Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

dawiss 17.02.2015 09:25

To pokazuje jak sytuacja w pilce jest chora. Klub z problemami finansowymi woli placic gosciowi kontrakt przez pol roku, nie zarobic na jego odejsciu nawet 1E niz sprzedac go za 50 tys. E...

siemstein 17.02.2015 10:29

Ważne, że fizyczne przygotowania ma za sobą. Turcja to już taktyka, u nas inna ;) Oby przyszedł!

jendrus 17.02.2015 11:39

przez takie zagrywki kolejny piłkarz zostanie zepsuty w tym przypadku jović. Wisła niechce ani grosza za niego dać Olimpia nie będzie go wystawiać do składu i szkolić już. Więc ma pół roku w plecy. Tak jak coraz częsciej robione... gnojostwo klubów OBU!

palikot 17.02.2015 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1390660)
Ale, Panowie, czego chcecie dowieść? Że każdy poza Głową i może jeszcze jednym bądź dwoma zawodnikami, to leń? Przecież każdy wie, że tak jest i taka po części jest specyfika polskiego piłkarza, który myśli, że jak strzeli gola w eklasie, to jest królem piłki nożnej i już osiągnął wszystko. W każdym razie, zadaniem trenera w takich przypadkach jest albo zmotywować gości do większego wysiłku i podnieść ich jakość jako piłkarzy (lepsza kondycja), albo korzystając z przyrządów, do których ma dostęp, tak dobierać im obciążenia, żeby ich leniwe dupska nie snuły się zmęczone po boisku na pierwszym meczu. A Frankowi, jak widać kolejny raz nie wychodzi ani jedno ani drugie.

Dlatego jak słusznie zauważył ktoś wyżej - trzeba sprowadzać Frankowi piłkarzy po okresie przygotowań, żeby nie zdążył ich zajechać. :lol:

W momencie rutyny motywacja jest wtedy, kiedy jest konkurencja - to nie wina Smudy, on se może na czarnych krzyczeć oni i tak mają go w dupie, bo wiedzą, że wyboru nie ma i musi ich wstawić. Tak samo z Brożkiem/Stilicem

Dziwny argument, albo podchodzimy do obowiązków profesjonalnie na zasadach albo nie

Ja w piątek nie widziałem zajechania, widziałem brak chęci do gry, bo nikt mi nie powie, że do piłki kilku piłkarzy wyjść nie potrafi i że techniki nie mają. Ja rozumiem, są spóźnieni, za wolni, nie nadążają - wtedy zajechani. A oni nie podnieśli rękawic tylko stali jak te kołki i czekali kiedy Głowa bądź Guźmić rzuci coś za obronę.
Potrzeba piłkarzy i to dobrych

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gero (Post 1390643)
Bo Głowa już z niejednego pieca chleb jadł. A tak serio to Pan Głowacki to pełną gębą profesjonalista. I "Smudowe" przygotowania wciąga nosem.

Dlatego nam potrzeba profesjonalistów a nie leszczy. W normalnych ligach Smudowe przygotowania to norma... więc nie ma co na Smudę nawalać, tylko gonić leszczy a w szczególności ich mentalność. Albo zapierd... albo niech gra w Piaście Gliwice... a Stilic niech szuka dalej klubu...

Rafee 17.02.2015 12:44

Dzisiaj na zagranicznych stronach piszą o Torric'iu Jebrin może tez będzie jeszcze testowany...

Revolver 17.02.2015 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafee (Post 1390692)
Dzisiaj na zagranicznych stronach piszą o Torric'iu Jebrin może tez będzie jeszcze testowany...

Podobno wylądował wczoraj w Krakowie...

Równie dobrze "Goal Ghana" mogło powalić testy w Turcji z testami w Polsce.

Fiti 17.02.2015 12:50

Jovanović - sąd. Jovanić - sąd. Ja bym już kolejnego Jov...icia nie ściągał...

wściekłe pięści węża 17.02.2015 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390687)
W momencie rutyny motywacja jest wtedy, kiedy jest konkurencja - to nie wina Smudy, on se może na czarnych krzyczeć oni i tak mają go w dupie, bo wiedzą, że wyboru nie ma i musi ich wstawić. Tak samo z Brożkiem/Stilicem

I kiedy ich wstawia? Bo wydaje mi się, że w piątek zagrał 1 z nich i to przez 30 minut. Zwalanie całej winy na nich jest bardzo wygodne, jasne, ale to nie jest takie proste.

Ze Stilicem jest problema, ale Brożka można było zastępować np. Stępińskim czy Zającem. Bo czemu nie? Skoro nie oddaje w meczu strzału na bramkę i jest bezużyteczny, to może być tylko lepiej... Z tym, że jednego z nich już nie ma i płynnie przechodzimy do kolejnej kwestii.

Cytat:

Dziwny argument, albo podchodzimy do obowiązków profesjonalnie na zasadach albo nie

Ja w piątek nie widziałem zajechania, widziałem brak chęci do gry, bo nikt mi nie powie, że do piłki kilku piłkarzy wyjść nie potrafi i że techniki nie mają. Ja rozumiem, są spóźnieni, za wolni, nie nadążają - wtedy zajechani. A oni nie podnieśli rękawic tylko stali jak te kołki i czekali kiedy Głowa bądź Guźmić rzuci coś za obronę.
Potrzeba piłkarzy i to dobrych

Pełna zgoda, ale potrzeba też trenera, który z tego co ma wykrzesa max. Jaga Probierza jedzie do rozkojarzonej i myślącej o Ajaxie Legii i jedzie ich jak chce. Wisła Smudy grała u siebie z Legią też zaangażowaną w puchary i jak było wszyscy wiemy. Wszystko tkwi w głowie - zgadzam się i nawet jakby byli zajechani a by chcieli, to by wyglądało lepiej niż ostatnio. Niemniej, skoro Smuda wyraźnie im pokazuje, że ich pozycja jest niezagrożona i żaden młody do drużyny nie wskoczy, bo on woli dać nawet zniechęconego do świata mudzina byle nie kogoś młodego, to o czym mowa i do kogo pretensje? Tak krawiec kraje jak mu materiału staje, ale ten nasz krawiec woli chodzić w dziurawym swetrze niż załatać dziury innym materiałem. W związku z tym, wiedząc, że transferów nie będzie, albo będzie ich mało - daliśmy młodych na wypożyczenia, w tym Przemysława Lecha. A w drużynie jest pół skrzydłowego. To jest poważne?

Cytat:

Dlatego nam potrzeba profesjonalistów a nie leszczy. W normalnych ligach Smudowe przygotowania to norma... więc nie ma co na Smudę nawalać, tylko gonić leszczy a w szczególności ich mentalność. Albo zapierd... albo niech gra w Piaście Gliwice... a Stilic niech szuka dalej klubu...

W normalnych ligach, jakby zobaczyli trenera, który ignoruje jakikolwiek sprzęt pomiarowy i trenuje piłkarzy na nosa, to by pomyśleli, że to ukryta kamera.

Acz zgadzam się, że im lepszych piłkarzy będziemy mieć, tym lepiej. Z tym ciężko dyskutować.:-D

siemstein 17.02.2015 13:28

Co do Probierza, ma jeszcze jedną cechę, która robi z niego dobrego trenera. Nie boi się odsunąć od składu najlepszego strzelca zespołu widząc co robi na treningach i w jakiej jest formie. Na jego miejsce wchodzi nowy. U nas? Brożek, Brożek, Brożek

dawiss 17.02.2015 13:40

Niektorzy chyba zapomnieli jaki sklad mial Probierz w Wisle... mial pilkarzy, ktorzy zdobyli mistrzostwo, jebali wszystkich w lidze, a po przygotowaniach Probierza wygladali jak jakis Gornik Leczna...

sevenheaven 17.02.2015 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1390697)
Co do Probierza, ma jeszcze jedną cechę, która robi z niego dobrego trenera. Nie boi się odsunąć od składu najlepszego strzelca zespołu widząc co robi na treningach i w jakiej jest formie. Na jego miejsce wchodzi nowy. U nas? Brożek, Brożek, Brożek

Probierz nie odsunął go za to, że nie jest w formie, tylko dlatego, że się pokłocili o kasę.. miał odejść za granicę i albo klubowi było malo, albo sam zawodnik nie chcial wyjechać

FraMat 17.02.2015 14:22

Cytat:

Ja w piątek nie widziałem zajechania, widziałem brak chęci do gry,

Dokładnie. Kiedy stracili gola okazało się nagle, że potrafią biegać, podawać do przodu, rozgrywać, dośrodkowywać. W założeniu pewnie było: przejdźmy ten mecz na minimalnym wysiłku. Niestety, Lechia strzeliła gola i trzeba było się trochę sprężyć.
Tak więc na pewno nie są zajechani. Im się nie chce. Bo niby po co?
Potrzeba kogoś, komu będzie się chciało.

63.5 Kg 17.02.2015 14:28

Apropo Jebrina:

Nie:

http://www.wislaportal.pl/28445,Wisl...a_Jebrina.html

Tak:

http://www.goal.com/en-gh/news/4389/...t-wisla-krakow

muerte 17.02.2015 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1390697)

Przypomnę, że jak Brożek grał słabo, to w meczu z Górnikiem usiadł na ławce. Wtedy (i w meczu z Koroną) się okazało, że mamy tylko jednego napastnika.

FraMat 17.02.2015 15:21

ponoć Barrientos ma podpisać umowę
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...84843413446657

Griszka30KR 17.02.2015 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1390660)
Ale, Panowie, czego chcecie dowieść? Że każdy poza Głową i może jeszcze jednym bądź dwoma zawodnikami, to leń? Przecież każdy wie, że tak jest i taka po części jest specyfika polskiego piłkarza, który myśli, że jak strzeli gola w eklasie, to jest królem piłki nożnej i już osiągnął wszystko. W każdym razie, zadaniem trenera w takich przypadkach jest albo zmotywować gości do większego wysiłku i podnieść ich jakość jako piłkarzy (lepsza kondycja), albo korzystając z przyrządów, do których ma dostęp, tak dobierać im obciążenia, żeby ich leniwe dupska nie snuły się zmęczone po boisku na pierwszym meczu. A Frankowi, jak widać kolejny raz nie wychodzi ani jedno ani drugie.

Dlatego jak słusznie zauważył ktoś wyżej - trzeba sprowadzać Frankowi piłkarzy po okresie przygotowań, żeby nie zdążył ich zajechać. :lol:

Trzeba było sobie obejrzeć niedzielny Cafe Futbol.Zaden piłkarz z ostanich lat wytransferowanych na zachód,nie wyłączając Lewandowskiego(ten wpierw przez pierwszy sezon musiał nadrabiac braki i był wpuszczany z ławy),nie był gotowy do gry na poziomie europejskim(zachodnim).Kazdy trener uważał,ze polscy zawodnicy maja braki w przygotowaniu fizycznym,przez co albo ladowali na ławie i poprzez intensywne treningi trafiali do składu,albo trafiali na wypozyczenia do niższych lig lub znów do Polsk.Po porostu nie są przygotowani motorycznie do tak szybkiej gry.Więc proszę nie mówić mi,ze trenery ich zajeżdżają,bo Petrescu tez był zły,Orest też,Smuda itd.

gdsmk 17.02.2015 16:00

Barrientos 0,5 + 1...

Dziwny sygnał. W sumie bezpiecznie, jak się okaże niewypałem.
Z kolei niebezpiecznie, jeśli wypali.

Choć biorąc pod uwagę doświadczenie Gaszyńskiego, może faktycznie uznał, że Wisła nie jest obecnie w sytuacji by zawierać długoterminowe kontrakty.

dawiss 17.02.2015 16:13

Opcja jest tez taka, ze placimy na tyle malo, ze sam zawodnik nie chcial sie ladowac w dlugi kontrakt.

speedfashion 17.02.2015 16:15

Albo taka, że zostanie tutaj, o ile doczekamy pucharów.

Za darmo na pewno nie gra, a w naszej sytuacji musimy naprawdę się pilnować.

mitmichael 17.02.2015 16:17

Sa problemy z pieniedzmi wiec sie zabezpieczyli jak sie sprawdzi to bedzie mozna przedłuzyc kontrakt a jak nie to papa. Lepiej zeby sie sprawdził

63.5 Kg 17.02.2015 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1390717)
Barrientos 0,5 + 1...

Dziwny sygnał. W sumie bezpiecznie, jak się okaże niewypałem.
Z kolei niebezpiecznie, jeśli wypali.

Choć biorąc pod uwagę doświadczenie Gaszyńskiego, może faktycznie uznał, że Wisła nie jest obecnie w sytuacji by zawierać długoterminowe kontrakty.

Zapewne w czerwcu przedluza...
Na koniec roku kalendarzowego już będzie wiadome na co go stac, wtedy można myslec co dalej...

Siemion 17.02.2015 16:29

Czegoś nie rozumiem.

Jeśli wypali to czemu nie przedłużyć mu kontraktu o 2 lata? Żebyśmy nie wtopili, jak ze Stilicem.

mitmichael 17.02.2015 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1390723)
Czegoś nie rozumiem.

Jeśli wypali to czemu nie przedłużyć mu kontraktu o 2 lata? Żebyśmy nie wtopili, jak ze Stilicem.

A skad wiesz jaka kase oczekiwał? widocznie na razie jestesmy w stanie najwidoczniej podpisac na poł roku a potem przedłuzyc na rok a nie na dwa.

emjot 17.02.2015 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1390719)
Opcja jest tez taka, ze placimy na tyle malo, ze sam zawodnik nie chcial sie ladowac w dlugi kontrakt.

Trafiliście w sedno panie kolego. Trafiliście w sedno...

Siemion 17.02.2015 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1390724)
A skad wiesz jaka kase oczekiwał? widocznie na razie jestesmy w stanie najwidoczniej podpisac na poł roku a potem przedłuzyc na rok a nie na dwa.

Sądzisz, że jeśli klub będzie stać płacić mu kontrakt przez rok to nie będzie przez 2 lata? Sytuacja finansowa z roku na rok ma być coraz lepsza. Nie słyszałem żeby zarząd z prezesem planował budżet na 2017r.

Zresztą ktoś zauważył, że długość kontraktu może leżeć po stronie zawodnika.

siemstein 17.02.2015 17:38

Pytanie jest czy zdąży na Pogoń? Przydałby się

dawiss 17.02.2015 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1390728)
Pytanie jest czy zdąży na Pogoń? Przydałby się

Patrzac na to jak sa przesylane certyfikaty zawodnikow z innych federacji do naszej to raczej watpie. Swoja droga niezla kpina, jesli miedzy dwoma krajami w UE certyfikaty wysylane sa tygodniami...

Camilos 18.02.2015 14:05

Barrientos nie zagra z Pogonią (z wisla.krakow.pl).

POtey 18.02.2015 17:00

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...luzej_w_wisle/

Pierwszy już przedłużony, Gargule brakuje jeszcze 8 spotkań. Z tego co wyliczyłem musi zagrać w 25 (licząc tylko ligę), a zostało 17 kolejek do końca.

Wasiu 18.02.2015 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez POtey (Post 1390847)
Gargule brakuje jeszcze 8 spotkań. Z tego co wyliczyłem musi zagrać w 25 (licząc tylko ligę), a zostało 17 kolejek do końca.

A to nie ma być 65% wszystkich możliwych minut? Bo jeśli tak to raczej tego nie wyrobi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl