Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

doktor granat 28.01.2024 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1615254)
Nie wiem jak jest od strony finansowej. Wiem tyle, że dzisiejsza rzeczywistość w każdym aspekcie funkcjonuje na kredyt. Czyli jedzie na długach. Czy 18 mln euro długu dla takiego klubu jak Wisła Kraków to pogrzeb? Myślę, że wszystko zależy od tego jaka jest perspektywa. Uważam że Królewski samodzielnie podejmujący decyzje takie jak zatrudnienie Kiko cz Rude. Zmienia tą perspektywę na plus.

Czy zmienia na plus, minus czy wcale to się dopiero okaże.
@BCGorlice
Fajne są też w większości komentarze pod tweetem - duży wysiłek sprawia ludziom napisanie czegoś ponad legenda. Oj, biada nam jeśli większość kibiców to tacy, którym się napisze cokolwiek, a oni będą na to klaskać bez żadnej refleksji.

sorino 28.01.2024 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BCGorlice (Post 1615255)
...najpierw przy pierwszym transferze z Wisly gdy mógł przejść do @BVB za darmo inkasując odstępne dla siebie a nie dając pieniędzy z transferu klubowi, o czym mało kto wie

Jarosław Królewski / wyznawca aksjologicznego kościoła Jakuba Błaszczykowskiego.

Czy kolega Jerry1986, Jarosław Królewski albo jego Kasia mogłaby wytłumaczyć kibicom Wisły jakim cudem Jakub Błaszczykowski, mający 5-letni kontrakt z Wisłą do końca 2009 roku, podpisany w 2005, mógł przejść do BVB za darmo w 2007?

Przecież to trąci kompletną bzdurą.

Jedyne wytłumaczenie może być takie, że ktoś w Truskolasach niedokładnie zaznajomił się z zapisami przebrzmiałego "prawa Webstera" (tego od Kokoszki), z którego Błaszczykowski mógł skorzystać dopiero latem 2008 (a nie 2007), i sprzedał bajkę naiwnemu Królewskiemu.

Dodatkowo wypowiedzenie umowy z klubem na podstawie "prawa Webstera" nie oznacza też, że zawodnik odchodzi za darmo, klub pozyskujący ma obowiązek zapłaty odszkodowania wraz z zawodnikiem.

Tak więc Błaszczykowski nie zainkasował by odstępnego od BVB dla siebie, tylko miałby obowiązek zapłacić odstępne Wiśle za swoje odejście.

A te, patrząc na to że Błaszczykowski był "Pomocnikiem Roku" w lidze, etatowym reprezentantem Polski, oraz zarabiał potem solidną pensję w milionach euro, mogłoby zostać zasądzone na kwotę dużo wyższą niż 3 mln euro jakie było kwotą transferową między Wisłą, a BVB.

Rozumiem, że wśród kibiców Wisły jest całe grono pelikanów, które łyknie każdą opowieść od "szefa", ale litości, jakie odejście za darmo?

skarabeus 28.01.2024 17:27

O tym właśnie pisałem wyżej. Bzdura goni bzdurę. Konfabulacja za konfabulacją.

Drozd 28.01.2024 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BCGorlice (Post 1615255)
No ja nie jestem przykonany. Taki cieplutki jeszcze cytat z naszego kolegi Jerry1986:

Tu oryginał https://twitter.com/jarokrolewski/st...XgE2-lGmhwv6Ow

Wiara Królewskiego w takie hagiograficzne obrazy była przypuszczam przyczyną jego ślepego posłuszeństwa i popierania każdego pomysłu Wielkiego Ratownika, w czasach funkcjonowania trio. Moment kiedy otrzeźwiał to przypuszczam słynna konferencja na której zadeklarował odejście. Teraz opowiada te bajki bo wie, że publiczne powiedzenie złego słowa to nagonka na niego w której będzie bez szans. To kolejny dowód że się uczy.

Jaroo1 28.01.2024 18:14

Jaro się uczy, bo przecież wystarczy objąć jakieś stanowisko i można dzięki dobrym chęcią i nauce zajść na sam szczyt. Już to gdzieś słyszałem :D oby się uczył lepiej i szybciej niż Sobol

doktor granat 28.01.2024 18:22

Między tym co nie wiem po co napisał i jak podpisał, paroma prawdziwymi pozytywnymi słowami nt. kariery JB, a złym słowem jest bardzo duża różnica. Jak będzie pisał takie bajki, a sprawy potoczą się tak, że szlag to trafi (tfutfutfu) to jako jedyny dostanie po d.pie i to mocno bo przecież to nie będzie wina idealnego, świętego Kuby.

Drozd 28.01.2024 18:37

Dokładnie tak jest, teraz wszystko wisi na Królewskim i on będzie jedynym winnym w razie wtopy. Dlatego będzie robił wszystko żeby wtopy nie było. To samo się tyczy trenera. Jest jasny cel, są konkretni odpowiedzialni, czyli coś czego u nas nie było od dawna. Nareszcie jest atmosfera pracy i jestem pewny że po stracie punktów nie będzie lizania po fiutach tylko wzrost ciśnienia.

Natomiast wszelkiego typu narzekania zawczasu, deprecjonowanie trenera, sianie fermentu. Nie biorą się z sufitu. Tylko wynikają z interesów, którym sukces Królewskiego w Wiśle zagraża.

ps. Właśnie ten podpis wiele mówi o całym wpisie.

Jaroo1 28.01.2024 19:35

Królewski z Sobolem na spółkę prawie nie awansowali w tym sezonie (nadzieja jeszcze jakaś jest, gdyby Sobol sam nie odszedł to pewnie już teraz byśmy mogli się z takimi nadziejami pożegnać), co za tym idzie być może brak awansu równał by się upadkowi klubu, w najlepszym wypadku cięciom kosztów, a wtedy tym trudniej nam by było awansować, raczej czeka nas wtedy spadek, jak nie w kolejnym, to w następnym sezonie.

No ale Królewski się uczy. Już nie lubi PMS, bo PMS sama mu się z klubu zwolniła. Teraz ten Królewski jest taki mundry, że ojejku.

Zadziwia takie wymyślanie argumentów życzeniowe. Póki co Królewski dobrze zrobił jedynie z zatrudnieniem Kiko, a jak widać i to niewiele dało. Rude to jest co najwyżej czysta karta do zapełnienia, jedna wielka niewiadoma. Póki co to zaliczył 2 razy klapę jako trener i szybciej spieprzał niż się zatrudnił. Mówienie, że Jaro ma teraz wizję i Rude to idealny trener pod tę wizję, jest takim .......eniem głupot, że pozostaje jedynie napisać xd

Rude to kolejny hard reset i super plan Jarka. Dotychczas okazuje się ze żaden plan oprócz Kiko nie wypalił - a to i też w drugim okienku transferowym Kiko szału nie było.

No ale debile póki co jak jest przerwa to mają czas snuć wizję budowy wielkiej Wisły przez ich guru, który jeszcze dwa miesiące temu był pro PMS, pro Sobol, pro Kuba& rodzina i przyjaciele i nie miał nawet zamiaru szukać Rude :D

Może to nie jest zaskroniec, tylko kobra, który umie zahipnotyzować, niektórych? Bo typ, który od początku sobą firmuje brak hard reset, bylejakosć i brak profesjonalizmu, wmówił idiotom, ze jest wręcz odwrotnie - wmówił wpisami na X i wywiadami, a nie czynami :D Gość, który łzami na konferencji przejął klub, wykurzył z niego TJ, po to żeby klub sprzedać, ostatecznie nie sprzedał bo miał taką intuicję :D a teraz płacze jak Wisłą ma cięzko przez koszty wynajmu stadionu itp i jakie to wyzwanie finansowe przed Wisłą :D
A forum idiotów dalej, hejże ha, hejże ha, jaki ten Jaro zbawiciel, wizjoner i myśliciel, jak on fajnie dla naszej Wisły robi. No niemożliwe to jest.

Oby się udał jeszcze ten sezon ale jak się nie uda, to co WY ....a wymyslicie dalej żeby tego bajzlu bronić...

Karherop 28.01.2024 23:53

W Radiu Kraków JK dość dobitnie stwierdził że to może nie być jeszcze koniec transferów. Z punktu widzenia kibica - tu ruch w interesie zawsze jest pożądany (jeśli nie idzie to w absurdalna ilość i masówke). Do ostatniego dnia okna (22.02), możemy być aktywni na rynku.

W poprzednim zimowym oknie dość nieoczywistym i ostatnim transferem był Igbekeme, który przyszedł już po starcie ligi. Nie miałbym nic przeciwko podobnemu wzmocnieniu, choć pewnie będzie to też reakcja na jakieś kontuzje.

Skawa Wadowice 29.01.2024 05:40

Warto sledzic transfery w 1 lidze. Rywale tez sie wzmacniaja. Arka, Motor, Lechia otwarcie mowia o awansie. W tej rundzie bedzie mega ciezko. Duzo druzyn w grze, nikt nie odskoczy z pkt . Kazdy bedzie gubil pkt w tym tez my. Poziom mocno wyrownany moim zdaniem. Uwazam ze bedzie trudniej niz rok temu

Karherop 29.01.2024 11:27

Pisałem o tym przy okazji pierwszego transferu. Rywale będą mocniejsi niż się wszystkim wydaje. Nikt się nie osłabia, a kasy z miast lecą pełnymi strumieniami do klubów. (Gdańsk, Płock, Katowice, Opole)

Ale tutaj nikt nie patrzy na rywali, jeszcze przez 3 lata będzie się powtarzać że Wisła ma najlepszych piłkarzy na każdej pozycji i że jak przegrywa to jedynie sobie jest winna ;)

gizmowisla 29.01.2024 16:28

Mam nadzieje ze Kiko znajdzie jeszcze dobrego stopera i kocura do ataku

Markus 29.01.2024 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1615277)
Pisałem o tym przy okazji pierwszego transferu. Rywale będą mocniejsi niż się wszystkim wydaje. Nikt się nie osłabia, a kasy z miast lecą pełnymi strumieniami do klubów. (Gdańsk, Płock, Katowice, Opole)

Ale tutaj nikt nie patrzy na rywali, jeszcze przez 3 lata będzie się powtarzać że Wisła ma najlepszych piłkarzy na każdej pozycji i że jak przegrywa to jedynie sobie jest winna ;)

Tutaj wreszcie muszę się z Tobą zgodzić. :-D Nie należy zamykać oczu na to, co robią rywale i trzeba pamiętać, że mogą się wzmocnić znacznie bardziej niż na tą chwilę wzmocniła zespół Wisła. Dlatego oczywiście będę wspierać ewentualne decyzje o kolejnych wzmocnieniach i mam nadzieję, że takie nastąpią, bo gramy o ogromną stawkę.

W tym miejscu warto też zauważyć, że obecnie mamy w klubie już dwie osoby, które na pewno bardzo dobrze znają i kojarzą zawodników niższych hiszpańskich lig. To otwiera ogromne możliwości. Warto byłoby z tego ich potencjału i znajomości zawodników skorzystać, bo może są tam obecnie kolejne okazje pozostające w zasięgu finansów Wisły.

pepe72 29.01.2024 18:51

Była zmiana trenera, mamy dość mocny zespół jak na 1 ligę.
Nie bardzo jest sens kupować "całego wagonu" zawodników, bo nie zdążą się zgrać, a musimy wygrać 11 meczów (w najgorszym razie 9 wygrać i 5 zremisować).
Więc może jakieś "promocje" jak się udało z Dejvi Bregu ale na coś więcej to raczej bym nie liczył.

Karherop 30.01.2024 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1615294)
Była zmiana trenera, mamy dość mocny zespół jak na 1 ligę.
Nie bardzo jest sens kupować "całego wagonu" zawodników, bo nie zdążą się zgrać, a musimy wygrać 11 meczów (w najgorszym razie 9 wygrać i 5 zremisować).
Więc może jakieś "promocje" jak się udało z Dejvi Bregu ale na coś więcej to raczej bym nie liczył.

Zapominamy o efekcie "Wisły" w której nowi zawodnicy wyglądają lepiej na starcie, niż po pół roku gdy dostosują się poziomem do reszty.

Ja liczę zarówno na jakąś promocje na rynku, jak i że kogos z wyższym kontraktem odpalimy. Choć poza Fazlagiciem chyba nikogo nie chcemy ewidentnie wypchnąć. Nie liczę tych z kontraktem do czerwca, bo i tak nikt ich nie chce.

I jeszcze jeden aspekt: lepiej wyrwać jakąś perełkę i zgrywać ja już od wiosny, niż dopiero od lata, gdzie na 100% czeka nas duża rewolucja kadrowa i to bez względu na to w której będziemy grać lidze.

FraMat 30.01.2024 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1615302)
Zapominamy o efekcie "Wisły" w której nowi zawodnicy wyglądają lepiej na starcie, niż po pół roku gdy dostosują się poziomem do reszty.

Jest nadzieja, że ten efekt nie zadziała przy nowym trenerze.
Przypominam, że nie zadziałał przy Hyballi (jeśli brać pod uwagę tylko ostatnie lata).
Mam nadzieję, że przy Rude, jeśli okaże się takim trenerem jak to wybrała SI i jak to na razie nieśmiało wygląda, piłkarze będą lepiej pod nim wyglądali w miarę im więcej będą pracowali.

pepe72 30.01.2024 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1615302)
...

"efekt wisły" to tylko na forum :>
A tak bardziej serio to fizycznie to już zeszłej zimy sztab pokazał, że potrafi postawić zawodników na nogi.
Nie wiem co się stało w lecie, że sp...no przygotowanie.
Zakładam, że po to mamy nowy sztab by "efektu wisły" nie było.

A należy mieć na uwadze to, że budżet Wisły nie jest z gumy.

skarabeus 30.01.2024 12:59

Efekt Wisly to stan emocjonalny. Powodowany przez obecnosc pewnych ludzi w strukturach klubu. Te osoby nadal sa i nadal beda powodowac problemy i w efekcie "wyjebanie" zawodnikow na wszystko.
Tym jest "efekt Wisly".

Karherop 31.01.2024 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1615304)
"efekt wisły" to tylko na forum :> .

O tym efekcie to wiadomo nie od wczoraj, to już JK kiedyś powiedział że trzeba jakiegoś szamana sprowadzić, bo to niewiarygodne jaki zjazd tu notują niektórzy zawodnicy, i to niezależnie kto jest trenerem.

Drozd 31.01.2024 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1615306)
Efekt Wisly to stan emocjonalny. Powodowany przez obecnosc pewnych ludzi w strukturach klubu. Te osoby nadal sa i nadal beda powodowac problemy i w efekcie "wyjebanie" zawodnikow na wszystko.
Tym jest "efekt Wisly".

Oczywiście, że masz racje. Cała nadzieje w tym, że ci ludzie kolejny raz nie zrobią wariata z osoby profesjonalnie podchodzącej do swoich obowiązków. Kluczem jest stawianie sprawy jasno i konkretnie. Mam nadzieję że Rude nie będzie się pieścił z takim Sapałą który wchodzi i drepce w miejscu. Tylko pokaże na forum drużyny jako przykład negatywny. Wtedy za krzywdzonym ujmie się Kaziu bo on ma gołębie serce. Jeżeli Rude da sobie z takimi sytuacjami radę, a da sobie, bo celem jest awans, a nie dobre samopoczucie leserów. To "efekt Wisły" zniknie w momencie.

skarabeus 31.01.2024 20:00

Zobaczymy. Legenda przezyla wszystkich trenerow, ktorzy w Wisle byli. Ale nie tylko Kazia chodzi.

Drozd 31.01.2024 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1615364)
Zobaczymy. Legenda przezyla wszystkich trenerow, ktorzy w Wisle byli. Ale nie tylko Kazia chodzi.

Wiadomo, że nie tylko, wiadomo, że nie głównie. Pytanie jest czy prezes w razie czego weźmie stronę trenera którego sam wybrał, czy stronę płaczących, zajechanych i źle traktowanych.

Rude po wczorajszym meczu do piłkarzy:

"Nie chcę widzieć więcej Was grających tak, jak w pierwszych 5 minutach drugiej połowy.
Tak było z Katowicami, Termalicą. 5 minut.

To za nami, nie chcę tego więcej widzieć".

Koniec opi...... To za nami !!!!

Karherop 01.02.2024 09:01

Tak, tak, na pewno żaden trener wcześniej nie mówił nic podobnego ;)

Ciekawsza kwestia jest podchodzenie na poważnie do sparingów, tego nie było przy poprzednikach.

Jaroo1 01.02.2024 09:54

Ja powiem więcej, Kmiecik zostanie opluty przez Rude i Królewskiego, zwolnią go, a później odkryją na terenach TS złoża ropy. Wszystko sie tak dobrze ułoży, że będziemy jeszcze sami miastu płacić więcej za stadion bo nie będziemy wiedzieli co z kasą robić.

Drozd, wymyśl coś bardziej utopijnego :D

Drozd 01.02.2024 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1615373)
Tak, tak, na pewno żaden trener wcześniej nie mówił nic podobnego ;)

Ciekawsza kwestia jest podchodzenie na poważnie do sparingów, tego nie było przy poprzednikach.

A gdzie ja piszę, że nikt podobnie wcześniej nie mówił? Ja tylko zwracam uwagę, że po wygranym meczu była zwyczajna zjeba za opieprzanie się. Pośrednio wyjaśniająca przyczynę niektórych wyników z poprzedniej rundy. Czyli olewactwo i brak koncentracji.

Drozd 01.02.2024 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1615375)
Ja powiem więcej, Kmiecik zostanie opluty przez Rude i Królewskiego, zwolnią go, a później odkryją na terenach TS złoża ropy. Wszystko sie tak dobrze ułoży, że będziemy jeszcze sami miastu płacić więcej za stadion bo nie będziemy wiedzieli co z kasą robić.

Drozd, wymyśl coś bardziej utopijnego :D

Ktoś poczyta twoje wypociny, ogarnie go współczucie, złoży wniosek i Wisła otrzyma dotację z PFRONu.

Karherop 02.02.2024 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1615378)
A gdzie ja piszę, że nikt podobnie wcześniej nie mówił? Ja tylko zwracam uwagę, że po wygranym meczu była zwyczajna zjeba za opieprzanie się. Pośrednio wyjaśniająca przyczynę niektórych wyników z poprzedniej rundy. Czyli olewactwo i brak koncentracji.

Jeśli ktoś jest leniwy to będzie leniwy. I tego żaden trener nie zmień. Motywacja ma do siebie że działa krótkoterminowo, o ile nie wynika z przekonań oraz trwałej chęci zmian.

Podobnie z koncentracją. Albo potrafisz się skoncentrować przez 90 min albo nie i to trenujesz. Albo nie chcesz tego zmienić.

To są tak absolutne podstawy że nie sądzę że jakikolwiek trener czy sztab nie zwracał na to uwagi/nie dawał bury piłkarzom. Nie róbmy sobie jaj.

Tym bardziej że było o co

wolfy 02.02.2024 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1615383)
Jeśli ktoś jest leniwy to będzie leniwy. I tego żaden trener nie zmień. Motywacja ma do siebie że działa krótkoterminowo, o ile nie wynika z przekonań oraz trwałej chęci zmian.

Podobnie z koncentracją. Albo potrafisz się skoncentrować przez 90 min albo nie i to trenujesz. Albo nie chcesz tego zmienić.

To są tak absolutne podstawy że nie sądzę że jakikolwiek trener czy sztab nie zwracał na to uwagi/nie dawał bury piłkarzom. Nie róbmy sobie jaj.

Tym bardziej że było o co

Bzdura. Utrzymanie motywacji to jedno z zadań trenera, jak i każdego innego menadżera. Na ten temat napisano masę książek. Jak sobie radził Sobolewski wszyscy widzieli.
To jest właśnie to podejście miłośników PMS że zawodnicy powinni wszystko sami, trener za nic nie odpowiada i nie jest niczemu winien.

Drozd 09.02.2024 18:15

Czy dobrze mi się wydaje, że nasz mega talent został wypożyczony do hameryki za frajer? :) Czy może jeszcze do tego dopłaciliśmy?

MaLk 09.02.2024 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1615608)
Czy dobrze mi się wydaje, że nasz mega talent został wypożyczony do hameryki za frajer? :) Czy może jeszcze do tego dopłaciliśmy?

Przecież od blisko dwóch lat nasza polityka wypożyczeń sprowadza się wyłącznie do błagalnego poszukiwania kogoś, kto weźmie na siebie chociaż część wynagrodzenia ludzi i ulży w ten sposób naszej liście płac. Dlaczego akurat Biegański miałby być tu wyjątkiem?

FraMat 09.02.2024 20:30

Przewidywałem że za Mikołajem szybko zatęsknimy.
Wobec dzisiejszej "usterki" Brody na treningu, szybciej niż sądziłem.

ciacho 09.02.2024 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1615614)
Przecież od blisko dwóch lat nasza polityka wypożyczeń sprowadza się wyłącznie do błagalnego poszukiwania kogoś, kto weźmie na siebie chociaż część wynagrodzenia ludzi i ulży w ten sposób naszej liście płac. Dlaczego akurat Biegański miałby być tu wyjątkiem?

A może by tak zapłacić Amerykanom żeby skrócić wypożyczenie wobec kontuzji Brody??:rotfl::rotfl::rotfl:

MaLk 09.02.2024 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1615617)
A może by tak zapłacić Amerykanom żeby skrócić wypożyczenie wobec kontuzji Brody??:rotfl::rotfl::rotfl:

Nawet by pasowało jako podsumowanie naszej polityki transferowej...

doktor granat 09.02.2024 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1615619)
Nawet by pasowało jako podsumowanie naszej polityki transferowej...

Zaraz guru nowoczesnej ery odpali swój nieomylny algorytm i sprowadzi tu jakiś bramkarski brylant, który będzie grał za 1000 euro brutto i skończą się Wasze śmichy-chichy. No!

Chorynatrzykolory 09.02.2024 22:36

Jarek szkoda ze sztuczna inteligencja nie wzięła pod uwagę takiego rozwoju wydarzeń, że zostaniemy teraz w najważniejszym momencie sezonu z hiszpańska ....ą między słupkami

PAWEŁ 10.02.2024 19:03

Prosiaczek włączył laptopka i ta jego sztuczna kreatura podpowiedziała mu że opier-dolimy wszystkich jak ssaki leśne opier-dalaja truckerom kolbę kukurydzy, więc panowie spokojnie awans mamy w kieszeni. :D Możemy się szykować na ekstraklape.

AgresywnyChomik 10.02.2024 19:08

Brak Dudy w podstawowej 11stce to napewno dobry prognostyk przed rundą.
Ciekawe ile Sapała wytrzyma bez kontuzji lub odpału.

wolfy 10.02.2024 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1615666)
Brak Dudy w podstawowej 11stce to napewno dobry prognostyk przed rundą.
Ciekawe ile Sapała wytrzyma bez kontuzji lub odpału.

Daję mu maks 20 minut. Dlatego mam wątpliwości czy brak Dudy to dobry prognostyk po meczach w Turcji. Sapała lubił się tam zdrzemnąć.
Poza tym nie ma pewności czy Gogół nie wygrał rywalizacji z Dudą. W sobotę nie grał przez uraz kolana.

AgresywnyChomik 11.02.2024 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1615679)
Daję mu maks 20 minut. Dlatego mam wątpliwości czy brak Dudy to dobry prognostyk po meczach w Turcji. Sapała lubił się tam zdrzemnąć.
Poza tym nie ma pewności czy Gogół nie wygrał rywalizacji z Dudą. W sobotę nie grał przez uraz kolana.

Młodzieżowiec będzie grał na lewej obronie no i oczywiscie Gogół przed Dudą.

Carbo, Sapała, Gogół - ci są przed naszym Xavim xD

Pozniej Duda ewentualnie Basha (ale jego ciezko liczyć)

Talar
Fazlagic

Będzie miał KD cięzko o plac.

wolfy 11.02.2024 01:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1615683)
Młodzieżowiec będzie grał na lewej obronie no i oczywiscie Gogół przed Dudą.

Carbo, Sapała, Gogół - ci są przed naszym Xavim xD

Pozniej Duda ewentualnie Basha (ale jego ciezko liczyć)

Talar
Fazlagic

Będzie miał KD cięzko o plac.

Zobaczymy. Moim zdaniem Krzyżanowski nie będzie rozgrywał po 90 minut co mecz, do tego kartki, urazy...
Ale to bardzo dobrze że jest wybór na "pozycję" młodzieżowca, można wpuścić aż trzech którzy nie są oczywistym proszeniem się o kłopoty.
Ale nie dziwi mnie że Krzyżanowski wygrał z Dudą, jest po prostu lepszym piłkarzem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl