Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

1q2 11.03.2009 17:56

nie rozumiemy się Sopranos:)
To że źle stanął ,nie podlega dyskusji, tak jak to że była to bezpośrednia przyczyna kontuzji, natomiast nie wyklucza to także tego co pisałem.Czysto teoretycznie ten sam zawodnik może 'źle stanąć' i jeśli jego kolana są zdrowe, nie przeciążone i dobrze rozgrzane to nic poważnego może mu się nie stać,w odwrotnej sytuacji mogą nie wytrzymać i tylko o to mi chodziło - natomiast jak było w przypadku Garguły, tego się nie dowiemy.

A pisałem to nie dlatego by mędrkować, tylko by akurat w tej sprawie bronić klubu - Jeśli tylko nasi go zbadali i wtedy było ok, to Wisła nie ma sobie czego zarzucać, może tylko tego że nie udało się go załatwić od razu ale jak wiadomo Bełchatów nie był skłonny do ustępstw.Efekt - stracili wszyscy a najbardziej sam Garguła.

Ogryzek 11.03.2009 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 690669)
Nie lubie placzkow, oszustow, lizidup, tudziez tradycyjnych cip z tlenionymi grzywkami : )
Nie twierdze ze jest zlym pilkarzem. Jest dobry. W lidze pelnej Ujkow, Grzybow, Cecotow, Lobodzinskich - nawet bardzo dobry. Co nie zmienia faktu, ze np. ja w Wisle bym go nie chcial.
Mowiac krotko i lekko - w****ia mnie.

Kończąc ten temat - masz racje, Iwański to numer 1 wśród boiskowych płaczków i też mnie wkurza:)

Ale jedną akcją u mnie "przypunktował" kiedy "wyrzucił" Cabaja z boiska symulując uderzenie w meczu Zagłębie Lubin - Cracovia:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 690728)
No dobrze ale to były początki a Iwański już jest w takim wieku że musi sam pracować na sytuacje a nie udawać w polu karnym!!

Ale ja go nie bronie, pomyliłeś adres - nie jestem kibicem Legii:)

(pisałem tylko - nie tylko on)

el Nuero 11.03.2009 19:16

Transfery - ryzyko i nadzieje

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 690669)
W lidze pelnej Ujkow, Grzybow, Cecotow, Lobodzinskich...

Moim skromnym zdaniem:
1) Nie umiem zgadywać i nie żądam tego od innych. Tym bardziej nie "wrzucam" na Bednarza odnośnie transferów Niedzielana i Garguły. Sam byłem zwolennikiem sprowadzenia "Wtorka" i cieszyłem się jego początkową formą (Sevilla, Korona). Potem niestety ciężka kontuzja. Konia z rzędem temu, kto to przewidział. To samo zresztą jeśli chodzi o Gargułę. Skoro już Wisła wcześniej robiła podchody, a Bełchatów upierał sie jak osioł - nie jest to w żadnym wypadku wina Bednarza.:evil:

2) Pretensję mam do niego właściwie za jedną (podwójną rzecz): sprowadzenie Łobodzińskiego i niesprowadzenie Lewandowskiego. Co do Łobo i jego "greatest hits" - owszem liczyliśmy, że u nas poprawi swą grę, ale póki co jest tylko ligowcem, i to rezerwowym. A powołania Łobo u Leo? Wybaczcie, ale Ben Hakker powoływał do kadry nawet takich piłkarzy, których nie chcielibyśmy w Wisełce za dopłatą. Przemilczę nazwiska, wystarczy że weszlo często z nich kpi. Lewandowski natomiast rozkręca się i - choć brakuje mu jeszcze często doświadczenia - mógłby być bardzo dobrą inwestycją. Tutaj napiszę - SZKODA, panie Jacku.

3) Latem Wisełka będzie w sytuacji albo - albo. Zanosi się na odejście Brożka, paru innym kończą się kontrakty. Sprowadzenie nowych graczy będzie więc KONIECZNOŚCIĄ. Tymczasem boję się, że nasz klub może znowu chcieć "oszczędzać". Ale - niestety - latem "oszczędności" będą się wiązały z gigantycznymi stratami: "zaoszczędzona" złotówka będzie oznaczać stratę tysięcy. Przykład - na którym miejscu bylibyśmy bez bramek Brożka? Za niższe miejsce w lidze mniej się dostaje $$$, można nawet "nie załapać się" na puchary. Jeśli p. Cupiał i decydenci zdecydują się TYLKO na sprzedaż - to może to byc ostatni raz. Czy ktoś w klubie zastanowił się, że dotychczasowe działania pchają Wisełkę do bycia średniakiem polskiej ligi? I nie zasłaniajmy się "kryzysem" (chyba że kryzysem myślenia), bo durne decyzje były już dawno i wielokrotnie je powtarzano, marnując czas, pieniądze, okazje w Europie i... nasze biedne nerwy kibiców.:-/

Coglin 12.03.2009 09:08

"W Wiśle myślą o wzmocnieniach

Piłkarze Wisły koncentrują się obecnie na meczu z Bełchatowem, ale w klubowych gabinetach już myślą o następnym sezonie i wzmocnieniu drużyny. W zespole "Białej Gwiazdy" może dojść do kilku zmian, co będzie kolejnym etapem przebudowy składu - czytamy w dzisiejszej "Gazecie Krakowskiej".

W tej chwili wciąż nie jest do końca jasna przyszłość Marcina Baszczyńskiego i Marka Zieńczuka. Obaj dobrze prezentują się na początku wiosny, trener Maciej Skorża widzi ich w składzie również w perspektywie nowych rozgrywek. Problemem są jednak nowe kontrakty obu graczy. Wisła jest gotowa przedłużyć umowy z "Baszczem" i "Zieniem", ale tylko nieznacznie podnosząc im pensje. Tymczasem obaj są zainteresowani pozostaniem w Krakowie jedynie w wypadku znacznej podwyżki. Na wypracowanie ewentualnego kompromisu pozostało kilka miesięcy, o ile Baszczyński z Zieńczukiem w tym czasie nie znajdą sobie nowych klubów, z którymi podpiszą satysfakcjonujące ich umowy.

Przy Reymonta zdają sobie sprawę z tego, że mogą stracić obu graczy i już dzisiaj rozpatrywane są kandydatury ewentualnych następców. Czy ich sprowadzenie będzie konieczne, przekonamy się wkrótce.

Konieczne jest natomiast sprowadzenie przynajmniej jednego stopera po definitywnym rozstaniu z Cléberem. W tym kontekście Wisła ciągle nie zrezygnowała z transferu Tomasza Jodłowca z Polonii Warszawa. Jeszcze latem "Jodła" ostro rwał się do przenosin pod Wawel. Teraz jego zapał mógł nieco osłabnąć, bo "Czarne Koszule"radzą sobie w lidze niewiele gorzej od Wisły. "Biała Gwiazda" będzie starała się jednak sfinalizować ten transfer latem, a jeśli ta sztuka się nie uda, to alternatywą ma być piłkarz zagraniczny. W Wiśle bardzo mocno rozważają też zatrudnienie przynajmniej na pół roku środkowego, ofensywnego pomocnika. Miałby on zastąpić Łukasza Gargułę, do momentu aż ten wyleczy swoją kontuzję.

Źródło: Gazeta Krakowska/wislaportal.pl"

podsumowujac: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Fernando Redondo 12.03.2009 09:35

Nie rozśmieszajcie mnie. Mydlenie oczu o jkiś Jodłowcach i innych. Niech Bednarz się bierze do roboty i szuka nowych Stiliców, Lewandowskich, Jodłowców.
Coś jak Marcelo itp.

Albo niech spada bo czas leci a my nadal w dupie. Trzeba nam tanich młodych wzmocnień a nie podstarzałych emerytów czy wirtualnych Jodłowców.

Maciuś 12.03.2009 10:32

No wreszcie jakies transfery. Mam nadzieje ze ci zawodnicy szybko sie wkomponuja w zespol.

eye63 12.03.2009 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 691000)
No wreszcie jakies transfery. Mam nadzieje ze ci zawodnicy szybko sie wkomponuja w zespol.

Tzn. chodzi o nowe kontrakty dla Baszcza i Zieńczuka? :)

Waldus88 12.03.2009 11:17

Cytat:

Spokojnie z tym "wreszcie jakies transfery". Do transferów to daleka droga, a o Jodłowcu to chyba możemy tylko pomażyć. Nikt z Wisły nie wyłoży takich pieniędzy na niego.

bonawentura 12.03.2009 11:22

Cytat:

Mógłbyś rozwinąć swoją myśl, bo nie do końca wiemy o co Ci chodzi?

Marszałek 12.03.2009 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matthewG (Post 691013)
Mógłbyś rozwinąć swoją myśl, bo nie do końca wiemy o co Ci chodzi?

" jakieś" rozpatrywałbym w kontekście sformułowania, że nie ważne co ale byleby kupić. Bo tak transfer niejakiego Jodłowca ktoś o zdrowych zmysłach by rozpatrywał. Przecież nie jako wzmocnienie.

AYALA 12.03.2009 13:27

Jodłowiec ma kontrakt do 30.06.2011 wiec obawiam sie że bedzie trzeba za niego sporo wykartkowac .W lecie Napoli chciało dac 1,4 mln Euro za niego wiec uważam że jest to kolejna kaczka dziennikarska.

ultr4 12.03.2009 13:49

Pewnie skonczy sie tym, ze w lecie Bednarz zorganizuje casting na nowego obronce podobnie jak to sie odbywalo w zimie z bramkarzami...

Blat Wywiad 12.03.2009 13:55

Cytat:

Odstaw leki :)

TYLKO WISŁA

eye63 12.03.2009 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blat Wywiad (Post 691063)
Odstaw leki :)

TYLKO WISŁA

Odstaw komputer :). A tak co do Jodłowca, to bzdura wyssana z palca. Skoro Włosi byli tak napaleni, żeby przyjeżdżać z walizą liczącą ponad milion euro, to już widzę jak Wojciechowski oddaje nam bezcen jednego z lepszych obrońców w lidze. Podczas okienka cisza i testowanie złomu z Indonezji, w mediach kupa informacji o tym, że Wisła się kończy, ale gdy już przychodzi runda i zagraliśmy jeden w miarę dobry mecz, to rewelacje, kto to nie jest na naszym celowniku...

pan Dudi 12.03.2009 14:40

Widzisz Maciuś, że na tym forum "żarty się skończyły" od kiedy stało się tak popularne :D

Jedyne co w tym newsie jest zastanawiające to to, że pochodzi on z Gazety Krakowskiej, która generalnie starała się być rzetelna i jej informacje jako- tako się potwierdzały kiedyś (przykładów nie przytoczę, bo niestety nie pamiętam, ale pamiętam fakt). Moja wersja jest taka, że w klubie naprawdę mówią o tym, że chcą kupić Jodłowca, ale mówią to np. dyrektor sportowy wraz z trenerem, a nie potwierdza tego Boguś wszechmogący i jest po sprawie. Jak każdy kto ma oczy i widzi co się działo u nas w przerwie zimowej, nie wierzę w ten transfer. A co do Baszcza i Zienia, to im się chyba coś poprzestawiało, że chcą podwyżek, skoro są już starszymi panami w piłkarskich realiach, a i ich gra raczej nie uprawnia ich do ustawienia się w kolejce po bonusy, bo zarabiają naprawdę dużo. Grają dobrze, ale właśnie za to mają płacone- za dobrą grę (która, nota bene, przytrafiła im się w 1-2 ostatnich meczach). Jeśli chcą dużych podwyżek- dać im odejść. Przecież niedawno Zieniu był gotowy iść do Lechii, a z całym szacunkiem- tam na pewno nie dawali mu więcej niż ma u nas. To nie jest tak, że piłkarz od wieku juniora zarabia z każdym rokiem więcej aż do emerytury. Tu jest bardziej odwrócona parabola zarobków i Baszczu z Zieniem muszą to zrozumieć i przestać robić z siebie gwiazdy (przygłupie z resztą, skoro takie rzeczy do nich nie docierają).

Blat Wywiad 12.03.2009 14:54

A ja napisze w ten sposób. Wali mnie czy będą transfery czy nie.
Ja i tak kocham Wisłe i będę z nią na dobre i złe :D

TYLKO WISŁA

emjot 12.03.2009 15:12

Baszczyński i Zieńczuk
tia
a na dokładkę przedłużmy z Cantoro

to będziemy mieli trio jak się patrzy

wolek1986 12.03.2009 15:33

Mi to wisi czy zostaną Baszczyński i Zieniu. Szczerze mówiąc wolałbym zobaczyć chłopaków z ME niż przepłacać wypalonym gwiazdom ;/ Fakt młodzi są słabsi ale Skorża zrobi z nich gwiazdeczki :D Mam tu na myśli naszych reprezentantów młodzieżówki :D Jonczyk, Chrapek, Leszczak, Jeleń a także Burliga, Janik i Mączyński. Są to na pewno zdolni piłkarze którzy swoją ambicją wniosą więcej niż wyżej wymienieni ;/ Co do transferów to trzeba pomyśleć o jednym stoperze i bramkarzu i to na tyle. Ze starej gwardii chciałbym nadal widzieć w składzie Wisełki Sobola i Brożka. Dlatego proponuje aby zaoszczędzone pieniądze za Clebera, Cantoro, Zieńczuka, Baszczyńskiego i Dawidowskiego przeznaczyć na powyżkę dla Pawła Brożka i Radka Sobolewskiego. To są ikony i najważniejsze elementy drużyny :D Pozdrawiam

wislak68 12.03.2009 15:46

Czy ktoś orientuje się gdzie gra obecnie ten brazylijski stoper który w styczniu przyjechał do Krakowa razem z Beto?

eye63 12.03.2009 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 691090)
Jeśli chcą dużych podwyżek- dać im odejść. Przecież niedawno Zieniu był gotowy iść do Lechii, a z całym szacunkiem- tam na pewno nie dawali mu więcej niż ma u nas. To nie jest tak, że piłkarz od wieku juniora zarabia z każdym rokiem więcej aż do emerytury. Tu jest bardziej odwrócona parabola zarobków i Baszczu z Zieniem muszą to zrozumieć i przestać robić z siebie gwiazdy (przygłupie z resztą, skoro takie rzeczy do nich nie docierają).

Ale widzisz, jest jeszcze jeden paradoks o którym mówisz. Najlepsze jest to, że tutaj nikt nie obraca paraboli zarobków - oni mają ofertę żeby dostać więcej! (przynajmniej tak deklarował Wilczek w stosunku do Baszcza). Tyle, że taki Baszczu, nie będzie brał (teoretyczne sumy) 150 tys. euro - bo to za mało (jeśli np. teraz zarabia 140). Podejrzewam, że skończy się to Cyprem, a w przypadku drugiego mam nadzieję Gdańskiem, z niższymi zarobkami.

Wiślak68 - podobno na 4,5 roku z Panathinaikosem Ateny podpisał kontrakt (zresztą według plotek które się przy nim pojawiały (że to niby Marcelo chcą w Grecji, a ten dla nas na podmiankę, raczej od początku on miał być wytransferowany do Grecji, a u nas był tylko "przy okazji" Beto).

wislak68 12.03.2009 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 691155)

Wiślak68 - podobno na 4,5 roku z Panathinaikosem Ateny podpisał kontrakt (zresztą według plotek które się przy nim pojawiały (że to niby Marcelo chcą w Grecji, a ten dla nas na podmiankę, raczej od początku on miał być wytransferowany do Grecji, a u nas był tylko "przy okazji" Beto).

Ale jakoś go tam grającego nie widziałem (choćby w LM). Może gra w lidze? Wie ktoś?

martinius028 12.03.2009 16:42

Z tego co pamiętam to serwisy związane z Wisłą podawały że Brazylijska Federacja uznała że kontrakt z jego kubem obowiązuje i nigdzie nie poszedł.

eye63 12.03.2009 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 691193)
Z tego co pamiętam to serwisy związane z Wisłą podawały że Brazylijska Federacja uznała że kontrakt z jego kubem obowiązuje i nigdzie nie poszedł.

Jezu, a tak ciężko wejść na oficjalną PAO? Według statystyk nie wystąpił jeszcze, może jest za cienki, może się aklimatyzuje. W końcu to nie jest mały klubik, a gość jest bardzo młody i przyszedł za darmo.

1q2 12.03.2009 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 691090)
Tu jest bardziej odwrócona parabola zarobków i Baszczu z Zieniem muszą to zrozumieć i przestać robić z siebie gwiazdy (przygłupie z resztą, skoro takie rzeczy do nich nie docierają).

heh dokładnie ,ja i tak się klubowi dziwie że chce dać im jakąkolwiek podwyżkę a nie obniżkę.Czas i jednego i drugiego w Wiśle dobiegł końca -do tego nie są to piłkarze niezbędni, więc jak wietrzymy skład, to wietrzmy go do końca.

flamengista 12.03.2009 18:08

W kwestii nieszczęsnego artykułu o Wiśle w Gazecie Krakowskiej...

Żal mi, że solidna skądinąd gazeta i jej dziennikarze popełnili takie dziełko. Wiadomości są absurdalne - równie dobrze zamiast Jodłowcem możemy być zainteresowani Nemanja Vidicem. Obaj są równie prawdopodobni jako "wzmocnienie" Wisły. Obok Kluivertów, Kallonów i Tristanów.

Natomiast jak słyszę o podwyżkach dla Zieńczuka i Baszczyńskiego to skacze mi ciśnienie. Obaj panowie mogą od biedy podpisać roczny-dwuletni kontrakt z Wisłą. Motywacyjny, max. 120 tys. € od łebka rocznie.

A jak się nie podoba - wolna droga. Czeka na nich kolejka chętnych, na czele z czołowymi drużynami cypryjskimi i izraelskimi. Oraz potentaci z ligi chińskiej.

Żeby było jasne - lubię Baszcza, ale lepszy to on już nie będzie. Teraz to równia pochyła, z ew. korektą na przekwalifikowanie się na stopera. Perspektywy Zieńczuka są jeszcze gorsze - może skończyć jak Bartosz Karwan lub Tomasz Iwan. Niech więc obaj panowie zejdą na ziemię.

Liczę, że w tej kwestii zarząd będzie stanowczy. Na podwyżkę z obecnego składu zasługuje jedynie Paweł Brożek. Jemu to bym zaoferował nowy kontrakt - motywacyjny, z możliwością zarobków do 400 tys. € rocznie. Pewnie i tak nie skorzysta z okazji, ale warto spróbować.

Dive Pirate 12.03.2009 18:35

Popieram przedmówcę, nawet skłaniałbym się za max 100 tys. € dla starszych panów. Jeśli nie pasuje to należy ładnie ich pożegnać i podziękować za dotychczasową pracę. Pana Cantoro natomiast pożegnałbym od razu. A kaskę zaoszczędzoną dać Broziowi.

FraMat 12.03.2009 18:53

coż za odwrócenie trendu na forum ... :-P
już nie trzeba spektakularnych transferów - wszyscy przejeli się kiszką finansową.
Zarząd dopiął swego - kibice troszczą się bardziej o bieżące finanse klubu niż o inwestycje.
Sugerują stawianie na wychowanków z ME i juz nawet nie wspominają o Etienie

Linia prezentowana przez markusa upada

bigi333 12.03.2009 18:56

Po pierwsze to nie wiadomo czy jest tak jak piszą, czy Wisła daje takie warunki jak dotychczas, może dawać gorsze. A po drugie to popatrzcie na perspektywy jakie ma Baszczu (Zieńczuk ma podobne). Powiedział już że to będzie pewnie ostatni kontrakt w karierze, więc ma do wyboru: zostanie w Wiśle i do końca życia żal ze nigdy nie spróbował sił za granicą lub pójście do jakiejś Grecji czy innego Cypru i branie dwa razy większej kasy w jakimś fajnym klimacie, co ważne awans sportowy i poczucie spełnionego piłkarza bo ktoś kto ma takie umiejętności jak Baszczu, a całe życie grał w polskiej lidze to piłkarz niespełniony. Szkoda, ale zanosi się na to że będziemy musieli w lecie szukać zastępców dla: Clebera, Baszczyńskiego i Zieńczuka.

wolfy 12.03.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 691269)
coż za odwrócenie trendu na forum ... :-P
już nie trzeba spektakularnych transferów - wszyscy przejeli się kiszką finansową.
Zarząd dopiął swego - kibice troszczą się bardziej o bieżące finanse klubu niż o inwestycje.
Sugerują stawianie na wychowanków z ME i juz nawet nie wspominają o Etienie

Nie można się wiecznie odwracać od rzeczywistości. A Markus czekał aż morale opadnie w stopniu wystarczającym do snucia swoich wizji. Niestety(?), tym razem nie porwał tłumów...

Spektakularne transfery - czy w naszej lidze można w ogóle mówić o czymś takim?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333
Szkoda, ale zanosi się na to że będziemy musieli w lecie szukać zastępców dla: Clebera, Baszczyńskiego i Zieńczuka.

Taka jest naturalna kolej rzeczy, Ci zawodnicy - mówiąc wprost - są w wieku, w którym coraz bliżej im do sportowej emerytury. Znacznie większym problemem będzie(ewentualne)zastąpienie Pawła Brożka.

sevenheaven 12.03.2009 19:11

A według mnie jakby Brożek dostał kontrakt motywacyjny np 400 tys euro rocznie to by został tutaj u nas nawet i do końca kariery ..
za granicą pewnie dostanie milion euro, ale należy pamiętać, że życie też jest troszke droższe ..
poza tym byłby blisko rodziny a to też ważne ..

on i tak gra prawie w każdym meczu po 90 minut, więc motywacyjny nie robi mu różnicy

Co do Jodłowca - za niego trzeba zapłacić minimum milion euro, macie już odpowiedź czy przejdzie do nas

KamAr 12.03.2009 19:29

Nie wydaje mi się, żeby został. Paweł chce się sprawdzić zagranicą...Jego wybór. Ale już niejeden się tak sprawdzał i na tym się zakończył jego blask... Oby tak z Brożkiem nie było

martinius028 12.03.2009 19:36

Skoro Jodłowiec nie przyjął ofery Włochów to nie sądze by przyją naszą.Pozatym ma kontrakt który go obowiązuje więc trzeba by było za niego zapłacić więc chyba odpada ta opcja.Brożek jeśli będzie miał dobrą oferte odejdzie i nie ma się co łudzić że jakiekolwiek pieniądze go u nas zatrzymają.Paweł ma już 26 lat ,gra u nas już kawał czasu więc dla niego to chyba najlepsza pora by odejść.Dobrze że nie robi tego na siłe w środku sezonu.A jeśli chodzi o jego potencjalnego zastępce to zostanie nim pewnie Ćwielong albo Małecki.I któryś z napastników z ME dołączy na stałe do pierwszej drużyny.

grogoriogreg 12.03.2009 19:41

Brożek jeśli teraz po sezonie nie wyjedzie to już nic wielkiego nie osiągnie.
Żuraw za długo czekał i tylko na początku w Celticu był gwiazdą w następnych sezonach było gorzej.

Zrobił dla nas dużo dobrego, może nie strzelil tyle goli co Franek i Żuraw, ale został wielką gwiazdą Wisły.

Co do Jodłowca to plotka, nie ma szans na jego przejście do Wisły, Polonia nie sprzeda go za 300 euro.

Najbardziej żal Ettiena, brakuje nam środkowych pomocników

wislak68 12.03.2009 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 691212)
Jezu, a tak ciężko wejść na oficjalną PAO? Według statystyk nie wystąpił jeszcze, może jest za cienki, może się aklimatyzuje. W końcu to nie jest mały klubik, a gość jest bardzo młody i przyszedł za darmo.

Dzięki za info. Wygląda na to że nie jest aż takim orłem. Ciekawe czy ten przykład da do myślenia Marcelo?

Dubi 12.03.2009 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 691288)
Nie wydaje mi się, żeby został. Paweł chce się sprawdzić zagranicą...Jego wybór. Ale już niejeden się tak sprawdzał i na tym się zakończył jego blask... Oby tak z Brożkiem nie było

Paweł odejdzie - tego jestem pewien.Nie bedzie tego podkreslał po kazdym zdobyciu bramki,ale jego letni wyjazd zagranicę jest niemal przesądzony.
Ważne bysmy nie obudzili sie z reka w nocniku, ciezko bedzie go zastąpić,ale jest to mozliwe.Klub MUSI juz teraz szukac następcy, wcale nie jest powiedziane ze bedzie nim Zurawski.Mam nadzieje ze Bednarz pracuje nad tym...

Janusz13 12.03.2009 20:38

Panowie nie zapominajcie że dochodzi nam Varga, który potrafi grać na tej pozycji. Wszyscy wiem, że słabym piłkarzem to on nie był, kontuzje sprawiły, że opinia na jego temat jest jaka jest.

Raphael 12.03.2009 20:44

Odejście Brożka nie musi oznaczać katastrofy dla Wisły. Obowiązek strzelania bramek przejmie za pewne jego następca we spółkę z innymi piłkarzami z formacji ofensywnych.
Dwa lata temu po transferze najlepszego wtedy w zespole Błaszczykowskiego Wisła się nie zawaliła ale nawet zagrała jeden z najlepszych sezonów w swojej historii.

Liczę na to, że z tych potencjalnych na razie 3-4 mln euro za Brożka klub zainwestuje chociaż część i to nie tylko na zastępcę dla Pawła ale też na jakiegoś pomocnika o dużych umiejętnościach ofensywnych, najlepiej w dynamicznego, dysponującego dobrym dryblingiem i szybkością lewoskrzydłowego. Takiego, który mógłby się stać nowym motorem napędowym drużyny i wspólnie z wyzdrowiałym Gargułą inicjować akcje ofensywne Wisły.

Arked 12.03.2009 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 691306)
Paweł odejdzie - tego jestem pewien.Nie bedzie tego podkreslał po kazdym zdobyciu bramki,ale jego letni wyjazd zagranicę jest niemal przesądzony.
Ważne bysmy nie obudzili sie z reka w nocniku, ciezko bedzie go zastąpić,ale jest to mozliwe.Klub MUSI juz teraz szukac następcy, wcale nie jest powiedziane ze bedzie nim Zurawski.Mam nadzieje ze Bednarz pracuje nad tym...

Następcą (a raczej zastępcą) Brożka będzie prawdopodobnie ktoś z obecnej kadry. Nie oszukujmy się, pozyskanie dobrego napastnika za darmo jest bardzo mało prawdopodobne, żeby nie powiedzieć niemożliwe. Dlatego należy sciskać kciuki za rozwój Ćwielonga, Małeckiego i Beto oraz innych młodych piłkarzy bo to w nich leży nadzieja na uniknięcie całkowitej sportowej degradacji. Bez pieniędzy nie mamy co liczyć na rozwój klubu i zaistnienie w Europie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
Nie można się wiecznie odwracać od rzeczywistości. A Markus czekał aż morale opadnie w stopniu wystarczającym do snucia swoich wizji. Niestety(?), tym razem nie porwał tłumów...

Spektakularne transfery - czy w naszej lidze można w ogóle mówić o czymś takim?

Odnośnie Markusa. Dawniej na pewno nie odwracał rzeczywistośći tylko pisał o Wiśle, jako o klubie który chciał stale podnościć swój poziom sportowy i zaistnieć w Europie. Wisła przez pewien czas na pewno takim klubem była lub chciała być i posty Markusa, moim zdaniem, były w większości słuszne. Obserwując obecną sytuację jasne staje się jednak, że Wisła takim klubem już nie jest. Markus nie "porwał tłumów" bo już mało kto już wierzy w nasze mocarstwowe plany.

Spektakularne transfery w naszej lidze to rzeczywiście pojęcie bez znaczenia. Ludzie finansujący futbol w naszym kraju wydają się nie mieć zbyt wielkich ambicji i rozmachu. Brakuje po prostu osób pasjonujących się futbolem na tyle, że gotowi byliby wyłożyć duże pieniądze, wiedząc, że nigdy ich nie odzyskają. Dopóki nikt taki się nie pojawi to nadal będziemy oglądać obecną ligową miernotę.

el Nuero 12.03.2009 21:27

Nie tylko piłkarze - zarząd też jest FOR SALE

Przykro to stwierdzić, ale władze naszego klubu naprawdę bardzo ciężko pracowały, aby nikt im już nie wierzył w sprawie transferów. Kibice Wisełki nie po raz pierwszy zawiedli się na planach i obietnicach zarządu. Kiedyś był np. taki JJ "zaprzeczam że zaprzeczam", dzisiaj są inni.:-P

Trudno uwierzyć w transfer Jodłowca, jeśli Polonia nie sprzedała go Włochom za dużo lepsze pieniądze, niż my moglibyśmy dać. To już nie te czasy. Zresztą skoro u nas niemal wszystko jest FOR SALE i tylko kwestia kwoty, by w każdej chwili sprzedać nawet kluczowego zawodnika, to o czym my mówimy? Współczuje Skorży, że pracuje w takich warunkach. Trzeba się modlić, by kontuzje i kartki nie wyeliminowały naszych przed ważnymi meczami z naszą "anty-zgodą": Cracovia, potem Lech(Amica).

martinius028 12.03.2009 22:45

Ja się boje żebynasi stoperzy podczas derbów nie złapali kartek bo wiadomo są derby to i adrenalina czasem za duża więc jeśli by tak obaj dostali po żółtej (odpukać w nie mlowane)to będzie bardzo ciężko.Transferów raczej w lecie nie ma się co spodziewać chyba że przyjdzie do klubu ktoś z niezłą kasą który będzie chciał zainwestować w przeciwnym razie uzupełnienia składu juniorami.

Garguła jeśli będzie zdrowy pod koniec rundy jesiennej to będzie dobrze.Mam nadzieje że jakoś ten czas "na wygnaniu" jakoś przetrwamy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl