![]() |
Trudno, to i tak sezon o utrzymanie, oni wszyscy przyszli za darmo więc kilku zawodników za darmo uda się znów znaleźć
|
Cytat:
|
Cytat:
W tej sytuacji ratunkiem jest...Bragiel,ale czy on zechce wchodzić teraz w to bagno ? |
Cytat:
To jest oczywiście tylko moje zdanie, tak to wygląda, Miski Szymańskie Dukaty itp. |
Cytat:
Wkrecasz sobie jakas fanatyczną teorie do glowy ktora jest zgodna z twoimi przekonaniami wiec nie pisz ze to twoje zdanie. To sa twoje fanaberie |
Raczej fantasmagorie, niż fanaberie;p
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co z kasą z Canal + ? Premia za miejsce w zeszlym sezonie powinna już zostać wypłacona, a podstawowa kwota za sezon 18/19 powinna trafić do klubu w lipcu.
|
Cytat:
Po szechterze czy Meresinskim kazdy madry. Ja jestem swiadom tego ze uzytkownik tt mial "pewne" info nt. tych typow, i zostal wpuszczony w maliny, ale procentowo, to jednak bardziej ma racje anizeli kłamie (imho) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam kilka pytań:
1) W oparciu o jakie kryteria miasto przygotowało stawki najmu dla Cracovii i Wisły? 2) Jakie uzasadnienie ma posiadanie udziałów przez w Cracovii ze względu na prowadzenie działalności gospodarczej poza sferą użyteczności publicznej? 3) Czy posiadanie udziałów przez miasto w Cracovii i stawki czynszu dla obydwu klubów piłkarskich odbywają się z poszanowaniem zasad równości i konkurencji (konkurują dwie spółki prawa handlowego, które trafiają dokładnie w ten sam rynek), 4) Czy wspieranie klubu piłkarskiego takie jak w sytuacji Śląska Wrocław nie wykracza poza dozwoloną pomoc publiczną? Przykład: Real Madryt kontra Komisja Europejska (http://www.realmadryt.pl/index.php?c...racy_temat=168, polecam drugi akapit). 5) Czy Wisła składała wniosek o umorzenie podatku od nieruchomości? Jeżeli tak - jakie były przyczyny odmowy? Oczywiście mogę te pytania złożyć w trybie dostępu do informacji publicznej i mają obowiązek mi udzielić odpowiedzi, ale być może ktoś mi na te kwestie odpowie albo zrodzi się sensowna dyskusja. |
ad 1 w oparciu o koszt wybudowania stadionu. Podczas budowy naszego było tyle wałków, że cena poszybowała do nieba.
|
Cytat:
Powiedźcie mi czy niegospodarnością jest przedłużenie umowy Wiśle czy sytuacja, w której na tym stadionie gra jedynie Garbarnia? |
Tu macie jak miasto i zydownia robia walki. Dlaczego im umarzaja zadluzenie za stadion.
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...ovii,13288431/ Trza isc i roz....ic ten zydowski ratusz. |
Cytat:
Razem r....icie ratusz i może nawet szkołę Majchrowskiego. |
Nie ma rady na układy.. ale z drugiej strony skoro TS od dawna żadnej raty z zadłużenia nie zapłacił to czego się spodziewali? Że Majchrowski się spłaszczy przed nimi ? Zatrudniają Carrillo który zarabiał 100 tyś miesięcznie zamiast spłacić choć 1 ratę , za chwilę zwalniają Carrillo gdzie najprawdopodobniej sprawa zakończy się w sądzie, a do spłaty zadłużenia podchodzą na luzaka, pewni siebie i bez pokory nie mając nagle pieniędzy gdzie tu logika? Swoją drogą oczywiście kwota dzierżawy stadionu jest absurdalnie wysoka.
|
Cytat:
I tak, pojde. Bedzie trzeba to pojde. |
Za to ty z takim potencjałem jeszcze na Basztową ruszysz... a nie, czekaj, tam jest ten dobry, nie?
|
Ty za to poklep w klawiaturę, zrób internetowy protest - to zawsze przynosi skutek :) A nie, czekaj, pewnie trzymasz stronę miasta...
|
A co się dzieje z tym typem co mącił przy sprawie stecherta? z Dukatem też miał ostro na pieńku. Nawet tu na forum się udzielał kutas.
|
Cytat:
Zluzuj majty . |
Miasta, żydowni, PZPN, niewdzięcznych kopaczy, słowem wszystkich, którzy uwzięli się na nieskalaną i wybitnie zarządzaną Wisłę...
|
Cytat:
|
Nie zapomnij wspomóc Majchrowskiego w wyborach kolego "it"...
|
Te przepychanki pomiędzy miastem i Wisłą to część negocjacji. Nie ma opcji, żeby miasto nie oddało Wiśle wybudowanego za skandalicznie wysokie pieniądze obiektu.
Fakty są takie, że umowa z miastem na nasz stadion jest bardzo niekorzystna. Jeżeli miałoby to coś zmienić to runda na Suchych Stawach by była do przyjęcia. Chociaż stadion gumiorów chyba nie spełnia wyśrubowanych obecnie wymogów licencyjnych, z resztą wątpię aby ktoś w Wiśle w ogóle na serio rozważał taki ruch. Generalnie nie tylko Wisła stoi pod ścianą, Majchrowski też. Jeśliby Wisła się wyprowadziła to byłby dla niego strzał w kolano. Szczerze powiedziawszy, powinno się podpisać jakąś korzystniejszą umowę na przyszłość, bo w obecnej formie zawsze będziemy dopłacać do naszego stadionu niestety. A o taką będzie trudno - po pierwsze - burmistrz jest znany ze swoich sympatii klubowych, po drugie - patrzą mu na ręce inni posłowie i kandydaci, nie wspominając o prokuraturze. Śmieszne to jest, że Wisła płaci takie ogromne pieniądze miasto za ten stadion patrząc na to jak inne miasta traktują swoje największe kluby. Już srał pies Zabrze, nikt tutaj nie oczekuje takiego wsparcia, ale miasto mogłoby nam zaoferować REALNY czynsz patrząc na to jaka jest średnia frekwencja na stadionie. Bo to co teraz płacimy (mamy płacić) to jest jakaś kpina. |
Cytat:
|
Jak tam, Surma się nada, w końcu średni z niego wislak
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl