Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfu 08.06.2015 17:23

Wykupmy całą Zawiszę! Wykupmy piłkarzy, którzy spadli z ligi, o tak! Poza Alvarinho reszta nadaje się faktycznie do pierwszej ligi.

For_FuN_ 08.06.2015 17:36

W Zawiszy, to najlepsi są Polacy, czyli Drygas(świetny sezon) i Wójcicki. Reszta, to do tarcia chrzanu :).

szprotson 08.06.2015 17:55

Majewski na środku miażdzył. Jeden z najlepszych w lidze. Barisić dziwny chimeryczny ale strzelał. Pawłowski Bartek dno.
Andre Micael przyklepany w Portugalii

wolfu 08.06.2015 18:09

a fakt, o Majewskim zapomniałem. Faktycznie zajebisty chłop

iiYama 08.06.2015 18:21

Jeśli Ostoja pójdzie do Ruchu to będą ładne jajca. Będzie można wysnuć wniosek że Chorzowian stać na wyższe tygodniówki niż nas...

Ma_niek 08.06.2015 18:32

I Dudka podobno w Lechu. Nie zeby jakos bardzo go szkoda bylo ale niedługo kadry nie złozymy przed liga.

Murzyn124 08.06.2015 18:36

Potrzebujemy:
-Obrońce
-2 ofensywnych pomocników(np Majewski/Starzyński/Melikson)
-Braci Maków (za pół roku kończy im się kontrakt ,kibicują Wiśle ,więc pewnie nie było by to dużym problemem jak nie teraz to w zimę)
-Defensywnego pomocnika (np Drygas/Chrapek)
-Napastnika z prawdziwego zdarzenia (np Wilczek/Pawłowski z Jagieloni/Piech/Kuświk)
... i powinno być OK w przyszłym sezonie.

szprotson 08.06.2015 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1403758)
Jeśli Ostoja pójdzie do Ruchu to będą ładne jajca. Będzie można wysnuć wniosek że Chorzowian stać na wyższe tygodniówki niż nas...

tak myślisz?
Ja uważam ze Ostoją będąc swiadomych swych umiejetności po prostu obniżył wymagania, a my nie damy mu tyle ile chce poniewaz jest za słaby na Wisłe.
A na Ruch? pewnie moze byc, w koncu tam w srodku stuletni Surma.

Ogryzek 08.06.2015 18:54

Surma to jeszcze młodzian, Malinowski to prawdziwy dinozaur:)

Zobaczymy kto przyjdzie. Na razie płakać po Ostoji nie będę bo to bardzo przeciętny gracz.

63.5 Kg 08.06.2015 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Murzyn124 (Post 1403765)
Potrzebujemy:
-Obrońce
-Braci Maków (za pół roku kończy im się kontrakt ,kibicują Wiśle ,więc pewnie nie było by to dużym problemem jak nie teraz to w zimę)
-Napastnika z prawdziwego zdarzenia (np Wilczek/Pawłowski z Jagieloni/Piech/Kuświk)

Tak.
Nikt z tej 3 nie przyjdzie(Majewski nikla szansa)
Bracia Mak to nie jedyni kibice Wisły ale i tak nie przyjdą
Drygas nie przyjdzie(Chrapek -cos tam jest)
Wilczek,Pawlowski,Kuswik nie przyjdą zapewne Pech tez...

Czyli wg. moich wyliczen zostaliśmy z tym z czym zaczelismy...

szprotson 08.06.2015 18:57

Patrząc na całokształt Ostoi to chyba lubiłem go tylko za fajne nazwisko :)
Piłkarsko cięzko go będzie zapamiętac za cokolwiek

filemon 08.06.2015 18:58

Cytat:

Potrzebujemy:
-Obrońce

A może by tak rzucić to wszystko i wyjechać tam, gdzie zyje Murzyn124 :mysli:

pomeran 08.06.2015 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1403758)

Krzyż na drogę. Przeciętny zawodnik, długo kontuzjowany, więc skoro nie jest niezbędny- out
Niech ogrywa się Uryga. Jankowski pokazał, że jest na tyle uniwersalnym piłkarzem, że spokojnie na pozycji nr 8 może grać.

63.5 Kg 08.06.2015 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1403781)
Krzyż na drogę. Przeciętny zawodnik, długo kontuzjowany, więc skoro nie jest niezbędny- out
Niech ogrywa się Uryga. Jankowski pokazał, że jest na tyle uniwersalnym piłkarzem, że spokojnie na pozycji nr 8 może grać.

Czyli jesteśmy na tej pozycji az za nadto obsadzene...:foch:

emjot 08.06.2015 19:21

Cytat:

Potrzebujemy:
-Obrońce

fajne wyliczenia
ale jak to mówił Tischner to w tym poście Twoim jest prawda tysch prowda i gównoprowda
bo prawdą jest że potrzebujemy iluś tam kopaczy
tysz prowda jest że Maki niby nam kibicują
ale gównoprawda to te Wilczki, Pawłowskie i inne
zwłąszcza że Pawłowski zerwał więzadła...

ABGwislakABG 08.06.2015 19:23

Prowda panocku s tygo posta bije ino jena- pokoicek panocku, bynajmi nie w hotylu i bes klamecek HEJ!

Patryko 08.06.2015 20:09

Nie rozumiem tego huraoptymizmu związanego z Makami. Jeden ciągle kontuzjowany, drugi bez oszałamiających statystyk. Ciężko sobie wyobrazić, żeby mieli zbawić Wisłę.

loory 08.06.2015 20:41

ciekawi mnie co miał na myśli nasz Prezes mówiąc na konferencji że plan jest taki by od nowej rundy mieć w składzie 19 profesjonalnych zawodników a resztę dobić młodzieżą. Bo nie wiem czy taki Kuczak/Witek/Żemło/Bieszczad/Lucas są liczeni jako ci zawodnicy z grupy pierwszej czy jako młodzież? bo jeśli tak to nie ma co się napalać na jakiekolwiek transfery :)

s1mone 09.06.2015 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403689)
Klub chce skorzystać z opcji przedluzenia kontraktu ale na trochę innych warunkach ...czyt. obniżeniu wyplaty...

Prawdopodobnie masz rację, ale możliwe jest też, że chcą przedłużyć na dłuższy okres, żeby nie odwalić kolejnego Stilicia tylko go sprzedać w przyszłości z zyskiem. Czas pokaże.

Stilicia mi szkoda, ale jak przypomne sobie jego formę w rundzie finałowej to jakoś mi tak zdecydowanie mniej smutno. On tak samo psychicznie słaby jak Brozio. Albo i bardziej.
Ostoję bardzo szanowałem i uważałem, że był trochę niedoceniany przez kibiców. Mimo wszystko zaawansowany wiek, do tego przewlekła kontuzja. A to jedynie solidny ligowiec. W tym momencie można wyciągnąć lepszych graczy z kartą na ręką. Może nie gwarantujących wyższą jakość od kopa, ale na pewno bardziej perspektywicznych.
Garguła po drugiej stronie rzeki od dłuższego czasu. No i te zarzuty korupcyjne. Tęsknić nie będę.

63.5 Kg 09.06.2015 07:42

Wygląda na to ze Dudka podpisze z Lechem...(Info z prywatnego zrodla)
Zreszta PS tez o tym dzisiaj już pisze.

satori 09.06.2015 07:56

Malo istotne z kim podpisze ale pewne jest to, ze u nas juz nie zagra. Wszystko wskazuje rowniez na to, ze nie pogra u nas Stepinski co akurat jest plusem.

63.5 Kg 09.06.2015 08:56

A i tak chciałem napomknąć ze ten slaby i całkowicie niepotrzebny Dudka pojdzie do druzyny mistrza Polski...
A i pamiętam ze gdzies ,kiedyś ,jakos i ktoś się interesowla Babiarzem z Chorzowa...
Ja gościa tak za bardzo nie ogladalem ale intersuje się nim Niecziecza...

szprotson 09.06.2015 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403826)
Wygląda na to ze Dudka podpisze z Lechem...(Info z prywatnego zrodla)
Zreszta PS tez o tym dzisiaj już pisze.

przeciez juz Wasyl przyjechał nawet do Krakowa po Darka :)
kmwtw ;]

TRZEBINIAnin 09.06.2015 14:27

No to co panowie?

7:1 (Garguła Stilić Stjepanović Bieszczad Dudka Barrientos Stępiński - Cywka)

Jak się bawić to się bawić!!

silver03 09.06.2015 14:41

Co się tak martwicie o tego Dudke przecież 2 dni temu pisane było, że nikt po nim płakać nie będzie ;]

Babba 09.06.2015 14:46

Stępińskiego zostawiłbym i dawał mu więcej czasu na boisku. Mało grał,a miał fajne momenty w tym sezonie(mp. w Bydgoszczy czy ze Śląskiem na jesieni). Dudka niech idzie wpizzdu. Mierny. Łukasz powinien zostać. Póki nie przyszedł Semir i zajął jego pozycję to bardzo fajnie grał.

wolfy 09.06.2015 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403840)
A i tak chciałem napomknąć ze ten slaby i całkowicie niepotrzebny Dudka pojdzie do druzyny mistrza Polski...

Ile dobrych meczy zagrał u nas Dudka? Ile zawalił? Ile ma lat?
To są pytania na które musisz sobie odpowiedzieć, zanim zaczniesz kpić z decyzji klubu.

A na koniec pytanie najważniejsze: czy potrzebny nam zawodnik, który będzie robił burdel w szatni i wokół klubu jak nie dostanie pieniędzy na czas? Bo nie łudziłbym się, że w najbliższym czasie zaczniemy regularnie płacić.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Babba (Post 1403884)
Stępińskiego zostawiłbym i dawał mu więcej czasu na boisku.

Wszystko zależy od niego i Norymbergi. My możemy go co najwyżej wypożyczyć.

lukas14 09.06.2015 16:23

Jeszcze pozbyc sie
Sarkiego , Barrientosa, i Guerriera , i postawic na mlodzież i co bedzie , mysle ze gozej byc nie moze , a przynajmniej wiadomo ze beda grali Ci co kochaja ten klub ,

szprotson 09.06.2015 16:52

gorzej by byc nie mogło gdybyśmy grali w KLASIE C i nie posiadali juniorow, orlikow ani stadionu.

PO CZYM "myslisz" ze gorzej byc nie moze?? Jakie masz ku temu przesłanki?

63.5 Kg 09.06.2015 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1403900)
Ile dobrych meczy zagrał u nas Dudka? Ile zawalił? Ile ma lat?
To są pytania na które musisz sobie odpowiedzieć, zanim zaczniesz kpić z decyzji klubu.

A na koniec pytanie najważniejsze: czy potrzebny nam zawodnik, który będzie robił burdel w szatni i wokół klubu jak nie dostanie pieniędzy na czas? Bo nie łudziłbym się, że w najbliższym czasie zaczniemy regularnie płacić.

Wszystko zależy od niego i Norymbergi. My możemy go co najwyżej wypożyczyć.

Ale ja wiem ze Dudka jako pierwszy wylamal się z tym brakiem pieniędzy...
I ja wcale za nim wielce nie placze tylko chciałem zebsymy zaobserwowali pewien paradoks...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl