![]() |
Cytat:
|
Cytat:
W wypadku prezydenckiego weta masz czlowieka na stanowisku z woli spoleczenstwa, ktory zgadza sie lub nie z projektem ustawy przedstawionym przez rzad i decyzje podejmuje w wyznaczonym czasie nigdy nie przetrzymujac bezprawnie i zlosliwie tych z ktorymi sie nie zgadza. Zatem masz racje, nie da sie tego porownac. To co robil marszalek jest obrzydliwym naduzyciem wladzy. To co robil prezydent bylo korzystaniem z przyslugujacych mu uprawnien. A ze ludzie sa glupi to sie dali nabic w butelke "wszystkowetujacego-niszczyciela-demokracji" to w Polsce byla debata na ten temat choc byc jej w ogole nie powinno bo byla o niczym. |
Ale z drugiej strony masz człowieka na stanowisku z nadania partyjnego , który musi także kierować pracami izby której jest przewodniczącym. Jeżeli widzi , że a) projekt nie ma szans politycznych aby zostać przez sejm przyjętym , b) projekt zawiera błędy formalne , to nie będzie zapychał prac sejmu.
Wiadomo , że pierwszeństwo mają projekty rządowe i koalicji sejmowej. Generalnie różnica polega na tym , ze w przypadku prezydenckiego veta wiemy , że projekt został zaaprobowany przez sejmową większość i od wejścia w życie dzieli go podpis Prezydenta . W przypadku projektów ustaw nie mamy pewności , że taka polityczna zgoda zostanie przez sejm udzielona. Nie jestem z tych , którzy krytykowali prezydenta za wetowanie ustaw . Chodzi mi tylko o to , że nie da się tak na ,,sucho'' porównywać tych dwóch liczb. Cytat:
Nominacja Dowgielewicza - ok . Co do stanowisk ambasadorskich. PE jesienią ma zaakceptować umowę o wolnym handlu między UE a Koreą Południową , więc w kwestiach gospodarczych więzy będą zapewne dosyć mocne , można spodziewać się zwiększonej ilości obustronnych kontraktów czy inwestycji. Seul jednak leży poza bezpośrednimi wpływami UE i raczej nie jest żadnym strategicznym partnerem. Większych grup obywateli Polskich też raczej w na półwyspie Koreańskim nie da się odnotować ;) Co do bliskiego wschodu , to leży on już w sferze bezpośredniego zainteresowania UE , ale akurat zarówno Jordania jak i Liban są w tym przypadku krajami drugorzędnymi. Wiadomo , że najistotniejsze (np w kontekście dostaw surowców energetycznych) są Iran , Irak , Syria , a także Izrael. Białoruś , Ukraina , Mołdawia , Gruzja , obsadzenie ambasadora w którymś z tych państw powinno być dla Polski priorytetem. Z tego co pamiętam w tym roku decyzje personalne miały dotyczyć tylko części ambasad , więc liczę na to że sprawa jest rozwojowa |
Cytat:
|
Macierewicz bierze sie za wyjaśnianie przyczyn katastrofy w Smoleńsku.Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu
.http://www.tvn24.pl/0,1664187,0,1,pi...wiadomosc.html |
Cytat:
Macierewicz jest odpowiedni jedynie do bicia politycznej piany i to w wydaniu bardzo niskich lotów (co akurat w tym wypadku może nie jest stwierdzeniem najszczęśliwszym, niemniej jednak prawdziwym). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z gorącym pozdrowieniem:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...za_kratke.html http://patrz.pl/filmy/zdenerwowani-pisowcy-po-wyborach Piękny obraz PiS'owskiego elektoratu :lepper: |
|
I z czego się cieszysz? Jak głupi do sera. Popatrz lepiej kogo Twój gajowy zrobił szefem KRRiT. Też jesteś zadowolony? Czy nie kumasz co się dzieje?
|
Cytat:
"Piekny obraz PO'wskiego elektoratu :lepper:" Ale pewnie o tym wyborcza nie napisze, wiec bedziesz zyl w swoim rozowym swiecie, w ktorym tylko PiS ma debili w elektoracie i tylko PiS ma swoj kosciol i wyznawcow. :> |
No i odPOlitycznianie mediów publicznych rozpoczęte. Wreszcie będzie zgoda narodowa i wszystkie media mówiące jednym głosem bez nieobiektywnych proPiSowskich dziennikarzy. Złote czasy nadchodzą!
Cytat:
|
Cytat:
A na Komorowskiego glosuja: ludzie z miasta, ludzie wyksztalceni, ludzie bogaci, ludzie oswieceni ktorzy wiedza ze trzeba podarzac z duchem czasu, wejsc w Europe np pozwalajac adoptowac pedalom dzieci :) |
Cytat:
Do Kaczyńskiego przekonuje się ludzi strachem przed pedałami, Nemcami, Rosją tak jak do Komorowskiego strachem przed Kaczyńskim (bo to chyba najlepszy argument) |
Cytat:
:> P.S. Tylko pewnie o tym w wyborczej nie napisal (a jak napisali to w swoim stylu: MACIEREWICZ TO ZŁODZIEJ na 1 stronie, a po roku na 37 stronie: MACIEREWICZ jednak nie okazał się ZŁODZIEJEM)i, a w TVN nie dali... Z TVN to się nawet nie dziwie, bo ITI przegrało z 5 procesów już. |
Kora prawie jak Palikot jedzie po Kaczyńskich
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1a7fa |
Może Kora liczy na lepsze kontrakty muzyczne i musi swoją wiernopoddańczą formułkę wyskrobać jaki to Kaczyzm zły i inne brednie? Podobnie jak Wajda i inni artyści głównego nurtu. Ja to w ogóle ignoruje takie brednie. Kora jest od śpiewania a nie od "myślenia". Zawsze rozdzielałem - lubię muzykę danego wykonawcy od niego samego. Można się często zdziwić.
|
Cytat:
|
Cytat:
Piszesz ze Polacy nie chca zeby nasz kraj utozsamiany byl z Kaczynskim i Rydzykiem Sadzisz ze z drugiej strony te 9mln Polakow glosujacych na Komorowkiego chcialoby aby Polska utozsamiana byla z np Palikotem i Niesiolowskim... |
Nie wiem co macie do Niesiołowskiego bo jest to bardzo rzeczowy polityk i nie widze nic złego w tym żeby Polska była utożsamiana m.in. z nim, wielki patriota który zamiast gadać czynnie brał udział w walce o niepodległość. Palikot z drugiej strony nie zajmuje żadnego ważnego stanowiska państwowego, zadaje pytania czasami bardzo głupie ale spora grupa Polaków myśli podobnie a dziennikarze boją się o to pytać. Kaczyński startował na urząd prezydenta więc z gdyby piastował to stanowisko od razu był by utożsamiany z Polską
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
" nienawiść zalewa mu mózg" "ćwok" " obrzydliwie załgany Ziobro" "hipokryta zakłamany do szpiku kości Kaczyński" "nikczemny dureń" Dla mnie taka oto rzeczowosc prezentuje wspomniany Pan... |
|
Cytat:
Dodaj tylko do swojej listy radio Maryja. No ale nie od wczoraj rzeczywistosc jest przedstawiana dokladnie odwrotnie. |
Cytat:
Dodaj tylko do swojej listy radio Maryja. |
Cytat:
|
Cytat:
:shock::shock::shock::shock::shock: :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: P.S. Mamy inną definicję 'rzeczowego polityka'. Dla mnie nie jest nim osoba istniejąca w życiu publicznym tylko po to, żeby fajnie dosrać przeciwnikowi. Ale społeczeństwo coraz głupsze (infotaiment), wiec i błazny robią karierę coraz większą.. |
Cytat:
Natomiast wiem, że Macierewicz to człowiek, który najpierw robi a później myśli. Może i jest autorytetem dla środowisk Naszego Dziennika i Gazety Polskiej, bo z tego co wiem często ma dla nich jakieś wykłady/konferencje, ale w polityce to on się nie sprawdził. Najlepszy przykład to rozwalenie wywiadu/kontrwywiadu, zatrudnienie w ich miejsce harcerzy i ludzi bez żadnego przygotowania do służby podczas gdy Polska bierze czynny udział w wojnach w Iraku i Afganistanie, a także w kilku innych operacjach na świecie. Poza tym ujawnia personalia osób, które pracowały w ostatnich latach w służbach specjalnych. I jak Polska ma być bezpiecznym państwem jeśli tacy ludzi rozwalają ten kraj od środka? |
Cytat:
Pomyśl trochę zanim coś napiszesz bo sam wychodzisz na błazna... |
Cytat:
|
ja myśle że Niesiołowskiemu zwyczajnie nerwy puszczają jak słyszy że Jarek opowiada że sypał kolegów z opozycji podczas przesłuchań albo że jest po stronie zomo .Niesioł w przeciwieństwie do Jarka siedział za komuny 7 lat w więzieniu a Jaruś u mamusi swojej wsuwał obiadki i kota głaskał na kanapie
|
Ten kto nie siedział za komuny jest gorszy od tego co siedział ? Jakiś nowy przelicznik wartości człowieka ?
Proszę bez hipokryzji. Niesiołowski ma ładny życiorys do 2005r.Potem niestety pokazał jak można spaść nisko wyrzekając się wartości i przekonań, które reprezentował w poprzednich partiach. PO zawdzięcza swój byt polityczny więc jak piesek musi wykonywać polecenia władzy w tym przypadku akurat pajacowanie, ale i tak ma więcej klasy w tym swoim pajacowaniu niż Palikot. PS. Włochy złożyły petycję (nie znam fachowej nazwy) w Strasburgu ws. krzyży w miejscach publicznych aby była możliwość ich wieszania w szkołach itp i większość krajów w UE ich poparła nawet takie kraje gdzie katolików jest bardzo mało tylko nie Polska. Ale co się dziwić skoro szef MSZ to żydek a większość polityków to nieudolne świnie pokroju paikota. |
Dla kogo jest błaznem , dla tego jest .
On po prostu nie owija w bawełne , przy czym argumentuje zawsze to co mówi . Po za tym jego osoba może być łatwo przerysowywana , a to dlatego że o czym on by nie mówił to ma nieco nerwową mowę ciała i wysoki ton głosu . Dla mnie większa część Pisu na czele z Jarkiem nawet nie zasługuje na miano błaznów , a to z tego powodu że oni tworzą własne ohydne opowiesci i historie , to są mali podli ludzie . Mówi się o tak zwanej " mentalności polaków " jesli coś takiego istnieje to widze to wszystko jakby skondensowane w tym co reprezentuje Pis . Zapewne zasłużyłem teraz na miano błazna ? No coż , nie chce być hipokrytą , nie będe udawał że widze to inaczej . |
Ocena należy do każdego, ale naskakiwanie na kogoś, bo negatywnie ocenia obecną działalność Niesiołowskiego, to jest śmieszne.
Swoją drogą, nie znoszę Niesiołowskiego nie za ton głosu czy gestykulację, ale za słownictwo, którym widzę przesiąkli niektórzy zwolennicy PO (pewnie dlatego ich to nie razi) Cytat:
|
Cytat:
|
martin
ohydne , czyli nie ładne .... po za tym to sie nie odnosiło do kogoś a po prostu było opisowe , więc "podkresliłeś" to tak dla lepszego efektu i żeby pasowało .... mali podli ludzie - no cóż, błazen to też nie komplement , po za tym ja tu nie muszę się silić na okreslenia "poprawne politycznie"' , za to wybieram to co moim zdaniem dobrze obrazuje ich osobowość . Mnie osobiście jezyk nie razi , powierzchnia jeśli w ogóle robi na mnie wrażenie to koryguje to pozniej świadomie , czyli odsiewam emocje i myśli wywołane tylko przez tą reakcje . Ty widzisz tylko powierzchnie , gdyby było innaczej nie byłbyś w stanie oceniać inaczej Pisu . SkMk fajnie że czymś się interesowałeś i sprawiało ci to radość . Ale powiedz lepiej kto ci kazał bojkotować GW i TVN i dlaczego do tego nie dodasz Polsatu , Superstacjii , Tele 5 ,Polityki , Radia - sztab Pisu jakoś lansuje tylko ten TVN i GW |
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie TOK FM jest jasno ukierunkowane na centrolewice i anty lustracje itp. Politycznie skreslilem te stacje po tym jak nachalnie promowali Cimoszewicza przed poprzednimi wyborami prezydenckimi i jak sie diabelnie oburzali niespotykana brutalnoscia polskiego swiata polityczki po aferze "faksymile" :D Mialem wtedy wielka zabawe. Niemniej jednak lubie czasem posluchac gdy mowia o sprawach gospodarczych, niektóre wywiady też bywają ciekawe. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl