![]() |
Brakuje nam młodzieżowców więc to jest dobre rozwiązanie.
Poza tym Duda też był w Garbarni Cytat:
|
Cytat:
w idealnym świecie byłby rok, dwa lata młodszy i super transfer - to na pewno ostatni dzwonek dla niego, żeby zmienić klub na o wiele lepszy i jeszcze się poprawić, zanim wskoczy dwójka z przodu https://www.youtube.com/watch?v=I1nZ2ZMblno tutaj na tle przeciwnika z ekstraklasy (nr 16) |
Pojawiła się opcja nowego napastnika w Wiśle Kraków. Billel Omrani, były piłkarz Olumpique Marsylia, chce się odbudować. Jego agent prowadzi też karierę Rodado.
https://www.meczyki.pl/newsy/byly-za...-news/233353-n Cytat:
|
|
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy, to większość strzałów odbija przed siebie... Mam nadzieję, że Raton będzie zdrowy.
|
Ten bramkarz to lustrzane odbicie Biegańskiego.Módlmy się żeby Raton czegoś grubego nie odjebał....
|
O, to jednak może być gorszy bramkarz od fatalnego tu zdaniem niektórych Ratona? No, niemożliwe :D
|
W kontekście Wisły niemożliwe nie istnieje...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co za myślenie... Naprawdę mnie rozbawiłeś. :-D Dla mnie największym pozytywnym pozyskania tego zawodnika jest poprawienie pola manewru wśród naszych młodzieżowców. Za mało mamy tych, którzy mogą wchodzić na boisko bez ryzyka dramatycznego pogorszenia jakości gry. Nie znam dobrze tego zawodnika, więc nie będę się wypowiadał na temat tego, co potrafi, a czego nie, czy spełnia bądź nie spełnia ten warunek. Na razie filmiki w internecie nie pokazują, by był jakimś geniuszem. Wygląda na nich na zwykłego przeciętnego zawodnika, który oby ładnie się u nas rozwijał pod ręką Rude. Nie spodziewam się, by już teraz okazał się jakimś realnym wzmocnieniem. |
Trwają rozmowy dotyczące Omraniego. To akurat mogłoby być rzeczywiście spore wzmocnienie, więc oby skończyły się pomyślnie.
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18328059 |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
jak Markus widzi 30-letniego chłopa, który w Rumunii ostatni dobry sezon miał 4 lata temu, a od tamtej pory głównie oskarżają go o nadwagę i lekceważenie treningów, a podrzuca nam go agent Rodado, to robi oczy jak pięciozłotówki jak do Wisły przychodzi 18-latek z Garbarni na uzupełnienie składu z potencjałem na rozwój, to Markus z dwóch kont na Twitterze pisze że co to ma być za transfer, a tutaj że przeciętny, mimo że gołym okiem na tle przeciwnika z ekstraklasy widać, że dużo potrafi nawet na poziom tej swojej II czy III ligi, a o jego istnieniu dowiedział się wczoraj przecież to jest jakiś kosmos, jak mu się to skleja w głowie, nie wiem |
Cytat:
Omrani ma też w internecie filmiki, gdzie jest pokazane jak te bramki zdobywał: że umiał strzelić zarówno głową, jak i lewą nogą zarówno z bliska jak i z dystansu, że technicznie nie jest tam bezradny, że umiał grać ciałem, ustawić się, a nawet dobrze podać. Skoro twierdzisz, że się roztył, podaj ile ważył dwa lata wcześniej, a ile waży teraz? Wiesz to prawda, skoro o tym piszesz? I podaj przykłady jak lekceważył te treningi skoro twierdzisz, że coś takiego na pewno miało miejsce? Czyżbyś opierał się tylko na plotkach? To jak to jest, co masz na poparcie swoich słów? Jakiś konkret, choć jeden, czy samo rozsiewanie plotek? Zawsze finalną ocenę aktualnych umiejętności i możliwości zawodnika przeprowadza trener, są testy medyczne i wtedy zapada decyzja czy zawodnik na pewno się nadaje, jak bardzo dziś odstaje np. od obrazu z filmików sprzed dwóch lat. Sugerujesz, że Wisła tego nie zrobi w tym przypadku? Czy ja napisałem, że na pewno będzie wzmocnieniem? Że na pewno się nada? Nie? Dziękuję. Na filmikach pokazujących dotychczasowe dokonania Dziedzica (a konkretnie na jednym ze Stalą Mielec, bo innych chyba się jeszcze nie doczekał) nie ma nic, co czyniłoby go piłkarskim geniuszem i Bóg wie jakim talentem, który już teraz mógłby być Bóg wie jakim wzmocnieniem. Więc o tym pisze. Tyle. |
Poniżej link do statystyk ligowych Omraniego, może będzie łatwiej dyskutować. Choć pewnie i tak nikt dotąd nie widział na żywo jak gra...
Zabawny szczegół - wg tego zestawienia dostał w karierze więcej żółtych kartek niż strzelił goli:) https://www.flashscore.pl/zawodnik/o...llel/6X9r9Goi/ Pamiętam, że @Framat za czasów Petrescu tłumaczył teksty z rumuńskiego, może chciałoby Ci się zapytać na forach Rumunów co to za as? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
styczeń 2024: https://www.prosport.ro/fotbal-inter...rliga-19814143 styczeń 2024: https://www.fanatik.ro/petrolul-nego...lusiv-20570412 wrzesień 2023: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/bil...cu-712857.html wrzesień 2022: https://www.digisport.ro/fotbal/liga...n-plus-1910371 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Według translatora nie waży, tylko w pewnym momencie ważył 108 kg. Konkretnie we wrześniu 2023 roku. Mimo to zapłacono za niego wtedy aż 850 000 Euro (według Transfermarkt). Ile dokładnie ważył wcześniej? Czy dalej ma taką wagę? Nie wiemy, choć Ty pewnie wiesz, prawda? :-D Wisła nie będzie tego sprawdzać? Myślę, że będzie i jeśli rzeczywiście okaże się to prawdą, po prostu zrezygnuje. W siedmiu ostatnich meczach w ostatnim klubie nie strzelił żadnej bramki. Nic fajnego, ale nie on pierwszy i nie ostatni. Lewandowski niedawno bodajże w sześciu meczach z rzędu też bramki nie strzelił, a przecież powinien, bo się nawet nie roztył, prawda? :evil: A tytuły króla strzelców Lewego w różnych ligach to też w końcu tylko przeszłość, to o niczym nie świadczy, więc i przeszłość Omraniego o niczym świadczyć nie może.:lol: Zamiast nazwiska Lewandowskiego można byłoby wpisać tu wiele innych nazwisk, także słabszych i mniej znanych napastników, ale co tam. Z tej przeszłości nic nie wynika, bo to tylko przeszłość, bez znaczenia w każdym przypadku.:evil: O lekceważeniu treningów i trudnym charakterze nic nie wkleiłeś, rozumiem, że nic nie znalazłeś, poleciałeś plotkami lub wyobraźnią niektórych kibiców, którym nie podoba się ten zawodnik. Oki.:-D Ja też wkleję cytat: "Witaj, Billelu Omrani! FC Petrolul PloieČti osiągnął porozumienie z napastnikiem mającym podwójne obywatelstwo, francuskim i algierskim, Abdelem Slemem Billelem Omranim! Mając 30 lat Billel zadebiutował rok temu w reprezentacji Algierii i ma imponujące osiągnięcia: 5 tytułów mistrzowskich i 2 Superpuchary Rumunii z CFR Cluj oraz trofeum zdobywcy Pucharu Ligi Francuskiej z Olympique Marsylia! Na poziomie rumuńskiej Superligi napastnik zanotował 186 meczów, w których zdobył 35 bramek i zanotował 37 decydujących asyst poinformował Petrolul na oficjalnym Facebooku." Ale jednym słowem leszcz, bo to przeszłość. :-D:evil: Ma też taką wadę, że nie nazywa się Dziedzic. Wtedy już żadna waga czy mankamenty by Ci pewnie nie przeszkadzały. :-D |
Dziwne porównanie gościa, który ma rekord 8 goli w sezonie w lidze rumuńskiej i który się zapuścił na 108 kg z Lewandowskim. Mam nadzieję, że nikt w Wośle nie odważy się robić znowu robić dziwnych tzw. wzmocnień.
|
wszystko zrozumiałem, 108-kilowy typ który w ostatnie dwa sezony strzelił dwa gole jest jak Lewandowski :D
nic więcej nie chcę wiedzieć, pozdrawiam ciebie i całą rodzinę (czy ktoś może zadzwonić po kaftan? tylko jeszcze nie wiem dla kogo) |
Cytat:
|
Cytat:
O to chodziło w tym przykładzie. Okazał się za trudny? No cóż, to leć po ten kaftan :rotfl: PS. Pochwal się, skąd wiesz, że dziś ma taką wagę ten Algierczyk? Kiedy go ważyłeś? :rotfl: |
kuźwa to moja jedyna reakcja na czytanie tych bzdur, zlituj się człowieku
|
na poczatek tłumaczenie artykułu z ProSport z 23-01-2024
Po jego odejściu (mowa o Cristian Irobiso) Petrolul miał spore problemy w ataku, gdyż ani Mihai Roman, ani sprowadzony w jego miejsce Bilel Omrani nie zaprezentowali się na miarę oczekiwań. Francuz, który kilka lat temu łamał bramki w CFR Cluj, nie zdobył dla Żółtych Wilków ani jednego gola, a trener Florin Pîrvu zrezygnował z jego usług i nie zabrał go na zgrupowanie w Antalyi. Tam kierownictwo Petrol dowiedziało się, że Omrani nie chce rozwiązać kontraktu, co wywołało ostrą reakcję przeciwko 30-latkowi. "To bezwstydne, co on teraz robi! Nie zapominajmy, że ważył 108 kilogramów (przyp. red.: kiedy został sprowadzony do Petrolul)! Nie może robić takiego zamieszania, jeśli nie jest już pożądany przez trenera. Rozwiąż kontrakt i idź sprawdzić się gdzie indziej. Petrolul podał mu pomocną dłoń, a ten teraz z niego kpi" - zdradziły źródła z wewnątrz klubu dla Prosport. Ostatecznie zarząd Petrol ogłosił w zeszłym tygodniu, że kontrakt piłkarza został rozwiązany. "Petrolul Ploiesti i zawodnik Billel Omrani (30) osiągnęli porozumienie w sprawie rozwiązania stosunków umownych. Francuski napastnik był częścią składu naszej drużyny od września 2023 roku, zaliczając 5 występów w Super League i dwa w Pucharze Rumunii. Dziękujemy i życzymy powodzenia w przyszłości", powiedział klub. |
Mówienie o Marsylii w przypadku tego gościa to jest śmiech. Ma 30 lat, w Marsylii to on zagrał epizodycznie - można uznać, ze te 10 lat temu miał talent, ktoś coś w nim widział, ba zagrał nawet mecz w 2011 roku w jakimś meczu w Marsylii - zapewne wszedł z ławki na kilka minut - nie wiem bo stronka z jego poszczegołnymi występami na flashscore.pl rozwinęła mi się do roku 2014. A więc, w tymże roku nawet w 2 lidze francuskiej już niewiele grał, głównie był poza składem meczowym. Jak wrócił z wypożyczenia do Marsylii to zagrał w 4 meczach, zdobył jedną bramkę, chwilę posiedział na ławce, a tak to był poza składem meczowym. W tych 4 meczach grał minut 4, 32, 26, 5.
Markus standardowo, podnieca się gównem, bo to "z Neapolu", jakby było na polskim polu to by powiedział, ze śmierdzi. Mówienie o tym panu, że ma zdobyty Puchar Ligi we Francji, ja .......e... żenada. Przecież to jest typowy chłop, kupiony jako nastolatek do Marsylii, może głupi to transfer, może jakoś rokował jako junior. Po czym jak się okazało, że się nie sprawdził to został odpalony o 2 poziomy niżej do Rumunii. I jedynie ta Rumunia może być punktem odniesienia i wyznacznikiem jakimś, a nie .......olo o wielkim Olimpique i meczach we Francji. Jeśli gość jest bez formy, zapasiony itp To po co nam ktoś taki na te już aby 14 meczów? Czy to już jest transfer pod ewentualny awans? Wyrzucanie kasy w błoto i znowu kompletowanie gównokadry - później będzie odchudzanie gównokadry. To już lepiej ściągnać sprawdzonego kopacza z Polski, kogoś lepszego od Sobczaka, który zagwarantuje te 4-5 goli w rundzie i będziena pewno do grania od zaraz. Ciekawe co wyjdzie z tym bramkarzem z Białorusi bo po samych statystykach bym go ocenił na takiego Ratona +. Widziałem, że tu niepochlebnie się o nim pisze. Takze jestem ciekaw. Jak spojrzalem ile gral i gdzie, to jednak dałbym go wyżej niż Ratona. Ale jakoś niepokoją te transfery. Nie wiem co tu chodzi, był czas na szukanie, ściąganie piłkarzy i zgrywanie ich, to jest nagle jakieś łatanie kadry jak już liga ruszyła. Już sam sens tego, tym bardziej, że to są piłkarze z rezerw można powiedzieć, bez gry bramkarz, zapasiony napastnik itp czyli kiedy oni nam maja pomóc? Za 5, 10 czy może 15 kolejek? (oj, zostało aby 14 kolejek :D ). Wygląda na to, że ani kasy nie ma, ani nikt wczesniej się nie skanpnął, że jakieś transfery należy zrobić, ani nie pomyślał, że jak bierzemy wraki piłkarskie (nawet takiego Bregu - który przyszedł prawie miesiac temu, a i tak mówią, ze nie jest gotowy na wyjscie w pierwszej 11) to dobrze by było ich mieć jak najszybciej, zeby sie odbudowali i byli gotowi na gre od 1 kolejki tego roku. EDIT Czyli gościu grał ostatni mecz w FCSB na koniec maja, w kwietniu zagrał w 3 meczach też - także wtedy raczej 90 czy 10 kg nie ważył. A jak go wzięli do Petrolul, to już ważył we wrzesniu 108 kg. 3-4 miesiące na roztycie się :D Musiał grubo leciec, ciekawe ile w maju miał na wadze. Tak czy siak, widać,że profesjonalista xd Takich nam trzeba |
Trochę więcej informacji na temat Omraniego. Opinia generalnie pozytywna.
https://www.youtube.com/watch?v=hSsAMKwWHrU Wiadomo, że w jego karierze musiało wydarzyć się coś złego, bo inaczej dalej wart byłby około 3 milionów euro i w ogóle nie byłoby tematu. Władze Wisły i Rude muszą sobie odpowiedzieć na pytanie, czy warto próbować go odbudowywać i czy jest to możliwe. Jeśli okaże się, że dziś już nie waży tyle, ile ważył niegdyś i zgodzi się na bardzo niski kontrakt, który będzie bezpieczny dla Wisły, warto wziąć to pod uwagę. Na razie nie widać, by były szanse na pozyskanie jakiegoś innego napastnika. |
Opinia generalnie pozytywna?
Nie zakłamuj rzeczywistości. Opinia taka sobie. Ten gostek mówi wyraźnie, że Omrani ostatni był słabiutki. A oto co mówią o nim na forum Petrol - Po tym jak został wyrzucony przez trenera Ciobanu nie grał nigdzie, aż przyszedł do nas z zaokraglonym brzuszkiem. - Poza tym Omrani znany jest ze swojego bujnego życia towarzyskiego pełnego ekstrawagancji i dlatego zawsze będzie narażony na sporą nadwagę z powodu trybu życia pozaboiskowego, które jest pełne różnego rodzaju nie-sportowych wyskoków. - Składał wiele obietnic, że powróci do dobrej formy fizycznej, ale skończyło się na obietnicach. - Szczytem wszystkiego było sprowadzenie Omraniego, który rusza się gorzej ode mnie (a mam już swoje lata, choć w przeciwieństwie do niego nie nabyłem brzuchola). No i ten Omrani ma więcej lat niż nasze Morze Czarne i nie przedstawia sobą żadnych perspektyw sportowych ani finansowych dla naszego klubu. - Nadawałby się na bramkarza w klubie nocnym bardziej niż na piłkarza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Serio ten klub jest już i tak tak śmiesznie zarządzany,że jakby w końcu Zaskroniec się zalogował i poprosił użytkowników forum o research przy transferze nic wielkiego by się nie stało a może nawet wyeliminowało zatrudnianie piłkarskich kalek
|
Przecież oni z nim rozmawiają, nikt jeszcze niczego nie podpisał. Jak chłop jest ulany jak świnia, to nikt go tutaj nie zatrudni. Nikt z nas go nie widział na oczy i nikt do końca nie wie w jakiej jest formie fizycznej.
|
To, że jest z nim rozmowa to znaczy, że szukamy napastnika i to jest pozytyw, bo zdecydowanie jakiegoś brakuje.
|
Może AI stwierdziła, że potrzebny w ataku jest grubas, którego w polu karnym nie przestawi żaden obrońca?
|
Cytat:
Cytat:
I teraz pojawia się pytanie, kogo i po co my szukamy? Czy gracza co może za chwilę grać, wchodzić z ławki i coś dać klubowi czy kolejnego do klubu odnowy (odbudowy) dla Bashy, Sapały, Żyry itp. Jak widać coś nam nie idzie to odbudowywanie piłkarzy wie powinniśmy zupełnie odpuścić temat ściągania takiego szrotu. W miejsce tych 3 + ewentualnej pensji kolejnego cieniasa, pewnie by można sprowadzić 2 poważnych zawodników, albo jednego kota. Ja rozumiem mieć w klubie 1, max 2 piłkarzy, którzy mają status "on się musi odbudować" ale posiadanie 3, ściągnięcie Ratona, który nigdy nie miał okazji się sprawdzić, teraz ściągnięcie Białorusina na bramkę, który też coś ostatnio nie grał i szukanie kolejnego, który będzie wielkim znakiem zapytania, to już jest jakiś kabaret konkretny. Później płaczemy, że kadra za duża a nie ma komu grać, że kasy brakuje w klubie. Masakra. PS Ratona i tego Białorusina można trochę z tej wyliczanki wyjąć, bo jednak coś tam grali i nie bylo to tak, ze sa po kontuzjach i pytanie czy w ogóle będą w stanie zagrać w jakimś meczu. Niemniej tacy piłkarze też pasują do worka, że "musi się odbudować" bo nawet jak pół roku nie grał albo mało grał to też gwarantem niczego nie jest taki piłkarz. |
Cytat:
Fatos, Pereira - pierwsze przykłady z brzegu, na szczęście nie było tego aż tak dużo. Już wolałbym eksperymenty Kiko z kimś młodszym z Hiszpanii, ale widocznie rynek zostal aktualnie przetrzebiony. Odnośnie Dziedzica to nie mam o chłopaczku zdania, a wręcz mnie zadziwiają zachwyty nad tym transferem ale ... to jednak reprezentant Polski. Do kadr młodzieżowych obecnie bardzo trudno się dostać, połowę kadry stanowią juniorzy z zagranicznych akademii i śmiało można powiedzieć że Dziedzic jest jednym z 3-4 najlepszych środkowych pomocników w swoim roczniku (2005). To dobrze rokuje |
Cytat:
Co jak co, ale to nie cienias. 108 kilo |
Dla Markusa nie taki cienias. Przecież zdobył z Marsylią Puchar Ligi Francuskiej. I to w sezonie 11/12. Taki młody chłopak i proszę. 18 lat i takie sukcesy? Wow. Zagrał w tamtej edycji Pucharu całe 8 minut w 1/4 finału.
W tym samym sezonie miał też 7 minut w Ligue 1 zagrane, w kolejnym 25 minut, a w jego ostatnim sezonie w Marsylii 63 minuty zagrał w lidze. Wow 95 minut zagrał w Marsylii w meczach ligowych. On nawet grał w reprezentacji Francji U17, 18 i 19. Nie no, ja bym go brał w ciemno. Gościu ma karierę zajebistą jak na nasze wymagania i ma potencjał. |
Karol ma dostać długi kontrakt:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18329379 Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl