Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

bódyń 22.01.2015 06:19

90minut podalo, ze Chavez rozwiązał kontrakt
http://www.90minut.pl/news/245/news2...i-z-Wisly.html

FraMat 22.01.2015 10:43

Czekam kiedy na forum pojawi się pierwszy narzek, że Głowa kontuzjowany,czy wykartkowany, albo Guzmics i musimy sobie jakoś radzić łatając obronę

Viper 22.01.2015 10:55

^^ Tylko czy Chavez poradziłby sobie lepiej niż Żemło czy nawet Czekaj?

wiertar 22.01.2015 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1388309)
Czekam kiedy na forum pojawi się pierwszy narzek, że Głowa kontuzjowany,czy wykartkowany, albo Guzmics i musimy sobie jakoś radzić łatając obronę

a ja czekam i licze na to ze na całej sytuacji skorzysta Zemlo i zacznie się ogrywać w lidze. ciekawe czy wtedy też bedziesz pisał teksty w takim stylu.

nie wiem na jakich warunkach rozwiązali kontrakt z Chavezem ale za pieniadze ktore zarabial można zakontrakować 2 lepszych zawodników.

FraMat 22.01.2015 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1388313)
a ja czekam i licze na to ze na całej sytuacji skorzysta Zemlo i zacznie się ogrywać w lidze. ciekawe czy wtedy też bedziesz pisał teksty w takim stylu.

nie wiem na jakich warunkach rozwiązali kontrakt z Chavezem ale za pieniadze ktore zarabial można zakontrakować 2 lepszych zawodników.

Też mam nadzieję, że albo Żemło zacznie się ogrywać, albo w miejsce Chaveza ściągną konkretnego zmiennika.
Wiem, że za pieniądze, które zarabiał Chavez można zakontraktować 2 zawodników (lepszych, albo gorszych), ale Chavez chyba jednak z pieniędzy nie zrezygnował? W związku z tym tych pieniędzy, za które można by zakontraktować 2 lepszych zawodników po prostu i tak nie ma.
A wątpię, żeby Wisła zdecydowała się zapłacić należności do końca kontraktu w całości i jednorazowo. Chavez mimo, że nie będzie już grał, nadal więc będzie figurował na koncie zobowiązania. Ciekawe w jakiej wysokości i jak długo?

wiertar 22.01.2015 11:12

racja ale przeciez zawsze strony mogą się spotkać w pół drogi.

sluchaj osman, grac u nas nie bedziesz. rozwiązujemy kontrakt ty dostajesz 500 tyś zl czyli jedna czwartą tego co bys dostał do konca kontraktu i szukasz sobie klubu. czyli dostajesz pol banki za nic.

szprotson 22.01.2015 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1388314)
Też mam nadzieję, że albo Żemło zacznie się ogrywać, albo w miejsce Chaveza ściągną konkretnego zmiennika.
Wiem, że za pieniądze, które zarabiał Chavez można zakontraktować 2 zawodników (lepszych, albo gorszych), ale Chavez chyba jednak z pieniędzy nie zrezygnował? W związku z tym tych pieniędzy, za które można by zakontraktować 2 lepszych zawodników po prostu i tak nie ma.
A wątpię, żeby Wisła zdecydowała się zapłacić należności do końca kontraktu w całości i jednorazowo. Chavez mimo, że nie będzie już grał, nadal więc będzie figurował na koncie zobowiązania. Ciekawe w jakiej wysokości i jak długo?

dopóki nie będzie pewnego infa ze strony klubu o tym jak rozwiązał kontrakt to można gdybać.
jedyna rozsadna opcja dla mnie jest taka :
Osman, jest 22 luty jeszcze tydzien okienka transferowego. U nas nie dostaniesz kasy na czas, bedziesz sie musiał po sadach włóczyć, trener Cie zmiażdzy. Miej w sobie Boga i odejdź sam póki masz szansę. I Osman odszedł.
Opcja w której my go dalej utrzymujemy jest tylko i wylacznie brana pod uwage wtedy gdy on jest naszym piłkarzem! Jeśli nie jest a my mu mamy płacić to coś jest nie halo.

WISŁAZWE 22.01.2015 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1388316)
dopóki nie będzie pewnego infa ze strony klubu o tym jak rozwiązał kontrakt to można gdybać.
jedyna rozsadna opcja dla mnie jest taka :
Osman, jest 22 luty jeszcze tydzien okienka transferowego. U nas nie dostaniesz kasy na czas, bedziesz sie musiał po sadach włóczyć, trener Cie zmiażdzy. Miej w sobie Boga i odejdź sam póki masz szansę. I Osman odszedł.
Opcja w której my go dalej utrzymujemy jest tylko i wylacznie brana pod uwage wtedy gdy on jest naszym piłkarzem! Jeśli nie jest a my mu mamy płacić to coś jest nie halo.

Michalczak potwierdził, że uzgodniono warunki rozwiązania kontraktu a Chavez opuścił Kraków.

tomasz_19 22.01.2015 11:57

oby warunki rozstania były dla nas korzystne, a nie jak w przypadku Jovanica czy Genkova...
Mam nadzieję, że przyjdzie jednak ktoś na obronę mogący grać w środku i na boku w zamian za Chaveza.

gdsmk 22.01.2015 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1388318)
oby warunki rozstania były dla nas korzystne, a nie jak w przypadku Jovanica czy Genkova...
Mam nadzieję, że przyjdzie jednak ktoś na obronę mogący grać w środku i na boku w zamian za Chaveza.

Dwie inne sprawy. Z Osmanem się dogadaliśmy z góry, natomiast wobec innych mieliśmy zaległości.

Bo rozumiem że Chavezowi płacili Chińczycy, więc nie ma mowy o zaległościach.

tofik 22.01.2015 12:55

Czy klub faktycznie zaoszczędził rozwiązując kontrakt z Chavezem ? Przecież piłkarzowi trzeba wypłacić kwotę zapisaną w kontrakcie. :mysli:

W każdym razie żegnam Pastora Osmana, dobry człowiek, piłkarz, ojciec i katolik.

wiertar 22.01.2015 13:01

Tofik. watpie zeby klub poszedl na taki uklad. prawdopodobnie doszli do ugody i pewnie Chavez dostanie czesc kasy za rozwiazanie kontraktu. on i tak na tym wyjdzie lepiej. podpisze kontrakt z nową druzyna plus dostanie czesc kasy wynikającej z kontraktu od Wisly

gigant 22.01.2015 14:34

W naszej sytuacji, jeśli zrzekł się kasy nawet za jeden miesiąc to już jest eldorado. Takie czasy.

mitmichael 22.01.2015 14:51

Czyli nawet na sankach sobie nie pojezdził :rotfl:

MichaelMyers 22.01.2015 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1388329)
W naszej sytuacji, jeśli zrzekł się kasy nawet za jeden miesiąc to już jest eldorado. Takie czasy.

On Wisle kosztowalby 1.5 miliona zlotych do konca kontraktu, myslisz, ze w gotowce mu to dali bez jednej pensji? Gdybysmy mieli tyle na ruchy, to Smuda namowilby do grania tutaj Perquisa. dostanie pewnie ze dwie pensje z gory.W Chinach zarobil pewnie jeszcze wiecej.Teraz Chavez ma karte w rece i mozliwosc podpisania sobie z kim chce, jeszcze sie wcisnie gdzies w Arabii saudyjskiej jako finalista MS.

speedfashion 22.01.2015 16:12

Trochę nie rozumiem szyderstw z Osmana. Może piłkarsko rozczarowywał (przynajmniej momentami), ale mentalnie wielu "bohaterów" mogłoby podążać jego śladem.

Nie powiodło mu się - jedzie do domku. Cóż, tak czasem bywa.

liber 22.01.2015 16:27

To już pewne: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...aze_umowe.html

Swoją drogą dobre posunięcie.

TOMEK 11 22.01.2015 17:39

jak na razie to tracimy Cháveza, Lecha i Zająca nie pozyskując nikogo...

El'kabat 22.01.2015 17:52

Jak tylko Gaszyński odpowiednio wynegocjował warunki rozstania z Chavezem( o co jestem spokojny) to baba z wozu,a nie żadne osłabienie. Rezerwowy za 90 tyś.zł miesięcznie to nie na obecne warunki w Wiśle.
Lech i Zając u Franza by i tak nie pograli na wiosnę,więc lepiej żeby się chłopaki ograli gdzie indziej.

Tak naprawdę jak Jovic w czerwcu wypali to zrekompensuje nam całą trójkę z nawiązką. Zarówno sportowo, jak i finansowo w przyszłości.

TOMEK 11 22.01.2015 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1388347)
Jak tylko Gaszyński odpowiednio wynegocjował warunki rozstania z Chavezem( o co jestem spokojny) to baba z wozu,a nie żadne osłabienie. Rezerwowy za 90 tyś.zł miesięcznie to nie na obecne warunki w Wiśle.
Lech i Zając u Franza by i tak nie pograli na wiosnę,więc lepiej żeby się chłopaki ograli gdzie indziej.

Tak naprawdę jak Jovic w czerwcu wypali to zrekompensuje nam całą trójkę z nawiązką. Zarówno sportowo, jak i finansowo w przyszłości.

z Chavezem zgoda z tymże przydałby się jakiś np Danch za niego bo Czekaj od Chaveza lepszy nie jest i raczej nie będzie- to samo drewno; no dobra ale choćby jeden ogarnięty do przodu za nich obu by się przydał

tas de fleia 22.01.2015 19:16

Jednego nie rozumiem. Wszyscy traktują Osmana jakby był naszym wrogiem. O co tu chodzi? Gość zarabia najpewniej nieadekwatnie do umiejętności, ale ktoś mu to zagwarantował. A co do Jego stylu bycia to nie wiem czemu na Niego takie gromy lecą. Przecież to nie jest drugi dziki - człowiek galeria. Panowie, trochę szacunku do naszych (byłych?) piłkarzy.

wiertar 22.01.2015 19:47

ale to na niego sle gromy? poprostu jest srednim pilkarzem który zarabia nie wspolmiernie co do swoich umiejetnosci. przecież nikt nie krytykuje go jako czlowieka

MichaelMyers 22.01.2015 22:35

Mial runde zycia,kiedy po raz ostatni zdobylismy mistrzostwo.Po podpisaniu nowego kontraktu to byl zupelnie inny pilkarz, chyba najwolniejszy obronca w lidze, popelnial bledy w prawie kazdym meczu.

Co do Czekaja to wogole nie rozumiem co on robi w Wisle a nie Garbarnii.Gosc sie absolutnie nie nadaje do grania w ekstraklasie.

Dean 23.01.2015 02:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1388359)
Mial runde zycia,kiedy po raz ostatni zdobylismy mistrzostwo.Po podpisaniu nowego kontraktu to byl zupelnie inny pilkarz, chyba najwolniejszy obronca w lidze, popelnial bledy w prawie kazdym meczu.

Co do Czekaja to wogole nie rozumiem co on robi w Wisle a nie Garbarnii.Gosc sie absolutnie nie nadaje do grania w ekstraklasie.

Czekaj wgl ma kontuzje , czy co z nim się dzieje? ;)

gypsy 23.01.2015 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1388383)
Czekaj wgl ma kontuzje , czy co z nim się dzieje? ;)

Miał operację kolana jakoś... jesienią? Chyba jeszcze nie wrócił do treningów z piłką. Ogólnie małe szanse, żeby z niego był jeszcze piłkarz.

A co do Osmana - miał swoje wady, miał też zalety. Ja go będę bardzo dobrze wspominać i życzę mu powodzenia w przyszłości.

gdsmk 23.01.2015 11:10

Słyszałem opinię bodaj Regulskiego, że Czekaj został totalnie zaniedbany za młodziaka i teraz pokutuje. Obecnie juniorzy sa monitorowani lepiej pod katem mięśniowym i odpowiednio wzmacniani, żeby nie produkować takich gości. Nie skreślił go totalnie, ale mówi że ciężka praca przed Michałem.

Przy okazji powiedział, że większość z naszego mistrzowskiego pokolenie uznaje raczej za stracone. A obawiam się, że on najlepiej wie, co mówi...

Wypuszczenie Zająca, Lecha, Żemły i Kościelniaka na boiska min. 1 ligowe to będzie dla mnie sukces kosmiczny.

Siemion 23.01.2015 12:24

Cytat z wywiadu z Kuźbą:

Boban Jović to nowy nabytek Wisły. Po co kolejny prawy obrońca?

Kuźba : Łukaszowi Burlidze kończy się kontrakt. Robimy ruch wcześniej. Tak powinno się działać. Jeżeli jest okazja, to można zrobić transfer z myślą o przyszłości.

Nie wiem, czy się ku*** śmiać, czy płakać. Śmieszne to to nie jest. Oprócz Burlidze kontrakt w lecie kończy się: Bieszczadowi, Guzmics'owi, Dudce, Głowackiemu, Żemle, Stjepanovicowi, Stilicowi, Gargule i Boguskiemu. Idąc tym tropem rozumowania Kuźby i jak widać klubu, dlaczego nie robimy "ruchu wcześniej" w sprawie tych zawodników? Dlaczego faken szukamy zastępstwa na pozycji, gdzie akurat mamy spokój, a sam piłkarz nie pali się do odejścia?

I nie zmienia się nic.

szprotson 23.01.2015 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1388389)

Przy okazji powiedział, że większość z naszego mistrzowskiego pokolenie uznaje raczej za stracone. A obawiam się, że on najlepiej wie, co mówi...

Wypuszczenie Zająca, Lecha, Żemły i Kościelniaka na boiska min. 1 ligowe to będzie dla mnie sukces kosmiczny.

Powiedz to tym ktorzy oczekują w spotkaniach o punkty sprawdzania tychże młodzieniaszków.
Pokolenie mistrzowskie? 10-0 z Cracovia nie zapomnimy nigdy, ale nie nazywanie ich pokoleniem mistrzowskim jest chyba troche na wyrost. Tak samo jakby nazywac naszych mistrzów młodej Eklasy pokoleniem mistrzowskim. Spojrzmy gdzie sa Ci piłkarze teraz

Błaszczu_WIŚLAK 23.01.2015 12:37

Marzec już przed sukcesem w CLJ mówił, że zaskoczeniem dla niego będzie jeżeli choć jeden z tych chłopaków przebije się do ekstraklasy :)

TOMEK 11 23.01.2015 12:53

Cytat:

boguski przyznaje, że dostał już pierwszy sygnał z klubu, iż scenariusz, w którym podpisuje nową umowę, jest możliwy.
zajeku.rwabiście..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl