![]() |
Cała "magia" talentu Probierza prysła.Odszedł ten który sam wział piłke i zrobil akcje a ten ktory zawsze byl tam gdzie trzeba sie zaciał.I Probierz juz tak zajebisty nie jest.Cała taktyke szlag trafił .Jak widac innych wariantow ten trener nie ma.
Ja obstawialem ze Jagi nawet na pudle nie bedzie po tym sezonie.W sumie dosc szybko umocniaja mnie w tym przekonaniu. |
Cytat:
Szacunek dla Lechii i Śląska, robią dla nas doskonałą robotę. Jeżdżą po wiochach, tłuką się i odbierają punkty kluczowym rywalom. Teraz będzie nam lżej, dużej lżej,pamiętajmy dzięki komu. Tylko grać swoje golić frajerów i widzimy się na Rynku. Przypominam,że wielkim nietaktem byłoby wyrzucenie Skorży z stolca trenera Legii. Tak nie po europejsku, bym rzekł. |
Mamy kupe szczescia w tym sezonie. Widocznie los nam oddaje to co zabral wstawiajac kwadrature Jopa na 16 jard.
Jest fajnie, bedzie pewnie jeszcze fajniej. Probierz - polecial z Widzewa bo druzyna nie notowala zadnego progresu. Pilkarze przy Probierzu sie nie ucza, nie robia postepow. Druzyna gra lepiej ze wzgledu na transfery dodane, badz gorzej gdy ogniwo,dwa wypada. To nie jest trener lepiacy z gowna bat, tylko trener dewizowy. Ma kase na pilkarzy = ma wyniki. Odwrotnosc Lenczyka, czy Smudy. Nie lubie Probierza bo to bufon i byl strasznym .....m jako pilkarz. Co do meczu bydla z zagrypionymi jutrzejszego popoludnia. Absolutne 3 pkt dla Poznaniakow. Nie ma takiej mozliwosci zeby pasiaste bydlo mialo cos ugrac, a jeszcze zeby Wislak tym niedojdom kibicowal. Niech nas Amika dochodzi nawet na 1 pkt, najwazniejsze to pasmo porazek i lzy kochankow cyrankiewicza. |
Jaki jest rekord zwycięstw z rzędu w Ekstraklasie?
Coś mi się kojarzy że 8 i że już raz za Skorży, chyba zaraz po Levadii wyrównaliśmy ten rekord. Ale nie jestem pewny. Więc jak ktoś wie to niech napisze ;] Teraz mamy już 7. z rzędu więc może jakiś rekordzik po drodze się trafi? :D |
Chyba więcej nawet, ale ja bym Bytomia nie lekceważył, co pewnie uczyniła Korona :)
|
Cytat:
Swoją drogą oglądałem na OSI program Dzień z mistrzem. Bohaterem był właśnie Guardiola z Białegostoku. Mecz z Ruchem, druga połowa. Wchodzi Essomba , i tu perełeka,założenia taktyczne Probierza: Fight, fight, fight !!! :> |
Co do Lechii to naprawdę mają mocny skład. Moim zdaniem na wszystkich pozycjach oprócz ataku lepiej wychodzą w porównaniu do Jagi. Brakuje im tylko trochę napastnika z prawdziwego zdarzenia. Oczekiwania od Buvala i Shasankova czy jakoś tak były duże jednak trochę zawiedli. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ten Łotysz - Lukjanovs jednak z niego jest taki bardziej skrzydłowy.
Może udałoby się wam wyciągnąć Niedzielana z Korony Nwaogu z Floty lub Cieślińskiego z Podbeskidzia?:> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hm. Może ktoś kumaty wytłumaczy mi jedną rzecz. Czemu jak Hernani dostał czerwoną kartkę, to nie było karnego, a przynajmniej wolnego pośredniego z obrębu szesnastki? Piłka była w grze, a pomijając niesportowe zachowanie, uderzenie łokciem jest również faulem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiem że kolejka jeszcze się nie skończyła, ale . .
za tydzień Lech - Jagiellonia (1), Śląsk - Lechia (x) i Bełchatów - Legia (x). Przy naszym zwycięstwie w Bytomiu zaliczka może być już naprawdę solidna. W sam raz przed trudnymi wyjazdowymi meczami zgodowymi. A po cichutku Lechia włącza się mocno w grę o pudło. Mecz we Wrocławiu da odpowiedź czy też o coś więcej. |
w cafe futbol domagają się Małeckiego i Meliksona w kadrze :D
|
a głupi Kołtoń broni Arboledy, Borek dużo bardziej obiektywny.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja jednej rzeczy nie rozumiem. W sprawie zagranicznych piłkarzy w polskiej lidze prezesunio Lato i jego przydupas Piechniczak żalą się, że obcokrajowcy blokują miejsca dla Polaków i chcą wprowadzać limity. A w reprezentacji to każdy może grać począwszy od Arboledy przez innych Rogerów itp.??? Bo jakoś wszyscy milczą w tej sprawie...
Szanuję Maora i wysoko cenie jego umiejętności ale w kadrze go nie chcę, bo w kadrze mają grać POLACY, a nie ludzie, którzy może i z Polską coś wspólnego mają ale nic tak naprawdę o naszym kraju nie wiedzą. |
Tabela po 11 kolejce, wtedy nie wyglądało to zbyt optymistycznie.
1 Jagiellonia Białystok 25 pkt. 2. Korona Kielce 23 3. GKS Bełchatów 19 4. Legia Warszawa 18 5. Górnik Zabrze 18 6. Lechia Gdańsk 17 7. Polonia Warszawa 16 8. Wisła Kraków 15 9. Widzew Łódź 14 10. Polonia Bytom 13 11. Ruch Chorzów 13 12. Arka Gdynia 13 13. Zagłębie Lubin 12 14. Lech Poznań 11 15. Śląsk Wrocław 10 16. Cracovia Kraków 4 Od 12 kolejki 7 kolejnych zwycięstw i marsz na właściwe miejsce w tabeli. Wisła +21 pkt Jaga +7 pkt Legia +13 pkt ... Korona +4 pkt Lech +14 pkt Oby tak dalej :) |
Narazie terminarz nam sprzyja...zobaczymy, jak poradzimy sobie z troszke lepszymi ekipami ;).
|
Cytat:
Coś pięknego: Śląsk -Legia 2-1 Wisła -Widzew 2-0 Jaga- Lechia 1-2 Coś Legioniści znikneli z forum ;] |
Cytat:
|
Wymarzona kolejka dla nas. W sumie jeszcze tylko wtopa kartofli i będzie idealnie. Cracovia nawet jak wygra to wiele jej to nie poprawi sytuacji więc niech grają chcąc nie chcąc dla nas.
Śląsk się rozkręca i w meczu z nami może byś różnie. Z drugiej strony - bez jaj Orest potrafi zrobić zespół ale chyba kiedyś wreszcie przegra. Najlepiej tylko raz w tej rundzie. Lechia gra falami. Pytanie jak będzie w meczu z nami. Tak się jakoś poukładało, że największe problemy możemy mieć w meczach ze zgodami. Z Legią w imię tradycji "przegrana w Warszawie idzie w parze z mistrzostwem" jakoś ewentualną porażkę przeżyję. Oczywiście najlepiej wygrać do końca ze wszystkimi. |
Cytat:
|
jako, że klan wojcichowskiego już przegrywa- może spełni sie moje marzenie i wkońcu arka poleci z tej ligi?
|
Cytat:
Chociaż przy naszym PZPNie mnie już nic nie zdziwi na koniec sezonu. |
Cytat:
Cytat:
14 Arka 15 Lech 16 Cracovia W Pucharach 1 Wisła 2-3 Lechia/ Śląsk [kolejność dla mnie bez znaczenia ] 4 Jagiellonia - puchary bo Wisła zdobywa PP grając z Lechią w finale, a więc 4 drużyna gra w EP :) |
Cytat:
Na ile stać Wisłę dowiemy się dopiero za 3-4 mecze ligowe, bo na razie gramy z dołami tabeli i to wcale nie były łatwe, jednostronne spotkania. |
Cytat:
Od dawna wiadomo, że mistrzostwa nie zdobywa się w Polsce w "meczach na szczycie" a właśnie z tymi "dołami", "ogórkami" czy jak tam kto woli. |
Cytat:
Poza tym zgadzam się co do braku skrzydeł, ja tam Peszki nigdy nie lubiłem, ale okazuje się ze bez niego to ta gra skrzydłami u nich w ogóle nie istnieje, a Bakero takiego Kiełba który by się wydawał naturalnym następcą Peszki (zresztą po to był sprowadzany) to bardzo często ustawia w środku. Mówisz że na razie nie gramy z czołówką, tylko że Lech też nie, a już parę punktów zdołał zgubić. Patrząc na tabelę i zakładając, że zdobędziemy te 2/3 punktów (czyli tyle ile do tej pory) to Lech po ewentualnej wygranej z Cracovią dzisiaj musiałby zdobyć 32 pkt w pozostałych kolejkach (a to jest 11zw i 1p lub 10zw i 2r). Oczywiście że możemy tych punktów zgubić więcej, ale podobnie Lech, który gra na wyjeździe z nami, Polonią czy Lechią. Tak więc dalej trzymam się swojej wersji, że dopóki my nie zaczniemy tracić głupich punktów, a Lech nie będzie ich gubił prawie w ogóle to bardziej powinnismy się martwić o drużyny plasujące się bliżej nas w tabeli. |
Cytat:
Ciekaw jestem czy Theo ma już kupiony bilet powrotny do Holandii... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ps - więźba impregnowana teraz chyba "chodzi" po 650-750 za m3. |
Cytat:
Legia tak naprawdę miała dotąd jeden poważniejszy test i go oblała - mecz ze Śląskiem. Inna sprawa, że sędziowie mieli gorszy dzień i nie powinni uznać bramki Mili. Cracovii nie liczę, bo tam dwa gole gospodarzy nie powinny być uznane. W przypadku Jagi moim zdaniem jest za wcześnie na oceny. Odejście Grosickiego ich osłabiło, ale i mentalnie chyba nie podołali presji walki o tytuł. Czas pokaże, czy się podniosą. W aktualnej formie faktycznie nie ma dużej różnicy pomiędzy nimi i dołem tabeli. Cytat:
Cytat:
Właśnie nie jestem przekonany, że nie będą nam się zdarzały głupie wpadki. Uważam, że mimo serii zwycięstw forma zespołu wcale nie jest stabilna. Do tego na wielu pozycjach nie mamy sensownych zmienników, co może się zemścić. |
Po drugiej stronie Błoń jak na razie całkiem dobre widowisko moim zdaniem...
W ogóle przyjemnie się to ogląda - jakkolwiek sie nie skończy spotkanie będą jakieś pozytywy dla Wisły:) Zero stresu. |
koszerni raczej nie ugrają nic z Amica, cisną ich nieźle
|
obrona Cracovii :rotfl::shock::rotfl:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl