Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

gizmowisla 20.01.2024 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1615035)
A ja uważam, że jeszcze będziemy kiedyś żałowali, że wypuściliśmy Biegańskiego.
Jego słabsze ostatnio występy w rezerwach były, moim zdaniem, spowodowane tym, że odstawiono go na boczny tor z jakichś powodów (być może nawet leżących po jego stronie - chęć wyrwania się z klubu, gdzie na niego nie stawiają).
Wiem jednak, że większość tego forum uważa go za słabego bramkarza, a i ja zdaję sobie sprawę z jego niedostatków, więc tylko wyrażam swoją opinię.

Bieganski padl ofiara idiotycznych PZPNowskich ruchow i PMS w lidze ......gral w Wisle tylko ze wzgledu na wiek i przymus jednego chlopca ....jego najwiekszy atut - czyli wiek - sie skonczyl i po chlopaku ....2-3 liga jak wiekszosc mlodych chlopakow w polsce

pepe72 20.01.2024 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1615044)
Doprecyzowując, wstawienie jednego wysokiego zawodnika do ataku nie oznacza, że masz przestać grać pozycyjnej. Oznacza tylko tyle, że kiedy taki chłop wchodzi to oprócz ataku pozycyjnego, który dalej możesz kontynuować masz jeszcze opcje zaskoczyć przeciwnika dośrodkowaniem.

Absolutnie nie twierdzę, że Wisła ma się przestawić na taktykę “siłą razy ramię”.

Patrzę na statystykę kadry i najwyższy jest Michał Żyro 189, a potem Dominik Sarga 184.
Żyro pojechał do Turcji.

As 20.01.2024 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1615048)
Patrzę na statystykę kadry i najwyższy jest Michał Żyro 189, a potem Dominik Sarga 184.
Żyro pojechał do Turcji.

Tak by było najlepiej jakby Żyro to ogarnął bo jest na miejscu i kasę i tak bierze. On w ogóle to jeszcze na chodzie jest czy wrak zawodnika?

Karherop 20.01.2024 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1615039)
Musisz zadzwonić z tą informacją do Hoenessa z Bayernu i mu powiedzieć, że chłop od 30 lat się myli zawsze ściągając do drużyny wysokiego napastnika. Dodatkowo wydał 100 milionów na Kane’a a mógł wziąć za darmo Wernera. Dyletant ;-)
.

Nie porównujmy się do najlepszych klubów swiata, bo tam trafiają wysocy napastnicy którzy potrafią grać w piłkę. Nam zostają albo tacy co potrafią grać w piłkę, albo wysocy.

Połączenie obu tych cech wykracza poza nasz budżet. Chyba że mówimy o inwalidach ala Żyro.

Zresztą, też nie popadajmy w skrajności, bo jakoś Lewy jest wyższy od Sobczaka o 4 cm, to też nie jest przepaść. Zresztą ten sam Sobczak akurat potrafi wygrać skutecznie główkę.

Dalej więc stoję na stanowisku że prędzej nam Kiko wyczaruje typ Carlitosa który zrobi na różnice na boisku, niż wysokiego napastnika, jako towar deficytowy na rynku.

A już ponad wszystko to wolę gracza który potrafi wrzucić w punkt, niż wysokiego napastnika który i tak nie zostanie obsłużony.

Jak wrzutka będzie dobra to i Rodado ja wygra.

PS. A że jako ostatnio modna jest nostalgia to przypomnij sobie ile strzelił ważnych bramek Frankowski głową. Nic sobie nie robił że był nizszy o głowę od rywali. Choćby na 3-1 z PAO, czy w barwach Jagi z Legią https://youtu.be/Mp4bVn8HCXo?si=CL_KSEpBDYfXgvIA

As 21.01.2024 11:06

Nie porównałem Wisły do Bayernu tylko użyłem jako przykład ponieważ oba kluby mierzą się z podobnym wyzwaniem w swoich ligach. Gdybym interesował się ligą mołdawską to być może użyłbym przykładu z tamtej ligi ale pewnie oprócz mnie nikt by tego nie zrozumiał bo nikt nie ogląda ligi mołdawskiej.

Jako że jesteś przeciwny posiadaniu różnych wariantów rozegrania w ataku i koniecznie chcesz grać tiki-taką to pokazałem, że w Bayernie zdiagnozowano problem kilka dekad temu i znaleźli rozwiazanie które funkcjonuje.

Można by podać przykłady wielu klubów z wielu krajów i różnych okresów czasu gdzie taki dryblas siedział na ławce i mimo iż zbytnio nie umiał grać to się przydawał w konkretnych sytuacjach.

Wenger miał Nwankwo Kanu, który wchodził gdy wielki Arsenal nie mógł strzelić gola Derby County, Milan ma Giroud który co prawda nie umie biegać ale jak się Miln męczy z Salernitaną to chłop wchodzi i wali farfocle z bańki.

Dlatego uważam, że pozbawienie się przez Wisłę takiej opcji w tej lidze jest karygodnym błędem w budowie drużyny.

pepe72 21.01.2024 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1615050)
Tak by było najlepiej jakby Żyro to ogarnął bo jest na miejscu i kasę i tak bierze. On w ogóle to jeszcze na chodzie jest czy wrak zawodnika?

(Wy)Leczył kontuzję. Skoro pojechał do Turcji to można liczyć, że postawili go na nogi.
Pytanie na jak długo.

Karherop 21.01.2024 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1615055)
(Wy)Leczył kontuzję. Skoro pojechał do Turcji to można liczyć, że postawili go na nogi.
Pytanie na jak długo.

Całą wiosnę Żyro wchodził na końcówki i pożytku z tego nie było żadnego. Tym bardziej teraz po kontuzji. Odbębni kontrakt i tyle. Casus Ondraska.

s1mone 22.01.2024 17:38

AS :
Ja popieram przedmówców (Granata, Karheropa) - oczywiście istnieją piłkarze, którzy świetnie łączą aspekty fizyczne (szybkość, wytrzymałość, czy właśnie wzrost i wyskok dosiężny) z techniką użytkową. Tylko Ci piłkarze to top topów Europy.

Bayern na takowych stać, Legię już nie za bardzo, a nas to w ogóle.

Naszym odpowiednikiem połączenia tych cech są właśnie takie tuzy jak Żyro czy Sobczak.

Jeden troszkę klockowaty, drugi szklany.
Niestety to tak wygląda.

Prędzej bym szukał napastnika, który potrafi grać głową (vide Brożek), bo znaleźć takiego co jest wysoki i techniczny to graniczy z cudem w naszym przedziale finansowym. Taki piłkarz od razu się wyróżnia, jak gość w samych gaciach podczas mszy świętej. Ten co umie grać głową mając to standardowe 180cm też się wyróżnia, ale nie tak bardzo. Tu trzeba więcej analizować, żeby go wypatrzeć. Co daje większą szansę na podpisanie.

MaLk 22.01.2024 21:37

To jest tak naprawdę kwestia filozofii w budowaniu drużyny. Czyli czegoś, na czym od paru lat się wykładaliśmy, zmieniając koncepcje (i połowę składu) z rundy na rundę i z trenera na trenera.

Na tę chwilę - nie mnie oceniać czy słusznie, ale na pewno zgodnie z romantyczną filozofią JK - budujemy zespół do krakowskiej piłki (cokolwiek to nie znaczy), tiki-taki, posiadania piłki, dużej liczby podań po ziemi i dużej techniki użytkowej kosztem warunków fizycznych. Dopięcie do tego napastnika, którego główną umiejętnością miałoby być finalizowanie głową dośrodkowań byłoby... no... takie sobie pod względem wewnętrznej logiki postępowania.

pepe72 22.01.2024 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1615065)
(...)
Na tę chwilę - nie mnie oceniać czy słusznie, ale na pewno zgodnie z romantyczną filozofią JK - budujemy zespół do krakowskiej piłki (cokolwiek to nie znaczy), tiki-taki, posiadania piłki, dużej liczby podań po ziemi i dużej techniki użytkowej kosztem warunków fizycznych. (...).

No niedokładnie - koszem wzrostu, a nie "warunków fizycznych".
Poza tym nie tyle "budujemy", co składamy z tego co mamy. Choć dziś na goal.pl Karcz sugerował, że coś się będzie na dniach działo.
Jeśli Wisła chce kogoś jeszcze kupić to czas na to jest teraz, by zdążył się załapać na obóz.

MaLk 22.01.2024 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1615066)
Poza tym nie tyle "budujemy", co składamy z tego co mamy. Choć dziś na goal.pl Karcz sugerował, że coś się będzie na dniach działo.

Nie no, przynajmniej od początku tego sezonu można spokojnie mówić o budowie wg tej wizji, co wypowiedzi i mityczne algorytmy JK tylko potwierdzają.

As 23.01.2024 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1615063)
AS :
Ja popieram przedmówców (Granata, Karheropa) - oczywiście istnieją piłkarze, którzy świetnie łączą aspekty fizyczne (szybkość, wytrzymałość, czy właśnie wzrost i wyskok dosiężny) z techniką użytkową. Tylko Ci piłkarze to top topów Europy.

Bayern na takowych stać, Legię już nie za bardzo, a nas to w ogóle.

Naszym odpowiednikiem połączenia tych cech są właśnie takie tuzy jak Żyro czy Sobczak.

Jeden troszkę klockowaty, drugi szklany.
Niestety to tak wygląda.

Prędzej bym szukał napastnika, który potrafi grać głową (vide Brożek), bo znaleźć takiego co jest wysoki i techniczny to graniczy z cudem w naszym przedziale finansowym. Taki piłkarz od razu się wyróżnia, jak gość w samych gaciach podczas mszy świętej. Ten co umie grać głową mając to standardowe 180cm też się wyróżnia, ale nie tak bardzo. Tu trzeba więcej analizować, żeby go wypatrzeć. Co daje większą szansę na podpisanie.

W moim odczuciu pierwszym napastnikiem powinien być Rodado a ten dryblas to taki budżetowy z ograniczeniami jako opcja na ławkę. Nie musi być kompletny jak Ibra tylko taki chłopek co główkę w ataku wygra jak będzie końcówka meczu, my będziemy na nich siedzieć a tamci w 11 będą bronić Częstochowy.

Rozumiesz o co chodzi, jest 10-15 minut do końca i już wrzucasz na afire. Pamiętam jak Skorza robił taki myk z Marcelo kiedy właśnie końcówki meczu tak wyglądały. Chłop szedł do ataku.

s1mone 23.01.2024 16:55

Tylko, że Marcelo ogólnie fantastycznie grał głową i bramek ładował z główki multum, gdy tylko szedł do przodu. W tyłach też wszystko głową kasował.

Nie bez powodu powąchał trochę europejskiej piłki na najwyższym poziomie.

To nie był wysoki klocek, on był wysoki, ale jednocześnie miał świetną koordynację ruchową, to był po prostu piłkarz z innego poziomu piłkarskiego :)

Co do samego Skorży, on całe życie szukał wysokiego napastnika do swojej drużyny, tylko nigdy żadnego nie znalazł na odpowiednim poziomie. To o czymś świadczy. Oczywiście możemy znaleźć jakiegoś wysokiego gościa co umie grać głową, ale raczej takiego budżetowego kloca niż kogoś kto pogra też piłką.

wolfy 23.01.2024 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1615050)

Wrakiem to był jak do nas przychodził. Pytanie czy jest w stanie zrobić formę i nie rozsypać się przez 16 meczy. Osobiście średnio w to wierzę.
Twój pomysł jest raczej nierealny - wysocy napastnicy umiejący grać głową to towar najbardziej poszukiwany. Sobczak to raczej maks na co nas stać.

Przy czym Sobczak nie jest taki słaby żeby go ignorować, chłop gole strzela, głową też. Żaden wysoki napastnik którego możemy sprowadzić nie będzie lepszy technicznie od niego.

W powrót (do gry) Żyro nie wierzę. Jak ma zresztą grać jak przez większość sezonu po tym jak mu kolano strzeliło to niech lepiej gra tam ktokolwiek inny, kto będzie biegał i walczył o piłkę. Nawet Fazlagić. Jeden spacerowy mecz z Łęczną mnie nie przekonuje.

@Karherop - zgadzam się że najważniejsze żeby miał kto wrzucić w punkt. Gogół i Talar mieli dobre wrzutki.

Jaroo1 23.01.2024 17:07

Fantazjowania ciąg dalszy. Żyro zrobi formę, Fazlagić nauczy się grać i będzie grajkiem minimum europejskiego formatu. Jeszcze zapomnieliście o Bashy, który zostanie cudownie uleczony przez szamana i zacznie przezywać trzecią młodosć sportową.

Odlot niczym na X u Jarka :D

Karherop 23.01.2024 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1615071)
W moim odczuciu pierwszym napastnikiem powinien być Rodado a ten dryblas to taki budżetowy z ograniczeniami jako opcja na ławkę. Nie musi być kompletny jak Ibra tylko taki chłopek co główkę w ataku wygra jak będzie końcówka meczu, my będziemy na nich siedzieć a tamci w 11 będą bronić Częstochowy.

Rozumiesz o co chodzi, jest 10-15 minut do końca i już wrzucasz na afire. Pamiętam jak Skorza robił taki myk z Marcelo kiedy właśnie końcówki meczu tak wyglądały. Chłop szedł do ataku.

I dlatego juz lepiej czasem wyslac w takiej grze na aferę obrońcę, niż wpuszczać klocka który nie dość że nie jest w rytmie meczowym, to jeszcze wchodzi bez czucia pilki na boisku, przestrzeni. Uryga czy Colley mogą się tu przydać.

Sobczak, zaczął coś prezentować gdy w końcu mógł złapał jakikolwiek rytm meczowy. Między 3-12 kolejka nie było z niego pożytku, bo i grał ledwo ogony. Tak to działa gdy nie grasz, bo jesteś słabszy niż konkurent, a jednocześnie twój przełożony źle zarządza szatnia.

Na zgrupowaniu jest 28 chłopa, w tym 4 młodych, zostanie 24 z których realnie pod gra będzie 16-18. Niezadowolonych i bez formy będzie wielu, dlatego nie robię sobie nadziei że podczas tak krótkiej rundy i zaledwie 15 spotkań + 1 PP będziemy mieli wysyp świetnych wystepów dotychczasowych stałych bywalców trybun. A pomijam fakt że spodziewam się jednak że 2 transferów do klubu (z czego podobno jeden juz jutro).

As 24.01.2024 08:46

Widzę, że gremium zadowolone z gry i nie widzi potrzeby urozmaicenia opcji w ataku. ;-)

No cóż, mi się nóż w kieszeni otwierał jak woziliśmy piłkę po obwodzie i szły wrzutki rozpaczy na 4 wysokich obrońców i Rodado albo jak z uporem maniaka próbowaliśmy zaryglowanym na amen środkiem licząc naiwnie, że któryś z przeciwników się obetnie.

30 lat grałem w piłkę w kilku krajach u kilkunastu trenerów i coś tam o piłce wiem. Dla mnie osobiście jest jasne, że brakuje wzrostu w ataku ale ze wszystkimi się kłócił nie będę skoro mówicie, że to zły pomysł.

Trzeba tylko przygotować zapas paracetamolu bo na wiosnę dalej będą boleć zęby.

Karherop 24.01.2024 12:19

@AS, rozumiem że jak grałeś w tych kilku krajach to jak mieliście prawie 30 gości na treningu to zapraszaliscie kolejnych do gry?

Przecież kilka osób w tym ja podkreślało, że nie zaszkodzi więcej centymetrów w ataku, ale nie mamy kasy żeby ściągnąć kogokolwiek kto poza wzrostem cokolwiek sobą prezentuje. A i sam wzrost nie gwarantuje tego że od razu wrzutki zamienia się na gole. Dopiero co mieliśmy w składzie Forbesa z 1.89 wzrostu i żadnej bramki głową nie strzelił.

Zresztą, po co się powtarzać.

As 25.01.2024 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1615087)
@AS, rozumiem że jak grałeś w tych kilku krajach to jak mieliście prawie 30 gości na treningu to zapraszaliscie kolejnych do gry?

Przecież kilka osób w tym ja podkreślało, że nie zaszkodzi więcej centymetrów w ataku, ale nie mamy kasy żeby ściągnąć kogokolwiek kto poza wzrostem cokolwiek sobą prezentuje. A i sam wzrost nie gwarantuje tego że od razu wrzutki zamienia się na gole. Dopiero co mieliśmy w składzie Forbesa z 1.89 wzrostu i żadnej bramki głową nie strzelił.

Zresztą, po co się powtarzać.

Miałem na myśli, że grając tyle lat w piłkę widziałem jak ustawia się drużynę w zależności od tego co gra przeciwnik i jak reaguje się na jego zmiany taktyczne.
Nie ma żadnego znaczenia w kontekście naszej dyskusji to czy w klubie jest na takiego napastnika kasa czy nie. My sobie tutaj poprostu dywagujemy i to co my tu piszemy nie ma absolutnie żadnego wpływu na transfery. Ja mogę napisać i że brakuje nam wysokiego napastnika pod konkretne sytuacje w meczu i to jest fakt ale nie łudzę się, że Królewski czy Kiko tu zaglądają i inspirują się naszymi spostrzeżeniami. 😀

P.S. taki zawodnik nie musiałby strzelić ani jednej bramki w rundzie aby jego występy były 100% sukcesem. Wszystko zależy czy osiągnąłeś zamierzony efekt wpuszczając takiego kołka na boisko.

tomasz_19 25.01.2024 13:58

skrzydłowy jest, czekam na dobrego bramkarza i chciałbym żebyśmy pozbyli się Sapały i Bashy i zakontraktowali kogoś dobrego do ŚP

Karherop 25.01.2024 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1615121)
skrzydłowy jest, czekam na dobrego bramkarza i chciałbym żebyśmy pozbyli się Sapały i Bashy i zakontraktowali kogoś dobrego do ŚP

Basha dostał kolegę, kto by go wprowadził do zespołu jakby odszedł :>

Dejvi statystyki z 2 ligi Tureckiej ma lepsze niż Pereira gdy do nas przychodził, natomiast uważam że wszystko rozegra się w sferze adaptacji, przystosowania do taktyki trenera, ligi itp

Czy wypali, czy będzie szrotem oceniam 50/50.

Na plus jeszcze w miarę dobry piłkarsko wiek.

pepe72 25.01.2024 15:01

Bregu urodził się 24 października 1995 roku i ma 171 centymetrów wzrostu. Jego główną pozycją jest lewe skrzydło, ale może też grać na prawym skrzydle oraz w środku pola.

w sezonie 22/23 na drugim poziomie rozgrywkowym w Turcji:
-Rozegrane łącznie 31
-Od 1. minuty 21
-Minut na mecz 62
-Drużyna tygodnia 4
-Bramki 5
-Asysty 4

Podania celne na mecz 15.8 (82%) - w tym aż 65% na połowie przeciwnika.

Heat map: https://twitter.com/Chlopak1906/stat...02838638125281

Tu z cyklu Karcz wiedział i nie powiedział ale się przygotował:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18262495
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karcz
28-letni piłkarz występował w swojej karierze głównie w Albanii. Do piłkarskiej kariery startował w FC Flamutari, a później reprezentował barwy takich klubów jak: KS Luftetari, KF Skenderbeu oraz KF Teuta. W lipcu 2021 opuścił swój kraj, przeniósł się do Turcji, do Boluspor Kulubu. Po roku występów w tym klubie zmienił barwy na inny turecki klub - Umraniyespor Kulubu. Jesienią obecnego sezonu zaliczył jedenaście występów w tureckiej I lidze. Strzelił jedną bramkę, zaliczył dwie asysty.
(...)
W sezonie 2020/2021 Dejvi Bregu był królem strzelców ligi albańskiej, co biorąc pod uwagę fakt, że jest pomocnikiem, było jego dużym sukcesem.

Do Wisły Dejvi Bregu przychodzi jako wolny zawodnik. I tak naprawdę krakowski klub w tej sprawie skorzystał z kłopotów finansowych Umraniyespor Kulubu. Turcy nie płacili bowiem Albańczykowi na czas i ten niedawno rozwiązał kontrakt.

https://www.transfermarkt.pl/dejvi-b...spieler/226258

KOALIK 25.01.2024 17:35

Taki typowy turysta piłkarski sprowadzony po układach menedżerskich.

Dzięki takim grajkom Wisła dwa lata temu spadła, a rok temu nie awansowała.

Pamiętamy ilość obcokrajowców w sezonie spadkowym i w zeszłym sezonie, choć wtedy przeważała jedna narodowość.

masada 25.01.2024 18:40

Ten Albańczyk jak na mój gust wygląda bardzo obiecująco: przebojowy, z dryblingiem, z wykończeniem, wykonuje stałe fragmenty obiema nogami - wygląda dokładnie jak ktoś, kogo nam potrzeba.
Poza tym normalnie grał ostatnio całą rundę, przejrzałem parę ostatnich sezonów - żadnych kontuzji.

wolfy 25.01.2024 19:25

Ten Bregu jak na pierwszą ligę CV na kosmiczne. Grał w lepszej lidze i to sporo, liczby ma, kontuzji nie łapie, optymalny wiek... Gdzie jest haczyk?
Aż mi się Hugi przypomniał, na papierze kocur.
Zobaczymy, oby był wzmocnieniem.

Markus 25.01.2024 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1615142)
Ten Bregu jak na pierwszą ligę CV na kosmiczne. Grał w lepszej lidze i to sporo, liczby ma, kontuzji nie łapie, optymalny wiek... Gdzie jest haczyk?

Ale ponieważ nie jest "młodym zdolnym Polakiem" u niektórych już z góry ma przechlapane. :> Szczególnie u tych, dla których problemem niszczącym Wisłę - jej wyniki, markę i pozycję - nie byli tacy zawodnicy jak Wachowiak, Szywacz, Niewiadomski, Sobol, Żyro, Młyński, itd. (bo to Polacy przecież, a ich traktujemy inaczej), a są nim hiszpańscy obcokrajowcy, którzy uratowali dla nas ostatni sezon, sprawiając że zamiast o utrzymanie do końca walczyliśmy o awans do ekstraklasy, który został przegrany przez Sobolewskiego.

Typowe.

s1mone 25.01.2024 20:49

Bregu wygląda na ciekawy transfer.
Zobaczymy jak się odnajdzie w naszej buraczanej kopanej.
CV świetne jak na naszą 1 ligę.

Mam nadzieję, że Wolfy nie wykracze z tym Hugim..... :p

wolfy 25.01.2024 21:16

Mam nadzieję że nie. Musi być jakiś racjonalny powód dla którego ktoś taki przychodzi do nas na początku okienka, a nie na koniec. Oby ten powód brzmiał "miał już dość niepłacących klubów". Akurat piłkarzom to płacimy regularnie i dobrze.

No bo tak uczciwie, to nie ma się da czego przyczepić, a tacy piłkarze nie idą z drugiej ligi tureckiej do polskiej.

wiesniak842 25.01.2024 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1615142)

Ktora to liga ta lepsza?

Arkadiusz.Czerepach 25.01.2024 21:59

no chyba nie nasza...

Karherop 25.01.2024 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1615152)
No bo tak uczciwie, to nie ma się da czego przyczepić, a tacy piłkarze nie idą z drugiej ligi tureckiej do polskiej.

Obiektywnie to popatrzcie sobie na transfery innych klubów 1 ligi. Nie tylko my ściągamy (?) zawodników którzy na papierze nie powinni tutaj trafić.

Spokojnie znajdziesz kilku porównywalnych grajków którzy nie powinni trafić do tej ligi tej zimy

Gaprindashvili
Kuuusk
Ertlthaler
Wjunnyk

Zresztą, nasz poprzedni zimowy zaciąg czyli Tachi, Junca, Muła czy Igbekeme to też byli zawodnicy na papierze z "innej planety".

Ale po 1. ktoś musi posiadać jakiś defekt, skoro trafia do 1 ligi, a po 2. wcale nie jest tak zajebisty jak wskazuje CV.

I po 3. warto spojrzeć poza wierzchołek swojego nosa.. Żaden klub zima nie będzie próżnował i nie tylko my mamy chrapkę na awans. Co za tym idzie wiele klubów będzie ściągało ciekawych zawodników i rywalizacja będzie trudniejsza niż się wydaje.

wiesniak842 25.01.2024 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1615155)
no chyba nie nasza...

No wlasnie nie wiem. W realiach 1 ligi polskiej sie orientuje. W realiach 2 tureckiej czy 1 albanskiej w ogole:D

pepe72 26.01.2024 01:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1615153)
Ktora to liga ta lepsza?

W gazetach pisali, że Turcy mu nie chcieli płacić.
Co by nie pisać o Wiśle to zadłużenie wobec zawodników jest max kilkutygodniowe.

maxx304 26.01.2024 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1615158)
W gazetach pisali, że Turcy mu nie chcieli płacić.
Co by nie pisać o Wiśle to zadłużenie wobec zawodników jest max kilkutygodniowe.

Może nam się poszczęściło i wyrwaliśmy w dobrej cenie gościa, który normalnie by na nas nie spojrzał.
Zobaczymy, wszystko zweryfikuje boisko.

pepe72 26.01.2024 13:23

Wisła podała, że umowa obowiązuje do końca czerwca 2024 roku.
Być może gość się zgodził na krótki kontrakt by trenować i grać ...

Karherop 26.01.2024 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1615167)
Wisła podała, że umowa obowiązuje do końca czerwca 2024 roku.
Być może gość się zgodził na krótki kontrakt by trenować i grać ...

Lub warunki umowy są na tyle objęte klauzula poufności że nie zdecydowali się podać nic więcej do wiadomości.

Tak czy siak mamy pierwszy i nie zdziwię się jeśli - ostatni transfer. Teraz już absolutnie wszystko zależy od ruchów out - przy czym jak ktoś poza Bieganskim odejdzie to będę zaskoczony.

masada 26.01.2024 14:32

Nie ma żadnej informacji o opcji przedłużenia, ale w sumie nic dziwnego, bo w naszym przypadku wszystko to, co wykracza poza ten sezon to fantasmagorie. Jeśli nie uda się awansować to jesienią równie dobrze możemy już grać z Barciczanką Barcice.

doktor granat 26.01.2024 17:54

AI podpowiedziała prezesowi, że gość będzie dobry tylko przez pół roku, a potem zjazd.

wolfy 26.01.2024 20:13

Jest jedna rzecz która z miejsca tłumaczyłaby ten transfer - jeśli Bregu umie dośrodkować w punkt, jak Mula.Tego nam bardzo brakuje. Wtedy - pierwszy skład ma z marszu.

Skrzydłowy który nie musi wbiegać w pole karne żeby stworzyć zagrożenie to coś co absolutnie zmienia obraz meczy przeciw drużynom stojącym całą jedenastką w polu karnym. Dopóki Mula był zdrowy Karherop żył warsztatem Sobolewskiego. Mula to BYŁ warsztat Sobolewskiego :lol: Po jego odejściu nie staliśmy się silniejsi, wrzutki do nikogo stały się naszym stylem gry. Alfaro na skrzydle nie daje ułamka tego co on.

pepe72 26.01.2024 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1615176)
AI podpowiedziała prezesowi, że gość będzie dobry tylko przez pół roku, a potem zjazd.

Prezes napisał na X, że skorzystali z okazji ale nie była robiona weryfikacja przez AI. Poza tym po awansie będą musieli i tak zweryfikować kadrę. Więc nie chciał już się określać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl