Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wściekłe pięści węża 27.02.2015 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1391625)
No nie wiem czy pamiętacie ale Jankowski maił najlepszy okres jak grał z piechem w ataku, wystawianie go na skrzydle to sabotaż...

Też tak uważam. Zwłaszcza, że jego głównym atutem jest gra głową. Jeśli już, to powinien grać w ataku.

Co zaś do wystawiania nowych piłkarzy szybko, nawet w meczu z Bełchatowem - jak ktoś powie, że nie są zgrani i dlatego nie powinni jeszcze teraz grać, to będzie znaczyło, że chyba nie oglądał poprzednich dwóch meczów Wisły. Cała ta drużyna nie jest zgrana a sukces zależy tylko od indywidualnego przebłysku vide Bury - Brożek z ostatniego meczu. Jak dla mnie, to jak nie od początku wystawiać Jovica na skrzydło, to przynajmniej na drugą połowę już teraz, w sobotę. Nie ma na co czekać i może być tylko lepiej.

Reserve 27.02.2015 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1391668)
Też tak uważam. Zwłaszcza, że jego głównym atutem jest gra głową. Jeśli już, to powinien grać w ataku.

To może na stoperze?:D

TS&ZKS 27.02.2015 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kucharz_77 (Post 1391593)
''Ale najważniejsze. WCIAŻ NIE MAMY NAPASTNIKA.''
Napastników to my mamy aż 4: Brożek, Jankowski, Stępiński i jeszcze Boguski. Po dwie pary jeden wysunięty a drugi podwieszony. Zależy w jakiej konfiguracji: Boguski i Brożek; Boguski i Stępiński; Jankowski i Brożek; Jankowski i Stępiński. Tylko nasz treneiro robi z trzech napastników na siłę pomocników, co o ile Boguski jako tako to już Jankowski i Stępiński się się tam nie nadają...

No sory, ale jeżeli naszym snajperem ma być Boguś :haha: Jankowski:haha: albo Stępiński:haha: to powitajmy I lige. Chyba, że pomocnicy i obrońcy będą strzelac.

Boguski nie wie chyba co na boisku ze sobą zrobić. Jest wszędzie a jednocześnie nigdzie. TO jest fenomen. Jankowski to drewno jakiego w Wiśle nie było dawno. A Stępiński marnuje takie okazje, że lepszych wymarzyć sobie nie można.

Więc według moich obliczeń nie mamy AŻ czterech napastników, gdyyż wyżej wymienionych nie licze na napastników. I z moich obliczeń zostaje Brożek, który też ma wiek i musi czasem odpocząć dlatego nie winie go za słabsze występy. Jego słaba gra w niektórych meczach wynika z tego, że musi grać bo nie ma zastępcy.

FraMat 27.02.2015 17:30

Uważam, że wystawianie czy to Boguskiego, czy to Jankowskiego, czy to Stepińskiego w ataku, najlepiej w ustawieniu na dwóch napastników, pokazałoby, że mamy pewnego rodzaju niedoceniane bogactwo.
Boguski, wcześniej dobrze sobie radził na tej pozycji. Nawet kiedyś trafi do repry.
Jankowski miał swoje dobre chwile jako napastnik w Ruchu, a Stępiński w Widzewie.
Wystawianie ludzi na nie swoich pozycjach najczęściej (choć nie zawsze) kończy się tak, jak wystawianie Chaveza jako defensywnego pomocnika, Burligę jako skrzydłowego, czy .... Smudę jako trenera :>

(sorry za ten prztyczek - Smuda i tak sobie nieźle radzi, choć każdy młody trener z Zachodu, który przeszedł dobre szkoły, ma większe predyspozycje do prowadzenia drużyny - oprócz pewnie autorytetu)

Jagul 28.02.2015 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kucharz_77 (Post 1391593)
''Ale najważniejsze. WCIAŻ NIE MAMY NAPASTNIKA.''
Napastników to my mamy aż 4: Brożek, Jankowski, Stępiński i jeszcze Boguski. Po dwie pary jeden wysunięty a drugi podwieszony. Zależy w jakiej konfiguracji: Boguski i Brożek; Boguski i Stępiński; Jankowski i Brożek; Jankowski i Stępiński. Tylko nasz treneiro robi z trzech napastników na siłę pomocników, co o ile Boguski jako tako to już Jankowski i Stępiński się się tam nie nadają...

No tak idąc takim tokiem rozumowania to napastnikiem był nawet Beto i Christow...

Jedynym prawdziwym napastnikiem jest Brożek i nie zmieni tego jakiekolwiek ustawienie. Wystarczy spojrzeć na statystyki:
Brożek od kiedy zaczął grać regularnie w Wiśle (mówię tylko o grze w Polsce), miał tylko JEDEN sezon, w którym nie zdobył co najmniej 10 bramek w lidze. Tymczasem wszyscy wymienieni przez Ciebie "zawodnicy" nigdy nawet nie przekroczyli tej magicznej bariery w tak gównianej lidze zwanej ekstraklasą...
Tak więc mówienie o naszych "asach" jako o napastnikach to po prostu robienie sobie jaj.

A słysząc definicje "podwieszony napastnik" zawsze przychodzą mi do głowy opinię o gościu, który zwał się Mariusz Ujek (za czasów "świetności" Bełchatowa"): świetny napastnik, potrafił odegrać piłkę, zawalczyć o nią, przyjąć ją plecami do bramki, zgrać ją głową ale miał jedną wadę: bramek nie strzelał...

arti 28.02.2015 07:32

[QUOTE=Jagul;1391790]No tak idąc takim tokiem rozumowania to napastnikiem był nawet Beto i Christow...

Jedynym prawdziwym napastnikiem jest Brożek i nie zmieni tego jakiekolwiek ustawienie. Wystarczy spojrzeć na statystyki:
Brożek od kiedy zaczął grać regularnie w Wiśle (mówię tylko o grze w Polsce), miał tylko JEDEN sezon, w którym nie zdobył co najmniej 10 bramek w lidze. Tymczasem wszyscy wymienieni przez Ciebie "zawodnicy" nigdy nawet nie przekroczyli tej magicznej bariery w tak gównianej lidze zwanej ekstraklasą...
Tak więc mówienie o naszych "asach" jako o napastnikach to po prostu robienie sobie jaj.

A słysząc definicje "podwieszony napastnik" zawsze przychodzą mi do głowy opinię o gościu, który zwał się Mariusz Ujek (za czasów "świetności" Bełchatowa"): świetny napastnik, potrafił odegrać piłkę, zawalczyć o nią, przyjąć ją plecami do bramki, zgrać ją głową ale miał jedną wadę: bramek nie strzelał...[/QUOTE]

Jakby Paweł strzelił swoje kilkanaście, a drugi napastnik nawet tylko 8 bramek to byłaby ilość dodana.
G.. gramy, odcinają Pawła i jest po grze, pojawili się nowi gracze, spróbujmy grać dwoma napastnikami.

seba_109 28.02.2015 09:37

Smuda powiedział "- Do mnie w tym roku - choć nie podam Wam nazwisk - zgłosiło się z ośmiu zawodników z Ekstraklasy, którzy chcą przyjść do Wisły, a kończą się im kontrakty." orientuje się ktoś o kogo chodziło?

gypsy 28.02.2015 10:16

Można się śmiać, że Boguski, Stępiński i Jankowski to nie są napastnicy (bo nie strzelają bramek), ale w obecnej sytuacji nie widzę żadnych przeciwwskazań, żeby raz na jakiś czas któryś z nich zastąpił Pawła Brożka. Jak nie damy pograć takiemu Stępińskiemu na żądle, to się nie dziwmy potem, że bramek nie strzela i żaden z niego napastnik.

Smuga 28.02.2015 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1391804)
Smuda powiedział "- Do mnie w tym roku - choć nie podam Wam nazwisk - zgłosiło się z ośmiu zawodników z Ekstraklasy, którzy chcą przyjść do Wisły, a kończą się im kontrakty." orientuje się ktoś o kogo chodziło?

Smuda wielokrotnie już udowodnił, że jest niezłym bajkopisarzem. :P

Rustin 28.02.2015 11:54

Dokładnie, wstał rano i postanowił opowiedzieć, co mu się przyśniło poprzedniej nocy. Nasi kopacze to może w dużej części drewna, ale przy tym niezłe cwaniaki i nie pchają się tam, gdzie nie wyczują hajsu.

Blaszczu16 28.02.2015 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1391804)

O ile to prawda, to pewnie jacyś przeciętniacy, którzy nie mają miejsca w swoich klubach, bo gdyby było inaczej, to czemu by Wisła miała się nimi nie zainteresować na poważnie tylko brała jakichś rekonwalescentów z Sierra Leone.

szczepek19 28.02.2015 12:28

czuje że mogą to być m.in bracia Mak i Starzyński

Smuga 28.02.2015 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1391818)
czuje że mogą to być m.in bracia Mak i Starzyński

Znając życie, to nie wszyscy. Pewnie tymi tajemniczymi piłkarzami są również Piątkowski, Zachara, Bonin, Iwański, Robak. Trzy czwarte piłkarzy z Ekstraklasy uda się po zakończeniu sezonu w pozycji częstochowskiej do Frania, byle tylko mógł on zobaczyć jak wchodzą po schodach i dzięki temu otrzymać szansę gry w drużynie prowadzonej przez wybitnego trenerskiego nosa. :lol: Nie wiem jak naiwną osobą trzeba być, żeby dalej wierzyć w te brednie, które od czasu do czasu opowiada Smuda.

loory 28.02.2015 17:27

wg mnie po dzisiejszym meczu można powiedzieć że z tego Bobana będą ludzie bo ma niesamowity luz i POTRAFI CELNIE Z PIERWSZEJ PIŁKI ZAGRAĆ.

również Jean wydaję się mieć taki dryg czy coś ale nie wiem czy Wy też na to zwróciliście uwagę, że w obronie to tak na pół gwizdka - albo jak straci to nawet nie powalczy. Może się mylę ale takie odniosłem wrażenie. A Paweł to już nie wiem co ma zrobić - 4 sytuacje z czego powiedzmy że 2 to były setki a on nic, tylko obija bramkarza...

Ogryzek 28.02.2015 17:33

Słoweniec mi się podobał - ale Urugwajczyk to typ dobrze wyszkolonego niechluja który lubi holować piłkę. W obronie Barientos gra gorzej od Stilica który jak wiadomo ma status świętej krowy u nas jeśli chodzi o grę w obronie. Jak Smuda nie wyleczy go z tych nawyków to nie będzie bardzo przydatny (tylko jako zmiennik).

No ale to tylko 1 niepełny mecz i po następnych więcej się wyjasni.

speedfashion 28.02.2015 17:49

Na razie mamy słabo wyszkolonych niechlujów, więc to krok do przodu. :D

stalsanok1946 28.02.2015 18:20

fajny i ciekawy przyklad jak Smuda przygotowal druzyne na wiosne,wszyscy po obozie po boisku poruszaja sie jakby kazdy mial 10kg nadwage...a "nieprzygotowani" Barientos i Jovic zapieprzali az milo

boje sie ze z nimi bedzie jak z Gurrierem,DG tylko przepracowal oboz zimowy ze Smuda i juz bylo po nim,Sarkiego to chyba ja bym teraz przescignal :-)
wniosek ktory wysuwam pierwszy raz od zatrudnienia Franza - Smuda wypie*dalaj i nie wracaj

Gaszynski niech sie rozglada za nowym trenerem

63.5 Kg 28.02.2015 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1391864)
fajny i ciekawy przyklad jak Smuda przygotowal druzyne na wiosne,wszyscy po obozie po boisku poruszaja sie jakby kazdy mial 10kg nadwage...a "nieprzygotowani" Barientos i Jovic zapieprzali az milo

boje sie ze z nimi bedzie jak z Gurrierem,DG tylko przepracowal oboz zimowy ze Smuda i juz bylo po nim,Sarkiego to chyba ja bym teraz przescignal :-)
wniosek ktory wysuwam pierwszy raz od zatrudnienia Franza - Smuda wypie*dalaj i nie wracaj

Gaszynski niech sie rozglada za nowym trenerem

Tylko co na to Cupial...

stalsanok1946 28.02.2015 18:30

jesli mu zalezy na Wisle to musi dojsc do zmian,juz dwa razy go zwalnial,a prawda jest taka ze za pensje Smudy wcale slabego trenera bysmy nie znalezli

ASecond17 28.02.2015 18:30

Mam podobne odczucia co do Smudy - czekamy aż przerżnie z Legią i Cracovią, czy warto byłoby go wy*ebać już teraz? On wiosną tamtego roku co prawda 2 pierwsze mecze wygrał (Piast i Cracovia), ale potem było 7 meczów, w których zdobył 2 punkty. Na dziś mamy 3 mecze i 1 punkt z zespołami z dolnej połówki tabeli (Pogoń powiedzmy że na granicy dolnej i górnej połówki). Jesienią w takim czteromeczu (Lechia, Pogoń, Bełchatów, Zawisza) - było 12 punktów, teraz na razie: jeden.

Z Jovicia i Barrientosa mogą być ludzie.

AS82 28.02.2015 19:23

Niech zakontraktuja tego Bangure , bo na Boguskiego w srodku pola patrzyć się nie da

Wojtas 28.02.2015 19:51

Napastnik potrzebny na przedwczoraj

Brozek juz nie trafia z 2 metrow ,niech przyjdzie ktokolwiek ....

serek.c2 28.02.2015 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1391883)
Napastnik potrzebny na przedwczoraj

Brozek juz nie trafia z 2 metrow ,niech przyjdzie ktokolwiek ....

Ten magiczny napastnik po jednej zimie z Franzem też nie będzie trafiał z dwóch metrów... Czucie piłki...

mitmichael 01.03.2015 00:34

Przyszedł obronca Jovic, przyszedł skrzydłowy mogacy grac na pozycji ofensywnego pomocnika Barrientos a nie mozemy znalezc napastnika, ktory by odciazył Brozka, ktory wczoraj zagrał katastrofalnie. To jest kpina zeby klub tak powazny jakim jest Wisła miał z tym taki problem. Nawet taki Bełchatow sciagnał Piecha, ktory ładuje im gole

TS&ZKS 01.03.2015 13:10

Nie oszukujmy się, gdyby nawet teraz przyszedł napastnik to usłyszelibyśmy od dyzmy: ''jeszcze nie jest w dyspozycji takiej jakiej bym chciał''. On uważa, że każdy zawodnik musi przejść jego cudowny okres przygotowawczy. W skrócie:dyzma musi zniszczyć zawodnika, aby mógł u niego grać. Aż dziw mnie brał ze Jovic grał od początku. Ale spokojnie. W lecie zniszczy i jego i Barrientosa.

ulTraS 01.03.2015 13:24

Fajną swobodę poruszania miał Jović, za każdym razem jak dostawał piłe, to mu nie odskakiwała na dwa metry, poruszą się ze straszną lekkością.

Lemoniadowy Joe 01.03.2015 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1391950)
Nie oszukujmy się, gdyby nawet teraz przyszedł napastnik to usłyszelibyśmy od dyzmy: ''jeszcze nie jest w dyspozycji takiej jakiej bym chciał''. On uważa, że każdy zawodnik musi przejść jego cudowny okres przygotowawczy. W skrócie:dyzma musi zniszczyć zawodnika, aby mógł u niego grać. Aż dziw mnie brał ze Jovic grał od początku. Ale spokojnie. W lecie zniszczy i jego i Barrientosa.

Jakich konkretnie w przeszłości dobrych piłkarzy zniszczył Smuda?

Kamrat 01.03.2015 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1391955)
Jakich konkretnie w przeszłości dobrych piłkarzy zniszczył Smuda?

Np. Niciński i np. Kaliciak i jeszcze całe pokolenie podwójnych Mistrzów Polski juniorów Stawowego ze Skrzyńskim, Surmą, Radwańskim i Nowakiem. Spowolnił ich kariery o 3 do 5 lat

Lemoniadowy Joe 01.03.2015 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamrat (Post 1391959)
Np. Niciński i np. Kaliciak

W jaki sposób ich zniszczył bo może o czymś nie wiem ?

TS&ZKS 01.03.2015 13:42

Przykładem może być 80% naszej drużyny. Na jesień w większości(!!!) meczy bardzo dobra postawa. Wiosna-sam sobie dopowiedz. 20% to zawodnicy pokroju gwiazdy boguskiego, ktory grał tak samo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl