Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfu 30.04.2015 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1398907)
Napastnicy; Paweł Brożek, Ubiparip, T. Zając, Michał Mak, Kamiński

dziękuję za poprawę humoru na następne kilka dni :D

brylant17 30.04.2015 16:37

Myślałem,że to ja piszę posty bez sensu :P a tu niespodzianka :D Nie chce zaśmiecać tylko jednym zdaniem, więc może by tak Spas Delev ? już kiedyś był wałkowany jego temat wielokrotnie.Obecnie kończy mu się umowa w czerwcu napastnik jest nam potrzebny także może jego ?

WISŁAZWE 30.04.2015 16:51

Cytat:

Po sezonie pożegnałbym: Buchalika, Dudke, Boguskiego, Jankowskiego, Gargułe, Stępińskiego
Barrientos przedłużyc na rok dać szanse
Miśkiewicz przedłużyc, Bieszczad przedłużyc
Głowacki przedłużyc jeśli zechce
Guzmics przedłużyc
Stjepanović przedłużyc
Uryga wypożyczenie
Czekaj wypożyczenie
Żemło przedłużyć
Stlić przedłużyc jeśli się zgodzi
Cywka zaproponowac kontrakt
Bangura zaproponowac na pół roku
Zająca i Kamińskiego sciągnąć z wypożyczenia
Spróbowałbym zakontraktować Ubiparipa może wypali
może tego Majewskiego z Zawiszy
może braci Mak
Buras przesunąć do 1 zespołu

I oto co wychodzi na następny sezon( optymistycznie)

Bramkarze; Miskiewicz, Bieszczad, Zajac

Obrońcy; Jović, Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok, Żemło, Witek, Bierzało

Pomocnicy; Sarki, Guerrier, Stilic, Majewski, Bangura, Cywka, Barrientos, Stjepanovic, Mateusz Mak, Buras, Kuczak

Napastnicy; Paweł Brożek, Ubiparip, T. Zając, Michał Mak, Kamiński

A na te transfery to wykładasz gotówkę z własnej kieszeni, czy pożyczysz z FM ze swojego budżetu?
Zresztą proponuje zejść na ziemię. Kogo Ty chcesz sprowadzać.. Ubiparipa? Gość który albo jest kontuzjowany albo prezentuje się tak słabo, że głowa boli. On strzelił mniej bramek niż Boguski.

Davss875 30.04.2015 17:00

Ja napisałem, że spróbowałbym rozumiesz co tz???? Podaj mi przykład jakiegoś napastnika którego możemy zakontraktować no słucham????

mee 30.04.2015 17:02

Starzyński podpisał ten kontrakt w Ruchu? Pasowałby do nas idealnie, za pensję Garguły.

Davss875 30.04.2015 17:07

Poza tym czemu ja mam wykładać pieniadze z własnej kieszeni skoro nie jestem właścicielem??? Gdybym takim był moje pierwsze ruchy kadrowe wyglądały by następująco: Rozwiązanie kontraktów Natychmiastowe!!! z; Buchalikiem, Boguskim, Jankowskim. Wolna ręka Uryga, Czekaj, a jak nie to rezerwy...Spróbowałbym sciągnać zawodników lepszych niż dotychczas...

St Yabol 30.04.2015 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1398945)
Poza tym czemu ja mam wykładać pieniadze z własnej kieszeni skoro nie jestem właścicielem??? Gdybym takim był moje pierwsze ruchy kadrowe wyglądały by następująco: Rozwiązanie kontraktów Natychmiastowe!!! z; Buchalikiem, Boguskim, Jankowskim. Wolna ręka Uryga, Czekaj, a jak nie to rezerwy...Spróbowałbym sciągnać zawodników lepszych niż dotychczas...

pytanie czy miałbyś za co

Benan 01.05.2015 07:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1398942)
Ja napisałem, że spróbowałbym rozumiesz co tz???? Podaj mi przykład jakiegoś napastnika którego możemy zakontraktować no słucham????

W niższych ligach jest dość dobrych polskich napastników, m.in. Goncerz z GKS. Katowice już nic w tym sezonie nie ugrają, a sam zawodnik jest z Krakowa. To powinien być kierunek przy przyszłych transferach, a nie znowu talenty z szeroko rozumianej Jugosławii.

63.5 Kg 01.05.2015 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Benan (Post 1398994)
W niższych ligach jest dość dobrych polskich napastników, m.in. Goncerz z GKS. Katowice już nic w tym sezonie nie ugrają, a sam zawodnik jest z Krakowa. To powinien być kierunek przy przyszłych transferach, a nie znowu talenty z szeroko rozumianej Jugosławii.

Upadliscie z tym kopaczem na twarz czy co??

szprotson 01.05.2015 08:44

Hmm...
Goncerz.

Przez chwil pomyślałem ze może byc młody, potem właczyłem 90 minut.
I sobie tak pomyślałem że może jednak warto pomyśleć. Chłop ma 27 lat czyli tyle ile w potrzebuje polski ligowiec by dojrzeć. Szkoda tylko ze jego pozycja to napastnik. Bo w Polsce dojrzewaja wszyscy po za napastnikami;/
No ale spróbować można jak już będziemy szli w kierunku Odry W.

tomasz_19 01.05.2015 12:45

a mówi Ci coś takie nazwisko jak Piątkowski? On przypominam jeszcze niedawno strzelał dla Dolcanu i wcale nie miał więcej bramek niż aktualny lider klasyfikacji strzelców 1 Ligi Goncerz... Goncerz wydaje się być bardzo przyzwoitym, skutecznym jeszcze w miarę młodym i przede wszystkim TANIM napastnikiem. No i sympatyzuje z Moskalem. Brać!

arti 01.05.2015 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1399009)
a mówi Ci coś takie nazwisko jak Piątkowski? On przypominam jeszcze niedawno strzelał dla Dolcanu i wcale nie miał więcej bramek niż aktualny lider klasyfikacji strzelców 1 Ligi Goncerz... Goncerz wydaje się być bardzo przyzwoitym, skutecznym jeszcze w miarę młodym i przede wszystkim TANIM napastnikiem. No i sympatyzuje z Moskalem. Brać!

Jeśli obejrzałeś tego grajka w jakichś meczach i wiesz co i o kim piszesz to ok.
A jak nie to przypomnę Ci innego kanoniera z 1 ligi Zjawińskiego. Przez prawie cały sezon co poniedziałek/wtorek pękałem ze śmiechu jak żydy z pracy wieszały psy na królu strzelców 1 ligi..:)
Uczciwie mówię, że nie chce mi się oglądać 1 ligi i nie wiem co on (Goncerz) gra i jakie ma plusy i minusy.

tomasz_19 01.05.2015 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1399017)
Jeśli obejrzałeś tego grajka w jakichś meczach i wiesz co i o kim piszesz to ok.
A jak nie to przypomnę Ci innego kanoniera z 1 ligi Zjawińskiego. Przez prawie cały sezon co poniedziałek/wtorek pękałem ze śmiechu jak żydy z pracy wieszały psy na królu strzelców 1 ligi..:)
Uczciwie mówię, że nie chce mi się oglądać 1 ligi i nie wiem co on (Goncerz) gra i jakie ma plusy i minusy.

nie jestem jego adwokatem, ale tu masz wszystkie bramki Goncerza z 2014 roku https://www.youtube.com/watch?v=QeqXsV68cag

Dzimi 01.05.2015 23:22

Nie wygląda na kalekę. Wypożyczyć na rok z opcją transferu definitywnego zawsze można.

BiałaGwiazda 01.05.2015 23:25

W naszej obecnej sytuacj nie pogardziłbym Goncerzem. Może nie jest wielkim młodym talentem ale wygląda na napastnika,a nie pół-napastnika jak Jankowski czy Boguski. Póki co mamy tylko Brożka i nikogo więcej.

mistico 02.05.2015 03:11

gorszy od Stępińskiego na pewno nie będzie, a zarabiać może mniej

fansorina 02.05.2015 06:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1399068)
Nie wygląda na kalekę. Wypożyczyć na rok z opcją transferu definitywnego zawsze można.

Raczej GKS Katowice się nie zgodzi, Goncerz ma kontrakt do czerwca 2016 ;)
Trzeba byłoby za niego teraz troszkę zapłacić a wiemy jaka jest sytuacja, choć dużo wskazuje że Goncerz przyjdzie do nas ;)

Adenalix 02.05.2015 06:51

A mnie wkurza podejście do sprawy, że to człowiek Moskala. Jakby trenerem Wisły został Ojrzyński to byśmy mieli w ataku Korzyma, a jak Okuka to Svitlicę (mieliśmy).
Ja osobiście uważam, że nasz szeroko rozumiany skauting nie robi złej roboty, skoro potrafiliśmy wyhaczyć taką perełkę jak Guerier z drugiego końca globu, jak Stilić, który był w trudnym momencie swojej kariery i udało się go namówić do gry w Wiśle; jak Rysiek Guzmics... może nie ma się co przypalać, że Goncerz to dla nas jedyna opcja. Pół światu tego kwiatu tylko trzeba podnieść głowę do góry i zacząć dostrzegać opcje.
Co do samego Goncerza to ja jestem powściągliwy w biciu pokłonów. Dla trzech czwartych grajków przeskok z I ligi na naszej fenomenalnej ekstraklasy to zbyt dużo. Statystyki z I ligi nie są więc miarodajne. Nie każdy jest Grzegorzem Piechną.

Matejas_ 02.05.2015 06:53

Cytat:

Zająca ... sciągnąć z wypożyczenia

W tym sezonie zagrał 4 mecze w barwach Chrobrego i to by było na tyle... nie wiadomo czy jeszcze zagra do końca sezonu.
Wczoraj był mecz Chrobrego z GieKSą i szczerze mówiąc nieźle wyglądał Goncerz... Kościelniak zszedł w 12 minucie i miejmy nadzieję, że nie podzieli losu Zająca.

Ogryzek 02.05.2015 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1399017)

Napiszę to samo co wcześniej do innego kolegi - Mateusz Piątkowski z Dolcanu przyszedł 1 rok wcześniej co Zjawiński do ekstraklasy z I ligi i gra bardzo dobrze. Gdyby nie to że nie chce przedłużyć kontraktu z Jagiellonią i został karnie przesunięty do rezerw, byłby pewnie liderem strzelców. Nie ma więc reguł.

fansorina 03.05.2015 11:04

Bangura nie zostanie naszym piłkarzem.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/

piotrband 03.05.2015 12:26

i bardzo dobrze mamy już dużo piłkarzy z poza unii jak już brać kolejnego to kogoś wybitnie uzdolnionego

arti 03.05.2015 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1399074)
Napiszę to samo co wcześniej do innego kolegi - Mateusz Piątkowski z Dolcanu przyszedł 1 rok wcześniej co Zjawiński do ekstraklasy z I ligi i gra bardzo dobrze. Gdyby nie to że nie chce przedłużyć kontraktu z Jagiellonią i został karnie przesunięty do rezerw, byłby pewnie liderem strzelców. Nie ma więc reguł.

Dokładnie to samo miałem na myśli.

gypsy 03.05.2015 16:38

Ciekawe, czy Bangura został odesłany bo:
1) po prostu jest cienki jak wąż
2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę

Gwiaździsty 03.05.2015 16:46

Bangurze zaszkodziłą strzelona bramka :), ilu to już grajków byo, którzy wypadali bardzo dobrze w sparingacj, strzelali po 2 bramki , po czym podziekoano im za grę. Po kiego grzyba bawiono się nim rehabilitacją, po czym gdy zagrał pierwszy sparing, strzelił bramkę, kopnieto w tyłęk.

sl@y 03.05.2015 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1399174)
2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę

4) Mają lepszego na oku :-D

siemstein 03.05.2015 16:52

Cytat:

2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę

Oby dwa ostatnie

fansorina 03.05.2015 17:00

Nie jest to poważne zachowanie, no ale można się było tego spodziewać po naszym klubie. Wisła i Bangura stracili dwa miesiące. Lepiej niech pan Cupiał nie robi transferów do klubu :)

RAFi89 03.05.2015 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1399175)
Bangurze zaszkodziłą strzelona bramka :), ilu to już grajków byo, którzy wypadali bardzo dobrze w sparingacj, strzelali po 2 bramki , po czym podziekoano im za grę. Po kiego grzyba bawiono się nim rehabilitacją, po czym gdy zagrał pierwszy sparing, strzelił bramkę, kopnieto w tyłęk.

Boguski w tym sparingu też zdobył bramkę, Stępiński dwie, nawet Witek się załapał a jaką role odgrywają w zespole raczej nie trzeba przypominać.
Może Moskal go odstrzelił, a jak wiemy nie on był trenerem w momencie kiedy gościa na rehabilitacje zapraszano.

Paweł 03.05.2015 17:06

Cytat:

2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1399176)
4) Mają lepszego na oku :-D

5) Zapytali się ile chciałby zarabiać.

Tak poważnie, to - mam nadzieję - że chodzi o to, że chodzi o względy zdrowotne, tzn. rehabilitacja nie przebiegała zadowalająco, a nie po kilku miesiącach stwierdzili, że nie potrafi grać w piłkę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl