Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

JrQ- 11.01.2009 16:25

A ja czytam sobie te pierdoły co tu wypisujecie i jednym okiem oglądam Larissę i właśnie Żuraw walnął brame z główki jak to nie on, a na stadionie wszyscy skandują jego nazwisko ;) bajka
live: http://www.justin.tv/pasgiannena

EDIT: BOT GKS zmięknie. 100% że nam go dadzą. Typowa strategia negocjatorska, chcą wyżebrać jak najwięcej się da.

tupet 11.01.2009 16:30

To informacja dla tych którzy wierzą z panem Jackiem że Żuraw tu przyjdzie za darmo.
Macie fantazje jak pan Jacek B.
Bo kasy na transfery pan Boguś nie dał.:-/

Acapelo 11.01.2009 16:30

No to jak strzela i gra w podstawowym składzie to znaczy że jego też nie puszczą:(

Pablo84 11.01.2009 16:32

Gdyby nie grał i nie strzelał, to nie miał by po co wracać do Wisły :-)

jasnyGwint 11.01.2009 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafiABG (Post 655691)

"Strony nie osiągnęły porozumienia, gdyż bełchatowianie żądali miliona złotych w gotówce."

hmmm, 1 milion zł to 248tys euro, do 700tys o których była mowa troche brakuje...

marcinarsenal 11.01.2009 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tupet (Post 655716)
To informacja dla tych którzy wieżą z panem Jackiem że Żuraw tu przyjdzie za darmo
macie fantazje jak pan Jacek B.
bo kasy na transfery pan Boguś niedał.:-/

Nie , to raczej informacja dla tych którzy mówią, że Żuraw jest za stary, to już nie te lata i nie umie grać. Po za tym, możemy zapłacić, byle przyszedł już w zimie, natomiast jeśli Grecy go nie puszczą to jestem wrecz pewien, że przyjdzie do Wisły w lecie. Zarówno Maciek, jak i Bednarz wyrażają chęć, by wrócił, w lecie nie będzie już przeszkód.

wolfy 11.01.2009 16:41

Jednego nie można odmówić działaczom z Bełchatowa - poczucia humoru. Profesjonalizmu, braku pomysłu na zarządzanie klubem, realistycznego wyznaczania celów - jak najbardziej, ale za każdym razem, gdy przychodziło do robienia z nimi interesów, końcowe wnioski oscylowały wokół "jaja sobie z nas robią". Nieważne, czy chodziło o wypożyczenie Boguskiego(do dziś nie zapłacili nam kary za występ tego zawodnika przeciw Wiśle), czy transfer jakiegokolwiek zawodnika z ich składu - zawsze było wesoło. Jedyne, co mnie zastanawia, to czemu wartość Garguły w przeciągu pół roku spadła z trzech milionów euro do zaledwie 700 tysięcy. Nieważne, za pół roku wytransferujemy go od nich za - że tak to ujmę - bardzo okrągłą sumkę.

A trenerowi Ulatowskiemu życzę jak najwięcej sukcesów. Od czasu jego wypowiedzi na temat przydatności Pawła Brożka do reprezentacji jestem pewien, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Łączy go wszak z włodarzami Bełchatowa jedna cecha - trudno traktować go poważnie.

tupet - jeszcze jeden onetowski wpis, a będzie ban. Naucz się pisać poprawnie w naszym języku, albo przestań pisać w ogóle.

Pablo84 11.01.2009 16:45

Czy Ulatowski przypadkiem nie udzielał jakiegoś wywiadu, gdzie mówił, że źle robią, że nie chcą puścic Garguły do Wisły?

pawelo84 11.01.2009 16:46

Analizując naszą politykę transferową, można dojść do wniosku że na kazdym kroku robimy sobie wrogów i palimy mosty, co jest fatalne. Mamy już przechlapane w Santosie ( za to co zrobiliśmy z Marcelo), mamy przerąbane z GKS (mszczą się za Boguskiego, Matusiaka i serial z tamtej zimy z Gułą). Niedługo to nikt z nami nie będzie chciał handlować, bo kluby widzą że Wisle zależy na tym żeby za darmoche jak najlepszych grajków wyciągnąć. To jest niestety niepoważne i na dłuższą metę przyniesie nam wielu wrogów. Ja wiem że Cupiał chce jak najmniejszym kosztem wzmacniać drużynę, ale nie tędy droga. Jestem przekonany że jakby nie akcje z Boguskim czy Matusiakiem, to Guła by już u nas był....

wolfy 11.01.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 655728)
Czy Ulatowski przypadkiem nie udzielał jakiegoś wywiadu, gdzie mówił, że źle robią, że nie chcą puścic Garguły do Wisły?

Tak, ale to było zanim został trenerem GKS-u:>
Teraz widać reprezentacyjna forma Garguly już tak bardzo go nie martwi:lol:

ultr4 11.01.2009 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 655728)

Udzielał, ale jak widać punkt widzenia zmienił się wraz z miejscem siedzenia.

Illargui 11.01.2009 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 655731)
Niedługo to nikt z nami nie będzie chciał handlować, bo kluby widzą że Wisle zależy na tym żeby za darmoche jak najlepszych grajków wyciągnąć.

Byc może się nie znam, ale na tym zależy chyba wszystkim klubom - zazwyczaj w biznesie jest tak, że za jak najmniej chce się dostać jak najwięcej. Co w tym niepoważnego?

lolek8 11.01.2009 17:04

Włączyłem sobie ten mecz Larisy. Wrażenia? Poziom gry sporo wyższy niż w naszej ekstraklasie,a Żuraw w tym czasie już dwa razy z zadziwiającą szybkością urwał się skrzydłem (najpierw lewym, później prawym) i nieźle wrzucił, chociaż tak naprawdę gra jako jedyny napastnik.

Po tym Żurawiu nie widać wieku. Bardzo dużo biega, gra pressingiem, wywiera presję na obrońców i bramkarza.

czesiu 11.01.2009 17:20

Dziś są ważni, a za rok Bełchatów podzieli los innych klubów bez sponora. Już nie będą płacić po 200 tys. E, a w konsekwencji odejdzie Wróbel, Nowak, Pietrasiak itd. Widmo I ligii zapuka ich klubu, pogonią Ulata i zrobi się normalnie..., ale dziś są ważni.

Maciuś 11.01.2009 17:28

Dac wiejskiemu klubikowi troche panstwowej kasy to od razu glupieje :/

Kejt 11.01.2009 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lolek8 (Post 655742)
Włączyłem sobie ten mecz Larisy. Wrażenia? Poziom gry sporo wyższy niż w naszej ekstraklasie,a Żuraw w tym czasie już dwa razy z zadziwiającą szybkością urwał się skrzydłem (najpierw lewym, później prawym) i nieźle wrzucił, chociaż tak naprawdę gra jako jedyny napastnik.

Po tym Żurawiu nie widać wieku. Bardzo dużo biega, gra pressingiem, wywiera presję na obrońców i bramkarza.

I co najważniejsze strzelił brameczkę.

westersyl 11.01.2009 17:53

Cytat:

- Raczej nie ma na to szans. Ciężko jest zmienić klub w połowie sezonu. W lidze idzie nam całkiem nieźle, do czwartego miejsca mamy niewielką stratę, więc klub bardziej szuka zawodników niż zamierza uszczuplać kadrę.
Kurde szkoda tym bardziej, że tak jak mówcie Żuraw zaliczył kolejny udany występ uwieńczony bramką.
Może uda się Bednarzowi coś wykombinować ale wątpliwe aby go puścili.

JrQ- 11.01.2009 18:02

Z pół bańki trzeba było by zapłacić.
Nic na to nie wskazuje, że tyle damy, ale kto wie.
Poczekajmy.

tupet 11.01.2009 18:08

Onetowski no ładnie

Ja dziwie sie tylko że przez 15 stron na tym forum wszyscy ustawiają Maćka w na boisku choć nic nie wskazuje że przyjdzie do nas wiosną.Poprzednie 15 stron wszyscy ustawiali na boisku Gargułe choć do nas
teraz nie przyszedł i nie przyjdzie .To oczywiście są posty z sensem .
Tylko skoro temat brzmi polityka transferowa Wisły nikt nie chce dyskutować o tym że niema nowych kontraktów dla Baszcza czy Zienia , o tym że niezłożona nawet zapytania do Fińskiego klubu o bramkarza
choć ten wyraża chęć przejścia do nas . Myślicie że kogoś mają za jak twierdzicie naszych zgranych starych
zawodników- nikogo nie mają.Popatrzmy na fakty nie chce być tym no malokwentem ale tkwić w matrixie
też nie mam ochoty .

p.s. jeżeli gdzieś brakuje jakiejś literki panie moderatorze może mnie pan wyrzucić ,

Pablo84 11.01.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tupet (Post 655777)
Onetowski no ładnie

Ja dziwie sie tylko że przez 15 stron na tym forum wszyscy ustawiają Maćka w na boisku choć nic nie wskazuje że przyjdzie do nas wiosną.Poprzednie 15 stron wszyscy ustawiali na boisku Gargułe choć do nas
teraz nie przyszedł i nie przyjdzie .To oczywiście są posty z sensem .
Tylko skoro temat brzmi polityka transferowa Wisły nikt nie chce dyskutować o tym że niema nowych kontraktów dla Baszcza czy Zienia , o tym że niezłożona nawet zapytania do Fińskiego klubu o bramkarza
choć ten wyraża chęć przejścia do nas . Myślicie że kogoś mają za jak twierdzicie naszych zgranych starych
zawodników- nikogo nie mają.Popatrzmy na fakty nie chce być tym no malokwentem ale tkwić w matrixie
też nie mam ochoty .

p.s. jeżeli gdzieś brakuje jakiejś literki panie moderatorze może mnie pan wyrzucić ,

O co Ci mistrzu chodzi.?Nikt z nas nie jest "malokwentem" tylko na bieżąco komentuje doniesienia prasowe- nawet jak są one wyssane z palca.

To co mamy robić? Płakać, kurvvować na Bednarza, czy się powiesić?
Każdy zdaję sobie z tego sprawę, że będzie ciężko załatwić tych graczy.

firstborn 11.01.2009 18:15

TUPET, chyba malkontentem nie chcialbyc byc, a nie malokwentem :D

a co do reszty zgadzam sie calkowicie. nie wiem, czy o tym nie mowia, czy jak, ale nie rozumiem, dlaczego jeszcze nie rozmawiali z klubem Fina, przeciez caly czas powtarzaja, ze sa tym bramkarzem zainteresowani.

Żurawek 11.01.2009 18:18

Odnośnie skrzydłowego: w Cafe Futbol p. Borek wspominał coś o rzekomej walce Wisły i Legii o Krzysztofa Ostrowskiego. Ciekawe ile w tym prawdy, bo przecież jeszcze niedawno mówiło się o niemal pewnym przejściu tego zawodnika do stołecznej drużyny. Czyżby nagły zwrot akcji?

krzywy 11.01.2009 18:44

Żurawski nigdy nie wspominał, że chce wrócić do Wisły. Mówił tylko, że w czerwcu definitywnie wraca do Polski. W jego wypadku w grę oprócz Wisły wchodzi pewnie Lech i Górnik, zwłaszcza w Poznaniu będą chcieli zatrrudnić tak doświadczonego zawodnik w obliczu ewentualnej walki o ligę mistrzów.

Pablo84 11.01.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 655796)
Żurawski nigdy nie wspominał, że chce wrócić do Wisły. Mówił tylko, że w czerwcu definitywnie wraca do Polski. W jego wypadku w grę oprócz Wisły wchodzi pewnie Lech i Górnik, zwłaszcza w Poznaniu będą chcieli zatrrudnić tak doświadczonego zawodnik w obliczu ewentualnej walki o ligę mistrzów.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19864
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19875

westersyl 11.01.2009 19:08

Bramka Żurawskiego:
http://www.uploader.pl/?d=DDCA313F1
Dziwne jest to, że Żurawski strzela teraz bramki głównie głową, nie wiem, która to już jego bramka strzelona tą częścią ciała w tym sezonie, a przecież specjalizował się strzelaniem goli raczej nogami.

Wojtas 11.01.2009 19:42

Z tego co dziś podali to wogóle bym z Belchatowem juz nie rozmawiał.

Jak widać jedyne co posiadaja to oprocz duzego poczucia humoru ,duzo zawiści pewnie za sytuacje z Boguskim i nasze wczesniejsze podchody pod Gułe.

Z takimi ludzmi dogadac sie poprostu nie idzie,lepiej myslec o bramkarzu albo pomocniku.

R33 11.01.2009 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 655731)
Analizując naszą politykę transferową, można dojść do wniosku że na kazdym kroku robimy sobie wrogów i palimy mosty, co jest fatalne. Mamy już przechlapane w Santosie ( za to co zrobiliśmy z Marcelo)

Eee tam, nie przesadzaj
Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84
mamy przerąbane z GKS (mszczą się za Boguskiego, Matusiaka i serial z tamtej zimy z Gułą).

Ale co mam Matusiak do tego? Wypożyczalismy go jak był graczem innego klubu

Blacha92 11.01.2009 20:01

To że Matusiak zerwał przez nas negocjacje z Botem

Robek 11.01.2009 20:10

Jak mu dawali na frytki to przyszedł do Nas
a teraz chcą wyciągnąć bóg wie ile

gigant 11.01.2009 20:10

Mam wrażenie, że my będąc w podobnej sytuacji, 99% głosów na forum byłoby zgodnych z postępowaniem Bełchatowa, więc proponuję łeb w zaspę i odliczyc do dziesięciu. Ja się GKS-owi wcale nie dziwię, ba dziwiłbym się gdyby puscili Gargułę za grosze. Trzeba ich zmiękczać, a dopniemy swego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl