![]() |
Zostawcie chłopaka w spokoju, rzuciliście się jak hieny i macie pożywkę.
Kto do cholery zbierał podpisy pod kościołami do umieszczenia kandydata na liście wyborczej? Zebrali ponoć ponad milion. Myślicie, że Ci którzy dali ten głos nie zagłosowali w wyborach albo zagłosowali na innego kandydata? Bzdura! Prawda jest taka- gdyby nie mohery i podobne, Kaczyński nie miał by tak wysokiego poparcia. Co więcej, jestem gotów stwierdzić że jego miejsce jako kontrkandydat Komorowskiego zajął by Napieralski. Powiem Wam więcej. Jest mi smutno że Małopolska głosowała za Kaczyńskim. Przerabialiśmy już z resztą politykę "po trupach do celu". Piękne przemówienia do Braci Rosjan, po czym Ci Bracia Rosjanie są zrównywani z błotem. Czysta obłuda i zakłamanie. Niedługo najstarsze pokolenie odejdzie, zobaczymy jak będą układały się wybory. Poważny elektorat JK po prostu przestanie istnieć. Mocne słowa, ale prawdziwe. Ale co tam, z resztą o czym my rozmawiamy. |
Cytat:
|
a miał byc" koniec wojny Polsko-Polskiej " i że" zgoda buduje":lol: .Tyle w tym prawdy co w tych nierealnych obietnicach Bronka jak i Jarka pewnie.Niech sie wezmą za budowe wałów przeciwpowodziowych i zbiorników retencyjnych żeby nas znowu nie zalało albo za autostrady.
|
Cytat:
Cytat:
1. Gdyby babcia miały wąsy to by była dziadkiem. 2. Gdyby nie mohery i (tym) podobne miejsce Kaczyńskiego zająłby Napieralski. Przeczytaj to zdanie kilka razy i zastanów się czy nie pójść w niedzielę do kościółka, albo chociaż pod kościółek i podziękować moherom i podobnym za to, że jednak Napieralski na miejscu Kaczyńskiego nie jest. Mam swoją teorię na to, dlaczego w ostatnich latach podejście ludzi do Kościoła jest jakie jest, i dlaczego Kościół sam na siebie bicz kręci, ale nie będę się wychylać w temacie, bo wielkim politologiem nie jestem. Natomiast wolę moherową babcię od widoku pedałów na ulicy. Wolę konserwatyzm od wyścigu szczurów. Jaka ja jestem niedzisiejsza. Cytat:
|
Cytat:
Prawda jest taka gdyby nie tuskdojcze, mniejszości narodowe, przesiedleńcy zza Buga mieszkający na ścianie zachodniej Polski, więźniowie zakładów karnych oraz geje, Komorowski nie miałby tak wysokiego poparcia. I wtedy tez jestem gotów stwierdzć, ze jego miejsce zająłby Napieralski. Jestem dumny, ze mieszkańcy Małopolski nie znaleźli się w tym ww. wątpliwie przyjemnym gronie. |
Cytat:
|
W każdym razie jak widać Kaczyński był "hojniejszy" .
Swoją drogą , dziwne jest to że oni obiecywali i zachowywali sie tak jakby ubiegali się o fotel premiera ... Prezydent tak na prawde nie ma takich uprawnien i nieco innymi rzeczami się zajmuje , no ale cóż nikomu jak widać nie przeszkadzała ta hucpa polityczna . Komorowski teoretycznie może coś zrobić we wspolpracy z rzadem , a co mógłby Kaczynski ? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Zostawię dla siebie subiektywną ocenę wczorajszego kabaretu, bo zaraz się pewnie wszyscy na mnie rzucą ;) Na koniec chciałbym także, trochę abstrahując od tematu, ostudzić co poniektórym główki. Patriotą można być niezależnie od popieranej opcji politycznej. Konserwatywne skrzydło sceny politycznej nie ma wyłączności na słowo "patriotyzm", a żeby kochać Polskę i pragnąć wspólnego dobra nie trzeba wcale biegać z falangami albo pomstować na pedałów :) Cytat:
|
Z teorii spiskowych wydaje mi się, że gdzieś tam u góry istnieje koalicja PIS i PO.
A te wszystkie najeżdżania na siebie są po to, żeby zmarginalizować inne partie z SLD na czele. Słodka kampania - suma głosów na PO i PiS maleje, SLD - rośnie Kampania w stylu Palikota i Rydzyka - suma głosów na PO i PiS rośnie, SLD - maleje Proste jak długo się będą najeżdżać(pokazywać jak największe różnice) tak długo zostaną u władzy. Taktyka dla SLD - nie popieranie żadnych i ciągłe wałkowanie że PiS i PO to jedno i to samo. Ale w Lewicy chyba jest ciągła walka interesów(poparcie Olejniczaka, Kwaśniewskiego, Cimoszewicza- już w I turze) dla Komorowskiego. Edit: Tyle, jeszcze, że ostra krytyka raczej szkodzi samej partii. Atakuje Po w sposób wybitnie debilny - Pis idzie w górę, atakuje PIS w sposób również debilny, PO idzie w górę. Całość wygląda jak z góry zaplanowana gra, dzisiaj wy po nas pojedziecie, jutro my po was. Ważne że razem na tym zyskamy. |
Napieralskiego to babcia na ulicy pograzyla...co dopiero gdyby mial o czyms decydowac :D Gosciu ma fajna zone, nawet fajny usmiech, ubiera sie ok, ale jest bez jajec i prawie przebija w tym braku kregoslupa mistrza sciemy czyli Komorowskiego.
Taki z niego polski Zapatero jak z Bartoszewskiego doktor. |
Skuteczną taktyką SLD byłoby połączenie tej świezosci i nowoczesności z kampanii(akcent na centro-lewice) plus maksymalna współpraca na rzecz Polski , merytoryczne podejscie , nie dorażna polityka a długofalowa i stawiajaca główny akcent na interes kraju , bo takie przepychanki z z dnia na dzien , tak aby swoje miec na wierzchu są tak naprawde balastem w dłuższej perspektywie .
Obecnie nie widze specjalnej roznicy miedzy Pisem a Sld - po za tym że Sld nie idzie na wojne i nie pisze az takiego s-f . |
Odnoszac sie do tego, co napisal Watts:
"Dobro wspolne" dla wyborcow pana Napieralskiego to oczywiscie obowiazkowa sciepa wszystkich na wszystko: in vitro, aborcja, parytety (spokojnie rangersie, na razie "tylko" dla kobiet [to tak jak stwierdzic: na razie tylko 2 + 2 = 5]). Widze, ze dalej dodajesz sobie animuszu emotkami po wlasnych komentarzach. Bezcenne. Cala reszte Twojej wypowiedzi mozna zamknac w stwierdzeniu - "ale to juz bylo". Przerabialismy juz i Dzierzynskiego, i Brystygierowa. Z tej formacji wyrosl pan Napieralski. Odcina sie? No tak, socjalizm do tej pory "nie wyszedl, bo ludzie byli zli". Za to ustroj elegancki. W takim razie: do jakich wzorcow dazy pan Napieralski? "Zapatero". O to wspaniale. Wyobraz sobie, ze mozna nie zgadzac sie z socjalizmem i eurotworem nie tylko przez analogie do czasow minionych. Socjalizm jest jedna wielka blaga, ktora mowi, ze dzierzy gotowy przepis na wolnosc: plenipotencja panstwa to podstawa w jej realizowaniu. Dziekuje postoje. A glosowac na politycznego czipendejla w stylu Napieralskiego, ktory chodzi na pasku "zaprawionych w bojach" betoniarzy z PZPRu moga Ci, ktorzy kiedys "wybierali przyszlosc" z Papa Dance. I ci, ktorym wsluchac sie w ta wspaniala nute nie bylo dane, bo w tym czasie gubili mleczaki. A "przeszlosc - to jest dzis, tylko cokolwiek dalej") Resentymenty endeckie i wycieczki po oenerach zachowaj rowniez dla siebie. Tak sie jakos sklada, ze to wlasnie ci ludzie, srodowisko AK,NSZu i lesnych zdalo egzamin z historii. Napisalo go wlasna krwia. Co przy najszczerszych checiach ciezko przypisac GLowcom i im podobnym. Patriotyzm to uczucie a nie doktryna. Problem tkwi gdzie indziej. Przedwojennego PPSu w stylu Daszynskiego czy Limanowskiego w Polsce nie wskrzesi nikt, dopoki "umocowana" SLD trzyma lape na wszystkim, co lewicowe. Dales swietny przyklad - Michnik i Walter. Dla Ciebie tez wzieli sie znikad? Ich majatki, kontakty, media, ktore "przedstawiaja obraz" - rowniez? Nie jest przypadkiem, ze Bugaj - czlowiek o zdecydowanie lewicowych pogladach - trzyma sie z dala od tej "koncesjonowanej" czesci towarzyszow. @Goral, dziel i rzadz, wiadomo. Tym niemniej spor idzie o kwestie cos wiecej niz krzesla - mocowanie "spoza", czyli w skrocie: jagiellonska czy krola Stasia. *nie mam mozliwosci wstawiania polskich znakow. |
Wg saklaka w Polsce 8 milionow ludzi slucha radia Maryja, no coz. Mozna i tak. Wychodzi nam radio ze sluchalnoscia wieksza niz rmf, zet i wszystkie ptogramy polskiego radia razem wziete.
Poza tym dla niego argumentem przeciw pisowi jest to ze "poparl go Kosciol". Nie wiem co jest w tym zlego ale jak widac sa tacy ktorym to przeszkadza. W USA sprobuj isc do wyborow mowiac ze jestes przeciw kosciolowi, jak zrobisz 3% to masz u mnie medal i skrzynke wodki. jachting nie widzi roznicy miedzy sld a pisem. Tez ciekawa heca. Naprawde zamierzacie wdawac sie w tego typu polemike? |
Jeszcze tylko dwa zdania do "forumowej gwiazdki no.1" czyli micha z k.:
ksiadz Sowa - "przedwyborcze pielgrzymowanie do Dziwisza" - posel Ras - Dominikanie - Szymon Holownia - TVN Religia - ksiadz Boniecki - Tygodnik Powszechny - mowia Ci cos te slowa? |
Nie widze róznic miedzy sld a Pisem o tyle że Sld niczym się nie wyróżnia na jego tle .
orzeu nikt ci nie karze tu dyskutować , ja też cię zazwyczaj nie rozumiem , po prostu tu piszą ludzie z różnych planet politycznych . |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozostaje głosować na UPR :-) Cytat:
|
Gospodarczo moj drogi to prawie zadna z partii sejmowych sie zbytnio od siebie nie rozni. Przybysz z planety Melmak napisal calosciowo bezwchodzenia w detale. Pewnie gdzies uslyszal i powtarza. Nic tez nie poradze na to ze nie rozumie co inni pisza.
|
Polemikę? Toć są jakieś resentymenty, powielanie utartych stereotypów i niepotrzebne docinki.
Lepiej pomyślcie co zrobić na swoim osiedlu, w swoim mieście, swojej gminie, czy powiecie, aby standard życia się poprawiał i to niezależnie od tempa wzrostu zarobków. Przecież jest tyle inicjatyw lokalnych, które można kultywować od pamięci o ludziach i miejscach, przez budowanie społeczności lokalnej, aż po wspólne przedsięwzięcia kulturalno-edukacyjne. We wtorek zrobiłem sobie pieszą wycieczkę z Wilanowa na Pragę Płn. i zobaczyłem, że przez ostatnie lata Warszawa się jednak mocno zmieniła. Nie tylko w kwestii inwestycji, ale także jeśli chodzi o styl życia mieszkańców, a także poprzez postępującą multikulturowość. Odnawiane są kamienice na Starej Ochocie, czy w Śródmieściu, rozwija się komunikacja miejska, powstają nowe teatry i galerie, coraz lepiej sobie radzą różnego typu instytucje (Węgierski Instytut Kultury, Instytut Francuski), tworzone są ścieżki rowerowe i nie zapomina się o małej architekturze miejskiej. W okolicach Pałacu Kultury stworzyła się wielonarodowa mieszanka kloszardów i artystów tj. pamiętam to z Paryża czy Hamburga lat 90-tych. Okolice przyszłego Stadionu Narodowego to taki "Kocioł Wschodni", bo obok siebie żyją Wietnamczycy, Turcy i Romowie. Charakterystycznym miejscem stanie się wjazd na Most Świętokrzyski od strony Tamki bo tam we wrześniu będzie otwarte Centrum Nauki Kopernik, zagospodarowane będzie nadbrzeże Wisły (niech wezmą przykład z Budapesztu), na wprost po prawej będzie widoczny Stadion Narodowy, a po prawej trochę dalej Stadion Legii. Do czego zmierzam? Najistotniejsze są tak naprawdę wybory samorządowe, czynny w nich udział, a także konsultowanie decyzji władz z mieszkańcami. Nie żebym jakoś specjalnie lubił "Bufetową", ale należy docenić ją za wykorzystanie wielu szans inwestycyjnych z pieniędzy UE, bo nie każdy potrafii to wykonać, a także za odwagę w przyznaniu kasy na Stadion Legii (tak wiem, czego się nie robi dla wujcia Waltera), co w Warszawie wzbudziło oburzenie, a w Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, czy Wrocławiu było czymś zupełnie normalnym. Dlatego wybierajmy mądrze, z pożytkiem dla nas wszystkich! |
orzeu po co te wycieczki osobiste , jako moderator powinieneś świecic dobrym przykładem :)
Zrozum że ludzie mają różne postrzeganie rzeczywistości , inne "mapy świata" ( cudzysłów abyś nie odebrał tego zbyt dosłownie ) . Chcę cię zrozumieć ale nie zawsze potrafie , choć pewnie z choinki się nie urwałeś Pis w opozycji ma jakis pomysł na siebie , Sld zaś jest reakcyjny , reaguje na to co się dzieje . Dlatego też siłą rzeczy Pis wszystko ustawia , a sld chcac czy nie chcac jest w tego tle , bo nie ma pomysłu na siebie . Dlatego też nie widać specjalnych różnic miedzy Pis a Sld , tak ogólnie wiadomo że są ale co z tego ? Patrzac skrajnie pewnie ma to jakies znaczenie , ale do mnie osobiscie to nie przemawia . |
Co innego nie rozumeic, co innego nie zgadzac sie. Pierwsze swiadczy slabo o intelekcie, drugie to zwykla przypadlosc ludzka.
|
Cytat:
Obecnie dużo decyzji zależnych jest od organóz centralnych i wydaje się to być nie do końca właściwe. Wszak nikt tak dobrze jak lokalna wspólnota, czy lokalna władza nie zna swoich problemów... Pytanie jednak, czy jakikolwiek organ centralny z przyjemnością odda swoje kompetencje tylko w imię tego, że taki system mógłby być i zapewne byłby bardziej efektywny. Niestety skostniała struktura decyzji administracyjnych i administracji wciąż w jakimś stopniu ogranicza nas rozwój, że nie wspomnę chociażby o wałkowanym tu jakiś czas temu temacie dot. urzędników, którzy tak naprawdę decydują o tym co się dzieje w tym, czy innym ministerstwie. |
orzeu
Chyba jednak nie do konca ... Jeśli ktoś naprawde coś rozumie , to się z tym zgadza . Bo zgadzasz się z tym co uznajesz za prawde . Nie zapedzaj sie za daleko , bo ogólnie łatwo by mi było wszystkie skrajności uznać jako odchył i coś nie zdrowego . |
Cytat:
Samorządy terytorialne są głupie głupotą niekompetencją i ignorancją urzędników i politykierów tzn wójtów. Ogólnie idea jest OK ale ten kto mówi o oddaniu władzy w ręce samorządów chyba nie wie jakim nierządem stoją polskie samorządy. Po prostu dramat - jak ja słyszę o takich wzniosłych ideach to mi ciarki po plecach przechodzą. Ja już wolę mieć centralistyczne państwo niż władzę baby ok lat 50 pracującą w zawodzie lat 30, która nie zna podstawowych przepisów KPA! Niemożliwe? Ja się stykam z tym na codzień |
Cytat:
Cytat:
|
"Patrzcie, jak ląduja debeściaki"
http://wiadomosci.onet.pl/2198428,11...iaki,item.html |
Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie tych informacji. Choć zgadza się to z tym co twierdziłem na świeżo, że zwykle najbardziej prawdopodobny jest czynnik ludzki przy tego typu katastrofach, choć nie należy wykluczyć zamachu, bądź usterki maszyny.
|
1) Prezydent mogl sobie naciskac. Jesli natomiast PILOCI ZAWODOWI i KONTROLA LOTOW nie potrafia ocenic czy mozna ladowac czy nie to juz jest kpina. Pilot MA PRAWO I MA OBOWIAZEK odmowic ladowania jesli uwaza ze moze to byc niebezpieczne. MA PRAWO I OBOWIAZEK!!!. Jesli nie umie tego ocenic, a co gorsza nie potrafi odmowic bo "boi" sie kogos i ma w d**** reszte zalogi to nie powinien byc PILOTEM ZAWODOWYM. Niech lata awionetka.
2) Prace nad stenogramami odbywaja sie w malej grupie specjalistow. Czemu wiec ciagle sa przecieki, i czemu nikt z tym nic nie zrobil? Moze komus zalezy by wywlekac po kawalku "fakty"?Moze po prostu nikt nie panuje nad ta zgraja "specjalistow" ? Poraza mnie jak ludzie latwo potrafia "na szybko" miec wyrobiony betonowy poglad na cala sprawe, majac tylko szczarkowe i jeszcze nie do konca sprawdzone informacje. |
Cytat:
Nasza polityka sięgnęła bruku. Dobrze, że nie PiS w tej chwili rządzi, bo wszelkie kwestie nie poruszające tematu katastrofy zostałyby całkowicie zaniechane... A podniecanie się rzekomymi przeciekami jest tyleż sensowne, co gdybanie o babci z wąsami. Ani nic do tematu nie wnosi, ani nic nie wyjaśnia, a jedyne czym skutkuje to kłótnie i kolejne bezsensowne teorie. Żałuję, że zaczął się wyścig w mediach na tego typu publikacje, bo skutki tego są wyłącznie niszczące... |
Cytat:
|
Cytat:
całość artykułu http://fakty.interia.pl/polska/news/...-krzyz,1507125 o co zresztą proszą sami harcerze będący autorami pomysłu http://www.rp.pl/artykul/509612_Prze...ie_pomnik.html Kaczyński w moim odczuciu popełnia błąd wracając w koleiny, w które wpuszcza Go cały czas PO wraz z częścią mediów, zajmujących się miast przeglądaniem "szuflad pełnych ustaw, które wcześniej blokowane były przez Prezydenta Kaczyńskiego" kolejnymi wypowiedziami szefa opozycyjnej partii. Z drugiej strony w tej katastrofie zginął Prezydent z Małżonką, troje wicemarszałków (Sejmu, Senatu), pokaźna liczba posłów, senatorów i ważnych Osób zarówno dla Naszej Historii, jak i chwili obecnej. Ta katastrofa jest bezprecedensowa w skali nie tylko Polski ale i Świata. Trudno oczekiwać aby partia opozycyjna i jej lider, którzy w tej katastrofie stracili swoich Braci, Przyjaciół podchodzili do sprawy beznamiętnie widząc jak beznadziejnie jest prowadzone to śledztwo i jakie zaniechania zostały popełnione przez Premiera i Rząd. |
Cytat:
Bez załatwienia powyższych spraw na pewno nic się o tej katastrofie nie wiemy... Coś czuje, że owa biała księga, o której opowiadał JK również będzie szalenie dużo wnosiła do tematu, o ile faktycznie powstanie... |
Cytat:
Krzyż postawili harcerze w okresie żałoby z jasną i czytelną intencją, aby powstał w tym miejscu pomnik ku czci ofiar, Komorowski po wyborach planował pozbyć się "kłopotu-problemu", z pominięciem autorów ustawienia tam krzyża układając się z Episkopatem, nawet nie czyniąc aluzji w kontekście pomnika czy też jakiegokolwiek upamiętnienia ofiar katastrofy. Jest faux pas?? W moim odczuciu jest. Czy jest to jedna z najbardziej palących spraw w Polsce?? Dla mnie (jak i pewnie dla Ciebie) nie, natomiast dla bliskich ofiar (Kaczyński i większość w PiSie) jest to b. istotne. Tak jak istotne są ich odczucia po "podróży" do Smoleńska gdzie musieli identyfikować swoich najbliższych, gdzie ani mnie ani Ciebie nie było, odczuć w/w nie mamy. Cytat:
|
Cytat:
|
Kaczyński mówi to co myśli połowa Polaków a nawet i więcej.
Skończyło się mamienie Polaków, że to wszystko co powie Kaczyński jest śmieszne i złe. Jest nas kilkanaście milionów nie damy się zastraszyć i zmanipulować propagandzie Tuska i Michnika. Komorowski to nie mój prezydent wstydzę się go. |
Cytat:
Kolejny inteligent Palikot twierdzi, że jego popiera 9 mln ludzi i dlatego myśli o założeniu partii... A reszta kogo popiera? Michnika, Rydzyka, czy Napieralskiego? Ludzie naprawdę przestańcie wypisywać takie głupoty, które nie mają pokrycia w rzeczywistości. Jeśli jest was tak wielu, jednych i drugich, zwolenników Kaczyńskiego i Palikota to załóżcie swoje państwa i wynocha. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja jestem niewierzący, ale symbole religijne w niczym mi nie przeszkadzają. Śmieszą mnie niektórzy inni ateiści przypominający religijnych fundamentalistów, wojujący z religią na każdym kroku, obrażający wierzących. Po prostu to, o co ateiści walczyli od wieków, czyli tolerancja, w pełnej krasie... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl