![]() |
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=o2T3cDoa3jQ |
Cytat:
To niestety prawda. Ciężko z tego wyciągać jakiekolwiek wnioski, bo wątpię, że jakieś hiszpańskie ogóry są w stanie zapłacić więcej, niż I-ligowa Wisła. W przypadku Lloncha zdecydowały pewnie względy rodzinne, ale co mogło kierować Igbekeme? |
Cytat:
|
Ludzie! Ludzie! Jacek Góralski jest w kręgu naszych zainteresowań! Alleluja! :D Teraz nie ma już żadnych wymówek, awans pewny!
|
Połamany Basha? Mało.
Połamany Sapała? Mało. Bierzmy połamanego Górlaskiego.... A tak poza tym, to chyba nierealne i finansowo i sportowo by go do nas namówić. |
Góralski? Swietnie. Przydałby się jeden charakterny wśród tych panienek naszych.
|
W przypadku Góralskiego nie wyobrażam sobie, żebyśmy go podpisali bez przeprowadzenia gruntownych badań. Bardziej obawiam się o jego formę sportową - on od dwóch lat prawie nie gra...
|
Poruszenie tematu Góralskiego świadczy przynajmniej o tym, że góra zdaje sobie sprawę, że mamy za słabą drugą linię
|
Patologia jest ściągnąć 3 ŚP i ściaganie kolejnego, bo tamci się nie nadają.. wygląda jakby ktoś tutaj robił wałki..
tak naprawdę z WSZYSTKICH naszych środkowych pomocników, a mamy ich.. 7-8? zostawiłbym tylko Goku, Dude + Olejarkę, ale tego ostatniego tylko dlatego, że rokuje na przyszłość i w Stali naprawdę niezłe liczby wykręcal.. Górski mało grał przez 2 lata, najpierw miał kontuzję oka, później jakąś poważniejszą, a później zmienił się trener i go odstawił.. przypominam, że mówimy o Bundeslidze i niedawnym reprezentancie polski.. a my gramy w 1 lidze :) jak na nasze warunki taki pitbull byłby idealny |
Czyli bierzemy Góralskiego który zdrowiem nie grzeszy, ale odpaliliśmy Mule z podobnych pobudek? Mega niekonsekwencja..
Z jednej strony ciężko żeby narzekać na wizję sprowadzenia Góralskiego, ale z drugiej potrzeba nam zdrowia w 2 linii. Chyba że traktujemy Bashe, Sapałe i Góralskiego do kupy jako jednego zawodnika, który w którymś momencie będzie dostępny. Tylko po co wydawać na niego kasę? A tak czy siak to sądzę że do nas nie trafi. Zaraz Piekarski zadzwoni do Urfera czy nie podbije stawki która daje Wisła. |
Dla tych którzy uważają, że nie mamy kasy na kontrakty, przypominam, że Fernandez zarabiał u nas ok. 120 tyś złotych miesięcznie! Ponad 300.000 euro rocznie! O ile dobrze czytam, to w Bochum Góralski mógł liczyć na 370.000 euro rocznie. Tylko, że takiej pensji już nikt mu nie da bo ten nie gra w piłkę od prawie 2 lat! Wydaje mi się, że stać nas na Góralskiego, ale chyba nie stać nas na trzymanie w kadrze wiecznie kontuzjowanych piłkarzy.
|
Ludzie, jaki Góralski? Czy wy naprawdę wierzycie w każdą bajkę Królewskiego?
Ja już znam szczegóły negocjacji między naszym sztabem a agentem Góralskiego: - Halo. Czy Pana klient zagra w pierwszoligowym zespole Wisły... (dźwięk rozłączanego telefonu) P.S. Kluivert nadal gra w piłkę? |
Góralski w tym momencie to jedna wielka niewiadoma. Zespoły ekstraklasowe mogą mieć w jego przypadku ciężką decyzję (pamiętajmy, że u Góralskiego ostatnie 2 sezony to sportowa klęska), my musimy się łapać każdej szansy na poprawę sytuacji w pomocy. Nie zdziwiłbym się, gdyby Wisła oferowała mu lepszy kontrakt niż zespoły ekstraklasowe.
|
Najlepszym przykładem jest Świerczok, którego zgarnęło Zagłębie po rocznej banicji. Zagrał tam raptem parę spotkań i go odpalili. Wydawałoby się, że gość wejdzie z marszu do ekstraklasy i sieknie ładnych pare brameczek, a tu klops. Roczny rozbrat z piłką zrobił swoje.
|
Cytat:
|
Co innego trenowanie, co innego granie. Jak w ciągu 2 lat rozgrywasz 16 spotkań (z czego w ostatnim sezonie 4), to z formą jesteś w czarnej dupie. Na poziomie I ligi będzie najprawdopodobniej wzmocnieniem, w Ekstraklasie na tej pozycji są już nieco wyższe wymagania.
|
Panowie... Po pierwsze, złożyliśmy tylko ofertę. Teoretycznie możemy złożyć ją każdemu piłkarzowi na świecie. Po drugie, trochę szkoda, że ludzie z klubu zawsze są spóźnieni z reakcjami. Czy naprawdę myśleli, przed sezonem, że Duda z człapakiem i szklanym Sapałą ogarną nam środek?
|
Taka refleksja: uważałem Takara i Szywacza za aberrację do czasu aż zobaczyłem w akcji Gogóła. Teraz za nimi tęsknię...
|
Góralski to akurat bardzo dobry pomysł! Ale nie chce mi się wierzyć aby to był pomysł realny...
Przecież dla Góralskiego byłaby to sportowa degradacja a dla nas pewna niewiadoma... Niemniej jednak Góralski to mimo wszystko były reprezentant naszego kraju! Jak dla mnie grający Góralski w jakimś poważnym klubie i lidze... mógłby wrócić do gry w Reprezentacji Polski, bo to co ta drużyna odstawia od mistrz świata to jest jakaś parodia... Jak dla mnie Góralski ma więcej to stracenia niż zyskania w Wiśle Kraków. Oczywiście dla nas to też pewna nie wiadoma... ale my mamy tak na prawdę na środku tylko Dudę bo Basha zaraz się rozsypie... Olejarka to melodia przyszłości... a Gogól to najlepiej jakby się spakował i wyjechał choćby w Bieszczady... Sapała to człowiek szklanka... Góralski byłby bezcennym wzmocnieniem... choć według mnie i tak byłby słabszy od Igbekeme. Szkoda, że nie powalczyliśmy o Świerczoka... Piłkarz po długiej przerwie ale do odbudowy... W każdym niemal klubie strzelał sporo bramek... Czy ktoś wie co dzieje się z Urygą... gdzieś czytałem, że miał wrócić do treningów w lipcu, a mamy juz sierpień! kiedy kończy m się kontrakt?! Ángel Baena nie pokazuje niczego więcej od Talara... Jak dla mnie gra tylko dlatego, ze jest hiszpanem... |
Świerczok w Wiśle? To może jeszcze Pestka, jak go Raków wypluje? Daleko mi do klimatów chuligańskich, ale są jakieś granice!
|
Góralski w Wiśle? Jak najbardziej osiągalne tylkontrzeba mu dużą premie w wypadku awansu zagwarantować
https://wykop.pl/link/6939263/krotki...a-sie-premiami |
Cytat:
|
Choćby tylko niedawne przykłady Ondraska czy Bashy, nie mówiąc już o nie wykryciu sypiącego się zdrowia i organizmu Urygi, nakazują duża ostrożność w temacie Góralskiego.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Łezka w oku się kreci na myśl o tym, że od przypadkowego złamania nogi minęło już ze 27 miesięcy i Uryga jak nie nadawał się do gry, tak nadal się nie nadaje. Ciekawe czy dociągnie tak w Wiśle do czerwca 2026, kiedy skończy mu się kontrakt.
|
Cytat:
|
Cytat:
W artykule z dnia 30.05.2021 r. napisano, że podczas wakacji w Turcji defensor doznał złamania kości śródstopia i czeka go sześciotygodniowa przerwa. Źródło https://www.wislaportal.pl/News.html...ja_Alana_Urygi A potem poszła seria kolejnych kontuzji... To jest coś po prostu niesamowitego... Przez 4 lata w Wiśle Płock żadnej kontuzji, ostoja obrony... Z 6 tygodni zrobiło się 115. Oczywiście pamiętam, że pomiędzy kontuzjami grał jakieś epizody... Zdaje się, że nawet jak wróci do zdrowia (czego mu gorąco życzę) to będzie gotowy dopiero na kolejną rundę.... Ktoś pamięta ile czasu leczył się Tomasz Dawidowski? Z tego co kojarzę to też bardzo, bardzo, bardzo długo leczył się... |
Cytat:
|
A Uryga jeśli będzie kontuzjowany do tego 26 roku, to przedłużymy z nim kontrakt na rok czy może że 4 lata? Czy go potraktujemy po chamsku i zostawimy na lodzie?
Ciekawe co Królewski ma w planach hehe |
Moltenis odchodzi. W obecnej sytuacji ogromna strata. Potrzebujemy sprowadzenia kolejnego środkowego obrońcy, tym bardziej, że na Urygę nie można liczyć.
|
Moltenis to żaden Bóg futbolu, ale najlepszy piłkarz i kozioł ofiarny końcówki ligi.. sprzedajemy, a raczej oddajemy za darmo najlepszego obrońce.. zostajemy z Łasickiem i Colleyem haha.. ten klub to jeden wielki mem a polityka transferowa klubu nie istnieje !!
|
Ponoć Colley też może odejść
https://transfery.info/aktualnosci/w...-wiesci/191939 |
Mam nadzieję że za mniej niż 200k euro Moltenisa nie oddalimy. Inaczej frajerstwo na maxa.
Tak tylko przypomnę, że Moltenis jako jedyny coś potrafił z tych tragicznych SFG zrobić i skierować piłkę do siatki. W tym sezonie nie dość, że SFG dalej tragiczne, to jeszcze nie ma kto nawet ich kończyć. Colley może odejść razem z Łasickim. Zresztą, z połową kadry i całym sztabem najlepiej. |
:drapanie:wyglada, że mamy nowego "Grabarza"...
Ostatni gasi swiatło?? I przy okazji: odsłoniła sie tajemnica zaskakujaco solidnego wystepu Colleya w ostatnim meczu.... Zostaniemy a jednym, mocno średnim,środkowym obrońca.:cenzura: |
Aż strach pomyśleć kto przyjdzie w jego miejsce. Mam nadzieję, że nie będzie to zapchajdziura, ale ktoś, kto wyrzuci ze składu jednego z naszych etatowych, środkowych obrońców. Colley niech odchodzi jak najdalej.
Mam też nadzieję, że znajdą 6-tkę z końskim zdrowiem do biegania i odbioru, bo z emerytem Bashą daleko nie zajedziemy. |
Moltenis odchodzi za gotówkę? Czy po prostu nie pasuje tym nieudacznikom bo grał coś na jesień?
|
Cytat:
Zając twierdził że jest bez formy i dlatego nie gra :> |
Cytat:
|
Cytat:
Odchudzamy kadrę :> Generalnie z tych najlepszych i potem kupujemy po kilku na ich miejsce... W sumie to szkoda słów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl