Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

DeadOrAlive 20.08.2023 10:32

https://i.ibb.co/7WRz7f1/F318t-ARWg-AAq47-J.jpg

wiesniak842 20.08.2023 10:35

Oj, kolego, ten wpis zostal usuniety po meczu z Odra wiec juz nieaktualne:D

DeadOrAlive 20.08.2023 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1608402)

Dlatego też postanowiłem przypomnieć go w każdym aktualnym temacie, żeby nie przepadł.

Ale to już tylko czepialstwo i śmiech przez łzy. Nic więcej nie mogę.

nero 20.08.2023 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1608402)

To jest właśnie jeden z wielu naszych problemów. Nasz prezes na liście priorytetów ma usuwanie swoich starych wpisów na TT.

wiesniak842 20.08.2023 11:43

Spoko, ja ten wpis mam nawet jako zdjecie w tle na tt ustawione:D
Dokladnie, smiech przez lzy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1608413)
To jest właśnie jeden z wielu naszych problemów. Nasz prezes na liście priorytetów ma usuwanie swoich starych wpisów na TT.

Tak, zwracalem nawet na to uwage wielokrotnie na shoutboxie. Druzyna gra piach, wyniki piach, trener piach, a prezes po takim meczu zajmuje sie usuwaniem wpisow na tt sprzed czterech lat. Dramat.

doktor granat 20.08.2023 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1608414)
Spoko, ja ten wpis mam nawet jako zdjecie w tle na tt ustawione:D
Dokladnie, smiech przez lzy.

Tak, zwracalem nawet na to uwage wielokrotnie na shoutboxie. Druzyna gra piach, wyniki piach, trener piach, a prezes po takim meczu zajmuje sie usuwaniem wpisow na tt sprzed czterech lat. Dramat.

Może robi to (usuwa) ot tak?
A może jest tak źle, że się zaczyna pakować z Wisły i zaczął od tego?
A może coś knują z Kubusiem i będzie wielki powrót rodziny, która przez dłuższy czas rządziła z sukcesami ekstraklasową Wisłą?
Może zaraz powie, że już nie wytrzymuje potężnego hejtu co więcej on, żona i pies otrzymują poważne groźby i dalej tak być nie może?
Wydaje mi się, że Jaruś&kubuś zaraz zrobią jakąś komiczną akcję, no ale jak zwykle czas pokaże.

PAWEŁ 20.08.2023 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1608381)
Dobra, wytrzeźwiałem jak niektórzy chcieli ale będzie jeszcze mniej logicznie i pewnie jeszcze mniej zrozumiale dla żyjących w trzeźwości po meczu wczorajszym.A to sztuka wytrwać :>

Właściwie to jedno zdanie ogranicza pole dyskusji i wzajemnego zrozumienia.

Jakkolwiek to protekcjonalnie brzmi wbijcie (Socios) sobie do głowy: NIKT nie musi interesować się bardziej.

To zdanie i już wiem, że Socios w takiej formule jest zbędne.
Zbędne dla mnie. Formule i zarządzaniu .... nie zasadzie i istnieniu.
Poprzedni post skierowany był do Serka, nieanonimowej osoby ale poczułeś się wywołanym...a zatem..

Chcecie reprezentować siebie, nie płaczcie (wymiennie z nie narzekajcie), że brak wielu chętnych, bo naprawdę chcecie i być głosem 2 tysięcy?

Znam ten sposób postrzegania świata, formułowania wniosków i patrzenia na rzeczywistość, który niczym nie rożni się od SKWK (słynne KTMWTW) i jest dokładnie sposobem myślenia JB czy JK.

Jedynym kapitałem jaki ma Wisła są kibice.Jedyną wartością jaka jeszcze została są ludzie trwający i utożsamiający się klubem.Jedynym.Zegar jednak nieubłaganie tyka...

Mała dygresja... W pewnym wieku łatwiej o podsumowania, nostalgię i podsumowania, łatwiej o ten rodzaj postrzegania świata, jakiego nie widać z perspektywy lat 20 i nagle uzmysłowiłem sobie ile osób w pracy, w rodzinie, wśród znajomych blisko ma do Wisły. Ale ten kapitału potrwa już niedługo...Głupią pychę jest ciągłe mówienie o naszej podłodze i ICH (wszyscy wiedzą czyim) suficie....

Możesz wierzyć lub nie ale mam w d*** piwo na G, na A, na B i na D też...pamiętam oczodoły, stare precle i kwiaty składane prze Maradonę przed meczem na środku boiska, o których zapewne mało kto akurat pamięta ale te właśnie kilka osób więcej, które przyszły na przywołany mecz ze Stalą, i postały 70 minut w kolejce tracąc ponad połowę meczu, więcej nie przyjdą....same są stracone.

Miałeś kiedyś chociaż warzywniak? Kiosk Ruchu, kebaba? No to chyba nie ja mam wytrzeźwieć...

Mój zarzut w stosunku do Socios to właśnie zarzut o egalitaryzm, bierność, inercję, układy, kolesiostwo, brak pomysłu, brak wizji, brak krytycznego myślenia, brak dyskusji, brak chęci zmian.

To sposób myślenia prezesa...daję kasę i się nie wpie...am.

Stowarzyszenia kibiców mają się angażować, mają mieć pomysł, mają wywierać presję, mają mieć cel. Dlatego Socios zmarnowało potencjał i atmosferę z przed 5 lat. W zarządzających straciłem wiarę po foottracku i wymiksowaniu Obidzińskiego).

Statut to nie mojżeszowe tablice...Pytanie po co jest Socios i czym ma się zajmować...

Bingo....Socios nie powinno mieć nikogo w RN. Niestety ma... po co jest tam O? Wedle Serka czy R.S chwilowo się pogubiłem czyj to jest argument,m kontrolnie....wpływowo...
Dlatego uważam to za układ patologiczny w domyśle korupcyjny i cieszę, że rozumiemy w tej kwestii.

Spróbowaliście ? Tylko tyle? Spróbowaliście?

Oczywiście możemy pieprzyć farmazony o tym żeby rzazucić coś z sektora (wpisz sobie dowolne A, B, C czy D) ale jest to argument raczej z przed TV niż stadionu i nie będę zniżać się nad Tobą znęcał a sam nie będę zniżać się do poziomu wyjaśniania specyfiki anonimowego tłumu.

Nie pastwię się (teraz) nad polityką personalną klubu, nad managmentem, nad sprawami piłkarskimi bo ilość spraw z obszaru poza zarządzaniem kadrą meczową, czy funkcjonowaniem 1 drużyny jest porażająca a wszystkie one tworzą spójny obraz dyletanctwa i bylejakości.

Przywołany został przykład Krzoski, parkingowego. sprzątaczki ...tak zgadzam się...dodam sklep ....
atmosfera bylejakości bije os Socios po JK, atmosfera braku odpowiedzialności jarzy od Sklepu po KB. Nikt za nic nie odpowiada i nikt nie może przeskoczyć progu braku kompetencji. Mam światopoglądową alergię na określenie o lizaniu się ...aczkolwiek brak wymagań i wieczny alibizm wprowadzają mnie w ten sam nastrój.

Kupujesz 3 niepotrzebne rzeczy w sklepie. Okazuje się, ze w sklepie internetowym 1 rzecz jest tańsza...co więcej ciut ładniejsza...nie wymienisz jej w stacjonarnym bo akurat tej 1 nie ma na stanie a sklep internetowy jest obsługiwany prze inny podmiot niż stacjonarny, który przyjął zasadę 0 zwrotów.Zostajesz z bublem a właściwie 3 bo i tak kupiłeś je z litości chcąc wspomóc klub...Głupie? Nie...prawdziwe....i ta sama prawdziwie głupia zasada, od sklepu aż po sam szczyt władzy, ma się wyśmienicie...

Amen....koniec....taki będzie koniec

Sam bym tego lepiej nie napisał. Patologia 2.0

FraMat 20.08.2023 14:39

Wszyscy napierdalający na Socios nie mają pojęcia o czym piszą.
Rolą Socios jest wspieranie finansowe Wisły i pilnowanie, żeby to wsparcie nie zostało wykorzystane w innym celu niż wskazany przez Socios.

Jeśli kiedyś do Socios będzie należało tylu kibiców, że Socios będą w stanie samodzielnie zapewnić finansowanie budżetu Wisły, być może wtedy - BYC MOŻE - pojawią się pomysły wykupienia akcji Wisły i przejęcia klubu przez organizację transparentną i opartą na zdrowych fundamentach.

Póki co żądania by Socios jako organizacja dobrowolnie i bezinteresownie finansująca potrzeby Wisły, wtrącała się w bieżącą politykę sportową jest śmieszne i w oczywisty sposób umieszcza chcących takiego rozwiązania w gronie inteligentnych inaczej.

Arkadiusz.Czerepach 20.08.2023 14:45

być może te rządania wynikają z tego że aktualnie socios jest jedynym zorganizowanym głosem kibiców

Karherop 20.08.2023 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1608423)
Rolą Socios jest wspieranie finansowe Wisły i pilnowanie, żeby to wsparcie nie zostało wykorzystane w innym celu niż wskazany przez Socios.

Jeśli kiedyś do Socios będzie należało tylu kibiców, że Socios będą w stanie samodzielnie zapewnić finansowanie budżetu Wisły, być może wtedy - BYC MOŻE - pojawią się pomysły wykupienia akcji Wisły i przejęcia klubu przez organizację transparentną i opartą na zdrowych fundamentach.

Póki co żądania by Socios jako organizacja dobrowolnie i bezinteresownie finansująca potrzeby Wisły, wtrącała się w bieżącą politykę sportową jest śmieszne i w oczywisty sposób umieszcza chcących takiego rozwiązania w gronie inteligentnych inaczej.

W sumie to samo mówią właściciel Arki Gdynia we wtrącanie się kibiców w sprawy klubu, efektem czego jest bojkot zarówno kibiców jak i sponsorów.

Czy JK jest na tyle bogatym właścicielem aby olewać głos kibiców oraz sponsorow, stanowiących ok 80% obecnego finansowania klubu?

Nie wiem, ale się domyślam.

FraMat 20.08.2023 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1608425)
W sumie to samo mówią właściciel Arki Gdynia we wtrącanie się kibiców w sprawy klubu, efektem czego jest bojkot zarówno kibiców jak i sponsorów.

Czy JK jest na tyle bogatym właścicielem aby olewać głos kibiców oraz sponsorow, stanowiących ok 80% obecnego finansowania klubu?

Nie wiem, ale się domyślam.

Też nie wiem i też się domyślam.
Dla mnie jednak, gdybym był właścicielem (posiadałbym większościowe udziały) a osoby z zewnątrz, jak kibice, chciały wtrącać się w zarządzanie klubem, nawet z dobrymi intencjami, to w momencie gdy to wtrącanie przekroczyłoby granice dobrych rad, czy sugestii a zamieniło się w bojkot, natychmiast podjąłbym drastyczne kroki jak na przykład wycofanie się z klubu.
Po odebraniu, oczywiście zainwestowanych/pożyczonych spółce pieniędzy.
Może nie aż tak drastycznie jak w przypadku Osucha i Zawiszy, ale mniej więcej w tym stylu.

adfurle 20.08.2023 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1608415)
A może coś knują z Kubusiem i będzie wielki powrót rodziny, która przez dłuższy czas rządziła z sukcesami ekstraklasową Wisłą?
Może zaraz powie, że już nie wytrzymuje potężnego hejtu co więcej on, żona i pies otrzymują poważne groźby i dalej tak być nie może?
Wydaje mi się, że Jaruś&kubuś zaraz zrobią jakąś komiczną akcję, no ale jak zwykle czas pokaże.

Komiczną akcja, to będzie kolejna ustawka w Wiśle i przejęcie akcji JK przez JB i cała władza (oicjalnie) w odpowiednich łapach.

Tu taka tradycja, że jakieś maskarady są na porządku dziennym.

serek.c2 20.08.2023 16:20

Pominę te twoje piękne słowa skierowane w moją stronę, frustracie.

Po kolei:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1608211)
Struktury kibicowskie NIE SĄ od zarządzania klubem. Struktur kibicowskich nie wolno dopuścić do gremiów decyzyjnych czy doradczych. Ugrzęzneliście, w chorym układzie, nie jesteście niczyim głosem. Jesteście winni w takiej samej mierze jak Sternicy bo nie macie żadnej propozycji, nie maci poparcia bo o niego ni edbacoe i nie macie pomysłu jak naprawić Wisłę. Dla przypomnienia dla was to 5 liter dla nas całe życie.

Nie wiem czy w swoim alkoholowym upojeniu nie zauważyłeś, ale my wprost deklarujemy, że nie chcemy klubem zarządzać, bo uważamy, że od tego są władze spółki. Socios nie ma ambicji, by wchodzić do zarządu. Generalnie dość zabawnie brzmi twoja odezwa, bo z jednej strony piszesz, że struktury kibicowskie nie są od zarządzania klubem, a jak się wczytać w te twoje mądrości, to jednak wydaje się, że tego byś wręcz oczekiwał. Zdecyduj się chłopie. Teksty jak ten na końcu sobie daruj, na Wiśle jestem ponad 30 lat i byle kiep nie będzie mi zarzucał, że Biała Gwiazda nic dla mnie nie znaczy.

Cytat:

Bingo....Socios nie powinno mieć nikogo w RN. Niestety ma... po co jest tam O? Wedle Serka czy R.S chwilowo się pogubiłem czyj to jest argument,m kontrolnie....wpływowo...
Dlatego uważam to za układ patologiczny w domyśle korupcyjny i cieszę, że rozumiemy w tej kwestii.

Choćby po to, by móc kontrolować w jaki sposób wydawane są środki przekazane do spółki przez Socios. Patologiczny układ, korupcyjny? Twoje sugestie to totalne dno. Nasz przedstawiciel wspiera Wisłę od wielu lat - jako jeden z większych sponsorów, jako kibic. Ma nasze pełne zaufanie, na takie stanowisko nie zaproponowalibyśmy nikogo, którego nie bylibyśmy pewni.

Cytat:

Wracając do przeszłości SKWK w czasach prosperity wymyśliło sobie cudownie prosty sposób na haracz, na zarobek na handel. Złotówka od biletu jako cena za święty spokój (tak, tak, spłycam ze względów czasowych).
Jesteście kontynuatorem tych najgorszych tradycji, oczekiwań, żądań, przywilejów, rac i postulatów.

Odlot totalny... Stowarzyszenie przekazało do klubu ponad 5 mln zł, zainicjowało i w dużej części sfinansowało budowę nowoczesnego sklepu, wyremontowało szatnie na TS-ie, sfinansowało wraz z kilkoma darczyńcami remont skillboxa na nowej hali. Dzięki naszym staraniom, stworzeniu marki "Wiślackie" oraz inwestycji w sprzęt do nalewania piwa nasz klub w końcu ma jakąś kontrolę nad firmą cateringową, a za każde sprzedane piwo na stadionie otrzymuje złotówkę (do niedawna nie otrzymywał nawet grosza). Wspieramy działania dotyczące historii Wisły, staramy się odzyskiwać pamiątki związane z naszym klubem, zdjęcia, obrazy. Podejmujemy starania, by groby Wiślaków nie niszczały... A to jedynie część naszych działań, które są po prostu najbardziej widoczne. Każdy członek stowarzyszenia co miesiąc przekazuje do kasy średnio prawie 60 zł i ty śmiesz do nas wszystkich pisać coś o złotówce od biletu, o jakichś wyimaginowanych przywilejach, porównywać naszą działalność z działalnością SKWK?

Cytat:

Czy ktokolwiek zająknął się o stanie krzesełek? O brudzie i gnoju jaki panował na sektorach (na G zwłaszcza) po Igrzyskach Europejskich? Czy ktoś zapytał: za co płaci Wisła miastu a może ktoś zapytał czy ma płacić za taki standard?

Członkowie Socios swego czasu przeprowadzili akcję sprzątania stadionu - byłeś z nami wtedy? Wsparłeś nas, szorowałeś krzesełka z ptasich gówien? Usłyszeliśmy potem od miasta, że sobie zrobiliśmy akcję PRową. W klubie, w mieście - dziesiątki razy zgłaszaliśmy problemy z porządkiem na sektorach, z brudem, z zaniedbanymi toaletami. Czym ty się wykazałeś, poza zarzucaniem komuś, że czegoś nie zrobił, choć to robi od dłuższego czasu?

Cytat:

Nie zadajcie najbanalniejszych pytań, nie zajmujecie się najprostszymi sprawami, nie monitujecie w sprawie zakazów, i spraw kibicowskich więc nie jesteście tez partnerem do zarządzania klubem, do kontroli czy bycia think tankiem o jakim marzyliśmy w swojej naiwności przed 5 laty.

Nie "monitujemy" w sprawie zakazów i spraw kibicowskich, bo nie jesteśmy od tego! Może mamy jeszcze doping prowadzić i wynajmować specjale na wyjazdy? Przeczytaj najpierw statut stowarzyszenia, to może dotrze do ciebie, po co zostało Socios powołane. "Sprawy kibicowskie" to jeden z tych tematów, którego się nie zamierzamy dotykać, to jest w ogóle poza dyskusją i również od samego początku o tym głośno mówiliśmy.

Reszty twojego bełkotu nie mam zamiaru komentować, poza wyzwiskami nie ma tam kompletnie nic.

spartan 20.08.2023 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1608429)
... frustracie. ...byle kiep

Po pierwsze to mylisz krytykę z inwektywami...paziu...tak, czasami lookam na SB...i mógłbym zakończyć gdybyś był kibicem bo od dawna nie cieszą mnie ani prywatne ani publiczne przepychanki z miałkimi intelektualnie rozmówcami stosującymi słabe prowokacje, które zawsze kończą się pyskówką...

Wysil się jednak i postaraj bardziej bo zamiast bycia zwykłym kibicem wybrałeś formę publicznej działalności a to zmienia Twoje położenie...

Cytat:

Po kolei:

Nie wiem czy w swoim alkoholowym upojeniu nie zauważyłeś, ale my wprost deklarujemy, że nie chcemy klubem zarządzać, bo uważamy, że od tego są władze spółki. Socios nie ma ambicji, by wchodzić do zarządu.
.....

Nasz przedstawiciel wspiera Wisłę od wielu lat - jako jeden z większych sponsorów, jako kibic. Ma nasze pełne zaufanie, na takie stanowisko nie zaproponowalibyśmy nikogo, którego nie bylibyśmy pewni.

Naprawdę czytaj nim prześlesz albo odpowiedz sobie na pytanie czy jest z Zarządzie czy jednak go nie ma...a jeśli tak to w jakim celu?

Cytat:

Odlot totalny... Stowarzyszenie przekazało do klubu ponad 5 mln zł, zainicjowało ....
bla bla bla...

Tu doskonała pointę dostarczy niezawodny FraMat

Cytat:

Członkowie Socios swego czasu przeprowadzili akcję sprzątania stadionu - byłeś z nami wtedy? Wsparłeś nas, szorowałeś krzesełka z ptasich gówien? Usłyszeliśmy potem od miasta, że sobie zrobiliśmy akcję PRową. W klubie, w mieście - dziesiątki razy zgłaszaliśmy problemy z porządkiem na sektorach, z brudem, z zaniedbanymi toaletami. Czym ty się wykazałeś, poza zarzucaniem komuś, że czegoś nie zrobił, choć to robi od dłuższego czasu?

Możecie myć krzesełka co drugi tydzień jeśli taki macie kaprys tylko dlaczego oczekujesz tego od osoby przychodzącej na mecz incydentalnie albo nawet cyklicznie. Odważnie założę, że jeśli i zabłądzisz do filharmonii i dostaniesz ujebane krzesełko to nie pomyślisz, że w piątek go nie umyłeś a raczej, że Filharmonia nie jest miejscem gdzie chcesz drugi raz zostawić kasę ?
Powiedz mi czym różni się piłka nożna od wizyty w dowolnym miejscu spędzania wolnego czasu abyś wymyślał tak bzdurne oczekiwania?
I przypadkiem nie wysyłaj na Kałuży.

A mówiąc serio dopóki będziecie siłą roboczą to tak będziecie traktowani dlatego napisałem, że Socios w tej formule jest niewydajne. Nie z założenia a zarządzania i dlatego jesteś adresatem. Nie jego członkowie a ty osobiście.

Tak, tak..zbliżam się do creme do la crem czyli myśli FraMata

Cytat:

Nie "monitujemy" w sprawie zakazów i spraw kibicowskich, bo nie jesteśmy od tego! Może mamy jeszcze doping prowadzić i wynajmować specjale na wyjazdy? P

Serio ? O tych po drugiej stronie muru mamy też mówić ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1608423)

Jestem od zawsze po drugiej stronie Twojej inteligencj
:rotfl::rotfl:

chcesz tworzyć demokratyczny klub wspierany i zarządzany przez kibiców ? może AKS Zły będzie dobrym adresem, ja wolałbym jednak rozmawiać o czymś więcej niż amatorskie rozgrywki. Masz czas wygooglaj sobie np casus rodziny Glazerów i konfliktu z kibicami Man Utd. Sporu o barwy i podejście do zarządzania. Tak, można prowadzić duże kluby i mozna krytykować Zarząd dużych klubów z pozycji kibica...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1608426)
Dla mnie jednak, gdybym był właścicielem (posiadałbym większościowe udziały) a osoby z zewnątrz, jak kibice, chciały wtrącać się w zarządzanie klubem, nawet z dobrymi intencjami, to w momencie gdy to wtrącanie przekroczyłoby granice dobrych rad, czy sugestii a zamieniło się w bojkot, natychmiast podjąłbym drastyczne kroki jak na przykład wycofanie się z klubu.
Może nie aż tak drastycznie jak w przypadku Osucha i Zawiszy, ale mniej więcej w tym stylu.

Na szczęście mamy równie znikome szanse na wyganą w lotto.

Patologia, zło, i paradoks Wisły polega właśnie na pożyczkach .... które finansują kibice i po części takkże Socios... JK nie pompuje swoich pieniędzy charytatywnie natomiast całkiem realnie korzysta z tych dostarczanych przez kibiców. Można być ślepym i głuchym ale nie zmieni to rzeczywistości i kasa pompowana w miejsce A czy do celu B jest drenowana z celu C, na które chwilowo nie musi pożyczać właściciel w zamian za rozbudowując kadrę do granic absurdów o zawodników z krainy fantastyki dodtakowo w swojej zawziętości utrzymując dyletantów w managmencie 1 drużyny..

W okresie największego kryzysu dziwna nowomowa Królewskiego była czymś świeżym, zabawnym i intelektualnie ciekawym a w połączeniu z dorobkiem Leśniodorskiego i legendą Kuby wydawało się, ze jeste szansa na rzeczywisty restart. Niestety maski opadły i zamiast restartu okaząło się, że nowy właściciel jest pozerem, dyletantem i do tego tak zapatrzonym w siebie, ze za nic nie potrafi kierować sie zdrowym rozsądkiem, prędzej topiąc klub noż usuwając się w cień z którego wyszedł dzięki Wiśle.

To zasłanianie się "statutem" i grożenie wycofaniem jest właśnie skracaniem chwili w której upadek nastąpi
Tylko wy się wtedy zdziwicie...

serek.c2 20.08.2023 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1608454)
Po pierwsze to mylisz krytykę z inwektywami...paziu...

Wróć może do swojego pierwszego wpisu, a potem pisz coś o krytyce i inwektywach.

Cytat:

Naprawdę czytaj nim prześlesz albo odpowiedz sobie na pytanie czy jest z Zarządzie czy jednak go nie ma...a jeśli tak to w jakim celu?

Naprawdę nie jest moją winą, że nie odróżniasz zarządu spółki od rady nadzorczej.

Cytat:

Tu doskonała pointę dostarczy niezawodny FraMat

Nie widzę żadnego związku, ale tak właśnie myślałem, że nie odniesiesz się merytorycznie, tylko będziesz próbował pokpić sprawę... Napisałeś w stosunku do nas brednie i dobrze o tym wiesz.

Cytat:

Możecie myć krzesełka co drugi tydzień jeśli taki macie kaprys tylko dlaczego oczekujesz tego od osoby przychodzącej na mecz incydentalnie albo nawet cyklicznie. Odważnie założę, że jeśli i zabłądzisz do filharmonii i dostaniesz ujebane krzesełko to nie pomyślisz, że w piątek go nie umyłeś a raczej, że Filharmonia nie jest miejscem gdzie chcesz drugi raz zostawić kasę ?
Powiedz mi czym różni się piłka nożna od wizyty w dowolnym miejscu spędzania wolnego czasu abyś wymyślał tak bzdurne oczekiwania?
I przypadkiem nie wysyłaj na Kałuży.

A mówiąc serio dopóki będziecie siłą roboczą to tak będziecie traktowani dlatego napisałem, że Socios w tej formule jest niewydajne. Nie z założenia a zarządzania i dlatego jesteś adresatem. Nie jego członkowie a ty osobiście.

Odpisałem ci konkretnie na twoje zarzuty, że wielokrotnie interweniowaliśmy w sprawach, które poruszyłeś. Nie potrafisz przyjąć tego do wiadomości, trudno.

FraMat 20.08.2023 22:47

Cytat:

Jestem od zawsze po drugiej stronie Twojej inteligencj
:rotfl::rotfl:

chcesz tworzyć demokratyczny klub wspierany i zarządzany przez kibiców ? może AKS Zły będzie dobrym adresem, ja wolałbym jednak rozmawiać o czymś więcej niż amatorskie rozgrywki. Masz czas wygooglaj sobie np casus rodziny Glazerów i konfliktu z kibicami Man Utd. Sporu o barwy i podejście do zarządzania. Tak, można prowadzić duże kluby i mozna krytykować Zarząd dużych klubów z pozycji kibica...
...

Chyba jednak niczego nie rozumiesz.
Gdzie ja pisałem o "demokratycznym klubie wspieranym i zarządzanym przez kibiców"?

Napisałem jedynie, że Socios w założeniu i w praktyce na dzisiaj to "organizacja dobrowolnie i bezinteresownie finansująca potrzeby Wisły".
Napisałem też, że gdyby Socios byli na tyle liczni i dysponowali odpowiednimi funduszami mogliby kiedyś wykupić akcje Wisły.
Jednak nie liczę, że to kiedykolwiek się stanie widząc że większość kibiców stać jedynie na pyskówki w necie.

MaLk 20.08.2023 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1608381)
(...)
To zdanie i już wiem, że Socios w takiej formule jest zbędne.
Zbędne dla mnie. Formule i zarządzaniu .... nie zasadzie i istnieniu.
(...)
Chcecie reprezentować siebie, nie płaczcie (wymiennie z nie narzekajcie), że brak wielu chętnych, bo naprawdę chcecie i być głosem 2 tysięcy?
(...)
Mój zarzut w stosunku do Socios to właśnie zarzut o egalitaryzm, bierność, inercję, układy, kolesiostwo, brak pomysłu, brak wizji, brak krytycznego myślenia, brak dyskusji, brak chęci zmian.
(...)
Stowarzyszenia kibiców mają się angażować, mają mieć pomysł, mają wywierać presję, mają mieć cel. Dlatego Socios zmarnowało potencjał i atmosferę z przed 5 lat. W zarządzających straciłem wiarę po foottracku i wymiksowaniu Obidzińskiego).
(...)
Statut to nie mojżeszowe tablice...Pytanie po co jest Socios i czym ma się zajmować...

Dooobra, już wiemy, że Socios, które chce się zajmować X i wpisało se to na sztandary, a nie Y, nie jest realizacją Twoich marzeń, bo uważasz, że wprawdzie ludzie tam się zapisali żeby realizować X, ale choć Ty się tam nie zapisałeś i nie planujesz zapisać, to wolałbyś, żeby realizowało Y, z pięknie określonym manifestem programowym, który dla nikogo przez ten czas nie był na tyle atrakcyjny, żeby ruszyć d*pę.

Abstrahując od uwłaczającemu logice rozumowaniu, jakie prezentujesz, co stoi na przeszkodzie, abyś zostawił tym mięczakom z Socios żeby dalej sobie robili to swoje X i zgnili sobie w swoim egalitaryzmie, inercji itd., pozwolił im zgnić w bezsensownych marzeniach i porwał tłumy zakładając nowe stowarzyszenie kibicowskie, które będzie miało prawdziwy CEL.

W tym kraju do założenia stowarzyszenia wystarczy 7 osób, a w porywach nawet 3. Nie bądź frajer i pokaż tym frajerom jak się to robi. Pokaż, że potrafisz coś więcej niż przypier*olić się anonimowo na niszowym forum po pięciu latach roboty, pięciu zebranych milionach złotych i ponad dwóch tysiącach członków. Możesz też wejść na ścieżkę trudniejszą, zapisz się do Socios i spróbuj przekonać od wewnątrz do swoich przekonań o tym, czym Socios są.

Póki co ośmieszasz się, oczkując od stowarzyszenia miłośników śrubek, aby na życzenie jakiegoś pojedynczego no-mane'a z sieci realizowało szeroko zakrojoną kampanię zastępowania śrubek gwoździami. Nikogo nie obchodzi, że dla Ciebie Socios jest zbędne. Nie ma przymusu zapisywania się, zwłaszcza jeśli ktoś nie zgadza się z treścią statutu Socios. Ja natomiast w swej naiwności chcę, aby Socios reprezentowało członków Socios a nie osoby, które z Socios nie mają nic wspólnego, tak samo jak nie oczekuję od stowarzyszenia wegetarian żeby wyrażało swoje opinie w przedmiocie tego, czy schabowy jest lepszy od krakowskiej suchej, tylko dlatego, że jednych i drugich łączy przekonanie o tym, że od czasu do czasu trzeba coś zjeść.

Normalnie bym uznał, że próbujesz w ten sposób odreagować ten sam problem, który mamy wszyscy tu obecni - wkurzenie na widok tego dziadostwa i amatorki w klubie. Ale Ty postanowiłeś dorobić do tego IDEOLOGIĘ i pouczać ludzi o tym, że za mało biznesu w życiu potrafili.

A skoro już przy tym jesteśmy - ile stowarzyszeń, najlepiej kibicowskich, w życiu prowadziłeś?

Karherop 21.08.2023 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1608426)
Też nie wiem i też się domyślam.

Ależ tu nie musi być żadnego oficjalnego bojkotu, czy nawet wtrącania w zarządzanie w klubie. W momencie gdy kibicom zobojętnieją wyniki, a sponsorzy nie będą widzieli magnesu dla ich biznesow to pewne scenariusze się samoistnie zmaterializują.

Masz przykład choćby tego jak fatalnie działa w ostatnim czasie PZPN i jak zaczyna się odpływ kibiców i sponsorów. Nawet jeśli karawana jedzie dalej to parę osób wie że pali im się grunt pod nogami

Można być głuchym na głosy kibiców/sponsorów, ale trzeba być albo głupim, albo zaj*****e bogatym. Raczej JK nie jest w żadnej z tych grup.

Szneka 21.08.2023 10:47

skoro JK nie jest w żadnej z tych grup to dlaczego dalej działa na szkodę klubu?

Karherop 21.08.2023 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1608499)
skoro JK nie jest w żadnej z tych grup to dlaczego dalej działa na szkodę klubu?

Myślę że obecnie jest na granicy podjęcia w końcu pewnych kroków. Reszta jest w jego głowie.

Po przegranej z Arka 28.08. zapewne będzie komunikat o trenerze tymczasowy.

Remis/wygrana odwleka decyzję w czasie. Oby tylko nie dawały alibi.

bódyń 21.08.2023 12:29

Ale wygralismy na ostatnie 6 meczy 1.
na ostatnie 4 u siebie 3 porazki i 1 remis. Remis ze Stala co ma 1 pkt i kazdy jej srednio laduje 3 bramki a my nie potrafimy,
Nie powinien miec znaczenia wynik z Arka dla wywalenie Sobola.

Karherop 21.08.2023 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1608514)
Ale wygralismy na ostatnie 6 meczy 1.
na ostatnie 4 u siebie 3 porazki i 1 remis. Remis ze Stala co ma 1 pkt i kazdy jej srednio laduje 3 bramki a my nie potrafimy,
Nie powinien miec znaczenia wynik z Arka dla wywalenie Sobola.

Dla kogoś kto obiektywnie ocenia wyniki/efekty nie powinien mieć znaczenia.
Dla kogoś kto chce się trzymać swojej "wizji", to tak, ma znaczenie.

Szczególnie gdy nie ma się dogranego zastępcy na "tu i teraz", który powiedzmy jest o krok od podpisu.

Żeby nie było że tylko u nas tak jest. W Widzewie już trener był na wylocie (bilans w 2023) 3-6-11, ale wygrał i zremisował i póki co temat oddalono.

Wcale mnie nie zdziwi jeśli JK będzie też tak przeciągał linę ile się da i jeśli z Arka zdecydowanie wygramy (w co jednak powątpiewam) to Sobolewski ugra kolejny miesiąc pracy.

Jaroo1 21.08.2023 13:16

Przecież Jaro i Radek żyją w takiej bańce, że jeśli

a) przegramy po świetnej grze gdzie będziemy mieli ze 100 niebezpiecznych ataków, to powiedzą, że mimo porażki mecz był pod kontrolą, 4 bramka ustawiła mecz ale zgodnie z tym co mówili, widać już zalążki dobrej gry i ze ta maszyna ruszyła

b) wygramy 1:0, nie oddając celnego strzału, po samobójczej bramce z połowy boiska, to powiedzą, ze takie mecze się zdarzają ale najwazniejsze że umiemy je wygrywać i to świadczy, ze drużyna jest silna.

To jest taki poziom odklejelnia, że dopóki ktoś nie wymusi zmian z zewnątrz, to tych zmian nie będzie. Chyba, ze już im psychika sama z siebie siądzie i się odechce, nie że honorowo, tylko z bezsilności i wstydu.

Stąd podejrzewam, że ostatnio tutaj złe opinie o Socios, po to żeby wlasnie oni ratowali sytuację i te naciski na Jarusia robili publicznie i konkretnie.

skarabeus 21.08.2023 13:25

Jak sobie tak myślę o tym jakim człowiekiem jest odklejony, to wydaję mi się, że tylko i wyłącznie ciężki hejt z trybun i na twitterze może go zmusić do oddania komuś Wisły.

sandomingo 21.08.2023 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1608519)

Wcale mnie nie zdziwi jeśli JK będzie też tak przeciągał linę ile się da i jeśli z Arka zdecydowanie wygramy (w co jednak powątpiewam) to Sobolewski ugra kolejny miesiąc pracy.

Z Arką zdecydowanie wygramy? :)
Liga jest niby nieprzewidywalna ale jednak nie aż tak.

W grze Wisły nic się nie klei, przez tydzień to nie ma prawa się zmienić.

Natomiast zgadzam się z tym, co napisałeś powyżej.
Jeżeli Sobolewski (lub Królewski, nie pamietam) mają czelność mówić, że pomimo gry w 10 udało się zdobyć bramkę to ja dziękuję i nie mam więcej pytań.
Tutaj chyba nawet Gulowe 0:5 nie zmieni sytuacji.

serek.c2 21.08.2023 13:32

Problem w tym, że nam się w sumie nie udało strzelić ;)

Jaroo1 21.08.2023 13:41

Cytat:

Z Arką zdecydowanie wygramy?

Jeżeli Sobolewski (lub Królewski, nie pamietam) mają czelność mówić, że pomimo gry w 10 udało się zdobyć bramkę to ja dziękuję i nie mam więcej pytań.
Ale kto i kiedy zwolnił jakiegoś trenera w Wiśle?

Przecież w Wiśle zwolniono tylko Hyballę bo sie nie spodobało, że kazał zapierdalać. Reszta to wylatywała po jakichś tragicznych seriach, jak już wszyscy mieli dość, jak już psycha im siadła albo trybuny ....iły, nie za 0:7 czy 0:5, nie za spadek, czy brak awansu, nie na podstawie wyników czy za podsumowanie pracy, po prostu też nie będa przecież trzymać trenera aż wykręci rekord 30 porażek pod rząd i spadnie do A klasy.

Przychodzi moment, że już wszyscy mają danego ukłądu dosć i po cichu, bez słowa zająknięcia, bez podsumowania co tu się odjebało i jakie wyciągnęliśmy wnioski jest zmiana trenera, na kolejnego czarodzieja wyciągniętego z dupy.

W tym żałosnym układzie, nawet żaden trener nie miał jaj żeby powiedzieć złe słowo na jakiegoś kopacza. Bo np wiem, że pracujemy dobrze ale Pan x się nie przykłada, pan Y za dużo chodzi po klubach itp Też jest cisza, nigdy trener nikogo winnego nie znalazł. Mimo tragicznych wyników nierzadko. Ewentualnie następuje z dupy jakieś spychanie gościa na łąwkę czy trybuny, tak jak ostatnio Moltenisa itp

sandomingo 21.08.2023 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1608523)
Problem w tym, że nam się w sumie nie udało strzelić ;)

Słuchaj no Dyrektorze: suma naszych niebezpiecznych ataków wymusiła na przeciwniku błąd, który zakończył.się golem. I to wszystko grając w 10tkę. Tak czy nie ?!

sandomingo 21.08.2023 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1608524)
Ale kto i kiedy zwolnił jakiegoś trenera w Wiśle?

Przecież w Wiśle zwolniono tylko Hyballę bo sie nie spodobało, że kazał zapierdalać. Reszta to wylatywała po jakichś tragicznych seriach, jak już wszyscy mieli dość, jak już psycha im siadła albo trybuny ....iły, nie za 0:7 czy 0:5, nie za spadek, czy brak awansu, nie na podstawie wyników czy za podsumowanie pracy, po prostu też nie będa przecież trzymać trenera aż wykręci rekord 30 porażek pod rząd i spadnie do A klasy.

Przychodzi moment, że już wszyscy mają danego ukłądu dosć i po cichu, bez słowa zająknięcia, bez podsumowania co tu się odjebało i jakie wyciągnęliśmy wnioski jest zmiana trenera, na kolejnego czarodzieja wyciągniętego z dupy.

Czyli reasumując - to jeszcze nie ten czas. I tutaj się zgadzamy.

Jaroo1 21.08.2023 13:46

No ja się nie zgadzam, że jeszcze nie ten czas. Może 1, może 3 mecze i poleci Sobol. Jeśli trybuny będą ....ić, internety będa płonąć, to Jaro już się obsra. Bo sytuacja robi się dramatyczna.

Tylko nie wystarczy dramatyczna, musi być taka, ze już będzie awans przegrany w 6-8 kolejce, że już będzie taka strata, ze Jarkowi przez myśl przejdzie takie "łorety, no tych 15 pkt t może rzeczywiście już nie odrobimy".

Zauważ, że narracja już się zmieniła, po 5 kolejkach hahaha
Na początku była wygrana, wmawianie, że jest zajebiście i już szkoda słuchać płaczków w internetach, na pewno sztab do końca roku będzie pracował, walczymy o awans. Teraz już powoli zamykają mordę bo wynikó nie ma, gry nie ma, strata rośnie więc Sobol przetasował składem jak dobry karciarz, a Jaro mówi, że na spokojnie będzie analizował sytuację. Także gacie już obsrane i czekają na zmianę

Karherop 21.08.2023 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1608522)
Z Arką zdecydowanie wygramy? :)

To powiedział Sobolewski.

Niemniej takie cuda się zdarzają, wypisz wymaluj nasze 3-0 w Bielsku, gdzie wykorzystaliśmy 100% sytuacji a Biegański miał swój dzień. Wydźwięk był tylko taki że doszło do zdecydowanego zwycięstwa Wisły, a z obrazu meczu sam JK przyznał że powinniśmy ten mecz przegrać (co akurat uważam za objaw zdroworozsądkowy, szkoda że tak rzadko okazywany).

Gdyby teraz doszło do 0-5 z Arka to by się Guardiola u nas nie utrzymał, nie róbmy sobie jaj.

Już Brzęczek z takimi plecami miał być niezatapialny. I został zatopiony, a raczej sam skoczył na główkę na mieliznę będąc w przekonaniu o swoim warsztacie selekcjonerami i trenerskim.

wiśnia 25.08.2023 20:37

Jak to jest niech mi ktoś wytłumaczy, nie ma pieniędzy na kontrakt Fernandeza tak?. Ale na opłacanie pięciu bramkarzy już jest? pomijam, że żaden nie nadaje się do pierwszego składu. Albo są pieniądze na takie tuzy jak Niewiadomski, Talar, Gogół, Fazlagic, o co kaman?.

Karherop 26.08.2023 00:02

Myślę że spokojnie naszych 5 bramkarzy, Niewiadomski, Talar i Gogol nie zarabiają do kupy tyle ile Fernandez dostaje w Lechii. Doliczając Fazlagicia to może być już trochę ponad jego kontrakt.

I to nie abstrakcja. Pensja Luisa to by się w nie jednym zespole 1 ligi pół kadry najadło.

sevenheaven 26.08.2023 09:17

i co w tym złego? zamieniłbym ich wszystkich na 1 ferdenandeza

wiśnia 26.08.2023 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1608847)
Myślę że spokojnie naszych 5 bramkarzy, Niewiadomski, Talar i Gogol nie zarabiają do kupy tyle ile Fernandez dostaje w Lechii. Doliczając Fazlagicia to może być już trochę ponad jego kontrakt.

I to nie abstrakcja. Pensja Luisa to by się w nie jednym zespole 1 ligi pół kadry najadło.

Lepiej nasprowadzać 10 słabiaków, niż 2-3 dobrych.....jakość kosztuje dziwne nie?.
Najbardziej rozwala mnie ściąganie szrotu z rezerw Lecha, czy to specjalność Kikusia czy w dziale transferowym mamy ukryty talent menadżerski który wyławia takie perełki dla nas?.
Szkoda, że nikomu nie wpadło do głowy np. żeby Socios dopłacało do kontraktu Fernandeza.

Markus 26.08.2023 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1608853)
i co w tym złego? zamieniłbym ich wszystkich na 1 ferdenandeza

To akurat trafna uwaga, że korzystniej dla klubu posiadać jednego Fernandeza, niż pięciu czy sześciu Niewiadomskich lub nawet Szotów.

Ale spokojnie: nowy algorytm zaanonsowany przez Królewskiego, który teraz ma decydować o naszej polityce transferowej, z pewnością nie dopuści, by w Wiśle byli kolejni Fernandezi, zamiast jeszcze większej grupy Gogóli. :evil:

leszekpw 26.08.2023 10:07

A może tu nie zależy na awansie? Może wręcz przeciwnie? Może jest jakieś drugie dno?

Patryko 26.08.2023 10:54

Jakie drugie dno? Tutaj będzie 60 milionów długów w następnym sezonie, w I lidze. Widzisz jakiś scenariusz wyjścia z czegoś takiego bez awansu?

leszekpw 26.08.2023 14:49

Wieczysta przebiła nas oferta za Góralskiego. Sięgnęliśmy dna.

wiśnia 26.08.2023 16:40

Do wykasowania.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl