Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

AgresywnyChomik 17.02.2026 10:13

Popłakałem się, nie wiem komu ale dziękuję.

emailowiec 17.02.2026 10:14

Uff w końcu. Tak mi brakowało forum, zwłaszcza tematu ze statystykami :D

Markus 17.02.2026 11:09

Widzę, że Wy też nie mieliście dostępu do forum przez kilkanaście dni... :evil:

LucjuszWielki 17.02.2026 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1659418)
Popłakałem się, nie wiem komu ale dziękuję.

Przeczuwam, że niebawem znów pierdyknie.

Panowie podziękujmy sobie za lata wymieniania uprzejmości póki forum ledwo zipie! Dziękuję wszystkim - tworzyliśmy wspaniałą grupę ! D

Karherop 17.02.2026 11:28

Ciekawe czyja to zasluga ze forum wrocilo?

Tak czy siak, mozna sie uśmiechnąć.

Trochę minie zanim stale towarzystwo tutaj wróci.

Martinus 17.02.2026 14:52

Wielki powrót ��

Wehrmacht 17.02.2026 15:22

Juz myślałem, ze to skasowali całkiem

doktor granat 17.02.2026 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1659413)
Co to było za przerwa w działaniu forum?

Ferie świąteczno-noworoczno-zimowe

FraMat 17.02.2026 22:21

Jeśli czyta to ktoś, kto ma na to wpływ: nie róbcie nam tego więcej

krysztal 18.02.2026 13:27

Chętnie bym komuś podziękował za ponownie uruchomienie forum ale potem do mnie dociera,że to pewnie ta sama osoba która postanowiła je wyłączyć....

stary dziad 14.04.2026 09:08

Coś temat umarł...

Ostatnio Pan Prezes Królewski , member of Council of the Future and Polish Business Council, YGL by the WEF, zdecydowanie zmniejszył swą obecność w przestrzeni medialnej.

Co do zasady-jest to dobra decyzja.

Ale co się za tym kryje?

Bedom nowe właściciele?

Czy co?

Patryko 14.04.2026 09:16

Może chce nieco uspokoić atmosferę medialną przed absolutnie kluczową końcówką sezonu?

Karherop 14.04.2026 09:16

Na razie głównie jest zapowiedź (bodajze ma byc 24.04) nowy sponsor koszulkowy.

Do konca czerwca ma byc nowe walne i "wyczyszczenie" akcjonariatu jak to mowil JK.

Obstawiam ze jakis nowy podmiot sie pojawi ktory skupi 15-30% akcji. Jesli go nagoni Moore to otrzyma z tego sowita prowizje.

Bez 10-15 baniek extra to nas czeka spadek z esa przy obecnym skladzie, wiec cos na gorze misza wymyśleć.

Jaroo1 14.04.2026 09:32

Spokojnie, przyjdzie moment gdy Zaskroniec ukąsi z podwójną mocą. Ostatnio miał swoje dni chwały gdy nie jechaliśmy do Wrocławia, a wcześniej po początkowych kolejkach tego sezonu jak chwalił się, że Wisła wynalazła talent o nazwisku Kuziemka, który zje polską piłkę.

Postęp w panowaniu nad sobą jest widoczny co nie oznacza, że Królewski może się obejść bez atencji na stałe i bez udowadniania, że jest najlepszy i najmądrzejszy. Także rzadziej bo rzadziej ale ta bomba co jakiś czas wybucha.

Jego problem natomiast jest taki, że o ile w I lidze już się fajnie zadomowiliśmy i nauczył się w niej wydawać kasę tak żeby jakoś na wyniki to się przekładało, to Ekstraklasa będzie mocną weryfikacją i szybką szkołą życia jeśli chcemy się w niej utrzymać. Także teraz przez długi czas może nie być pola do popisu w udowadnianiu jakiego potwora stworzył i jakie talenty młode są w Wiśle.

stary dziad 14.04.2026 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1661601)

Obstawiam ze jakis nowy podmiot sie pojawi ktory skupi 15-30% akcji. Jesli go nagoni Moore to otrzyma z tego sowita prowizje.

Jeśli te 15-30% akcji sprzedadzą dowolni obecni akcjonariusze to kasa trafi do nich a nie do Wisły.

Jeśli będzie to nowa emisja to Pan Prezes Królewski utraci większość. To byłaby nowa sytuacja.

Oczywiście Peter skasuje swoje w dowolnym wariancie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1661601)
Bez 10-15 baniek extra to nas czeka spadek z esa przy obecnym skladzie, wiec cos na gorze misza wymyśleć.

To jest, jak mawiał klasyk, oczywista oczywistość.

Karherop 14.04.2026 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1661605)
Jeśli te 15-30% akcji sprzedadzą dowolni obecni akcjonariusze to kasa trafi do nich a nie do Wisły.

Jeśli będzie to nowa emisja to Pan Prezes Królewski utraci większość. To byłaby nowa sytuacja.

Królewski już na poczet Moora przekształcił troche swoich pożyczek w akcje.

Teraz pewnie zrobiłby tak samo jakby mial utracić większość.

Pożyjemy zobaczymy. Jestem pewien ze nowy sezon zaczniemy z inna struktura akcjonariatu.

stary dziad 14.04.2026 10:52

Gra Pana Prezesa Królewskiego jest ostra ale przejrzysta.

Ma wejść ktoś kto da kasę ale zostawi mu władzę.

Moore ma takiego inwestora/ jelenia znaleźć, oczywiście za prowizję.

Jeśli to się nie spełni sytuacja będzie podobna do tej, jaką miała Pogoń pod koniec czasów Mroczka.

sandomingo 14.04.2026 12:18

Głosy o nowym księciu słychać już coraz głośniej.
Czy to zasłona dymna czy jakaś inna gra a może nawet prawda - pewnie zobaczymy wkrótce.

GrassSnake 14.04.2026 16:42

Kiedyś to forum bardziej ogarnięte było. A tu zero wiedzy…

Klub de facto stracił płynność w marcu. Nie płacone jest nic. Dostawcy do sklepu zrywali kontrakty, trenerzy w Akademii kasy nie widzieli od grudnia (ci na kontraktach bo ci na umowach „tylko” od stycznia). Miasto udaje, że ma płacone za stadion, rosną długi u piłkarzy (Uryga w lutym się skarżył znajomym, że ostatnią pełną wypłatę to ma za sierpień). Zdziwienie, że niektórzy słabiej grają a inni są kontuzjowani świadczy o niskiej inteligencji zdziwionych.

Sytuację na przełomie miesięcy podratowało sprzedanie biletów na mecz z Wrexham (kolejny dług bo to w lipcu trzeba będzie sfinansować). Jak uratować kolejny przełom miesięcy pomysłów nie ma.

W tej sytuacji Jarosław podbił do Kwietnia z informacją, że ma jakiś zagraniczny (holenderski?) fundusz, co mu sypnie 3m eur ale w zamian za wyłączność na dealowanie akcjami klubu na 12 miesięcy (w sensie drogi Wojtku to ostatnia szansa).

Kwiecień miał się podobno złamać i obiecał wyskoczyć z 15 baniek. W zamian za to ma dostać 25%. Jeśli to prawda to jak by tego nie liczyć Królewski spadnie poniżej 50%. Czyli w dobrą stronę. Na razie ma to być tajemnica, żeby Wieczysta nie straciła zapału do gry. Także ja Wam to też w tajemnicy napisałem ;)

PS. Żołnierzu Królewskiego, który usunąłeś mój wątek o nim i jego ściemach, odwalasz żenadę. Będziesz się tego wstydził.

pepe72 14.04.2026 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1661600)
Może chce nieco uspokoić atmosferę medialną przed absolutnie kluczową końcówką sezonu?

Obiecał założyć czarne okularki. :>

wolfy 15.04.2026 08:41

To już znowu ta pora roku kiedy Kwiecień wchodzi do Wisły?

Patryko 15.04.2026 09:02

Jest kwiecień, fakt niezaprzeczalny.

Natomiast co do Kwietnia w Wiśle, to osobiście jestem pesymistą. Miał już tyle okazji na wejście do klubu, a do tego Wieczysta ma realne szanse na awans.

Jedyne co mi przychodzi do głowy odnośnie powodu, dla którego znowu by chciał do Wisły, to że dotarło do niego, że Wieczysta to projekt bez przyszłości, do którego co rok trzeba będzie dopłacać ogromne kwoty.

Osobną kwestią jest to, czy na 100% byśmy go tutaj chcieli, biorąc pod uwagę to, jakimi osobami się otacza.

azor 15.04.2026 09:08

Kwiecień/tajemniczy inwestor. Co rok w kwietniu.

stary dziad 15.04.2026 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrassSnake (Post 1661629)
Kiedyś to forum bardziej ogarnięte było. A tu zero wiedzy…

Klub de facto stracił płynność w marcu. Nie płacone jest nic. Dostawcy do sklepu zrywali kontrakty, trenerzy w Akademii kasy nie widzieli od grudnia (ci na kontraktach bo ci na umowach „tylko” od stycznia). Miasto udaje, że ma płacone za stadion, rosną długi u piłkarzy (Uryga w lutym się skarżył znajomym, że ostatnią pełną wypłatę to ma za sierpień). Zdziwienie, że niektórzy słabiej grają a inni są kontuzjowani świadczy o niskiej inteligencji zdziwionych.

Sytuację na przełomie miesięcy podratowało sprzedanie biletów na mecz z Wrexham (kolejny dług bo to w lipcu trzeba będzie sfinansować). Jak uratować kolejny przełom miesięcy pomysłów nie ma.

W tej sytuacji Jarosław podbił do Kwietnia z informacją, że ma jakiś zagraniczny (holenderski?) fundusz, co mu sypnie 3m eur ale w zamian za wyłączność na dealowanie akcjami klubu na 12 miesięcy (w sensie drogi Wojtku to ostatnia szansa).

Kwiecień miał się podobno złamać i obiecał wyskoczyć z 15 baniek. W zamian za to ma dostać 25%. Jeśli to prawda to jak by tego nie liczyć Królewski spadnie poniżej 50%. Czyli w dobrą stronę. Na razie ma to być tajemnica, żeby Wieczysta nie straciła zapału do gry. Także ja Wam to też w tajemnicy napisałem ;)

Utrata płynności finansowej jest konsekwencją polityki jaką prowadzi Pan Prezes Królewski , member of Council of the Future and Polish Business Council , YGL by the WEF , CEO hordy wiślackiej ( w skrócie : PPKMOCOTFAPBCYGLWEFCHW).
Każdy kto czytał sprawozdania finansowe oraz stosował logikę i matematykę wiedział, że to tylko kwestia czasu.
Przypomnę, że już za 2,5 miesiąca minie bieżący rok bilansowy i odnotujemy kolejną stratę na poziomie kilkunastu milionów. Oczywiście będzie ona przykrywana umorzeniami.

PPKMOCOTFAPBCYGLWEFCHW próbuje zdobyć kasę jak się da.
WK już w tym roku,z racji wiślackiego serca, dał parę baniek.
Ale to jest raczej koło ratunkowe niż zapowiedź przejęcia udziałów.

PPKMOCOTFAPBCYGLWEFCHW mimo, że jedzie na pełnej prędkości na zderzenie ze ścianą, cały czas próbuje ułożyć akcjonariat wg swojego planu.
Tu trzeba przyznać, ma charakter pokerzysty.
Dlatego atakuje WK stwierdzeniami "że to Twoja ostatnia szansa".
Z góry zaznaczam, że nic nie wiem na temat zagranicznego funduszu.
I czy to blef czy realna propozycja.

Ale WK rzeczywiście rozważa, choć na dziś, ze względu na brak większościowego pakietu, jest na nie.
Ale zobaczymy...

I na koniec. Rzeczywiście prawdziwa jest teoria, głoszona tu przez niektórych, że im większe zaległości w wypłatach tym większe zaangażowanie pracownika.
Wygląda to mniej więcej tak:
Przychodzi szef, mówi do Kowalskiego, no wicie rozumicie , wypłaty nie będzie, może będzie za kwartał.
A na to Kopwalski- nie ma problemu szefie, super, mów co jest dziś do roboty bo ręce mi się do niej palą :rotfl:

sandomingo 15.04.2026 09:28

To jebnie.
Nie jest to żadne odkrycie dla osób realnie oceniając sytuację w Wiśle ale jednak, zawsze warto podkreślić i przypomnieć.

Sytuacja w klubie musi być naprawdę napięta jak przysłowiowa plandeka na żuku, skoro już nawet Redaktor Karcz został wdrożony w tryby machiny propagandowej opowiadającej o zbliżających się pieniążkach.

Ps. W Kwietnia obejmującego 25% udziałów w Wiśle nie wierzę. Nawet w kwietniu.

stary dziad 15.04.2026 09:51

Może nie jebnie tylko jest jeden warunek.
Potrzeba na już , na dziś 30 baniek.
To zasypie dziury.

30 baniek to dużo ale nie za dużo.
Przecież niejaki Masztalski przychyla teraz nieba wszystkim bo zbliża się referendum...
Jakby tak zainspirować go do kontaktu z Sutrykiem, to przecie kumpel partyjny.

Skoro Wrocław mógł dać na malinowych te 30 to pewnie Masztalski, wykorzystując ten know-how, też by mógł.
I Wisła zostanie uratowana.
A jak się to stanie to każdy kibic Wisły na pewno zadeklaruje, że na referendum nie pójdzie :p!

I będzie wilk syty i owca cała:D

sandomingo 15.04.2026 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1661669)
Może nie jebnie tylko jest jeden warunek.
Potrzeba na już , na dziś 30 baniek.
To zasypie dziury.

30 baniek to dużo ale nie za dużo.
Przecież niejaki Masztalski przychyla teraz nieba wszystkim bo zbliża się referendum...
Jakby tak zainspirować go do kontaktu z Sutrykiem, to przecie kumpel partyjny.

Skoro Wrocław mógł dać na malinowych te 30 to pewnie Masztalski, wykorzystując ten know-how, też by mógł.
I Wisła zostanie uratowana.
A jak się to stanie to każdy kibic Wisły na pewno zadeklaruje, że na referendum nie pójdzie :p!

I będzie wilk syty i owca cała:D

No Towarzyszu, wicie rozumicie pomysł jest dobry a nawet sprytny.

Tylko że aktualnie nasz Socio Olek opowiada, że poszukuje pieniążków na zorganizowanie referendum - w domyśle może mu braknąć, żeby dosypać Wiśle 30 baniek.
Piter Mór z Santa Barbara też ostatnio taki mniej aktywny się zrobił.

A w oficjalnym sklepie internetowym od kilku tygodni nie sposób zamówić koszulek meczowych...Ciekawe dlaczego.

stary dziad 15.04.2026 11:32

30 baniek nie znajdzie, nie żartuj.
Ma przecie 10 miliardów do wydania, musi wykroić.
Sie postara to znajdzie.

Bo jak wykroi to nie zostanie odwołany.
Prosta kalkulacja:P

A czemu nie ma koszulek?
Kierownikiem tego sklepu jest PPKMOCOTFAPBCYGLWEFCHW, nie ma pańskich koszulek i co mu zrobicie ?

Piter00 15.04.2026 20:31

Hahaha, dawno tu nie zaglądałem, ale widzę, że coraz większy psychiatryk napędzany przez zakamuflowanego żyda dla beki :-) Pozdro.

azor 15.04.2026 21:22

a kto jest tym zakamuflowanym żydem dla beki?

wolfy 15.04.2026 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1661687)
a kto jest tym zakamuflowanym żydem dla beki?

Pewnie GrassSnake. Chociaż moim zdaniem to chyba jakiś schizofrenik. Po roku przerwy znowu się dorwał do internetu i nie pamięta/myśli że nie pamiętamy co pisał wcześniej.

Wiadomo, Kwiecień w Wiśle zawsze na propsie. Chłop wchodzi w Wisłę jak normalny facet w modelkę XXXL. Dużo szamotaniny, przepychanek i hałasu, sporo czasu mija, ale wiadomo że nic się z tego nie urodzi i na koniec zostanie poza z oklapłą Wieczystą w ręku.

P.S. Chociaż to być może nieuczciwe porównanie, bo to bardziej jemu tą Wisłę od lat medialnie wciskają niż on się o nią na serio stara.

azor 15.04.2026 23:05

Aaaa Grasssnake....no cóż, faktycznie ma tendencje do powrotów w okolicach kwietnia, ale żeby od razu żyd? ;)

Wiesz wofly, niechęć tego forum do Kwietnia jest dla mnie kompletnie niezrozumiała, biorąc pod uwagę ile chłop bezinteresownie kasy w Wisłę wpomopował. Oficjalnie. Ile poszło bez wiedzy ogółu - tego nie wiemy. To że działa sobie z Wieczysta tak jak chce - nic nam do tego jak wydaje swoje - i to słowo klucz - swoje pieniądze. Osobiście bardzo bym się cieszył, gdyby w tym roku awansowali po barażach.

Media mu Wisłe wciskają, bo to najprostszy temat z możliwych, ale nie zapominajmy co wygadywał Jarosław rok temu.

GrassSnake 15.04.2026 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1661692)
Aaaa Grasssnake....no cóż, faktycznie ma tendencje do powrotów w okolicach kwietnia, ale żeby od razu żyd? ;)

Jest taka zasada, że jak ktoś głośno krzyczy „złodziej” to sam jest złodziejem najczęściej. To apropos typka na P i wanna be analityka i wyznawcy Rodziny z Wujem na czele wolfy’ego.

Jakby taki wolfy miał kawałek mózgu to by się zastanowił co było w moim autorskim wątku o Zaskrońcu i co kogoś tak uwierało, że postanowił zlecić jego usunięcie. Ale wolfy takich operacji intelektualnych dokonać nie potrafi. Dlatego jego (pełne hejtu i agresji) posty są bezpieczne. Tego bezwartościowego śmiecia nikt usuwał nie będzie.

Cytat:

Wiesz wofly, niechęć tego forum do Kwietnia jest dla mnie kompletnie niezrozumiała, biorąc pod uwagę ile chłop bezinteresownie kasy w Wisłę wpomopował. Oficjalnie. Ile poszło bez wiedzy ogółu - tego nie wiemy. To że działa sobie z Wieczysta tak jak chce - nic nam do tego jak wydaje swoje - i to słowo klucz - swoje pieniądze. Osobiście bardzo bym się cieszył, gdyby w tym roku awansowali po barażach.

Z tym dokładaniem to w dużej części mity. Nie windykuje pożyczek, które dał jeszcze Sarapacie, godnie płaci, często z wyprzedzeniem za dwie loże. Kiedyś dawał jakieś drobniejsze kwoty do TSu. Pomaga i się z tym nie afiszuje, ale to są w skali klubu drobne kwoty. Są tacy co dokładają więcej.

Cytat:

Media mu Wisłe wciskają, bo to najprostszy temat z możliwych, ale nie zapominajmy co wygadywał Jarosław rok temu.

Tym razem to żadne media. Sam przyjechał do klubu rozmawiać. O tym, że Maybach parę godzin stał pod stadionem nawet dzieciaki w Parku Jordana wiedzą. Co wcale nie oznacza, że będzie deal. Ta dwójka już się raz rok temu „dogadała” w stanie pełnej nieważkości. Po weryfikacji na trzeźwo impreza została odwołana.

Jak się nie dogadają to zostanie fundusz „holenderski” o ile jest prawdą. Jeśli to ściema wymyślona, żeby podkręcić Wojtka to będzie gorąco.

wolfy 16.04.2026 09:16

Cytat:

Ja nic do niego nie mam. Bardziej irytują mnie pajace wciskający mu Wisłę mimo że wielokrotnie wykazał brak zainteresowania.

Nie chciał Wisły kiedy miala o wiele mniej długów, teraz nagle planuje wrzucić 30 milionów żeby spłacić BIEŻĄCE zobowiązania?

azor 16.04.2026 09:29

Jeżeli rzeczywiście byłby jego temat w Wiśle (w co niewierze, jak co roku) to nie kasa byłaby problemem, a to kto będzie rządzić.

Patryko 16.04.2026 09:31

Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której Kwiecień wykłada grube siano i o decyzjach w Wiśle dowiaduje się ze Studia Reymonta.

Jeśli by tu miał wejść, to w dłuższej perspektywie będzie dążyć do posiadania większościowego pakietu akcji.

wolfy 16.04.2026 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1661702)
Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której Kwiecień wykłada grube siano i o decyzjach w Wiśle dowiaduje się ze Studia Reymonta.

Jeśli by tu miał wejść, to w dłuższej perspektywie będzie dążyć do posiadania większościowego pakietu akcji.

Czego bardzo bym nie chciał. Wieczysta pokazuje jakby to u nas wyglądało.

Patryko 16.04.2026 09:38

Dlatego wyżej dodałem adnotację:

Cytat:

Osobną kwestią jest to, czy na 100% byśmy go tutaj chcieli, biorąc pod uwagę to, jakimi osobami się otacza.
Jeśli miałby tutaj ściągnąć "swój" pion sportowy z Kapką na czele, to wiele dobrego z tego nie będzie. Byłby to Cupiał 2.0, czyli prosperujemy dobrze do momentu, w którym źródełko u właściciela wysycha.

Osobną kwestią pozostaje pytanie, czy Kwiecień byłby skory do inwestowania w sfery klubu, które długofalowo stanowiłyby podwaliny pod jego samowystarczalność, czyli np. prężnie działająca akademia wzorem Lecha.

GrassSnake 16.04.2026 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1661704)
Osobną kwestią pozostaje pytanie, czy Kwiecień byłby skory do inwestowania w sfery klubu, które długofalowo stanowiłyby podwaliny pod jego samowystarczalność, czyli np. prężnie działająca akademia wzorem Lecha.

Wojtek opinię na temat akademii ma zbliżoną do Cupiała więc na wiele bym nie liczył. Zresztą zaraz nie będzie co zbierać. Trenerzy bez wypłat, chodzą informacje, że władze szkoły sportowej w Krakowie dostały info, że będzie zamykana. Zaległości w Myślenicach kosmiczne. W Krakowie akademia pogoniona i z AWF i z UJ. Dziewczyny nie mają gdzie grać. Rozkwit jednym słowem.

A co do reszty to proponuje się z tymi snami o potędze nie rozpędzać. Na razie jest mowa o 15 bańkach pożyczki ratunkowej pod zastaw mniejszościowego pakietu (żeby klub w maju/czerwcu nie zbankrutował) a nie o przejmowaniu całości i mega inwestycjach.

piotek 16.04.2026 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrassSnake (Post 1661728)
Wojtek opinię na temat akademii ma zbliżoną do Cupiała więc na wiele bym nie liczył. Zresztą zaraz nie będzie co zbierać. Trenerzy bez wypłat, chodzą informacje, że władze szkoły sportowej w Krakowie dostały info, że będzie zamykana. Zaległości w Myślenicach kosmiczne. W Krakowie akademia pogoniona i z AWF i z UJ. Dziewczyny nie mają gdzie grać. Rozkwit jednym słowem.

A co do reszty to proponuje się z tymi snami o potędze nie rozpędzać. Na razie jest mowa o 15 bańkach pożyczki ratunkowej pod zastaw mniejszościowego pakietu (żeby klub w maju/czerwcu nie zbankrutował) a nie o przejmowaniu całości i mega inwestycjach.

Bodaj dwa lata temu Meczyki potrafiły wałkować temat nieopłaconej faktury wobec szkoły w Myślenicach, a teraz, przy tym domniemanym roz.......u (bo tak to przedstawiasz), temat nie pojawia się nigdzie?

5 miesięcy temu zaczęliśmy nowy projekt z AKFem . Czy rozpoczyna się nowy projekt z niewiarygodnym partnerem? Czy zaległości w ciągu kilku miesięcy urosły do tej kwoty, że nasze drużyny wyrzucono (nie sięga asie raczej po takie środki ot tak)? Imo mocno wątpliwe, ale nawet jeśli, to dlaczego media milczą? Gdy ze szkółki TSu miał odejść cały pion sportowy, natychmiast powstały artykuły, chociaż sprawa nawet nie dotyczyła spółki akcyjnej. A niby teraz miałaby być cisza?

Profil Akademii na FB jeszcze pod koniec marca wskazywał Piastowską (czyli UJ) jako miejsce treningów….

O ile rozumiem, że szczegółowa sytuacja finansowa niekoniecznie musi byc znana dziennikarzom, o tyle w akademii są setki dzieciaków z rodzicami, którzy musieliby trzymać język za zębami. To jest nierealne i często o problemach w akademii sygnalizowali w przeszłości właśnie rodzice.

Generalnie średnio się to wszytsko trzyma kupy. Różowo na pewno nie jest, ale nie wierzę w tak katastroficzne wpisy. Szczęście, że generalnie w parę miesięcy będziemy mogli ocenić, czy realnie cokolwiek co tu napisałeś było prawdą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl