Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

UniaTarnówZKS1928 24.04.2010 12:21

Hmm... a jak wygląda ten mecz? Cracovia tak atakuje że 2 karne miała czy raczej jakieś z dupy? Nie oglądam ale wynik 0-1 i tak robi wrażenie patrząc na rywala żydków ;]

Może się Polonia po tym 2 karnym obudzi ale wygranego meczu przez sąsiadkę nie będę oglądał;]

Zbychu 24.04.2010 12:24

Dzisiejszy mecz ogłoszony " meczem o Mistrzostwo Polski" praktycznie jest meczem o życie dla Lecha jeśli chce się liczyć dalej a faktycznie dla Wisły każdy wynik nie będzie tragiczny.Nawet jeśli(odpukać) biała gwiazda przegra to i tak dalej będzie liderem tabeli i wystarczy kolejne 5 spotkań zwyciężać choćby jedną bramką a tytuł w kieszeni.Tym bardziej że nie będzie to trudne z takimi "potęgami" jak Piast czy nawet przeżywająca kryzys Legia.

Jednak myśle że ten "czarny" scenariusz nie będzie potrzebny w drodze do MP i dziś Wisła grając na luzie wygra z Lechem,który nastawiony na 3 punkty(bo remis i porażka na jedno wychodzi dla nich) odkryje się co tylko będzie młynem na wode dla ofensywy napastników Wisły.

pchelas 24.04.2010 12:56

no i niewykorzystany karny się zemścił, craxa do przerwy remisik :)

szprotson 24.04.2010 13:17

Walka o utrzymanie zapowiada sie grubo.

szkoda Piasta, bo po straconej bramce robili z Legia co chcieli.

ale że to piłka, to sie skonczyło jak skonczyło :)

UniaTarnówZKS1928 24.04.2010 13:40

No i cracovia dziś raczej zagwarantowała sobie utrzymanie. Spadek był prawie nie realny ale można się było łudzić.

Teraz to już może spaść tylko teoretycznie

tofik 24.04.2010 13:47

No trudno. Ale przynajmniej derby = komplet na trybunach. Jakoś trzeba te 30k zapełnić.

gromaders 24.04.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 887953)
No i cracovia dziś raczej zagwarantowała sobie utrzymanie. Spadek był prawie nie realny ale można się było łudzić.

Teraz to już może spaść tylko teoretycznie

i tak był nie realny gdyż wielki profesorek F. by załatwił koszernym pozostanie w lidze

harthausen 24.04.2010 14:28

oprócz naszego meczu ważne by Śląsk chociaż jedno oczko Bełchatowowi urwał.
Jadą jeszcze od Lubina, podejmują Lecha, dalej do Wodzisławia a na koniec przyjeżdża do nich Arka.
Tylko Bełchatów i Lubin o nic już nie grają i w tych dwóch meczach te 4 punkty nie zawadziłyby.
Bo w dwu ostatnich potyczkach będzie o śmierć lub życie, jak nie będą mieli odstępu punktowego to może się nieprzyjemnie skończyć.

edytka:
przeoczyłem, jeszcze do Gliwic jadą w 28 kolejce. Też tam miodu dla nich nie będzie

dynek.pl 24.04.2010 18:21

juz 3 mecze na 0:0 w tej kolejce - widac, ze panny pilkarzyki juz nie wytrzymuja tempa :)

Jaroo1 24.04.2010 18:45

Bez kitu 3 mecze po 0:0 pod rzad. Jak ktos dzis to wszystko ogladal to wspolczuje :d Ja teraz ogladam Odra : Polonia i mam nadzieje ze nie bedzie po 0.
Czy jest gdzies jakas stronka gdzie moglbym zobaczyc tabele z tamtego sezonu np 5 kolejek przed koncem? Chciałbym sobie porownac jak tamten sezon wygladal w porownaniu z tym na obecnym etapie.

mitmichael 24.04.2010 19:03

Tez by mi taka stronka pasowała tak wiec czekam razem z Jaroo. Skauci z klubów europejskich chyba nie byli dzisiaj zadowoleni. Dobrze przynajmniej, ze mecz stał na dobrym poziomie - punkty zostaly w Krakowie i to jest najwazniejsze. Przewaga podtrzymana i to sie liczy.

Micek14 24.04.2010 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 888149)
Czy jest gdzies jakas stronka gdzie moglbym zobaczyc tabele z tamtego sezonu np 5 kolejek przed koncem? Chciałbym sobie porownac jak tamten sezon wygladal w porownaniu z tym na obecnym etapie.

Tutaj masz coś takiego:

http://www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=20805

banasik 24.04.2010 19:12

weltfussball.de

polecam tą stronkę - tam znajdziecie spokojnie tabele sprzed roku ze wszystkich niemalże lig świata

prober 24.04.2010 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 888149)

http://www.90minut.pl/stats.php?id=3782

tofik 24.04.2010 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 888127)
juz 3 mecze na 0:0 w tej kolejce - widac, ze panny pilkarzyki juz nie wytrzymuja tempa :)

Oszczędzają się na wakacyjne balety. W końcu do picia trzeba mieć dobre zdrowie :D

UniaTarnówZKS1928 24.04.2010 19:34

Na 90minut.pl macie kolejka po kolejce jak sie komu podoba tylko trzeba odpowiednio wklepać.

Jeśli takim wynikiem by się ten mecz zakończył wydaje się że Polonia ucieka od strefy spadkowej i zostanie "3 chętnych" na 2 miejsca. Odra zaczęła ostro ale spadek już coraz bliżej. Jakieś 28 punktów powinno dać w tym roku utrzymanie. W porywach do 30;]

harthausen 24.04.2010 20:17

co prawda nie Ekstraklasa, ale prawie: Sandecja poprzednio dokopała Górnikowi, teraz prowadzi w Łodzi z ŁKSem, 0-1, (mogło być 0-2 , sędzia niesłusznie nie uznał) i jak tak dalej będzie szło to wejdzie Widzew oraz kolejni kumple Craxy :)

ladek1989 24.04.2010 20:32

A niezatapialna Odra właśnie wygrała dzięki bramce w 93 minucie:) mają chłopaki jednak charakter i chęć walki. Swoja drogą Przyrowski się nie popisał zbytnio.....

UniaTarnówZKS1928 24.04.2010 20:53

Dzięki temu zwycięstwu sytuacja spadków jednak nie jest taka jasna jak się wydawało;] Teraz czeka ich równie ważny mecz z cracovią i myślę że stać ich na 3 pkt.

DysoN 24.04.2010 21:02

Brawo Odra :) Cieszy mnie ta wygrana, wole spadek sledzi, bo pasy sie juz wlasciwie utrzymaly.

Eleusis 24.04.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ladek1989 (Post 888211)
A niezatapialna Odra właśnie wygrała dzięki bramce w 93 minucie:) mają chłopaki jednak charakter i chęć walki. Swoja drogą Przyrowski się nie popisał zbytnio.....

Pytanie dnia: Kiedy ostatni raz Przyrowski się popisał ?:p

prober 24.04.2010 21:34

Cracovia wygrała bardzo ważny mecz. Ma przed sobą jeszcze mecze aż z trzema drużynami z końca tabeli co przy obecnej czteropunktowej zaliczce powinno dać im utrzymanie. I dobrze, będą mieć porządny stadion i perspektywy na ciekawą drużynę wspieraną finansowo przez Filipiaka. Może nie będzie to drużyna większego formatu (np. na puchary europejskie), ale gry w środku tabeli i corocznych derbów z Wisłą bez problemu można się spodziewać.

Tak, tak - wiem, że zostanę zaraz zwymyślany przez forumowych zapaleńców dostających drgawek na dźwięk nazwy klubu lokalnego rywala. Walcie śmiało :)

wisl@k_TS 24.04.2010 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 888255)
Cracovia wygrała bardzo ważny mecz. Ma przed sobą jeszcze mecze aż z trzema drużynami z końca tabeli co przy obecnej czteropunktowej zaliczce powinno dać im utrzymanie. I dobrze, będą mieć porządny stadion i perspektywy na ciekawą drużynę wspieraną finansowo przez Filipiaka. Może nie będzie to drużyna większego formatu (np. na puchary europejskie), ale gry w środku tabeli i corocznych derbów z Wisłą bez problemu można się spodziewać.

Tak, tak - wiem, że zostanę zaraz zwymyślany przez forumowych zapaleńców dostających drgawek na dźwięk nazwy klubu lokalnego rywala. Walcie śmiało :)

Po prostu nic już nie pisz. Na dzisiaj wystarczy. Dobranoc.

0 22 24.04.2010 23:24

Tymczasem

http://www.koniec-iti.eu/index.php?o...d=105&Itemid=3

:)

Worcester 24.04.2010 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 888255)

nie "tak takuj" już tak. Piszesz posty z godziny meczu Wisły, do czego pretensji nie mam, bo możesz być z drugiego końca Polski, ale chyba nigdy nie zrozumiesz tego, że sąsiadce zza Błoń zawsze życzyło się źle na R22.:evil:

buczo1985 25.04.2010 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 888302)

Autentycznie, szkoda mi kibiców Legii (nie kiboli). Nie wiem, napiszcie jakąś książkę która pozwoli dogłębnie z analizować genezę i rozwój konfliktu. Czasem się gubię i uważam, że strona kibiców również wykazuje się brakiem chęci jakiegokolwiek porozumienia. Już chyba w latach można liczyć wasz spór i jak na razie sukcesów brak. Jeśli teraz, po wybudowaniu stadionu i sukcesie akcji "nie kupujemy biletów i karnetów" nie wygracie to już wam nic nie pomoże. Walter wychowa sobie nowych "sympatyków", a dotychczasowi buntownicy odejdą w cień albo się "nawrócą".
Piszecie koniec ITI, czy ITI spier***. Czy to w ogóle jest realne?

1q2 25.04.2010 01:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 888310)
Piszecie koniec ITI, czy ITI spier***. Czy to w ogóle jest realne?

Pewnie że realne.ITI nie wzięło Legii z miłości tylko z interesu więc jak klub będzie cały czas przynosił straty to może s.......ą;)
Jednak jeśli nie sp. to prędzej czy później(byle nie za późno) kibice będą musieli się dogadać z klubem, bo wg. mnie ten karkołomny pomysł iti wypali.Nie w tym roku, nie w przyszłym ale w końcu stadion może się zapełniać towarzystwem znanym z jakiś itiowskich spędów , typu politycy vs dziennikarze , czy tam artyści vs inni artyści i Legia obudzi się totalnie z ręką w nocniku bo jak będzie frekwencja to nikt nawet z nimi słowa nie zamieni.

A co do ligi
Nasi i Amica doszli do wniosku że liga ma być ciekawsza no i mamy 3 drużyny walczące o mistrza.
Na dole grecka tragedia i beje z kałuży są już niestety bliscy utrzymania więc raczej zdobycie w derbach mistrza i jednoczesne spuszczenie ich do 2 ligi nie wchodzi w rachubę.
Może to i dobrze bo nasza gra nadal pozostawia tyle do życzenia że może lepiej by przed derbami byli już syci utrzymania i nie szaleli tak jak pół roku temu;)

szczebrzeszcz 25.04.2010 09:17

do kibiców Legii

co to za anegdoty Edsona o Miklasie :)

możecie przytoczyć (dwie, w tym jedna o kubku)

ToTylkoJa 25.04.2010 09:49

Chyba chodzi o to:
Cytat:

- To już historia. Piękna, ale zamknięta. Z mojego pobytu w Warszawie chcę pamiętać tylko piękne chwile. A było ich wiele: zdobyłem przecież mistrzostwo Polski i inne trofea. Piłka nożna to teraźniejszość. I trzeba myśleć o klubie, w którym się obecnie gra - mówi dyplomatycznie Brazylijczyk.

W zupełnie innym tonie wypowiadał się rok temu. Gdy było wiadomo, że nie przedłuży kontraktu z Legią, stwierdził w wywiadzie dla "Polski The Times": - W tym klubie czuję się jak kubek jednorazowy, który się zużywa i wyrzuca do kosza. To trochę brak szacunku.

Ta wypowiedź wywołała burzę. W dniu, gdy ukazał się wywiad, działacze Legii dzwonili do tłumaczki Brazylijczyka i pytali, czy wypowiedź nie została zmanipulowana. Nie wierzyli, bo Edson znany był raczej z powściągliwości. Zawsze wypowiadał się dyplomatycznie.

Wściekły był zwłaszcza Miklas. Wywiad z Brazylijczykiem przeprowadziliśmy tuż po tym, jak prezes Legii podczas jednego z posiedzeń Ekstraklasy SA został trafiony tortem przez sfrustrowanego kibica. Gdy opowiedzieliśmy o tym zdarzeniu Edsonowi, zapytał: - Dostał tortem? A co, miał urodziny?

Nie pozostawił też suchej nitki na sposobie, w jaki był w Warszawie leczony: - Rozmawiałem z kilkoma lekarzami, którzy powiedzieli, że taki uraz, jaki miałem, można było wyleczyć w ciągu pięciu tygodni. A ja nie grałem pięć miesięcy!

Mario Nh 25.04.2010 09:50

Jak ta reklama ma się w ogóle do piłki nożnej? Czy oni w tym ITI są aż tak durni? Ja muszę chyba przetrzeć oczy.

O Dżizys, tego jest więcej :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl