Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Sędzia 12.03.2011 16:04

Jak na razie to Korona się wzięła do roboty.

TeeS 12.03.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 1063613)

Niedzielan jest prze ziomem, bramka miszcz.:rotfl:

Szczególnie jak przywalił gościowi bez piłki tak, że mu nos rozwalił (zaraz po wznowieniu gry). Sędzia chyba zgubił czerwone kartki.

edit: następny specjalista - Hernani - tym razem już reakcja sędziego właściwa - czerwień.

Maciuś 12.03.2011 16:07

Legia ze swoimi paralitycznymi pseudobramkarzami na bank nie zdobedzie mistrza.

Karherop 12.03.2011 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1063617)
Legia ze swoimi paralitycznymi pseudobramkarzami na bank nie zdobedzie mistrza.

według wstępnych obliczeń amerykanskich naukowców tylko Wisła ma szanse na mistrzostwo

Korona jest cieńka jak barszcz , nawet z Polonią Bytom nie potrafi się przełamać , przynajmniej do 70 minuty

Sędzia 12.03.2011 16:17

Przydałoby się, żeby Hernani za tą czerwień dostał trzy mecze zawieszenia ;) i już 2:3

leszekm_ 12.03.2011 16:19

szacun dla bytomia. drużyna z charakterem

tofik 12.03.2011 16:20

W perspektywie naszego spotkania z Widzewem ich pewne zwycięstwo w poprzedniej kolejce już nie robi takiego wrażenia. Korona jest po prostu do dupy.
A Radzewicz ładną bramkę strzelił. Ogólnie ostatnio ładne gole wpadają. Piłki podmienili czy co ?

zajacek 12.03.2011 16:21

A ja tam jestem trochę niezadowolony z tego i wczorajszego (Arki) wyniku.
Dobrze byłoby dla nas, żeby po tamtej stronie Błoń nie złożyli broni zbyt wcześnie - mają komu punkty odbierać, odebrali Legii, a grają u siebie jeszcze z Leszkiem i Jagiellonią
Choć z drugiej strony - musimy patrzeć na siebie i wygrywać
CU on R22

Proud 12.03.2011 16:30

Ale mecz w Kielcach. Szkoda Bytomia. Jakoś lubię ten klub za tradycję i historię. Poza tym, więcej pkt Polonii, to większa strata Parchów.

harthausen 12.03.2011 16:34

emocjonująca końcówka w Kielcach, Korzym drugie żółtko i wypad, grają w 9 , ale czy Polonia zdąży to wykorzystać i wepchnąć jakąś zwycięską bramkę?
Tu wszystko jest możliwe.

For_FuN_ 12.03.2011 16:40

Polonia B. niezle sfrajerzyla...dwukrotnie mieli Korone na lopatkach(przy stanie 2 : 0 i przy 3 : 2 grajac w 11 na 10)...

zim zum 12.03.2011 16:45

Wielka szkoda Polonii. Bardzo dobrze zagrali. Jeszcze w 90. minucie mieli dwie świetne okazje.

Głupota Korzyma nie zna granic :) A Golański ma taką szybkość jak swego czasu Jacek Matyja. Radzewicz go tak odsadził, że masakra.

Glazik 12.03.2011 16:46

Ciekaw jestem co w tej kolejce pokaze Polonia Wawa.. Ciekawe czy prezes sprzeda klub juz w tym tygodniu. :P:P:P

flamengista 12.03.2011 18:06

Naprawdę wypada dziękować niebiosom, że Golański nas olał i wybrał Kielce. A byliśmy nim zainteresowani. Tragedia, po prostu tragedia.

Natomiast w tej kolejce świetne zawody zagrali dwaj piłkarze "po przejściach". Czyli kolega Raula Król oraz ekswiślak Ćwielong.

Acima 12.03.2011 20:31

A tymczasem Sandomierski ładuje samobója i Lechia prowadzi w Białymstoku.

Teqcontroller 12.03.2011 20:32

Jaga przegrywa 0:2 już :D

Acima 12.03.2011 20:33

Już 2:0, Traore. Wisła powieksza, więc przewagę nad Jagą po tej kolejce.

AS82 12.03.2011 20:34

Po pierwszych 3-ech wiosennych kolejkach można już chyba powoli stwierdzić ,że Jagiellonia i Korona odpadaja z walki o Mistrza bo graja tragicznie ,a do walki włącza sie Lechia Gdańsk

mitmichael 12.03.2011 20:36

Dzieje sie to co mialo sie dziac - Wisla powieksza przewage nad najgrozniejszymi rywalami

Teqcontroller 12.03.2011 20:36

1:2 ;/

Lechia powinna się skupić bo to nie koniec meczu.

Simao1 12.03.2011 20:55

Panowie, spokojnie :) Jakakolwiek strata punktów ze strony Jagiellonii będzie bardzo korzystną dla nas sytuacją, a w dodatku powiększy się dorobek jednej z naszych braterskich drużyn. Nie jest powiedziane, że Lechia musi wygrać, choć wiadomo, że taki wynik byłby świetną wiadomością.

PhantomRanger 12.03.2011 21:01

Jeszcze jutro remis i wszelkie nasze piątkowe sny stają się faktem :)

tofik 12.03.2011 21:07

Czasami mam wrażenie, że najgroźniejszym przeciwnikiem Wisły w tej lidze jest ona sama. No ludzie przecież to wygląda jak dobrowolna kapitulacja konkurentów do mistrzostwa Polski. Tylko białej flagi brakuje.
Jaga i Legia czyli jak (nie) walczyć o MP.

Z drugiej stroni ci, którzy obawiali się o przygotowania Maaskanta chyba teraz widzą, że zrobił dobrą robotę. Przynajmniej nie dajemy dupy na początku rundy jak to miało miejsce za PMS Skorży.

Teqcontroller 12.03.2011 21:08

Śląsk , Lechia , dzięki naszym braciom odskoczyliśmy Jadze na 4 pkt i Legi na 5 pkt.

Probierz po tym meczy w końcu zejdzie na ziemie :D

Sędzia 12.03.2011 21:09

Lechia właśnie dopadła Legię i Jagiellonię i będzie walczyć o wice.

mitmichael 12.03.2011 21:09

Koniec meczu, Lechio dziekujemy

Ogryzek 12.03.2011 21:10

Co tu dużo mówić - świetne wyniki - brawo Śląsk i Lechia.

Jutro niech Parchate urwą punkty Amice i będę szczęśliwy:)

Syn Kangura z 1984 12.03.2011 21:11

Ja .......e, co to się dzieje. Jestem w niesamowitej euforii, chociaż wiem że nasza gra nie była piękna, idę obejrzeć mecz na spokojnie i trochę ochłonąć :) Brawo Śląsk i Lechia! Życzę pucharów! :D

buczo1985 12.03.2011 21:12

Jaga jak na razie frajersko marnuje to co wypracowała jesienią. W tej kolejce faktycznie mamy za co dziękować naszym Ziomkom z Wrocławia i Gdańska.

Nie żebym miał za duży apetyt, ale trzymam kciuki za jakiś głupi remis w jutrzejszym meczu przy Kałuży :)

TeeS 12.03.2011 21:13

Moja koncepcja jest taka: dokąd w Jagiellonii będzie grał w pierwszym składzie koleś, któremu udowodniono korupcję - będzie ją karała "niewidoczna ręka sprawiedliwości" ;)

A na poważnie - Jagiellonię lubię, ze względu na stare dzieje, ale Probierza nie trawię za jego pyszałkowatość i bufonadę. Mam nadzieję, że trochę jeszcze skruszeje w najbliższej przyszłości.

Kryniu 12.03.2011 21:20

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,0.html wszystkie bramki. Bramka Małeckiego to coś pięknego.

tofik 12.03.2011 21:23

Zwycięstwo Cracovii = zajebiście ? :/
Boicie się tej Amiki czy co. Przecież nie przegrywamy spotkań więc mogą sobie wygrywać i 10:0, a straty nie pomniejszą. I bez krakania, że możemy stracić taką przewagę do nich.
Niby na jakiej podstawie, najgorzej gramy(graliśmy) zawsze na początku rundy wiosennej. Jak widać nie tym razem.

PhantomRanger 12.03.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1063793)
Jaga jak na razie frajersko marnuje to co wypracowała jesienią. W tej kolejce faktycznie mamy za co dziękować naszym Ziomkom z Wrocławia i Gdańska.

Nie żebym miał za duży apetyt, ale trzymam kciuki za jakiś głupi remis w jutrzejszym meczu przy Kałuży :)

Po prostu nie wytrzymuje ciśnienia i nie potrafiła podołać presji.

QBAS 12.03.2011 21:32

Mimo wszystko w obecnej sytuacji najlepszym wynikiem jutro przy Kałuży byłoby 0:0 i po 4 żółte kartki dla każdej z drużyn. O kontuzjach nie wypada pisać więc je pomińmy ;) A to tylko dlatego, aby Amica nawet o pucharach nie myślała. Niech tym się zajmie Lechia Gdańsk!

Kandzior 12.03.2011 21:54

Dla mnie nie ma większego znaczenia kto jutro wygra Cracovia czy Amica Poznań. Jeśli ci pierwsi to nawet się ucieszę, bo 3 pkt w tą czy w tą stronę nie robią im prawie żadnej różnicy i tak są na dnie. A tak jak już tu na forum pisałem jesienią, że jak Lech skończy voyage europejskie, to będzie grał lepiej i nie będzie raczej tak często gubił punktów, jak miało to miejsce na jesieni i póki co wygrywają choć dopiero druga wiosenna kolejka więc wszystko się okaże.

No i jak tak się patrzy na wyniki Lechii to trudno się zgodzić z Naszym trenerem, że mistrzostwo to wyłączna sprawa tercetu Wisła - Jaga - Legia. Tym bardziej, że oni gubią punkty a Lechia już jest zaraz za Legią.
Następna kolejka jest ciekawa, Jaga jedzie do Poznania, mecz zgodowy naszych Braci we Wrocku, a my musimy zgarnąć 3 pkt. w Bytomiu.

PhantomRanger 12.03.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1063818)
Mimo wszystko w obecnej sytuacji najlepszym wynikiem jutro przy Kałuży byłoby 0:0 i po 4 żółte kartki dla każdej z drużyn. O kontuzjach nie wypada pisać więc je pomińmy ;) A to tylko dlatego, aby Amica nawet o pucharach nie myślała. Niech tym się zajmie Lechia Gdańsk!

Do tego dorzuciłbym jeszcze po dwie czerwone. Kończyli by mecz w 9 i jeszcze 4 zawodników miałaby żółtka :>.

GrandmasterB 12.03.2011 22:01

Ten początek rundy sprowadził nas (Jagiellonię) na ziemię. Nie mamy zespołu na miarę mistrzostwa, bo nie można go zdobyć, jeżeli traci się 5 punktów w dwóch meczach z rzędu u siebie, tym bardziej że nie mamy atutów na wyjazdach. Gra Jagiellonii w ogóle nie przypomina gry z jesieni i brak Grosickiego nie ma tutaj większego znaczenia. Jedyna nadzieja w tym, że tak słabo nie można grać przez całą rundę, więc liczę na miejsce na pudle na koniec sezonu. Jeżeli Jagiellonia nie potrafi udźwignąć ciężaru walki o mistrzostwo, to liczę, że tytuł trafi do Krakowa.

Proud 12.03.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1063794)
Moja koncepcja jest taka: dokąd w Jagiellonii będzie grał w pierwszym składzie koleś, któremu udowodniono korupcję - będzie ją karała "niewidoczna ręka sprawiedliwości" ;)

A na poważnie - Jagiellonię lubię, ze względu na stare dzieje, ale Probierza nie trawię za jego pyszałkowatość i bufonadę. Mam nadzieję, że trochę jeszcze skruszeje w najbliższej przyszłości.

Ja to do Probierza mam uraz za pewną "jaskółkę" nad Ryśkiem Czerwcem, przez co Czerwiec dostał czerwień. Stare dzieje. Stare urazy. :D

Wydaje mi się, że Jaga po prostu zobaczyła, że nie jest łatwo być faworytem. Nie jest tak łatwo dołączyć do czołówki.

wanciak86 12.03.2011 22:41

do Probierza to chyba wszyscy maja uraz, niech lepiej pilnuje swojego "pola" na meczach a nie panoszy sie do polowy boiska.

Mit probierza i jagi minal, tak jak pisalem wczescniej :D

LECHIA GDAŃSK !!

GAMBOS 12.03.2011 22:49

http://img858.imageshack.us/img858/7...ejkrolowie.jpg
Śląsk -legia 2-1
Wisła -widzew 2-0
jaga- Lechia 1-2

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl