Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

dziabong 18.06.2015 10:40

Nie widziałem naszych juniorów, ale jedyne co mi przychodzi w tej historii do głowy to przykłady Chrapka, Małeckiego, czy dawniej Brożków. Szli na wypożyczenia i byli co najmniej wyróżniającymi się zawodnikami drużyn. Inną stroną jest, że w czasach gdy byli wypożyczani nie mieliby szans na grę u nas, ale myślę, że analogiczna sytuacja jest obecnie.
Uryga, Żemło, Czekaj pokazali postęp, szansę na poziom ligi dostali i się kręcą.
Kolejny przykład choć już nie u nas to Stolarski.

szprotson 18.06.2015 10:51

A najlepszym przykładem są prze rewelacyjne kariery naszych orłów którzy jako pierwszy wygrali Młodą Ekstraklasę.
Polecam każdemu, dopiero dzięki temu poznacie prawdziwe kluby potęgi takie jak:
SKG 1888 Walldorf,Sokół Kocmyrzów Baranówka, Spójnia Osiek-Zimnodół, Ursus Warszawa,FC Insel Usedom,Hřnefoss BK, Gks Tychy, Okocimski Brzesko ...

ale są i też : Guizhou Renhe oraz Wisła Kraków.

Te rozgrywki były 07/08. Więc teraz tak naprawdę powinniśmy widzieć szczyt tych piłkarzy. Szczyt widzimy, szkoda ze to nie szczyt marzeń.

Ketjow123 18.06.2015 11:24

Majewski nie dla Wisły
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...i-,nId,1837712

Marcinnno 18.06.2015 11:26

No to jeden odpada z tych czterech piłkarzy z którymi toczyły się zaawansowane negocjacje ;) Miało przyjść tylko trzech, więc czekamy na nich.

Rafal-SWL 18.06.2015 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1404929)
mam nadzieję, że to bzdury i plotki bo oznaczało by brak porozumienia ze Starzyńskim.

a przepraszam, ale czym Ci zaimponował Starzyński?

obecny sezon -
9 goli, z czego 5 z karnych
8 asyst - dla porównania - Stilic 13, Jankowski 5, Brozek 5, Sarki 5, BOGUSKI I BURLIGA 4

natomiast jego wyszkolenie techniczne stoi co najwyżej na przeciętnym poziomie... jak dla mnie kolejny drewniak, wiec ja podziękuje, oby nie przyszedł.

Pan Jotka 18.06.2015 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafal-SWL (Post 1404965)
a przepraszam, ale czym Ci zaimponował Starzyński?

obecny sezon -
9 goli, z czego 5 z karnych
8 asyst - dla porównania - Stilic 13, Jankowski 5, Brozek 5, Sarki 5, BOGUSKI I BURLIGA 4

natomiast jego wyszkolenie techniczne stoi co najwyżej na przeciętnym poziomie... jak dla mnie kolejny drewniak, wiec ja podziękuje, oby nie przyszedł.

Spokojnie nie przyjdzie. Musi z czegoś zyć a za dobre słowo prezesa długo nie pociągniesz :P

szprotson 18.06.2015 11:55

Cytat:

Nie jest tajemnicą, że Wisła ma problemy finansowe i nie może zaoferować Majewskiemu takiej pensji, jaką otrzymuje na Wyspach Brytyjskich. - Ale nie to było najważniejsze - twierdzi zawodnik. - Z Krakowa odchodzą kolejni piłkarze. Na tę chwilę to nie jest to, czego szukam. Choć w klubie zapewniają, że sytuacja jest w porządku, to dochodziły do mnie informacje, że tak nie jest

pogrubione powinno wisiec przypięte do transferowych plotek, moze niektore zakute łby w końcu się otworzą....

dynek.pl 18.06.2015 12:00

No niestety z taka opinia ciężko nam będzie ściągnąć kogoś sensownego i to wszystko odbudować. Zostaja nam tyko piłkarze na dorobku ale desperatów bez klubu przez dłuższy okres - tak jak próbowaliśmy tego Bangoure poskładać.

krzaq12 18.06.2015 12:08

Z Polaków którzy prezentują jakiś tam poziom to można rzeczywiście spróbować Maków, bo oni przyjdą do Wisły, choćby po to aby spełnić swoje marzenia i pograją za te ,,średnią" pensje za którą Majewski nie ma zamiaru pracować. Zwłaszcza Michał powinien być priorytetem (10 asyst, 2 bramki) Jeśli negocjujemy ze Starzyńskim to fajnie lepszy taki rozgrywający niż żaden.

filemon 18.06.2015 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1404972)
można rzeczywiście spróbować Maków

Maki? Świetny pomysł, że też nikt na to nie wpadł!
:cenzura:
Jak już to tylko jednego.

Dobrze robią Łęczna, Jaga i Śląsk, biorąc co lepszych ze słabszych drużyn.

szprotson 18.06.2015 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1404972)
Z Polaków którzy prezentują jakiś tam poziom to można rzeczywiście spróbować Maków, bo oni przyjdą do Wisły, choćby po to aby spełnić swoje marzenia i pograją za te ,,średnią" pensje za którą Majewski nie ma zamiaru pracować. Zwłaszcza Michał powinien być priorytetem (10 asyst, 2 bramki) Jeśli negocjujemy ze Starzyńskim to fajnie leps.

juz sa wakacje? no to się zaczęło.
A nie sądzisz że Jan Vlasko też by sie nadał i grałby za kikaset złotych? W końcu on jest ze Słowacji, byłem tam raz na nartach i nie widziałem bogaczy.
Aaaaa, i dobrym tropem moze byc klub Etoil Du Sahel czy jakos tak, oni maja biała gwiazde w herbie wiec NAPEWNO jakis grajek bedzie chciał przyjśc pokopac w polskiej białej gwiezdzie.
No i ze Zvezdy kogoś. W końcu druzyna sie nazywała Red Star, pal licho ze czerwona, wazne ze gwiazda wiec tez przeciez ktoś spełni marzenia.
Jeszcze ktos? Aaaa jest jeszcze taniec z gwiazdami. Oni za odcinek biorą dyszke, wiec napewno znajdzie sie ktos kto obnizy żadania i wpasuje się w nasze finansowe eldorado.
A co myślicie o powrocie Kalu Uche, Kuby i Marcelo. Napewno by chcieli wrócić bo coś tam, Wiślacy itd.
....

krzaq12 18.06.2015 12:23

Cytat:

juz sa wakacje? no to się zaczęło.
A nie sądzisz że Jan Vlasko też by sie nadał i grałby za kikaset złotych? W końcu on jest ze Słowacji, byłem tam raz na nartach i nie widziałem bogaczy.
Aaaaa, i dobrym tropem moze byc klub Etoil Du Sahel czy jakos tak, oni maja biała gwiazde w herbie wiec NAPEWNO jakis grajek bedzie chciał przyjśc pokopac w polskiej białej gwiezdzie.
No i ze Zvezdy kogoś. W końcu druzyna sie nazywała Red Star, pal licho ze czerwona, wazne ze gwiazda wiec tez przeciez ktoś spełni marzenia.
Jeszcze ktos? Aaaa jest jeszcze taniec z gwiazdami. Oni za odcinek biorą dyszke, wiec napewno znajdzie sie ktos kto obnizy żadania i wpasuje się w nasze finansowe eldorado.
A co myślicie o powrocie Kalu Uche, Kuby i Marcelo. Napewno by chcieli wrócić bo coś tam, Wiślacy itd.
Ewidentnie masz jakiś problem ale musisz się sam z nim uporać.

POWODZENIA

wolfu 18.06.2015 12:28

Cytat:

Jan Vlasko nie dla Wisły. Słowak ma podpisać kontrakt z Zagłębiem Lubin.

Info: MKSZaglebie.pl

znakiznakiznaki

szprotson 18.06.2015 12:30

tak mam problem z małymi dziecmi wracajacymi ze szkoły i wypisującymi co im sie przyśniło.
Gdyby to miało jakis sens to było by zrozumiałe, ale ze nie ma zadnego to irytuje. Szczegolnie ze temat powielany setki razy.

Ale żeby nie było;
Skad pewność ze Maki przyjdą do Wisły spełnić swoje marzenie? Pytanie pierwsze.
Skad wiesz ze dla w/w piłkarzy na 1 miejscu jest spełnianie marzeń a nie zarabianie na zycie.
Skad wiesz ze jaką (kwota) pensję nie chce pracować RM a chcą pracować w/w.

filemon 18.06.2015 12:30

Sadlok znów do Warszawy? http://www.legia.sport.pl/legia/1,13...ml#indeks_news

krzaq12 18.06.2015 12:42

Cytat:

tak mam problem z małymi dziecmi wracajacymi ze szkoły i wypisującymi co im sie przyśniło.
Gdyby to miało jakis sens to było by zrozumiałe, ale ze nie ma zadnego to irytuje. Szczegolnie ze temat powielany setki razy.

Ale żeby nie było;
Skad pewność ze Maki przyjdą do Wisły spełnić swoje marzenie? Pytanie pierwsze.
Skad wiesz ze dla w/w piłkarzy na 1 miejscu jest spełnianie marzeń a nie zarabianie na zycie.
Skad wiesz ze jaką (kwota) pensję nie chce pracować RM a chcą pracować w/w.
po 1 http://sport.wp.pl/kat,37360,title,B...wiadomosc.html
po 2 to zwykli prości chłopcy, którzy zawsze podkreślali że w tym momencie dla nich najważniejsza jest gra a nie zarabianie kasy, przynajmniej nie w tym momencie (można poszukać wywiadów-kilka razy to podkreślali)
po 3 nie mam takiej gwarancji i nie moge tego wiedzieć (ale jestem pewien że inaczej Majewski a inaczej Mak potraktuje Wisłę-podobnie jak Stilic i Brożek, czy Głowacki i Bunoza.

I na koniec jeśli masz 23 lata to rzeczywiście jesteś ode mnie starszy a ja nie mam jeszcze wakacji i nie wracam już z szkoły....

Wiem że temat Maków był poruszany tutaj jakieś 100 razy ale dodałem ten wpis w kontekście tego że jak widać z nikim nie możemy się porozumieć więc warto poszukać takich dla których Wisła to więcej niż 5 liter....

;)

Pozdro ;)

Pan Jotka 18.06.2015 12:51

W przyszłym tygodniu ukaże się ogłoszenie w Gazecie Krakowskiej:
Pracownik do kopania piłki, moze być do przyuczenia PILNIE PRZYJMĘ osoba kontaktowa: prezes R. Gaszyński :D

63.5 Kg 18.06.2015 13:16

Sytuacja z dnia na dzień robi się chyba coraz bardziej tragiczna..
Nawet jakies pozytywy te najmniejsze nie sa już w stanie tego przyslonic...
Ciezko będzie kogs namowic do gry w klubie z którego zawodnicy odchodzą a i pensje leca na leb na szyje,z czego jeszcze wjakiejs części sa niewypłacane...
Taki przekaz idzie w eter a nikt glupi nie jest...
Jestem prawie pewien ze Majewski zgodzilby się zagrac za dużo mniejsze pieniądze w Wisle gdyby tylko nie obecna sytuacja finansowa klubu...

PS.
Odnoscie Sadloka i jego przeprowadzki do Legii to widać ze wcale nie mowi nie...

szprotson 18.06.2015 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1404979)
po 1 http://sport.wp.pl/kat,37360,title,B...wiadomosc.html
po 2 to zwykli prości chłopcy, którzy zawsze podkreślali że w tym momencie dla nich najważniejsza jest gra a nie zarabianie kasy, przynajmniej nie w tym momencie (można poszukać wywiadów-kilka razy to podkreślali)
po 3 nie mam takiej gwarancji i nie moge tego wiedzieć (ale jestem pewien że inaczej Majewski a inaczej Mak potraktuje Wisłę-podobnie jak Stilic i Brożek, czy Głowacki i Bunoza.

I na koniec jeśli masz 23 lata to rzeczywiście jesteś ode mnie starszy a ja nie mam jeszcze wakacji i nie wracam już z szkoły....

Wiem że temat Maków był poruszany tutaj jakieś 100 razy ale dodałem ten wpis w kontekście tego że jak widać z nikim nie możemy się porozumieć więc warto poszukać takich dla których Wisła to więcej niż 5 liter....

;)

Pozdro ;)

1. Serio wrzucasz wywiad z 2011?? Naprawde? 2011. Dziś mamy 2015. To nawet nie 4 lata róznicy. To lata świetlne w funkcjonowaniu klubu....
2.Czy ty znasz tych zwykłych prostych chłopców ze tak ich określasz czy oceniasz ich przez pryzmat mediów? Komorowski też grzeczny miś był...
3. Nie masz gwarancji i nie mozesz wiedzieć tego co wiesz? W koncu sam napisałes że :[quote], bo oni przyjdą do Wisły, choćby po to aby spełnić swoje marzenia i pograją za te ,,średnią" pensje za którą Majewski nie ma zamiaru pracować.
Więc pytam raz jeszcze skąd pewność ze Oni przyjdą, skad pewnosci ile dostał Majewski, skad pewnosc ze klub moze zaoferowac tyle samo Makowi/Makom i skad pewnosc ze w/w piłkarze zgodzą się na taką kwotę.
Napisałeś że "oni przyjdą do Wisły" wiec chyba masz jakies mocniejsze argumenty niz wywiad z 2011 by potwierdzić chociaz trochę swoją teorie? pewnie nie.
W sumie to wg. mnie nie wiesz czy Maki dalej kochaja Wisłe, nie wiesz ile zarabiaja, nie wiesz ile chca zarabiac, nie wiesz czy chce ich Nasz trener, nie wiesz czy Oni chcą iśc do Wisły, nie wiesz ile zaproponowano Majewskiemu, nie wiesz ile moga zapropnować Makom a napisałes post w którym twierdzisz inaczej.
Wiec pytam, na jakiej podstawie?

silver03 18.06.2015 13:29

Jestem prawie pewien, że Majewski nie zgodziłby się zagrać za dużo mniejsze pieniądze.

A Sadloka sprzedać.

63.5 Kg 18.06.2015 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1404987)
Jestem prawie pewien, że Majewski nie zgodziłby się zagrać za dużo mniejsze pieniądze.

A Sadloka sprzedać.

Sprzedac?
Mamy 6 obroncow to za dużo?

szprotson 18.06.2015 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1404988)
Sprzedac?

2 mln euro na drzewie nie rosnie!
Sprzedawac.
a na obronie? Przeciez mamy złotych CLJ :D

Korona sie rozpada, taki Sylwestrzak moze czekac na Nasz ruch....albu ....a Malarczyk czy inny Jakub Dziółka

wolfu 18.06.2015 13:42

Jagiellonia podpisała Vasilljeva z Piasta. Trzeba przyznać, że solidny transfer.

fran23 18.06.2015 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1404991)
Jagiellonia podpisała Vasilljeva z Piasta. Trzeba przyznać, że solidny transfer.

A co to ma wspólnego z tematem "Polityka transferowa Wisły" ?

63.5 Kg 18.06.2015 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1404990)
2 mln euro na drzewie nie rosnie!
Sprzedawac.
a na obronie? Przeciez mamy złotych CLJ :D

Korona sie rozpada, taki Sylwestrzak moze czekac na Nasz ruch....albu ....a Malarczyk czy inny Jakub Dziółka

Tam to chyba najlepszy był ten Boliguibia Ouattara ...
Za bardzo to ich nie mamy już...:)

Ketjow123 18.06.2015 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1404988)
Sprzedac?

Ale przecież mamy młodzież która nie dostała poważnej szansy. :P
To teraz może dostanie.
Powinieneś się cieszyć.

I mimo że pozbyli sie kilku młodych zawodników, to w II dróżynie jest ich jeszcze trochę.

filemon 18.06.2015 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fran23 (Post 1404992)
A co to ma wspólnego z tematem "Polityka transferowa Wisły" ?

Za Valckxa był na naszej liście :-)

dynek.pl 18.06.2015 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1404991)

A Swierczok w Lecznej. Tez by sie przydal. Tak naprawde to majac jakis przyzwoity budzet na pensje mozna zbudowac dobry sklad tylko z wolnych zawodnikow.

63.5 Kg 18.06.2015 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ketjow123 (Post 1404994)
Ale przecież mamy młodzież która nie dostała poważnej szansy. :P
To teraz może dostanie.
Powinieneś się cieszyć.

I mimo że pozbyli sie kilku młodych zawodników, to w II dróżynie jest ich jeszcze trochę.

Oto chodzi ze za bardzo tej młodzieży to już nie ma...
A zresztą, za dużo już widziałem tego co się dzialo na Wiśle żeby się denerwować...

brylant17 18.06.2015 14:06

Powoli lecz systematycznie idziemy na dno

bul bul bul :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl