![]() |
Cytat:
|
@up- Myślę, że to akurat było zamierzone ;)
|
Cytat:
"Szymek" nakrywał kapeluszem Semira Stilicia. Przynajmniej w mojej ocenie. |
Ciężko o takie porównania. Przede wszystkim Szymkowiak miał inne warunki do gry, a mianowicie wybitnych - jak na polskie warunki - skrzydłowych. Dzisiejsza Wisła to obrona + Stilić + Brożek, a w takich okolicznościach ciężko playmakerowi pokazać pełnię swoich możliwości. Technicznie Semir jest bardzo dobry, gorzej z szybkością, ale przede wszystkim brakuje mu odpowiednich partnerów do gry.
|
Cytat:
Ciężko porównywać z różnych względów. |
Nie mam wątpliwości, że Stilić pomimo wszystkich swoich braków i słabej ostatnio formy znajdzie sobie klub, któy mu zapłaci tyle ile on chce.
Ciężko być w temacie optymistą. |
Szymek był przede wszystkim bardziej ruchliwym na boisku i lepszym w odbiorze piłki od przeciwnika zawodnikiem niż Semir.No i Mirek więcej rękami wymachiwał,gestykulował.
|
Cytat:
|
Ale tylko Stilić gra na boisku? Ta telenowela z jego kontraktem i lamentacje jakie przy tym powstają zaczynają mnie już irytować. Dobra może i facet jest jednym z lepszych piłkarzy w tej buraczanej lidze, świetnie wykonuje wolne oraz ma w sobie, to „coś”, ale nie przesadzajmy. Ważniejsze od Stilicia jest rozwiązanie problemu ze skrzydłami. Okienko transferowe zbliża się ku końcowi, a my dalej na tej pozycji mamy status quo. Wygląda na, to, że dalej będziemy musieli „cieszyć” oko grą naszych Asfaltów z Haiti lub w przypadku ich absencji biegającym po skrzydle Gargułą lub Boguskim.
|
Cytat:
Acz, mimo płaczu o Stilica, który rzeczywiście jest irytujący (płacz), mam nadzieję, że chłopak u nas zostanie. Inna sprawa, to podpisanie Miśkiewicza. Moim zdaniem mamy teraz 3 (nie 2, a 3 choć Bieszczada nie widziałem za dużo, to wydaje mi się, że gdyby dostał szansę, to moglibyśmy być mile zaskoczeni) równorzędnych, albo prawie równorzędnych bramkarzy. Jeden ma lepszy refleks, drugi lepiej gra nogami, a trzeci ma łut szczęścia, ale ogólnie suma ich "punktów umiejętności" jest równa. Po co w takim razie (przy całej sympatii do Michała) nam trzeci bramkarz, skoro mamy w składzie tylko pół skrzydłowego? |
Miśkiewicz, jednak jakieś doświadczenie na poziomie Ekstraklasy już ma czego nie można absolutnie powiedzieć o Bieszczadzie. Ile razy zagrał w lidze? W rezerwach jakoś nie zachwycał. Lepiej od niego, moim zdaniem wypadał Zając, którego swoją drogą wypożyczyłbym gdzieś, aby się ogrywał.
|
No i w dzisiejszym sparingu było widać ze Buchalikowi przyda sie jednak konkurencja.
|
Szkoda tego Dancha - bardzo liczyłem, że do nas trafi. Byłby grajek na kilka lat na środek pomocy. W sumie jemu też się dziwię, że został w Gorniku - niewiadomo jaka przyszlosc czeka ten klub, a mlody nie jest juz.
|
Cytat:
|
pomóc naszej Wiśle!!!!!!
Drodzy kibice Krakowskiej Wisły.
Obserwując całą zaistniałą sytuację w naszym klubie, postanowiłem w końcu się udzielić publicznie i wyjść z pewną inicjatywą (propozycją) która mogła by w sposób znaczący pomoc naszemu ukochanego klubowi. Co proponuje... Oczywiście pomoc finansową!! Jest nas wielu w Krakowie i gdyby każdy z nas wziął sobie do serca moje słowa wygenerowal by pewna sumę pieniędzy w miarę możliwości by móc cieszyć się naszym klubem a nie tylko udała się i snuć hipotezy które tak bardzo odbiegają od rzeczywistości. Proszę o pomoc w zrealizowaniu tego tak bardzo realnego pomysłu. |
Wisła Ticket Challenge już pokazała jak wyglądają realia.
|
a ten caly ticket co to bylo w ogole?? ja chyba nie na czasie odnosnie tego
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To może zrzućmy się na kontrakt Semira, każdy będzie miał jakiś % karty zawodnika i przy ew. sprzedaży taki sam procent zysku :D
|
Tak jest! Jak Legia ma fundusz inwestycyjny na transfery, to my załóżmy fundusz na kontrakt dla Semira.
Operacja Stilić - ROZPOCZĘTA! PS. Kto dorzuci 2 krowy do jego kontraktu? W Angoli tak płacą, a więc czemu nie u nas? |
Tu juz byla akcja wsparcia dla klubu... duzej czesci ludzi z tego forum ciezko bylo wplacic 10 zl...
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście, jeśli będzie to właściwie i przejrzyście zorganizowane. :lol: A tak na poważnie, to wpłaćcie po 10 za Akademię zamiast pisać pierdoły na forum i to już będzie "coś". |
Cytat:
|
ok rozumiem, dzieki za Info. ja nie rozumiem czemu my nie mozemy zrobic takiego konts inwestycyjnego? dobre pomysly trzeba dublowac i wziasc jak wlasne... nawet jak kibice wplaca cos czasami to chyba lepiej niz nic? a dodatkowo moze jakis inwestor wpalci wieksza sume... jakis zapalony kibic zawsze jest na to szansa przeciez nie kazdy kibc Wisly jest biedny... ja np. pochodze z Gor ale mieszkam juz na stale we Warszawie i powiem szczezs ze zadko jestem na meczach mojego ukochanego klubu... ale sprzyjemnoscia wplacil bym na takie konto choc kilka zlotych w ciagu roku przeciez moge cos wplacic zawsze... co wy na to? moze warto byloby napisal list do Roberta z takim pomyslem?
|
Żeby robić zbiórkę pieniędzy trzeba mieć zezwolenie. Po za tym musi to robić ktoś wiarygodny znany w środowisku.
|
^^ Jest też kwestia taka, że stworzenie konta inwestycyjnego to są koszty. Obsługa tego, rozliczanie wpłaconej kasy etc. Może być niestety tak, że wpływy od kibiców będą mniejsze od kosztów. Zanim ktoś wyskoczy z propozycją internetowego konta za złotówkę, nie da się na takim zrobić zbiórki dla klubu.
Pozwolenie na zbiórkę to najmniejszy problem. |
Po co robić zrzutki wystarczy chodzić na mecze. Jeśli dobrze kojarzę 30k miejsc...
|
Zamiast wymyślać pierdoły, po prostu kup jeden z drugim karnet, nawet jak mieszkasz w Warszawie, w górach, w Dubaju czy w Kambodży. Mało Ci, to dokup oficjalną koszulkę. Zresztą o czym ja mówię, takich osób może znajdzie się max. 5, reszta sępi bo karnet ma o 20 złotych za drogi, kontrakty, transfery, wymagania, Semir, a od siebie zero.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl