![]() |
Boguś odszedł i rozpierducha. Jaki był to był ale to trzymał w kupie, a pudelek to taki korpoludzik, nie radzi se z klubem. Tym lepiej dla nas. Mamy ogarnięty zarząd, stopniowo pojawiają się nowi sponsorzy, idzie to w dobrym kierunku. Coś czuję, że jeszcze moze nie w tym sezonie, ale w przyszlym to ich dopadniemy
|
|
Cytat:
Z tym składem to podobnie... Moim zdaniem Nagy będzie najdroższym piłkarzem polskiej ekstraklasy(o ile przyjdzie jakiś dobry trener do Legii). Facet ma wszystko, ale jest kompletnie nieprzygotowany do sezonu(widzimy to w lidze i w pucharach, gdzie dynamiki nie ma). A transfery ciekawe, tyle że nie są wkomponowane w zespół. Transfery do europejskich pucharów robi się w zimie, a nie gość przychodzi w połowie lipca i ma grać najważniejsze mecze sezonu :D. Rok temu to przecież Nikolić i Malarz decydowali o awansie do LM, a nie np. Ofoe. |
Cytat:
Rok temu transfery na łapu-capu jeszcze można było zrozumieć, bo przychodził Hasi, natomiast teraz sytuacja wyglądała na znacznie bardziej stabilną, a w efekcie drużyna startowała do pucharów z jednym napastnikiem (i do tego wygląda na to, że mocno przeciętnym). Oczywiście nie wróżę żadnego upadku, ale nieco za wcześnie zrobiło im się gorąco i brak nawet LE jest z obecną dyspozycją zespołu jest mocno prawdopodobny, a tego chyba nikt nie zakładał. |
Dzisiejsze oba mecze pokazały mi,że żadna drużyna z PL nie nadaje się do Pucharów.Legia też odpadnie...
|
Polska piłka klubowa to dno. Tak, wiem, nie odkryłem Ameryki.
Dawno nie byłem tak zażenowany. Przez kolejnych 12 miesięcy będziemy pasjonować się rozgrywkami Ekstraklasy z nadzieją, że uda nam się zagrać w Europie, by na koniec ustąpić miejsca w tabeli Jagielloni czy innej Arce... Później oglądamy popisy polskich reprezentantów i uświadamiamy sobie w jak czarnej dupie jest nasz klub, skoro nie potrafi pokonać takich leszczy. Legia - he he hegemon... Brak słów. Co nam pozostaje... wiara, że mądra polityka tranaferowa, niezły trener i dobra atmosfera w zespole pozwolą nam zająć jedno z miejsc premiowanych awansem do europejskich pucharów (i by wydłużyć i tak już niezwykle długą listę eurow.......i). Cytat:
|
Wszystkie trzy drużyny mogły awansować, zabrakło niewiele.
Były emocje do ostatnich sekund, świetne widowiska, tylko awansu zabrakło. Znów. Nie będę płakał jako kibic Wisły. |
To dzisiaj jeszcze jakieś mecze były?
Banda ch...ja. Niech poodpadają wszyscy równo. Spływa to po mnie jak po teflonie, niech się sami wstydzą. |
Smiali sie z Nas tyle lat to teraz przezywaja tak samo, my nawet gorzej mielismy. Smiech na sali w jaki sposob odpadli. I znowu zostala Legia, ktora byc moze tez odpadnie
|
Nie wpływa to na moje postrzeganie Wisły, bo my w pucharach nie graliśmy, a do tego wciąż mamy potencjał na nieco ponad środek tabeli (to ambicja i tradycja zobowiązują nas do walki o najwyższe cele). Dla mnie jako widza (bo jako kibica to chyba oczywiste!) nadal tak samo emocjonujący jest więc nasz każdy kolejny mecz.
Jednak te popisy drużyn z czołówki odrzucają od reszty Ekstraklasy. Nie chodzi o to, że pucharowicze przegrali, bo przegrywali odkąd pamiętam - często po heroicznych bojach, o których słuchało się w radiu albo śledziło na telegazecie. Chodzi o to, w jakim stylu przegrali. Te drużyny przez cały rok rywalizują o przywilej uczestniczenia w pucharach, po czym jak przychodzi co do czego zachowują się, jakby w ogóle nie obchodziła ich gra w Europie. Koncentrują się na lidze, albo w ogóle się dekoncentrują. W Legii rozprężenie mają chyba już od maja i nikt nie reagował. W Lechu też się coś popsuło pod koniec poprzedniego sezonu, a w przerwie wyprzedali cały skład. W ataku grają koleżką, którego szczytem marzeń jest pić piwo podczas meczu. Arka - wiadomo, grała tam z przypadku. Kiedyś drużyny się na puchary spinały. Wisła goliła ogórów po 5, 7 zero. Odpadała z Barcą, Interem, Realem. Jeżeli się zdarzały wpadki, to powodowały trzęsienie ziemi w klubie i do dziś są wypominane trenerom (Levadia, Tibilisi). Właściciel marzył o Lidze Mistrzów i z niecierpliwości zwalniał niektórych pracowników po 2-3 meczach (nie mówię, że to dobre; mówię, że były aspiracje, cele). Jeżeli klub się rozbrajał tuż przed eliminacjami, mówiło się o tym i krytykowało te działania. Na puchary należało się przecież zbroić i szykować najwyższą formę. Wszystko to miało jakiś sens. A tutaj drużyny odpadają z Kazachami, słabymi Holendrami etc. i już za dwa dni przystępują do walki o mistrzostwo. Mistrzostwo czego? Być może wynika to z tego, że nie docierają do mnie pewne informacje (z braku czasu nie oglądam np. żadnych meczów oprócz Wisły i czasem kadry), albo po prostu jestem starszy, ale nie kupuję tego. Jako potencjalnego widza/czytelnika/fana interesują mnie prawdziwi sportowcy. Wojownicy. Tacy, którzy walczą w każdym meczu, w każdej akcji. edit: pamiętam jak po odpadnięciu z Tibilisi piłkarze ufarbowali sobie głowy i 1) przepraszali za wpadkę, 2) próbowali każdym kolejnym występem udowodnić, że oni i trener zasługują na kolejną szansę. To chyba zresztą była najlepsza runda któregokolwiek polskiego klubu w historii. Co my wtedy graliśmy to głowa mała. Pamiętam mecz z Zagłębiem : ) |
Powiem Wam, że o ile z Arką nie mam problemu, bo ten zespół był paradoksalnie najbliżej awansu i nikt niczego dobrego się nie spodziewał (ja zakładałem dwa razy w....... po 1-4, 0-3)... a tu faktycznie dało się dostrzec, że chłopaki walczą + jednak reakcje gdzie część z nich płakała, bo wymknęła się im szansa POKAZANIA SIĘ w Europie, o tyle postawa Legii, Lecha i Jagiellonii serio budzi moje obrzydzenie.
Jagiellonia położyła się przed przeciętniakami z Azerbejdżanu, Lech - owszem, mieli więcej inicjatywy od Utrechtu, ale nie zapominajmy, że strzelili gola ze spalonego i grali przez prawie pół godziny z przewagą jednego grajka a mimo to dali się sponiewierać, no a o Legii to szkoda nawet strzępić ryja - w zeszłym roku przynajmniej mieli kim kąsać amatorów z Irlandii i Bośni, teraz na mistrza Kazachstanu który ma dwóch wybieganych murzynów już nie dało rady... Duży żal, serio, jeszcze trener Lecha ma czelność mówić, że on zespołowi gratuluje i jest dumny. Uczymy wszystkich BYLEJAKOŚCI. Skoro po dwóch cienkich meczach drużyny, która finalnie odpada z europucharów, jej dowódca mówi, że JEST DUMNY to ja serio nie mam pytań... :| |
Polecę klasykiem w europie nie ma już słabych drużyn.Takie Osijek wyeliminowało PSV z czego Chorwacja ma aż 4 drużyny w Pucharach jedno w LM i trzy w LE .Macedonia! i Słowenia po dwie drużyny, w IV LE jest także zespół z Litwy! Suduva Mariampol. Chorwację jeszcze rozumiem bo to nie są ogórki,ale Macedonia,Słowenia i Litwa! to można powoli gasić światło...
|
Cytat:
teraz przejęli rozstawienie po HJK Helsinki, a poziom ligi fińskiej mogłeś ocenić po jej mistrzu... :) Suduva pobiła Szachtior Soligorsk (gol na wagę awansu w 90 min), Liepaję z Łotwy (więc poziom ten sam) no i szwajcarski Sion - i to można uznać za sporego kalibru niespodziankę, to fakt. Domzale no też zaskoczyło eliminując Freiburg, no ale tam trafił gość z garbatą dolą, więc czemu się dziwić? :lol::haha: |
Widzę, że Utrecht wsrod potencjalnych rywali. Już kiedyś z nimi grali i było ciekawie na trybunach,,,,
|
Ktoś tam mnie wzywał wcześniej ;)
Przepłacona liga i braki na boisku widoczne gołym okiem. Tak jest od lat. Czasami tylko szczęście pomaga. Magiera i Bielica swoimi pomeczowymi tekstami się ....a skompromitowali, ale to też nie nowość. Od przyszłego roku kolejne drużyny w drodze do pucharów ( przynajmniej mistrz ) będą mieć kolejne wytłumaczenie eurow.......u :) Zasady się zmienią i trzeba będzie kombinować. Arka się jako tako starała, Lech zagrał wczoraj nie taki zły mecz. Po tym, ile zmian było i jak takie zmiany wpływają na grę z tyłu to nie wyglądało to tragicznie. Ciekawe tylko co oni teraz z tak szeroką kadrą zrobią. Co do Legii to zagraliśmy kryminał i zasłużenie dzisiaj czekamy na rywala w drodze do grupy LE. Ważne by tam się dostać, wtedy nie odbije się to zbyt mocno na finansach. Nie, brak awansu do LM nie sprawi że nagle wyprzedamy pół składu, to tylko pobożne życzenia niektórych fantastów. To chyba jeden z najgorszych sezonów w pucharach jakie pamiętam. |
Legia trafiła w IV rundzie na Sheriff wyuczam kolejny wpier..ol :D
|
Są piekielnie mocni. W....... murowany.
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...J9XIv,w400.jpg Ja w przeciwieństwie do wielu widziałem chociaż skróty ich ostatnich 4 spotkań w El.LE ale lepiej przeczuwać bo to L :lol: To forum jest poważne. |
Bez przesady. Do przejscia sa nawet bez Odzidzi, Radovicia i Nikolica.
|
Cytat:
|
Krawaty zawsze maja szczeście w losowaniu, zawsze trafią najsłabszego możliwego. Szeryf, wczesniej Astana, Finowie, rok temu Dundalk, kiedys Aktobe itd. Wiem, że współczynnik, ale z tych możliwych zawsze najslabszy...
Szkoda ze my nie mieliśmy takiego farta w losowaniach |
https://www.facebook.com/Zzapolowy/v...KGcbMdwg7H8bDQ
Polecam na piątkowe popołudnie jako podsumowanie wyczynów polskich klubów w Europie :D |
Spokojnie rywal do wyeliminowania, mogli trafic znacznie gorzej
|
Kijj im w oko, na dwa baty nie dadzą rady z taką kadrą
|
Co tu dużo mówić, fantastyczne losowanie. Jak nie ograją Szeryfa, to kolejny wpis do księgi z eurow.......ami/agrow.......ami polskich esktraklapowiczów.
Arka strasznie sfrajerzyła. Cofnęli się w tych ostatnich minutach całą 11stką w pole karne(historia pokazuje, że my tak nie potrafimy bronić się, ani klubowo, ani reprezentacyjnie) i tak to musiało się skończyć. A wystarczyło ustawić 2 gości z przodu i ta wybijanka zakończyłaby się kontrą, i golem dla Gdynian. Ewentualnie kradzieżą czasu. Ojrzyńskiemu mimo wszystko należy się pomnik po tym co dokonał z kolesiami, którzy nie potrafią grać w piłkę. PP i SP, i całkiem godny występ(Duńczycy chyba 10x większy budżet...). Najbardziej utytułowany trener w historii Arki. Lecha nie komentuję, bo tam jakiś odlot totalny(dumny ze swoich piłkarzy, a obrona jak ser szwajcarski). Gdyby trenerem był Polak, to już dawno by poleciał(Nenad przegrał wszystko co było do przegrania). |
Są duże szanse że wszystkie drużyny w tym roku skupią się szybko na rozgrywkach ligowych :-p
|
bardzo gorąco kibicuje zarządowi Legii
żeby zatrzymali w klubie Jacka Magiere ;) |
Na wyjeździe szanse mają nikłe, że coś zdziałają. Także zapowiada się u nich sportowa i finansowa katastrofa większa niż u nas po holendrach...
he hehe hehehehe :D |
Polecam pomeczowa wypowiedź złotoustego Jacka :) znowu wszyscy mieli więcej czasu itp a Legii zawsze kłody pod nogi.
|
"Nie poddawaj sie ukochana ma, nie poddawaj się brzydulo jedna." :lol: A wszyscy byli tacy pewni,że wygrają 5:0 a tym czasem peszek :rotfl:
|
Nie wiem czemu wszyscy byli tacy pewni. Sheriff to nie ogórki, a Legia w ofensywie wciąż wygląda fatalnie. W chwili obecnej szanse na awans mają 50-50.
|
podobnie jak Czaro nie ogladam nic poza Wisełką , to gra jeszcze ktoś z "naszych" w pucharach ? jak sytuacja wygląda ?
|
Nie rozumiem piszesz o boksie kto może walczyć a nie wiesz kto gra w pucharach? została Legia gdzie gra jutro rewanż z Sheriff Tyraspol
|
jest szansa że odpadnie ?
|
Jest gdyż zremisowali 1-1 u siebie, a dziennikarze i kibice elki byli pewni wysokiej wygranej.
|
o to w Tiraspolu powinni dostac w....... :)
|
:lol:
Jacek ! Jacek ! Jacek ! |
Oby nie wyjebali Magiery choc na chlopski rozum to pierwsza decyzja jaka powinna tam u nich zapasc. Trzymajmy w kazdym badz razie za Jacka kciuki.
|
Cytat:
|
Szach mat pedały :D
Życzę owocnej wyprzedaży :) https://twitter.com/makacwks/status/900793700296667136 |
Mączyński to zagra w LM ale na PS4 jak mu prądu nie odłączą w klubie :rotfl:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl