![]() |
Jak na razie to Korona się wzięła do roboty.
|
Cytat:
edit: następny specjalista - Hernani - tym razem już reakcja sędziego właściwa - czerwień. |
Legia ze swoimi paralitycznymi pseudobramkarzami na bank nie zdobedzie mistrza.
|
Cytat:
Korona jest cieńka jak barszcz , nawet z Polonią Bytom nie potrafi się przełamać , przynajmniej do 70 minuty |
Przydałoby się, żeby Hernani za tą czerwień dostał trzy mecze zawieszenia ;) i już 2:3
|
szacun dla bytomia. drużyna z charakterem
|
W perspektywie naszego spotkania z Widzewem ich pewne zwycięstwo w poprzedniej kolejce już nie robi takiego wrażenia. Korona jest po prostu do dupy.
A Radzewicz ładną bramkę strzelił. Ogólnie ostatnio ładne gole wpadają. Piłki podmienili czy co ? |
A ja tam jestem trochę niezadowolony z tego i wczorajszego (Arki) wyniku.
Dobrze byłoby dla nas, żeby po tamtej stronie Błoń nie złożyli broni zbyt wcześnie - mają komu punkty odbierać, odebrali Legii, a grają u siebie jeszcze z Leszkiem i Jagiellonią Choć z drugiej strony - musimy patrzeć na siebie i wygrywać CU on R22 |
Ale mecz w Kielcach. Szkoda Bytomia. Jakoś lubię ten klub za tradycję i historię. Poza tym, więcej pkt Polonii, to większa strata Parchów.
|
emocjonująca końcówka w Kielcach, Korzym drugie żółtko i wypad, grają w 9 , ale czy Polonia zdąży to wykorzystać i wepchnąć jakąś zwycięską bramkę?
Tu wszystko jest możliwe. |
Polonia B. niezle sfrajerzyla...dwukrotnie mieli Korone na lopatkach(przy stanie 2 : 0 i przy 3 : 2 grajac w 11 na 10)...
|
Wielka szkoda Polonii. Bardzo dobrze zagrali. Jeszcze w 90. minucie mieli dwie świetne okazje.
Głupota Korzyma nie zna granic :) A Golański ma taką szybkość jak swego czasu Jacek Matyja. Radzewicz go tak odsadził, że masakra. |
Ciekaw jestem co w tej kolejce pokaze Polonia Wawa.. Ciekawe czy prezes sprzeda klub juz w tym tygodniu. :P:P:P
|
Naprawdę wypada dziękować niebiosom, że Golański nas olał i wybrał Kielce. A byliśmy nim zainteresowani. Tragedia, po prostu tragedia.
Natomiast w tej kolejce świetne zawody zagrali dwaj piłkarze "po przejściach". Czyli kolega Raula Król oraz ekswiślak Ćwielong. |
A tymczasem Sandomierski ładuje samobója i Lechia prowadzi w Białymstoku.
|
Jaga przegrywa 0:2 już :D
|
Już 2:0, Traore. Wisła powieksza, więc przewagę nad Jagą po tej kolejce.
|
Po pierwszych 3-ech wiosennych kolejkach można już chyba powoli stwierdzić ,że Jagiellonia i Korona odpadaja z walki o Mistrza bo graja tragicznie ,a do walki włącza sie Lechia Gdańsk
|
Dzieje sie to co mialo sie dziac - Wisla powieksza przewage nad najgrozniejszymi rywalami
|
1:2 ;/
Lechia powinna się skupić bo to nie koniec meczu. |
Panowie, spokojnie :) Jakakolwiek strata punktów ze strony Jagiellonii będzie bardzo korzystną dla nas sytuacją, a w dodatku powiększy się dorobek jednej z naszych braterskich drużyn. Nie jest powiedziane, że Lechia musi wygrać, choć wiadomo, że taki wynik byłby świetną wiadomością.
|
Jeszcze jutro remis i wszelkie nasze piątkowe sny stają się faktem :)
|
Czasami mam wrażenie, że najgroźniejszym przeciwnikiem Wisły w tej lidze jest ona sama. No ludzie przecież to wygląda jak dobrowolna kapitulacja konkurentów do mistrzostwa Polski. Tylko białej flagi brakuje.
Jaga i Legia czyli jak (nie) walczyć o MP. Z drugiej stroni ci, którzy obawiali się o przygotowania Maaskanta chyba teraz widzą, że zrobił dobrą robotę. Przynajmniej nie dajemy dupy na początku rundy jak to miało miejsce za PMS Skorży. |
Śląsk , Lechia , dzięki naszym braciom odskoczyliśmy Jadze na 4 pkt i Legi na 5 pkt.
Probierz po tym meczy w końcu zejdzie na ziemie :D |
Lechia właśnie dopadła Legię i Jagiellonię i będzie walczyć o wice.
|
Koniec meczu, Lechio dziekujemy
|
Co tu dużo mówić - świetne wyniki - brawo Śląsk i Lechia.
Jutro niech Parchate urwą punkty Amice i będę szczęśliwy:) |
Ja .......e, co to się dzieje. Jestem w niesamowitej euforii, chociaż wiem że nasza gra nie była piękna, idę obejrzeć mecz na spokojnie i trochę ochłonąć :) Brawo Śląsk i Lechia! Życzę pucharów! :D
|
Jaga jak na razie frajersko marnuje to co wypracowała jesienią. W tej kolejce faktycznie mamy za co dziękować naszym Ziomkom z Wrocławia i Gdańska.
Nie żebym miał za duży apetyt, ale trzymam kciuki za jakiś głupi remis w jutrzejszym meczu przy Kałuży :) |
Moja koncepcja jest taka: dokąd w Jagiellonii będzie grał w pierwszym składzie koleś, któremu udowodniono korupcję - będzie ją karała "niewidoczna ręka sprawiedliwości" ;)
A na poważnie - Jagiellonię lubię, ze względu na stare dzieje, ale Probierza nie trawię za jego pyszałkowatość i bufonadę. Mam nadzieję, że trochę jeszcze skruszeje w najbliższej przyszłości. |
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,0.html wszystkie bramki. Bramka Małeckiego to coś pięknego.
|
Zwycięstwo Cracovii = zajebiście ? :/
Boicie się tej Amiki czy co. Przecież nie przegrywamy spotkań więc mogą sobie wygrywać i 10:0, a straty nie pomniejszą. I bez krakania, że możemy stracić taką przewagę do nich. Niby na jakiej podstawie, najgorzej gramy(graliśmy) zawsze na początku rundy wiosennej. Jak widać nie tym razem. |
Cytat:
|
Mimo wszystko w obecnej sytuacji najlepszym wynikiem jutro przy Kałuży byłoby 0:0 i po 4 żółte kartki dla każdej z drużyn. O kontuzjach nie wypada pisać więc je pomińmy ;) A to tylko dlatego, aby Amica nawet o pucharach nie myślała. Niech tym się zajmie Lechia Gdańsk!
|
Dla mnie nie ma większego znaczenia kto jutro wygra Cracovia czy Amica Poznań. Jeśli ci pierwsi to nawet się ucieszę, bo 3 pkt w tą czy w tą stronę nie robią im prawie żadnej różnicy i tak są na dnie. A tak jak już tu na forum pisałem jesienią, że jak Lech skończy voyage europejskie, to będzie grał lepiej i nie będzie raczej tak często gubił punktów, jak miało to miejsce na jesieni i póki co wygrywają choć dopiero druga wiosenna kolejka więc wszystko się okaże.
No i jak tak się patrzy na wyniki Lechii to trudno się zgodzić z Naszym trenerem, że mistrzostwo to wyłączna sprawa tercetu Wisła - Jaga - Legia. Tym bardziej, że oni gubią punkty a Lechia już jest zaraz za Legią. Następna kolejka jest ciekawa, Jaga jedzie do Poznania, mecz zgodowy naszych Braci we Wrocku, a my musimy zgarnąć 3 pkt. w Bytomiu. |
Cytat:
Do tego dorzuciłbym jeszcze po dwie czerwone. Kończyli by mecz w 9 i jeszcze 4 zawodników miałaby żółtka :>. |
Ten początek rundy sprowadził nas (Jagiellonię) na ziemię. Nie mamy zespołu na miarę mistrzostwa, bo nie można go zdobyć, jeżeli traci się 5 punktów w dwóch meczach z rzędu u siebie, tym bardziej że nie mamy atutów na wyjazdach. Gra Jagiellonii w ogóle nie przypomina gry z jesieni i brak Grosickiego nie ma tutaj większego znaczenia. Jedyna nadzieja w tym, że tak słabo nie można grać przez całą rundę, więc liczę na miejsce na pudle na koniec sezonu. Jeżeli Jagiellonia nie potrafi udźwignąć ciężaru walki o mistrzostwo, to liczę, że tytuł trafi do Krakowa.
|
Cytat:
Wydaje mi się, że Jaga po prostu zobaczyła, że nie jest łatwo być faworytem. Nie jest tak łatwo dołączyć do czołówki. |
do Probierza to chyba wszyscy maja uraz, niech lepiej pilnuje swojego "pola" na meczach a nie panoszy sie do polowy boiska.
Mit probierza i jagi minal, tak jak pisalem wczescniej :D LECHIA GDAŃSK !! |
http://img858.imageshack.us/img858/7...ejkrolowie.jpg
Śląsk -legia 2-1 Wisła -widzew 2-0 jaga- Lechia 1-2 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl