tam luksus, rozrywka. Jak z kinem - ustalają cenę za bilet 20 zł, jak kogoś nie stać to zostaje mu telewizja i do kina nie idzie - grają film dla sali wypełnionej w 30%. Brutalne, ale prawdziwe. Pasję spotkamy wśród "pracowników" drużyn z "okręgówki", czy innej A-Klasy myślenickiej. W druzynach topowych spotkamy raczej biznesmenów.

Ochrona bez względu na ilosć sprzedanych biletów musi być w ilości takiej jaka jest liczba miejsc na stadionie plus dodatkowi w meczach o podwyższonym ryzyku.

domin_czyzyny 09.10.2011 13:28

byłem dziś w strefie kibica, ruch był nawet nawet. Cały czas przychodzą ludzie i kupują bilety. Pewnie jutro się zacznie na dobre - mam taką nadzieję.

CH. 09.10.2011 19:18

Cytat:

Już w najbliższą sobotę Wisła Kraków podejmie na stadionie przy ul. Reymonta 22 Jagiellonię Białystok w meczu 10. kolejki T-Mobile Ekstraklasy. Dla tych, którzy wybierają się na to spotkanie, przygotowaliśmy specjalny konkurs, w którym do wygrania są bilety na mecz z Fulham!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...let_na_fulham/

Blondas 09.10.2011 20:47

Sa odzielne kasy po bilety na mecze z Jaga i Fulham tak jak to bylo gdy sprzedawali na Apoel/Zaglebie?

Eternit 09.10.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blondas (Post 1175203)
Sa odzielne kasy po bilety na mecze z Jaga i Fulham tak jak to bylo gdy sprzedawali na Apoel/Zaglebie?

Jak byłem w sb to były 3 na Fulham i 1 na Jagę otwarta.

Blondas 09.10.2011 21:38

Dzieki bardzo za info

Watts 10.10.2011 12:40

Dam radę przed Jagą kupić bilet na Fulham? : )

Kulawik88 10.10.2011 12:42

Możesz natrafić na sporą kolejkę w związku z tym, że sporo ludzi będzie kupować bilet na mecz z Jagą. A czy dasz radę, czy nie, to już pytanie do wróżki :)

Watts 10.10.2011 12:43

Zawsze przyjeżdżam na mecze bardzo wcześnie, pytanie raczej bardziej 'techniczne' - czy będzie taka fizyczna możliwość :P

didzej132 10.10.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1175534)
Dam radę przed Jagą kupić bilet na Fulham? : )

Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale :D
I rada dla tych co stoją po bilet tylko na jagę że są 2 kasy otwarte z biletami TYLKO na jagę , i niestety tam pustki , nie wiem czy dlatego że ludzie stoją normalnie w kolejce czy wszyscy idą tylko na fulham

jcts 10.10.2011 12:59

Jak ruch w Strefie Kibica po bilety na Fulham? Dzisiaj pierwszy dzień otwartej sprzedaży.

Diabolos 10.10.2011 13:33

Byłem dziś ok. 13 w Strefie Kibica, po 2 kasy otwarte na Jage i Fulham, mówiąc krótko pustki jakby było nieczynne.

domin_czyzyny 10.10.2011 15:07

gdzie te kolejki z Ligi Mistrzów ...

krakus76 10.10.2011 15:14

To nowa "basałajowa" strategia marketingowa na wykruszenie. Idzie mu idealnie. Ciekawie kiedy zejdzie poniżej 10 tys. na spotkaniu.

Tu trzeba drugiego Tymochowicza który coś wymyśli i drugiego Palikota który to sprzeda. A tak to będzie dno i metr mułu.

didzej132 10.10.2011 15:23

Nie no ok 12 było ok 50 osób w kolejce i tylko kilka po bilety na jagę .
A znowu bez przesady że bilety są jakieś bardzo drogie (fakt ligowe powinny być ciut tańsze z racji otwarcie całego stadionu) ale na Fulham nie jest źle . Ile kosztowały bilety na Tottenham ?? (na młyn)

Jot 10.10.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez didzej132 (Post 1175590)
Nie no ok 12 było ok 50 osób w kolejce i tylko kilka po bilety na jagę .
A znowu bez przesady że bilety są jakieś bardzo drogie (fakt ligowe powinny być ciut tańsze z racji otwarcie całego stadionu) ale na Fulham nie jest źle . Ile kosztowały bilety na Tottenham ?? (na młyn)

70zł z karnetem.

szamik 10.10.2011 16:10

Wróciłem ze strefy właśnie. Byłem po bilety na Jage i Fulham.... Uff ile stania nie czuje nóg... Z 7 osób było...

laurence 10.10.2011 16:26

ja namówiłem już 8 osób na mecz. Niektórzy wracają na R22 a inni będą tam pierwszy raz. Nie mogę tylko przeboleć tego, że moja żona (którą zabieram na mecz) będzie musiała wyrobić kartę Kibica :) Taki z niej kibic, że ...... No ale stadion trzeba zapełnić. Oczywiście idziemy na mecz z Jagą i nie na C (piszę od razu żeby się "kumaci" nie przypominali)

royalmichael 11.10.2011 00:39

Kupiłem bilet na C, ale zgubiłem to potwierdzenie. Mam za to paragon. Mam iść na R22 z KK i paragonem żeby mi wydrukowali jeszcze raz potwierdzenie? Mogą być problemy z wpuszczeniem na C bez tego papierka? Wcześniej wchodziłem dwa razy na C i mi tego nie sprawdzali, ale na innych sektorach zawsze. Nie wiem czy jest sens ryzykować, oni mogą to wydrukować jeszcze raz?

domin_czyzyny 11.10.2011 06:40

Rozumiem, ze masz karte kibica. Wiec nie powinni Ci sprawdzac tego papierka.

michal.1906 11.10.2011 07:21

Cytat:

Kupiłem bilet na C, ale zgubiłem to potwierdzenie. Mam za to paragon. Mam iść na R22 z KK i paragonem żeby mi wydrukowali jeszcze raz potwierdzenie? Mogą być problemy z wpuszczeniem na C bez tego papierka? Wcześniej wchodziłem dwa razy na C i mi tego nie sprawdzali, ale na innych sektorach zawsze. Nie wiem czy jest sens ryzykować, oni mogą to wydrukować jeszcze raz?
Może to ten http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=8334

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl