Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MaLk 16.08.2023 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1607930)
Zając twierdził że jest bez formy i dlatego nie gra :>

Czyli pewnie z marszu wejdzie do gry w nowym klubie ;)

bocian23 16.08.2023 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1607935)

Dokładnie. Skoro dla nieudaczników w sztabie nie nadaje się do Wisły to znaczy, że chłopak musi być całkiem dobry i potrzebny w nowej drużynie

wolfy 16.08.2023 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1607935)

A po co go kupują? Pewnie będzie tam gwiazdą skoro dla Harryego i Lloyda trenerki jest nie teges :haha:
W sumie trzeba coś jeszcze z Rodado i Villarem zrobić, bo Junca się już dostosował do poziomu zespołu.

Chorynatrzykolory 16.08.2023 17:51

Pewnie Moltenis sam chciał odejść bo miernoty na naszej ławce czyt. Sobol i Zając nie dawali mu grac , a przecież kolejnym w kolejce do wejścia na boisko będzie nasza legenda Alan Uryga więc jest kim zastąpić Lasickiego albo Colleya albo Eneko

Chorynatrzykolory 16.08.2023 18:04

Pozbycie się Moltenisa przy tym frajerstwie co mamy w obronie to jakiś .......ony zart Krolewskiego i jeśli jest prawda że dostaliśmy jakieś gówniane pieniądze za niego to niech się prezes rozpędzi i .......nie baranka o ścianę
Najlepiej z pseudo trenerem i Alanem

Szneka 16.08.2023 20:04

może ktoś z klubu wyjaśni o kiego ch uja e tym wszystkim chodzi? Nie stać nas na Igbekeme i Lloncha, odchodzą Tachi i Moltenis, zaraz odejdzie Colley. Oby Kiko nie ściągnął zaraz ze dwóch Hiszpanów po 30 na środek obrony. Pozbycie się dwóch ciekawych graczy a zostawienie Urygi zakrawa na kpinę i sabotaż.

azor 16.08.2023 20:28

25k ojro, czyli jak dobrze licze, to...dwie wypłaty Fernandeza? ;)

Wcześniej rekiny były na trybunach, teraz mamy rekiny biznesu

Qadou 16.08.2023 20:38

Moltenis niestety został kozłem ofiarnym namaszczonym przez Sobola za końcówkę sezonu, prawdopodobnie upatrzył sobie go gdy w meczu barażowym z Puszcza w 90 minucie potknął się o własne nogi i straciliśmy bramkę. Dodatkowo łatwo było go odpalić bo nie był człowiekiem od Kiko tylko taką transferową sierotą. Nie zmienia to faktu iż był naszym najciekawszym środkowym obrońcą dodatkowo ze smykałką do bramek a jego pozbycie się i to za grosze pokazuje że Sobol jest kretynem.

s1mone 16.08.2023 20:50

Moltenis był naszym najlepszym stoperem.
Jeżeli go oddaliśmy ze względu na wywrotkę w barażu to gratuluję.
Jeszcze się można łudzić, że to była jakaś super oferta, ale wątpię.... te 25k brzmi aż nadto realnie.
Przy dwóch takich nieruchawych klockach jak Srutututu i Łasicki to każda kontra będzie śmierdzieć bramką.
Żaden nie dysponuje odpowiednią szybkością do ścigania się z napastnikami.

Ja generalnie nie rozumiem tego - przez 2/3 sezonu tracimy bardzo mało goli grając bardzo wysoko obroną, zgrywamy defensywę ii gdy już stanowi w miarę monolit to wypierdzielamy jej najważniejsze ogniwo.... srol i tyle.

azor 16.08.2023 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1607959)
Moltenis był naszym najlepszym stoperem.
Jeżeli go oddaliśmy ze względu na wywrotkę w barażu to gratuluję.
Jeszcze się można łudzić, że to była jakaś super oferta, ale wątpię.... te 25k brzmi aż nadto realnie.
Przy dwóch takich nieruchawych klockach jak Srutututu i Łasicki to każda kontra będzie śmierdzieć bramką.
Żaden nie dysponuje odpowiednią szybkością do ścigania się z napastnikami.

Ja generalnie nie rozumiem tego - przez 2/3 sezonu tracimy bardzo mało goli grając bardzo wysoko obroną, zgrywamy defensywę ii gdy już stanowi w miarę monolit to wypierdzielamy jej najważniejsze ogniwo.... srol i tyle.

hola hoooola - 25k + bonusy ;) 1k ojro za każdą bramkę, 2k za asystę, 6,4k za gola zza pola karnego ;)

nic tylko kibicować Borisowi ;)

Wojtas 16.08.2023 21:43

Jesli oddajemy Moltenisa bo cos zepsuł (tak wywrotka z Puszczą) to w takim razie radzio powinien za swoje błedy powinien sobie stanac po drugiej stronie ziemi ,byle dalej od Wisły.Zostaje nam Łasicki którego uwazam za mierotę piłkarską ,i niewiedziec czemu i za co on ciagle ma pierwszy skład.
Co sie w tym klubie odwala to poprostu rece opadają.

kopaczoholik 16.08.2023 22:01

Odejście Moltenisa to prowokacja...

Moltenis był najlepszym naszym obrońcą tylko dlatego, że nie grał w tym sezonie :D

Ale nie pojętym jest dla mnie jak można pozbywać się naszego najlepszego obrońcy z poprzedniego sezonu, w szczególności, że nasz kapitan gra DRAMATYCZNIE źle... a w jego zastępstwie wchodzi do gry Coley, który może wywinąć numer w każdym momencie meczu... choć ostatnio zrobił dobrą zmianę...

Swoją drogą niech mi ktoś wyjaśni kto będzie grał na środku obrony w przypadku jakiejkolwiek kontuzji środkowego obrońcy?!!! Łasicki jest w fatalnej formie.... więc co? Pozostajemy tylko z Eneko i Coleyem? W przypadku ich kontuzji lub fatalnej gry to Sobolewski wystawi do składu chorągiewkę/kołek?

doktor granat 16.08.2023 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1607967)
Odejście Moltenisa to prowokacja...

Moltenis był najlepszym naszym obrońcą tylko dlatego, że nie grał w tym sezonie :D

Ale nie pojętym jest dla mnie jak można pozbywać się naszego najlepszego obrońcy z poprzedniego sezonu, w szczególności, że nasz kapitan gra DRAMATYCZNIE źle... a w jego zastępstwie wchodzi do gry Coley, który może wywinąć numer w każdym momencie meczu... choć ostatnio zrobił dobrą zmianę...

Swoją drogą niech mi ktoś wyjaśni kto będzie grał na środku obrony w przypadku jakiejkolwiek kontuzji środkowego obrońcy?!!! Łasicki jest w fatalnej formie.... więc co? Pozostajemy tylko z Eneko i Coleyem? W przypadku ich kontuzji lub fatalnej gry to Sobolewski wystawi do składu chorągiewkę/kołek?

Jak będzie potrzeba to na środek można przesunąć Juncę albo Jarocha, nowy Hiszpan na 6 jeśli nie jest nieruchawym klockiem też teoretycznie mógłby zostać cofnięty. Ogólnie to prawie wszyscy ch.ja grają więc w zasadzie wszystko jedno kto się będzie wygłupiał na stoperze.
A co do odejścia Moltenisa, dla mnie to niestety sygnał, że jesteśśmy blisko położenia na łopatki, chyba że przyjdzie kolejny Hiszpan to będzie dziwnie.Oczywiście wolałbym żeby wypchnięto Urygę albo Colleya, jednego nie ma, a drugi to kiksiarz, który ogólnie sprawia na mnie wrażenie jakby miał granie w Wiśle w d.

Arkadiusz.Czerepach 16.08.2023 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1607922)

z tego artykulu wynika że w tym klubie z budziejowic GRA zdenek ondrasek

ktos mi to wyjasni ?

bo podobno był połamany

doktor granat 16.08.2023 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1607971)
z tego artykulu wynika że w tym klubie z budziejowic GRA zdenek ondrasek

ktos mi to wyjasni ?

bo podobno był połamany

Ale widać ozdrowiał bo wg tm - 4 całe mecze na 4 - gol i asysta.
Ostatnie miejsce w tabeli, Józek jest im bardzo potrzebny bo dostali już 17 goli.
Pewnie z tysiąc koron mogą za niego dać i dużo procent z przyszłych milionowych transferów.

nero 16.08.2023 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1607973)
Ale widać ozdrowiał, wg tm - 4 całe mecze na 4 - gol i asysta.
Ostatnie miejsce w tabeli, Józek im potrzebny bo dostali już 17 goli
Pewnie z tysiąc koron mogą za niego dać.

Warto dodać, że nie jest to jakaś pół amatorska liga albo liga odbojów tylko najwyższy poziom rozgrywek w Czechach.

Arkadiusz.Czerepach 16.08.2023 23:20

ja to tylko zostawie:
https://i.ibb.co/rwBQJ9z/lusi.png

krysztal 16.08.2023 23:27

Przecież Zdenek był już zdrowy tylko nikt go do jako takiej formy nie umiał doprowadzić

wolfy 16.08.2023 23:30

Najważniejsze że nie ma hamulcowego Fernandeza.

leszekpw 16.08.2023 23:34

No i jak Rodado miał się odblokować bez Fernandeza. Tak strzelał w sparingach!

wiesniak842 16.08.2023 23:44

Ten Hiszpan z Odry niezle liczby. Po czterech meczach 3 bamki, 2 asysty + stary wyjadacz Makuszewski. Jak ich Nocon dobrze ustawi to my tego nie wygramy.

krysztal 17.08.2023 06:35

Liczyłem że tego Borje Galana Zabrze wyciągnie z Odry do meczu z nami ale chyba już temat upadł.Może mieć jebany pole do popisu z naszymi pożal się Boże obrońcami.

azor 17.08.2023 07:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1607991)
No i jak Rodado miał się odblokować bez Fernandeza. Tak strzelał w sparingach!

Goku go teraz blokuje.

krysztal 17.08.2023 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1608005)
Goku go teraz blokuje.

Albo co gorsze,Sobczak

FraMat 17.08.2023 09:20

Loża szyderców rozwija się.
Miło z rana poczytać przejawy dobrego humoru kibiców Wisły.

leszekpw 17.08.2023 09:25

Moltenis odchodzi, coraz lepiej. Równia pochyła.

DeadOrAlive 17.08.2023 09:25

Śmiech przez łzy.

skarabeus 17.08.2023 09:26

Klub mem to i loża szyderców się powiększa.
Co się dziwić?

leszekpw 17.08.2023 09:47

A co się dziwić, że szydera, jak prezes chłopczyk pajac.

Arek95 17.08.2023 10:16

https://transfery.info/aktualnosci/c...a-latwe/192093

Tachi uciekł przed geniuszem trenerskim, Moltenis odszedł po niezłej rundzie, a zaraz odejdzie Colley.
Całe szczęście już mamy upatrzonych następców, którzy jeśli podpiszą kontrakt pod koniec sierpnia to w październiku będą do gry w pierwszym składzie.

krysztal 17.08.2023 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1608013)
Loża szyderców rozwija się.
Miło z rana poczytać przejawy dobrego humoru kibiców Wisły.

A wiesz,że sytuacja w Wiśle mnie już nie wqurwia a bardziej śmieszy?

FraMat 17.08.2023 10:40

No dobrze, a mnie za bardzo nie chce się wierzyć w zapewnienia, że Moltenis odszedł, żeby grać w klubie bliżej chorej matki

skarabeus 17.08.2023 10:43

A zimą będzie pied%*(*lenie, że musieli dać odejść zawodnikom, bo Ci nie chcieli tutaj grać, a Ci którzy przyszli potrzebowali czasu :-) Gdyby przyszli wcześniej to byłoby zupełnie inaczej, no ale najpierw musiały być transfery out żeby mogły być in :-)

Patryko 17.08.2023 10:50

Góralski nas pewnie oleje, a my koniecznie musimy wzmocnić tą pozycję kimś do tyrania przy odbiorze piłki. W przypadku odejścia Colleya, przychodzący obrońca musi być gotowy do gry od zaraz i lepszy od kogoś z dwójki naszych obecnych stoperów.
.

azor 17.08.2023 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1608023)
No dobrze, a mnie za bardzo nie chce się wierzyć w zapewnienia, że Moltenis odszedł, żeby grać w klubie bliżej chorej matki

Prawda czy nie - taka informacja nie powinna być kolportowana do mediów. Po co? Jeśli to ściema - to prędzej czy później wyjdzie na jaw i będzie znów kwas. Jeśli to prawda - to ktoś chce się wytłumaczyć ze śmiesznej kwoty?

skarabeus 17.08.2023 12:00

Tachi odszedł, bo kobieta. Moltenis, bo matka. Czekam któremu się rozchoruje babcia.

Przypomina mi się rozmowa z plantatorem borówki, które zbierają głównie Ukraińcy. I mówi tak: przychodzi koniec sierpnia i wszystkim nagle chorują dzieci, matki, siostry, kuzynki. Wszyscy muszą natychmiast wracać na Ukrainę.

Tu podobnie. Dziwne zbiegi okoliczności.

gizmowisla 17.08.2023 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1607986)
ja to tylko zostawie:
https://i.ibb.co/rwBQJ9z/lusi.png

Co chciales osiagnac pokazujac ta liczbe bramek boga fernandeza za 2 mln pl rocznie ?????

skarabeus 17.08.2023 12:02

A co do Góralskiego. Wcale mnie nie zdziwi jak przyjdzie do Krakowa. Ale do sąsiadki. To będzie "pijarowy" szczał w mordę mokrą, brudną szmatą.

I w sumie niech już Jaro poda nazwiska wszystkich zawodników, którymi się klub interesuje :-) Będziemy mieli tematy z głowy :-) Kiedyś tutaj do mnie były ostre jazdy jak podałem nazwisko jednego kopacza, którego chcieliśmy kupić, a tu proszę, Jaro wyręcza znakomicie :D

gizmowisla 17.08.2023 12:19

Ten Goralski to dla was naprawde taki kocur, nie do zastapienia ???? Koles slaby technicznie , z chora glowa , multimilioner kartkowy , koles na DP zarabiajacy olbrzymie pieniadze , naprawde ????

Patryko 17.08.2023 12:26

Bardzo się zdziwię, jeśli Góralski zdecyduje się na Wisłę, mając oferty z Ekstraklasy. No chyba, że to zainteresowanie jest wirtualne, żeby nas bardziej wydoić. On sam zapewne będzie szukać klubu, w którym będzie mieć pewne miejsce w wyjściowej 11-tce i możliwość odbudowy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl